Figyelem

Az alább közölt levelek véleményt tartalmaznak, azok valóságtartalmáért a szerző felel. Természetesen helyt adunk az esetekben érintett cégek, intézmények válaszainak is. Felhívjuk a panaszosok figyelmét, hogy amennyiben valótlant állítanak egy adott céggel kapcsolatban (melyet alapítványunk nem tud ellenőrizni), az hitelrontásnak minősül és ezekért a felelősséget a valótlan adatot közlő személy vállalja. A weboldalt üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett panaszos leveleket és a válaszokat - azok tartalmának megváltoztatása nélkül – rövidítse és korrektúrázza.

Levelek [Új]

Levelek - 29

Levelek - 27

Levelek - 26

Levelek - 25

Levelek - 24

Levelek - 23

Levelek - 22

Levelek - 21

Levelek - 20

Levelek - 19

Levelek - 18

Levelek - 17

Levelek - 16

Levelek - 15

Levelek - 14

Levelek - 13

Levelek - 12

Levelek - 11

Levelek - 10

Levelek - 9

Levelek - 8

Levelek - 7

Levelek - 6

Levelek - 5

Levelek - 4

Levelek - 3

Levelek - 2

Levelek - 1


ÍRJON NEKÜNK

 


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány, kedves ügyintéző!

Segítségüket szeretném kérni, kártérítés ügyében.
Fiam beadta X-Box One készülékét 2020.július 29.-én (2,5 hónapja!) a Konzolok Szervize nevű céghez javításra. Kapott egy hibamegnevezést és egy árajánlatot 28.000 Ft-ról.
Ezt elfogadtuk, kértük a javítást.
Egy hónapig nem történt semmi. Fiam többször az üzletben járt, ott csak email címet kapott amire soha senki nem válaszolt. A szervizről nem lehet tudni hogy hol van, telefonon nem elérhetők. A cégnél mindig volt valami kifogás hogy miért nem javítják meg. Most alkatrész nincs, most a szervizes lába tört el stb.
Majd 2 hónap eltelte után kértem hogy adják vissza a gépet elviszem máshová ahol megjavítják, erre közölték hogy a gép nem javítható megveszik alkatrésznek.
Nem éltem ezzel a felajánlással, kértem vissza a gépet változatlan állapotban. 2 hét múlva visszakaptuk és átvittem egy másik szervizbe.
Ott kiállítottak egy fotókkal illusztrált szakvéleményt, miszerint az egy hiba mellé csináltak még ötöt a dilettáns hozzá nem értő szervizesükkel. A gépet meg tudták javítani még így is, de immáron 48 000 Ft-ba került.
Szeretnék kártérítést kapni. A hozzáállásuk, inkorrektségük elképesztő és felháborító. Kérném a segítségüket hogy a plusz kárt megtérítsék részünkre. E-mailen szívesen átküldöm a levelezést, ajánlatot, fotókat.
Segítségét megköszönve. Anikó

Tisztelt Selmeczi Balázs! Tisztelt Fogyasztóvédő!

A Hölggyel felvettük a kapcsolatot az elmúlt napokban, sikeresen megállapodtunk Vele egy közös megegyezésen alapuló eredmény képében. Kártérítést ajánlottunk fel Neki, amelyet elfogadott. Ez esetben, ha Önöknek is megfelel, lezártnak tekintjük az adott ügyet. Üdvözlettel: PlayIT Store

Kedves Elnök Úr,
Az Ön közbenjárásának köszönhetően felhívtak a konzolok szervizétől. Megállapodtunk a kárterítésben, melyet meg is kaptam. Nagyon köszönök mindent amit tett.
További sikereket kívánok. Anikó


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2019 őszén a maiutazas.hu-n vásároltam egy utalványt a Velence Resort & Spa**** hotelbe, mely alapján 2020. március 29-31-ig szállást foglaltam. A hotel ezt 2020. január 18.-an vissza is igazolta.
Ezután 2020. január 29.-en kaptam tőluk egy levelet, hogy a Wellness- és Spa részleg teljes körű karbantartása miatt zárva tart az eredetileg foglalt időszakban (amit a foglaláskor még nem jeleztek), így módosítottunk a foglaláson 2020. március 15-17-ig.
A COVID járvány miatt a várandós feleségemmel nem tudtunk elutazni, de a szálloda felajánlotta a kupon meghosszabbításának lehetőségét 2020. december 23-ig (a hosszabbítás nem csak nekünk, hanem ezt hivatalosan a maiutazas.hu-nak is elküldték a többi utalvánnyal rendelkező részére is), ezért a foglalást 2020. december 20-22-ig módosítottuk amit a hotel 2020. március 14.-én vissza is igazolt. 1 hete megkerestek hogy az utalvány 2020. november 1.-ig fel kell(!) használnunk az utalványt, mert ezután a szálloda karbantartás miatt bezár. Mi ezt az októberi hónapban nem tudjuk felhasználni (a hétvégék és a október 23-november 1 feláras időszakok) és átruházni sem tudjuk más családtagnak (habár ezt az utalvány megengedi). Felajánlottam a hotelnek hogy a karbantartás után 2021-ben szívesen felhasználnánk az utalványt, vagy hogy az utalvány árat egy későbbi foglalásba számítsák be, de ettől elzárkóztak, így kértem az összeg visszautalását amitől szintén elzárkóztak.
Kérem segítségüket hogy milyen lépeseket kell tegyek, hogy elkerüljem az utalvány összegének elveszítését.
Köszönettel, Zsolt

Kedves Selmeczi Balázs!

Köszönjük megkeresését! Az oldalunkon megjelenő szállásutalványok kapcsán közvetlenül a szálláshelyek határozzák meg a felhasználhatóság időszakát és így ők hozhatnak döntést is annak meghosszabbítása kapcsán.
Részünkről a hosszabbításnak nincs akadálya, minden esetben arra törekszünk, hogy a megvásárolt utalványok felhasználására kerüljenek és közvetítőként probléma esetén is közvetítő szerepünket tudjuk felajánlani a vendégek részére, de a döntés nem rajtunk múlik, azt a hotel teljes körűen gyakorolja, az oldalunkon ASZF-e értelmében a szolgáltatásokat a hotel biztosítja és vállal értük felelősséget.
Felvettük a kapcsolatot a szálláshellyel, hogy utánajárjunk a helyzetnek és ugyanarról kaptunk tájékoztatást, amit a vendég is leírt levelében. A hotel felé jeleztük, hogy ez a döntés erősen kifogásolható, hiszen nem biztosítják a vállalt feltételeket.
Bízunk benne, hogy a hotel rugalmasan fog hozzáállni és felülbírálják korábbi döntésüket, hiszen a vendég is a mindenki számára megfelelő megoldást keresi.
Cégünk ezt követően is elkötelezett a közvetítésben, ezért jelenleg is kapcsolatban állunk a hotellel az ügy megoldása érdekében.
Üdvözlettel, maiUtazás.hu ügyfélszolgálat

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Szeptember 30-án rendeltem 100 db maszkot a maszkot.hu webáruháztól. A termékeket azóta se kaptam meg, a webáruház telefonon nem elérhető, az emailekre nem válaszolnak.
Kérem, szíveskedjenek tájékoztatni, hogy hogyan kaphatom vissza a 7.790 Ft-omat, amit előre kifizettem. Alább található a rendelés visszaigazolása. Válaszukat nagyon várom és előre köszönöm.
Üdvözlettel: Veronika

Rengeteg panasz érkezik a Maszkot.hu webáruházra, felhívjuk a figyelmet, nem érdemes onnan vásárolni. Az áruházat üzemeltető Energotech Group a tavaszi járványhullám időszakában egeszseg-shop néven árult maszkokat, de miután csak negatív véleményt kapott az arukereso.hu oldalon, az Árukeresőről törölte magát, és beindította a maszkot.hu webshopot. Az eredmény lesújtó.
A problémáról tud már Budapest Főváros Kormányhivatala, Fogyasztóvédelmi Főosztálya. (FVA)

Néhány eddigi panasz a csaló webáruházra


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Idén július közepén rendeltem egy ágyat a Namesz Bútor Kft-től, a teljes vételárat akkor át is utaltam. Szeptember elejére legyártották és kiszállították.
Az átvételnél jeleztük, hogy nagyon rossz minőségben készítették el, így nem tudjuk átvenni. Ezt ők el is ismerték és abban maradtunk, hogy amíg legyártják az új ágyat, addig ez itt marad. Kb. 2 héttel ezután meghozták az új ágyat.
A szállítás során jelentős kárt okoztak a parkettán (több méter hosszan végig karcolták), ezt itt helyben a szállító el is ismerte. Miután nekünk kellett az ágyat összerakni (ők csak letették darabokban a szoba közepére) kiderült, hogy másodszorra sem sikerült megfelelően legyártaniuk. A két fejtámla nincs egy magasságban és kinyitás után olyan szintkülönbségek vannak, hogy alvásra abszolút alkalmatlan.
Ezeket a problémákat jeleztem a gyártó felé és egyúttal kértem, hogy vigyék el az ágyat és kérem vissza a kifizetett vételárat. Ezen felül térítsék meg az általuk okozott kárt.
A kárrendezési kérésemre annyit mondtak, hogy nem ők okozták, ezért nem vállalják a felelősséget. Holott itt a kolléga ezt elismerte, erre tanúm is van. Jelenleg ott tart az ügy, hogy tegnapra ígérték a bútor elszállítását ami nem történt meg.
A szállítás elmaradásáról semmilyen formában nem értesítettek. A cég szerint a kártérítést a szállítókkal beszéljem meg. Akik a munkáltatójuk előtt már nem vállalták a felelősséget, ill. egy dolgozójukkal beszéltem telefonon aki szerint nekem videó felvétellel kellene bizonyítani, hogy akkor és ők okozták a kárt. (A szállításkor a férjem épp dolgozott, a 8 hónapos kislányommal a kezemben mit tehettem volna? Egy ismerősöm épp itt volt nálunk, de nekik az sem számít, hogy mindketten láttuk az esetet.)
Van a cégnek egy facebook oldala, ahonnan a negatív véleményeket azonnal törlik, ill. engem már letiltottak mert pár szóban le mertem írni az esetünket. Kérem segítsenek, hogy mit tehetnék még ebben az ügyben.
Köszönettel: Krisztina

A cég válasza

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!

Az Önök segítségével sikerült számomra kielégítően rendezni a or Kft-vel kialakult konfliktust. Szavakkal nem tudom kifejezni mennyire hálás vagyok a közbenjárásukért. Ezzel az ügyet lezártnak tekintem és még egyszer nagyon köszönöm a segítségüket.
Köszönettel és Tisztelettel: Krisztina


Tisztelt Cím!

Gyermekeimtől Karácsonyra kaptunk a férjemmel ajándékutalványt a Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel & Spa-ba. Sajnos idáig nem tudtuk felhasználni a járványhelyzet miatt. Mivel 2020. december 20.-án lejár, érdeklődtem mit lehet ilyenkor tenni.
Tájékoztattak, hogy hosszabbítás lehetséges csak. Kértem, hogy a járványra való tekintettel fizessék vissza az összeget. Nekem allergiám van, ezért is meg kell fontolnom mit csinálok. Férjemmel úgy döntöttünk amíg ilyen a helyzet nem nyaralunk. Nem tartom jogosnak a szálloda elzárkózását a visszafizetéstől. Január óta használták a pénzt.
Kérem segítsenek!
Köszönettel: Katalin

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönjük szépen megkeresésüket. Engedje meg hogy bemutatkozzam, én vagyok a három magyarországi Park Inn szálloda vendégpanaszokért felelős vezetője. Biztosíthatom Önt hogy a vendégpanaszokat nagyon komolyan vesszük, és mindent elkövetünk annak érdekében hogy a felmerülő gondot azonnal orvosolni tudjuk. A szóban forgó utalványt 2019 decemberében vásárolták nálunk.
Az utalványon, és az utalvány vásárlása előtt is egyértelműen feltüntetjük a következőket: "Az utalvány felhasználása előzetes egyeztetéssel lehetséges a szállodai kapacitás függvényében. Az utalvány készpénzre nem váltható, és kereskedelmi forgalomba nem hozható. "
A jelen helyzetre való tekintettel felajánlottuk Katalinnak, és kedves férjének (Ők az ajándékozottak voltak, nem az utalvány vásárlója), hogy meghosszabbítjuk az utalványt addig amíg biztonságosnak érzik az utazást, és ellátogatnak hozzánk.
Szép napot kívánok! Üdvözlettel: BRAND,QUALITY AND GUEST REPUTATION MANAGER Park Inn by Radisson Sárvár,Zalakaros,Budapest

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Segítségért fordulok Önökhöz.
7 hónapja, 2020. március 4-én a Turánia Kft.-nél megrendeltem a beregszászi honfoglalás kori süvegcsúcs másolatát a nyíregyházi központú, általam vezetett Alapítvány számára.
Az átutalást (11 890 Ft) megkapták, mint azt alábbi levelükben visszaigazolták. Az azóta eltelt idő alatt többször érdeklődtem náluk e-mailben a megrendelés teljesítéséről.
Eleinte azt írták, hogy várnom kell, de az utóbbi időben már nem válaszoltak, illetve automatikus válaszokat kaptam arról, hogy egy héten belül megválaszolják a levelemet. Persze, egyszer sem kaptam tőlük más választ! Többször is kilátásba helyeztem, hogy Önökhöz fordulok segítségért, de erre sem reagáltak.
Legutóbbi automatikus válaszuk óta ugyan csak holnap telik le az egy hét, de mert a korábbi válaszadási ígéreteiket sem tartották be, ezért kétlem, hogy most válaszolnának. Kérem, segítsenek. Alapítványunknak szüksége lenne a süvegcsúcs másolatára, mivel 2017-ben Beregszászon felavattuk a süvegcsúcs emlékművét, s a másolatot ajándékba szánnánk annak a borgazdaságnak, amely területén az emlékmű áll és jelentős összeggel járult hozzá a terep rendezéséhez és az avatási ünnepség megrendezéséhez.
Kérem, segítsenek az alábbi ügyben.
Sajnos, a Fogyasztóvédelmi Főosztálytól nem kaptunk választ. A Turánia sem reagál a leveleinkre hónapok óta.
Tisztelettel: Árpád

A Turánia szélhámos tevékenységét évek óta űzheti. Minden fogyasztót óva intünk, hogy megrendelést adjon le, de főképp, hogy előre fizessen a csaló cégnek. (FVA)

Kedves Selmeczi Úr!

Örömmel tájékoztatom, hogy ma (2021. február 5.) megkaptam a Turániától a beregszászi süvegcsúcs 2020. március 3-án megrendelt másolatát. Köszönöm az Önök segítségét is.
Üdvözlettel:  Árpád


Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémámhoz. 2020.05.29-én az Abutoroutlet Soroksári úti üzletükben rendeltünk egy sarokkanapét 158.000 forintért.
A megrendelőlapon 8-10 hétre vállalták a gyártási időt. Mai napig nem érkezett meg a rendelt bútor (most már a 18. hete!). Én a 10. héttől folyamatosan hívtam Őket telefonon érdeklődve. Midig kaptam sajnálkozó együttérzést és türelemkérést.
Mivel az összeget már átutaltuk nekik egy kicsit kezd idegesíteni a várakozás. 2020.09 hóban viszont már e-mailen kezdtem velük felvenni a kapcsolatot, de ott is csak hitegettek. Kérettem tőlük kontakt embert is, akivel tudnék beszélni, mert kiderült Lengyelországba gyártatják le a bútorokat. Levélben írtam, hogy a vásárlási szándékomtól is már elállnék, milyen úton tudom visszakapni az átutalt összeget.
Erre semmi reakció nem volt csak, hogy elküldik a kinti gyártónak is a levelemet (levelezéseket, megrendelő lapot tudok csatolni amennyiben szükséges). Kérem, segítsenek milyen lehetőségem van a várakozáson kívül, hogy vagy a terméket vagy a pénzemet vissza tudjam kapni. Melyik állami szervhez tudok fordulni. Előre is nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást, segítséget.
Egy reményvesztett vásárló.
Tisztelettel: Krisztina

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Önöknek köszönhetem szerintem. Tegnap ugyanis hívtak a bútorboltból, hogy elnézést és máris utalják vissza a pénzt és estére már a számlánkon is volt a teljes vételár. Köszönöm szépen a közreműködést.
További minden jót kívánok. Üdvözlettel: Krisztina
 

Vigyázat, csaló!

Nagy számú panasz érkezik a Maszkot.hu webshopra, a legutóbbi levelekből mutatunk, hogy felhívjuk a figyelmet, nem érdemes onnan vásárolni.
Értesítettük a hatóságot, így a problémáról tud már Budapest Főváros Kormányhivatala, Fogyasztóvédelmi Főosztálya.
Bízunk abban, hogy a hatóság mielőbb megakadályozza a maszkot.hu szélhámos tevékenységét. (FVA)


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A segítségüket szeretném kérni.
2020 január 19-én foglaltunk szállást Horvátországba az Adrialin utazási irodán keresztül. A szerződésnek megfelelően, 2020 március 15-ig a teljes foglalási díjat kifizettük.
A bekövetkezett bizonytalan helyzetre hivatkozva, először március 23-án jeleztük, hogy szeretnénk visszamondani a lefoglalt szállást. Erre azt a választ kaptuk, hogy mivel az utazás storno díja nem változik 2020 június 6-ig, javasolják tartsuk meg a foglalásunkat, amit még ekkor sem késő lemondani vagy átfoglalni másik időpontra.
Június 3-án kértük ismét a foglalást törlését és a befizetett összeg visszautalását (illetve az Adrialin is jelezte, hogy a kiválasztott szálláshely nem fogad vendéget). A válaszban kérték türelmünket a nagy mennyiségű tranzakció miatt.
Azóta kétszer érdeklődtünk, hogy mikorra várható az összeg visszafizetése, de erre már csak egy általános tájékoztatót kaptunk válaszként, amiben ismételten a türelmünket kérik. Mivel telefonon nem elérhetők, és az e-mailes megkereséseinkre ugyanazt kapjuk válaszként, teljesen tehetetlennek érezzük magunkat.
Már október van, több mint fél éve húzódik a probléma.
Természetesen amennyiben szükséges, mellékelem a levelezéseket is.
Segítségüket előre is köszönöm! S A

Vélhetően az Adrialin likviditási gondokkal küzd, ezért nem kártalanítják időben az utasaikat. Érdeklődéseinkre érdemi válasz még nem érkezett. Olykor írnak nekünk, de csak a jogi úttal fenyegetőznek. FVA


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

2020. 09. 05-én rendeltem több terméket a Keletiizek.hu web áruházból. A termékeket 09. 10-én a GLS ki is szállította, előtte jelezve, hogy gond van a csomaggal. Egyeztetve a futárral a lehetőségekről, átvettem a csomagot, amiben lekvárok érkeztek. Felbontás előtt és közben végig fotókat készítettem, majd még aznap jeleztem az áruház felé mellékelve a képeket, hogy az egyik lekvár valószínű már csomagoláskor megsérült és törötten érkezett.
E-mailemre válasz nem érkezett, így 09. 16-án újabb e-mailt írtam.
Erre a levélre azt a választ kaptam, hogy másnap veszi fel a futár a lekvárt, ami tíz napja, 09. 26.-ig nem érkezett meg
Szíves közreműködésüket előre is köszönöm, Dia

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A keletiizek.hu mai napon jelezte, hogy csomagot ad fel részemre. Jobb későn, mint soha alapon...
Köszönöm szíves közreműködésüket, a probléma így megoldódott.
Tisztelettel: Dia


Tisztelt Fogyasztóvédő!

2020 augusztusában vásároltam egy edény garnitúrát a Grundo.hu-n, amit meg is kaptam.
Az áru egyszerhasználatos termék. Ezt jeleztem az Egyeditermék.hu ügyszolgálata felé, készségesek voltak.
Jött a futár és visszavitte a terméket ami 2020 augusztus 27-n visszaérkezett. Az ügyfélszolgálat azt az információt adta,hogy két héten belül visszautalják a számlámra a pénz, ami azóta is (több mint 1 hónapja) „érkezik”.
Többször írtam és beszéltünk telefonon is, de azt a választ kaptam,hogy ők csak sürgetni tudják. A mai napig nem érkezett meg a visszajáró pénzem.
Ebben kérném a segítségüket!
Üdvözlettel: Katalin

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az Ügyfél által jelzett panaszt rögzítettük, kivizsgáltuk, ezután a vásárló által megadott bankszámlaszámra a vásárlása ellenértékét visszautaltuk.
Üdvözlettel, Grundo.hu

Jó napot kívánok,

2020.08.30-án rendeltem termékeket a maszkot.hu webáruházból.
Azonnali átutalással fizettem 21.000 Ft-ot. A megrendelésszámom: 103195.
Írtak egy e-mailt 2 hete, 09.02-án, hogy elnézést kérnek, de később fogják szállítani a terméket, de legkésőbb 09.08-án megkapom. Aztán aznap jött is egy GLS-es értesítőlevél, csomagszámmal, de a csomagot még azóta sem adták át a GLS-nek.
Több e-mail-t írtam, többször kerestem őket telefonon (ma, szeptember közepén a 20. próbálkozásnál járok). Semmire se reagálnak. Eddig türelmes voltam, de már egyáltalán nem vagyok az.
Kérem segítségüket a webáruház elérésében és annak kiderítésében, hogy hol van a megrendelt és hetekkel ezelőtt KIFIZETT csomagom. maszkot.hu-t az ENERGOTECH Group Kft. üzemelteti.
Köszönöm előre is fáradozásukat, KB


Tisztelt Fogyasztóvédő!

Segítséget kérnék Önöktől. 2020. április 15-i Kubai utazásomat a járvány miatt március 23-án töröltem. A repjegy árát még februárban a Neckermannál teljes egészében kifizettem. Lufthansával utaztam volna, a járatok is törölve lettek.
Foglalásomat a Neckermann irodánál tettem, akik a mai napig (szeptember van!) csak türelmet kérnek és a Lufthansára hivatkozva nem történik semmi a repjegyem árának visszautalásával kapcsolatban. Kérdésem, milyen lépéseket tehetnék, mert a Neckermann panasziroda csak általánosságokat válaszol, semmi konkrétumot az én ügyemmel kapcsolatban.
A Lufthansa meg közölte, hogy csak a Neckermann intézheti a visszatérítési igényemet. Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Éva

Tisztelt Selmeci Balázs Úr!

Levelét köszönettel megkaptuk. Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült Utasaink elvárásaiknak megfelelnünk, egyben reméljük, következő alkalommal maradéktalanul elégedettek lesznek az általunk nyújtott szolgáltatásokkal.
Utasaink valamennyi BUDVRABUD LH és EW járata törölve lett a koronavírus miatt. Információink értelmében Hoffmann Miklós kollégánk szóban tájékoztatta őket a törlés menetéről Az erre kiadott szabályokban a LH a refundot, első körben nem engedte, csak a módosítást tarifa és tax differencia mellett, bármi más útvonalra. (Átfoglalni 2021. január 31-ig, utazni 2021. december 31-ig kell.) A direkt visszatérítés (légitársaság-utasnak) kérés lehetőségét kollégánk a légitársaságtól már megkérte, válasz még nincsen. Mivel cégünk a foglalás során nem utazásszervező, hanem utazásközvetítő volt és a pénzt rögtön tovább utalta, így az fizikailag nincsen nálunk. Utazásközvetítőként a légitársaság visszautalásáért nem tartozunk felelősséggel.
(Mint bizonyára Ön is tisztában van vele, jelen helyzetben ez nem egy kirívó eset, a tömeges visszatérítések miatt sajnos a folyamat rettenetesen elhúzódik, de erre cégünknek ráhatása nincsen). Amennyiben a direkt visszatérítést visszaigazolja a LH, akkor az utasok direktben fogják megkapni a pénzt.
Szíves türelmüket a továbbiakban is köszönjük.
Tisztelettel: KA, Ügyfélszolgálati Vezető. NUR Neckermann-utazás Szolgáltató Kft.

Kedves Selmeczi Balázs!

Neckermann irodán keresztül foglalt Lufthansa repjegy vissza (nem) térítés miatt fordultam Önökhöz.
Az Ön válasza után hirtelen megkaptam a Neckermann-tól a LH felé benyújtandó nyomtatványt ami remélhetőleg kimozdítja a folyamatot a 6 hónapos holtpontról. Segítségét nagyon köszönöm!!!!
Üdvözlettel, Éva


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

2020. júniusában foglaltunk nyaralást az Adrialin.hu oldalon augusztusra. Befizettük a pénzt a megadott időpontra, ami 06.26-ig ingyenesen lemondható volt. Mi a vírushelyzet miatt kénytelenek voltunk élni a lehetőséggel, és 06.25-én le is mondtuk az utazást.
Azóta, közel 3 hónapja(!) várjuk ,hogy visszautalják a befizetett összeget. Az e-mail-ekre nem válaszolnak ,de volt, hogy hitegettek bennünket, hogy dolgoznak az ügyön.
 Türelmünk már elfogyott és tehetetlennek érezzük magunkat.
Kérem ha tudnak segítsenek, köszönettel,Tamás

Az utazási irodát megkerestük a panasszal, válaszukat várjuk. Bízunk abban, most érdemi válasz érkezik, nem mellébeszélés, ahogy az eddig történt minden becsapott Adrialin-utas esetében. (FVA)

Megkérdeztük az Adrialint, a cég fizetésképtelenné vált-e? Merthogy nem kártalanítja időben az utasait. Vajon csődeljárás indult-e az Adrialin ellen?
A Svájcban bejegyzett, ügyfélszolgálatot Németországban működtető, Magyarországon utasait megkárosító cég válaszát várjuk. Fogyasztóvédő Alapítvány


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Rendeltem kislányomnak egy játékot a xajandek.hu weboldalról.
Hiányosan érkezett meg (a talpazat hiányzik, ami nélkül használhatatlan). A kibontást követően rögtön jeleztem feléjük e-mailen, de választ nem kaptam. Elküldtem újra az e-mailt, hátha nem kapták meg. Arra sem érkezett válasz.
Facebook feldobta a játék hirdetését, ezért kommentben leírtam a problémát. Válasz helyett törölték írásomat. Ezek után írtam egy erélyesebb levelet, illetve jelentettem a facebookon a történteket. Arra sem jött válasz.
Hívni is próbáltam, de egy angolul beszélő automata volt a másik oldalon, ami a szöveg után bontotta is a vonalat.
Facebokon az oldalukon a képeik alá leírtam a történetet és a véleményemet, aminek az eredménye az lett, hogy teljesen letiltották a kommentelési lehetőségemet.
Időközben láttam, hogy egy másik hozzászóló (akinek még nem sikerült időben törölniük a begjegyzését) (nevet is tudok írni, ha kell, az Ő beleegyezésével) is jelezte feléjük, hogy hiányosan kapta meg a játékot (szintén a talpazat hiányzik) és nem tudja utolérni őket...
 Ezek szerint direkt küldik ki hiányosan és elérhetetlenek utána.
Szeretném, ha valamilyen intézkedés történne a webáruházzal kapcsolatosan, mert nem szeretném, ha más is így járna.
Köszönettel: Edina

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönöm, hogy segítettek a problémámban, mert ha Önök nem írnak levelet, továbbra se vették volna fel velem a kapcsolatot. Nagyon hálás vagyok érte (az intézkedésért és a gyorsaságért is egyaránt)!!!!
Remélem másokkal ezek után már nem fogják ezt eljátszani!
Köszönettel: Edina


Kedves Fogyasztóvédelmi Ügyintéző!

Férjem 2020.07.10-én rendelt ékszereket nekem névnapomra a Luxekszer.hu honlapról. 07.22-én, átvétel után derült ki, hogy a megrendelésből 2 tétel hiányzik, ami megérkezett (karkötő), az pedig két napon belül elszakadt.
Telefont nem vették fel, sokszori próbálkozásra sem.
Férjem e-mailben is megkereste őket, rögtön 07.22-én a hiányzó tételek, majd 07.24-én a hibás tétel miatt. Az elsőre sosem válaszoltak, a másodikra pár nap múlva azt válaszolták küldenek két "terméket". Többszöri kérdésre, sem derült ki, hogy pontosan mi lenne az a két "termék", és hogy a hiányzó kettő helyett vagy a hibás egy helyett küldenék-e.
Érkezni azóta sem érkezett semmi tőlük.
Én augusztus 23-ig voltam türelmes, ekkor kerestem meg őket levélben, hogy szeretnék elállni a vásárlástól, de nem tudom hova tudnám visszaküldeni, mert a cím, amiről a küldeményük érkezett egy magánlakás címe Budapesten, a honlapon és a szállítólevélen pedig egy nem létező cím van feltüntetve ( Magyarország 1430 Barrandova, Modrany 7).
 Válaszlevélben küldtek egy elállási nyilatkozatot azzal, hogy töltsem ki, és küldenek futárt a termékért.
Azóta több levélváltás történt, de futárt nem küldenek, időpontot nem adnak, telefont nem veszik fel. A honlapjuk szerint 90 napon belül bármikor visszaküldhetem a termékeket, ennek a fele lassan eltelt. Hiába írok, hiába hívom. Teljesen tanácstalan vagyok.
Ha tudnak segíteni abban, hogy visszakapjam a rendelés értékét (57.000,- Ft), azért nagyon hálás lennék. Segítségüket előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Judit

Kedves fogyasztóvédő ügyintéző a vásárlóval már felvettük a kapcsolatot a termék vissza szállítása folyamatban van. köszönöm levelét és további szép napot kívánók.
És sok sikert a munkájukhoz! Luxékszer

Kedves Balázs!

Hálásan köszönöm hihetetlenül gyors segítségét! A termék itt hever mellettem az asztalon - a visszaszállítás határozottan nincs folyamatban - DE meglepő mód ma érkezett férjemnek egy email, hogy mikor jön a futár.
Segítségét ismét nagyon köszönöm! Üdvözlettel, Judit


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A segítségüket szeretném kérni a következő esetben.
Rendszeres felhasználója voltam a GreenGo közösségi autónak.
Utoljára használtam az autójukat (és többet soha nem fogom) amiatt ami történt.
Amikor indulás előtt átnézve semmi hibát nem láttam rajta, ezért nem is fotóztam le, mivel tudtommal nem kötelező lefotózni, csak ha hibát találok rajta valamint az utazásom végén kell a fotó (így van, a szerk.).
Nagyon enyhe rendellenességet kezdtem érezni, de ezt betudtam az út rossz minőségének. 1-2 perc után (mikor erősödni kezdett) jöttem rá, hogy valami gond van. Ekkor kerestem egy helyet ahol biztonságosan kiállhatok a forgalomból, leparkoltam. (3 km-t haladtam, ami pár perc volt csak a Váci úton.)
Nem jöttem rá mi lehet a gond, mert soha nem volt még defektem. A kerék szét volt szakadva! Felhívtam az ügyfélszolgálatot, jelentettem az esetet, kérdeztem az ügyintézőt, hogy meg tudja-e nézni a rendszerben, hogy jelentettek-e hibát előttem a kocsiról. Biztos voltam benne, hogy nem én okoztam, nem mentem neki semminek és nem hirtelen történt durrdefekt volt.
Azt mondta, hogy igen, jelentett előttem más valaki is hibát, nem hiszi, hogy gondom lesz belőle. Ehhez képest kiküldtek nekem egy 22.000 Ft-os számlát, hogy fizessem ki a kerékcserét! Ha előttem ment bele valaki bármibe amitől megsérült a kerék és az én utam során kezdett leereszteni, akkor miért nekem kéne ezt kifizetnem?
Több levelet váltottam már velük az ügyben és arcátlanul kiállnak a mellett, hogy én fizessem ki a kárt.
Felháborító az egész eset és a stílus is amiben kommunikálnak. Ha az én bérlésem alatt jön ki az a hiba amit más okozott, akkor velem fizettetik ki? Ezt egyáltalán nem tartom korrektnek és a követelésüket sem vagyok hajlandó kifizetni.
Ha én okoztam volna sérülést/kárt az autón, az én hibámból, akkor természetesen megtérítem azt, de ez nagyon igazságtalannak tartom!
Kérem, segítsenek, hogy ilyen helyzetben mi tévő lehetek?
Üdv.Erika

A Greengo-t megkerestük a problémával, több időt húzó mellébeszélést kaptunk csak.
Mint kiderült, azért halogatják az érdemi választ, mert gyorsan banki inkasszót nyújtottak be utasuk számlájára, jogi lépésekkel fenyegetőznek, el akarják kerülni, hogy fogyasztóvédő szervezetünk segítse utasukat.
Több kérdés is felmerül az eset kapcsán, ezekre is választ várunk.
A diszpécser/ügyintéző tájékoztatta a hölgyet, hogy az előző utas már jelentett hibát.

Ez esetben a GreenGo miért nem zárta le a problémás autót? Miként lehetséges, hogy a hiba bejelentése után más gyanútlanul újra bérelhette az autót? Ezzel súlyos jogsértést követtek el. A bérlő testi épségét is veszélyeztették a defektes kerékkel.
A GreenGo-nál erre az érvre annyit mondtak, „munkatársuk nem volt a helyzet magaslatán”.
Vajon a GreenGo kiadja-e a bizonyító hangfelvételt (ez kötelező), a fogyasztónak, amelyen az előző utas bejelentése van a problémáról? Avagy pont az a felvétel eltűnik? Mint később kiderült, épp az a bizonyító erejű hanganyag eltűnt!

Több GreenGo autót néztünk meg, fényképfelvételek is készültek. A bérautók kívül (kilincsek is) szutykosak, belül sem tiszták. A GreeGo autói sem kívül sem belül nincsenek naponta tisztítva.

Vajon az autómegosztó céget nem érdekli utasai biztonsága és egészsége? (FVA)

A GreenGo válasza az autók tisztaságára vonatkozott, a veszélyeztetés kapcsán, még nincs reakció.


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Mivel dolgozom, így nap közben nem vagyok itthon, egy nekem címzett csomagot a dpd-vel az iskolába küldettem, ahol tanítok. Tegnap és ma is azt írták ki, hogy nem tudták kézbesíteni.
A gimnázium kora reggeltől késő estig nyitva van (sőt éjjeli portás is van).
Előzőleg beszéltem a portással, ma én is kiültem a megadott időben várni. Senki nem jött. Felhívtam a DPD központot, azt mondták, a futár gps-e jelzi, hogy járt ott, próbált beszélni a futárral, de az elérhetetlen volt. A futár nem hagyott üzenetet a helyszínen, az udvaron állandóan tornaóra van, nincs zárva a kapu, ott a portás rögtön a kapu mögött, és ma én is kiültem, mert éppen lyukasórám volt.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Üdvözlettel: György
 
Mellékelem szkennelve az adatokat.


Tisztelt Fogyasztóvédő!

Idén januárban az adrialin.com utazási oldalon foglaltunk apartmant 126,00 EUR előleg összegért. 2020.07.27-én utaztunk volna. Június 13-án tekintettel a korona vírus enyhülésére, még befizettük a maradék 504,00 EUR-t, bízva, hogy tudunk utazni.
Azonban sajnos romlott a helyzet, ezért 2020.07.13-án kértünk időpont módosítást, amelyre előtte mailben adtak lehetőséget. (Ezeket megőriztem.)
Azt írták, hogy akár jövő évre is át lehet vinni a foglalást a jelenlegi árakkal. Azonban e helyett azt a választ kaptam, hogy erre nincs lehetőségem, már csak lemondhatom az utat, de 80% stornó biztosítási díjat levonnak tőlem. Arra a kérdésemre, hogy mikor utalják vissza a 126,00 EUR-t, azt a választ kaptam, „ha lesz rá lehetőségük”.

Felháborító a viselkedésük!
A megadott telefonszámon nem elérhetők, a mailekre - néha az az érzésem -, már el sem olvassák, csak visszadobnak egy sablon szöveget. Kérem Önöket, legyenek kedvesek segíteni, hogy visszakaphassam a jogtalanul visszatartott befizetett összegeket az Adrialin cégtől!
Várom válaszukat, illetve a további teendőket! Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel: Ildikó

A panaszos megküldte a teljes levelezését a céggel. (13 e-mail!)

Egyik válaszlevélből idézünk, ami sokat elmond az Adrialin cégről:

„A koronavírus világjárvány jelenlegi helyzete, és az elmúlt napok folyamatos dinamikája mindenkire hatással van mindennapi életben és utazási viselkedésben.
Számunkra ismeretes, hogy jelenleg sok a bizonytalanság.
Ezért fontos számunkra, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy mi hogyan kezeljük a jelenlegi helyzetet.
Jelenleg az olyan ügyfeleinkért dolgozunk, akiknek az utazása nem a tervek szerint történhet. Annak érdekében, hogy továbbra is garantáljuk ezt, kérjük Önt, hogy jelenleg tartózkodjon az olyan kérdésektől, amelyek az utazásának a megvalósítását érinti.”

Az Adrialint megkerestük a panasszal.

Bízunk abban, most fenyegetőzéstől mentes, érdemi válasz érkezik a magát „Európa első számú utazásszervezőjének” tartó cégtől. (FVA)


Tisztelt Uram-Hölgyem!

A Csak1Nap utazásszervező oldalon vásároltunk egy montenegrói augusztusi nyaralást. Időközben a vírushelyzet megváltozott így lemondtuk a szállodát. (Hunguest Hotel Sun).
 Szeretnénk a pénzünket visszakapni. Sajnos nem ajánlottak fel számunkra elfogadható kompenzációkat. Mi ezt kifogásoljuk. Ragaszkodnánk a pénz- visszatérítéshez.
Tisztelettel kérjük a segítségét. Üdvözlettel: Sándor és Anikó.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönettel megkaptuk levelét. Amennyiben vásárlónk nem fogadja el a felajánlott kompenzációt és a pénzvisszafizetést választja, úgy kérését elfogadjuk.
Kérjük, a vásárló ez írásban felénk jelezze az vásárláskor rögzített adatokkal és a vásárló bankszámlaszámával megjelölve. Amennyiben nem a vásárló kéri a visszafizetést, úgy egy hivatalos meghatalmazásra vagy egy lemondó nyilatkozatra lesz szükség a vásárló féltől. Együttműködésüket köszönjük!
További szép napot! Üdvözlettel, Tele-For Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Ismét a segítségüket szeretném kérni ugyan abban az ügyben, amivel kapcsolatban már kerestem Önöket az év elején januárban. Egy, az EMAG-on keresztül vásárolt hibás klímát próbálok kicseréltetni/megjavíttatni már tavaly október óta, eddig sikertelenül.
Miután az év elején írtam Önöknek, jelentkezett egy EMAG-nál szerződésben lévő klímaszerelő és végül márciusban meg is született a döntés, hogy a termék ki lesz cserélve és felszerelve térítésmentesen (az új klímát már megkaptuk, ki lett szállítva).
Ezután sajnos a vírus miatti riadalom késleltette a dolgokat, de június elején hívott ugyanaz a klímaszerelő, hogy egyeztessen a beüzemelésről. A gond az volt, hogy mint kiderült ő nem rendelkezett a megfelelő felszereléssel a klíma cseréjéhez, mert a 6.emelet magasságába kellett volna felszerelni a terméket.
Ő is és én is értesítettük erről az EMAG-ot, de se más szerelő, sem pedig az EMAG nem jelentkezett azóta sem. Nyár van és nyilván ilyenkor nem könnyű klíma szerelőt találni, de ez az ügy már olyan régóta húzódik, hogy nem gondoltam volna, hogy még 2020 nyarának a közepén sem lesz klímánk.
Sajnos képtelenség az EMAG-gal érdemben bármiről is kommunikálni. Én hajlandó lennék magam klímást találni, de ennek a költségeit nyilván az EMAG-nak kéne állni. Azt is remélem, hogy nem születik meg az a remek döntés a részükről, hogy inkább visszafizetik a termék árát, mert a beüzemelés is több 10 ezer forint volt, ami így csak kidobott pénz lenne. Kérem a tanácsukat, hogy ebben az esetben mit tehetek?
Előre is nagyon köszönöm! Nikolett

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Köszönjük a visszajelzést! Egyeztetünk az illetékes ügyféllel a megoldással kapcsolatban. Megértésüket köszönöm, további szép napot kívánok! Köszönjük.
Üdvözlettel eMag

Tisztelt Elnök Úr!

Nagyon köszönöm a segítségét, én is kaptam egy email-t, hogy egyeztetnek az illetékes osztállyal. Hogy ezen kívül fog-e valami történni, és ha igen mikor, az kérdéses.
Sajnos az EMAG csak akkor reagál, ha a Fogyasztóvédő Alapítvány is közben jár az ügyben, ezért lehetséges, hogy még fogom Önöket keresni.
Még egyszer köszönöm a segítségüket! Üdvözlettel, Nikolett


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Mellékelten küldöm az NHKV Zrt-nek írt levelemet, kérem segítségüket.
Tisztelettel: Viktória

Tisztelt NHKV Zrt!

Ma kézhez kaptam tértivevényes fizetési felszólításukat. 2019.05.16-án kötöttem Önökkel LAKOSSÁGI hulladék szállításra irányuló szerződést, melynek kezdő dátuma 2019.07.01.
A szerződést a lakcímemhez legközelebbi ügyfélszolgálatukon kötöttem. Az első csekk 6.389 Ft összegben érkezett, ami nem 3.285 Ft. Ezt jeleztem az ügyfélszolgálaton, ahol a csekket átvették és ígérték, hogy a következő negyedévben kapok újat. A második alkalommal kaptam leminuszolt csekkeket, és újra 6.389 Ft összegű befizetendő csekket. Ismét bementem az ügyfélszolgálatra, ahol felvették a panaszom. Harmadik alkalommal szintén 6.389 Ft összegről kaptam csekket, megint jeleztem az ügyfélszolgálaton.

Ma megkaptam a fizetési felszólítást.

Kormánytisztviselőként dolgozom, a munkahelyem nem tűri, hogy bárhol tartozásom legyen és végrehajtóhoz sem szándékozom kerülni az Önök hibájából! Ezúton kérem, küldjék ki részemre a helyes összegeket, azaz 3.285 Ft-ot tartalmazó 3 db csekket és én azonnal befizetem!
Esetemmel a fogyasztóvédelemhez is fordultam. Viktória

Tisztelt Selmeczi Balázs! Köszönöm az értesítést, megkaptam én is a szolgáltató levelét.
Ezt írták benne:
„A tévesen kiállított számlákról szóló fizetési felszólításokat, tekintse tárgytalannak. Az okozott kellemetlenségért, szíves elnézését kérjük. Megértését köszönjük.”
Gyors segítségét ezúton köszönöm!

Tisztelettel: Viktória


Tisztelt Fogyasztóvédő!

Segítségüket szeretném kérni. 2020.05.15-én vásároltam az EXTREME DIGITAL-nál egy hűtőszekrényt. 2020.05.09-én megkaptam a számlát, 21-én kiszállították a terméket.
Bár a csomagolás sértetlen volt a csomagolás eltávolítása után tűnt fel, hogy a hűtő oldalán egy jókora sérülés van, és a hátán is egy kisebb. Azonnal bejelentettem a hibát és cserét igényeltem. Válaszukban csere helyett elállás mellett döntöttek, és a vételár visszafizetését ígérték. A termék visszaszállítását követően. 3 nap múlva el is szállították a hűtőt, és vártam, hogy utalják a megadott számlaszámomra az összeget. Ez nem történt meg.
Felvettem telefonon a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, ahol azt mondták, utánajárnak, és 2-3 munkanapon belül válaszolnak.
Válasz nem érkezett.
1 hét múlva újra hívtam őket, ugyanaz a válasz, minden héten legalább 1 alkalommal hívtam őket, és e-mailt is írtam nekik. Annyi kiderült, hogy a rendszereik szerint még nem érkezett be az áru(?!) a raktárba…
Azt mondták írnak a raktárnak, és kapok hamarosan egy mínuszos számlát. Nem kaptam. Utolsó hívásomkor kértek tőlem egy képet a visszaszállítást igazoló szállítólevélről, hogy azt továbbítsák. Válasz erre sem érkezett eddig.
Már több mint egy hónapja húzódik az ügy, és csak ígérgetéseket kapok megkereséseimre....
Segítségüket előre is köszönöm! Üdvözlettel, Gábor

Kedves Ügyfelünk!

Köszönjük megkeresését. Ezúton szeretnénk tájékoztatni hogy a kérdéses ügy kezelése folyamatban van. Az ügy részleteiről további információt nem áll módunkban közölni, csak az ügyféltől kapott hivatalos meghatalmazás esetén. Megértését köszönjük. Üdvözlettel.

Az eDigital időhúzása vérforraló, az egykor megbízható webáruházra ha panasz van, sok esetben az már nem érdekli. (FVA)


Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Szeretném a véleményét kérni a fenti ügyben. Az EMAG-Gemini-Duo páros lassan 2 hónapja használja a pénzemet és én tárolom a bútorukat, miközben hazudoznak, vagy levegőnek néznek.
Azt kértem, fizessék vissza a pénzemet és utána vigyék el a bútorukat. Most ők ezt fordítva gondolják. Én egyáltalán nem bízom bennük. Semmi nem marad a kezemben és várhatom a pénzemet. Milyen garanciát kaphatnék tőlük a történtek után? Eddig sem méltattak válaszra az Ön közreműködése nélkül. Borzasztó, hogy minden nap ezek a cégek hirdetik magukat a TV-ben.
Köszönettel, Győző

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Ügyfelünk tájékoztatva lett arról, hogy a termék nem érkezett be az előzetesen jelzett időpontra. Erre válasz rendszerünkben nem érkezett, ügyfél előző leveléből kiindulva Ő válaszolt számunkra, de sajnos ez egy rendszerhibánk miatt nem érkezett hozzánk, ezt azóta orvosoltuk.
A vásárló kérését teljesíteni fogjuk, futárszolgálattal elszállítjuk tőle a terméket és visszautaljuk a vételárat.
További szép napot kívánok Önnek!

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Az Elérhető otthon webáruházból vásároltam egy matracot. A huzat mérete nagyobb volt. Mondták, hogy küldenek rá megfelelőt.
Mivel ennek nem tettek eleget, ezért visszaküldtem a matracot amit meg is kaptak. Azóta a pénzt vissza nem utalták. Elküldtem a számlaszámomat ahogy kérték. Azóta az e-maileimre sem válaszolnak. Telefonon csak ígéretet kaptam.
Köszönöm ha segítenek.
Mónika

Tisztelt Selmeczi Balázs,
időközben az ügy rendeződött és az utalás megtörtént. Erről az ügyfelet is informáltuk. Köszönöm a megértését.
Üdvözlettel, elerhetootthon.hu

Tisztelt Alapítvány!
Tegnap délután megérkezett az utalás. Köszönöm a segítségüket!
Mónika


Tisztelt Fogyasztóvédő!

Nem tudom hogy jó helyre írom e a levelemet, így elkeseredésemben. Az a problémám, hogy foglaltunk az adrialin.com utazási oldalon keresztül egy apartmant még januárban. Az apartman díjának 20-%-át el kellett utalnunk már akkor.
A szerződésben az állt, hogy ingyenes lemondás van június 20.-áig. A kialakult vány miatt ezt lemondtuk május 27.-én, szóval 1 hónappal az ingyenesen lemondható dátum előtt. Minden e-mail megvan amit az iroda küldött. A mai napig nem utalták vissza a befizetett 124.60 eurót. A telefonszámon ami a szerződésben van, nem lehet elérni őket, e-mailekre automata válaszol. Kérem segítsenek hogy visszakapjuk a pénzünket,amit jogtalanul tart vissza az adrialin cég! Várom a válaszukat,illetve a további teendőket.
Köszönettel: Krisztina

Tisztelt Selmeczi Balázs,

Adatvédelmi szempontból sajnos nem tudunk információt küldeni meghatalmazás mellékelése nélkül. A visszajelzésünk nem jelenti azt, hogy nem szándékozunk segíteni, azonban cégként az adatvédelmi protokollhoz szükséges tartani magunkat természetesen.
Az említett honlapon történő megjelenítés esetén, cégünk is rákényszerűl a szükséges jogi lépések megtételéhez rágalmazás ellen. További kérdéseivel kapcsolatban szívesen rendelkezésére állunk.
Üdvözlettel, AM, Adrialin d.o.o., service partner of , Adrialin GmbH, Werftestr. 4., 6005 Luzern, Schweiz

A céget miért nem lehet elérni telefonon és miért nem válaszolnak az utas elektronikus leveleire? Az indokláshoz miért kellene meghatalmazás a megkárosított utastól?

A svájci, de Németországban működő, Facebookon hirdető, saját szabályzatát megszegő elérhetetlen cég úgy tűnik kényes jó hírére.

Csakhogy 2020-at írunk, jogi szankciókkal már csak a komolytalan cégek szoktak fenyegetni panasztevőt és panaszokkal foglalkozó szervezetet. Egy utazási cégre nem vonatkozik banki titoktartás. Viszont válaszadási kötelezettsége van.

A Fogyasztóvédő Alapítvány a jövőben is vállalja a jogi utat minden megkárosított fogyasztó érdekében. (FVA)

A lemondásról

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Mivel nem hajlandóak visszaadni a pénzünket, így foglaltunk egy új szállást náluk, ebből levonták az előző befizetett pénzt. Az biztos hogy soha többet nem fogunk náluk szállást foglalni.
Üdvözlettel, Krisztina

Tisztelt Selmeczi Balázs,

Ezért rágalmazónak tekintjük a https://www.fogyasztovedelem.hu/Varia_x/levelek.htm-el kapcsolatos véleményét, és felszólítjuk a szervezetet, hogy legkésőbb 2020. július 29-ig távolítsa el weboldaláról a cégünkkel kapcsolatos megjegyzéseket.
Amennyiben az említett dátumig nem történik meg, jogi lépéseket teszünk.
Üdvözlettel, Adrialin GmbH, Werftestrasse 4, 6005 Luzern Schweiz, ügyvezető Markus Graw

Tisztelt Hölgyem/Uram,

A Vodafone-ra szeretnék panaszt tenni.

Miután megvásárolták a UPC-t, hozzájuk került a TV-internet-vezetékes telefon előfizetésem.
2020. május 8-án felhívtak, hogy hamarosan lejár a hűségszerződésem, hosszabbítsuk meg. A hölgy egy olyan ajánlatot tett cserébe, hogy az internet sebességét 300 Mbit/s-ről 500 Mbit/s-re emelik, és a havidíjam változatlan maradt. Elfogadtam az ajánlatot, cserébe 1 év hűséget vállaltam. E-mailben küldték ki a szerződést, amelyben már nyoma sem volt az internet-sebesség növelésének, ellenben betettek egy Filmbox Pro csomagot, amit én sosem fogok nézni, számomra nem jelent értéket. A havidíjam pedig több lett.
Írtam egy panaszt a Vodafone-nak 2020. május 9-én, amiben kértem a szerződés semmissé tételét. Az automatikus válaszukban maximum 30 napos telefonos választ ígértek. Mivel a 30 napon belül nem jött semmilyen válasz, így 2020. június 11-én felhívtam a 1270-es ügyfélszolgálati számukat, ahol 30 perc várakozás után sikerült egy ügyintézővel beszélni, aki elismerte hogy a kollegák valóban nem hívtak fel, elnézést kért, majd elmondása szerint a rendszerükben jelezte a kollegáknak, hogy tegyék meg hogy felhívnak. Erre a mai napig (már július van!) nem került sor, természetesen csoportos beszedéssel a megemelt havidíjat azóta is beszedi a cég.
 
Tisztelt Uram,

Meglepő módon miután Önök is felvették a Vodafone-nal a kapcsolatot, ma az alábbi levelet kaptam. :)
(Bár felvettem az önök által megjelölt hatósággal is a kapcsolatot, csak odáig jutottam, hogy kértem segítséget a panaszom kategóriáját illetően, szóval nem onnan jött a segítség.)
Ezt írták:

Kedves Előfizetőnk!

2020.06.11-én érkezett megkeresése alapján, valamint hivatkozva a CC-1930796/1-2020 iktatószámon 05.09-én érkezett írásos megkeresésére tájékoztatjuk, hogy panaszát jogosnak találtuk a szerződéskötés körülményei és a felajánlott kedvezmények tárgyában.
 Mindenekelőtt szíves elnézését kérjük az okozott kellemetlenségek és az adminisztrációs hiányosság miatt, amely azt eredményezte, hogy 05.09-i levelére nem kapott megnyugtató megoldást és választ. Munkatársaink figyelmét természetesen felhívtuk az írásos ügykezelés szabályainak betartására és bízunk abban, hogy a jövőben elkerülhetjük a hasonló eseteket.
A 2020.05.08-i telefonbeszélgetésben elhangzott csomagkedvezmény részleteit megvizsgálva megállapítottuk, hogy értékesítőnk a TV Premium, az Internet 500 és a Nonstop S telefon díjcsomag kombinációjából álló előfizetést kínálta Önnek 12 hónapos határozott időre, havi bruttó 5999 Ft-ért, amelyről megállapította, hogy az előzőleg fizetett havidíjával azonos ár (valójában, ahogy Ön is írja, 100 Ft-tal magasabb az ajánlott ár a korábban előfizetett csomag áránál). A megbeszélt feltételek helyett azonban - feltehetően adminisztrációs hiba okán - sajnos téves csomagösszeállítást aktivált, amelynek az internetes eleme az addig is igénybe vett Internet 300 volt, valamint Filmboxról nem esett szó a beszélgetésben.
Kérésének megfelelően visszaállítottuk előfizetését a 05.08-i beszélgetést megelőző állapotra (levelünkhöz csatoltuk ennek a 2019. júniusban igényelt szolgáltatáscsomagnak a visszaigazoló adatlapját), a kapcsolódó díjkorrekciót a következő pedig számlán tüntetjük fel.
Amennyiben adatkezelési nyilatkozata a jövőben is lehetővé teszi, hogy kedvezményes ajánlatokkal felkereshessük, értékesítőink felveszik Önnel a kapcsolatot, amint van kedvezőbb javaslatunk. Ettől függetlenül természetesen élhet egyéb személyre szabott kedvezményes lehetőségeinkkel, amelyeket ügyfélszolgálatunk segítségével vagy webshopunkban fedezhet fel. Megértését és együttműködését köszönjük.
Üdvözlettel: Vodafone"

Tisztelt Elnök Úr,

Ismételten nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Tisztelettel, Péter

A fogyasztóval történt eset nem egyedi. A Vodafone hasonlóan jár el a volt UPC-s előfizetőkkel, tudunk olyan esetről is, hogy az április végén tett panaszra (azóta többször megismételve) a mai napig (július 12.) nem válaszoltak. Ráadásul akkor adatvédelmi visszaélést is elkövettek. (FVA)


Kávéházi különadó a vírushelyzet miatt?

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Az alábbi fogyasztói észrevételt szeretném tenni a járványhelyzet első szakászának sikeres lezárulta, a fokozatos újra nyitás kapcsán.
Minap a Frei kávézóban jártam barátnőmmel, ahol “békeidőben” rendszeresen megfordulunk. Nagyon kellemes a kávézó, sokféle kávékülönlegességgel és jó árakkal várták a vendégeket. Azt tapasztaltuk, hogy jelentős áremelés történt, mely akár betudható a kieső időszaknak.
A meglepetés azonban, akkor ért, amikor a számlán a következő tételt láttam: Covid-19 kávézó támogatási alap, 100 forint (ezt vásárlásonként kell érteni).
Mint megtudtam a baristáktól (kávépincérektől, a szerk.), ezt az összeget Budapesten minden Frei kávézóban bevezették, a vidéki kávézók esetében franchise partnereik döntésére bízták, és ez az összeg az egészségvédelmi kiadások fedezését szolgálja. Ugyanakkor ezzel, egyetlen vendéglátóipari és más keresekedelmi egységnél még nem találkoztam. A Covid-19 támogatási alap megfizetése vásárlásonként nem önként választott opció, hanem kötelező érvényű mindenkire nézve.
Ebből a befolyt alapból, biztosítják, a dolgozók számára az egészségügyi szájmaszkokat (teszem hozzá nem mindegyik barista viselte), veszik a szűréshez szükséges teszteket és fedezik a fertőtlenítőszerek árat. (Ott tartózkodásunk alatt - kb. 1 óra -, egy asztal sem került letörlésre, miután a vendég távozott).
Alapvetően nem a hozzájárulás, hanem az elv bosszantó és érthetetlen; a vendég fizeti a dolgozói szájmaszkok, tesztek árát…?
Mintha egy “új adónem” született volna, micsoda eljárás! Értem én, hogy jelentős bevétel kiesés volt, mely rosszul érintette a Café Frei Kft-t, de nem csak őket, hanem azon vendégeket is, akik betérnek hozzájuk. Valamint a tájékoztatásukból (üzletben és a honlapon), nem derül ki, hogy ez a hozzájárulás meddig lesz, marad érvényben, vajon a vírushelyzet végén kivezetik és megszűnik a 100 forintos kiadás vagy beépül az árakba?
Vajon a Frei kávézókban meddig tart a járvány, ezt ki dönti el?
Egyfelől a vendég próbálja megérteni ezt a “szolidarítási alapot”, hiszen a mi biztonságunkat is szolgálja, szolgálná, ha valóban látható lenne a sűrűbb takarítás és fertőtlenítés, de ez nincs így! Gyógyszeripari dolgozóként, természetes módon a napi munkavégzéshez mi is folyamatosan biztosítjuk a dolgozóink számára a szájmaszkokat, a kézfertőtlenítő-szereket, de az meg sem fordult a fejünkben, hogy ennek költségét átterheljük a munkavállalóinkra.
Tisztában vagyok vele, hogy nem létezik szolidaritás nélküli ingyenvilág, ingyenkávé stb., de talán nem ilyen módon kellett volna tervezni az újra nyitást, a vendégek visszacsábítását kávézójukba. A kávézó által bevezetett eljárás mennyire elfogadható és tisztességes a fogyasztókkal szemben? Jól látható helyen vagy nagy táblán, amin pl. „átesünk” biztosan nincs kifüggesztett tájékoztatás - mi is a számlán vettük észre a támogatási összeget-, hacsak a kasszánál nem jelzik és ezt nem láttuk…, akkor figyelmetlenek voltunk és jobb híján egyenlőre mellőzük a Frei kávézók látogatását. A kisstílű garasoskodás az érthetetlen, hogy nem önkéntes, hanem kötelező érvényű ez a támogatási opció.
Tisztelettel és üdvözlettel: Krisztina

Kedves Selmeczi Balázs,

Május közepi és június eleji újra nyitások során budapesti kávézóink mindegyikében bevezettük a „Covid 19 kávézó támogatási alapot”.
Erről minden kávézóban elhelyeztünk a kasszánál és a bejárati ajtóra egy tájékoztató szöveget, miszerint ez az összeg minden rendelésre automatikusan felkerül a végösszeghez hozzáadódva. A befolyt összeget kávézóink kiemelt fertőtlenítésére, a dolgozók tesztelésére, a baristák maszkjára, kesztyűre és hasonló kiadásokra lett fordítva.
A veszélyhelyzet elmúltával a mai napon kivezetésre került a fent említett összeg, hiszen már enyhültek a súlyosbító körülmények. Kiemelten nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy minden kávézóban kint legyenek a tájékoztató táblák, így mi magunk ellenőriztük azok kintlétét, így nem tartom valószínűnek, hogy ez a levél írójának látogatásakor hiányzott volna.
Mint fent említettem, a támogatási alapot a mai nappal kivezettük, de remélem minden szükséges információt meg tudtam adni Önnek az üggyel kapcsolatban. Amennyiben kérdése van még, keressen bizalommal.
Üdvözlettel: Key Account Manager at Cafe Frei Hungary

„Csak itt, csak most, csak önöknek.”
A cég weblapja szerint Horvátország, Dubai, Franciaország, Románia és Szaúd-Arábia Frei-kávéházaiban nem róttak ki a vendégekre ilyen különadót a járványra hivatkozva.
Budapesten miért lehet?

(FVA, Fotók: Internet)


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Május elején rendeltem egy trambulin védőhálót az Aqualing kft-től, amit meg is kaptam, de nem jó méretben!
Ezt azonnal jeleztem is feléjük, jött is válasz akkor, hogy átadták az ügyet a logisztikai raktárnak. Eltelt azóta már egy hónap és még mindig nem jelentkeztek! Számtalan e-mailt írtam már nekik, de semmire ne válaszolnak! Az Aqualing oldalán chaten is rengetegszer érdeklődtem, kértem, hogy adjanak egy telefonszámot ahol elérhetem őket, de ott mindig azt a választ kaptam, hogy az ügyfélszolgálatnak írjak. De hiába írok, semmi válasz! Segítséget szeretnék kérni!
Köszönettel Anikó

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Ahogyan azt az ügyfél is írta, ügyét továbbítottuk raktári logisztikánk felé, akik a tegnapi napon arról adtak tájékoztatást, hogy a csereterméket 06.22-én, hétfőn átadták a GLS futárszolgálat részére.
Az ügyfél legutóbbi megkeresésére, mely 06.19-én, pénteken 19:17-kor érkezett be részünkre, tehát csak az azt követő munkanapon, 06.22-én került megtekintésre, a mai napon tudtunk válaszolni, mivel a nyári szezon alatt az ügyek átfutási ideje lényegesen hosszabb. Tájékoztattuk az ügyfelet, hogy a csomagcsere a napokban várható.
Üdvözlettel: Vevőszolgálat, AQUALING Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Szeretném a segítségüket kérni az alábbi ügyben.
2020.04.28-án rendeltem a bonprixtől, melyet aznap ki is fizettem.
(A rendelés száma: 4321513, Tartalma: 92206281 fekete pulóver, 92144395 fekete póló)
2020.04.30-án e-mailben tájékoztattak, hogy feladták a csomagot. Pár nap múlva értesítettek, hogy a póló elfogyott, az árát visszatérítik a számlámra, a pulóvert küldik. Semmi sem történt, se pénz, se termék. Két hét várakozás után írtam, választ csak most kaptam a napokban, de csak annyit, hogy továbbítják a levelem a központba. Közben május 24-én, május 31-én felhívtam a bonprix ügyfélszolgálatát. Minden alkalommal ígéretet kaptam a rendezésre.
Az általuk megadott csomagszám nem létezik, nem adták fel a pulóvert. 2020.06.04-én visszautalás érkezett a számlámra. A pulóver árát kaptam vissza, holott a terméket kellett volna küldeniük, és a póló árát küldeni.
Ráadásul azt írták, hogy visszáru árát küldték. Fel sem adták a csomagot, mit küldhettem volna vissza!! Mai napon ismét felhívtam őket. Vezetővel nem lehet beszélni, mert nem hajlandó foglalkozni az üggyel. A mai válaszuk: a pulóvert természetesen ha kérem elküldik, csak jóval drágábban, mint ahogy áprilisban rendeltem. A póló árát meg majd megkapom. Felháborítónak tartom az ügyintézésüket. Több mint egy hónap után még mindig ott tartunk, hogy egy termék helyett tévesen az árát kaptam vissza, a másik termékét meg nem utalták.
Szóval még mindig tartozik nekem a bonprix. Szerintem a minimum az lett volna, hogy ugyanazon az áron, vagy olcsóbban megkapom a pulóvert, esetleg a tartozásukat is levonják az árából.
Köszönettel: Brigitta

Tisztelt Selmeczi Balázs,

elnézést a kései válaszért. Rendszerünk szerint az egyik termék ára még nem került visszafizetésre. Az ügyet haladéktalanul továbbítottuk és a mai napon felvettük a kapcsolatot az ügyfelünkkel.
Üdvözlettel, Kinga, Bonprix Ügyfélszolgálati ügyintéző

Tisztelt Elnök Úr!

Hálásan köszönöm a levelét, amit intézett a cég felé, visszautalták a tartozásukat. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ez ilyen gyors lesz!
Hálásan köszönöm, Marina


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2020 június 8-án átutaltam egy kutya termékeket kínáló cégnek. A nevük www.kutyakényelem.hu
Csatolom a képeket az oldalaikról, illetve a rendelésem adatait is. Címük nincs! Telefonszámot ki írták azt nem veszik fel! Email címet is ki írnak. Erre 2-szer írtam választ nem kapok. Elutaltam előre a termék árát, azóta eltűntek semmire nem reagálnak, a terméket nem kaptam meg.
Írtam kommenteket a facebook oldalukra, le írtam hogyan jártam a céggel, figyelmeztetve a többi embert. Azonnal letörölték a hozzászólásaimat, és tiltottak az oldalukról!
 Messenger üzenetre sem válaszolnak. Kérem önöket segítsenek nekem hogy vissza utalja ez a cég a folyószámlámra az elutalt összeget.
Előre is köszönettel: Ágnes

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönjük megkeresését, kivizsgáltam az ügyet. Az említett rendelés leadásakor a termék nem volt készleten. A vásárló erről tájékoztatást is kapott, rendelés leadásakor és a visszaigazoló e-mailben és a vásárlás leadásakor(köszönő oldalunkon). Webshopunk Általános szerződési feltételeiben is rögzítve van, hogy az a termék, ami nincs raktárkészleten, 6-25 munkanap alatt szállítható ki.
Azt hiszem a jelenlegi webshopok között az egyik legrugalmasabb cég vagyunk, bármilyen késedelem mellé ajándékot adunk, vagy díjmentesen küldjük ki a rendeléseket. De sajnos a hölgy átlépett egy olyan határt, amit már nem lehet normális keretek között kezelni és sajnos a Kutyakényelem webshop Facebook oldaláról mindenképp tiltanunk kellett.
Üdvözlettel: ig.

Tisztelt Elnök úr!

Érdekes módon felgyorsultak az események! Vissza utalták a pénzt a számlámra. Isten áldja meg az Ön és munkatársai munkáját!
Ha Ön nem intézkedik, a mai napig válaszra sem méltatnak, ebben biztos vagyok.
Nagyon köszönöm a segítséget!
További jó munkát kívánok Önöknek! Ágnes


Tisztelt Címzett!

Bauhaus-nál webshopban megrendelt medence vízmelegítő (napkollektor) hiányosan lett kiszállítva, 20 06 01057 számon panaszt tettem 2020. május 10-én. Azóta telefonos érdeklődésemre annyit árult el az ügyfélszolgálat, hogy vezetői döntésre vár. A 30 napos válaszadási határidő június 10-én letelt. Június 8-án írásban is jeleztem, hogy elállok a vásárlástól (előtte már telefonon jeleztem az ügyfélszolgálaton, de nem reagáltak rá), erre sem reagáltak még.
Tanácsot kérek, hogy mit tegyek? A pénzemet szeretném visszakapni és a hiányosan kiszállított terméket visszaküldeni.
Köszönettel: Z.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a fogyasztó felé a reklamációt rendeztük és lezártuk vételár visszautalással. fogyasztó egyet értett a lezárással, ezzel együtt panasza tárgytalanná vált.
Köszönettel, és Üdvözlettel

Tisztelt Elnök úr!

Gyorsan rendeződött az elhúzódó probléma. Köszönöm szépen közbenjárásukat.
Köszönettel: Z.


Tárgy: Vissza nem fizetett utalás

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!A http://www.illatszerszakuzlet.hu/ oldalon rendeltem 4 db hajfestéket, amiért postaköltséggel együtt 4.000Ft-ot fizettem előre utalással (rendelési szám:4672).
Másnap hívtak, hogy egyelőre még nincs készleten, majd talán jövő héten jön az áruval, majd hívnak. Nem hívtak!
2 hét múlva írtam nekik egy e-mailt, hogy van-e hajfesték. 2 nap után sem válaszoltak, így felhívtam őket, hogy mi történt a rendeléssel. Azt mondták, hogy megszűnt a termék, így felajánlották, hogy cserélhetjük más hajfestékre. Nem éltem ezzel a lehetőséggel, ígérték akkor visszautalják az árát. Az utalást a mai napig nem teljesítették, pedig azóta írtam nekik, kétszer is felhívtam őket, de csak hamis ígérgetés volt.
Szeretném visszakapni a pénzemet, mert egyáltalán nem tartom korrektnek, hogy feleslegesen ülnek rajta.
Köszönettel: L.

A webshop oldala szabálytalan, összetákolt, semmiképpen nem ajánljuk erről a rendelést. Az ÁSZF is hiányzik. A számlaszámot viszont nem felejtették el feltüntetni. A Nemzeti Cégtár nyilvános adatai szerint az üzemeltető, a Koós Familie Kft.
A webshoptól az alábbi névtelen levelet kaptuk. Jobban szerettük volna, ha a halogatás és mellébeszélés helyett a pénzt utalnák vissza a megkárosított vásárlónak. (FVA)

„Tisztelt Selmeczi Balázs, levelére válaszolva tájékoztatom, hogy nem járulunk hozzá a jelzett honlapon történő megjelenéshez.”

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Négy évszakos paplan szettet rendeltem a www.gruppi.hu oldalról előreutalással 2020.04.30-án, ami a 10 munkanapos szállítási idő után nem érkezett meg. Felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, akik tovább irányítottak, hogy a partnerük e-mail címén érdeklődjek. bigbox2018sro @ gmail.com
Két levelet küldtem nekik, amire nem jött válasz, illetve még egy levelet a gruppi.hu ügyfélszolgálatnak, hogy a partnerük nem hajlandó válaszolni, és azóta sem méltattak válaszra.
A facebook oldalukon is próbáltam volna felvenni a gruppival a kapcsolatot, de a chat-botjuk csak a partner e-mail címét dobta ki. Úgy látom nem fordítanak kellő figyelmet a vásárlói panaszra.
Mit tudok tenni, hogy megkaphassam a termékemet? Ha az én pénzem el is veszik jó lenne valahol jelezni, hogy a cég nem a legmegbízhatóbb.
Köszönettel, M

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az alábbi panasz kapcsán felvettük ismételten a vásárlóval a kapcsolatot, és - mivel sajnos Partnerünk átmeneti készlethiány miatt nem tudta küldeni a terméket részére- visszautaltuk az összeget a mai napon.
Üdvözlettel, Xentury Kft.

Kedves Fogyasztóvédők,
Köszönöm szépen a gyors segítséget, vissza is utalták a pénzt.
Üdv, M


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány Munkatársa!

Tegnap próbáltam tankolni az Auchan Solymári automata benzinkútjánál. Végigmentem a képernyőre kiírt protokolon, de nem adott benzint. Bedobtam egy tízezrest. Benyelte és kész. Többször próbáltuk nem működött. Próbáltunk telefonszámot keresni, nem volt. Negyed óra után kijött valaki az Auchanból, látta a kamerán a kínlódást. Azt mondta, ha három másodpercen belül nem vesszük el a nyugtát akkor visszanyeli és nem ad.
Ezt felháborítónak találtuk. Azon múlik a benzin adás, hogy gyorsan elveszem a nyugtát vagy sem. Ő kinyitotta az automata ajtaját és egy benti kazettából sok-sok nyugta közül kikereste a mienket. Annak vonalkódjával kaptuk meg mégis őáltala a benzint.

1.panasz. Csak angolul van a felirat.

2. panasz, Nincs telefonszám amin segítséget lehessen kérni.

3. panasz. Három másodpercen belül el kell venni a nyugtát, különben nem ad benzint.

Ez szándékos csalásra utal. Arra utal, hogy olyan körülményeket teremtenek hétvégén, hogy az ember hagyja ott a benzinkutat és a pénzét.
Tisztelettel, Egy fogyasztó.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönettel megkaptuk levelét, az abban felmerült kérdésekre az alábbiakat tudjuk válaszolni:
Az automata üzemanyagtöltő állomás működéséről általánosságban:
A vásárló a tankolás megkezdésekor 4 nyelvű felirat közül tud választani (magyar, német, angol, francia). A teljes folyamat során magyar nyelvű hangalámondás működik, ez nem kikapcsolható, ennek nyelve nem választható.
A nyugtát az automata kútoszlop a tankolás végén generálja, tehát nem annak a függvénye az üzemanyag kiadása.
Amennyiben a vásárló készpénzzel kíván fizetni, a készpénz behelyezése után a választott üzemanyag típusú pisztoly levételével tudja megkezdeni a tankolást. Ha a pisztolyt visszahelyezik, akkor az automata befejezettnek nyilvánítja a tankolást és a fel nem használt összegről bizonylatot állít ki (ezzel tudott tankolni az Önökhöz forduló fogyasztó is).
Ezt a bizonylatot húzza vissza az automata, a biztonsági okokon túl megfelelve az ezzel kapcsolatos törvényi előírásnak is.
Társaságunk illetékes munkatársai megvizsgálták a levélben említett esetet és a solymári üzemanyagtöltő állomás működését. Megállapítottuk, hogy az automata kútfejnél történő tankolás teljes folyamata megfelelően működött, arra az Ön által leírtakon kívül visszajelzés nem érkezett.
Az értesítési telefonszám hiányát munkatársaink pótolták, az ezzel okozott kellemetlenségért ezúton is elnézést kérünk. Automata kútoszlopaink 0-24 órában állnak vásárlóink rendelkezésére, azok üzemeltetésében minden előírást és törvényi szabályozást betartunk.
Amennyiben a fogyasztónak további kérdései merülnek fel, kérjük, hogy forduljon bizalommal társaságunkhoz, egyéni fogyasztói panaszát minden esetben rendezzük.
Tisztelettel: Auchan Magyarország Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Szeretnék panasszal élni, miszerint egy üdülési szolgáltatást (Bónusz Brigád -Wellness hétvége -3nap/2 éj) , amit a járvány ideje előtt kaptam ajándékba a korona vírusra való tekintettel nem tudtam felhasználni a meghatározott időszakig.
Természetesen az időszak lejárta előtt jeleztem a szállodának és ahonnan vásárolták, a Bónusz Brigádnak, hogy nyújtsanak alternatívát a már megvásárolt bónusz felhasználására ( időszak kiterjesztése vagy pénz visszafizetésre gondoltam elsősorban)
A Bónusz Brigád egyetlen egy levélre sem válaszolt, míg a szállodával leveleztem, ahonnan is nulla segítséget sem kaptam, sőt lekezelő hangvételt ütött meg a tulajdonos.
Szálloda:
Egerszalók, Kék Laguna Apartman. Mivel pénz áll benne és alternatívát sem kaptam így Önökhöz fordulok. A bónusz adatai meg vannak, értéke 20.000 Ft.
Tisztelettel, Szandra

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Szandra 2020.04.23-án vette fel velünk a kapcsolatot.
Megkeresésében tájékoztatott bennünket, hogy ajándékba kapta a bónuszt. A hatályos adatkezelési szabályozásnak megfelelően megkértük 2020.05.04-én válasz levelünkben, hogy a tulajdonos vagyis a bónuszt vásárló személy legyen kedves felvenni velünk a kapcsolatot az ügyintézés céljából.
Sajnos nem adta meg megkeresésében az ajándékba kapott bónusz azonosítására szolgáló számot, így információ hiányában sajnos nem tudom ellenőrizni, hogy a bónusz tulajdonosa felvette-e velünk a kapcsolatot.
Csatolmányban találják az érintett levélváltást.
További kérdés esetén kérem vegyék fel velem a kapcsolatot.

Szép napot!

Vásároltam a Budapesti Árkád üzletközpontban lévő Media Markt üzletben egy Samsung buds Plus vezeték nélküli fülhallgatót amit nem lehetett a helyszínen kipróbálni.
Én itthon kipróbáltam próbálgattam a fül harangokat, számomra nem megfelelő a termék mert nem izolált teljesen nem tudom használni ezért pár nap múlva visszavittem a terméket a vevő szolgálatra, ahol közölték, hogy nem tudják visszavenni higiéniai okokra hivatkozva. Online rendelés volt, személyes átvétellel. Arra kértem őket ,vegyék tőlem vissza ezt a terméket mert 50.000 Ft-ba került ami nem kevés pénz. Közölték, nem tudják visszavenni.
Köszönöm!

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönjük megkeresését!
Megvizsgálva a problémát, sajnos arról kell tájékoztatnunk, hogy nincs lehetőségünk a termék visszavásárlására. A döntés az elmúlt időszak járványügyi eseményei, valamint az ÁSZF-ben leírtak figyelembe vételével történt.
Az Általános Szerződési Feltételeink (ÁSZF) 12.3 pontja rögzíti a releváns részt:
12.3. A fogyasztónak minősülű vásárlót nem illeti meg az elállási jog
• lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta
• olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak
olyan zárt csomagolású termék (lázmérő, fülhallgató, fejhallgató, headset, gamer headset, borotva, villanyborotva, epilátor, borotvához szita, borotvafej, trimmel, villanófényes szőrtelenítő (IPL), arctisztító kefe, bőrradírozó, gyantázó készülék, gyantapatron, Bbőrápoló szer, krém, fogkefe, fogkefe fej, szájzuhany, szájcente, manikűr/pedikűr készülékek és tartozékaik, hajformázók (hajvasaló, hajsimító, göndörítő, kreppelő, hajsütővas, kúpvas, meleglevegős készülékek), hajvágó, szakállformázó, testszőrzet nyíró, fül/orr szőrnyíró, Inhalátor, vibrátor, masszírozó és segédeszközeik, felnőtt játék kiegészítő, óvszer és síkosító, merchandise: pl. póló, zokni, sapka, bögre stb.) tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza
Köszönjük a megértését! MediaMarkt Magyarország

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Kínai webáruházból rendeltem egy papucsot.
A papucsot és szállítási díjat május 4-én kártyával kifizettem. (Lekönyvelték május 6-án a visszaigazoló e-mail szerint.) A papucs helyett mást küldtek.
Május 18-án kézbesítettek egy Burberry sál utánzatot, 6.180 Ft-os számlával, 2019.10.20.-as dátummal. (Ezt az utánzatot itthon 1.500 Ft-ért lehet kapni.)

A sálra nincs szükségem, nem kértem.

Rossz terméket küldtek a papucsért viszont kifizettem a teljes összeget, amely jóval több mint a sál ára. Írtam nekik, hogy mikor kapom meg a megrendelt és kifizetett papucsot.
Válasz nem érkezett.
17.412 Ft-ba kerül a papucs, 4.000 Ft a szállítás. 21.000 Ft fölött volt a tranzakció, ezzel szembe a kártyámról 29.724 Ft-ot vettek le a papucsért.
Téves teljesítés esetén tudtommal a webshop saját költségén szállítja el a meg nem rendelt terméket. Kérem az önök tanácsát vagy segítségét.
Köszönettel, K. Budapest


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítványt!

Azzal kéréssel fordulok, Önökhöz, hogy az alábbi problémámban segítsenek.
A www.terrasecajto.hu cég 2019.08.08-án beépített számomra egy bejárati ajtót. Az ajtóm felső zárja először csak körbeforgott majd beleszorult a kulcs. Ezt a hibát 2020.03.16-án jeleztem a cégnek a garancia papírt is csatolva.
2020.04.01-én újra írtam nekik, hogy nem kaptam tőlük válasz, és egyben felajánlottam, hogy ha küldenek egy új zárat akkor azt saját költségemre beszereltetem a vírusra való tekintettel.
A zár végül megérkezett, de kiderült, hogy nem jót küldtek ez kívül-belül kulccsal nyitható zárbetét, nekem meg belülről elfordítható- és kívülről kulccsal nyitható van. Megírtam, hogy ez nem jó nekem, visszaadnám és egyéb más okok miatt is ragaszkodom a belülről elfordítható, eredetileg is beépített változathoz.
Azt válaszolták, hogy 7990.-Ft-ért küldenek nekem ilyet. Szeretném megkérdezni, hogy ilyen esetben mit tegyek, milyen jogaim vannak, hiszen még az 1 év garancia sem telt le, az is él.
Nagyon várom segítő válaszukat! Köszönettel, A. Szegedről

Tisztelt Címzett!

A lenti ügyfélnél lévő probléma az volt, hogy nem dugta bele teljesen a kulcsot a zárba és elkezdte feszíteti, emiatt tiltott le a zárbetét.
Az ügyfél kérésére egy másik zárbetétet küldtünk ami kívül belül kulcsos megoldással működik, hozzátesszük ez egy erősített magas árkategóriájú zárbetét volt. Ezt teljesen díjmentesen küldtük el az ügyfélnek, bár tudtuk, hogy ez nem garanciális probléma.
A jövő hét folyamán elküldjük, az ügyfélnek a kért belső ráfordítós zárbetétet, mivel minden ügyfelünk elégedettsége fontos. Üdvözlettel: OI

T. Fogyasztóvédő Alapítvány!

Segítséget szeretnék kérni Önöktől!
A Rossmann onlin-on 2020. 04.29-én 25.579 Ft-ért rendeltem termékeket, mely összeget azonnal le is emelték a számlámról. 05. 19-én megkaptam a számlát, amelyből egy tétel (2 db.) hiányzott, mely árát már visszautalták. A számla alapján a többit feladták kiszállításra. A csomagot 2020. 05. 21-én az MPL kiszállította, a számlán szereplő érték feltüntetésével, egy dobozban.
A csomagolás sértetlen volt. A termékek kicsomagolásakor azzal szembesültem, hogy számos megrendelt és kifizetett termék részben, vagy teljes egészében hiányzik.
A Rossmann által kiadott számla alapján a hiányzó termékek értéke 6.883 forint.
A hiányzó tételek miatt még aznap a honlapi panaszbejelentőn, valamint az ugyfelszolgalat@rossmann.hu és a webshop@rossmann.hu email címeken reklamáltam.
A honlapi panaszbejelentőre küldött egy darab automatikus E-mail üzeneten kívül a Rossmann semmilyen módon nem lépett kapcsolatba velem. Én többször kerestem Őket, de gyakorlatilag elérhetetlenek. Telefonos ügyfélszolgálatuk nincs, a központi irodájuk telefonhívásokra nem válaszol.
A reklamációmban azt is közöltem a Rossmannal, hogy a megküldött doboz mérete 30*40*38 cm volt, és ebbe az összes kifizetett termék bele sem fért volna, akkor sem, ha nem lettek volna benne légpárnák az üres hely kitöltésére.
A Rossmannak küldött levélhez a dobozról készített képet és a számlát is csatoltam. A Rossmann eddig semmire nem reagált, a hiányzó termékek árát sem utalta vissza. A Rossmann magatartása, hogy semmilyen módon nem lehet velük közvetlen kommunikálni, és válaszolni sem hajlandók, szerintem elfogadhatatlan!
A fenti ügyem megoldása érdekében ezúton szeretném kérni a Fogyasztóvédő Alapítvány segítségét.
Köszönettel: L.István, Budapest


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2020.03.15-én adtam le rendelésemet a https://shop.rossmann.hu/ oldalon közel 20 000 Ft értékben utánvétes fizetéssel a #100423543. rendelési számon.
Egy csomagot 2020.04.06-án szállított ki a posta futára, akinek készpénzben fizettem ki a teljes rendelés összegét. Számlát elektronikus úton kaptam meg, szintén a teljes rendelésről. A csomagban lévő termékek csak egy töredékét tették ki a megrendelt termékeknek, nagyjából 5 000 Ft értékben.
Néhány napig vártam egy újabb csomagra, de ilyen nem érkezett, közben minden nap próbáltam felvenni a kapcsolatot a Rossmann telefonos ügyfélszolgálatával, sikertelenül. 2020.04.15-én e-mailt írtam nekik, erre semmilyen választ nem érkezett. E-mailes kapcsolatfelvétellel 2020.05.04-én ismét próbálkoztam, ekkor tételesen leírtam a hiányzó termékeket, valamint számlaszámomat is megadtam a hiányzó termékek ellenértékének rendezésére. Válasz erre az emailemre sem érkezett, valamint utalás sem.
Kérem segítségüket az ügy rendezésében. Köszönettel: K. R.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Hálás köszönet az intézkedésért! Nincs kétségem a Rossmann webshopjának működési problémáit illetően. Egy ismerősömnek elmeséltem az esetemet, erre nevetve meséli, hogy 2 hete egy rokona duplán kapta meg a Rossmannak leadott rendelését. Végül is mindent fel tud használni. Ha pedig a Rossmann jelentkezik, maximum kifizeti azt is... Szóval vannak nyertesei is a káosznak.
Üdvözlettel: R

VIP-nek kell lenni ahhoz, hogy duplán csomagoljon a Rossmann?

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönjük közreműködésüket! A mai napon a Rossmanntól kaptam egy emailt, melyben elnézésünket kérik, és ígéretük szerint visszautalják a hiányzó tételek összegét. Köszönöm a segítséget!
Tisztelettel: K.R.


Online rendeltem a Szaniteráruház.hu Kft-től 1db MOFÉM csaptelepet. A vételárat átutalással előre kifizettem, ezt a cég vissza is igazolta. Majd a posta utánvéttel (!) kiszállította, amit ismét kifizettem, mivel a termékre sürgősen szükségem volt.
Két e-mailt is küldtem a fent nevezett cég ügyfélszolgálatának, hogy utalják vissza a kétszeresen kifizetett összeg jogosan visszajáró részét, szóra sem méltattak, nem válaszoltak és nem utaltak vissza semmit. A számla kelte 2020. 05. 06. kiszállítás 05. 07-én történt, az e-maileket 05. 07-én és 05. 20-án küldtem el.
A dokumentumok eredeti példányai tulajdonomban vannak, bármikor be tudom azokat mutatni. A mai napig a jelzett cég semmilyen formában sem jelentkezett a rendezést illetően. Kérem szíves tájékoztatásukat, esetleg segítségüket a további teendőkkel kapcsolatban. A vételár bruttó összege 14.508 Ft.
Köszönettel K.B.

Tisztelt Selmeci Balázs!

A téves feladásból származó dupla fizetést, rendeztük az ügyfél felé, és elnézést kértünk a felmerülő kellemetlenségért. Sajnálom a felmerült problémát, illetve hogy későn értesültem a dologról. Sürgőséggel kezeltük az ügyet!
Üdvözlettel, LA, Marketingvezető, www.szaniteraruhaz.hu


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A tanácsukat szeretném kérni az alábbi esettel kapcsolatban:
2020.05.04-én rendeltem egy ágyat az EXPEDO.hu internetes bútorüzletből. Az áru ellenértékét 80.880.- Ft-ot átutalással kívántam kifizetni, erre az üzlet kínált lehetőséget.
 Megkaptam a számlát, amelyről kiderült, hogy az összeget szlovák bankszámlára kell átutalni. Mivel az én számlámról nem tudtam utalni a kolléganőm utalta át az összeget. Másnap derült ki, hogy az utalás költsége 12.000.-Ft volt.
Telefonon felhívtam az üzletet, és elmondtam a panaszomat, erre azt mondták szar a bankja reklamáljon ott, majd letették a telefont.
Ezután e-mailt írtam a cégnek válaszul közölték, hogy törlik a megrendelésem. Rögtön válaszoltam, hogy nem kértem a törlést küldjék a bútort. Többet nem válaszoltak hanem május 12-én visszautaltak 80.880 Ft-ot arra a számlára amiről átutaltam.
Felháborít a viselkedésük szeretném megkapni a bútort, gondolom a 12.000.-Ft-ot úgy sem kapom vissza. Kérem segítsenek, hogy megkapjam a választott bútort, és legalább egy bocsánatkérést.
A szlovák cég neve:A szolgáltató neve: FOR INTERIOR s.r.o.
A szolgáltató elektronikus levelezési címe: info@expedo.hu; megrendelesek@expedo.hu
Köszönöm szépen: HaF

Tisztelt Uram,

Az alábbiakban küldjük a panaszos és cégünk közti lefolytatott e-mailek szövegét mellékletben. Volt egy telefon beszélgetés is, ahol a panaszos törölését kérte rendelésének mivel Szlovákiai cég vagyunk és felháborítónak tartotta hogy a HU. Weboldalon nem látta feltüntetve, ami nem felel meg az igazságnak.
Kérésére rögtön visszautaltuk a rendelésének összegét. Hogy az ügyfelünk bankja levett 12 000FT kezelési költséget az nem a mi hibánk és nem a mi számlánkra érkezett ahogy a hölgy állította. A mi cégünk is ugyan úgy fizet kezelési költséget és az ügyfelünk esetében is a visszautálásnál 10EUR kezelési költéseget fizettük. És nem panaszkodunk az ügyfélnek.
 Részünkről a rendelését megújítottuk mivel a hölgy kérte e-mailben hogy mégsem szeretné töröltetni rendelését, de mivel az összeg vissza lett utalva, felhívtuk figyelmét, hogy csak az új rendelés leadása után tudjuk evidálni a rendelését, ami után maga a hölgy küldött új rendelést. Ahogy az áru megérkezik a raktárunkba ki lesz szállítva az ügyfélnek.
Üdvözlettel N. Veronika, Office manager

Kedves Fogyasztóvédő És Érdekszövetség Alapítvány!

2020. 04. 12-én rendeltem egy Straus benzinmotoros fűkaszát a www.gruppi.hu oldalról, amit ki is fizetem szállítási költséggel együtt.
A hirdetésben 10 napos kiszállítási időt írtak, ami a mai napig, május közepéig nem történt meg. Jeleztem feléjük a problémát, adtak egy email címet, hogy vele/velük vegyem fel a kapcsolatot, bigbox2018sro@gmail.com és ők tudnak majd segíteni.
Jelzetem feléjük a problémát és azóta semmi nem történt.
Most mi tévő legyek? Tímea

Tisztelt Uram,

Tímea által leadott megrendelésben szereplő terméket a jövő hét folyamán fogja a megrendelő kézhez kapni. A megrendelővel a kapcsolatot felvettük, s szíves elnézését kértük. Szíves elnézést kérnénk a felmerülő kellemetlenségért.
Üdvözlettel, BIG BOX 2000 s.r.o.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az önök megkeresésére a tegnapi nap folyamán kaptam a BIG BOKSZ-tól pozitív választ a megrendelt termékkel kapcsolatban.
Köszönöm a segítségüket! Tímea


Tisztelettel kérdezem, hogy kihez forduljak segítségért?
A gruppin keresztül vásároltam egy db vízszivattyút ami hibásnak bizonyult. A big box elismerte és írta ,hogy május 12-én feladott egy csere terméket a futárszolgálatnak. Május 20-án érdeklődtem a futár szolgálatnál, de nem tudnak róla.
A gruppi próbál segíteni de nem válaszolnak nekik sem, a big box csak nagy ritkán válaszol Telefonon nem elérhetők. A big box nak nincs telefon elérhetősége de a gruppinak is csak ügyfél szolgálata van ahol tehetetlenek. Kihez forduljak segítségért az ügyben?
Köszönöm szépen, László

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány, Kedves Selmeczi Balázs,

Partnerünk visszajelzése alapján tegnapi napon megrendelőnek feladták a csereterméket. A vásárlónak levélben megküldték a csomagszámot is a cseretermékhez tartozóan. üdvözlettel, Gruppi

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A rövid történet:
2018 júliusában vásároltunk a Keletbútor webáruházon keresztül ülőgarnitúrát, mely két hónap múlva helyszíni javítást igényelt.
Ez hellyel-közzel megtörtént, a javítás is hagyott maga után kívánni valót. Ezt az ülőgarnitúrát évi kb. 8-10 alkalommal használjuk. 2019 nyarán a vendégeink alatt összetört, beszakadt. Megreklamáltuk, elfogadták, azonban a bútor a mai napig nem került kiszállításra.
Okok: a gyártó hónapok múlva gyártotta le az új garnitúrát, majd a Keletbútor rossz telefonszámon akart értesíteni a szállításról (2019 decembere).
Ezután közölték, a bútort csak akkor szállítják ki, ha lesz a környékre még a miénken kívül fuvarjuk. (Mindezekről van e-mailben történő dokumentációm.)
Utoljára 2020 március 04-én írtam, hogy bármikor hozhatják, van aki átvegye, de erre már nem reagáltak, ahogy azóta (2,5 hónapja) sincs válasz. A kérdésem: milyen lehetőségem van arra, hogy a cserebútorhoz hozzájussak? Igazán türelmesnek vallom magam, de már nem tudom kellően tolerálni a történteket. Köszönöm, hogy elolvasták a levelem.
Tisztelettel: A.

Tisztelt Uram!

Elolvastam a kedves vásárló panaszát!
Első körben a termék nem rendeltetésszerű használatból eredő hibákért nem is lennénk felelősek kicserélni a terméket csak javítani!
Mi felajánlottuk, hogy a terméket teljes egészében kicseréljük egy Újra!!!
A kedves vásárló a panaszába elfelejtette megírni, hogy próbáltuk a terméket elszállítani az ő részére és kicserélni de sajnos téves telefonszámot adott meg elérhetőségnek. Hosszas keresgélés után tudtuk utolérni, melyben új időpontot próbáltunk egyeztetni de mivel csak átmenetileg tartózkodnak az adott címen így elég lehetetlen összeidőzíteni a szállítást.
Időközben meg megjelentek a különféle korlátozások a Covid vírus miatt, mely nehezítette munkánkat . Részünkről semmilyen akadály már nem áll fent a cserével kapcsolatban. A héten felvesszük a kapcsolatot a kedves vásárlóval.

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

A telefonszámot ők rontották el, összecserélve a szolgáltatók számát. Nem kukacoskodni akarok, csak valamilyen szinten bántja az önérzetemet ez az állítás. Ha ők úgy gondolják nem rendeltetésszerűen használtuk, miért is cseréli ki?
Végül is mindent összevetve, nagyon hathatós volt a levele, felhívtak telefonon, holnap szállítják a bútort. Nagyon köszönöm a közbenjárását! Köszönöm, munkájukhoz további sok sikert kívánok!
Tisztelettel és köszönettel: A.


Tisztelt Fogyasztóvédő!

Az alábbi weboldalon rendeltem terméket szállítási pontra kérve. A termék akkor raktáron volt, szállítási költséggel el is utaltam az árát.
Termék rendelése március 13-án történt a kifizetéssel együtt (termék raktáron volt, jelenleg is a weboldalon. A befizetésemről március 25-én kaptam számlát , két hétre rá.
A termékkel kapcsolatban egy hete írtam, hogy lemondanám, mivel se híre se hamva, csak a számlámnak... és kértem utalják vissza a pénzt.
Április 1-el törölték elvileg a rendelésem, de 2,5 hónap alatt még mindig nem utalták vissza a pénzt. Erre nem reagáltak semmit többszöri kérésre sem, hogy mikor történik meg.
Mi a teendőm ilyenkor, hogy vissza kapjam a pénzem.
Köszönettel: Beáta

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Mai nappal (2020.05.18.) visszatérítettük a Hölgynek a 101483-as megrendelésének kifizetett összegét, 3.380 Ft-ot Simplepay rendszeren keresztül a kifizetést eredetileg indító kártyára.
Üdvözlettel: Patika24

Üdvözlet!

Segítségüket kérem, mit tehetek?
2020. április 14-énadtam le a rendelésemet a Rossmann Online Shopjában. Előre ki kellett fizetni, mert akkor a járványhelyzetre való tekintettel más lehetőség nem volt. Több, mint 18.000 Ft értékben vásároltam. Akkor még 14 munkanapos teljesítési határidővel vállalták a szállítást. Ez számításaim szerint május 5-én telt le. Május 4-én érdeklődtem náluk és azt az ígéretet kaptam, hogy másnap postára adják a csomagomat.
Bár a vásárlói profilom oldalán a vásárlásom státusza megváltozott, ott úgy szerepel, hogy a csomagomat feladták, de ez biztosan nem történt meg, mert a posta részéről semmiféle jelzést nem kaptam, hogy számomra csomag érkezne. Szerda (május 6.) estig vártam, de semmi hír. Újra jeleztem feléjük a problémámat. Az üzenetemre egészen addig nem is reagáltak, ameddig szóba nem hoztam, hogy önökhöz fordulok most már.
Másnap kaptam választ, hogy újra (????) postára adják a csomagomat. Értesítést továbbra sem kaptam. A mai nap folyamán (május 8.) kétszer kértem, hogy küldjék el részemre a csomagkövetéshez szükséges számot, majd e-mailben és messenger üzenetben is újra kértem a számot, illetve annak hiányában a rendelésem azonnali törlését, a pénzem haladéktalan visszautalását!
Egyik fórumról sem érkezett válasz a kérésemre és a pénzemet sem utalták vissza. Felháborítónak tartom, hogy egy ekkora cég, megengedi azt magának, hogy közel egy hónapja használja a pénzemet. Hozzáteszem telefonon elérhetetlenek.
Köszönöm, ha segítenek! Tisztelettel Ibolya

Kedves Alapítványi Munkatársak!
A mai napon visszautalták a vásárlásom összegét, köszönöm szépen segítségüket
Üdvözlettel: Ibolya


Tisztelt Cím!

Panasszal szeretnék élna az alábbi ügy vonatkozásában: 2020.04.21-én az eMAG oldaláról rendeltünk az ITA Home&Garden cégtől terméket (5 db csirke ketrec 5035). A cég eMAG Marketplace partnere.
Cég neve: ITA BULGARIA EOOD, Székhely: ул.Велчо Атанасов 6, Anton, Sofia.
A rendelésünket rögzítették. A termékek vételárát a rendeléskor online bankkártyás fizetéssel rendeztük. Ezután 2020.04.30-án megkaptuk a termékeket, melyhez számlát és szállítólevelet azóta sem kaptunk. Mivel a rendelt termék számunkra nem megfelelő, ezért jeleztük a cégnek hogy az eMAG oldalán leírtakhoz képest nem azt kaptuk, így elállunk a vásárlástól.
Az ehhez szükséges nyomtatványt kitöltve elküldtük részükre, miután a reklamációnkra semmi válasz nem érkezett. A továbbiakban is próbáltuk felvenni a kapcsolatot a céggel az eMAG oldalon található elérhetőségeken, de azóta sem méltattak válaszra minket. Kértük az eMAG segítségét is, hiszen mégiscsak az ő oldalukon keresztül történt a vásárlás, de azt a választ kaptuk hogy nem tudnak segíteni, a forgalmazó céggel kell felvenni a kapcsolatot.. Szíves segítségüket szeretnénk kérni az ügy rendezésében.
Tisztelettel, Mariann

Az eMag szélhámoskodását jól ismerjük, évek óta átláthatatlan céghálóval nehezítik meg a panaszosok dolgát. A vásárló azzal a céggel áll jogviszonyban, amelynek a vételárat kifizette. A webáruház nem küldheti (sokszor fellelhetetlen) bolgár vagy román vagy egyéb céghez a vásárlót.
Ön még jól járt, gyakori az, hogy a vásárló fizet, az áru viszont nem érkezik meg. Az eMag egy ideje már nem az a webáruház, amelynek érdemes lenne előre utalni. Csakis utánvétet javaslunk. És azt is, hogy a csomagot jól nézze meg a kézbesítéskor, minden benne van-e. (FVA)


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Segítséget szeretnék kérni! Nem tudom, hogy mit tegyek, mert rendeltem és kifizettem a csomagpostás.hu-n egy csomagot, amit több hónapja, a mai napig nem kaptam meg.
Előre is köszönöm a segítségüket.
MG

A történet:

Tisztelt Cím!
1000xxxx számú megrendelésemet a mai napig nem kaptam meg. Szeretném megkérdezni, hogy mi történt? Kérem a megrendelt árut, vagy kérem utalják vissza a pénzemet.
MG

Jó napot kívánok,
Köszönjük a vásárlást a Csomagpostas.hu weboldalon.
A rendelés megfelelően fel volt dolgozva, és el volt küldve feldolgozásra a szállítónak.
Úgy, ahogy meg van adva a mi e-shopunkon, az áru raktáron van a szállítónál és a megadott 20-45 munka nap alatt el lesz küldve az Ön címére.
Mivelhogy az áruk az egész világból vannak meg rendelve, és mi próbálunk a legkisebb árakat tartani Önöknek, nem vagyunk képesek akárhogy is megváltoztatni az áru szállítás időpontját. Ezért a 20-45 munka nap csak orientált idő és nem betartandó.
Köszönjük a megértést és szép napot kívánunk.
Üdvözlettel, Julia


Tisztelt Cím!
Mivel már lejárt a többször meghosszabbított határidő, mai napig nem kaptam meg a megrendelt árut, kérem vissza a pénzemet.
Köszönettel: M

Kedves vásárló!
Sajnos jelen pillanatban még nem tudjuk reklamálni a szállítónál a csomagot. Szükséges megvárni azt a 4 hét elteltét, amiből még kettő maradt. Akkor telik majd le a szállítási határidő és akkor tudjuk majd reklamálni és visszautalni Önnek a befizetett összeget.
Üdvözlettel, Julia

 
Kedves Júlia!
Most már elfogyott a türelmem, ismét eltelt 2 hét és nem kaptam meg a csomagomat. Kérem a felajánlott megoldást, gyorsan.
Szerintem ne levelezgessünk tovább, várom a felajánlott megoldást! M

Jó napot kívánok,
Mivelhogy az Ön megrendelése már fel van dolgozva, nem lehetséges a megrendelést lemondani, reklamálni vagy bármit is meg változtatni rajta. Az áru átvétel után lehetséges a szituáció megoldása. Abban az esetben, ha letelt a 45 munka nap, és az áru még nem került kézbesítésre, informáljon minket és megoldjuk együtt. Köszönjük a megértést.
Üdvözlettel, Julia

 
Jó napot kívánok,
Elnézést kérünk, de a sok megrendelések véget a szállító nem képes időben el küldeni az árut. A megrendelt áru már úton van, és a szállító szerint 4 héten belül kézbesítve lesz. Ha a megrendelt árut, a megegyezés szerint nem kézbesítik, lépjen velünk kapcsolatba és vissza küldjük a befizetett összeget.
Köszönjük a türelmét. Üdvözlettel, Gabriela

Tisztelt Fogyasztóvédő,

Jó napot. Köszönjük az értesítést, kapcsolatba lépünk a vásárlóval és orvosoljuk a helyzetet. További szép napot.
Üdvözlettel, Julia

Tisztelt Cím!

Az alábbi levelet írtam a cégnek:
Mostanában három futó megrendelésem volt Önöknél.
Az első és a harmadik megrendeléssel kapcsolatban rendben volt minden, az összes terméket megkaptam, viszont a második megrendelésből három termék nem érkezett még meg: FENNTARTHATÓ KISMAMA RUHA ár: 9 999 Ft, KISMAMA NADRÁG ár: 6 799 Ft, KISMAMA RUHA ár: 9 999 Ft.
Azt gondoltam, majd a harmadik megrendeléssel együtt kapom meg ezeket, de nem így történt. Ugyebár kismama ruhákról van szó és ajándékba szántuk őket, de a hosszú szállítási idő miatt már nem is aktuális, ezért pótlólag ne is küldjék meg!
Ezúton lemondom. Az ellenértéküket (26 797 Ft) szíveskedjenek mielőbb visszautalni. Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét és a mielőbbi ügyintézést!
Köszönettel: Gabi

Tisztelt Ügyfelünk,
elnézését kérjük a kései válaszért és a kellemetlenségért. Ügyét továbbítottuk az illetékes részlegünknek. Hamarosan megtörténik a hiányzó termékek értékének visszaszolgáltatása.
Türelmét köszönjük ! Üdvözlettel, KE, Bonprix Ügyfélszolgálati ügyintéző

Tisztelt Szerkesztőség!

Április 15-én (a kevesebb személyes vásárlás helyett) rendelést adtam a Rossmann cégnek (webshop) 17.058 Ft értékben.
Többszöri reklamációmra tegnap a Rossmann ügyfélszolgálattól az alábbi levelet kaptam:

Tisztelt Vásárlónk!
A rendelésével kapcsolatosan sajnálatos technikai hiba történt, így fordulhatott elő, hogy a vállalt kiszállítási határidőn túl sem került még kiszállításra. A technikai hiba elhárítása folyamatban van, így reményeink szerint rendelését a napokban fel tudjuk dolgozni. A feldolgozás során tudjuk majd beazonosítani az esetlegesen hiányzó termékeket. Abban az esetben, ha előre elutalta vásárlása ellenértékét, a hiányzó termékeket visszautalással kompenzáljuk.
Üdvözlettel: A Rossmann Csapata


Előtte már facebook-on is megkerestem őket, és a szállítási határidőt 14 munkanapra ígérték. Ez már a mai napon lejárt. Szóval ehelyett tegnap a fenti e-mailt kaptam. Szeretném, ha felhívnák mások figyelmét is arra, hogy tőlük semmiképpen ne rendeljenek semmi. Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám a nem kevés pénzemet visszakapni tőlük?
Tudnának ebben segíteni? Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel. K.


Tisztelt Selmeczi Balázs!

Szeretném leírni történetem abban a reményben, hogy talán tud nekem segíteni.
2019. 11.18.-án az emag alkalmazáson rendeltem egy hegesztőt, ami 21.-én meg is érkezett. Sajnos kiderült, hogy elhibáztam a rendelést mert nem ezt a készüléket szerettem volna megrendelni. Nem is bontottam ki a csomagot, hanem azonnal jeleztem az emag felé, hogy kérném a termék kicserélését. A visszaigazolás 2029.11.21.-én megérkezett, ezután 11.26.-án SMS értesítést kaptam hogy készítsem elő a terméket a visszaszállításra /125551 visszaküldési kérelem azonosító/
2019.12.10.-én érdeklődtem hogy mikor jönnek a termékért és azt a választ kaptam hogy a cég várja hogy én visszaküldjem a hegesztőt. Ekkor jött a meglepetés, mert kiderült hogy Romániába van a cég.
12.12.-én sikerült a dpd-nél 6810.- forintért feladni a csomagot, ami 12.17.-én megérkezett. Türelmesen vártam hogy jelentkezzen a romániai cég, Jan 6.-án és jan. 20-án is e-mailt küldtem részükre de semmi válasz. Ez után ismét az emagnak írtam, de csak azt a választ adták hogy ők továbbították a panaszom az illetékes cég felé.
Kértem az emag segítségét abban hogy a cég nem válaszol, de ennek ellenére nem kaptam segítséget.
Ezért fordulok Önhöz, mert remélem hogy tud megoldást.
Előre is köszönöm a segítséget Margit

Köszönöm a jó tanácsot és segítséget, ma jött a visszautalás. Margit. Üdvözlettel.


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

2020. április 29.-én rendeltem 4 db FP2-es arcmaszkot egy internetes webáruházból.
A nevük Redwood Higienia. (A mögötte álló cég: Golden Quattro Kft. 1054 Bp., Honvéd utca 8. I.em. ügyvezető: Soltész Andrea, adószám: 27061819-2-41)
A honlapon megadott telefonszám híváskor ki se csöng, elérhetetlenek.
E-mailre sem válaszolnak. Az összeg a számlámról a megrendeléskor lement. 4 db FP2 maszk 15.960Ft
Mi a teendő ilyenkor?
Köszönettel, ME

Tisztelt Selmeczi Balázs!
Ma délután kaptam e-mailben egy ígéretet a Redwood Higiénától, hogy május 7.-8.-án kiszállítják a megrendelt árut. Jelezni fogom önnek, ha ez nem történik meg.
Üdvözlettel és köszönettel, ME


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A tanácsukat-javaslatukat szeretném kérni az alábbi esettel kapcsolatban:
Édesanyám 80 éves, egyedül él egy vidéki kisvárosban. Rendelkezik vonalas telefonnal, ami ezidáig nyilvános volt, nem gondoltunk rá, hogy letiltassuk. Néhány hónappal ezelőtt megkeresték telefonon a Természet Varázs Kft-től, Kisvárdáról (székhelye:4624 Tiszabezdéd, Vasút utca 12., asz:26722872-2-15), hogy az általuk forgalmazott termékeket ajánlják részére. Kikérdezték betegségeiről és ehhez kapcsolódóan ajánlottak részére különböző kozmetikumokat, vitaminokat borsos áron.
Megnéztem ezeket a termékeket, hozzávetőlegesen 80%-kal olcsóbban lehet a drogériában kapni ugyan ezen hatóanyag tartalmú készítményeket, vitaminokat.
Sajnos eljutottunk oda, hogy heti szinten 30-35 000 Ft értékű csomagok érkeznek édesanyám címére, amelyek átvételére a havi nyugdíja nem is elég.
Időközben a telefon számot megváltoztattuk és a számot titkosíttattuk, de a csomagok továbbra is érkeznek. Már több alkalommal felhívtuk a céget, hogy ne küldjenek édesanyámnak csomagokat, de sajnos hasztalan volt, továbbra is küldik a nem kért kozmetikumokat és a vitaminokat. Minden nap felkeressük édesanyámat, de nem tudunk mindig mellette lenni, mivel mi is dolgozunk. Sajnos nem tudjuk lebeszélni arról, hogy ne vegye át a küldeményeket, néha amikor a nyugdíjából már nem futja, a szomszédtól kér kölcsön a csomag átvételéhez, amit utólag nekünk kell megtéríteni.
Kérném szíves tanácsukat, hogy mit tegyek annak érdekében, hogy ne küldjön több terméket a Természet Varázs Kft. édesanyámnak!
Köszönettel: P.Imre

Fogyasztóvédő Alapítvány
Selmeczi Balázs Elnök Úr részére

Tisztelt Cím!

Alulírott Balogh Ádám, mint a Természet Varázs Kft. ügyvezetője a 2020. április hó 30. napján kelt email üzenetében foglaltakra – melyben P. Imre panaszáról tájékoztat - tisztelettel az alábbiakat közlöm:
Elsődlegesen engedje meg, hogy megköszönjem szíves jelzését, hiszen gazdasági társaságunk számára is az a legfontosabb, hogy vásárlóink elégedettek legyenek. Tisztelettel tájékoztatom, hogy gazdasági társaságunk megrendelés nélkül egyetlenegy esetben sem küld a vásárlók részére semmilyen terméket. A jelzett probléma kapcsán tisztelettel tájékoztatom, hogy cégünk felvette a kapcsolatot a panaszossal, s abban állapodtunk meg, hogy amely termékeket a panaszos édesanyja tévedésből megrendelt, úgy annak visszaküldése mellett részére azok vételárát visszatérítjük.
Ismételten megköszönve szíves tájékoztatását, munkájukhoz sok erőt kívánva, tisztelettel: Balogh Ádám, Természet Varázs Kft.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Ismételten köszönöm közbenjárását az édesanyámat érintő ügyben! A Természet Varázs Kft részéről még csütörtökön megkerestek telefonon és elnézést kértek az ügy miatt. Ígéretet tettek arra vonatkozólag, hogy törlik édesanyám nevét a rendszerükből és felajánlották, hogy bejelentést követően kiküldött csomagok ellenértékét visszatérítik. A mai napon Balogh Ádámmal egyeztettük a megküldött csomagokat és a ma átutalták részünkre ezek értékét, ezzel a problémát részünkről rendezettnek tekintjük.
Köszönettel: P. Imre


Kedves Olvasó!

2020. Februárjában vásároltam alkalmi ruhát webshopon keresztül egy pécsi székhelyű cégtől. Március legelején visszaküldtem a ruhát méretprobléma miatt, ezt megkapták, megtettem az elállási nyilatkozatot. Ígéretet kaptam a vételár megtérítésére 14 napon belül (márc.9.).
Április 9-én jeleztem, hogy elfelejtették elutalni, jött a válasz: sürgősen utaljuk. Április 21-én telefon, illetve Messengeren keresztül egyeztettünk arról, hogy ez még mindig nem érkezett meg a pénz.
Meddig kell várnom, kihez fordulhatok segítségért?
Köszönettel: Klára

Tisztelt Uram!

Vásárlónkkal valóban egyeztettünk és a jelezte a problémáját, ami leginkább abból adódott, hogy cégünk az elmúlt egy hónapban felszámolta üzletét és bemutatótermét. Egy harmadik helyszínre költöztette annak teljes tartalmát, majd ott működését újra építette és felkészítette cégünket a csak online működésre a krízis bizonytalanul hosszú időszakában. Mindez természetesen fizikai, időbeli, személyi és anyagi kihívásokat is jelentett egyszerre, illetve a visszaküldött csomagok kezelése is megnehezült.
Ugyanis az átvett termékeket időszakosan karanténban tartjuk és ütemesen dolgozzuk fel kollégáink és vásárlóink egészségének védelme érdekében.
Mostanra rendeztük a folyamatainkat és az említett vásárlónak visszautaltuk a terméke árát. Amennyiben szükséges, ezt igazolni tudjuk. Természetesen igyekszünk arra ügyelni, hogy hasonló eset ne forduljon elő, de az elmúlt hetek sajnos nem a normál ügymenethez tartoznak cégünknél, miképp gyanítom más cégeknél sem.
Megértésüket köszönöm, ME, Crystal Boutique & Webshop

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Március 16-án reggel adtam le rendelést a Rossmann Applikáción keresztül. 18 ezer Ft- értékben. A pénz levonásra került a bankkártyámról.
Március 20-án megkerestem a Rossmann munkatársait, a Facebook-on keresztül, mert telefonon nem értem el senkit. Ott azt a választ kaptam, hogy nem látják, hogy a rendelés ki lett fizetve, a sikeres fizetésről képernyőképet küldtem a telefonos applikációról. Megtalálták a rendelést, de az applikáció hibája miatt háromszor rögzítette a rendszer a rendelésemet.
Akkor azt írták, hogy megtalálták a hibát, így már rendben van és szállítani fognak, 14 munkanapon belül.
Ezt azonban a rendelés után jelezték részemre, ha ezt tudom, akkor nem rendelek semmit, mert addigra egyes termékek használata már nem aktuális számomra, vagy előbb lenne rájuk szükségem.
Ma április 9-e van és még mindig nem kaptam semmit, a pénzt közel egy hónapja levonták, de terméket azóta sem kaptam. Tegnap letelt a 20 munkanap és még csak tájékoztatást sem kaptam. E-mailes panaszbejelentésemre egy automatikus üzenet jött, miszerint 30 napon belül válaszolnak.
Ez nevetséges, telefonon nem érem el őket, ezért kérném a segítségüket, mert úgy gondolom, hogy ez a vásárló megkárosítása. A pénzemet már 3 hete "használják" ellenszolgáltatást azonban nem kaptam. Előre is köszönöm a segítséget.
További szép napot és Kellemes Húsvétot kívánok!
Üdvözlettel, György


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A segítségüket szeretném kérni, mert már nem tudom mit tegyek a több mint 4 hónapja húzódó ügyben.
2019.11.25.-én rendeltem egy terméket a Turánia webáruházából. A termék vételárát 11.29.-én átutaltam. Ezt megelőzően 4 sürgető e-mailt kaptunk arról, hogy utaljam át az összeget, de amint ez megtörtént, már szinte semmi tájékoztatást nem kaptam róla.
Számtalanszor próbáltam telefonon elérni az üzletet, de nem vették fel.
Az utolsó e-mailt 2020.01.05.-én kaptam tőlük, azt követően néhányszor üzenetet arról, hogy a termék kiszállítása csúszik. De pontos információt nem kaptunk, hogy a termék mikorra várható. Azóta minden hónapban 1-2-szer tudtam őket telefonon elérni, de ott sem kaptam egyértelmű tájékoztatást. A termék még nem érkezett meg, holott erre már négyszer tettek ígéretet.
Ez ügyben szeretném kérni a segítségüket. Mit tehetek még?

A rendelt termék neve: Domborított indadísszel ellátott női táska, fekete.
A rendelés összege: 25.890 Ft.
Köszönettel: Zsolt

A károsult hónapokon át hiába várja, hogy megérkezzen a webshopból vásárolt táskája. A honlapon megadott kapcsolattartótól sokszor csak magyarázkodást, ígérgetést, türelmet kérő leveleket kapott.

Az eset sajnos nem kirívó, több más hasonló csaló online bolt is működik, de a hatóságok helyzete sem egyszerű. A hatóság a szélhámos webáruházakat feltünteti a Jogsértést elkövető webáruházak adatbázisába.

2017 óta teszi közzé a csaló webáruházak listáját a fogyasztóvédelem. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumot érdemes tájékoztatni ha ilyen esettel találkozik. (FVA)

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Az Alexandra könyváruház készletkisöprési akcióján adtam le a webáruházban egy rendelést 2020.03.13-án. A megrendelés végén utánvétes fizetést választottam, mivel a rendszer hibákkal küzdött, a bankkártyás fizetést nem engedte.
Az egy napos szállítási idő nem teljesült a megnövekedett rendelésszámra hivatkozva, 6 naposa változtatták. A 6. napon megkeresem e-mailben az ügyfélszolgálatot, ahol azt a választ kaptam, hogy rendszerhiba miatt a megrendelt könyvek közül valójában pár darab mégsem elérhető, ezek beszerzése folyamatban van.
Majd 20-án küldtek egy tájékoztatást, mely szerint több megrendelést érint a probléma, de nem sikerül a megfelelő mennyiségű könyvet utánrendelni, ezért a megrendelések teljesítése a következőképpen alakul:
A hiánytalan rendelések közül kiküldik a bankkártyával fizetőkét, majd az utánvételesekét, azután összekészítik azokat a csomagokat, ahol hiány van, és ott előbb szintén a bankkártyával fizetőkét majd utolsó sorban a maradékot az utánvételes vásárlóknak teljesítik.
Az első panaszom tehát, hogy teljesen függetlenül a megrendelés időpontjától a fizetés módja szerint csoportosították a megrendeléseket, illetve ezzel a módszerrel egy későbbi vásárló hozzájuthatott olyan könyvhöz, amit én előbb megrendeltem, csupán azért mert az ő megrendelése teljes lett azzal a könyvvel.
Mivel több könyvsorozatot is rendeltem, érdeklődtem, hogy váratóan melyik könyvek fognak megérkezni hozzám, mivel egy hiányos sorozatot nincs értelme megszerezni, módosítottam volna a rendelést. Két e-mailemre sem kaptam választ. 23-án érkezett a levél, hogy a csomagom a futárszolgálatnál van, a csomag tartalmáról semmi hír. Telefonos ügyfélszolgálatukon a hölgy közölte, hogy melyik könyvek nem fognak megérkezni, és hogy nincs kapacitásuk a rendelés véglegesítéséről egyesével üzenetet küldeni.
Kérdésemre, hogy miért nincsenek a kért könyvek a csomagban, azt a választ kaptam, hogy beszerzésük nem sikerült, nincsenek készleten. A telefonbeszélgetést követően felmentem az Alexandra weboldalára, ahol rákerestem a hiányzó könyvekre, megdöbbenve tapasztaltam, hogy az összes könyv készleten van, azokat meg is tudtam rendelni.
Az akciós 1 770 Ft helyett 12 397 Ft-ért! Hogyan lehetséges, hogy állítólag nem sikerült a megrendelésem összekészítéséhez elegendő könyvet beszerezni, a weboldalon teljesáron viszont megvásárolhatom? A fent nevezett panaszok továbbításában kérem az Önök segítségét, hiszen e-mailes megkeresésekre nem válaszolnak.
Köszönöm közbenjárásukat!

Tisztelt Elnök Úr!

Köszönöm a kérdését!
Magam az éjszakát is azzal töltöttem, hogy a social médiában és a személyesen kapott kérdésekre válaszoljak.
A helyzetet így tudom feltárni Ön előtt:
Sajnos az Online Raktárvásárunk ajánlata "túl jól sikerült". Abból a szempontból, hogy az elindulásakor soha nem tapasztalt rohamot, gyakorlatilag támadást kapott az oldal. Emiatt az elérhetősége is rendkívül labilis volt, időnként lehetetlen, a kollégák napokig éjt nappallá téve dolgoztak rajta.
Ezzel végül sikerült "feltámasztani" az oldalt, és végül zökkenőmentessé tenni a rendelést, de ekkor azzal a problémával kellett szembenéznünk,hogy vélhetően a leállások során keletkezett adatkapcsolati hiba miatt teljesen "elszállt" az oldal készletgazdálkodása. Ha ekkor leállítottuk volna a már zökkenőmentesen működő akciót, akkor valószínűleg fogyasztóvédelmi bejelentések ezreivel kellett volna szembenéznünk. Emellett amúgy is mindig a vásárlók legtökéletesebb kiszolgálása a célunk. Ment hát tovább vakon az akció, immár rossz készleten, és törtük a fejünket, mit tudunk tenni. A kiadó raktárából haladéktalanul bekértük a készleteket, arra adatot kaptunk, mennyit tudnak küldeni, és hétfőn el is indultak a szállítmányok. Emellett az adatok birtokában hétfőn a könyvesbolti készleteket is felmértük, majd ebből visszakértünk. Ez az egyeztetés már nem volt pontos, több könyvet kértünk vissza, mint amire szükség volt, és – mint később kiderült – olyan üzlet is visszaküldte a készletét, amelyik előre nem jelezte.
Időközben – a borzalmas terhelés miatt, és mivel a vírusjárvány miatt csak nehezen kapunk munkaerőt – nagyon elhúzódott az idő. A panaszos joggal veti fel a hosszú időt, a hiányzó könyvet és a hiányzó kommunikációt, azonban ezek éppen egymásra ható elemek. A rengeteg csomag miatt sok esetben az ügyfélszolgálatunk is csomagolt, a telefont általában felvették, de az e-mailekre, sajnos, hősies munkavégzésük ellenére is, csak részben volt módjuk válaszolni.
Egyszerre harcoltunk az idővel és a készlethiánnyal, így egy idő után azt kellett mondanunk, nem várunk tovább az árura, kiküldjük a csomagot hiányosan. Lehet, hogy a kötet a következő félórában aztán bevételezésre került. A raklapon érkező áruval ezt a folyamatot, sajnos már nem lehetett összeszervezni. Ezért láthatja a vásárló, hogy most kapható a könyv. Illetve – ezt még ki kell vizsgálnunk, de – egyáltalán nem zárom ki az emberi hibázás lehetőségét, hogy helytelen volt egy adott pillanatban az összeszedés és a csomag összeállítása.
Sajnos kénytelenek vagyunk most kevésbé gyakorlott kollégákkal is dolgozni, akik kevésbé ismerik ki magukat a hatalmas raktárban.
A gépi készlet - akkor is, ha az adatok helyesek - időnként természetszerűleg eltér a tényleges készlettől, hiszen a könyv rongálódhat vagy akár el is tűnhet. Ez tehát a tényállás a maga valójában. Azt hiszem, nem kell ecsetelnem, mit éltünk át ezekben a napokban, miközben egyébként minden dolgozónk a szerettei és a saját egészségéért, életéért is aggódik. Ez természetesen a vásárlót nem kell, hogy érdekelje, a mi dolgunk, hogy minden módon kiszolgáljuk.
Tehát az említett jelenség oka az időbeni elcsúszások, mi előzött meg mit a tényleges munkafolyamatban. És mint mondtam, nem zárom ki, hogy emberi hibázás is belejátszhat. A munkatársaink egy hét alatt elküldtek közel 5000 csomagot, összesen közel 56 000 könyvvel, úgy hogy közben a visszáruk átvételét és rendszerezését is a lehető legszervezettebben és legátgondoltabban meg kellett oldaniuk. Sajnos, mint látjuk, ebbe csúsztak hibák. Természetesen mindenkitől elnézést kértünk és kérünk. Ez egy vis maior helyzet, amit tovább súlyosbítanak a koronavírus miatti kritikus körülmények.
Az biztos, hogy a munkatársaink és a cégvezetés minden erejével azon van, hogy a vásárlóink elégedettek legyenek. A leírt készletjelenség számunkra, a vezetőség számára is új körülményként, hogy a leírt módon "elkerülték egymást" a postázás és az áru beérkezése. A mai napon feladatunk lesz hogy megoldást találjunk arra, hogy az a vásárlónk, aki ezt tapasztalta, szintén elégedett lehessen. Még egyszer köszönöm, hogy ezt összefoglalhattam! Bízom benne, hogy sikerül megoldanunk ezt a problémát is.
Köszönettel: KI, ügyvezető, tulajdonos

Tisztelt Alapítvány!

A Gruppi-n keresztül vásároltam a Big Box Kft.-től egy megfigyelőrendszert.
A készülék hibás volt, ezért visszaküldtem cserére. A 30 nap ügyintézési lejárta előtt néhány nappal jelezték, hogy nem kezdték meg az ügyem intézését, küldjem el neki a futárszolgálat átvételi dokumentumait. Ezt is elküldtem neki. Azóta nem válaszol semmilyen megkeresésre, pedig már a Gruppi segítségét is kértem. Ők jeleztek a Big Box felé, de azok nem tesznek semmit. A futárszolgálat szerint január 20.-án átvették az árut.
 A szomorú az, hogy a cég még mindig megjelenhet a Gruppi piacterén. Várom tanácsukat az ügyem rendezése érdekében.
Köszönettel: ka.

Tisztelt Uram!

A csereterméket a holnapi napon átadjuk a futárszolgálat részére. SMS értesítést fogunk küldeni a kézbesítés pontos idejével kapcsolatban. Köszönjük türelmét, s szíves elnézését kérnénk a kellemetlenségért.
Üdvözlettel, BIG BOX 2018 s.r.o.

Remélem tényleg megkapom a csereterméket.
Mindenképpen írok Önöknek. Ha nem kapom meg azért, ha megkapom, akkor jelzem, hogy lezárható az ügyem. Nagy köszönettel: ka.

Tisztelt Elnök Úr!

Minden úgy történt, ahogy a Big Box Kft. írta. Megkaptam a cserekészüléket, ami ráadásul még működik is.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget. ka.


Üdvözlöm Önöket!

Az IKEA Budaörsi áruházában kinéztünk egy kanapét amit online megrendeltünk.
Sajnos néhány hónap után kiderült, hogy a minősége nem megfelelő. Ezt jeleztük az áruháznak amire gyorsan, precízen reagáltak, majd szakembert küldtek, aki megerősítette a panaszunkat. Jegyzőkönyv is készült, amiben elfogadták.
Ezután a szállítási díj került szóba, amit én mint vevő nem akartam kifizetni, mivel hibás termék esetén engem nem terhelhet költség. Miután elszállították a hibás terméket eltelt 2 hét. Többször telefonáltam, az ügyfélszolgálaton különböző ígéretet tettek, de a pénzemet még mindig nem kaptam vissza. Elfogadhatatlannak tartom, hogy egy rossz termék visszavitele után én itt állok termék és az ára nélkül hetekig.
Szép napot, Laci
 
Tisztelt fogyasztóvédők, Köszönöm a gyors reagálást! A mai napon megtörtént az utalás,a helyzetre való tekintettel eltekintek a továbbiaktól.
Köszönettel, Laci


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2020.01.15-én a Wizz air honlapján foglaltam 3 repülőjegyet(2 felnőtt + 1 gyermek) Budapest-London útvonalra oda vissza, amit ahogy kell ki is fizettünk.
Az utazásra március 18-22 között került volna sor.
Sajnos közbeszólt a járvány, ami február elején is elérte Európát. A WHO is bejelentette, hogy világjárvánnyá minősítette a koronavírust. 2020.03.11-én a Magyar Kormány is veszélyhelyzetet hirdetett az ország egész területére. Az Európai országok sorra hoznak rendkívüli intézkedéseket, miszerint zárják le határaikat, karantént rendelnek el, illetve minden ország arra kéri állampolgárait, hogy maradjanak otthon, ha nem muszáj NE utazzanak. Mint felelős állampolgár a kialakult helyzetre való tekintettel, úgy döntöttünk a családdal, hogy felelőtlenség lenne most elutazni Angliába, saját és embertársaink egészsége érdekében.
A WizzAir Légitársasággal kapcsolatot teremteni lehetetlen, a telefon emeltdíjas vonalas (ami szerintem gusztustalan), egy szolgáltató cégnél. Többször próbálkoztam, percekig zenél, ketyeg az idő, telefonszámlám már több ezer forint. A médiában lenyilatkozták, hogy a törölt járatokat jóváírják, illetve át lehet foglalni. Az átfoglalás a honlapjukon nem működik, a rendszer alkalmatlan bármilyen módosításra és jóval drágább menetjegyeket ajánl fel. Arról nem beszélnek sehol, hogy mi van azokkal az utasokkal akik a kialakult helyzetre való tekintettel nem utaznak el és lemondják a foglalást. 2020.március 17-én én is így döntöttem, lemondtam a foglalást mert semmilyen formában nem lehetett a kapcsolatot felvenni a WizzAir Légitársasággal.
Erre nagyon gyorsan tudtak reagálni, a lemondást követően pár órával már küldtek is egy 80.000 Ft-os számlát amiről fogalmunk sincs mit jelent és ezzel mit akarnak. Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartom, hogy ebben a kialakult helyzetben bármit is kiszámlázzon, mert az utas úgy dönt,hogy nem utazik. A légitársaság ezekre a helyzetekre semmilyen alternatív megoldást nem hozott. Csak annyit kommunikált, hogy át lehet foglalni, de azt nem, hogy jelentősen drágább jegyekre.
Az átfoglalás tekintetében megkérdezném a légitársaságot mikorra szűnik meg a világjárvány, mikorra foglaljak át, mert a jelen helyzetben minden bizonytalan.
Mi miért nem kapjuk vissza jegyeink árát? Várom megtisztelő válaszukat!
Üdvözlettel: Kata és Ferenc

Tisztelt Hölgyem és Uram,

Jár a repülőjegy-visszatérítés, ha az utas dönt úgy, hogy nem utazik A koronavírus-járvány eddig nem látott fennakadásokat és zavarokat okoz az európai közlekedésben, az Európai Bizottság azonban mindent megtesz azért, hogy ebben a példátlan helyzetben, az utasok jogai ne sérüljenek. Járattörlés esetén a szállítónak vissza kell térítenie a jegyárat, illetve mindent meg kell tennie az utasok átirányításáért.
Abban az esetben is vissza kell téríteni a jegy típusától függően a kifizetett összeget, ha az utas dönt úgy, hogy nem utazik, illetve utalványt biztosíthatnak a későbbi utazásokra.
A koronavírus-járvány terjedésével összefüggésben több légitársaság függesztette fel járatait, több országban szünetel a nemzetközi vasútforgalom és korlátozott a tömegközlekedés is.
Üdvözlettel, Selmeczi Balázs


Kedves Fogyasztóvédők,

Meggyűjt a bajom az Árumániával, mivel nem hajlandóak elküldeni nekem a kifizetett terméket. A kifizetés után derült ki, hogy nincs a rendelt minta (egérpad) készleten / raktáron, ezért választhattam a csatolt képek közül.
Válaszomat hiába írtam meg 4-szer, azt nem kapták meg /nem dolgozták fel/. Kérném szépen az ügyben segítsenek.
Köszönettel: Péter

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Nem értjük az esetet, ugyanis nem kaptunk válasz üzenetet vásárlónktól, itt valami félreértésről lesz szó. Éppen ezért is írtunk neki többször üzenetet már február 21-e óta, mint ahogy az a kimentett World dokumentumban is látható.
Valami probléma lehet az úr levelező rendszerében, levelezésével. Természetesen kiküldjük neki a kért mintájú terméket, még a mai nap feladjuk neki a csomagot.
Üdvözlettel: Árumánia Ügyfélszolgálat

Kedves Fogyasztóvédő,

Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettek az ügyben! Úgy látom, hogy most már minden rendben lesz.
Tisztelettel: Péter


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2020 február 3-án reggel kaptam értesítést, hogy a DPD futárszolgálat csomagot szállít ki 08:50-09:50 között a részemre. Aznap a csomagot nem tudtam átvenni, ezért a megadott időpont előtt a kézbesítés időpontját február 4-re módosítottam. Ennek ellenére másnap hajnalban a csomagot megtaláltam a kertbe egy betonlapra bedobva szétázott csomagolásban. A csomag tartalma egy merevlemez volt, amelynek kifejezetten árt, ha dobálják, és az esőben ázik. A csomagot nem vettem át se én, se családtagom így a kézbesítést az aláírásommal sem láttam el.
Az esetet 2020 február 4-én jeleztem a DPD futárszolgálatnak telefonon, majd írásban is a cég által küldött panaszbejelentő kitöltésével, melyben teljes kártérítést kértem (ehhez az Amazon-tól kapott számlát is csatoltam). 30 nap után (2020 március 6) érdeklődtem a futárszolgálat ügyfélszolgálatán, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy pár nap és jelentkeznek. Március 12-én újból megkerestem az ügyfélszolgálatot, ahol azt a „tájékoztatást” kaptam, hogy az ügy a reklamációs osztálynál van és várjak (arra nem kaptam választ, hogy mennyit).
Hivatalos visszajelzést, státuszt az ügyemmel kapcsolatban levélben, e-mailben a cégtől nem kaptam, csak az ügyfélszolgálattal sikerült telefonon beszélnem.
Csatolom a DPD számára elküldött panaszbejelentőt és fényképeket.
Kérem Önöket segítsenek a fent ismertetett ügy rendezésében.
Üdvözlettel, Tamás

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Felpörögtek az események, a fogyasztóvédő megkeresése cselekedetre sarkalta a DPD futárszolgálatot, mert az imént kaptam tőlük egy email-t amelyben helyt adnak a reklamációnak és megtérítik a káromat.
Köszönöm segítségüket, üdvözlettel, Tamás


Tisztelt Fogyasztóvédő!

Márciusban rendeltem a Mozaik Kerámia webáruháztól egy mosdószekrényt. Meg is érkezett a termék, mint utóbb kiderült össze szerelve lapra szerelt helyett, és sérülten! Természetesen azonnal jeleztem a cég felé. A reakciójuk felettébb elutasító volt. Nem vásárolják vissza - mondták. Ha egyszer átvettem, kész. Az oldalon mindenhol a lapra szerelt csomagolást tüntették fel, így vélhetően egy bemutató darabot küldtek el. Mivel így sérülékenyebb a termék, és nem gyári csomagolású, így feltételezhetően a szállítás közben sérülhetett meg. Ez a sérülés a csomagoláson nem volt látható, így átvettem. A kicsomagolásnál derült ki a sérülés. Milyen módon tudom egy független testületnél érvényesíteni a jogaimat?
Üdvözlettel, B.


 

Tisztelt Selmeczi Balázs,

A vásárló egy Aqualine Zoja mosdótartószekrényt mosdóval együtt vásárolt, melyet kollégám 02.18.-án szállított ki. A termékből 2 verzió létezik a lapraszerelt és a gyárilag összeszerelt verzió. Mi az utóbbit szállítottuk le a vevőnek.
A kiszállítás után 2 nappal jelezte a vevő, hogy sérült a termék. Ezt a reklamációját elutasítottam, mivel a terméket átvette kollégámtól melyet jelen levélhez csatolt szállítólevéllel tudunk bizonyítani.
Az aláírt szállítólevélen szerepel miszerint megtekintés után sérülésmentesen átvette a bútort .
Üdvözlettel, Full-Gold Kft. értékesítési igazgató


Tárgy: Kell-e kérésre csapvizet adni az ebédhez egy étteremben?

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Általában egy étteremben kérésre adnak egy pohár sima csapvizet is az étkezés mellé, ha valaki nem akar italt rendelni. (Megjegyzem, hogy az USA-ban ezt a legegyszerűbb étkezőhelyen kérés nélkül is megteszik, minden asztalon ott áll a kancsó víz jégkockákkal.)
A Royal Campus étteremben (Budapest, IX. Üllői út) azonban ezt megtagadták, nemcsak a pincérnő, hanem az üzletvezető is. Azt szeretném tudni, hogy ehhez van-e joga?
Köszönettel és üdvözlettel: Dr. …, Budapest

Tisztelt Uram,

Nem kötelező adniuk, a vendéglő(s) hozzáállásán múlik.
2009. februárjában helyezték hatályon kívül azt a jogszabályt, mely előírta, hogy csapvizet külön kérés nélkül is az asztalokra kell helyezni.
Az biztos, nem vendégbarát az az étterem, ahol nem, vagy csak pénzért adnak csapvizet. (Ez utóbbit is megtehetik.)
Ugyan akkor, az Európa Parlamentben múlt évben felmerült, legyen kötelező a vendéglátó helyeken csapvizet adni – ezt környezetvédelmi okkal magyarázzák. A műanyag palackok visszaszorítása miatt.
Üdvözlettel: Fogyasztóvédő Alapítvány

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2020. februárban még mindig nincs rendezve az alábbi problémám, kérem szépen segítsenek, ha tudnak.
Az Invitel Távközlési Zrt. 2019.január 16-án 60 napos felmondási idővel felmondta szolgáltatását, melynek megszűnésének időpontja 2019. március 25. Többszöri telefonos bejelentés történt a felmondási idő alatt 2019.02.25-től nem működő szolgáltatás miatt.
Végül az Invitel 2019. junius 25-én levelében 1.2945,-Ft jóváírást állapított meg (kötbér), valamint 10.690,- Ft túlfizetést ismert el. Ezen összegek visszautalása mind a mai napig nem került az általam megadott számlára. Kérem segítségüket. Tisztelettel: Attila Gyöngyöshalászról

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Társaságunkhoz beérkezett megkeresését köszönettel megkaptuk, mellyel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatjuk. Előfizetőnk túlfizetésének számlaszámra történő visszautalásra vonatkozó kérését megsürgettük. Az előfizetőt tájékoztattuk. Köszönjük szíves együttműködését.
Tisztelettel: Lakossági és Kisvállalati Üzletág – Lakossági Ügyfélszolgálat Invitel Távközlési Zrt., Gödöllő

Tisztelt Alapítvány!

Az emagról rendeltem még 2019.11.08-án egy terméket, amit azonnal online fizettem is.
 Az SMS is megérkezett a 2019.11.11-12 közti kiszállításról. A csomag azóta sem érkezett meg. Többször is beszéltem az ügyfélszolgálattal. Több kör után kiderült, hogy a raktárban van valamiért a csomagom. 2019.12.07-én végül abban egyeztünk meg, ha ennyire nem megy a kiszállítás akkor hagyjuk az egészet, és utalják vissza az árát.
Hosszas várakozás után sem történt semmi.
A mai napon, 2020.02.06-án egy újabb hívásban közölték, hogy nincs törölve a megrendelés ezért nem fizették vissza az árát, sőt, a csomagom nem is náluk van. Állítólag az emag raktárából már elvitték, viszont a posta még nem vette át, a 2 fél közt valahogy eltűnt a csomag, az emag és a posta raktára egymásra mutogat. Minden beszélgetés során azt állították, hogy a megadott e-mail címemen tájékoztatnak, ha valami haladás van az ügyben. Én semmilyen értesítést nem kaptam, bár haladás sem történt.
A mai napon ismét azt mondták, hogy majd értesítenek és gondoskodnak arról, hogy töröljék a megrendelésem valamint visszajuttatják a pénzem a számlámra. Ezek után nem hinném, hogy fogok tőlük rendelni.
Tisztelettel, István

Tisztelt Selmeczi Balázs!
Köszönjük, hogy jelezte a problémát ügyfélszolgálatunk felé. Rendszerünk információi szerint a pénzvisszatérítés elindult ügyfelünk részére 02.18-án, s az összeg ezen dátumtól számítva várhatóan 3-4 munkanapon belül megérkezik ügyfelünk számlaszámára.
További kellemes napot kívánunk!

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Az EMAG weboldalán rendeltem egy terméket 2019.12.14-én, amelyet akkor ki is fizettem. Karácsonyi ajándéknak szántam. Karácsony előtt egy nappal felhívtak (ekkor derült ki - sajnos én is figyelmetlen voltam a megrendelésnél- hogy ez nem az EMAG, hanem az ő felületükön hirdető partnercégük), hogy abban a színben nincs raktáron. Megkérdeztem, hogy ezt miért egy nappal az ünnepek előtt közlik velem, de érdemi választ nem adtak.
Mondtam, hogy nem baj, majd akkor kihozzák később, majd jó lesz a másik fiam 2020.02-25-i szülinapjára. Elmentünk egy bevásárlóközpontba és ott megvettük a terméket.
 Közben párszor telefonon egyeztettünk velük, hogy mi legyen. Mondtam, hogy más színben is jó lesz. Ezután még egyszer tudtam velük beszélni január 13-án, de ekkor azzal ráztak le, hogy majd átadják az üzentet az illetékes kolléganőnek, aki majd visszahív. Azóta nem tudom őket elérni. Felhívtam az EMAG-ot, ahol is közölték velünk, hogy a DVE SHOP az ő partnerük, és nem vállalnak semmilyen felelősséget az ő webes felületükön található partnercégek ajánlataival kapcsolatban.
Annyit azért ígért az ügyintéző, hogy jelzi feléjük a panaszomat. Én türelmes voltam/vagyok. Gondoltam, hogy 02.25-ig csak megkapom a csomagot. 02.02-án írtam e-mailt is a cégnek, hogy küldjék a terméket, erre még nem kaptam választ, ezért ismét írtam. Telefonon nem elérhetőek. Az EMAG oldalán megadott DVE SHOP-hoz tartozó telefonszám csak sípol...
Láttam egy panaszt az Önök oldalán, amely hasonló román cég esetén megoldásra is került, az Önök közbenjárásának köszönhetően. Nekem mindegy, hogy a terméket, vagy a pénzt küldik-e, de szeretném, ha valami történne. Nem tudom, hogy mit tehetnék még. Az EMAG-ügyfélfiókomban a rendelésnél ez látható:
Rendelési azonosítószám 1108554497
Rögzítve: 2019 december 14, 00:13 |Végösszeg: 62.899 Ft a rendelés részletei .
A terméket forgalmazza és szállítja a(z) DVE Shop
Összeg: 62.899 Ft
Csomag elküldve

Amit még találtam:
Cég neve: FROZEN STUFF SRL
Székhely: Str. Baladei 2, Bl. 65, Ap. 55, Bucuresti
Cégjegyzékszám: J40/11801/2014
Adószám: RO33681936
IBAN: RO52BRDE441SV41418574410
Bank: BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE SA
Telefonszám: +040733273975, +36706595850
Email: frozenstuff@emag.hu

Köszönettel: Attila

Tisztelt Cím!

Az eset kapcsán Társaságunk az alábbiakról kívánja tájékoztatni: Fogyasztó rendelést adott le weboldalunkon keresztül 2019.12.14. dátummal DVE Shop nevű partnercégünktől 1 darab termékre.
A termékek adatlapján, a rendelés folyamán és visszaigazolásában is minden esetben szerepel, hogy ki az adott termék fogalmazója/eladója, jelen esetben a DVE Shop nevű Marketplace partnercég.
Ezen cégek részére egy hirdetési felületet biztosít Társaságunk, így bár az emag.hu oldalon keresztül, de a DVE Shop nevű partnerünktől rendelte a terméket Fogyasztó, így az ügyintézés tekintetében ők az illetékesek. A rendelés felvételekor Fogyasztó elfogadta Általános Felhasználási Feltételeinket, amelynek 16.1. pontjában rögzítésre került, hogy
“Az eMAG az eMAG Marketplace oldalát közvetítő szolgáltatóként üzemelteti, amelyen az eMAG-on kívül az emag.hu-n forgalmazóként jelenlevő vállalkozások termékeit és szolgáltatásait jeleníti meg. E termékek, illetve szolgáltatások vonatkozásában a szerződés az eMAG Marketplace Partner és a Vásárló között jön létre. A vásárlással kapcsolatos fogyasztói jogok az eMAG Marketplace partnereinél közvetlenül érvényesíthetők. Az eMAG nem vállal felelősséget az emag.hu-n tett, nem tőle származó felhívásokkal, ajánlatokkal és az ezek alapján létrejött szerződésekkel vagy bármely szerződés létrejöttének elmaradásával vagy megszüntetésével kapcsolatban, különösen a Marketplace termékek minőségéért, biztonságáért és jogszabályi megfelelőségéért és nem vállal kötelezettséget ezen termékek ellenőrzéséért. Az eMAG nem közvetít és nem avatkozik bele a Vásárló és a Marketplace Partner közötti fogyasztói vitába, jogvitákba, tranzakciókba.”
Általános Felhasználási Feltételeink
Fentiek értelmében Fogyasztó kérelmének eleget tenni Társaságunk sajnos nem tud, panaszát továbbítottuk az illetékes forgalmazó részére az eset kivizsgálása, a probléma mielőbbi megoldása érdekében.
Fogyasztó szíves elnézését kérjük a felmerült kellemetlenségekért!
További szép napot!
Tisztelettel, eMag, Fogyasztóvédelmi referens

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Az Extreme Digital áruházzal kapcsolatban akadt problémám.
Január 23.án interneten megrendeltem egy Hp laptopot ajándék hp nyomtatóval. A rendelés leadásánál a személyes átvétet állítottam be, mert a kecskeméti üzletben átvehetőnek jelölte a rendszer a csomagot.
Másnap mikor mentem a csomagért kiderült, hogy a nyomtató elfogyott és két hét a beszerzési idő. Elfogadtam a dolgot bár furcsa volt, hogy miért hirdethetnek valamit ami nincs is...
Sebaj, kifizettem az üzletben a 124.999 Ft-ot és elhoztam a laptopot. Vártam a következő jelzést az üzlettől, hogy megjött a nyomtató, de a két hét elteltével sajnos olyan értesítés érkezett, hogy köszönik a vásárlást és küldjem el az értékelésem.
Rögtön hívtam az ügyfélszolgálatot ahol a hölgy mondta, hogy utána néz a dolgoknak és e-mailben mindenről értesítenek. Másnap újabb email érkezett melyben leírták, hogy a terméket kifizettem, tvettem így lezárják a rendelést. Ismét telefonáltam...Az aktuális hölgy is mondta, hogy utána jár az ügynek. Pár perc után kiderült, hogy a meghirdetett és általam megvásárolt nyomtatót már nem tudják beszerezni. A telefonos ügyintéző megnyugtatott, hogy semmi gond, utánajár és biztosított afelől, hogy akkor kapni fogok cserébe egy másik nyomtatót, mivel az jár a csomaghoz.
Ez volt múlt hét csütörtökön (02.06.) Ma (02.10.) ismét e-mail érkezett, mi szerint nem áll módjukban nyomtatót küldeni, mert az általam megrendelt készüléket már nem tudják beszerezni. Gyorsan telefonáltam, mert arról volt szó, hogy keresnek cserébe egy másik nyomtatót "mert ami jár az jár"... de most nem volt már ennyire segítőkész az ügyfélszolgálat.
Közölte a hölgy, hogy ha az illetékes osztály ezt írta akkor nem tud mit csinálni!... Ezt nem tudom elfogadni és ezért kérném az Önök segítségét! Úgy gondolom, hogy még ha csak ajándékként is volt feltüntetve az a nyomtató, attól még a csomag tartalma amit kifizettem. Remélem tudnak segíteni az ügy megoldásában. Várom válaszukat. Előre is köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel: Mihály


Tisztelt Alapítvány!

Múlt év közepén (2019 július 3-án) vásároltam az eMAG-on egy eMAG által forgalmazott klímát, ami sajnos a beszerelést követően nem működött (a beszerelésre 2019 októberében került sor, mert nyáron lehetetlen volt klímaszerelő céget találni és az eMAG által hirdetett cég is elérhetetlen volt, még októberben is). A beszerelő cég azt mondta, hogy a hiba szerviz általi javítást igényel, mert a külső és belső egység nem kommunikál egymással.
2019 októberében fel is vettem a kapcsolatot az eMAG-gal, kitöltöttem a szerviz kérelemmel kapcsolatos űrlapot, amire október 10-én visszajeleztek, hogy elfogadták (száma 1494727) és továbbítják a kérést a szervizpartnerük felé. A honlapjukon szereplő információk szerint ezután 5 nappal kellett volna felvennie velem a szerviznek a kapcsolatot, ami még a mai napig (január végén!) sem történt meg.
Többszöri megkeresésemre és online leadott panaszomra is azt a választ kaptam, hogy ismét felvették a szervizpartnerrel a kapcsolatot. Decemberben kaptam egy 3.500 Ft értékű kupont a kellemetlen ségekért, de érdemben már több mint 3 hónapja semmi nem történik. Legutóbbi, január 17-i e-mailemre még nem érkezett válasz.
Mit tehetek ebben az esetben? Nevetségesnek tartom, hogy egy egyszerű szervizigénnyel kapcsolatban a Fogyasztóvédelemhez kell fordulnom mert másképp a cég nem tesz semmit (láttam erre vonatkozóan más hasonló panaszt is).
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel, Nikolett


Tisztelt FVA!

Nagyon örültem hogy rátaláltam erre az oldalra, a problémám a következő lenne.

December közepén vásároltam egy napelemes power bankot a gruppi. hu oldalon. A terméket azóta már megkaptam. Ám teljesen eltérő volt mint amit én megrendeltem és ami az eladó weboldalán található, így pl. a műszaki paraméterek is.
Az eladó kifejezetten azt írta le a termékjellemzők között, hogy a power bank alkalmas gyorstöltésre. Mégpedig úgy, hogy az egyik oldali USB 1 amper a másik oldali OSB két amperes töltést tud leadni. Amikor kipróbáltam a terméket, észrevettem, hogy semmi nem történik, majd megnéztem a termék műszaki leírását, ami gyárilag szerepel a termék hátlapján ott eleve az szerepel, hogy kétszer 1 amperes output. A legtöbb mobiltelefonnak minimum két amperes töltöttséget kell kapnia ahhoz, hogy meginduljon a töltési folyamat, különben nem feltöltődik hanem lemerül a készülék - ez történt az én esetemben is. Mivel eltérő terméket kaptam kértem cseréljük ki a terméket arra a termékre amit hirdettek, és amely tudja ezt a kimenetet.
Mint később kiderült, hogy nem is létező termékről van szó, hanem szándékosan félrevezették a vásárlókat, hogy jobb paraméterekkel rendelkező terméket árusított, ám valójában egy silány minőségű kevesebb tudású terméket kapott a vevő.
Most ott tart ügyem, hogy az eladó azt közölte, küldjem vissza elállásként a terméket, és ha megkapta, akkor majd visszaküldik a vételárat.
Ezzel azért nem értek egyet, mert azt is hozzátette az eladó, hogy a visszaküldés költsége az én költségem. Mivel hibás teljesítés történt a termék vételárán túl kértem, hogy fizessék ki a keletkezett felesleges postaköltséget is számomra.
Még mit tehetek? Zsolt

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A vásárlónak visszajeleztük, hogy visszaadjuk a postaköltséget is.
Üdvözlettel: Egyeditermékek Ügyfélszolgálat vezetője

Tisztelt Selmeczi Úr!

Köszönöm a segítséget! Miután megkereste őket, egyből azt írták hogy vissza fizetnek mindent. Most már várom valóban így lesz-e. Köszönöm, hogy rájuk írt.
Tisztelettel:Zsolt


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Jelezni kívánom, hogy a cég, mely a kamerát árulja és tőlük interneten vásároltam, hirdetése megtévesztő! Átverés!
Rendeltem tőlük a hirdetésben szereplő 9.900 Ft-ért WiFi-s 4K ultra HD akció kamerát. Az árú csomagolása már az átvételnél bontott volt! A rendelt WiFi-s kamera helyett az oldalukon hirdetett 5.000 Ft-os normál akciós kamerát küldtek el, illetve számlát sem mellékletek kaptam se papír alapút, se elektronikus formában, így reklamálni sem tudok! Esetleg tudnak kérem segíteni?
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Önöknek! Üdvözlettel: Bálint


Tisztelt Alapítvány!

Az Emagnál rendeltem 2019. december 17-én két terméket, amelyeket karácsonyi ajándéknak szántam. Azért tőlük rendeltem, mert azon a napon és a mai napig (dec. 20.) azt írták az oldalukon azokhoz a termékekhez, hogy ha postára kérem a szállítást, és személyesen veszem át, akkor december 24-ig megérkezik. Amit 17-én rendeltem más cégektől, mára már megérkezett, ezért megnéztem az oldalukon, hogy merre járhat a csomagom. Itt láttam meg, hogy a "rendelés követése" feliratnál az szerepel, hogy sikeresen kifizettem (ugyanis kártyán, rendelés után kifizettem az árát), de a mai napon postára még nem adták, és majd december 30-ra jön meg. Megírtam az oldalukon, hogy ez a dátum nem a vásárláskor ígért dátum, de az automata "Köszönjük szépen" levélen kívül más reakció nem történt.
Ezért felhívtam az oldalukon megadott telefonszámot. A hívás elején elmondta egy automata hang, hogy késhet a szállító cégek miatt a kiszállítás (mondjuk ők nem adták postára). Azt miért nem reklámozták, hogy késhet a kiszállítás? Kb. 20 percig szólt a zenéjük a telefonba, türelmesen vártam.
Aztán bejelentkezett egy ügyfélszolgálatos hölgy. Elmondtam neki is, hogy karácsonyi ajándéknak szántam a megrendelt csomagot, és meglepett, hogy kiszállítási dátumnak most december 30-a szerepel a rendelésemnél. Úgy reagált, hogy valószínűleg megérkezik a csomag előbb, mint amit odaírtak, de erre nem vállal garanciát. Erre azt válaszoltam, hogy egy ilyen helyen, ha azt írják, hogy vásároljon "karácsonyi ajándék"-ot, akkor arra, hogy az Karácsonyig megérkezzen, garanciát kellene vállalni!
Ez a kedves hölgy még azt is elmondta, hogy nem ő az Emag. Hát akkor ki? - kérdeztem. Valamint elmondtam neki, hogy szerintem bizony ő az Emag. Ugyanis ha az a szám van megadva kapcsolatnak, akkor ő képviseli az Emagot.
Ha fizetek van Emag, ha reklamálok, nincs? Tehát az ő feladata csak annyi, hogy meghallgasson, de az ügyemben semmit nem kell tennie? Még a rendelési azonosítót sem kérte.
A következő mondatot kellett volna már több napja kiírni a honlapjukra: "NEM VÁLLALUNK GARANCIÁT, HOGY KARÁCSONYIG MEGÉRKEZIK A CSOMAG!". Majd akkor jobban meggondolták volna az emberek, hogy honnan rendeljenek. Ezzel több másik cégtől vásárlókat is vettek el. Én is azért tőlük rendeltem, mert kb. ezer forinttal olcsóbb volt egy-egy termék, mint máshol. De máshonnan megérkezett volna Karácsonyig.
Azóta írtam az oldalukon még egy levelet a panaszomról, megírtam a véleményemet róluk az Árukeresőn, az Olcsóbbat.hu-n, de ettől még nincs garancia, hogy megérkezik a várt csomag időben. Folyamatosan figyelem a rendeléskövetőt, de nincs változás az oldalon.
Most délután láttam, hogy már levették a főoldalról a korábbi reklámképről a "Karácsony" szót, valamint már a termékekhez a postai személyes átvételhez december 31-ét írnak.
Engem és sok más vásárlót átvertek.
Kérdezem, mit tehetek, ha nem lesz 24-én a fa alatt az ajándék, amit az Emagtól rendeltem. Minden említett oldalról, a telefonomon képet készítettem.
Ezekkel igazolni tudom a leírtakat. Szíves segítségüket, és a lehetőséget, hogy ezt leírhattam, köszönöm! Tisztelettel: Gábor


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A Fashiondays-nél vásároltam 2019. november 15-én kártyás fizetéssel egy terméket. A cég a rendelés összekészítése alatt - értesítésem nélkül - kicserélte a fotón a terméket, és azt szállította le részemre a megrendelt cikkszámon.
November 26-án jeleztem a cégnek, hogy rossz terméket szállítottak, a futár pár napon belül vissza is vitte azt.
December 3-án jelezték, hogy a csomag odaért hozzájuk, majd december 9-én jelezték, hogy elfogadják visszaküldési kérelmemet! Semmi elnézés kérés, hogy inkorrekt módon kicserélték a fotót, mást küldtek, ezzel lecsúsztam a folyamatban lévő akcióról (hiszen új terméket kellett vásárolnom, azt már csak drágábban tudtam megtenni). A levélben azt írták, hogy értesítés küldenek e-mailben és SMS-ben amikor visszautalásra kerül a pénzem (amit november 15-én kifizettem a semmire).
December 15-én írtam a cégnek, hogy ha már elhúzták a folyamatot december 9-ig, miért nem sikerül még mindig visszafizetni a pénzemet, 29.199,-Ft-ot.
A cég válasza december 17-én: "A tárgyi visszáru ellenértékét, azaz 29.199 Ft-ot sikeresen visszatérítettük 2019.12.09-én Paypal-on keresztül a bankkártyára, mellyel a fizetés is történt. Legyen kedves leellenőrizni a bankfiókját."
Fenti üzenetre azonnal válaszoltam, hogy a pénz nem érkezett meg a bankszámlámra. A mai napig (2019. dec. 21) nem válaszoltak sem a levelemre, sem a pénzemet nem kaptam vissza. Ezt módfelett inkorrektnek tartom, hogy megrendelek egy terméket előre, kártyával kifizetve, majd a cég minden értesítés nélkül megváltoztatja a cikkszámhoz tartozó terméket, rosszat szállít, és több, mint egy hónapig nem jutok hozzá a kifizetett pénzemhez!
A tegnapi nap 16.30-kor hívtam az ügyfélszolgálatot, automata válaszolt, hogy 8-17 óra között tudják hívásomat fogadni.
Kérem segítségüket a pénzem visszaszerzéséhez!
Köszönettel: Katalin


Tisztelt Alapítvány!

Csilla vagyok, a tanácsukra lenne szükségem az alábbiakkal kapcsolatban. Megpróbálom összefoglalni az online vásárlásommal kapcsolatos problémáimat, s ha lehetséges a segítségüket kérni ennek megoldásában. 2019. november 15.-én, az Extreme Digitaltól online rendeltem meg és fizettem ki egy Gorenje fagyasztót és ennek a házhozszállítási díját.
2019. november 19-én 16:53-kor küldtek e-mailt, hogy a megrendelt árut átadták a szállító partnerüknek, melyben azt is írták, hogy a szállítás pontos idejéről partnerük SMS értesítést küld. 2019. november 20-án délelőtt még nem volt semmi információ a szállítással kapcsolatban. Amikor hazaértem, láttam, hogy másnap, azaz november 21-én fogják hozni, de nem volt konkrét tól-ig időpont megadva. Ezért e-mailben érdeklődtem (telefonon már nem lehetett) a kiszállító cégnél, hogy mikorra várható az áru érkezése, mert meg kell oldani az átvételt. Az ígért SMS értesítést nem kaptam meg, majd másnap, semmilyen előzetes időpont egyeztetés nélkül 9:03-kor hívott a futár, hogy 14:00-17:00 között hozzák.
Megoldottuk, az egyik családtagom el tudott menni hozzánk.
A szállító kicsomagolta, külső sérülés nem volt a készüléken.
Ha én vagyok otthon, biztos vagyok benne, hogy én sem veszem észre azt, hogy a fagyasztó ajtaján a szigetelő gumi sérült, azon benyomódás van, amit (utólag kiderült) vélhetően a helytelen csomagolás okozott. A fagyasztót csak november 24-én tudtuk üzembe helyezni. Másnap feltűnt, hogy túl sokszor bekapcsol, ekkor vettük észre, hogy párásodik, később deresedik. Kerestük a miértjét, amikor észrevettük, hogy az ajtón a gumi be van nyomódva. Másnap először az Extreme Digitalt hívtam (+36-1-4520090-es telefonszámon),de 8:49-kor még nem volt az ügyfélszolgálat elérhető. Megnéztem a honlapot, ahol a garanciális ügyintézésre az ajánlották, hogy probléma esetén forduljunk közvetlenül a szervizhez.
A gyorsabb megoldás reményében, hiszen csak a gumi sérült felhívtam a szervizt. Felvették az adatokat, és azt az ígéretet kaptam, hogy másnaptól várhatom a szerelő hívását. (Ezt a mai napig, december végéig mindhiába várom.) 3 napig vártam a szerelő jelentkezésére. A gép továbbra is, a hol deres hol párás, nem jó a szigetelés problémával küzdött. Mivel nem dísznek vettük, és van benne hús, szerettem volna ezt mielőbb rendezni, ezért 2019. november 29-én felhívtam az Extrém Digitalt. A beszélgetést rögzítették. A 15 perces beszélgetés alatt elmondtam a fenti problémát, valamint azt, a gép azóta is sokszor bekapcsol, párásodik, deresedik, laikusként úgy gondolom, hogy ez nem tesz jót neki. Attól tartok, hogy ez a probléma a fagyasztó üzemidejének a kárára lesz. A szerviz nem jelentkezett, ha ez a hiba nem kerül rövid időn belül megoldásra, számomra a gép megbízhatatlanná válik, de egy fagyasztóra szükségem van. Megkérdeztem, hogy van-e lehetőség cserére, mert ha nem, akkor elállok a vásárlástól és küldöm vissza a gépet. A telefonos hölgy azt mondta, hogy lehetséges a csere, fel kell vennie egy jegyzőkönyvet, és 5 napon belül válaszolnak. Azt is mondta, hogy fényképeket fognak kérni a hibáról. A jegyzőkönyv pár perc elteltével meg is érkezett, kértek kisméretű fotókat. A telefonomon a legkisebb felbontást választva fotóztam, a fotókon hibára koncentrálva. Ezeket egy válasz emailben még aznap elküldtem.
2019. december 3-án már türelmetlen voltam, arra gondolva, hogy lehet, hogy nem kapták meg a mailt, amikor hazaértem, telefonáltam nekik. Ezt a beszélgetést is rögzítették. Az ügyintéző azt mondta, hogy az e-mailem rendben megérkezett, december 6-ig visszajeleznek - a választ sajnos nem lehet sürgetni. Az is elhangzott, hogy ha elállok, lehet, hogy csökkentett árat fizetnek vissza(?) és még nekem kell fizetni a visszaszállítást is. A visszaszállítási díjról tudtam, de arról nem, hogy lehet, hogy csökkentett árat fizetnek, főleg, hogy az első beszélgetés alkalmával erről szó sem volt. Arról sem tudtam, és az első telefonbeszélgetéskor sem hangzott el, hogy nem tudok elállni, ha már cserét kértem.
 2019. december 7.-én, 11:24-kor érkezett meg az elutasító válasz, a határidő után egy nappal. Ebben arra hivatkoztak, hogy a sérülés szerintük utólag keletkezett (nem tudom, ezt miből gondolják), és alkalmam lett volna a sérülést a helyszínen a futárnak jelezni és akkor visszaküldeni a gépet. Biztosak voltunk abban, hogy a sérülést nem mi okoztuk, ezért összeszedtük az összes csomagoló anyagot, hogy mégis melyik lehetett, ami ezt okozta. Megtaláltuk. Még aznap este 18:38–kor küldtem egy választ, hogy az elutasítást nem fogadom el, és hogy bírálják felül a döntésüket, mivel ez rejtett hiba volt, nem lehetett észrevenni a csomag átvételekor. Viszont, ahogy észrevettem jeleztem.
 Csatoltam a sérülést okozó csomagoló anyagos fényképeket. Azóta a mai napig választ nem kaptam. A szerviz úgyszintén nem hívott. A fagyasztó a mai napig nem működik megfelelően a gumi benyomódása miatt, bár valamelyest javult. Nem vagyok szakértő, feltételezem, nem is kell annak lennem, csupán gondolom a gép is próbál vákumot képezni, kínlódik, de most sem zár rendesen. Lehetséges, hogy ez a fotó bekérés is, csak időhúzás volt, így december 5-én letelt a 14 napos elállási jogom, cserét az utolsó emailben foglaltak szerint nem kapok, választ az általam küldött utolsó emailre úgyszintén nem. Az első telefonbeszélgetésben nem volt arról szó, hogy nem állhatok el, ha cserét kértem, a második alkalommal már igen, és csökkentett árról beszélt az ügyintéző. Ez megint rossz érzéseket kelt bennem, mert nem kaptam meg a korrekt tájékoztatást. Hibáztam, amikor nem egyből az elállást választottam.
Úgy gondoltam, hogy az Extreme Digital egy megbízható cég. Már amikor keresgélünk, akkor is ezért döntöttünk a drágább készülék mellett. A fentiekben leírtak, rengeteg bosszúságot okoztak, sok időt töltöttem azzal, hogy megoldjam a problémát. Becsapottnak érzem magam. Látnak esélyt arra, hogy a probléma megoldódik? Vagy sikerült drága tanulópénzt fizetnem?
Maradok tisztelettel: Csilla

A céget megkerestük a problémával, válaszukat várjuk. (FVA)


Tisztelt Cím!

Nem találtam sehol sem információt, arra vonatkozóan ha az eladó áll el a szerződéstől , mint pl. az én esetemben, akkor mi a helyzet. Kérem a lent leírtakra a segítségüket. Megrendeltem és előre ki is fizettem a mellkas övet az online shopból.
Hívott tőlük egy hölgy, hogy a terméket már nem forgalmazzák. Kérte, hogy küldjem el a számlaszámomat, melyet aznap meg is tettem. Ma hívtam mikor utalják vissza a pénzem, erre Ő az ÁFSZ-t átküldte amely 14 napos elállás időről szól. Ahogy olvasom az csak rám vonatkozik.
Melléklem a linket: https://www.shop.575.hu/altalanos-szerzodesi-es-felhasznalasi-feltetelek/
Kérem segítsenek mi a teendőm.
Tisztelettel: Károly

Tisztelt Elnök úr!

A visszautalás megtörtént, a termék technikai probléma miatt került vissza a rendszerünkbe egy szervercsere alkalmával. Sajnálatos módon információk is vesztek el a szerver csere folyamán, aminek a helyreállítása napokat vett igénybe. A termék rendeléséről későn lett tudomásunk, így korábban nem tudtuk jelezni a problémát a termékkel vásárlásával kapcsolatban.
Sajnáljuk, ha kellemetlenséget okoztunk az úriembernek. Felvesszük vele a kapcsolatot és a visszautalás mellé egy a mellkaspánt összegének megfelelő vásárlási utalvánnyal próbáljuk kárpótolni.
Üdvözlettel: 575 Team Kft.

Tisztelt Selmeczi Úr!

Meg szeretném köszönni segítségét ez ügyben, ön nélkül nem ment volna ilyen gördülékenyen. Elsőnek azt hittem ilyen rendes a cég hogy visszautalja a pénzem, és még ajándék kupont is kapok, de másnap kaptam meg az Ön levelét, ez mindent tisztázott. Még egyszer nagyon köszönöm a közreműködését.
Tisztelettel: Károly


Tisztelt Alapítvány!

A Babymama.hu WEB-áruháznak közel egy hónapja, 2019. november 12-én adtam le a rendelést, ki is fizettem. Atermék mai napig nem érkezett meg, csak időhúzó automatikus üzeneteket kapok. Szeretném visszakapni a pénzem. Sem helyszint nem találok, kapcsolatot nem lehet velük teremteni semmilyen hagyományos módon. Előre köszönöm a segítségüket.
Üdvözlettel: Viktória

Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet

Ügyfelünk választ kapott úgy az általa küldött messenger üzenetekre, ahogyan az emailben feltett kérdéseire szintén.
Csupán annyi történt, hogy az ünnepek előtti megnövekedett forgalom és érdeklődés miatt válaszadási időnk meghosszabbodott, azonban még mindig 3 munkanapon belül van. Igyekszünk minden esetben lehetőleg 24 órán belül minden ügyfelünk kérdését megválaszolni, de ahogyan azt jelezzük vásárlóink felé maximum 72 órán belül (munkanapokon) válaszolnunk. Oldalunkon lehetőség van ingyenes szállításra, ami igénybe vehet 10-30 munkanapot, illetve expressz szállításra, ez 7-14 nap. Ügyfelünk rendelése leadásakor az ingyenes szállítást választotta, ami a jelenlegi megnövekedett forgalom miatt minden esetben 14+ munkanap. A termék természetesen úton van, így azt vásárlónk is nyomon tudja követni, a számára továbbított csomagazonosítóval. Továbbá a magyar posta nyomkövetési oldalán szintén lehetőség van a követésre a megadott azonosítóval:
Sajnos a magyar posta sok esetben lassan frissíti a kapott információkat, de ha a termék elveszne, vagy nem érkezik meg az általunk vállalt határidőn belül, minden esetben visszatérítjük a termék árát.
Oldalunkon megjelenik szállítási időnk. Valamint a rendelés leadásának befejezésekor szintén megjelenik várható szállítási időnk:
Üdvözlettel, Babyama

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Remélem jó helyre írok a panaszommal kapcsolatban. 2019.10.14-én rendeltem egy csomagot az EMAG webáruházától.
A rendelt csomagot bankkártyával fizettem. Az összeg a számlámról levonásra került, majd jött még egy SMS amelyben a sikertelen fizetést jelezték, miközben már a sikeres fizetésről jött SMS és az összeg levonásra került a számlámról.
Az eMAG-gal többször próbáltam felvenni a kapcsolatot, de tagadják, hogy hozzájuk érkezett volna pénz, illetve semmit nem látnak a rendszerükben.
A bankommal többször felvettem a kapcsolatot ahol jelezték, hogy az összeg zárolásra került, illetve a szerdai napon a pénzem az eMAG számlájára került. Az EMAG nem hajlandó a pénzt visszautalni, arra hivatkozva, "nálunk nincs az Ön pénze".
A bakommal próbálom elintézni, hogy a pénzemet visszakapjam, de mivel az EMAG részéről a megoldásra törekvő hajlandóságot sem látom. A helyzetet teljesen elfogadhatatlannak tartom, hogy én napokig intézkedjek, hogy egy ilyen cég ne lopjon meg, s ezért fordulok Önökhöz.
Több csatolmányt fogok küldeni amelyben szerepelnek levelek az EMAG-gal történő beszélgetésekről, illetve a banki webes kimutatások és banki levelezés. Kérem segítsenek. Üdvözlettel: Sz.András

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönöm a levelét, melyre a választ elküldtük az Ügyfélnek, Önnek nem adhatok ki tájékoztatást, csak arra az email címre amelyről a rendelés történt. További szép napot!
Tisztelettel, SK, Ügyfél-kapcsolattartó, eMAG

Kedves Balázs!

Igaz kaptam választ, de hiába, az ügy nem jutott előrébb. Azzal ,hogy több mint egy hét után kezdenek foglalkozni az ügyemmel az eMag pénzügyi osztályán elképesztő, de nem vagyok kisegítve. Nem értek egyet azzal, hogy ők azt mondják hogy én nem utaltam és náluk nincs pénz, a bankom meg megerősít engem, hogy utaltam és hogy lehívták a pénzt, a számlájukon van (nincs zárolva).
A fogyasztóvédelemnek illetve a bankomnak kell írnom, hogy hajlandóak legyenek ezzel foglalkozni? Ez felháborító!

Az eMAG vevőkezelési gyakorlatára érkező változatos panaszok nagy száma igen rossz képet ad a webáruházról.
Abban bizakodunk, hogy a Extreme Digitallal létrejövő egybeolvadással az Edigital vásárlóbarát politikája lesz a meghatározóbb. (FVA)


Tisztelt Alapítvány!

Még a nyáron jártam a Roland Garroson Párizsban, és a TUI által szervezett szállodában laktam. Minősíthetetlen volt (nincs WIFI, mosdó, nem jár a lift stb.), hiába kértem szobacserét, nem adtak.
Amikor hazaérkeztem, reklamálni akartam a TUI-nál, azt mondták, ezt CSAK a honlapukon tehetem meg egy formanyomtatványon. Csakhogy ez a nyomtatvány Budapestről nem működik.
Mit javasolnak?
Üdv, György

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az utas nevét nem találtuk meg a TUI Magyarország Kft. adatbázisában, így arra következtetek, hogy valamelyik másik utazási irodában foglalhattak be az utazásszervező, a TUI Deutschland GmbH valamelyik útjára. Ha valóban ez történt, akkor kérjük, forduljon az adott - TUI Magyarország Kft.-től független - utazási irodához, hogy a panaszát elküldhessék az utazásszervező, a TUI Deutschland GmbH részére.
Ha átküldik a TUI foglalási számát, meg tudjuk nézni, hogy hol készült a foglalás. (A TUI foglalási szám tudja azonosítani, hogy pontosan melyik foglalásról van szó, ennek hiányában az is elképzelhető, hogy a TUI egyik partner irodájában, de nem TUI-s útra foglalt be az utas).
Üdvözlettel, TUI Magyarország Kft.

Villámgyors az FVA ügyintézése, valóban a német céggel kötöttem az utazási szerződést.
Köszönöm a segítő közvetítést. üdv, Gyuri


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

2019.09.30-án a https://tesco.hu/utazas/ egy Őrült Hétfő elnevezésű akciót hirdetett , miszerint az oldalukon 300 db utazást kínálnak 9 órától, minden utazást 5.000 Ft.-ért . Reggel 8 óta ott ültem a számítógép előtt és 9 óra 1 perckor minden utazásnál kiírták hogy már elfogyott.
Felháborító hogy meghirdetnek egy akciót és elérhetetlen az ügyfelek számára. Már írtam egy panasz bejelentést a Tesco oldalán , mert mélységesen felháborít, ilyen üzleti magatartás nem megengedhető a mai világban. Sem belföldi utat nem tudtam foglalni, sem külföldit . Ez nem becsapás?
Üdvözlettel, Éva

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönjük, hogy megtisztelte központunkat megkeresésével. Éva kedves vásárlónk közvetlenül is megkereste Kapcsolati Irodánkat, a mai napon írásban tájékoztattuk.
Üdvözlettel: Kapcsolati Iroda, Tesco-Globál Áruházak ZRT

Tisztelt Selmeczi Balázs!

300 db utat hirdettek, vegyesen belföldi és külföldi utat. 2019.09.30.-án reggel 9-től este 24 óráig hirdették. De már 9.01.kor az összes út átváltott elfogyott feliratra. 1 perc alatt?! Én egy A&O Hotelt néztem, 30 szállodában lehetett volna felhasználni (1 éves felhasználással, Saltzburg érdekelt, 2 felnőtt 2 gyermek, ) de még csak megnézni sem tudtam. Hiába ültem reggel 8 órától a számítógép előtt. Kitettek a weboldalra egy tájékoztatót hogy mindjárt kezdődik az Őrült Hétfő , ezért semmire nem lehetett rá keresni reggel 8-9.-ig.
Üdvözlettel, Éva

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A Xentury Kft.-től (a Tesco Utazás oldal üzemeltetője ) írok Önöknek.
A Tesco kollégája jelezte felénk a lent található panaszt, ezzel kapcsolatban szeretném elküldeni válaszunkat. A szeptember 30-án írt panaszlevélre a Tesco-tól még aznap válaszoltak Önnek, de leírjuk még egyszer összefoglalva visszajelzésünket.
Köszönhetően a Tesco Utazás népszerűségének rengeteg emberhez eljutott az ŐRÜLT HÉTFŐ híre, így a hatalmas érdeklődés miatt gyorsan elfogytak az ajánlatok.
Az akcióban 15 db szálláshely vett részt, és összesen 300 db utazás volt fent oldalunkon.
 Sajnáljuk, akinek nem sikerült vásárolnia, de örülünk annak a rengeteg pozitív visszajelzésnek, amelyeket azoktól kaptunk, akiknek sikerült!
Üdvözlettel, Tesco Utazás

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A Penny-Market üzlet akciót hirdetett: görögdinnye - 35 %, 199.-Ft helyett 129.-Ft-ra. Felkerestem őket - ahogy sok vásárló is - a Tatabánya-Kertváros-i üzletet, hogy akciós dinnyét vásároljak. Fizetés előtt megkérdeztem a pénztárost, hogy mennyi is az akciós ár? Ő azonnal mondta, hogy 199.-Ft, az akció másnaptól lesz…
(Annak ellenére, hogy a szórólapon, az interneten, mindenhol mától jelölte meg a 129.-Ft-os árat.) Az ottlétemkor szinte minden vásárlónak volt dinnye a kosarában, akik nem vonták kétségbe a Penny szavahihetőségét. Tulajdonképpen az összes dinnyevásárló azon a napon félre lett tájékoztatva!
Tisztelettel: Ibolya

Tisztelt Selmeci Balázs úr!

Az alábbi választ írtuk a hölgynek, legyenek szívesek továbbítani a részére, köszönjük segítségüket! Tisztelt Ibolya, kedves Vásárlónk! Köszönjük, hogy megtisztelte bizalmával társaságunkat. Az érintett Görögdinnye terméknél az akciós ár került feltüntetésre, ezért a termék árával kapcsolatban a megfelelő tájékoztatás került kihelyezésre az üzletben, azonban az esetleg előfordulhat, hogy egy munkatársunk téved, legfőképpen egy betanuló munkatárs esetében, ezért az üzlet területi vezetőjének továbbítottuk az Ön észrevételét, munkatársunk hasonló esetben saját hatáskörben jogosult intézkedni, továbbá ismételt oktatást tartott munkatársaink részére.
Szíves megértését köszönjük! Őszintén sajnáljuk, hogy törekvéseink ellenére Önnek kifogása merült fel. Reméljük, hogy továbbra is megtiszteli a Penny Market Kft.-t bizalmával és amennyiben további kérdése, észrevétele vagy panasza lenne, készséggel állunk rendelkezésére.
Tisztelettel, Penny-Market Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Internetes vásárlás kapcsán írok önöknek, hátha tudnak segíteni. 2019. június 10-én rendeltem a https://www.konzol-organik.hu/ web áruházból 64.696 Ft-ért termékeket. 2019. június 11-én az összeget a Konzol Fair Kft. bankszámlájára átutaltam.
Többszöri e-mail megkeresésemre azóta sem válaszoltak, a megrendelt termékek a mai napig (több mint 2 hónapja!) nem érkeztek meg, a megadott telefon számuk „átmenetileg” nem üzemel. 2019 aug. 09-én segítséget kértem az OTP Banktól, hogy az átutalt összeget visszahívják számomra. Az OTP Bank elindította az ezzel kapcsolatos eljárást. Kérem adjanak tanácsot , hogy van-e valamilyen további teendőm, hogy mit tehetek. Jó lenne a honlapot letiltani, hogy más vásárlók ne kerüljenek ilyen helyzetbe.
Tisztelettel, Zsuzsa

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A vásárló intézkedését elállásnak tekintem. A rendelést töröltem, az összeget visszautaltam. (csatolt bizonylat)
Üdvözlettel, K. Zoltán, Ügyvezető

Tisztelt Elnök Úr!

Intézkedésüket köszönöm! Elképesztő a Konzol hozzáállása vevőihez.
Üdvözlettel, Zsuzsa


Kedves Fogyasztóvédők!

Az eMagon rendeltem 07.17-én egy laptopot, sajnos előreutalással.
A rendelést még aznap visszaigazolták, az eMag honlapja szerint még délután át is adták a postának. A termékhez kapott ajándék billentyűzet matrica megérkezett, de maga a laptop a mai napig sem. Bár az eMag oldalán a csomagot úgy jelzik, mint "átadva szállításra", a posta nyomonkövetési rendszerében nincs adat a termékről.
Az eMag megkeresésemre ugyanazt válaszolta, hogy ők már átadták az MPL-nek a csomagot, a posta szerint viszont ők ilyen rendelésszámmal nem vettek át terméket.
A szállításnál meghatározott maximális időt augusztus 1-nek jelölték meg, eddig se érkezett meg a csomag, ezért töröltem a rendelést. Azóta újabb 14 nap telt el, de a pénzt még mindig nem sikerült visszatéríteni, az eMag állítása szerint azért, mert ők akkor küldik vissza a pénzt, ha raktárukba visszakerül a csomag.
Kérdésemre, hogy mégis akkor hol lehet a csomag, nem adtak érdemi választ. Van valami amit tehetnék még?
Szép napot: KL

A webshopot megkerestük a problémával, válaszukat várjuk. A beérkező panaszok alapján úgy tűnik, az egykor megbízható webáruház mára már nem mondható annak.
FVA


Tisztelt Fogyasztóvédők!

Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy az emag.hu webáruházában vásároltunk (július 23-án) egy Tefal FV154E3 gőzölős vasalót. A webáruházon belül egyből bankkártyával ki is fizettük a vasalót, melynek értéke 11.030 forint volt. Szállítási idő 2 nap.
A vasaló nem jött meg azon a héten, gondoltuk nem baj, megyünk nyaralni 1 hétre majd megjön. De a vasaló a mai napig nem jött meg. Meg is panaszoltuk e-mail formában az emag.hu weboldal vevőszolgálatánál. Panaszunk rögzítették.
Válaszul azt kaptuk, hogy

“Kedves Ügyfelünk!
Köszönjük megkeresését!
A rendelkezésre álló információk alapján a leadott megrendelését nem az eMAG, hanem egyik eMAG marketplace partnerünk forgalmazza és szállítja. RaftOnline
Cég neve: ANY PLACE MEDIA
Székhely: Bld Timisoara nr 48, Sectorul 6, Bucuresti, 61333
További információért kérjük, hogy vegye fel közvetlenül a partnerünkkel a kapcsolatot. Megértését köszönjük!
Üdvözlettel / Best regards, eMAG Ügyfélszolgálat"

Na mármost mi az emag.hu webáruház oldaláról rendeltük meg a terméket, amit ki is fizettünk. Nem gondolom azt, hogy nekünk kellene felvenni bárminemű Román céggel a kapcsolatot, amikor nem tudunk se románul se angolul.
Többszöri levelezéssel sem jutottunk velük semmire. Se a pénzünk nincs meg se a megvásárolt termék. Szeretnénk ha az emag.hu intézkedne afelől, hogy megkapjuk a terméket végre 2 hét után. Engem nem érdekelnek az eMag csatolt vállalkozásai, céghálója. Nekik fizettem (sajnos előre!), velük is vagyok jogviszonyban, házon belül megoldhatnák a megrendelés teljesítését. Esetleg tudnának segíteni?
Tisztelettel.: Milán és Katalin

Mi ez az összevisszaság?

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az eMAG az eMAG Marketplace oldalát közvetítő szolgáltatóként üzemelteti, amelyen az eMAG-on kívül az emag.hu-n forgalmazóként jelenlevő vállalkozások termékeit és szolgáltatásait jeleníti meg. E termékek, illetve szolgáltatások vonatkozásában a szerződés az eMAG Marketplace Partner és a Vásárló között jön létre.
A vásárlással kapcsolatos fogyasztói jogok az eMAG Marketplace partnereinél közvetlenül érvényesíthetők. Az eMAG nem vállal felelősséget az emag.hu-n tett, nem tőle származó felhívásokkal, ajánlatokkal és az ezek alapján létrejött szerződésekkel vagy bármely szerződés létrejöttének elmaradásával vagy megszüntetésével kapcsolatban, különösen a Marketplace termékek minőségéért, biztonságáért és jogszabályi megfelelőségéért és nem vállal kötelezettséget ezen termékek ellenőrzéséért.
Az eMAG nem közvetít és nem avatkozik bele a Vásárló és a Marketplace Partner közötti fogyasztói vitába, jogvitákba, tranzakciókba.
További szép napot kívánunk! Üdvözlettel / Best regards, eMAG Ügyfélszolgálat

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Megkeresésük hatására érdekes módon egyből megküldték a heteket késő csomagot. Köszönünk szépen mindent!
Milán és Katalin


Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Lurdy Házban működő ún. 8D-s mozi botrányos minőségű. Hetedmagammal mentünk – bár ne tettem volna.
1.: nem a szokásos, a 3D-s mozikban 250 Ft-ért kapható, megszokott minőségű szemüveget adják, hanem rossz minőségűt, amivel a néző a bal szemével alig lát, megfájdul az ember feje és 3D-s hatás egyáltalán nincs. Több szemüveget is kipróbáltam, mind ilyen volt. A családi csomagban az első film egy hullámvasutas film volt, amit már láttam másik 5D-s moziban, ahol teljesen jól kijött a térhatás, itt viszont semmi…
2.: Több rövidfilmet vetítetnek egy csomagban, a családi csomagban olyat is (pl. egy kínai rajzfilmet egy méhecskeszárnyakkal rendelkező kiskutyáról), ami szinte biztosan nem 3D-s technikával készült, hanem sima 2D-s rajzfilm, ugyanis szemüveg nélkül sincs szellemkép.
A többi bosszantó dolog:
- nincs szinkronban az effekt a filmmel (előbb „vakuznak”, aztán jön a filmen a szikrázás stb.)
- a ködöt imitáló párabefújó párája nem jut el a közönségig
- sokszor indokolatlanul ráz a szék vagy simogatják a néző lábát, hiszen semmi ilyen nem történik a filmen
- több ülés karfája mocskos, ragad, mosakodni kellett a mozi után
- nehézkes bejelentkezés és foglalás: következő napra, néha csak sms-ben lehet jelentkezni (ilyenkor neten nem lehet foglalni; nekem lassan jött az sms-válasz, addigra már egy későbbi napra neten bejelentkeztem)
- egy lépcsőnél kell találkozni és álldogálva várni, hogy egy fiú folyosókon keresztül elvezessen a helyre - hitelkártyával nem lehet fizetni.
Valóban ez a jövő?
Tisztelettel: Dr. SZ

A jövő moziját üzemeltető céget megkerestük a problémával, válaszukat várjuk.
(FVA, Selmeczi)

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Elnézését kérem a kései válaszért, nem volt még hasonló módban küldött panasszal dolgunk.
Sajnos nem tudom, hogy mi ilyenkor a protokoll, megkereshetjük-e az ügyfelet, felvehetjük-e külön vele a kapcsolatot, illetve a panasztevő leveléből is úgy tűnik, hogy nem kíván egyéb kártérítést vagy nem nyitott rá.
Nagyon sajnáljuk az esetet és biztosan azonnal visszaadtuk volna a jegy árát, ha a helyszínen megteszik a panaszt, sőt bármikor visszatérítjük az ügyfélnek, amennyiben igényt tart rá! A kérdéses napon, ahogyan olvasom is, nagyon nem voltak rendben a dolgok, amit tényleg nagyon sajnálunk!
A technikai dolgokra nincs magyarázatom sajnos, az megtörtént, nem volt összhangban. A székek ragacsossága is elfogadhatatlan és szomorú is, mert folyamatosan kérjük és szólítjuk fel a dolgozóinkat a székek tisztán tartására. Azért sem értem a helyzetet, mert ha a dolgozóink maguktól nem is dönthetnek ilyen esetben, de bármi probléma van bármelyik szolgáltatásunkkal, azonnal hívnak bennünket, hogy engedélyt kérjenek a kártérítésre. És ezt mi minden esetben, amikor esetlegesen előfordul, meg is adjuk. Sajnos ilyen telefon egyikünk sem kapott, ami a dolgozó mulasztása volt. Kérem, bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!
Üdvözlettel: TA, Tanácsadó

Tisztelt Cím!

A Tesco által kiállított nyugtákon ez olvasható: Milyen volt a mai vásárlása? Ossza meg velünk véleményét. Most én is ezt kívánom tenni, de egyúttal ez a vélemény panasz is lesz. Dr. X. J. a nevem.
Jelenleg …… nyugdíjas plébános vagyok és más templomokban is kisegítek, így sokan ismernek Kanizsán.
A tényállás pedig a következő:
Tegnap 10 óra körül, vásárolni voltam néhány apróságot az áruházban. Mivel csak 2 vagy 3 pénztár volt nyitva és elég sokan álltak sorba, az önkiszolgáló pénztárnál pedig szinte senki nem volt, ezért azt választottam. Mivel nem tudtam elindítani a gépet, kedvesen odajött egy alkalmazott és elindította, majd két áru kódját is lehúzta, a többit pedig én. Ő megvárta, hogy fizetek. Mivel téli szalámit is vettem, kértem, hogy a biztonsági gyűrűt vegye le róla. A fizetés után ez is megtörtént, de nekem senki nem jelezte, hogy a csokoládék is kóddal vannak ellátva és arra sem figyelmeztettek, hogy a kapunál probléma lehet miattunk. És lett! Ahogy átmentem a kapun megszólalt a riasztó.
Én ugyan nem hallottam, mert egy idő óta kissé gyenge a hallásom, a hallókészüléket pedig olyan helyen ahol nagy a háttérzaj nem szoktam feltenni, mert nagyon zavaró. Valaki utánam szólt, s azt gondoltam, hogy valami ismerős, de a kapunál álló őr volt az (akit én nem ismertem, nagydarab, szakállas ember) és megkérdeztem, hogy valami baj van? S ahelyett hogy elnézést kért volna, ahogy ilyenkor elvárható lett volna, felszólított, hogy mutassam a táskámat, a mi egy reklámszatyor volt. Megtettem. Kutatgatott benne, majd, hogy adjam neki a blokkot (még szerencse, hogy magammal hoztam, mert legtöbbször ott szoktam hagyni).
Elvette és megkérdeztem: Valami nincs rendben, valamit nem fizettem ki? De azt felelte minden rendben, de csak ő viheti át a csokikat. Csodálkoztam ezen, de hát, ha így van, így van. Az okát nem tudtam akkor még. S ami ezután történt nagyon felháborított. Elvette tőlem a két csokoládét, majd hadonászva magyarázott. Ilyenkor kíváncsi emberek rögtön gyűrűt alkotnak, s csak azt látták, hogy elvették tőlem a két csokoládét és mi mást hihettek, minthogy el akartam vele slisszolni. (Egyébként, amikor kiértem az üzletből egy ismerős, aki tanúja volt az esetnek, megállított és megkérdezte, valami baj volt, nem volt kifizetve valami? De mondom rendben volt minden csak állítólag őneki volt szabad áthozni a kapun a csokikat, amit meg is tett. Elhitte, nem hitte, nem tudom?)
Felháborodásomat látva az őr, elkezdett velem hangoskodni, jóllehet többször megkértem, hogy ne kiabáljon velem. Végül kihozta a csokoládékat, s azt vártam, hogy legalább pár szóval elnézést kér tőlem, de semmi. Erre visszaléptem, hogy tudomására hozzam, hogy ezt joggal vártam volna tőle. A kapu újból becsipogott. Még szóhoz sem jutottam s azt kaptam: Menjen a dolgára, mert tönkre teszi a kaput (a kapu épsége úgy látszik fontosabb a Tescó számára, mint a vásárló becsülete, jó hírneve), különben kihívom a rendőrséget – tette hozzá. Azt mondtam neki miután hiába vártam, hogy elnézést kérjen, szégyellje magát. Erre hangosan utánam kiáltott, hogy szégyelljem én magamat. Kifele menet újra megszólalt a kapu. A kódot ő sem vette ki. Kérdem: Miért szégyelljem én magamat? – Mert a Tescóban vásároltam (amit rendszeresen meg szoktam tenni), mert kifizettem rendesen az árut (ezt még ő sem vonta kétségbe), mert megaláztak ismerősök, ismeretlenek előtt és még rendőrrel fenyegetik azt a vevőt, akit megszégyenítenek. Milyen jogcímen teszi ezt egy Tescó alkalmazott, vagy milyen erkölcsi alapon?
Még a tettenért tolvajt sem szégyeníthetik meg mások előtt, legföljebb feljelentést tehetnek ellene. Azt is elhiszem, hogyha megszólal a riasztó, a kapusnak valamit tennie kell. De nem lehet ezeket a dolgokat, ha már a Tescót csoki ügyben talán többször megkárosítottak, diszkrétebben elintézni, nem a ki- és befelé tartó sokaság szeme láttára és füle hallatára? Vagy mi, a vásárlók, vagyunk a Tescóért és nem fordítva? Vagy velünk minden következmény nélkül azt tehetnek, amit csak akarnak?
De ki teszi jóvá az ember becsületén esett csorbát? Az őr nyilván úgy véli, hogy ő tisztességesen járt el, ám ha ez a tisztességes eljárás a Tescónál, én nem kérek belőle.
Nagykanizsa, 2019. július 16. dr. X. J. vásárló


Tisztelt Selmeczi Balázs Elnök Úr!

Kérjük, hogy az alábbi választ továbbítsák vásárlónk részére. Közreműködésüket köszönjük.
Üdvözlettel: Kapcsolati irodavezető, Tesco-Globál áruházak Zrt

Tisztelt Vásárlónk!

2019.07.15-én történt vagyonőri intézkedéssel szemben tett panaszát minden részletre kiterjedően kivizsgáltuk: az esetről készült felvételt megtekintettük, a szemtanút és az intézkedő vagyonőrt szóban kikérdeztük. A vizsgálat megállapította, hogy a vagyonőri intézkedés törvényes volt, ugyanakkor nem volt végig szakszerű. A vagyonőr a kialakult helyzetet nem megfelelően kezelte. Az esetről a vagyonőr munkáltatóját, szerződéses partnerünket tájékoztattuk.
Ezzel egyidőben intézkedtünk, hogy a vagyonőrök ismétlő kommunikációs és konfliktuskezelési tréningben részesüljenek. A kellemetlenségért szíves elnézését kérjük. Bízunk benne, hogy a történtek ellenére továbbra is megelégedett vásárlóink körében üdvözölhetjük!
Üdvözlettel: Kapcsolati irodavezető, Tesco-Globál áruházak Zrt.
www.tesco.hu / kapcsolat

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Ügyintéző!

Vásároltam egy szemüveget Budapesti üzletben. www.szemuvegek.hu A rendelés megérkezett. A gond az volt vele,hogy nem az eredeti csomagolásban (ahogy azt a gyártó szokta) érkezett meg. Bizalmatlanságomat kifejezve gyakoroltam elállási jogomat és visszatérítést kérve visszaküldtem a terméket címükre. Az általuk küldött GLS futár el is vitte a csomagot.
Most ott tartok hogy várnám a visszautalt pénzemet,de semmi infóm nincs róla. Telefonon nagyon nehéz elérni őket (1x sikerült) de ők nem tudták megmondani mikor térítik meg. Levelemre egy kurta válasz érkezett, hogy a beérkezett csomagtól számított 14 napon belül utalnak. Ebből viszont nem derült még az sem ki, hogy ő hozzájuk, egyáltalán a visszaküldött csomag visszaérkezett-e?. Itt azért értékben 40.000 Ft-ról beszélünk. És ezt itt hetekig húzzák? Az adatokat csatolmányba küldöm.
Természetesen engem csak a visszatérítés érdekel,hogy minél előbb letudhassuk ezt a kérdést. Ha ebben tudnának kicsit segíteni azt nagyon szépen megköszönném.
Tisztelettel: Ferenc

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Ferenc vásárlónk webáruházunkban rendelt, 2019.06.20-án állítottunk ki neki számlát és küldtük ki csomagját. Majd 06.24-én jelezte az úr, hogy eláll a vásárlástól.
Csomagjáért futárt küldtünk, aki 28-án visszaszállította hozzánk a terméket. Ezzel a nappal indult a visszautalási kérelem, ami a pénzügy visszajelzése alapján tegnap azaz 07.03-án teljesült.
Üdvözlettel: B B, Ügyfélszolgálat

Kedves Elnök Úr!

Köszönetem a segítségért. Megkaptam a pénzt a mai napon visszautalták. Nagyon jól esett,hogy segítséget kaptam öntől.
Lekötelezett tisztelettel: Ferenc, vásárló


Tisztelt Fogyasztóvédők!

Neten (www.netpincer.hu) leadott rendelésünkről (Pizza King Bartók) áfás számlát kértünk, melyet a pizza kiszállításakor nem kaptunk meg. Akkor azt mondta a futár, hogy egy kollégája nemsokára itt lesz vele (már úton van...), mert ő sajnos elfelejtette.
A kollégája nem ért ide a számlával, ezért felhívtam Őket, hogy mi már nem tudunk tovább várni a számlára. Akkor a telefonos ügyintézőjük azt az ígéretet adta, hogy még aznap postára adják nekünk. A számla sajnos 1 hét elteltével sem érkezett meg. Felhívtam a pizzéria panaszkezelési telefonszámát, ahol a telefonos ügyintézőjük közölte, hogy írjak e-mailt. Ezt is megtettem, amelyre több, mint egy hét elteltével sem érkezett válasz.
Ezután újra felhívtam őket, mire azt a választ kaptam, hogy nem tudták az elérhetőségemet, ezért nem jeleztek vissza (E-mailemben a telefonszámom is megtalálható volt, de a levélre is válaszolhattak volna, ha akarnak). Akkor már egy vezetővel beszéltem, aki szintén ígéretet tett, hogy azonnal postázzák nekem az áfás számlát. A számla azóta sem érkezett meg.
A segítségüket szeretném kérni, hogy minél hamarabb hozzá juthassak az áfás számlához, hiszen azzal nekem már régen el kellett volna számolnom.
Én úgy gondolom, hogy nagyon türelmes voltam és minden tőlem telhetőt megtettem, de ők nem igazán mutatnak egy hónapja sem hajlandóságot arra, hogy valóban eljuttassák hozzám az áfás számlát.
Segítségüket előre is köszönöm! Üdvözlettel: Edit

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Megkeresése alapján felvettük a kapcsolatot a Pizza King illetékes munkatársával, aki arról tájékoztatta ügyfélszolgálatunkat, hogy a hiányzó számlát pótolják ezért felvették a kapcsolatot a vevővel.
Mivel cégünk csak közvetítői szerepet tölt be az éttermek és a megrendelők között, a megrendelésekhez kapcsolódó ÁFÁ-s számlák kiállítása minden esetben az éttermek feladata.
Üdvözlettel, A NetPincér

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Arra a gyakorlatra szeretném felhívni a figyelmüket, ami mostanában zajlik az Allee-ban lévő Humanic cipőboltban. Kuponnapok alkalmával az üzlet is kedvezményt ad, de már többször megfigyeltem, hogy beviszik a cipőket a raktárba, csak a silányabbakat hagyják az eladótérben! Szerintem ez a vevők becsapása.
Köszönettel: Virág

Tisztelt Alapítvány!

A részünkre küldött panasszal kapcsolatban annyit tudunk közölni, hogy egyik üzletünkben sincs ilyen gyakorlat, eleve összeegyeztethetetlen üzletpolitikánkkal. A mellékelt képen látható kocsit valóban használjuk áruszállításra. Köszönjük szépen megkeresését.
Tisztelettel: Humanic, Leder & Schuh Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Szeretnék segítséget kérni. 2018.szeptemberében rendeltem az eMAG webáruháztól egy Russel Hobbes Aura konyhai robotgépet 18.900 Ft-ért.
Egészen múlt hónapig a termék tökéletesen működött, majd egyszer csak a turmixgép kehely része szivárogni kezdett és kifolyt belőle a beletöltött folyadék. Ezt jeleztem a webáruháznak, akik honlapjukon egy úgynevezett háztól házig garanciát hirdetnek, mely szerint a meghibásodott terméket - a honlapon kitölthető űrlap megküldését követően - az általuk küldött futár öt munkanapon belül elszállítja szervizelés céljából. Az elmúlt hetekben összesen négy alkalommal kértem a hibás termék elszállítását, minden alkalommal kaptam egy e-mailt, hogy a futár már aznap átveszi tőlem, de ez nem történt meg. Folyamatosan hitegetnek, és már több mint egy hónapja nem tudom használni a terméket, ami jelentős sérelem nekem, hiszen kicsi gyermekem van, a részére történő ételkészítés nehézkes a turmix és az aprító nélkül.
Az első kérelmem óta (várva a futár bármikori érkezését) bedobozolva áll a konyhában a gép, nyilván nem fogok egy másikat vásárolni amíg a hibás termék garanciális. Ezt is problémásnak tartom, hiszen telik a garancia ideje úgy, hogy a terméket nem is használom. Már az is nonszensz, hogy a közel húszezer forintos robotgép hét hónap alatt használhatatlanná válik. Előre is köszönöm a segítségét.
Üdvözlettel, M.S.

Tisztelt Selmeczi Balázs,

Köszönjük jelzését, a tegnapi napon egyeztetés történt a vásárlóval. Szintén a tegnapi napon új űrlap került rögzítésre rendszerünkben az elszállítást illetően és jeleztünk a futárszolgálat részére a mihamarabbi felvétel érdekében.
Üdvözlettel, az eMAG csapata

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Leírom önöknek mi történt velem a Kicsi Csángó non stop étteremben (I. ker. Budapest, Alagút u.). A mai napon romlott ételt adtak el nekem. Amit visszavittem, hogy kismamaként pláne nem szeretném elfogyasztani és találjunk a problémára valami megoldást. Visszafizették a pénzem egy részét, de a tulajdonos hölgy elküldött melegebb éghajlatra, hogy hazudok, ez nem is romlott és mit képzelek magamról…
Ezek után szerettem volna panaszt tenni a Vásárlók Könyvében is, ami mellé nem volt kiakasztva toll, valamint arra a kérésre, hogy adjanak egyet is az volt a reakció, hogy nem adnak. A Vásárlók Könyve mellé tollat is kellene biztosítani tudtom szerint. Ha bármilyen egyéb információ szükséges még részemről állok rendelkezésre.
Előre köszönöm tanácsukat, üdvözlettel: Lívia

T. Fogyasztóvédő Alapítvány!

Üzletünk 30 éve működik ugyan azon helyen, sok ember kedveli, nyilván van aki nem. A hölgy, aki a panaszt tette többször vásárolt már nálunk, tehát feltehetően meg volt eddig elégedve velünk.
A panasza néhány kiigazítást érdemel.
Az ételt reggel készítettük. 4 adagot az üzletben már elfogyasztottak és nem volt rá panasz. A visszahozott ételt bevittem a konyhába a szakácshoz, hogy ő is vizsgálja meg. Az étel dobozban volt , elképzelhető, hogy a meleg étel befülledt a dobozban. A pénzt visszaadtam , elnézést kértem. Azért nem a teljes összeget adtam vissza, mert a hölgy mást is vett, amit már nem hozott vissza.
De mire kijöttem a konyhából már azon felmérgesítette magát, hogy meg mertük vizsgálni az ételt. Nem szoktam senkit melegebb éghajlatra küldeni (vendéglátós vagyok!) és a panaszkönyv is a rendelkezésére állt. Sajnos ilyen esetben mindkét fél azt mond amit akar , nehéz igazságot tenni.
Sajnálom, mert elvesztettünk egy vendéget.
Üdvözlettel: D. ügyvezető

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Több mint 1 hónapja bejelentettem, hogy a mosógépem nem működik. A mosógépre vásároltam plusz garanciát az Union biztosítótól és a cég, aki végzi a szerelést a Fény Hang Kft. 1 hónapja nem képes megszerelni a mosógépet. A háztartásban van 3 gyerek és 2 felnőtt, nagy szükség volna a mosógépre. Jelenleg bérmosással oldom meg a helyzetet, ami tarthatatlan hosszabb távon. Köszönöm a segítségét.
Üdvözlettel: Rita

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az ügyfél által bejelentett mosógépet bevizsgálta a kaposvári szerviz, majd megállapították, hogy üstszájgumit kell cserélni a készülékben. Az árajánlatot követően a kárszakértő engedélyezte a készülék javítását, amiről a kaposvári szervizt kiértesítettük április 25-én. A szerviz másnap megrendelte a szükséges alkatrészt, várhatóan ez még a héten megérkezik hozzájuk. Amint az alkatrész náluk van már, a műszerész fel fogja venni a kapcsolatot az ügyféllel a beszerelést illetően.
Üdvözlettel, www.topservices.eu, Fény-Hang Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!

Egy felháborító incidens sorozatról írok, amely Budapest, V. kerület Váci utca 63. szám alatti "Seacret" bolt előtt rendszeresen történik.
A bolt alkalmazottai, eladói ugyanis már zaklatásba menően szólongatják meg a belvárosi járókelőket, árujukat tukmálva meg sem hallják a "köszönöm, nem" választ (pontosabban: a "no, thank you" választ, mivel többnyire nem beszélnek magyarul), tolakodóan beleszólnak beszélgetésekbe és követik az általuk kipécézett embereket.
Idegenvezető vagyok, gyakran végigsétálok a Váci utca ezen szakaszán, és ezek az eladók rendszeresen "letámadják" a vendégeimet, erőszakosan közbeszakítanak beszélgetéseket, és amikor kérem, hogy hagyják abba, gúnyos megjegyzéseket tesznek. (Más, ismerős idegenvezetők is hasonló esetekről számoltak be.)
Olyan is elhangzott, "azért nem akarok megállni, mert nem zuhanyozom". A mai napon pedig, mivel már arcról ismernek, hangosan mondták egymásnak, hogy jaj de büdös van, mert én vagyok az, aki nem zuhanyozik.
Részemről lehetne ezt humorosan is kezelni, de mivel kellemetlen szituáció kerekedik belőle a vendégeim számára is, a mai napon visszamentem ebbe a boltba szabadidőmben, és kértem a vásárlók könyvét, hogy leírjam panaszomat. Trágár szavakkal juttatták tudomásomra, hogy ebben a boltban nem tartanak ilyet, menjek máshova.
Kérem Önöket jelezzék, milyen egyéb lépéseket kell még tennem, hogy ez a probléma megoldódjon. Köszönöm figyelmüket, csatolok néhány általam készített képet is.
Gábor, Idegenvezető

Az üzlet alkalmazottainak gyakorlatáról már 6 évvel ezelőtt szó volt a Tékozló Homár blogon, Agresszív parasztokat alkalmaz a Seacret Dead Sea címmel.

Részlet:

Dupla "Fuck You!"-val köszönt el a Seacret Dead Sea kozmetikumok ügynöke, miután a Váci utcán sétálgató levélírónkat leszólította valamivel, amire visszaszólt, hogy "kösz, nem". Egy gyors kereséssel kiderült, hogy a Seacret Dead Sea egy relatíve új izraeli MLM-hálózat, akik általában bevásárlóközpontokban tukmálják agresszívan a bőséges jutalékok miatt jelentősen túlárazott termékeiket. Ügynökeik pedig azért nyomulnak annyira, mert illegális munkavállalóként kizsákmányolják őket, legalábbis egy Wikileaks-jelentés szerint.

Nemcsak bosszantó esetekről van szó, de idegenforgalmi szempontból is rossz hírünket kelti a gyakorlat, amelyet az üzlet folytat.
Megkerestük az V. kerület jegyzőjét és a kerületért felelős fogyasztóvédelmi szervet is kérve intézkedésüket.
Selmeczi Balázs, elnök, Fogyasztóvédő Alapítvány

Önkormányzat válasza


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A történetem, mely megoldásában a segítségüket kérném a következő.
2019. március 13-án rendeltem a Sinsay.com webáruházból 1 db női steppelt dzsekit,6.995 Ft értékben, plusz a szállítási díja 750 Ft volt. Utánvétes megoldást választottam.
Visszaigazoló e-mailt megkaptam, 1 db-ról, ahogy rendeltem.
Pár nap múlva érkezett a GLS-től futár, 2 db csomagot hozott nekem, ugyanazzal az utánvételi összeggel, ugyanaz a feladó stb.. Mondtam, hogy én csak egyet rendeltem. Semmi gond, hangzott a futár szájából a válasz, visszaküldjük a másikat. Megesik az ilyen. A saját pakkomat kifizettem, a futár távozott.
Azonnal felpróbáltam a kabátot, és mivel kicsinek bizonyult, nagyobbat pedig nem gyártanak belőle, utánanéztem, mi a menete az áru visszaküldésének. A weboldalon, a saját rendelésem menüpont alatt tudtam igényelni egy visszaküldési megbízást, ezt meg is tettem.
Pár napon belül szintén jött a termékért ugyanaz a GLS futár, és elvitte a csomagom. 14 nap alatt vállalja a cég a pénz visszafizetését, ám mivel ez nem történt meg, hívtam őket telefonon. Hosszas várakozás után azt a választ kaptam, hogy ők csak 1 rendelést látnak a rendszerben, és azt sem vettem át.
Elmondtam mi történt, majd miután "jobban" megnézte a rendszert a kolléga, közölte, hogy itt bizony bibi van... Valószínűleg igazam van, hiszen ha egy csomagot nem veszek át, nem tudtam volna visszaküldési megbízást sem berögzíteni rá. Bár nem értik az ügyet, de kivizsgálják és értesítenek…
Ez már több hete csak várat magára. E-mailekre nem válaszolnak, telefonon egyszer sikerült elérnem az illetékes kollégát, aki közölte, nem felejtettel el, de nem tudtak még megegyezni a GLS futárszolgálattal, kinek a hibája ami történt. Addig pedig nem kapom vissza a pénzem. Mi közöm nekem a webshop és a futárszolgálat vitájához?
Borzasztó dühítő ez az egész,velem még nem történt ilyen, pedig gyakorta vásárolok különböző webáruházakból. Egyszerűen nem értem, mit kell még ahhoz tennem, hogy a pénzem visszakaphassam. Én nem hibáztam, felelős még sincs. Kérem, segítsenek megoldanom a problémát, tehetetlen vagyok velük szemben. L.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A Sinsay Webshopot üzemeltető LPP Hungary kft. nevében a vásárlónk megkeresésének eleget téve a kérdéses esetet kivizsgáltuk.
A GLS Hungary futárszolgálattal, a csomagokat feldolgozó kollégákkal való egyeztetést követően valamint a video kamerás felvételek áttekintése során megállapítást nyert, hogy GLS futárszolgálat két csomagot kézbesített, amelyből egyet a vásárlónk átvett, azt hibásan a GLS futárszolgálat át nem vettként rögzítette a számunkra. A hiba miatt a visszatérítés nem történt meg a hibát orvosoltuk és természetesen a termék teljes árát visszautaljuk a vásárlónk részére. A vásárlónkat a mai napon email címén értesítjük a vizsgálatunk eredményéről, az utalást késedelem nélkül előkészítjük és elküldjük vásárlónk részére.
Üdvözlettel LPP Hungary Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Egy bosszantóbb esetet szeretnék megosztani.
A napokban vásároltunk egy katalógusban is megtalálható trambulint a nyíregyházi Praktikerben, sikeresen összeszereltünk, használatba vettük.
A probléma:
A cipzár mentén alul található "meós" címke belelóg a cipzár-kocsi útjába és becsípődhet.

Ezt mindaddig nem vettem észre, míg ma nem tudtam kiszabadítani a 4 éves fiamat, és a cipzár alá szorult erős selyemcímke miatt se föl, se le nem mozdult a cipzár. A trambulin a bepánikolt, síró ordító gyerekkel együtt pillanatok alatt egy pánikszobává változott, azt a pár percet nem kívánom senkinek. Egy gyengébb kezű nő pl. nem tudta volna kinyitni, illetve nem biztos hogy eszébe jut alulról eloldozni a biztonsági háló csatjait főleg ha nem ő rakta össze. A 305 cm átmérőjű Grace trambulin (TÜV GS bizonylatos!) 2.6m magas, hirtelen ki sem lehet emelni a gyereket ilyen magasságból.

Javaslatom lenne a még nem értékesített termékeknél a címke levágását annak ellenére hogy ez az egyetlen egyedi azonosítója a terméknek. A rendeltetésszerű használathoz tartozik a cipzár teljes behúzása, ami persze mindkét oldalról kezelhető.
Köszönettel: Zoltán

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Köszönjük, hogy a bejelentést eljuttatták részünkre. Az esetről reklamációs jegyzőkönyvet rögzítve tudjuk kivizsgálni a vásárló panaszát, és ezt követően tudjuk a probléma megoldását továbbítani az Önök részére.
Üdvözlettel: Praktiker Vevőszolgálat

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Február 22-én rendeltem a www.zakanyszerszam.hu oldalról egy BISONTE STR307 3X7 fokos többcélú létrát.. A díjbekérő megérkezése után utaltam is a 23.880 ft-ot. (Létra ára: 22.890 Ft + szállítási költség: 990 Ft )
Február 28-án emailt írtam a webáruháznak , hogy utaltam az összeget, kérdeztem mikor várhatom a csomag érkezését. Választ nem kaptam, ezért március 4-én ismét írtam. Ekkor ezt a választ kaptam: "Sajnálatos dolog történt, 1 db létra volt készleten és a kollégák eladták, az új szállítmány meg még nem érkezett meg.
Esetleg Zarges márkában tudnak adni, viszont árban az egy kicsit drágább, igaz minőségben jobb, a különbség 5.000 Ft lenne. Amennyiben megfelel a Zarges, aznap feladják, és utánvéttel a különbözetet ki tudom egyenlíteni. A Bisonte létrák várható beérkezése kb. 2 hét, vagy vissza utaljuk a létra árát."
Én a befizetett összeg visszautalását kértem, mivel konkrétan a BISONTE márkát kerestem. Március 8-án felhívtam az áruházat, hogy mikor várhatom az összeg megérkezését a számlámra.
A válasz: 30 nap alatt kell visszautalniuk az összeget, nyugodjak meg, vissza fogom kapni! A Zákányszerszám többszörösen megtévesztett, mert 1. A BISONTE STR307 létra továbbra is kosárba helyezhető a webáruházban, holott a létra jelenleg nincs készleten. 2. A díjbekérőt kiküldték a részemre, pedig akkor már tudniuk kellett , hogy nincs készleten. Kérném az ügy kivizsgálását!
Tisztelettel: Erika

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A webáruház fejlesztés alatt áll a közeljövőben már az aktuális készletet fogják látni a vásárlók, sajnálatos dolog történt amit meg írtunk vevőnknek, hogy elfogyott a létra a készletről és felajánlottuk a zargest, illetve hogy 2 hét a beérkezése a másik létrának. A teljes összeg vissza lett utalva a hölgynek.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönöm szépen közbenjárását az ügy érdekében ! Valóban visszakaptam a teljes összeget. Tanultam az esetből . Legközelebb meg fogom nézni a véleményeket az adott webáruházról , ha ebben az esetben is így jártam volna el, megkíméltem volna magam a kellemetlenségektől. Mert mondanom sem kell, a véleményeket olvasva erről a webáruházról nem én voltam az első, de szerintem nem is az utolsó aki így járt mint én. Köszönettel: Erika


Tisztelt Cím!

2015.október 22.-i keletezéssel vásároltan az Extreme Digital Zrt. webáruháztól Global GS811-B biztonsági szénmonoxid érzékelőt, ami a napokban meghibásodott. A jótállási jegyen 84 hónapig terjedő jótállást biztosítanak. Mai napon felhívtam a GLOBAL EXPORT Kft-t, mint javító szervizt, de közölték, hogy nem javítható a CO érzékelő. Akkor most dobjam el, és mire vonatkozik a 84 hónap? Közölték, hogy az csak vevőcsalogató......
Ezek után hol érvényesíthetem a jótállásban vállalt kötelezettségüket! Rendelkezésemre áll a kiadott számla az Extreme Digitaltól, a jótállási jegy. Válaszukat előre is köszönöm!
Üdv: A.

Tisztelt Selmeczi Balázs, Elnök Úr!

A készülék valóban nem javítható. Feltételezhető, hogy a Vevő rendelkezik a vásárlás számlájával. A készüléket jelenleg forgalomban lévő új készségesen kicseréljük. A vevő, panaszos e-mail címe a levelezésben sajnos nem található, ezért kérem, hogy a levelet a címzett részére továbbítani szíveskedjenek.
Köszönettel, Szívélyes üdvözlettel, P., ügyvezető igazgató, GLOBAL Export – Import KFT.

Tisztelt Selmeczi Úr!

Nagyon köszönöm a gyors és hatékony intézkedését, a továbbiakban remélem nem ütközök akadályba ezzel kapcsolatban! További szép napot kívánok!
Üdv: A.


Tisztelt Fogyasztóvédők!

2017-ben több alkalommal vásároltam a Magyar Éremkibocsátótól különféle érméket. 2018-ban már nem vettem több érmét, mert levelet írtam az Éremkibocsátónak, hogy a továbbiakban ne küldjenek csomagot és tájékoztatót címemre. Néhány hónapig szüneteltek is a küldemények érkezései. Majd 2018 decemberétől kezdve ismét több csomag és értesítés is érkezett. Ezekből semmit nem vettem át. Január 23-án értesítés érkezett a telefonomra 8.600 Ft tartozásról. Pedig semmit nem vásároltam tőlük.
Az állítólagos tartozást megreklamáltam, amire válaszként elküldték a számlát. Kértem, hogy igazolják a számla jogosságát, amire válaszként azt az értesítést kaptam, hogy megrendeléseimet törölték. Egyetlen szó sem szerepel a kiküldött számláról. El szeretném érni, hogy ne küldjenek semmit a jövőben. Ne értesítsenek az újdonságaikról és a „tartozásom” is töröljék!
Köszönjük: István és neje


Korábban már megállapították, a cég olyan reklám-módszert alkalmaz, amelynek hangsúlyos elemeire különösen érzékenyek lehetnek az érmék világában járatlan vagy akár idősebb emberek.
Mint emlékezetes, korábban 140 millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Éremkibocsátó Kft.-t a fogyasztók ismételt megtévesztéséért. A cég tevékenysége először 2013-ban került a Versenyhivatal látóterébe. A GVH közleménye szerint 2013. júniusában indult először eljárás a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen gyakorlat miatt. Az eljárás vizsgálata kitért arra, hogy a cég a hivatalosság látszatát kelti a „Magyar Éremkibocsátó Intézet” elnevezéssel, továbbá hogy termékeit „kedvezményes“, „csak most” áron kínálja, valós árkedvezmény megléte nélkül és azt hangsúlyozza, hogy azok csak korlátozott darabszámban állnak rendelkezésre.
A GVH nehezményezte azt is, hogy a cég nemzeti pénzverdék hivatalos forgalmazójaként tünteti fel magát, bár kérdéses ennek alátámasztottsága. A vizsgálat 2014. áprilisában zárult le azzal a megállapítással, hogy a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. megtévesztette a fogyasztókat a különböző érmék értékesítését népszerűsítő kampányában, ezért 100 millió forint bírság megfizetésére kötelezték a vállalkozást. A vizsgálat megállapította, hogy a cég 2012. november 1-jétől a különböző érméket népszerűsítő reklámstratégiáját teljes egészében a hivatalosság, az állami elismertség látszatára építette.
A Versenyhivatal korábbi, lezárt vizsgálatának megállapításai ellenére az immáron Magyar Éremkibocsátó Kft.-vé átlényegült cég 2014 áprilisától kezdődően ismét a fogyasztók megtévesztésének bűnébe esett, amelyért ezúttal 140 millió forintos bíráság megfizetésére kötelezték.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönjük megkeresését. Levelükben említett ügyfelünktől két panaszos megkeresést kaptunk, melyekre írásban teljes körű választ adtunk; ennek részleteiről sajnos a vonatkozó jogszabályok alapján harmadik személyek részére nem adhatunk felvilágosítást. Megjegyezzük ugyanakkor, hogy Társaságunk természetesen minden esetben csak az ügyfelektől érkezett megrendelés alapján küld termékeket ügyfelei részére. Megértésüket köszönjük.
Tisztelettel: FN, Ügyfélszolgálati Iroda, Magyar Éremkibocsátó Kft
Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Sajnálattal értesültünk róla, hogy a válaszunkat nem találta kielégítőnek. Az ügyfelet még az Önök megkeresése előtt írásban részletesen tájékoztattuk mind a megrendelést, mind a tartozást illetően. A hatályos GDPR rendelkezések miatt sajnos nem adhattunk ki további részleteket a válaszunkban, de egy telefonos vagy személyes találkozó során talán könnyebben tisztázhatnánk Önnel a kialakult félreértéseket.
Üdvözlettel, KA, Cégvezető, Magyar Éremkibocsátó Kft. - Samlerhuset Group Company

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Nagyon köszönöm, hogy ügyemmel foglalkoznak. Amennyiben segítené, az önök munkáját, kikeresem a leveleket,amiket az Éremkibocsátótól kaptam,de azok is hasonlóan semmitmondóak. Kérem, hogy tájékoztasson,hogy most mit kell tennem,mi a következő lépés?
Sajnos az eddig vásárol érmek értéke is messze elmarad, a kifizetett ártól.
Ezért érzem magam becsapva, meg az eljárás miatt, ahogyan a kereskedésüket intézik. Azt írták, hogy tartozom, amikor reklamáltam, hogy visszakapták a számlán szereplő érmet akkor azt írták, hogy már másik számla egyenlege hiányzik, de persze az összeg nem változott. Munkájukat megköszönve,kérem értesítsen,ha tudok segíteni!
Köszönettel: István

Tisztelt Elnök Úr!

Telefonon egyeztettünk az ügyféllel. Sikerült mindent tisztázni vele. Megértette a folyamatainkat és ebben az esetben valószínűleg a posta hibájából nem kapta meg a küldeményünket. Így töröltük a tartozását. Az ügyfél felhatalmazásával az Önök részére is ki tudunk adni további részleteket, a levelezést vagy akár a telefonbeszélgetést.
További kérdés esetén szívesen állunk az Önök rendelkezésére.
Üdvözlettel, KA, Cégvezető, Magyar Éremkibocsátó Kft.

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Még egyszer köszönöm az Ön és Munkatársai hathatós segítségét. Nagyszerű munkát végeztek. KÖSZÖNÖM!!!
Tisztelettel: István


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Jelentem gáz van a gázos zsemlével! Auchanos saját termék, eltűnés miatt kőröztetik!
Karácsony előtt vettem volna nagyobb mennyiséggel, mivel a családdal pékárúként ezt fogyasztjuk.
A polcszervizes mikor meglát, már készíti is a mesét: most fogyott el, még nem érkezett, tegnap jött 2 dobozzal...2 doboz az 16! csomag.
Aha. Elfogyott.
Nem szállítanak, mert utána itt romlik meg, és le kell árazni.
Halkan jegyzem meg , tavaly nem láttam leárazott védőgázas császárzsemlét. Penészes rombuszt annál többet. Zöld pizzalapot szintén.
Nos, ötletelés folytatódott: Helyi pékség fehér nagyfőnöke: Rendeljem meg az árut. 1 doboz 8 csomag zsemlét? És akkor hoznak? Csak nekem, csak ide? Válasz: Jah, nem, de - szólunk , ha jön. Értem! És ha gyorsan futok Kistarcsáról, nem kapkodják el...
Másik válasz: Nyugodjak meg: Körtálcás Pick szalámi sincs. Jah, őrölt bors sincs, zöldbab üvegben, az sem található, a körömkefe pedig csak hab a nincs listán...ez most hevenyészett felsorolás , csak a legutóbbi nyilván aranyból lévő kurrens áru termékek listája.
Hozzáteszem, hetente 3x járok a csömöri műintézményben munkám kapcsán, mivel szociális alapszolgáltatás keretében 6 idős személynek vásárol(nék). Nyitás 6-kor. Fél 10kor tök üres gondolák, feltöltő sehol. Ez az állapot 4 éve stabilan fennáll. Legalábbis én azóta vagyok kénytelen elszenvedni.
Nem a miértek érdekelnek. (nincs ember, kevés a pénz, nincs áru..stb..) Egy dologra kérnék választ: Ez a normális kereskedelem 2019-ben is?
Zsemle nélküli üdvözlettel: GDB

Tisztelt Uram!

Az alábbiakban küldöm áruházunk válaszát a Hölgy panaszára, kérjük továbbítsák levelünket.

Tisztelettel, Auchan Liget Csömör

"Tisztelt Panaszos,

Először is engedje meg, hogy elnézését kérjük az áruházunkban Önt ért kellemetlenségért. Célunk a vásárlóink szükségleteinek legmagasabb szintű kielégítése. Akciókkal, minél kedvezőbb árakkal, és széles választékkal igyekszünk szolgáltatásaink színvonalát emelni, és a hibákat kiküszöbölni. Minden esetben arra törekszünk, hogy termékeink megfelelő mennyiségben álljanak rendelkezésre. Sajnos valóban előfordul, hogy termékeink szállítói késés miatt nem érkeznek meg időben, vagy a kereslet és a kínálat nem fedi egymást, és átmenetileg elfogy a készletünk. Tájékoztattam az osztályok vezetőit az Ön által leírt problémákról, akik ígéretet tettek arra, hogy a jövőben jobban odafigyelnek a termékek rendelési mennyiségére, hogy legközelebb ilyen kellemetlenség ne forduljon elő.
Az osztály vezetőjével egyeztetve, Önnek sikerült megvásárolni a kívánt zsemlét.
Továbbá, engedje meg, hogy elmondjam, nagy hangsúlyt fektetünk a gyorsan romló élelmiszerek, pl. húskészítmények, tejtermékek stb. ellenőrzésére. Szigorú szabályok között ellenőrzik a gyorsan romló termékeket. Továbbá áruházláncunkban szakképzett higiénikus csapat is rendszeresen ellenőrzi a friss élelmiszerek és tartós fogyasztási termékek szavatossági idejét, a hűtőlánc megszakítás nélküli biztosítását, a feldolgozó műhelyek termelését, és a beérkezett alapanyagok, termékek minőségét stb. Továbbá betartjuk a HACCP rendszer szabályait. Ezen kívül mind az állategészségügyi hatóságok mind az NÉBIH rendszeresen látogatja az áruházunkat, és ellenőrzésük eredményét jegyzőkönyvben is rögzítik.
Kereskedelmi gesztusként, kérem, amikor legközelebb erre jár, legyen olyan kedves ezzel a levéllel együtt hhv <íbríevőszolgálatunkhoz fáradni, ahol kolléganőim átadnak Önnek egy 2.000 Ft. értékű ajándékkártyát.
Még egyszer elnézését kérjük az Önnek okozott kellemetlenség miatt, és kívánunk a jövőben sikeres vásárlást áruházunkban.
Tisztelettel, Auchan Liget Csömör

Tisztelt Cím!

2018-11-20-én rendeltem és egyben utaltam is a megrendelt áru értékét az Internet Mall Hungary Kft-nek. A kiszállítást 2-6 munkanapra ígérték. Az utalást visszaigazolták, hogy megérkezett a számlájukra 2018-11-21-én.
2018-11-24-én e-mailben értesítettek,hogy a rendelésemet előkészítettek átadásra a futárszolgálatnak.
2018-11-27-én a DPD értesített,hogy a MALL csomagot adott fel a részemre, amit kézbesíteni fognak, de a kézbesítés napján előre értesítenek.
2018-11-30-án rákérdeztem a csomagomra a MALL-nál. Ők a futárszolgálatnál csomagfeltorlódásra hivatkoztak, de ígérték, pár munkanapon belül meg fogom kapni a csomagot.
2018-12-05-én e-mailben írtam, ha nem szállítják ki a megrendelésemet,akkor kérem utalják vissza az összeget a számlaszámomra.
2018-12-06-án e-mailben közölték, hogy a termék visszafordításra került a raktáruk felé, és az utalás pár munkanapot igénybe fog venni.
2018-12-12-én a DPD e-mailben értesített, hogy a mai napon kiszállítja a csomagot, és értesít szintén e-mailben, hogy a csomagot sikeresen kézbesítette. Én viszont nem kaptam meg a csomagot!
2018-12-13-án ismét kértem, hogy utalják már vissza az összeget. Újfent türelmet kértek.
2019-01-09. A mai napig se csomag se utalás. Nagyot csalódtam, és megingott a bizalmam a Mall webáruházzal szemben! Kérem tanácsukat vagy segítségüket.
Üdvözlettel, LG

Kedves Selmeczi Balázs

Köszönöm szépen megkeresését és válaszát. Megnéztem az esetet. Jelen pillanatban, sajnos valóban még mindig nem zárult le az ügy. Jelen pillanatban ott tart, hogy egyedi engedéllyel lezárjuk a folyamatot annak ellenére, hogy a futárszolgálatnál jelenleg is zajlik a kivizsgálás/csomagkeresés. Sajnos elég hosszú idő telt el a részükre történő átadástól számítva. A hölgynek a holnapi napon jelzünk a visszafizetéssel kapcsolatban. Amennyiben kérdése van, kérem keressen. Köszönöm.
Üdvözlettel, MALL.HU Ügyfélszolgálat

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Az UNION VIENNA INSSURANCE GROUP Biztosító Társaság internetes felülete, ügyfélportálja rendszeresen elérhetetlen. A mai napon is többször próbáltam belépni, nem sikerült.
Telefonos megkeresésre is hasonló a helyzet: Volt, hogy 50 percen keresztül csak a „minden ügyintézőnk foglalt” szöveget lehetett hallani.
Az e-mailekre csak egy automatikusan generált válasz érkezik, melyben „köszönettel veszik a megkeresést”- aztán már több válasz nem is érkezik.
A biztosító társaságnál három élő szerződésem is van, amelyben kikötik a kizárólagosan internetes kommunikációt. De ha interneten nem lehet elérni őket?
Úgy gondolom hogy nem kapok megfelelő és elégséges szolgáltatást az UNION-tól. Hogy lehetne válaszadásra bírni őket?
Üdvözlettel Lászó, Szekszárdról

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Hivatkozva társaságunkhoz megküldött elektronikus üzenetére tájékoztatjuk, hogy meghatalmazás hiányában válaszunkat Ügyfelünk részére küldtük meg.
Üdvözlettel: Cintia, panaszkezelési csoportvezető, E-mail: panaszkezeles@union.hu UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.


Forrás: Internet

Az Union Biztosító levele a kötelező válaszadási határidőt jóval meghaladva, késedelmesen érkezett. De legalább nekünk válaszoltak, nem úgy mint ügyfelüknek.
 Szerettük volna megtudni, miért nem áll szóba az Union ügyfelével. Sem telefonon, sem írásban. Az internetes felület miért elérhetetlen rendszeresen? – ezt is kérdeztük.
Hogy miért kell meghatalmazás egy általános probléma megválaszolásához, azt nem tudjuk. Az Unionnál ezek bizalmas információk lehetnek.

A panaszost tájékoztattuk az Union válaszáról.

László ezt írta:

Tisztelt Selmeczi Úr!

Köszönöm, hogy figyelemmel kísérik és segítik az ügyemet! Most kaptam egy levelet a Union-tól

Tisztelt Ügyfelünk!

Hivatkozva Társaságunkhoz érkezett megkeresésére, tájékoztatjuk Önt, hogy a levelében foglaltakat megvizsgáltuk, az arra adott válaszunkat a jelen e-mail mellékleteként küldött, jelszóval védett dokumentumban találja.
A dokumentum megnyitásához a vezetékneve első betűjéből (ékezet nélkül) és a születési dátumából képzett jelszót szükséges megadnia. A jelszó képzésére egy példa – Példa Zoltán, született: 1950. január 1. esetén a jelszó: P19500101.

Üdvözlettel: Cintia, panaszkezelési csoportvezető, panaszkezeles @ union.hu
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Kaptam 3 mellékelt fájlt. Egyik egy Union logó! (?) Aztán a titkosított, jelszavazott dokumentumban arra hivatkoznak, hogy az önök megkeresésére most tájékoztatnak. Egyik levelükben sincs válasz kérdésemre, miért nem veszik fel a telefont és miért nem válaszolnak az e-mailekre, miért nem lehet elérni az internetes felületet. Helyette leírják hova fordulhatok panaszommal…

Érdekes ügyfélkezelés. Üdvözlettel, László


Csalás, átverés
Ha hasonló levelet kap, ne dőljön be!

Kattintson ide, ha nem látja a képeket

Köszöntjük XYZ@gmail.com

Várjuk részvételét a Turisztikai Preferencia Felmérésen. A ráfordított időért cserébe adunk Önnek 2 fő számára 3 éjszakára szóló vouchert melyet a közel 500 szálláshelyet tartalmazó bázisunkból Ön által kiválasztott szállodában használhat fel.

A Turisztikai Preferencia Felmérés egy néhány perces anonim kérdőív, melynek eredményei segítik az egyéni turisztikai piac működésének javítását és a kínálat hozzáigazítását a turisták elvárásaihoz. Ön közvetlenül segítheti a turisztikai szolgáltatások minőségének javítását Európában, a ráfordított időért cserébe pedig térítésmentes szállásra szóló vouchert kínálunk.

Már most töltse ki a kérdőívet, Az Ön vouchere átvételre készen áll:

 A VOUCHER RÉSZLETEI


Voucher a a felmérésen való részvételért:
XYZ@gmail.com részére
Voucher száma: 541368
Éjszakák száma: 3
Személyek száma: 2
Érvényes : 6 hónap

A voucher felhasználásához...

  • válassza ki a kívánt szállodát az elérhető bázisból,

  • intézze el a foglalást és az érkezés napján mutassa fel a vouchert a recepcióban

  • éljen a térítésmentes szállás csomaggal és élvezze az üdülést!

Vegyen részt a felmérésen >>

A GeoPlus évek óta vizsgálja az európaiak utazási preferenciáit, ami kihat a turisztikai szolgáltatások reális javulására és azoknak a turisták elvárásaihoz való hozzáigazítására. A megkérdezettek szigorúan megválogatásra kerülnek, konkrét paraméterek alapján. Ezért is ne adja át a meghívóját illetéktelen személyeknek.

Köszönjük a részvételét,
Geoplus Csoport

A voucher megadott címre történő postai kiküldés kiszolgálásáért és kézbesítéséért kibocsátási díj kerül elszámolásra (49,50 zł). A voucherrel való tartózkodás egyedüli költsége a szállodába történő megérkezés után fizetendő étkezési díj.

Kattintson ide, ha el szeretné távolítani
albnework media group

Visszaélés jelentése

Adatok szerkesztése

 Jog, hogy elfelejtsük
(Állandó eltávolítás)


Megjegyzés:
Személyes adatait kéretlen üzenetre sose adja meg! A legjobb ha nem válaszol a SPAM-ra. Nincs Geoplus Csoport, ahogy albnework media group sincs. Ingyen ebéd sincs.


Tisztelt Fogyasztóvédő!

Rendeltem interneten könyveket és a Sprinter futárszolgálat szállította volna ki.
November 8.-án reggel kaptam egy e-mailt,hogy azon a napon fogják hozni a csomagot. Semmi időintervallum nem volt megadva, csak hogy aznap érkezik. Mivel kicsi gyermekkel vagyok itthon, nem tudtam rögtön felvenni a telefont, amikor a futár hívott, de kb. 3 percen belül visszahívtam. Azt mondta,hogy már nem tud visszajönni, majd holnap hozzák. Rendben. Másnap újra jött a futár, meg sem próbált bejutni,csak amikor ideért akkor 1x hívott (mint előző nap). Néhányat csörrent a telefon mire felvettem, addigra Ő letette. Rögtön visszahívtam, erre nem túl kedvesen közölte, hogy fel kellene venni a telefont… Már csak hétfőn tudják hozni – tette hozzá. Ezt nem hagytam szó nélkül és elmondtam neki is, hogy pici gyerekkel vagyok itthon, nem tudok minden pillanatban a telefonnal a kezemben járkálni, pláne ha még azt sem adja meg a futárszolgálat, hogy melyik napszakban érkezik a futár. Erre a futár azt mondta,hogy délután visszajön... vártam, de se nem jött, se nem hívott.
Harmadnap újra kaptam egy e-mailt, hogy érkezik a futár. Vártam, de ezúttal már mindenhova a telefonommal mentem, ha jön a futár, akkor azonnal fel tudjam venni. De aznap nem hívott sem a futár sem a futárszolgálat és nem is jöttek. Írtam a Sprinter futárszolgálatnak, hogy ez történt és kértem,hogy vizsgálják ki az ügyet. Nem kaptam választ és hétfőn már e-mailt sem, hogy egyszer valamikor esetleg elhozzák a csomagot. Sprinternek. Elkérték a csomagszámot, és azóta semmi válasz nem érkezett.
Ezt nagyon méltánytalannak tartom és elszomorító,hogy a futárszolgálat így áll a dologhoz! Én csak azt szeretném,hogy komolyan vegye a futárszolgálat az ügyfeleit.
Köszönettel: Orsi

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Tájékoztatni szeretném, hogy a küldemény a mai napon kézbesítésre került. A Címzett részére küldött levélből idézve: „Futárunk belső szabályzatunknak megfelelően felelősség vonásra fog kerülni, az Ön által jelzett viselkedésével és a nem megfelelő kézbesítési eljárásával kapcsolatban. Az okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük. Küldeménye a mai napon szállítás alatt áll. Megértését és türelmét köszönjük.”
Tisztelettel: ügyfélszolgálati műszakvezető,   SPRINTER Csomag és Logisztika

Azért mert szépkorú, még nem hülye…

Tisztelt Fogyasztóvédők!

A Nagyiszolgálat által meghirdetett albán útra jelentkeztem 2018.09.14-22-ig. Befizettem a részleteket, 2018.04.26-án 60 000 Ft-ot, 2018.07.13-án 40 000 Ft-ot, 2018.07.30-án 45 000 Ft-ot, ez összesen 145 000 Ft. Az utazás előtti napon (2018.09.13.) este 20h-kor kaptam a telefonhívást, hogy gond van valamelyik szállással, így másnap nem tudunk utazni sehova. Illetve, ha nekem megfelel az időpont, 09.19-án tudna indulni a csoport. Ezzel a lehetőséggel nem éltem, mert nem lett volna jó az időpont – így visszakértem a pénzem. Telefonbeszélgetésünk során a szervező megígérte, beszél a könyvelővel és 2-3 nap múlva visszakapom a pénzt a Broadway jegyirodában.
Erre sajnos különböző kifogásokkal élve nem került sor. 2018.09.16-án kaptam egy gy a kifizetés időpontjáról értesítést kapok.
Másnap, 09.17-én sms kaptam, hogy 8 napon belül utalja bankszámlára mindenkinek a pénz, ugyanis az egész út elmaradt. De semmi nem történt. 2018.10.05-én délután hívtak újra, és azt az ígéretet kaptam, hogy amennyiben 10.09-ig nem lesz a megadott számlaszámon a pénz, úgy október 10-én, szerdán maga a szervező kifizeti azt. 2018.10.07-én kaptam egy újabb sms-t, melyben az volt, hogy másnap, 10.08-án kapok hívást a kifizetés pontos időpontja miatt. Ez sem történt meg. 10.08-án kaptam ismét egy sms-t, melyben 10.09-ére ígérték az értesítést.
Ez valóban megtörtént, azt az ígéretet kaptam, hogy 10.15-én minden pórul járt utast felhívnak, hogy 10.17-én hol vehetjük át a pénzünket. Ennyi hitegetés után már kissé kételkedem. Hiszen az eredeti utazási dátumhoz képest már hónap telt el!
Hol a pénz?.
Ha a busz létszámát számba veszem, 7 millió Ft-ról beszélünk… Egy utazási irodára hivatkoznak, amelynek a nevét sem tudjuk. A szervező azt mondta, ők állnak velük kapcsolatban, nekünk potenciális utasoknak semmi közünk hozzá. Kérem segítsenek, Zsuzsa

Fogyasztóvédelmi Alapítvány
Tisztelt Elnök Úr!

A panaszos levele a valóságot tartalmazza, 2018. 09. 14, napjától az említett összegeket befizette, mely tekintetében visszafizetési kötelezettségemet jelen válaszomban is elismerem.
Sajnálom, hogy le kellett mondania, mert szerettem volna az utazás élményével és nemcsak a pénz visszafizetésével kárpótolni. Az utóbbira is sor fog kerülni, de – már a második esetben – járok úgy, hogy külföldi (Kanada) anyaszervezetem miatt kerülök nehéz helyzetbe. A Nemzetközi Nagyiszolgálatot baráti társaság alakította, az idő múlásával kapcsolódtak hozzánk a baráti társaság barátai. A baráti társaság megalakulásánál kijelentettük, hogy programjainkon Nagyik – vagy Unoka Nagyival vehet részt. Tevékenységünk nem utazásra specializálódott, hanem a kultúrára épül fel, természetesen vannak buszos utazásaink is, ami a fent leírtaknak megfelel. Sokak megelégedésére szervezem a tematikus sétákat, épület látogatásokat, tematikus előadásokat. Remélem a jövőben is így lesz.
Zsuzsának az elmaradt utazás visszafizetésére ígéretet tettem és írásban is rögzítettük, amelyet Ő alá írt, elfogadott. A meghatározott időben a pénzt megkapja.
Levelét köszönöm és az anyaszervezetemmel eddig, hosszú évek óta jól működő gyakorlatot megszüntettem, jövőben az egyesület köt közvetlenül szerződést az utazási irodával.
Budapest, 2018. október 27. Tisztelettel.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szüleim Makón élnek és az Invitelnél van internet előfizetésük, ami egy 5 Mb-es csomag.
A múlt héten az invitelesek telefonos ajánlattal keresték meg édesapámat (sebességnövelés 60 MB-ra, havi 1.000 Ft-os többletköltségért), amelyet ő nem fogadott el, mivel az addigi sebesség elegendő volt az internetezési szokásaikhoz.
Ezt követően a hétvégén érezhetően lelassult az internet sebessége (0,3 - 0,6 Mb közötti letöltési sebesség mérhető). Másnap, hétfőn újra felhívták telefonon, hogy gondolkodott-e az ajánlaton.
A telefonbeszélgetés során édesapám jelezte, hogy a legutóbbi hívásuk óta érezhetően lelassult az internet sebessége. Erre azt a választ kapta, hogy ez azért van, mert „távol vagyunk a központtól, de a 60 MB-os csomaggal ilyen probléma már nem fordulna elő”.
 Úgy tűnik, hogy a sebességcsökkentéssel a szolgáltató szeretné elérni, hogy a nagyobb díjcsomagra váltsunk. Abban a helyzetben érezem magunkat, hogy nincs választásunk, és az általuk felkínált ajánlat elfogadása nem opcionális, hanem kötelező.
Köszönettel, Gábor

Válasz PDF-ben


Tisztelt Alapítványi Munkatárs,

2018.06.08-án megrendeltem egy dioptriás napszemüveget az Allee - Vison Express boltjában. 20.000 Ft előleget adtam át, melyet papíron rögzítettünk. Egy hét múlva telefonáltak is, hogy elkészült a termék. A boltban felpróbálva a kész szemüveget elkeserített, hogy a termék igen silány, és nem a megfelelő lencse került bele, olyan, ami nem illik az adott kerethez, túl világos.
Igaz én rendeltem, miután az olcsóbbat választottam anyagi okok miatt, de a lencséket felpróbálni nem lehet, így nehéz eldönteni hogy milyen lesz majd ha kész lesz. Megrendeléskor nem egy szakképzett eladó világosított fel arról, hogy melyik lencse illik az adott kerethez.
Én mint hozzá nem értő, magamtól nem tudom eldönteni ezt. Minden esetre nem akartam átvenni a terméket, így ők azt mondták az előleg nem jár vissza és jegyzőkönyvet vettek fel.
Köszönettel és Tisztelettel, Katalin

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönettel fogadtuk megkeresését.

Szeretnénk Önt tájékoztatni, hogy Tisztelt Vásárlónk 2018. június 21-én ugyanezen dolog tárgyában Vásárlók Könyvi bejegyzést tett a megrendelést lebonyolító szaküzletünkben. A bejegyzésére adott válaszunk másolatát mellékelten csatoljuk Önnek. Egyúttal szeretnénk tájékoztatni, hogy Társaságunk a jogszabályok betartása mellett, korrekt tájékoztatással igyekszik vásárlóink számára segítséget nyújtani legyen szó megrendelésről, minőségi kifogásról vagy szóbeli panaszról.
A vásárlónk előzetes tájékoztatást követően döntött úgy, hogy megrendeli dioptriás napszemüvegét. A megrendelést megelőzően lehetősége volt színminta alapján kiválasztani a számára tetszőt és meghozni érdemi döntését. A megrendelését aláírásával megerősítette, majd szaküzletünk a terméket a megrendelőlapon szereplő feltételek alapján a vállalt határidőre pontosan elkészítette. A szaküzletünkben az átvételkor jelezte elállási szándékát az Önöknek is megírt indokok alapján. A szaküzletünkben jegyzőkönyvet vettek fel panaszáról és felajánlották számára, egy másik lencse választásának és az előleg beszámításának lehetőségét, amivel Ő nem kívánt élni.
Tekintettel arra, hogy a Hölgy részére egyedi igények és paraméterek alapján került megrendelésre és elkészítésre a szemüveglencse és Társaságunk azt más részére értékesíteni nem tudja, tehát selejteznie szükséges, elállás/felmondás esetén a befizetett előleget nem áll módunkban visszafizetni a vásárló részére.
Bízunk benne, hogy a válaszunkban foglaltak alapján Ön is megérti, hogy miért utasítottuk el Tisztelt Vásárlónk elállási igényét.
Köszönjük, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy észrevételeket tegyünk a panasszal kapcsolatban.
Tisztelettel, Kiskereskedelmi Vevőszolgálat

Melléklet PDF


Tisztelt Hölgyem/Uram,

Veresegyházán a Medveotthonba mentünk kirándulni. Belépéskor a pénztárnál megkérdeztem, hogy lehet e bankkártyával fizetni. A pénztáros határozott válasza NEM volt. Egy pillanatra elgondolkodtam, hogy mennyi készpénz van nálam és esetleg bent mire lehet még szükség, de kifizettem a belépő árát készpénzzel. Majd mikor elléptem a pénztártól, megkérdeztem, hogy akkor miért van kiírva (a weblapjukon is!), hogy lehet bankkártyával fizetni?
A pénztáros közölte (miután már kifizettem a belépőt), hogy a kollégánál tudtam volta bankkártyával fizetni. Ez mélységesen felháborít, hogy az embert teljesen hülyének nézik. Sehol, semmilyen tájékoztatás nem volt arról, hogy nem lehet bankkártyával fizetni – pont ellenkezőleg! Elhiszem, hogy nagy a forgalom, sokan jönnek, de ha kirakják a jelet, hogy lehet bankkártyával fizetni, akkor ne tagadják le! Miután leparkoltunk, visszamentem, hogy elkérjem a panaszkönyvet, mivel nagyon pimaszul viselkedett a pénztáros. Panaszkönyv NINCS. Mondtam, hogy annak lennie kell. De náluk nincs, volt a válasz. Mire kértem egy telefonszámot, hogy tudjak az üzemeltetővel beszélni. Mondták, hogy a prospektuson rajta van. Kérdeztem, hogy itt fog-e csörögni a pénztárban, mire a határozott válasz szintén NEM volt. De bizony a pénztárban csörgött a telefon…
Majd kijött egy úr hátulról. Ő korábban, mikor a jegyet vásároltam egy Flair széken ült a pénztár mellett és hallott mindent.

Elmondtam neki is a problémámat. Mire a válasz a következő volt: Pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el! Mondtam neki, hogy szépen megtanulta ezt a mondatot, de a kolléga teljesen jól adott vissza, nem ezzel van problémám, csak a panaszkönyvet szeretném elkérni. Ő is azt állította, hogy nincs panaszkönyv. Majd mikor távoztam a pénztártól, mindhárman összenéztek és jót nevettek. Azt gondolom, nekik mint szolgáltatóknak, mivel belőlünk látogatókból élnek, csak annyit kellett volna mondani, hogy elnézést kérünk, a kolléga tévedett és tudtam volna bankkártyával fizetni.
Üdvözlettel, Judit

Tisztelt Selmeczi Balázs Elnök Úr!

Hivatkozással levelére, mellékelten küldöm szíves használatára (a veresegyházi Medveotthon üzemeltetőjeként) NJ igazgató úr hivatalos álláspontját az ügyben.
Szíves megkeresését köszönve,
Üdvözlettel: TE, jogi előadó

Válaszlevél

Üdvözlöm!

Nem tudom jó helyre írtam-e de olyan problémám van, hogy rendeltem 2018.04.28-án egy autósmagnót a Hetiolcso.hu oldalról 7 490 Ft értékben + a 990 Ft futár szállítási díj. Szomszédom vette át. Hazaértem, kibontottam, nem az a termék volt amit megrendeltem. Azonnal hívtam őket, írtam nekik, mondták rendben a cserecsomag, ami ma hoztak meg.
A futárt megkértem várjon míg megnézem mit hozott. Megint nem azt küldték amit rendeltem! A futár gyorsan elviharzott. Egy hónapig kellett könyörögnöm míg kiküldték a magnót, de megint nem azt kaptam amit kértem...
Mit lehet tenni? A cég neve Slovensko Shop s.r.o.
Üdvözlettel, Melinda

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Megkeresésével kapcsolatban a következőket hozzuk szíves tudomására:
- A vásárló jelezte, hogy nem azt a terméket kapta meg, mint amit rendelt.
- Vállalatunk természetesen ezt térítésmentesen cserélte Neki cserecsomaggal.
- A T. Vásárló tegnapi napon délután újra cserecsomagot igényelt, mivel a kapott terméket nem tarja megfelelőnek.
- Természetesen ebben az esetben cserecsomaggal ki fogjuk neki cserélni, térítésmentesen. A beszállítónkkal már felvettük a kapcsolatot, hogy biztosan a megfelelő terméket tudjuk elküldeni a T. vásárló részére.
Ezúton is szeretnénk megköszönni a T. vásárló bizalmát, hogy minket választott. Bízunk benne, hogy sikerül Őt is az elégedett vásárlók körében üdvözölnünk! További kellemes hétvégét kívánunk!
Üdvözlettel: Ügyfélszolgálat, hetiolcso.hu

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Még február elején a Csapuniverzum nevű internetes oldalról rendeltem egy zuhanykabint, ami hiányosan érkezett. Nem kaptam meg hozzá a szerelvényeket, amikkel rögzíteni lehet, nyitni lehetne az ajtót.
Reklamáltam, fotókat, jótállási papírt, számlát kértek tőlem, amit rendben el is küldtem, és azóta ígérgetik, hogy megkeresik az alkatrészeket, aztán felajánlottak egy cserekabint, amit természetesen elfogadtam.
Sajnos sokszori email váltás után is ugyanott tartunk. Nincs kabin. Kifizettem 49.900,- Ft-ot és közel 3 hónapja egy félig kész fürdőszobával élünk.
Tisztelettel kérem segítségüket: Sz.

Tisztelt Balázs!

Helga vagyok, a Gemini-Duo webáruházak ügyfélszolgálati munkatársa.
Kedves ügyfelünk február 2.-án adott le megrendelést webáruházunkban szaniter termékekre. Telefonos beszélgetés során az ügyfelet tájékoztattuk arról, hogy az általa vásárolni kívánt nyílóajtós zuhanykabin egy mintatermi darab, melyet ügyfelünk elfogadott. Két részletben történt a szállítás, először február 12.-én, ekkor az említett zuhanykabinon kívül minden terméket leszállítottunk, majd február 19.-én, amikor a zuhanykabin is leszállításra került.
Gábor ügyintéző kollégánk másnap (mivel a bejelentés munkaidőn kívül 17:20-kor érkezett be) visszajelzést küldött az ügyfél részére, miszerint a beszállítónknak jeleztük a problémát és intézkedünk. Beszállítónknál a termék sajnos elfogyott és jelzésük szerint májusban tudtak volna csak ismét ebből a típusból beszerezni, ezért saját alkatrészeink közül próbáltunk megfelelő alkatrészeket keresni ügyfelünknek.
Cégünk címe és a mintatermünké is megváltozott és a rengeteg áru mozgatása, illetve az új helyen történő felújítások végett nehézkes lett volna a megfelelő alkatrész beszerzése, ezért ügyfelünknek felajánlottuk, hogy egy másik típust (megnevezése: Sanimix 22.011_22.012-90 Sarokba szerelhető szögletes zuhanykabin 90x90x185 cm-es méretben) biztosítanánk.
A termék időközben beérkezett, melyről az automata rendszerünk visszaigazolást is küldött ügyfelünknek. Logisztikus kollégánk, Imre május 2.-ára tudta intézni a szállító céget, amely az ügyfélnél lévő terméket elszállítaná és az új felajánlott terméket átadná neki. Bízom benne, hogy válaszunk kielégítő volt és önökön keresztül is szeretnénk elnézést kérni ügyfelünktől a hosszadalmas procedúra miatt!
Üdvözlettel: Helga, Központ.

Áruházaink:
www.csapuniverzum.hu
www.butoruniverzum.hu
www.zuhanykabindepo.hu
www.geminiduo.hu

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönöm szépen szíves intézkedését. Ígéretet kaptam, hogy május 2-án kiszállítják a cserekabint, bízom benne, hogy ez valóban így meg fog történni. A végkifejletről mindenképpen tájékoztatom Önt! Sok sikert kívánok további munkájához.
Tisztelettel: Sz.


Tisztelt Cím!

Budapesten, a IV. kerületben, az Otthon utcában van egy kedves kisvendéglő. Nincs egy éve, hogy nyitott, és nagyon megörültem, mert ott lakom a tőszomszédságában és gyakran ellátogatnék az étterembe - de sajnos nem tudok. Még eleinte lehetett kártyával fizetni , több félével is, többek között Széchenyi szép kártyával.
Ez nekem nagyon jó lenne, mert kapok a munkahelyemtől. De sajnos mégsem tudom használni, mert az étteremben most már hetek óta ki van írva, hogy „átmenetileg a bankkártyás fizetés szünetel”. Ennek nem tudom mi lehet az oka, mert a mai világban az emberek nagy része már kártyával fizet mindenhol, nem nagyon hord magánál kézpénzt. Az én esetemben pedig nagyon jó lenne, ha igénybe tudnám venni a Szép kártyámat.
Ezért fordultam Önökhöz, hogy valahogy próbáljanak utána nézni, hogy a fent említetteknek mi lehet az oka?
Előre is nagyon köszönöm: Tisztelettel, 2018. 04.23., Elvira

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Éttermemben valóban volt probléma a kártyás fizetéssel. A kártyás fizetésünk az említett időszakban nem minden nap szünetelt, a technika ördöge tesz próbára minket. Az ajtóban a problémás napokon írásban jeleztük, ha gondunk volt a rendszerrel, illetve a kollégák is jelezték előre a vendégeknek. Igyekszem minden erőmmel a rendszert stabilabbá tenni, hisz a forgalomkiesésünk mérhető, ha zavar van a kártyás fizetésekkel. Az éttermet valóban 2017 nyár végén nyitottam újra, igyekszem az összes gyermek betegségét mihamarabb javítani. A megértését köszönöm a továbbiakban is állok rendelkezésre. Üdvözlettel: Tamás

Tisztelt Selmeczi Balázs.

Köszönöm gyors reagálásukat levelemre. Reméljem az Önök levele alapján tényleg tesznek annak érdekében, hogy helyreálljon a kártyás fizetés. Még egyszer nagyon köszönöm reagálásukat, üdvözlettel: Elvira


Tisztelt Cím!

Vásárlók könyvének hitelesítése jogszerű, ha a jegyzői hitelesítés egy előző, 2 évvel ezelőtti vásárlók könyvéből kivágott és beragasztott papír a jegyzői hitelesített okirat? Vagyis mindig kivágják és átragasztják a hitelesítést?
Ez szabályos dolog? véleményem szerint (ami nem irányadó) soha nem lehet hiteles egy dokumentum amire a hitelesítést átragasztják, vagy rátűzik stb. Vásárlók könyve, című "füzet" a vásárlóké, akár haza is viheti valaki?
Köszönettel, Szilárd

TájékoztatásTárgy: Media Markt mikrohullámú sütő kálvária

Tisztelt Fogyasztóvédők!

A szolnoki Media Markt szolnoki üzletében vásároltam egy Sharp márkájú mikrohullámú sütőt. A készülék 2017.12.09-én elromlott (hol indult, hol nem). Mivel a 2 év jótállásból csak 5 nap volt hátra, még aznap elvittem a vásárlás helyére, ahol át is vették javításra.
A javítást követően február 17-én hazavittem, ahol rögtön kiderült, hogy a hiba továbbra is fennáll. A hibát videofelvétellel dokumentáltam, majd másnap újra elvittem a készüléket az üzletbe, ahol a felvétellel együtt javításra leadtam.
Március 7-én a javítás elkészült. Az ügyfélszolgálat kérésére az üzletben ki lett próbálva a készülék, sajnos a hiba továbbra is fennállt ezért harmadik alkalommal is javításra lett küldve a készülék. Március 22-én telefonon értesített az üzlet, hogy kész a javítás, címet egyeztettünk, kértem a házhoz szállítást. Ez a készülék súlya miatt amúgy is jogszabályi kötelezettségük. Ma április 11., a készülék máig sem érkezett meg....
Több mint 4 hónapja nem tudom használni a készüléket. A rendelkezésemre álló dokumentumok szerint a javítással kapcsolatos költségek egy új készülék árát már meghaladták.
Üdvözlettel: László

Tisztelt Selmeczi Úr!

A szolnoki Media Markt áruház vevőszolgálata kipróbálta a megjavított készüléket, ami hibátlanul működik, így a vevő kérésének megfelelően ki fogjuk szállíttatni azt a vásárló lakcímére.
Üdvözlettel: E. Gyula, értékesítési vezető/sales manager, MediaMarkt Magyarország Értékesítés, Media Markt Szolnok Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Tavaly ősszel vásároltam az eMagtól egy blue-ray lejátszót. A fő tulajdonságok közt az szerepel egyértelműen, hogy 4K lejátszó.
Sajnos csak a 30 napos visszaküldési lehetőség után szembesültem azzal, hogy ez bizony nem játssza le a 4K-s lemezeket. Ez lehet, hogy részben az én hibám is. Bár egy új kocsival se rohanok egyből a falnak, hogy kipróbáljam,hogy működik-e a légzsák...
Levélben jeleztem nekik a problémát. Azt írták,hogy szerintük alkalmas rá,de ha mégse akkor küldjem be szervizbe. Mivel ez nem szervizes probléma (gyárilag nem alkalmas rá),ezért írtam még egy levelet. Erre azt írták (egy másik ügyintéző), hogy tényleg nem játssza le, sajnáljuk...
Konkrét megoldás hiányában felhívtam őket,hogy akkor most mi van? Annyit tudtak javasolni,hogy mégiscsak küldjem be szervizbe, és ha ott megállapítják, hogy nem játssza le a 4k-s lemezeket akkor az alapján tudom visszakapni a pénzem. Írtam is egy szervizkérelmet azzal a problémával,hogy nem játssza le a 4K-s lemezeket. Ezt el is fogadták. Majd teltek a hetek...
Többször is érdeklődtem, de mindig azt mondták, hogy várjak még türelemmel. Egyik alkalommal viszont az ügyintéző közölte, hogy ez így nem működik és nem fogják visszafizetni... Azt tanácsolta, hogy írjak panaszlevelet. Írtam...
A használati utasítás 30. oldalára hivatkoztak, miszerint 4K-s jelet ad ki. Amit értek, mivel a készülék mindenféle formátumot 4K minőségre javít fel - 4K "közeli" minőségre. Egy hónap után visszaküldték a lejátszót "javítatlan" címszóval. Vagyis 1 hónapig keringet valamerre a semmiért...
A lejátszóhoz mellékelték a termék adatlapján szereplő reklámanyagot. Bár szerintem a 4K minőségjavítás meg a 4K lejátszás az nem ugyanaz. Talán ha a termék adatlapjára kiírták volna,hogy milyen formátumokat játszik le (mint más termékeknél), akkor talán gyanús lett volna. De azon kívül, hogy kiírták a "4K lejátszás: igent"-t sehol máshol nincs rá utalás, hogy ezeket a lemezeket nem játssza le. Sajnos a telefonos ügyintézők nem igazán tudnak egyértelműen válaszolni.
A levelekre pedig vagy nem arra válaszolnak amit kérdezek, vagy csak újabb kérdéseket vetnek fel (persze mindig más ügyintéző...).
Mit tudok tenni?
Válaszukat, segítségüket előre is köszönöm: J. Kornél, Egyházasdengeleg

Tisztelt Selmeczi Balázs,

Köszönjük megkeresését, egyeztetünk a vásárlóval. Intézkedni fogunk az összeg visszatérítésével kapcsolatban. További szép napot.
Tisztelettel, K. Szabolcs, Ügyfél-kapcsolattartó, eMAG Infocenter

Tisztelt Fogyasztóvédő!A kép illusztráció

A Cityfood-tól a mai napra 1 db E1 ételt rendeltem (kapros juhtúróval töltött rántott jércemell, jázmin rizs).
A weboldalukon www.cityfood.hu azt írták, a mennyiség nettó 500 g; a kiszállított ételen pedig azt, hogy nettó 450 g. Megkérdeztem tőlük e-mailben (info@cityfood.hu), mi az oka az eltérő tájékoztatásnak. Azt válaszolták, a honlapukon az van, hogy az egytálételek súlya 45-55 dkg, tehát az étel mennyiségének feltüntetése helyes. Szerintem ez nem korrekt.
Mi az Önök meglátása ezzel kapcsolatban?
Válaszukat előre is köszönöm, Hajnalka

Hajnalka által rendelt (de összement) étel súlya többnek van feltüntetve az oldalon mint amit valójában adnak, azaz a Cityfood megtéveszti, becsapja vásárlóit. A jogos fogyasztói panaszra adott válasz elfogadhatatlan.

A kép illusztráció

A Cityfood több levesénél is hasonlóképpen jár el, a 6 dl valójában 5 dl, és lehet találni még hasonló megtévesztést oldalukon. Az ételek tálalási mennyisége oldal https://www.cityfood.hu/tudnivalok/ sem segít megérteni, a 6 dl miért lesz 5 dl, az 500 gr-ból miért lesz 400 gr.
Mit lehet ilyen esetben tenni? Tudatos fogyasztóként nem rendelni a cégtől addig, amíg eldöntik miből mennyit és mennyiért adnak.

Képernyőkép az étel megadott súlyáról. Amely nem annyi, nem több, hanem kevesebb.

 Hasonló megtévesztések a City oldaláról:


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A dpd Hungária futárszolgálat által kézbesített csomag érkezett gyalázatos módon és formában február 19-én lakcímemre.
A panaszom feldolgozása és az ügy kivizsgálása azóta is (több mint egy hónapja!) folyik a dpd-nél. Legalább is utóbbi levelükben, ami már több mint egy hete érkezett, ezt ígérték - azon túl hogy tök értelmetlen és fölösleges kérdésekkel bombáztak.
(Talán időhúzás céljából?)
Panaszom lényege, hogy egy felbontott, szétszaggatott dobozban törött árut kaptam. A doboz nem tartalmazta sem a feladó által benne elhelyezett sérülés gátló tömő anyagot, sem a készülék letört darabjait. A csomag saját nevemre volt címezve, de idős nagymamám nyitott kaput, akinek átadta a kézbesítő a megtépázott állapotú csomagot, és anélkül hogy egy átvételi aláírást kért volna, sietve távozott.

A kár értéke anyagiakban mérve ugyan nem nagy, de úgy gondolom ilyen szolgáltatást egy országos futárszolgálat nem tűrhet el dolgozójától. Mit tehetek még az ügyben? Képeket mellékeltem.
Tisztelettel: Sándor

Tisztelt Selmeczi Balázs,

Köszönjük levelét.
Kérjük, az eset kivizsgálásához, illetve a csomag azonosításához küldje el részünkre a csomag 14 számjegyű azonosítóját, vagy a pontos felvételi címet és annak dátumát, vagy a pontos kiszállítási címet és annak dátumát. Amennyiben az adatok nem állnak rendelkezésre, kérjük a csomagfeladó, vagy a címzett, vegye fel cégünkkel a kapcsolatot.
Az adatok hiányában nem tudjuk azonosítani, illetve kivizsgálni az esetet. Megértését köszönjük.
Üdvözlettel: K. Zsuzsanna, DPD Hungária Kft., Ügyfélszolgálati asszisztens

Úgy tűnik, a DPD mégsem vizsgálta az ügyet, február vége óta csak hitegeti a panaszost. Ha foglalkoztak volna a problémával, akkor ismernék az esetet, Sándor panaszát.
A panaszos meghatalmazására küldött levélhez csatolt 11 db jó minőségű fotó alapján a DPD saját azonosítóit könnyen felismerhetné – ha akarná.
Ha sem a panasszal, sem a képeken látható azonosítókkal a DPD nem kíván foglalkozni, igen nehéz lesz a megoldás. Elkerülni a hasonló eseteket pedig úgy lehet, ezt a céget érdemes kerülni, bizonyára találni megbízható futárszolgálatot is. (FVA)

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Szeretném megköszönni a gyors és hathatós segítségüket. Egyenesbe jön az ügy - legalább is anyagi szempontból.
Elnézést kértek a kár okozásáért! (Azt nem tudtam meg hogy az a dolgozó aki ezt művelte, milyen megrovásban részesült, de hagyjuk.)
Minden esetre így már lezártnak tekintem a problémát. Még egyszer köszönöm.
Tisztelettel: Sándor

(Sajnálatos, hogy a dpd másfél hónapig nem foglalkozott érdemben Sándor panaszával, csak azt követően, hogy levélben megkerestük németországi központjukat. FVA)


Tisztelt Fogyasztóvédő!

Érdeklődni szeretnék, helyénvaló-e önök szerint a futárcég hozzáállása. Az alábbiakban olvasható nekik küldött levelem.

Tisztelt DPD,

Németországból érkező csomagomra vonatkozólag a feladó azt az információt adta, a csomagot nem tudták kézbesíteni, mert a postaládámra nincs kiírva a nevem.
Ez így van, mivel ez egy kertes ház, a megadott címhez egy postaláda, egy csengő és egy kapu és egy lakó (én) tartozik. Többször rendeltem csomagot, de az még sosem okozott problémát egy futárnak sem, hogy nincs kiírva a név. Ezen kívül eddig mindig kaptam valamilyen értesítőt arról, hogy melyik nap, hány óra körül kézbesítenek. Ez most a dpd-nél nem történt meg. Kérem az újbóli kiszállítás előtt előre jelezzék sms-ben vagy hívással, az alábbi számon, hogy mikor jönnek.
Csomagsz. 01475016410xxx,
Üdv. Andrea

Nemrégiben szintén ezzel a futárcéggel volt gond, egyik alkalmazottjuk azt jelentette a központnak, hogy nem tudta kézbesíteni a küldeményt, mert nem volt otthon senki. Ehhez képest otthon voltam, mint később kiderült, el sem jött a futár. Úgy gondolom hanyag munkavégzésről van szó ismét.
Hozzájárulok, hogy nyilvánosságra hozzák levelem, mások is tudják meg miként dolgozik a dpd.
Üdv. Andrea

Mi is írtunk a cégnek, megkérdeztük, hogy a DPD-nek érdekében áll a szállítási megbízások teljesítése. Van még a dpd-nél csomagszállítás? (Fogyasztóvédő Alapítvány)

Tisztelt Alapítvány,

Köszönjük levelét, a szóban forgó küldemény címzettjével egyeztettünk a mai napon,a küldemény kiszállítása a holnapi napon várható.
Üdvözlettel,P. Judit, DPD Hungária Kft.

Tisztelt Hölgyem,

Értesített a panaszos, a csomagot valóban kiszállították.
Erről viszont sem e-mailben sem sms-ben, sem hívással – az ön állítása ellenére - nem tájékoztatták előre Andreát.
A futár úrral a dpd-nél nem egyezettek mit mondjon, mert a kiszállításnál úgy emlékezett, előzőleg nem találta a címet – mert az rosszul volt feltüntetve a csomagon. (Pedig a címzés jó volt.)
Üdvözlettel: Fogyasztóvédő Alapítvány


Tisztelt Fogyasztóvédő!

Olyan panaszom van, hogy a "Hetiolcso.hu" weblapon vásároltam, és nem azt küldték amit kértem és mást is számláztak. Egy racsnis kulcskészlet helyet egy silány minőségű villáskulcs készletet küldtek.
Telefon nem lehet őket elérni, csak egy automata hangja beszél, nem kapcsolnak senkit. Az lenne a kérdésem, hogy mivel az árut biztos nem fogom tudni behajtani, hogy tudnék másoknak üzenni, hogy ott nem szabad vásárolni. A weblapokon nem kötelező a reklamáció lehetősége? Köszönöm, hogy van egy ilyen lehetőség.
Tisztelettel: János

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány, Tisztelt Selmeczi Úr!

A témában a következőket hozzuk szíves tudomására:
1. bejövő levél a vásárlótól: A T. Vásárló 14:31 perckor jelezte nekünk a problémát, miszerint más fajta terméket rendelt, mint amit kapott.
2. ügyfélszolgálatunk válasza a vásárlónak: ugyanazon nap 15:19 perckor, azaz kb. 50 perccel a megkeresése után, kértük a T. vásárlót, hogy legyen kedves küldeni egy fényképet a kapott termékről. (Itt látni kell, hogy milyen elcserélés történhetett, hogy segíteni tudjunk.)
3. Az alapítvány levele ugyanazon nap 17:07 perckor érkezett hozzánk, a T. vásárló bejelentésével, miszerint mi nem akarunk segíteni.
Megjegyezni kívánjuk még, hogy telefonszámunk elérhető, kollégáink tisztelettel állnak a vásárlók rendelkezésére. Természetesen egy automata hang a beszélgetés előtt bemondja a leggyakoribb kérdésekre a választ!
Ezúton is szeretnénk kérni a T. vásárlót, hogy a 15:19-es levelünkre legyen kedves válaszolni!
Természetesen szükség esetén a teljes levelezés rendelkezésre áll.
Üdvözlettel: Ügyfélszolgálat

Kedves Fogyasztóvédők,

Nekem bizony egy sort sem írtak a reklamációval kapcsolatban és a telefon továbbra is csak automatán működik. Nincs kapcsolás kezelőhöz. Azért még próbálkozom, futok a pénzem után.
Szép Napot, János


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Az alábbi eset történt meg velem a héten, amit nagyon nem tartok korrektnek. 2018. március 7-én kora reggel rendeltem egy telefont a Telekom webáruházából. A kiválasztott készülék leírása alatt ott vannak az opciók, hogy az ember hogyan szeretne hozzájutni a készülékéhez, kiszállítással/házhoz szállítással, illetve személyes átvétellel valamelyik üzletben. Csatolok erről képet, oda van írva, hogy hány üzlet van, ahol átvehető, és ezek közül hányban vehető át azonnal, ahol van raktáron.
Megrendeltem a készüléket, és mivel a Köki terminálban azt mutatta, hogy azonnal átvehető, így oda kértem.
 

Délután elmentem érte az üzletbe, majd amikor mondtam, hogy megrendelésért jöttem, az eladó közölte velem, hogy "ez minimum egy nap átfutás, ma nem vehetem át".

Jeleztem neki, hogy az volt a honlapon, hogy ebben az üzletben azonnal átvehető, és ezért kértem ide. Elmondása szerint a rendelést fel kell dolgozni ilyenkor, nézzem majd a saját Telekom fiókomban, hogy mit mutat, „akkor mehetek érte, ha erről értesítenek”.

Nem teljesen volt világos, hogy ha maga a készülék ott van az üzletben, miért nem adják oda, és miben jobb másnap, de nem kaptam elfogadható, érdemi válaszokat. Bosszankodva gondoltam, elmegyek érte majd valahogy másnap.

Másnap reggel (március 8.) ránéztem a fiókban a rendelésem állapotára, és egyrészt szállításnak az előző nap volt feltüntetve (ami szintén megtévesztő dolog!), másrészt mivel azon kívül, hogy "visszahívásra vár" volt megadva állapotnak, nem kaptam semmi értesítést, hogy aznap mehetnék.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol fél óra kapcsolgatás után sikerült egy ügyintézővel beszélnem, hogy akkor ma mehetek-e a készülékért, vagy sem. Az ő elmondása szerint ez ilyenkor mindig 2-3 nap(!), mivel előtte megírják a szerződéseket stb.

Nem volt világos, hogy ki kérte, hogy előre írják meg, amikor átvételkor is kettő perc kitölteni őket miután adataimat megadom, és különben is miért kell ezen három napig ülni.

Megemlítettem, hogy vastag betűvel oda van írva a honlapra, hogy ezekben az üzletekben azonnal átvehető, és ez a 2-3 napos feldolgozási idő sehol sincsen feltüntetve, egyszer sem a rendelés közben/után, míg a házhoz szállítás, pick-pack pontos átvétel 1-2 napos átfutási ideje oda van írva, és hogy ez így teljesen átverés. Az ügyfélszolgálatos sok mindent nem tudott erre mondani, csak hogy ez így valóban nem túl korrekt, és jelezni fogja a problémát. Azt mondta, aznap már ne menjek a készülékért, holnap délután várható.

A mai napon többször is megnéztem a rendelésem állapotát (március 9.), nem történt változás, nem kaptam értesítést, így nem mentem el a készülékért. Ami arra késztetett, hogy további lépéseket tegyek az ügyben, az az volt, hogy a Facebook az arcomba nyomott ma egy Telekom készülék hirdetést, amelyből kiderült, hogy amely telefont én szeretném, "jelenleg rendelhető arany és fekete színben, azonnali átvétellel egyes Telekom üzletekben is". Vagyis nem csak az, hogy egy telefon raktáron van, és besétál az ember és megveszi az üzletben, hanem a megrendelés átvehető azonnal egyes üzletekben. Ami mint kiderült a személyes és telefonos beszélgetéseim alapján a saját rendelésem kapcsán, egy nagy hazugság, mert internetes megrendelés nem vehető át nemhogy azonnal, de aznap, sőt másnap, sőt harmadnap sem.
Nem tiszta számomra, hogy az ilyen esetekben kihez lehet a panasszal fordulni. Úgy gondolom, ez a Telekom részéről óriási megtévesztés. Az ember megrendeli a készüléket azonnali átvétellel, mert szüksége van rá és mert ez a lehetőség le van írva, majd egy ilyen bosszantó ügybe keveredik bele...
Anna

(A szolgáltatót megkerestük a problémával, válaszukat várjuk. FVA)


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A „http://www.onlinemarkaboltok.hu” oldalon vásároltam mosogatógépet. A csereprogramban visszajáró 35.000,- Ft-ot online pénztárcába töltötték fel.
A következő vásárláskor viszont azzal szembesültem, hogy nem lehet felhasználni csak a következő feltételekkel: "Vásárlásaidnál 10.000 Forintonként 500 Forintot tudsz az online Pénztárcádból fizetni." Szeretném, ha nem más nem járna pórul, ezért írtam. Köszönöm, ha foglalkoznak az üggyel a további vásárlók miatt!
Katalin

Ilyen pedig nincs!

 

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A weboldalunkon, visszaigazolásban, akció leírásában és még számtalan helyen kommunikáljuk a online-pénztárca használatának a feltételeit. Szerencsére, 45.000 elégedett vásárlót tudunk magunk mögött, akik elfogatták és sikeresen felhasználtak az adott kedvezményt, és ezáltal(23 millió forintot spóroltak) 10.000FT / 500FT használati feltétellel. Megrendelés visszaigazolásában egy mellékletben csatoljuk leírást, minden ügyfélnek.
PL: SuperShop 10000/50Ft adott kedvezmény van./Spar/ SuperShop 10000/33Ft adott kedvezmény van./OMV/ Remélem tudtam segíteni,
Üdvözlettel: B.GÁBOR, Kereskedelmi igazgatóhelyettes

T. FVA!

Március 5.-én jeleztem az lv-sport.hu webáruház felé, hogy a náluk vásárolt teniszcipő (szla mellékelve) a ragasztásnál kezd szétmenni. A hibáról fotót is küldtem az eladónak. Többszöri levélváltásra a mellékelt választ kaptam, ami számomra elfogadhatatlan.

Kérem szíves visszajelzésüket a további teendőkről. (Ezt a levelet elsősorban azért küldtem, hogy Önök igazolni tudják, hogy garancia időn belül jeleztem a problémát.) Üdvözlettel: Árpád (Melléklet: 1 db szla másolat)

Megkérdeztük a céget arról:
Fénykép alapján szokták megállapítani a lábbelik hibáját? E-mail útján javítani tudják a garanciális termékeket? A 6 hónapos garanciaidőt az LV International Kft. hány nappal vagy hónappal szokta megrövidíteni?
A válasz egy napon belül megérkezett.(FVA
)

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A fennálló ügyben ma megtettük a szükséges lépéseket a helyes eljárás érdekében a fogyasztó felé. Elkértük az említett cipőt, ahhoz ,hogy személyesen meg tudjuk vizsgálni illetve elküldeni bevizsgálásra független szakértőhöz.
Megértésüket köszönjük! Gábor, LV Sport

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A következő üggyel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni Önöktől. 2017. november 1-én interneten rendeltem egy fürdőszoba-szekrényt a Gemini-Duo Kft-től.
Ma, 2018. február 21-én a bútor még mindig nincs meg teljesen. A történet a következő. A honlapon az szerepelt, hogy beérkezés 1-5 munkanap és kiszállítás 1-15 munkanap. Ezzel szemben a bútor alsó részét is csak 6 hét után kaptam meg. Amikor a futár kihozta a bútort a felső részt már arra hivatkozva, hogy törött volt, meg sem kaptuk. A kapcsolatot nem vették fel velem, hogy mikor kapom meg a felső részt. Telefonáltam számtalanszor nekik - hiába. Azóta eltelt több mint 2 hónap és semmi nem történt. Kb. 40-szer beszéltem már az ügyfélszolgálattal. Decemberben folyamatosan azt az információt kaptuk, hogy küldik, de mivel egyszer sem érkezett meg, folyamatosan reklamáltam, hogy mikor küldik. Január elején kiderült, hogy sorozatos hibák miatt a bútor le sincs gyártva és újra ki kell várnom az akkor 2 hetesnek mondott gyártási időt.
Kivártam.
Az idő eltelte után nem történt semmi, én hívtam őket újra. Közölték, hogy a kolléga, aki az ügyem kezelte nincs már náluk és nem is intézett semmit. Kaptam egyszer egy üzenetet, hogy várható beérkezés február 16. Ekkor sem érkezett meg a bútor. Többször előfordult, hogy vissza sem hívtak annak ellenére, hogy ígérték, hogy utánajárnak és hívnak még aznap. Mit lehet ilyen esetben tenni? A terméket előre kifizettem és nagyon szükségem lenne rá arról nem beszélve, hogy lassan 4 hónapja várok. Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Edit

Kedves Fogyasztóvédelem / Kedves Edit!

A mai telefonos beszélgetésünkre hivatkozva szeretném megerősíteni, hogy az Ön által rendelt termék (SOL120FTRSZRSZ) hiányzó része a mai nap folyamán beérkezett hozzánk, így azt hétfőn (02.26.) 10:00-13:00 között fogjuk kézbesíteni Önnek. A futár kézbesítés előtt 15-30 perccel keresni fogja a megadott telefonszámon. Elismerem, hogy kollégáim hibáztak abban, hogy nem rögzítették be időben a termék hiányzó részének lerendelésére vonatkozó bizonylatot, ezért nem történt meg időben annak beszerzése. A késedelem és a kommunikáció hiánya miatt okozott kellemetlenségekért szíves elnézését kérem! Kárpótlásként szeretném felajánlani a szállítási költség (4490Ft) visszatérítését. Ennek teljesítéséhez, kérem küldje el nekünk a bankszámlaszámát, valamint a számla tulajdonosának nevét (amennyiben nem Ön lenne az). Mindenképpen oda fogunk figyelni arra, hogy a jövőben hatékonyabban történjen az ügyintézés.
Köszönjük, hogy megtisztelt minket bizalmával és várjuk további megrendeléseit is!
Üdvözlettel: Rita

Áruházaink:
www.csapuniverzum.hu
www.butoruniverzum.hu
www.zuhanykabindepo.hu
www.geminiduo.hu


ui: Elkészítettem a szállítási költség visszautalásához szükséges bizonylatot, mellékletben csatolom Önnek. Továbbítottam a pénzügy felé, a mai nap folyamán jóváírják bankszámláján a kifizetett összeget.
Elnézését kérjük a kellemetlenségek miatt és köszönjük szíves együttműködését!

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Panaszom van a MÁV-START Zártkörű Részvénytársasággal szemben. 2018.01.01.-én a fiam részére, de az én internetes felületemen váltottam Kiskunhalas – Sopron viszonylatra egy útra szóló menetjegyet és Budapest Keleti – Sopron viszonylatra IC pótjegyet. Fiam elsején lebetegedett és nem tudta a menetjegyet felhasználni, a pénztárba sem bírt kimenni, ezért engem értesített telefonon. Ekkor én az elsején nappal dolgozó személypénztárost felhívtam és elmondtam neki, hogy szeretném az elektronikusan váltott menetjegyet visszaváltani. Ő közölte, ezt csak valamelyik ügyfélszolgálati irodánál tehetem meg. (Utána olvastam és ez így is van ott leírva.)
Mivel Budapesten dolgozom (START kártyás ügyfél vagyok, ezért ezt a jegyet magán célra fel sem használtam), elmentem a Budapest Keleti pályaudvaron lévő ügyfélszolgálati irodába, hogy ezt a visszatérítést a kiinduló állomáson Kiskunhalason kellett volna elintéznem, itt csak a Budapest – Sopron viszonylatot tudják visszatéríttetni. Ekkor elmondtam az előbbieket, erre az ott lévő dolgozó azt mondta az igénylőlapot állítsam náluk ki és ezt a tényt írjam bele és minden rendben lesz. Megvártam az ígért 30 napos visszatérítést, de a mai napig a visszaigénylésem utalása nem történt meg.
Február 1.-én panaszt tettem a MÁV-START-nál, ahol azt közölték, a Budapest – Kiskunhalas viszonylatot nem térítik vissza, arra való hivatkozással, hogy a visszatérítési igényt nem a kiindulási állomáson nyújtottam be, illetve nem kértem igazolást. Ha az ügyfélszolgálatos, vagy a személypénztáros ezt elmondja, így is csináltam volna, de azért a korábban leírtak miatt nem mentem a kiindulási állomás pénztárosához. Úgy érzem a helyes eljárás lebonyolításában nem én vagyok a hibás, így is levonnak 20%-kot kezelési költségként, illetve az IC pótjegy árát jogosan nem térítik meg. Szerintem a leírtak alapján járna visszatérítés Kiskunhalastól – Sopronig, a 20% kezelési költség levonásával, valamint azt is sérelmezem, hogy én a jegyvásárláskor azonnal fizetek, a visszatérítésre 30 nap van adva, de ezt sem tartják be!
Ebben kérném segítségüket! Várom válaszukat!
Üdvözlettel: S.Zoltán, Kiskunhalas

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Ügyfélszolgálatunk részére küldött megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni: S. Zoltán Utasunk ügyét megnyugtatóan rendeztük, és az alábbi válaszlevelet küldtük meg részére: „Köszönettel vettük visszajelzéseit, ügyét újra áttekintettük, mellyel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk: Korábbi levelünkben az Ön részére járó visszatérítendő összeget sajnálatosan helytelenül állapítottuk meg, mely miatt szíves elnézését kérjük. A visszatérítendő összeget (4.644 Ft) kezelési költség levonásával a vásárlásnál használt bankszámlaszámra utaljuk. Az összeg megérkezéséig szíves türelmét kérjük.”
Megkeresését köszönjük.
Üdvözlettel: N. Valéria, ügyfélkapcsolati szakelőadó,
MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt., Ügyfélszolgálat

T. Cím!

2017.02.08-án feladott Opel Zafira hirdetésem, hirtelen céges hirdetéssé változott. Korábban kiemeltem a hirdetést 3.950 Ft-ért, azonban ma amikor szerettem volna újra kiemelni már 4950 Ft-ot kérnek. Miért????
Önkényesen, előzetes tájékoztatás nélkül átállíthatják a hirdetést cégessé, csak azért, hogy többet fizettessenek a hirdetőkkel? (Közben se adószámot, se semmilyen cég adatot nem kérnek.) 2 db hirdetésem van fent, és hirtelen céges lett a fiókom. Persze a fiókot törölni nem lehet. Várom szíves válaszukat és kérem, hogy a fiókot állítsák vissza magánszemélyre.
Üdv: Ágnes.

Kedves Selmeczi Balázs!

Az Ön által jelzett felhasználó korábban emailes ügyfélszolgálatunkkal is felvette a kapcsolatot. Kollégáink a megkeresés kapcsán megfelelően tájékoztatták arról a felhasználót, hogy az oldalunkon milyen esetben minősül egy felhasználó Vállalati/céges státuszú felhasználónak.
Emellett arról is tájékoztatásra került a felhasználó, hogy a rendszerünkben tárolt adatok, illetve Felhasználói szabályzatunk vonatkozó pontja szerint fiókja céges státuszú, azt nem áll módunkban az információk alapján átállítani magánszemély státuszúra.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy oldalunk Felhasználó szabályzatának kiegészítése tartalmazza, milyen esetekben minősül egy felhasználó Vállalati hibának.
Megértését és együttműködését köszönjük!
Üdvözlettel, Jófogás ügyfélszolgálat

Tisztelt Címzett!

Minap vásároltam egy webáruházból egy elemet, aminek a termék adatlapjánál szereplő ár egy darabra vonatkozik, viszont a hirdetésnél megtévesztően úgy szerepel az ár, minthogyha 5 darabra vonatkozna.
Az alábbi linken található a termék: https://daniella.hu/ (Már javítva) Legyenek kedvesek megvizsgálni,hogy csak számomra megtévesztő-e.
Köszönettel: Dávid

Tisztelt Selmeczi Balázs úr!

Köszönjük jelzését, cégünk is észre vette a hibát és jelenleg is dolgozunk annak kijavításán. Sajnos a hibát rendszerünkben bekövetkező probléma okozta és nem tudatosan cseréltük fel az egységárat a fizetendő vételárral, nem volt szándékunkban, hogy vásárlóinkat megtévesszük. Cégünk teljes mértékben tisztában van a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben foglalt árfeltüntetésre vonatkozó szabályaival.
Minél hamarabb igyekszünk orvosolni az árfeltüntetéssel kapcsolatos hibákat és a jogszabályoknak megfelelő módon javítjuk a rendszerhibát a jogszerű működésünk és a jogkövető magatartásunk biztosítása érdekében.
Üdvözlettel, V. László, e-kereskedelmi vezető, Daniella Kereskedelmi Kft

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Következő panaszom egy bizonyos Viagogo Event Tickets céghez kapcsolódik, akiktől 2018.02.08-án szerettem volna jegyet rendelni a Fonográf koncertre. Miután megadtam az adataimat, majd fizetésre került volna sor, de a megerősítés előtt visszavontam a megrendelést. Ugyanis a fizetni való összeg nem egyezett azzal az összeggel amit kiválasztottam.
(Egy másik cégnél közben megrendeltem 2 db jegyet 20.000-Ft-ért, amit le is töltöttem. A koncerten remekül éreztük magunkat.) Ehhez képest jött a Viagogo-üzenet, hogy letölthetem a jegyeket. Ekkor néztem meg a számlámat amiről levontak 65.617-Ft-ot…
Ez az összeg mindettől függetlenül pofátlanul magas 2db jegy áráért. A jegyeket természetesen nem töltöttem le. Legközelebb ezerszer jobban megnézem milyen oldalakon keresgélek.
Köszönettel: H.J.

A szélhámos cég további megkárosítottaitól
https://hu-hu.facebook.com/pg/Viagogo-235022763193672/reviews/


Tisztelt fogyasztóvédő!

Segítségüket szeretném kérni magam és munkatársaim nevében.
Még decemberben a Reál élelmiszer meghirdetett egy játékot Reál nyeremény kalendárium néven. Feltétel volt min. 5 termék vásárlása a megadott forgalmazók által és legalább 2000 Ft összegű vásárlás.
A feltöltött blokk visszaigazolása után nyithattam ki egy ablakot a kalendáriumból. Így összesen 18 ezer Ft értékű vásárlási utalványt nyertem. A blokkokat postázni kellett a nyereményről visszaigazolt emaiben megadott címre. Ezt meg is tettem.
Azóta (február közepe van!) sajnos nem lehet elérni őket sem telefonon, az emailre nem válaszolnak. Rajtam kívül még 6 kollégám érintett, s várja a nyereményét.
Remélem egy ekkora kereskedelmi hálózat nem engedhet meg magának ekkora átverést.
Kérem segítsenek, hogy egyszer valamikor még megkapjuk ezt a nyereményt.
A központi számukat próbálom folyamatosan hívni. De sem az irodavezető, sem a marketing, sem a pénzügy, sem a beszerzés nem veszi fel! Kizártnak tartom, hogy senki ne dolgozzon a Reálnál. Ha csak 1-2 ezer Ft-ról lenne szó, nem bántana annyira. De sokkal többről van szó, és bizony jól jönne a nyeremény. Vidéken élünk egy kis faluban, ahol örömmel vesz az ember minden segítséget.
Mellékelten küldök segítségül néhány emailt, amit a játék ideje alatt küldtek; így a visszaigazolást is.
Várom válaszukat, segítségüket, köszönöm. Tisztelettel Zsuzsanna, Nagybánhegyes

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Év végi nyereményjátékunk nem várt sikert aratott, így a beérkező blokkok tömkelegét lassabban tudjuk feldolgozni, mint azt elterveztük.
Természetesen mindenki számíthat a nyereményére és folyamatosan küldjük.
2018.január első hetében cégünk székhelye Budapestről Biatorbágyra költözött, így a régi telefonjaink és központi számaink sajnos nem érhetőek el, jelenleg még mindig a bekötésük zajlik. Mivel sokan aggódnak, hogy mikor kapják meg a nyereményt így rengeteg bejövő e-mailünk van ezzel kapcsolatban, igyekszünk mindenkinek mielőbb reagálni, de első sorban a nyeremények feladásán fáradozom, hogy mielőbb mindenki megkapja.
Köszönjük az érdeklődést és hogy szívükön viselik kedves vásárlóink érdekeit, azon vagyunk, hogy mielőbb mindenki megkapja a nyereményét.
Üdvözlettel, V.F. Reál Hungária Élelmiszer Kft., Marketing

Tisztelt Fogyasztóvédők!

2017. májusában vásároltunk egy új Suzuki Vitara LY típust.
A gk átvételekor azt a tájékoztatást kaptuk, hogy okostelefont lehet csatlakoztatni a kijelzőhöz, aminek a helye is megvolt… Sajnos azóta 2 telefont is cseréltünk, a csatlakozás még sem sikerült, egyiknél sem.
A szervizből is azt a választ kaptuk, hogy a csatlakoztatás még senkinek nem sikerült(!?)
Múlt év végén frissítették a média szoftvert. A navigációnak végre lett magyar hangja - mert addig még az sem volt. Szerintem egy navigáció akkor navigáció ha az képpel és hanggal irányít. Persze addig mindenhol csak azt említették, hogy a navigációs kártya megvétele után azt behelyezve már működik is. A telefon hangvezérléséről már ne is beszéljünk, mivel magyar nyelven az sem működik.
Mint ahogy az előzőeket, ezt sem említette senki, hogy magyar nyelv még nincs a szoftveren. Azóta felmerült még 1 probléma, hogy a stick-et sem ismeri fel a rendszer!
 Észrevételünket továbbítottuk a Magyar Suzuki- felé is, amire nem kaptunk választ, fülük botját sem mozdították. Kérdésem, hogy mi van a félretájékoztatott vásárlóval, aki kifizetett 5 millió forintot egy új autóért és nem tudja használni a beígért alkalmazásokat?
Kérem szíveskedjenek tájékoztatni, hova is forduljunk a problémánkkal. Kérem mielőbbi szíves intézkedésüket a problémáink megoldása érdekében!
Üdvözlettel: Ildikó

Tisztelt Hölgyem/Uram,

Megkaptuk levelüket az ügyfelünk Önökhöz intézet panaszbejelentésével kapcsolatban.
 Kérjük, az ügy mielőbbi előrehaladása és az ügyféllel való kapcsolatfelvétel érdekében küldjék el számunkra az érintett email elérhetőségét, ugyanis többszöri átvizsgálás során sem találtunk hozzánk beérkező hívást vagy email-en keresztül történő megkeresést részéről, így sajnos addig nem tudjuk orvosolni az ügyfél problémáját.
Megértésüket és segítségüket előre is köszönjük!
Köszönettel: B.András, Suzuki Ügyfélszolgálat

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Több mint két hónappal ez előtt vásároltam az Xajándék.hu webáruházból 2db farmerhatású legginset. Mikor felpróbáltam konstatáltam, hogy anyaga teljesen átlátszó, és mivel háromgyermekes anyuka vagyok, nem szerettem volna kimenni ilyen kihívó öltözékben az utcára. Ezt a cég felé is jeleztem, és mivel 14 napos áru visszafizetési garanciát vállaltak a termékre, megírtam, hogy ezt a jogomat érvényesíteném. Ezután a terméket postán feladtam a részükre. Továbbá megadtam nekik a számlaszámomat, hogy a termék árát oda utalják vissza. Ez a mai napig nem történt meg, pedig a terméket megkapták, vissza is jeleztek, hogy megérkezett.
Legutóbb 2018 január 26.-án kaptam tőlük egy e-mailt, egész pontosan S.Z-tól, hogy azon a napon visszautalják az összeget. Ez sem történt meg. Azóta sem.
Kérem segítsenek mit tegyek, hogyan tudnám visszakapni a termék árát. Segítségüket előre is köszönöm! Tisztelettel: Cs. Beáta

Tisztelt Fogyasztóvédő,

Természetesen rajta vagyunk az ügyön, az ügyfelet tájékoztattuk, az összeget pedig természetesen visszautaljuk neki.
Sajnos probléma merült fel a bankkal szemben, ezért nem tudtuk az ügyfélnek az igért 14 munkanapon belül visszautalni a kért összeget. Nagyon sajnáljuk a helyzetet, de természetesen a helyzetet megoldjuk és visszautaljuk a kedves ügyfélnek a várt összeget. Köszönjük a megértésüket és elnézést kérünk a kellemetlenség miatt.
Kellemes napot kívánunk, S.Z., Ügyfélszolgálat, exclusive essential s.r.o.,
https://www.xajandek.hu/

Tisztelt Fogyasztóvédő!

A problémám: 2016 májusában az egri Agria horgászparadicsomban vásároltam egy Shimano Aero Feeder 4000 FA elsőfékes horgász orsót, melynek 3 év a garancia ideje, az ára meghaladja az 50 eFt-tot. A felkapókar hibája miatt 2017. novemberében a garanciában foglaltak szerint visszaküldtem a terméket javításra. 3 hónap után kaptam az értesítést hogy az orsóra megszűnt a garancia mert „idegenkezű beavatkozás történt”.
Ez nem igaz, én nem nyúltam bele és senki nem javította az orsót. Bizonyítani nem tudom az igazam, kaptam tőlük szakvéleményt, ha igaz amit írnak akkor ezt az orsót az üzlet adta nekem így el, a javítást a postát mindent velem fizetették ki több mint 50 ezer forintom van ebben . Mit tehetek, kihez forduljak? A termék, számla, garanciajegy, szakvélemény a birtokomban van.
Az üzletet felhívtam ,ígéretet tettek hogy megkérdezik a forgalmazót hogy mi a teendő, de választ eddig nem kaptam.
Tisztelettel :M. János

Tisztelt Selmeczi Úr!

Az említett orsó, amint megérkezett , azonnal továbbítottuk a forgalmazó ill. márkaszerviz felé! (Normark Hungary Zrt.) Ott azt állapították meg, hogy idegenkezű beavatkozás történt, így elveszíti a garanciát és fizetős javítás lesz.
Erről, mi azonnal tájékoztattuk a vevőt! Azt a választ kaptuk, hogy mindegy csak legyen kész! Amint visszakaptuk az orsót a szervizből, másnap továbbítottuk a számlával, szakvéleménnyel együtt!
Úgy gondolom, mi csak közvetítő szerepet töltünk be, meg kellene kérdezni a harmadik felet is .
Üdvözlettel: K. Gábor

Tiszteletem!

A magyarországi forgalmazó megkeresett, és ígéretet kaptam a panaszom orvoslására. Remélem ígéretüket betartják. Az üzlet jelezte az Önök jelentkezését. Köszönöm a gyors reagálást levelemre!
Tisztelettel: M. János


Tisztelt Cím!

A gyulai Tesco Global áruház ügyfélszolgálatnál 2018 01. 15-én panaszt tettem, mert a Leagoo Z5-ös telefon, amit ott vásároltam nem volt jó. Több probléma is felmerült a telefonnal. A négy ott dolgozó hölgy nem hitt a szavunknak és a 3 napos cserekötelezettség ellenére nem vették vissza a telefont. Ráadásul nem is küldték tovább a szervizbe, hogy kivizsgálják mitől lehetnek a problémák.
Kérem szépen a segítségüket,hogy másokkal ez ne fordulhasson elő. A telefont azóta se tudtam használni, így kénytelen voltam be adni egy használt telefonos boltba. Így a 20 ezren kívül további 12.000 forintot buktam a Tesco miatt.
Mit tudok még tenni?
Köszönettel Krisztina, Gyuláról

A Tesco válasza


Tisztelt Fogyasztóvédők!

Engem nagyon kiborít, hogy gőzerővel átverik a műszakilag képzetlenebb embereket az "energiatakarékos" hősugárzóval. A Rovus Handy Heater elektromos hősugárzóról van szó.
A fenti linken látható a leírása. A teljesítménye 370 Watt. Ez kb. annyi, mint egy régebbi négykarú csillár, vagy egy egyszerű asztali számítógép. Mint ahogy a számítógép sem elegendő egy szoba felfűtéséhez, így ez sem. Azt írják, hogy egy 20 négyzetméteres szobába elegendő.

A szakmában elfogadott számítások szerint egy ekkora szobát - a szigeteléstől és a nyílászárók minőségétől függően - mintegy 1,5 - 2 kW energiával lehet fűteni, a fenti kütyü a 0,37 kW-jával erre képtelen. Azt írják, hogy energiatakarékos. Az elektromos fűtésnél nincs is ilyen, egyedül a teljesítmény számít. Amennyi energia bekerül a szobába, annyi meleg lesz abból. Legyen az ionkazán, villanyrezsó, hajszárító, televízió, lapradiátor, villanyvasút, mindegy. Hogy olcsó? Ez pedig relatív. Ha nem felel meg a célnak, akkor 1 Ft is drága. Ez pedig 10 eFt. Ráadásul pont azokat csapják be ennyivel, akiknek kevés pénzük van, akik szívük szerint már a csodákban is hinni akarnak, ha már valódi megoldást nem találnak vékonyka pénztárcájuk miatt. Nagyon örülnék, ha erről a szélhámosságról lerántanák a leplet!
Üdvözlettel, György

Tisztelt Selmeczi Balázs,

Csatoltam Önnek a termékhez tartozó, elvégzett tesztet.

Hősugárzó teszt

A terméket nem központi fűtés kiváltására javasoljuk ügyfeleinknek. Hűvösebb őszi estékre javasoljuk, akik még nem szeretnék bekapcsolni a fűtést. A termék kiegészítő fűtésként használható, nem helyettesíti a központi fűtést. Kérem amennyiben bármiben tudok még segíteni várom jelentkezését.
Tisztelettel: Katalin B., Customer Service Manager, Studio Moderna 2000 TV-Shop Kft

Tisztelt Fogyasztóvédő!

A Budapest Bankkal kapcsolatban szeretnék bejelentést tenni. A levelezéskor használt "egyen"-levelekben olyan Telebankos elérhetőséget adnak meg, melyen előfizető nem kapcsolható. Ezen felül pedig elfelejtik tájékoztatni a számlatulajdonost, hogy új bankkártya aktiválásakor a PIN-kódot is külön aktiválni kell, hogy használatba vehesd a minimálbéred felvételekor. Ezen kívül a napi készpénzfelvételi limitedet is újra módosítanod kell, pedig a rád erőszakolt számlacsomag váltást és új bankkártyát nem is te kérted! Kérem szíves visszajelzésüket ezzel kapcsolatban!
Köszönettel: Gyula

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönettel fogadtuk a bankunkhoz érkezett megkeresést. Általánosságban tájékoztatjuk, hogy bankunk telefonos ügyfélszolgálatának hívószáma valóban a közelmúltban került módosításra. A jelzett esettel kapcsolatban akkor van lehetőségünk kivizsgálást kezdeményezni, amennyiben ügyfelünk megadja a beazonosításhoz szükséges adatait, valamint, hogy mikor, milyen úton kapott megkeresésben szerepelt a korábbi telefonszámunk. Új bankkártya esetében valóban szükség van új PIN kód megadásra, azonban a bankkártya mellé küldött tájékoztató levélben felhívjuk erre, és a bankkártyához tartozó limitekre is az ügyfeleink figyelmét. Megértését és együttműködését köszönjük.
Továbbra is készséggel állunk rendelkezésére.
Üdvözlettel, K.Katalin, Ügyfélkapcsolati munkatárs,
Ügyfélkapcsolati Központ (Contact Center)

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2017 december 12. jártam a Ford Petrányi Kerepesi Úti szervizében, ahol az elvégzett munkák után az autómat hibás fékrendszerrel adták ki, valamint a hiba megszűntét (levegős fékrendszer) az abs cseréjével tartották megszűntethetőnek, amit egy másik helyen légtelenítés után megszüntettek. Az ABS cseréje 600.000Ft lett volna. Szóval az autót bevittem egy szervizbe, ahol a fékrendszert légtelenítették és lőn csoda, a fékhatás megjavult! Mégsem került hatszázezer forintomba!( Ingyen elvégezték.)
Valamint szervizükben kértem, hogy a baloldali ablaknál a felső ponton nincs végállás és ezt is javítsák meg. Kollégájuk elmondta, hogy ugyan nem nézték meg a hiba mibenlétét, de az ablakemelő szerkezet komplett cseréjére lesz szükség, mire én közöltem, hogy a budaörsi szervizükben már megállapították, hogy csak a végállás kapcsoló cseréje szükséges. Természetesen az ablakemelő szerkezet cseréjére is kaptam árajánlatot, ami majdnem a végálláskapcsoló kétszerese.
Mivel nem vagyok teljesen laikus, ezeket az eseteket képes vagyok mérlegelni, de egy hozzá nem értővel a szervizük nyugodtan kifizettetett volna több mint félmillió forintot.

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Köszönettel megkaptam szervizünknek írt levelét melyben az xxxxxx forgalmi rendszámú gépjármű javításával kapcsolatban tette fel kérdését. Levelével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást tudom adni:
A gépjármű 2017.12.12.-én „Diagnosztika, mil világít (nem mindig jelentkezik a hiba), 375 000 km-es szerviz (olaj+szűrő csere) fékek ell., bal oldali ablakemelő végállásban zajos, fűtés gyenge” hibaüzenettel jelentkezett szervizünkbe.
Az ügyfél által bejelentet hibát szervizünk kivizsgálta és az ügyfél által jóváhagyott javításokat elvégezte. A gépjármű hibafeltárása és a javítás közben munkafelvevő kollégám az ügyfelet telefonon tájékoztatta, hogy a gépjármű fék rendszerén a hátsó fékrendszert működtető féknyereg mind két oldali porvédő gumija ki van szakadva. A kiszakadt porvédő következtében a féknyereg oxidációnak van kitéve melynek következtében fennáll a veszélye annak, hogy a munkahengerek leragadnak és ennek következtében a fékrendszer befog. Mivel az érintett gépjármű futásteljesítménye magas ( 375 000 km) ezért a féknyeregnél kialakult hiba a természetes elhasználódás következtében alakult ki. Ahhoz, hogy a hátsó fékbetéteket kilehessen cserélni a két hátsó féknyereg munkahengerét alapba kell állítani. Az alapbeállítás következtében alakulhatott ki az az érzet, hogy a fékpedál felpuhult. Ez azzal magyarázható, hogy az ABS rendszer hidraulikus részében a működtető szelepek megszorulnak.
Munkafelvevő kollegám felhívta az ügyfél figyelmét a kialakult helyzetre és kiemelte a két fékmunkahenger cseréjének fontosságát. Továbbá említette, hogy a fékmunkahengerek cseréje az első lépés, melynek következtében szükséges a hidraulika rendszer légtelenítése. Abban az esetben, ha a légtelenítés eredménytelen lenne, akkor válik az ABS vezérlő egység cseréje indokolttá. Az ügyfél a panaszlevelében említette, hogy a gépjárművet egy másik szervizbe bevitte ahol a gépjárművet díjmentesen kijavították, e javításnál szervizünk képviselője nem volt jelen így arról nincs tudomásunk, hogy az ügyfél által leírt javítás a szerviz a gyári technológiának megfelelően végezte e el, illetve a gépjárművet azóta szervizünknek nem ált módjában átvizsgálni.
A gépkocsi 2017.12.12.-i állapota szerinti diagnosztikai vizsgálatunkat továbbra is szakszerűnek és megalapozottnak tartjuk. A bal oldali elektromos ablakemlő meghibásodása az ablakemelő motor hibájára vezethető vissza. Az ablakemelő motor csak az ablakemelő mechanikával együtt kapható, ezért szerepel így az ajánlaton. Az ügyfél levelében leírta, hogy a hiba a végálláskapcsoló cserével orvosolható volt, azonban a végálláskapcsoló az ablakemelő motorba van integrálva, nincs gyári technológia a végálláskapcsoló külön cseréjére, javítására, így csak a gyári ablakemelő motor részeként cserélhető.
Szervizünk a javítási folyamatban nem hibázott. Bízom benne, hogy levelem segít tisztánlátást biztosítani az ügyben felmerült kérdésekre.
Üdvözlettel: A. LÁSZLÓ, szervizvezető, Petrányi – Autó Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Szeretném leírni észrevételeimet a 2017. december 16-án , a Kac-Kac Játszóházban (KÖKI) tartott gyermek születésnappal kapcsolatban.
Az ünnepelt az egyik unokám volt. A rendezvényt mi nagyszülők intéztük. Az első meglepetés akkor ért, amikor közölték, hogy 20.000.-Ft foglalási díj van, amely semmilyen körülmények között nem jár vissza. Csak újabb időpontot adnak. Részben Szép-kártyával, részben készpénzzel fizettük ki, még novemberben.
Az ígért szolgáltatások , amiket tartalmazott a megrendelés, nagyon igénytelenek voltak. A két óra hosszú boxos időtartamból eltelt egy óra , mire a hostess megkérdezte a gyermekeket a megrendelt főtt (sült) ételigényekről. Szólni kellett neki, hogy eltelt már az idő fele. A rendelésen felül nem lehetett nagyobb kiszerelésben üdítőt kérni, mert az volt a válasz, hogy az a boxban nem jár. A másik születésnapi asztalnál kancsókban volt üdítő. Nekünk gyerekenként kellett fél literes üdítők vásárolni. Egy gyermek "ára" 3200.-Ft volt. A tortát magunk vittük, szerviz díjat számoltak fel. A legsilányabb műanyag tányérokat és villákat kaptuk, amik könnyen el is törtek.
Jómagam a foglalót is szóvá tettem, hiszen máshol max. 5000.-Ft előleget kérnek, amit rosszabb esetben lejátszthatnak a gyerekek. Kicsit furcsa, hogy 20.000.-Ft semmilyen körülmények között nem jár vissza. Ez a megrendelőjükbe kézzel van beleírva. Ez az összeg azért nagyon magas egy gyermekzsúr foglalásához! A főnökasszony azt a választ adta nekem, hogy ez már nyitás óta így van (5 éve, de akkor miért kézzel van benne a megrendelőben?). Ami jó, hogy a gyerekek nem vettek észre ebből semmit, ez csak a mi gondunk volt. Egy biztos! Soha többé nem megyünk a KacKacba! Nem szeretném azt sem, ha más is ilyen csalódott lenne.
Köszönettel szép napot kívánok: Zsuzsamama

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány

A nagyszülők december 16-ra foglalták le a születésnapot. Nálunk kétféle szülinap van, az egyik önkiszolgáló (BOX), a másik VIP. Ők ragaszkodtak az önkiszolgálós szülinaphoz, nem véletlen, hisz a gyerekek belépési díja ebben a csomagban minimális, a szüleik pedig ingyen jönnek be a Kackacba és korlátlan ideig maradhatnak. A csomag pedig mindemellett tartalmaz egy gyerekmenüt, egy kis üdítőt és 10 játékzsetont. A VIP szülinapi csomagunkban viszont eleve benne foglaltatik az animátor személye, aki celebrálja a szülinapot, és korlátlan KANCSÓS innivalót is tartalmaz. Levelükben erre is hivatkoztak, de a kancsós szörp a VIP szülinap része, hisz a játszóházban, az éttermi részre nem viszünk ki kancsót, ott fél literes üdítők szervírozhatók. A nagyszülők sem animátort, sem kancsós innivalót nem szerették volna, ők ragaszkodtak a gyerekmenühöz, és a BOX-hoz.
Mivel e két szülinapi forma között éppen az a legnagyobb különbség, hogy a VIP-ben foglalkoznak a gyerekekkel, és számtalan VIP attrakció közül lehet választani (pinata ütlegelés, arcfestés, white parti), míg a BOX-os olcsóbb, lazább, önkiszolgáló szülinap, ahol a gyerekek a játszóházi játékok kínálta szórakoztató lehetőségekbe feledkezve élvezik a Kackacot, amely így is történt. Mi az önkiszolgáló státusz ellenére úgy döntöttünk, hogy a Boxos szülinaposoknak is biztosítunk segítséget, felírjuk, ki, melyik menüt választotta, szervírozzuk az ételt, beindítjuk a szülinapi zenét, énekelünk, kitoljuk a tortát, felszeleteljük stb. De a születésnapi forma foglalásakor mindenki tisztában van azzal, hogy ez egy önkiszolgáló szülinap, tehát arra készülnek, hogy a szülőknek kell megrendelnie az étteremben az ételt. Általában inkább a meglepetés erejével hat, hogy segítünk. Úgy tűnik, ez is kevésnek bizonyult a nagyszülő házaspárnak. Én éreztem bennük a bizonytalanságot, éppen ezért javasoltam a VIP szülinapot, de ők ragaszkodtak az önkiszolgáló, gyerekmenüs variációhoz. Egyébként a szervízdíj (egyszeri 1000 Ft) a születésnapi köszöntő, a torta felvágására, szervírozása, az evőeszközök, tányérok és szülinapi zene biztosítására, valamint a takarításra vonatkozik. Nem hiszem, hogy ez az összeg drágának tűnik, hisz tőlünk is lehet tortát rendelni, de nem kötelező, ezért van a szervízdíj. (ahogy minden játszóházban) Valóban a 20 000 Ft foglaló nem jár vissza, mert a nevében is benne van, viszont a foglaló természetesen beleszámít a szülinap árába. Ebből a 6 éves működésünk alatt probléma még nem volt, a foglalóra azért van szükség, mert a Kackac nagyon népszerű, és legalább egy hónappal a szülinap előtt le kell foglalni a termet, illetve a Boxot. Egyébként egyáltalán nem értjük a panaszt, hisz semmilyen anyagi kár nem érte a fogyasztót. Nem is akarták lemondani a szülinapot, tehát szóba sem került a foglaló visszaszolgáltatása. A 20 ezer Ft egyébként nem nevezhető drágának. Egy 10 fős BOX-os szülinap 32 000 Ft, egy 10 fős VIP pedig pld. arcfestéssel 37 000 Ft. A foglaló egyébként nyomtatott formában szerepel a Megrendelőlapon (csatolom) kézzel csak az összeget írjuk bele, hisz valaki többet szokott kifizetni előre, különösen, ha a szülinap összköltsége meghaladja az 50 ezer Ft-ot. A történetnek, illetve a szülinapnak happy end lett a vége, hisz a gyerekek a hölgy panaszos levele szerint is jól érezték magukat, illetve „nem vettek észre ebből semmit”.
Úgy gondolom, hogy ez a szülinap a gyerekeknek szólt, az ünnepeltet tette boldoggá, vagyis mi ezért dolgozunk a Kackacban.

Kedves Hölgyem/Uram!

2018.01.04-én vásároltam egy Hausmeister HM1300 típusú kenyérsütő gépet a Market World áruházban. Első használat során észrevettem, hogy az a része a gépnek, ami forgatja a dagasztólapátokat, az egyik kinyúló rész el van görbülve. (A csatolt képeken lehet látni.) Mivel még sose volt ilyen gépem, nem kezdtem el átvizsgálni, minden rendben áll-e rajta, használat során vettem észre. 3 munkanapon belül jeleztem a Market World felé, de ők azt mondták ez sérülés, illetve, hogy aznap kellett volna jeleznem. De a személyes átvétel során 3 munkanapról tájékoztattak és én jeleztem is feléjük a harmadik munkanapon, viszont az Általános Szerződési Feltételek adott pontjára hivatkozva nem cserélik ki a terméket, miszerint a vásárlás napján kellett volna jeleznem. Ezt a terméket így, sérülten kaptam kézhez. Szeretnék egy új, jól működő terméket helyette. Ilyen esetben mi a teendőm?
Üdvözlettel: Zsófia

Tisztelt Alapítvány!

Sajnálattal olvastam levelüket. Engedjék meg, hogy érdemben válaszoljak a felvetett problémára. A vásárolt kenyérsütő használatba vétele előtt észre kellett volna vennie a vásárlónak az esetleges hibát, mert az üzembehelyezésnél ezt észlelnie kellett. Amennyiben ekkor jelzi a hibát még orvosolható lett volna a dolog. Ennek ellenére használatba vették, így már nem tudtunk vele mit kezdeni. Szakszervizbe irányítottuk, hogy kapjunk egy szakvéleményt, hogy a vásárláskor valóban fennállt-e a hiba, vagy a vásárló okozta. Arról még nem is beszéltünk, hogy a vásárlás cégnévre szólt, amely cég tevékenységi körében olyan szolgáltatások is bele tartoznak ami alapján NEM élhettek elállási jogukkal sem. A tegnapi napon személyesen behozták a készüléket, amit mi átvettünk és eljuttatunk hivatalos márkaszervizbe. Remélem ezzel le tudjuk zárni az ügyet. Amennyiben észre vétele van az üggyel kapcsolatban várom szíves válaszát.
Üdvözlettel: MWorld Magyarország Zrt.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Szeretném megosztani panaszomat másokkal, mert továbbra is annyira bosszant a Hervissel történt esetem. 11.30-án rendeltem a Hervis webshopján keresztül egy Nike pulóvert, amit az Ő honlapukon keresztül (feltételezem átirányítással) le is vontak a kártyámról. Megmondom őszintén valójában nem is figyeltem én sem, hogy nem kaptam visszaigazoló e-mailt, mert abban a tudatban voltam, hogy azt írták a szállítási időre hogy 3-5 nap, gondoltam majd akkor kapok. Következő héten rájuk írtam, és közölték hogy nincs élő rendelésem. Miután elküldtem a fotót amit kértek hogy zárolták a bankkártyámon az összeget, akkor közölték hogy rendeljem meg újra ha szeretném. Persze ekkor már nem akciós áron... Hát köszönöm, így nem kérem. A zárolást persze hiába írták hogy feloldják, nem vették le a kártyámról, végül a Bank vette le 12.30-án, mikor letelt az 1 hónap. Annyit se mondtak hogy elnézést, vagy bármi. A reklamációs e-mail címükről válaszra se méltattak. Azért én úgy gondoltam volna egy ekkora cégtől hogy ennél korrektebben kezelnek egy ilyen esetet, főleg ha valami alapján az összeget is zárolták a számlámon... Egy egyszerű sport áruházból 2 nap alatt minden gond nélkül megvan bármi amit rendelünk. Hatalmas csalódás hogy egy ilyen cégnek már ennyire nem számít a Vásárló. Köszönöm hogy elolvasták levelem.
Üdvözlettel: Ildikó

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönjük levelét, melyet sajnálattal olvastunk. A vásárló minden megkeresésére igyekeztünk mihamarabb visszajelezni, amely esetekben a reklamacio@hervis.hu e-mailcímünkre is elküldte megkeresését, a webshop@hervis.hu címről történt annak megválaszolása, mivel a webshop-pal kapcsolatosan keresett fel minket. Továbbra is vizsgáljuk, hogy mi okozta pontosan, hogy zárolás keletkezett egyes vásárlók bankkártyáján, a rendelést viszont nem sikerült véglegesíteni. Illetékes kollégáink visszajelzése alapján nem rendszerünk generálta a hibát, valószínűleg bankkártyás fizetési partnerünk rendszerében történt fennakadás. A bankkártyán keletkező zárolás tranzakció hiányában automatikusan feloldásra kerül a bank által, azonban az ügymenet gyorsítása érdekében kértük be a tranzakció adatait, hogy lehetőség szerint mihamarabb feloldásra kerüljön a zárolás.
Partnerünk 12.21-i visszajelzése alapján részünkről korábban megtörtént a vásárló számláján keletkező zárolás feloldása, arra viszont sajnos nincs befolyásunk, hogy a számlavezető bank ténylegesen mikor szabadítja fel az összeget. Amennyiben pontos információval rendelkezünk a vásárló által megrendelt termékkel kapcsolatban, természetesen a korábbi áron biztosítjuk a vásárló részére. Nagyon sajnáljuk, hogy a vásárló negatív tapasztalatokat szerzett Hervis vásárlása során, bízunk benne, hogy a jövőben elégedett vásárlóink között üdvözölhetjük. Jelen levelünkhöz csatoltuk a vásárló megkereséseit, valamint válaszleveleinket. További kérdés esetén állunk rendelkezésére.
Üdvözlettel, Hervis Ügyfélszolgálat

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Szeretném évről-évre ismétlődő észrevételemet leírni. Így decemberben, Karácsony előtt a fenyőfaárusok legtöbbjénél nincs ár feltüntetve a fenyőfán. Se méter ár, se darab ár. Nagy ritkán a hossz rá van írva. Akármikor megkérdeztem a kapun belépéskor mennyibe kerül a fa (fajtánként és méter árra gondoltam) mindig az a válasz jött, hogy melyikre gondoltam és miután megmutatom a kívánt terméket akkor mond rá egy árat.
Ez szinte mindegyik fenyőárusnál így működik. A vásárló nincs kellően informálva és esetleg átverve érzi magát, mert személyes tapasztalatom, hogy az ár szimpátia alapján kerül meghatározásra. A fenyőárusokra ugyanúgy vonatkozzon az a törvény ami a boltokra, hogy a vásárló számára fenyőfa árát jól látható helyre ki kell helyezni hiszen ez a vevő informálására szolgál. Kérem Önöket észrevételem hozzák nyilvánosságra.
Köszönettel: Szilvia


Tisztelt Fogyasztóvédő!

Most már végtelen dühömben fordulok Önökhöz mivel sokadjára fordul elő, hogy egy akciósan feltüntetett termék a "kosárba" kerülést követően hirtelen már nem az akcióban feltüntetett áron van. Legutóbb egy kislányruhát szerettem volna mely 5.690 Ft áron volt feltüntetve, de megrendelés után már 14.590 lett belőle. Az ügyintéző hölgy nagyon 'kedvesen' felajánlott 3.000 Ft kedvezményt a kellemetlenségekért, de ő nem találta, hogy az a termék akciós volt. Ez többször előfordult mar, cipővel, ruhával, volt amikor kérdőre vontam őket, de választ nem kaptam. Felelőtlen cég, vásárlókat megtévesztő, illetve arra is sor került már, hogy Herméket de levelemre akkor sem feleltek csupán vissza utalták az értékét. Ennek a cégnek a birtokában van a legtöbb online vásárlási felület Magyarországon es nem egészen értem hogyan tudnak így működni.
Üdvözlettel: Vivien

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Július 1-én egy mindenre kiterjedő rendszer átállás volt cégünknél, így ebből kifolyólag sajnos előfordulnak technikai problémák, amit az illetékes kollégák folyamatosan javítanak. Ebben az esetben Ügyfelünk nem tudta bizonyítani, hogy az adott termék vételára alacsonyabb volt a megrendelés feladásakor, így nem tudtuk számára az általa említett áron biztosítani a terméket. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy beszállítóinktól nem a megrendelt terméket kapjuk, így nem ez kerül kiszállításra. Ebben az esetben természetesen díjmentesen visszaszállítjuk a terméket és amennyiben elérhető még az adott termék, úgy a megrendelt vételáron biztosítjuk Ügyfelünknek.
A fellépő hibák ellenére természetesen mindent megteszünk, hogy Ügyfeleink elégedettek legyenek. Megértését köszönjük.
Üdvözlettel: Customer Service Supervisor (FD)

Tisztelt Alapítvány!

Az alábbi történettel fordulok Önökhöz, lehet sokakat érinthet. Kezdem azzal, hogy a lenti eset szóról szóra igaz, minden dokumentálva van, kérésre ezeket megküldöm. Fővárosi albérletemben egy kedvezményes csomag keretében a UPC szolgáltatta az internetet, kábeltévét, vonalas telefont, valamint az előfizetői szerződés tartalmazta a mobilszolgáltatást mobilinternettel együtt. Vidékre költözés miatt 2017. augusztus 02-án felmondtam a mobiltelefonon kívül az összes többi szolgáltatást. Azonban a UPC továbbra is számlázta az egész csomagot. Kezdetben nem foglalkoztam vele, gondoltam, majd észreveszik és korrigálnak.
Szeptember 21-én jeleztem a behajtási osztály telefonvonalán, hogy a fizetési felszólításuk csak részben állja meg a helyét, már csak a mobilt használom. Az ügyfélszolgálatos hölgy készségesen elismerte hibájukat, a túlszámlázást, majd felajánlotta, hogy fizessek be minden tartozást (a tévesen kiszámlázott szolgáltatásokat is), és majd utólag azt a túlfizetést jóváírják. Ezt kifogásoltam, nem fogadtam el arra hivatkozva, hogy miért fizessek ki igénybe nem vett szolgáltatásokat is. Kértem, hogy írjanak egy jóváíró (mínuszos) számlát, és készségesen kiegyenlítem a mobilszolgáltatásra vonatkozó tételek ellenértékét. Azt a választ kaptam, hogy ilyen számlát nem tudnak kiállítani, egyetlen mód, ha kifizetem a túlszámlázást, és azt később majd beszámítják. Tovább folytatódott az igénybe nem vett szolgáltatások kiszámlázása. Én továbbra sem voltam hajlandó befizetni a jelentős tételekkel megplusszolt számlákat. Utólag belátom, itt talán abban hibáztam, hogy nem mazsoláztam ki és utaltam át a rám vonatkozó, tényleges mobilhasználati díjakat.
A túlszámlázások ugyanúgy folytatódtak, majd november 11-én megérkezett egy jóváíró számla (lám, mégis lehetséges), és három munkanap elteltével reggel lekorlátozták a mobilhasználatom, arra hivatkozva, hogy szeptember 22-ig ki nem egyenlített számláim vannak. Tehát annak ellenére, hogy önszántamból felhívtam rá a figyelmüket, 3-4 hónapig nem tűnt fel nekik, hogy bőven túlszámláztak, de miután nagyjából kitisztázták a számlákat, pár nap után, mindenféle figyelmeztetés nélkül, lekorlátozták a mobilszolgáltatást. Aggályaimat aznap két alkalommal is jeleztem a behajtási osztály telefonvonalán, itt most nem írom le az összesen kb. 50 perces beszélgetés részleteit, de hajthatatlanok voltak: tartozom a mobildíjakkal - fizessek - azután feloldják a korlátozást. Fogyasztóvédelmi panaszomat jeleztem az illetékes Járási Hivatal felé. Nagyjából azt a választ kaptam, hogy számlareklamáció esetén polgári peres eljárást indíthatok, illetve békéltető testülethez és az NMHH-hoz is fordulhatok. Vagyis lepasszolták az ügyet.

Az eset több kérdést is felvet:
- Szolgáltatások lemondása után miért számlázzák azokat továbbra is hónapokig?
- Miután telefonon jeleztem a túlszámlázást, és ezt elismerték, miért nem hagyták abba?
- Miért hazudják azt a behajtási osztályon, hogy nem lehetséges jóváíró számla, és be kell fizetni a tévesen számlázott tételeket?
- Miért korlátoznak egy olyan jóváíró számla megküldése után 3 munkanappal, amelyben az alábbi szöveg olvasható?:
"A számla egyben díjfizetési kötelezettségről szóló fizetési felszólításnak is minősül. Amennyiben a számla összege az azon feltüntetett határidőig nem érkezik meg, a fizetési határidőt követő 30 nap elteltével a szolgáltatás korlátozásra kerülhet."
- Miért nem kérnek elnézést a felmerült hibájuk miatt?
- Megteheti-e jogi következmények nélkül egy szolgáltató, hogy ügyfeleit szándékosan becsapva próbálja igénybe nem vett és el nem végzett szolgáltatások ellenértékét behajtani?
Köszönettel: Tibor

A UPC válaszát várjuk.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Nem tudom, hogy a következő eset "kezelése" (egyáltalán...) mennyire tartozik az Önök hatáskörébe, mindenesetre szeretném valamilyen szinten nyilvánosságra hozni, mert én magam nem tudok nyugvópontra térni fölötte! Lehet, hogy túlreagálom, de ha pl. a kocsimnak olyan baja lett volna, ami a menetbiztonságot és egyáltalán a munkába járást, vagy bármilyen utazást akadályozta volna, abban az esetben már közel sem biztos, hogy olyan félvállról kellene venni egy ügyfelet, ahogy azt a Honda tette és teszi mai napig is velem...! (A történet két csatolt pdf file-ban olvasható) Az első a 'Honda Panaszlevél' elnevezésű, melyet a Honda Magyarország Kft. honlapján, a kapcsolatfelvételi űrlap lehetőségnél írtam le nekik. A másik a 'HondaSzekszárdLevélváltás' elnevezésű, melyet szintén a kapcsolatfelvételi űrlap végén mellékeltem számukra. Ez a köztem és a szekszárdi kirendeltség vezetője között lezajlott (48 napos eltéréssel történt!) e-mail váltás kimásolt, szerkesztett és pdf-be mentett változata.
A Honda Magyarország Kft.-től azóta sem kaptam visszajelzést panaszommal kapcsolatban, s ennek már fél hónapja. Jómagam csupán annyit elvártam volna, hogy legalább elnézést kérnek a Honda nevében és ígéretet arra, hogy valahogy kezelni fogják az ilyen és ehhez hasonló ügyeket! DE SEMMI! Kérem, Micsoda dolog ez...?
Az ember kész lenne beleinvesztálni az amúgy is arcátlanul magas márkakereskedési szervizköltségekbe, gondolván, hogy legalább normálisabb és biztonságosabb az ún. ellátás, ehelyett viszont óriásit csalódik...! Ezek után ne is csodálkozzunk azon, hogy virágzik a "garázsszervíz" piac...! Kinek-kinek érdemei szerint...!

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Köszönöm, hogy elolvasták a levelemet!
Tisztelettel: Gyula

Tisztelt Elnök Úr!

Köszönettel vettük megkeresésüket, amelyet kollégám továbbított részemre további intézkedés céljából.
Biztosíthatjuk, hogy cégünk minden panaszbejelentést megfelelő körültekintéssel és komolysággal kezel. Sajnos azonban ... Gyula Úr által írt e-mailt nem kaptuk meg. A honda.hu weboldalon a kapcsolatfelvélteli adatlapon benyújtott kérdések, igények, panaszok egy online “ügyfélkezelési rendszerbe” (CTS) kerülnek be, melyet a vállalatunk kompetens kollégái kezelnek és válaszolnak meg minden egyes ügyfél vagy érdeklődő részére. A CTS rendszerünket ellenőrizve sajnos nem találjuk nyomát ...
Gyula Úr által írt megkeresésnek, amely oka lehet egy átmeneti rendszerhiba, vagy spam-szűrő által okozott e-mail kiesés a .... e-mail cím kapcsán. Mindenesetre házon belül egyeztetést kezdeményezek az informatikai rendszereink felelősével a hasonló esetek elkerülése érdekében. A fentiektől függetlenül haladéktalanul felvettük a kapcsolatot a Honda Pmax szekszárdi márkakereskedés szervizvezetőjével. Az ügyben egyeztettünk és kértem, hogy mielőbb lépjen kapcsolatba ... Gyula Úrral a helyzet tisztázása érdekében.
Nyilvánvalóan a Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepével szerződött hivatalos Honda márkaszervizek vállalatunktól független gazdálkodó egységek, amelyek működéséért felelőséggel nem tartozunk. Természetesen minden ilyen jellegű visszajelzés fontos számunkra, hiszen így kaphatunk teljes képet a Honda márkaszervizek vevőszolgálati tevékenységének minőségéről, amely jó alapot képez az ügyfélkezelési oktatásaink tematikájának kialakítására. Bízunk benne, hogy a fentiek kellő információval szolgáltak az Ön számára és mielőbb megoldásra jut az Ügyfél panasza is.
Tisztelettel, Szerviz területi képviselő / | Honda Hungary

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

2017.10.10.-én visszaküldési kérelem regisztrálásával jeleztem elállási szándékomat egy termék kapcsán a FASHION DAYS webáruháznak. A terméket méret probléma miatt szeretném visszaküldeni. Jeleztem a telefonos ügyfélszolgálatnak, hogy a törvényben előírt határidőn belül kérem visszatéríteni a termék vételárát, melyet PAYU rendszeren a vásárláskor kifizettem (17.353 Ft).
Szeretném felhívni az Önök és a fogyasztók figyelmét, hogy a FASHION DAYS (Dante International) 2017. október. 10.-e óta nem hajlandó futárt küldeni a termék visszaküldéséhez. Az FASHION DAYS nem kínál más lehetőséget a termék visszaküldésre, csak ha ők küldhetnek futárt a termékért. Panaszaimra többször újraregisztrálták már kérelmemet (#981714 - # 259320 - # 260046), de futárt nem küldtek. Telefonos Ügyfélszolgálatuk a futárszolgálatok (DPD) nem teljesítésére hivatkozva a csomagküldő cégekre hárítja a visszaküldések elmaradását. Kérésemre nem voltak hajlandóak olyan címet vagy csomagpontot megadni amire saját költségen visszaküldhetném a terméket! Természetesen a FASHION DAYS a termék beérkezéséig nem hajlandó megtéríteni a termék vételárát sem. Szeretném visszakapni a pénzemet és ebben kérem közben járásukat!
 Üdvözlettel, Dániel

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A visszaküldési kérelmekkel kapcsolatban egy technikai hiba lépett fel, melynek következtében a rögzített kérelmekkel kapcsolatos adatok nem kerültek rögzítésre a futárszolgálat rendszerében. Ennek következtében sajnos egy bizonyos időintervallumban egyik visszáru sem került felvételre.
A hiba kivizsgálása sajnos a vártnál több időt vett igénybe, míg végül kiderült, hogy a futárszolgálat rendszerében volt. A hiba orvoslását követően legutóbbi kérelmét továbbítottuk a futárszolgálat felé. A csomag már beérkezett külföldi termékközpontunkba és feldolgozásra került. Az összeg visszatérítését november 20-án elindítottuk a Payz rendszerén belül, így azon a bankkártyán kerül jóváírásra, amelyről a kifizetés történt. Az összeg annyi napon belül kerül vissza a kártyára, amennyire az azt kiállító banknak szüksége van a kérés feldolgozásához. Bízunk benne, hogy az összeg már megérkezett Ügyfelünkhöz.
Türelmét és megértését köszönjük. Üdvözlettel: Customer Service Supervisor

Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!

A Dél-Pest Megyei Viziközmű Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatra szeretnék egy ideje bejelentést tenni. Regisztráltam a weboldalukra, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban tudjam intézni a számláimat. De egy apró dolgot elfelejtettek közölni. Miszerint ha egy új elektronikus számlám érkezik, arról nem kapok email értesítést, hanem nekem kell minden hónap 20.-a után megnéznem, hogy jött e már számlám. Sajnos ez miatt a múlt hónapi számlámat nem fizettem be, amire egy felszólító levelet kaptam postán. Szerintem jogos a felháborodásom, hogy ha már regisztráltam a webfelületre, akkor elektronikusan kapjak meg minden tájékoztatást, információt, számlát, stb.
Üdvözlettel, Márk

Tisztelt Elnök Úr!

A 2017. november 24-én érkezett … Márk panaszát tartalmazó levelére az alábbi tájékoztatást adjuk. Társaságunk 2017. augusztus hónapban indította online ügyfélszolgálatát, majd ezt követően 2017. szeptember hónaptól Felhasználóinknak lehetőségük nyílt e-számlát igényelni. Az új szolgáltatás beindítása során technikai probléma lépett fel, mely az e-mailen megküldendő számlaértesítőt érintette. A probléma észlelését követően informatikusaink a hiba elhárítását megkezdték.
2017. november hónapban minden e-számlás felhasználónk kapott az elkészült számláról e-mailben értesítőt. Az online ügyfélszolgálaton regisztrált ügyfeleink az elkészült számláikat internetes felületünkön megtekinthetik, letölthetik.
Jelen levelünkkel egy időben ….. Márk felhasználónkat tájékoztatjuk, hogy a megküldött felszólítás ténylegesen egy fizetési emlékeztető, melynek semmiféle vonzata nincs, valamint a késedelmes számlarendezés esetén nem kerül késedelmi kamat felszámításra.
Üdvözlettel: Gazdasági Irodavezető, DPMV Zrt.

T. Cím!

A mai nap (2017.11.30-án) a soroksári Auchan áruházban szerettem volna az e naptól akciósan meghirdetett nordmann fenyőfát vásárolni. A fenyők méretüktől függően különböző árkategóriába voltak besorolva. Kiválasztottam egy fát ami a mellemig ért, tehát kb. 110, de maximum 120 cm volt - amit később az ott dolgozók is elismertek.
Megnéztem a rárögzített cédulát amelyen 150-200 cm-es volt a besorolása és ehhez tartozóan több mint 5.000 Ft-ot kértek érte. Szóltam nekik, hogy a fa nyilvánvalóan egy kategóriával kisebb, tehát a 100-150 cm-es kategóriasávba tartozik, és így a 3.000 Ft körüli áron lenne megvehető. Vállvonogatva mondták az eladók, hogy nem ők rögzítették rá a címkét, ők nem változtathatnak ezen..
Megnéztem több fát is és mindegyik ugyanígy volt címkézve, tehát egy kategóriával feljebb volt árazva. Ez alapján kijelenthető, hogy az Auchan a valós mérethez képest a fenyőfákat egy méretlépcsővel feljebbinek címkézi fel és ez által a valóságos mérethez képest jelentősen drágábban adja azokat.
Ez bizony csalásnak számít. Kérem, széles körben terjesszék az általam leírtakat. Persze nem kell megvenni a fát (én ezt is tettem), de fogyasztóvédelmi szempontból mindenképpen lépni kéne.
Tisztelettel: László

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Társaságunk kivizsgálta a panaszt, és az alábbiakról tájékoztatjuk:
A soroksári áruház kertészeti részlegéhez tartozik a fenyőfa árusítása. Az áruházban jelenleg is található normand fenyők 100 cm-től 150 cm-ig vannak, illetve 150 cm-től 170 cm-ig vannak kategorizálva (ez a barna címkés termék). Szúrópróbaszerűen ellenőriztük a becsomagolt termékeket, de nem találtunk mérethibásan jelölt fenyőfát.
Természetesen ettől függetlenül előfordulhat, hogy a kb. 10.000 darab fenyőfa közül néhányat a beszállító partner rosszul címkéz fel, de ebben az esetben az áruház rögtön orvosolja a problémát, azaz helyes méret tartományba sorolják be a terméket, és annak megfelelően kerül értékesítésre.
Az ott dolgozók emlékeznek a panaszos személyére. Állításuk szerint a vásárlónak szinte a kertészeti részlegbe lépéskor már problémája volt az eladókkal, illetve a fenyőfákkal. Az általa kiválasztott fa a 150 cm-től a 170 cm-ig terjedő kategóriába tartozott. A termék magassága megfelelt a kiírásnak, de az eladók felajánlották, hogy lemérik és amennyiben nem megfelelő a méretezés, akkor azt korrigálják.
A szállítók garantálják az általuk beszállított termékek minőségét és a megfelelő címkézést, de amennyiben mégis előfordulna, hogy a terméken található címke nem felel meg a szállító által megadott paramétereknek, akkor azt az áruház minden esetben javítja. A vásárlóinkat nem károsítjuk meg.
Az Auchan Magyarország Kft-nak minden vásárlója egyaránt fontos, ezért minden esetben igyekszünk mindenki megelégedésére kiszolgálni vásárlóinkat. Kollégáink maximális udvariassággal fordultak a vásárló felé, de a panaszos sajnos nem volt hajlandó végighallgatni az ügyeletes kollégáinkat, és vásárlás nélkül távozott. Az Auchan Magyarország Kft a panaszt nem tartja jogosnak, mert minden esetben a vásárlók érdekeit tartjuk szem előtt.
Üdvözlettel, InfoCenter, Auchan Magyarország Kft.

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Először is nagyon köszönöm az ügyben tett lépéseit, fáradozását! Az Auchan által adott válasz sajnos színtiszta hazugság. A jelzést nem magamért tettem, mivel az esetkor sarkon fordultam és távoztam (megjegyzem pár száz méterre tőlük az OBI-nál korrekt méretezéssel és besorolással olcsóbban szebb fát vettem), hanem azért, hogy más vásárlóknak talán elérhetek valamit, korrektebbek lesznek velük. A legjobban a következő szöveg tetszett a válaszukban: „A vásárlónak szinte a kertészeti részlegbe lépéskor már problémája volt az eladókkal, illetve a fenyőfákkal”. Amikor nejemmel beléptünk az árusítóhelyre a három alkalmazott félrehúzódva pletykált, és fülük botját nem mozdították arra, hogy megjelent egy vevő. Amikor több fa szemlélése alapján a panaszomban leírtakat jelezni próbáltam, akkor a biztonsági őr jött oda jóindulatúan, aki szintén mosolyogva nyugtázta, hogy a fák 110 cm-nél nemigen magasabbak és mégis 150-170 cm-es címkével ellátottak.
Az eladók felé fordulva jeleztem az egyik ilyen fánál, hogyha átértékelik a valós méretre, megveszem azt. Mosolyogva mondták, hogy nekik ilyenre nincs lehetőségük, nem ők rakták rá a címkét és trécseltek tovább. Na ennyit a valósághoz, nem is ér többet. Még egyszer köszönöm fáradozását.
Üdvözlettel: László

Erre az állításra reagálnék:
„Az Auchan Magyarország Kft a panaszt nem tartja jogosnak, mert minden esetben a vásárlók érdekeit tartjuk szem előtt.”
Lehet, hogy ez korábban így is volt, sajnos már nem ezt tapasztaljuk a francia cégnél. Például közel fél éve nincs válasz arra, az Auchannál árulják-e még mindig a hamisított Apple telefonokat, vagy már levették a polcokról. (FVA)

 
 

Kezdőlappp   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelekek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére

 

h