Figyelem

Az alább közölt levelek véleményt tartalmaznak, azok valóságtartalmáért a szerző felel. Természetesen helyt adunk az esetekben érintett cégek, intézmények válaszainak is. Felhívjuk a panaszosok figyelmét, hogy amennyiben valótlant állítanak egy adott céggel kapcsolatban (melyet alapítványunk nem tud ellenőrizni), az hitelrontásnak minősül és ezekért a felelősséget a valótlan adatot közlő személy vállalja. A weboldalt üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett panaszos leveleket és a válaszokat - azok tartalmának megváltoztatása nélkül – rövidítse és korrektúrázza.

Levelek [Új]

Levelek - 27

Levelek - 26

Levelek - 25

Levelek - 24

Levelek - 23

Levelek - 22

Levelek - 21

Levelek - 20

Levelek - 19

Levelek - 18

Levelek - 17

Levelek - 16

Levelek - 15

Levelek - 14

Levelek - 13

Levelek - 12

Levelek - 11

Levelek - 10

Levelek - 9

Levelek - 8

Levelek - 7

Levelek - 6

Levelek - 5

Levelek - 4

Levelek - 3

Levelek - 2

Levelek - 1


ÍRJON NEKÜNK

 


A panasz

A túraszervező válaszlevelében teljesen érthető okokra is hivatkozik (pl. a rábízott résztvevők testi épségének megőrzése), arra viszont nem tér ki, például helyes volt-e a p..ába küldeni a vendégeit. Levelei terjedelme és személyeskedő hangneme miatt a nekünk küldött válaszaiból csak érdemi és publikálható részleteket közlünk.

Tisztelt Selmeczi úr!

Költség szempontból számunkra semmi “megtakarítást” nem jelent(ett), hogy túrázót vissza kellett kísérni az indulási pontra. Nem jókedvemből javasoltam a partba ékelődött kenuban teljesen magatehetetlen hölgyeknek, hogy szívesen visszakísérem őket. Tettem ezt ELSŐDLEGESEN az ő biztonságuk érdekében. Másodsorban a többi vízitúrázó érdekében. Feltételezem nem mazochizmusból szálltak vízre, nem direkt szabotálták az instrukciók végrehajtását.
Gondolom számukra nagyon nagy volt a stressz, plusz lehettek nyelvi korlátok, meg a hajó billegéséhez hozzájárultak a korántsem miniatűr és kenuzáshoz fegyelmezetlen kutyák, akik szarvasbőgés közeledtével az erdőben egyébként is érzékenyek. A hölgyek a vízitúra megszakításába beleegyeztek. Lévén lesz az ügynek büntetőjogi aspektusa, kérem majd hazugságvizsgáló használatát. Az ügyvéddel történő konzultáció után döntjük el, hogy milyen tartalommal teszünk büntetőfeljelentést, az elmaradt díjfizetés miatt pedig (csak fejenként 6000 Ft lett kifizetve) polgári peres keresetet adunk be dr. D. és társai ellen.
Tisztelettel: K. J.

Tisztelt Uram!

Válaszát köszönjük, azt továbbküldtem a panaszosnak, visszajelzését várjuk. Nem küldtünk volna levelet önöknek, s nem kértünk volna választ a problémára, ha csak a panaszos oldaláról érdekelne mi történt. A bejelentő leírása kapcsán megírtuk, miként vélekedünk az esetről. Ön zsarolásról, feljelentésről, a panaszosok hazudozásáról ír - pedig az is érdekelt volna, az MC Szigetköz Vízitúra munkatársaként rendben valónak tartja-e a hangnemet, mikor például a pi…ba küldi a hölgyeket, pénzükért még elismervényt sem járt, számlát csak több hét után ad a panaszos újbóli megkeresésére. Erre egyik levelében sem adott választ. Inkább írt kenus szarvas karambolról, Balaton átúszásról, hazugságvizsgálatról, Sztálin főügyészének történetéről, az UV sugárzást elfedő sapkáról, kocsijának megkarcolásáról, az önt ért birtokháborításról és egyéb nem idevaló információkat olvashattunk leveleiből.
A jogi út folyamatos ismételgetése sem segítette munkánkat s ügyfélbarát kép kialakítását cégükről. Bár szervezetünk mediátorként közvetít a vitás esetekben a felek között, a kilencvenes évek óta nem jellemző, hogy érdemi válasz helyett személyeskedő hangvétellel illetnek, fenyegetnek egy panaszbejelentés kapcsán.
Üdvözlettel: Selmeczi Balázs, elnök Fogyasztóvédő Alapítvány

Tisztelt Selmeczi Balázs!

K. J. cégétől azóta ÁFÁ-s számlát kaptam a részvételi díjról, 24.000 Ft-ról. Ezzel úgy gondolom nem vagyunk kárpótolva az elmaradt kenu-kirándulás ügyében. Változatlanul felháborítónak, méltánytalannak, minősíthetetlennek, vagy még sorolhatnám..... tartom a viselkedését. Igazságérzetem a 24.000 Ft visszatérítését elvárja.
Tisztelettel.: dr. D.


Tisztelt Selmeczi Úr!

A tavalyi év decemberében vettem egy Lenovo IdeaPad G700 típusú laptopot a Gigastore bt.-n keresztül. 2014.07.11.-én jeleztem a szerviznek, hogy a garanciális laptop meghibásodott és nem kapcsol be. A szerviz két napra rá reagált. Azóta a laptopom a szervizben van! (TMX Mobile Solution Szerviz Kft.) Többször is érdeklődtünk, de olyan kifogás volt hogy "várják az alkatrészt". Kezd aggodalommal eltölteni, hogy mi tart ennyi ideig. Remélem tudnak nekem segítséget nyújtani, másfél hónapja a szervizben van a gép! Kérem segítségét!
Köszönettel és Üdvözlettel: K.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Törekszünk a gépek minél gyorsabb megjavítására, azonban mivel szervizünk a készülék gyártójától szerzi be a javításhoz szükséges alkatrészeket, ezek hiánya esetén nem tudunk felelősséget vállalni az elkészülési időért. Amennyiben a készülék leadása után a szerviz sok ideig alkatrészre vár, a gyártó engedélyezheti egy jegyzőkönyv kiállítását, melyet a fogyasztó a vásárlás helyén válthat be egy új készülékre.
Az engedély kiadása céljából az ügyfél esetében a gyártóhoz fordultunk, a csere engedélyt már kiállítottuk.
Üdvözlettel, TMX Mobile Solution Szerviz Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A mai napig két hét leforgása alatt a listán szereplő időpontokban, 18 alkalommal(!) jelentettem az ISDN telefonunk hibáját a 1412 számon. A hívások időtartama (főleg a szolgáltató általi várakoztatás, és illetékes elvtárshoz történő átkapcsolás) miatt 178 percet vettek igénybe. Mindez mobil telefonról történt, aminek a költségét a számla kézhezvétele után tudom csak meg. A kilistázott válasz-SMS-ekben néha az szerepel, hogy a hiba javítását a kérésemre felfüggesztették, de ebből egy szó sem igaz (a beszélgetések felvételéből kiderülhet).
A T szerint ez egy szabványos válaszüzenet. Az sem igaz, hogy a szerelő nem tudott volna kapcsolatba lépni velem, hacsak nem a rossz vonalon próbálkozott. SMS-t persze tudtak küldeni, de felhívni nem sikerült nekik. Feltűnt nekem, hogy a hibák kezelése során nincsen hibatörténet, ugyanarra a hibára történő minden egyes bejelentést egymástól függetlenül, külön hibajegyen kezelnek, és mindig más szerelőt küldenek, minden bejelentéskor minden a nulláról indul (és persze a javításra vállalt 72 óra is). Számomra olyan, mintha a T már két hete kivonult volna az országból :(
Kérem kezeljék az ügyet!
Köszönettel: B.

[válasz]


Szép napot!

Alábbiak miatt kérném a figyelmüket. TV-ben láttuk, a PEPSI kupak gyűjtő kampányt (20 kupak után kapunk egy labdát). Össze is gyűjtöttük 5 nap alatt. Irány Encs beváltó pont, de ott még sincs labda. Tovább Miskolcra, az összes beváltót bejártuk – sehol nincs labda. Nem kaptak a mai napig. Sehol sincs, kollégák Bp.-en nézték, ott is hasonló a helyzet.
E-mailre nem válaszolnak a Pepsinél, telefonon, ha elérhetők akkor az a válasz: pótoljuk. Négy hete nem tudjuk beváltani a kupakokat, Interneten is folyamatosan panaszkodnak a szülök mert sehol sincs, de a reklám mai napig megy a TV-ben. Emiatt kérném a segítségüket.
Üdv, Cs.

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!
 
Köszönettel vettük értesítésüket.
Miután a nem várt mértékű, fokozott érdeklődés miatt a FUNBALL készletek augusztus hónap első hetében elfogytak, mi magunk is azt tapasztaltuk, hogy e körülmény néhány fogyasztónkban csalódottságot keltett - annak ellenére, hogy az akció készletek erejéig tartó jellegét a termékeken és a játékszabályzatban jeleztük. Miután a készletek kimerülése tudomásunkra jutott, azonnali lépéseket tettünk aziránt, hogy a közönség a FUNBALL készletek elfogyásáról tájékozódjon (pepsi.hu honlapon történő tájékoztatás, TV-reklámok leállítása stb.), illetve hogy munkatársaink a hozzánk forduló kedves fogyasztóinknak további eligazítást nyújtsanak. Ennek keretében a promóciót bonyolító ügynökség speciális ügyfélszolgálatot állított fel, amely az alexandra@adamsky.hu email-címen vagy a 06/1 255-05-03 telefonszámon munkaidőben elérhető.

A promóciós kupakokat az akció végéig természetesen be lehet váltani a többi ajándékra, 0,33l dobozos Pepsire és Lay’s Chips-re.

Bár a FÁÜ Zrt. az akció készlet erejéig tartó tartamát jelezte, nem szeretné, ha a kedves fogyasztóinak rossz tapasztalata lenne a márkáival kapcsolatban. Ezért kérjük az Önök segítségét is abban, hogy az érdeklődő fogyasztók megkereséseit a fentebb jelzett ügyfélszolgálatra irányítják.
Tisztelettel és köszönettel: FÁÜ Zrt. Vevőszolgálat

Tisztelt Cím!

Azzal az észrevétellel fordulok Önökhöz, hogy a Koronás kristálycukor zacskó tartalma lényegesen kevesebb mint a csomagoláson feltüntetett nettó súly! Nem vagyok nagy cukor fogyasztó, lekvár befőzése közben vettük észre, hogy az 1 kg-ból nem jön ki 4 adag lekvár lefőzéséhez szükséges cukor mennyiség!
Ezért a következő vásárlás alkalmával lemértük a terméket és beigazolódott, hogy a csomagoláson feltüntetett nettó súly, nem egyezik a beltartalommal és a zacskó súlyát még nem is vontuk le ami minimum 6 g. Ha ezt általánosítom, akkor minden 5 zacskó megvásárlása után 1 zacskót kifizetek a gyártónak tényleges fogyasztás nélkül (mondhatnám 5-öt vesz 6-ot fizet)!
Hogy is van ez? Várom megtisztelő válaszukat!
Üdvözlettel: B

 

VÁLASZ


T. Címzett!

Budaörsön a Média Markt-be vásároltam egy Philips lumea SC2007/01 IPL szőrtelenítő készüléket 100 000 Ft-ért. A kiírás szerint arcra is lehet használni. Hazaértünk és nézem a használati utasítást, de ebbe ez nem foglaltatik benne. Másnap vissza kellett jönnünk a családommal Németországba. Útközben megálltunk Győrben, hogy segítséget kérjünk az ottani Media Markt-ban. A hölgy elmondása szerint náluk nincs ilyen termék, és nem tudja visszavenni. Azonban azt láttuk volt a polcon kirakva. Az eladó ezt követően higiéniai okokra hivatkozott, s nem vette vissza. Arra kért, hogy vegyem fel a kapcsolatot a Philips Magyarországi képviselettel. Írtam nekik levelet, várom a válaszukat. nem egy olcsó készülékről van szó. Megtévesztettek. Mit tudok ilyenkor tenni?
Köszönöm ha segíteni tudnak, V

Tisztelt Uram,

A Győri Media Markt-ba visszavitt szőrtelenítő ügyében írok önnek. Vásárlónk visszavitte a terméket a Győri áruházunkba mivel sajnos hibásan lett feltüntetve az árcédulán a termék használhatósága. A Győri áruházban a kollégák felhívták a figyelmét a vásárlónak, hogy nem áll módunkban higiéniai okokból visszavenni a terméket,de ha jelzi a Philips Magyarország KFT-nek, akkor ők visszafizetik a vételárat. Amennyiben a kedves vásárló kitölti az űrlapot és csatolja a blokkot akkor a Philips Magyarország KFT visszatéríti a vételárat.
Tisztelettel, H., Media Markt Budaörs Kft.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A vásárolt termék a Philips lumea SC2001/01 IPL valóban nem alkalmazható arcra. Amennyiben az erről való tájékoztatás a vásárlást megelőzően esetleg nem/vagy nem kellőképpen került volna tisztázásra, ezért szíves elnézését kérjük a vásárlónak! Természetesen mindent megteszünk annak érdekében, hogy még véletlenül se fordulhasson elő, hogy megtévesszük a vásárlóinkat! Nagyon remélem, hogy nem ez történt az értékesítéskor Budaörsön! Ha mégis így érzi a kedves vásárló; találunk megoldást a problémára! Nagyon fontos számunkra, hogy minden kedves fogyasztónk maximális megelégedettséggel tekinthessen vissza a nálunk történt vásárlásra! Győrben kollégáim megfelelően jártak el abban a tekintetben, hogy a vásárló a terméket vissza hozatal előtt már használta, és az nem volt hibás, ezért higiéniai okokra hivatkozva utasították el a cserét.
A törvényi előírásokon túlmutatóan, ha nem higiéniai eszközről van szó és a termék sértetlen, abban az esetben is levásárolhatja a vásárló különösebb indoklás nélkül a termék vételárát, ha „csupán” utólag meggondolta magát. Természetesen, ha jótállásos hibás teljesítés történt volna szintén nem küldjük a vásárlót a gyártóhoz, hanem intézzük a jótállási/szavatossági igényét. De itt nem erről volt szó. A készletünkön lévő termék ugyanolyan volt, mint a vásárlóé, vagyis ez sem használható arcra, és a termék előtt kihelyezett adatlapon is ez szerepelt. Ezért nem is lett volna értelme a cserének. Kollégáim felhívták a figyelmét a vásárlónak, hogy amennyiben nincs megelégedve a termékkel a Philips 90 napon belül visszautalja a termék árát az általa megadott számlaszámra. Ha a továbbiakban tehetünk még valamit a vásárló érdekében az üggyel kapcsolatban, jelezze nekem kérem!
Üdvözlettel: B., Szolgáltatás termékmenedzser,
Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Por és vízálló strapabírónak eladott 180.000 Ft-s garanciális Sony telefonba belefolyt a víz. A szerviz a sarkán található festék kopást, mechanikai sérülésnek minősítve elutasította a készülék garanciális szervizelését. A telefonkészüléket mechanikai sérülés nem érte.
A készülék megóvásához 10.000 Ft-s bőr majd műanyag tokkal is elláttuk. A képen jól látható a víz beszivárgott és ott korrodálódni kezdett a készülék. Több mint egy hónapba került erre az álláspontra a szerviznek eljutnia. A szerviz 130.000 Ft-s árajánlatot küldött a javításra. Így több mint 300.000Ft-ba lenne így a készülék. Mint írtam mechanikai sérülés nem történt ezért a garanciális javításra joggal tartok igényt. Kérdés esetén állok rendelkezésükre.
Köszönettel: S.

Kép a készülékről és a szerviz válasza


Tisztelt Ügyintéző!

A Sever miskolci áruházában vásároltam gránátalma levet, melyet azért vásároltam meg, mert azt olvastam a címkén, hogy 100% gyümölcstartalmú. A meglepetés és így a félrevezetés tárgya otthon ért, amikor az idegen nyelvű tájékoztató szöveget is megnéztem. Nem csak nem 100%-os gyümölcslé, hanem még cukrot és aromát is tartalmaz. Kérem tekintsék meg a fotókat, amin a magyarországi forgalmazó is jól olvasható.
Bízva hatékony ügyintézésükben, üdvözlettel: Cs.

[Nagyításért kattintson a képre]

Tisztelt Elnök Úr,

Sajnálattal értesültünk a lent említett eseményről. A Meysu Hungary forgalmazásában 100%-os gránátalma üdítőital csakis 1 L –es üveges kiszerelésben létezik. Az 1 L –es tetrapak gránátalma üdítőital kizárólag 25%-os gyümölcstartalmú. Az 1 L-es tetrapakra a miskolci Sever Market munkatársai ragasztották rá a 100%-os címkét, tévedésből.
Megkeresésünkre ezt figyelmetlenségükkel indokolták. Tehát a Meysu Hungary Kft. a 25%-os gyümölcstartalmú üdítőitalt a valódi tartalomnak megfelelő jelöléssel forgalmazza, a 100%-os címke felhelyezése a fentiek miatt történt, amelyet cégünk sajnál. De nem a Meysu Kft. mulasztásából történt a hiba, vagyis a Kft-től a Sever Markethez történő szállításkor a 100%-os gyümölcstartalmat leíró, megtévesztő címke nem szerepelt az 1 L tetrapak gránátalma üdítőital dobozán.
Elnézést kérünk a kellemetlenségért és kérem. Bárminemű kérdésére szívesen válaszolok. Tisztelettel, KA, ügyvezető igazgató

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Jó ideje ugyanarra a kútra járok üzemanyagot tankolni és tegnap történt, hogy most nem az autóba,hanem egy 5 l-es kannába vettem benzint a fűnyíróhoz. A kútoszlop kijelzője szerint pont 5 litert tankoltam, viszont a kanna mérője pontosan 4.5 litert mutatott.
Az eladó hölgyek nem tudták megmagyarázni csak annyit mondtak, hogy két nappal azelőtt voltak hitelesíteni a kutat. Nem tudom,hogy mikor hitelesítenek egy benzinkutat az mit jelent, csak azt tudom, hogy e szerint 10%-al megkárosítottak. Idén kb. 1.000 litert tankoltam náluk, annak a 10%-a nem kevés! Mit lehet ilyenkor csinálni? Vagy fogadja el az ember, hogy átverik akárhová megy tankolni? Már bánom, de be kellett volna jegyeznem az esetet a vásárlók könyvébe,de sajnos nem tettem.
Azt nem gondolom, hogy a kannán jelölt érték többet mutatna, mint a tényleges. A pécsi Agip állomáson történt az eset, Pécs Siklósi út 2. a címük.
Üdvözlettel.

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!
 
A Magyar jogszabályok értelmében a kimérőket évente kell hitelesítetni. Ezt a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal végzi, megfelelően kalibrált berendezéssel. A vizsgálat után a kimérőkön hologramos matricával jelzik a hitelességet. A cégünk benzinkútjai eleget tesznek ezen törvényi követelményeknek mindenkor. Nem lehetséges a kimérőket MKEH hitelesítés után átállítani. A műanyag kanna mint mérőedény sehol nem elfogadott eszköz.
A rajta lévő jel biztosan nincs hitelesítve. Ha összenyomunk egy műanyag kannát oldalról, akár egy literrel is csökkenthetjük a térfogatát, ha a kanna elveszti a tartását és „megdagad” akár 1 literrel is növekedhet a térfogata. Könnyen belátható, hogy 10 %-os eltérés egy hitelesítetlen műanyag kannán inkább elképzelhető, mint egy MKEH által hitelesített benzinkúton. Ezen túlmenően a Pécsi Gázautó Kft küldetése a magas minőségi színvonalon történő kereskedelmen és szolgáltatáson alapszik és ezzel nem összeegyeztethető semmi féle vevő megkárosító magatartás.
Tisztelettel: H. Zoltán, Pécsi Gázautó Kft

Tisztelt Címzett! Tisztelt Selmeczi Úr!

Az őszi szezonra vettem egy bérletet a Fradi stadionba, de úgy döntöttem, hogy a kialakult helyzet miatt mégsem fogok meccsre járni. Kérdeztem őket arról, hogy visszaváltják-e, de azt írták, hogy csak átruházni tudom (kvázi más veszi meg).
A lényeg röviden az, hogy Magyarországon egyedülálló módon csak a Fradi stadionjába való bejutáshoz kell vénaszkenneres azonosítás (persze csak a hazai szektorokba, a vendégekre ez nem vonatkozik). A szurkolói csoportok az újabb fölösleges egzecíroztatás miatt úgy döntöttek, hogy nem lesznek jelen a hazai meccseken, tehát nem lesz szervezett szurkolás – ezt bejelentették.
Szerintem a magyar foci jelenlegi helyzetében ez az egyetlen olyan dolog, ami miatt érdemes kijárni a meccsekre. Na most ha már a foci mellett hangulat sincs, akkor én nem látom értelmét végig szotyizni a meccset. Magához a bérlethez már nem kell regisztráció, az a szurkolói kártyához kell. Jegyet vagy bérletet meg csak az tud venni, akinek van szurkolói kártyája. Egyébként ez is csak a Fradinál van pár esztendeje most az újat azért találták ki, hogy mindenki adjon tenyérlenyomatot.
A szurkolói kártyán ez áll:
"A kártyabirtokos tudomásul veszi, hogy a sportesemények látogatásakor a hatályos törvények és rendelkezések betartása kötelező, valamint elfogadja a Szurkolói Kártya Általános Szerződési Feltételeit."
Ez nagyon szép szöveg, csak én személy szerint nem láttam ezeket a feltételeket. A kártya kiváltásakor alá kell írni egy regisztrációs lapot, amin nyilván ugyanez rajta van. De akkor nem adták oda ezeket a feltételeket, tehát nem ismerhettem meg őket.
A bérleten a következő szöveg van:
"KIZÁRÓLAG SZURKOLÓI KÁRTYÁVAL EGYÜTT JOGOSÍT BELÉPÉSRE! ... Jelen belépő megvásárlásával a belépési pontoknál kifüggesztett pályarendszabályokat, és az adatvédelmi tájékoztatót elfogadja és betartja. Tudomásul veszi, hogy a rendezvény ideje alatt róla kép- és hangfelvétel készíthető. A rendező szervezet az érvényes belépőjeggyel rendelkező nézők számára felelősségbiztosítást kötött."
Na mondanom sem kell, hogy ezeket a pályarendszabályokat sem ismertették, valamint fogalmam sincs ilyen adatvédelmi tájékoztatóról. Nyilván tudom hogy kell viselkedni a stadionban ezek nélkül is, csak hát Magyarország legnagyobb csapata figyelhetne picit jobban a részletekre...
Egyébként most megpróbáltam a hivatalos honlapon (www.fradi.hu) keresni némi infót ezzel kapcsolatban, de semmi érdemleges vagy ÁSZF nincsen fönt. Mivel a bérlet megvásárlása óta megváltozott a helyzet, a (szurkolási) feltétel (mivel én szurkolni szeretek), ami viszont nem a megszokottak szerint lesz, úgy gondolom az őszi szezon előtt jogom van a bérlet árát visszakapni.
H.

Tisztelt Uram!

Az FTC a 2014/2015-ös bajnoki szezonra az első, augusztus 24-én sorra kerülő hazai mérkőzése előtt 1 hónappal több mint 5.500 db bérletet adott el már és az értékesítés (153 százalékos mutató a múlt szezonhoz képest), valamint érdeklődés folyamatos. A tavalyi, tehát 2013/2014-es bajnokságban összesen 3.612 db bérletet értékesítettünk. Az FTC új stadionjában előreláthatóan jóval többen lesznek a lelátón tehát, mint tavaly, adott a jó futball mellett a kiváló hangulat, amelyre garancia a kiváló akusztikájú új aréna is. Mivel az elmúlt szezonban átlagban mérkőzésenként jócskán 60 százalék fölött járt a napijegyet vásárlók száma, hasonló arányban bízva 10 ezernél is magasabb átlag nézőszámban reménykedünk, amely nézőszám szerintünk garantálja a hangulatot.
Aggódó szurkolónkat szeretnénk megnyugtatni, a modern és biztonságos stadionban magasabb szintű szolgáltatások várják majd. A szurkolói csoportokat is megbecsüljük, valamennyi drukkerünket alaposan tájékoztatjuk mindenről. A klub hivatalos kommunikációs csatornáján, a www.fradi.hu oldalon valamennyi szükséges információ fellelhető. A klub álláspontja, hogy nincsenek a megjelölt hivatkozási alap (szó szerinti idézet: „nem lesz szervezett szurkolás”) által fennálló megváltozott feltételek, amelyek indokolnák a bérlet visszaváltását.
Volly György, FTC (2014. augusztus)

Feltételváltozásokról előre kell tájékoztatni. Az ÁSZF egyoldalú megváltoztatása, a névre szóló jegyekhez kért személyes adatok kötelező megadása érthetően borzolja a kedélyeket. A bérlet vásárlása után jelentette be az FTC vezetősége, hogy ragaszkodik a biometrikus adatok begyűjtéséhez a Fradi drukkerek beléptetésénél. Sok fradista eltúlzottnak tartja a biztonsági intézkedéseket, ezért jelentették be távolmaradásukat az új stadion játékairól. A levélíró a szurkolói csoportok visszalépésével indokolja, hogy nem érdemes így kijárni az elnéptelenedő mérkőzésekre, ezért kéri vissza a bérletárat.
Az FTC kommunikációs igazgató-helyettese emelkedő nézőadatokra hivatkozik, amiért nem adják vissza a pénzt. Igaz a bérletfogyás nem fogyasztóvédelmi kérdés, de a média szerint valójában soha ilyen kevés fizetős bérletes nem volt még mint idén. Az FTC rajongók elmaradását azzal tudják pótolni, hogy ezerszámra osztottak ajándékba bérleteket – derül ki a sajtóhírekből. Ha pedig amúgy sem a bevétel a fő szempont a bérletértékesítéseknél, a levélírónk is visszakaphatná pénzét, amolyan gesztusként, hogy az FTC vezetése az elmérgesedett helyzet ellenére is megbecsüli a csapat híveit.
A drukkerellenes intézkedések olyan nézővesztés okozhatnak, amelyet nem lesz könnyű visszafordítani.

Üdvözlettel: Selmeczi Balázs, Fogyasztóvédő Alapítvány
 


A tenyér vénahálózata minden személynél egyedi, a szkenner 5 millió referenciapont vizsgálatával egyértelműen képes azonosítani kilétünket. A vénaszkenner a tenyérben található vénák szerkezete alapján azonosítja a személyeket.
Az érzékelő infravörös fényt bocsát ki: ezzel azonosítja a testrészt, és hőtérképet készít, hogy kiderüljön, élő szövetről van-e szó.
A rendszer mindössze egy másodperc alatt ötmillió ponton azonosítja a vénatérképet. Az eljárás az egészségre ártalmatlan, az adatokat a legmagasabb biztonsági és titkosítási szinten óvják – állítja a gyártó magyar cég.

Frissítés 2015. november 23.

Az MLSZ végül engedett, és eltörölte a szurkolói kártyát. Dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke szerint elfogytak a nézők a focimeccsekről, hiba volt a szurkolói kártya kötelezővé tétele. (FVA)


Tisztelt Fogyasztóvédők!

A mai napon (július 24.) kora délután (fél egy után pár perccel) szálltunk fel Szilasligeten a Gödöllőről Budapest, Örs vezér tér felé közlekedő HÉV-re. Néhány megálló múlva ért oda a kalauznő, a budapesti bérletünk mellé 250 Ft kiegészítő jegyet kellett vennünk fiammal. Amikor 10 forintosokban fizettem (25 db), közölte a hölgy, „Ezt megjegyzi, majd visszaadja. Jó az emlékezetem” – mondta. „Majd, ha nagy pénzzel fizetnek…….” Nem kellett várakoznia a fizetésre, előtte kicsit szabadkoztam, hogy apróban fizetek, így nem érthető viselkedése.
Nem tréfált, hanem valóban komolyan gondolta, nagy sérelem érte, hogy 10 forintosokat kell eltennie egy utastól. Nem hiszem, hogy a kalauznak feladata lenne az amúgy jelenleg érvényes fizetőeszközök közötti válogatás, fenyegető hangnemű megjegyzés. Ami miatt a problémára feltétlenül felhívnom figyelmüket, most hétvégén lesz a Forma 1-es futam, amelyre bizonyára sokan fognak kiutazni a HÉV-vel.
Mit gondolnak majd azok, akik amúgy máskor nem járnak arra, s ezen a vonalon találkoznak egy ilyen barátságos BKV-s alkalmazottal?
Ha jól olvastam, 4637 volt a kalauz azonosító száma.
Tisztelettel: B.

ui: Persze ennek az esetnek a súlya sehol sincs ezen a héten egy kerékpárost száz métereken keresztül üldöző, majd elgázoló és cserbenhagyó BKV-s buszsofőr történetéhez.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Hivatkozva Társaságunkhoz 2014. július 25-én érkezett elektronikus levelére, az alábbi tájékoztatást adjuk. Az érintett jegyellenőr az esetre visszaemlékezni nem tudott, azonban figyelmét felhívtuk arra, hogy a jelenleg hatályos utasításokban nincs meghatározva, hogy utasaink milyen címletekben fizethetik meg a menetjegy árát. Mivel a 10 forintos érme hivatalos fizetőeszköz, azt minden esetben el kell fogadni. Kérjük, a bejelentőt a fentiek alapján szíveskedjenek tájékoztatni.
Budapest, 2014. augusztus 25.
Üdvözlettel: V.Á., Levelezési szakterületi vezető, BKK Zrt.

Tisztelt Fogyasztóvédők!

2014.07.04-én telefonon rendeltem egy Samsung Galaxy Note II okostelefont az ujgsm.hu oldalról. Este fél 8-kor vettem át, a munkahelyemen. Azt hittem, megbízható, jó minőségű telefont kapok, mivel 94.870 Ft-ot fizettem érte. A telefon, töltéskor mindig lefagyott, kínai karakterek voltak rajta és a videó felvétel sokkal rosszabb minőségű volt mint kellett volna lennie. Úgy döntöttem, hogy felmondom a kötött szerződést, vissza viszem a telefont és visszakérem a pénzem. Felhívtam az oldalon található telefonszámon a céget, de azt az információt kaptam, hogy nem adják vissza a pénzem, mivel már használtam a telefont. Vigyem be a szervizbe.
A kapott papírokon nem szerepel üzlet cím, csak csomag cím és szervizpont. Nincs hova visszavinnem a telefont. Visszavittem a szervizbe és kértem az ügyintéző hölgyet, hogy intézkedjen hogy visszakapjam a pénzem. Azt válaszolta, hogy nem tud segíteni, döntsem el hogy otthagyom a szervizben a telefont vagy nem és majd valamikor értesítenek. Nem tudtam másképp visszaadni a telefont, kénytelen voltam otthagyni a készüléket, hogy nyoma legyen a reklamációmnak. Írtam levelet az info@ujgsm.hu-ra melyben leírtam hogy felmondom a szerződést és kérem vissza a pénzem. Valamint, hogy a telefont leadtam a szerviz ponton, de a szolgáltatást nem kérem, csak a pénzemet vissza. Jelenleg, se telefonom, se pénzem.
Üdvözlettel, P

Kérem segítsenek, hogy érvényesítsem az igazamat és a cég megtérítse a kárt. Sajnos, már másnak is volt garanciális ügye, és sose kapta vissza a telefonját. Nem tudom hogy igaz-e, de én nem szeretnék így járni, pedig lehet hogy mégis ez lesz. Segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A panaszos ügye lezárult. Felajánlottuk neki, hogy éljen a 3 napos csere garanciával, így kicseréltük volna neki a készüléket. Mindenképen a pénzvisszafizetést kérte, így az általa fizetett vételárat 30 napon belül visszafizetjük részére.
Ezt vele telefonon egyeztettük.
Üdvözlettel: Tech4U Kft.

Tisztelt Uram!

Köszönöm segítségét. A mai napon, visszakaptam a Tech4U Kft-től a pénzem. Így ezt az ügyet végre én is lezártnak tekinthetem. Köszönöm az Önök segítségét. Amíg Magyarországon nem változik a jogi helyzet, ezektől az üzletektől nem fogok telefont venni. Bementem az Auchanba és ott vettem egy Samsung S4-et gyári garanciával. Pontosan az ÁFÁ-val került többe, de cserébe eredeti samsungos garanciával kaptam egy jól működő telefont.
Üdvözlettel és köszönettel. P


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A www.monobrand.hu webáruházzal kapcsolatban szeretnék panaszt tenni Önöknél. Ebből a webáruházból 2014. április 23-án rendeltem először egy pár cipőt, személyes átvételt kérve. A cipő üzletbe érkezéséről értesítést nem kaptam, nekem kellett érdeklődnöm, majd az így értesített időpontban az üzletbe mentem, ahol egy más méretű cipő érkezett a nevemre. Holott a megrendelőlapon is más (a jó) méret szerepelt. Ezt jeleztem az üzletben az eladónak, aki széttárta a kezét, de semmit nem tett a hiba korrigálására, természetesen a rossz méretű cipőt nem vettem át.
Telefonon másnap utolérhetetlen volt az ügyfélszolgálat, ezért e-mailt írtam nekik a megadott címre, amire azóta sem érkezett semmilyen válasz. A második rendelésemnél (május 12.) másnap érkezett egy e-mail, hogy az a cipő nincs készleten, amit választottam. A harmadik rendelésemet 2014. július 8-án tettem. A megrendelésnél visszaigazolást nem küldtek, ismét én érdeklődtem. A cipőt személyes átvétellel kértem a Köki terminálban lévő üzletükbe. Ma kaptam választ, hogy a cipőt csak jövő héten tudom átvenni, de csak akkor ha addig valaki más nem veszi meg addig, érdeklődjek telefonon én, hogy maradt-e abból az áruból! Én ezt inkorrektnek érzem, egyrészt mert nem tájékoztattak arról, hogy ilyen hosszú idő a személyes átvételnél a kiszállítási idő (a honlapon 2-5 munkanapot írnak futár általi kézbesítésre, de személyes átvételről nem írnak), másrészt, ha megrendeltem egy terméket, és van készleten, időközben hogy adhatják el másnak, hogy fogyhat el, hiszen az az én virtuális kosaramban van, megrendeltem. Úgy érzem, ez így nem korrekt hozzáállás egy webáruház részéről. Az ügyfélszolgálattal való levelezés is elég nehézkes, holott úgy tudom, hogy minden e-mailre, levélre reagálniuk kellene.
Köszönettel.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Ügyfelünkkel felvettük a kapcsolatot telefonon és e-mailen keresztül is és szíves elnézését kértük. Webáruházunkban nagy akció ideje alatt sajnos előfordulhat, hogy egyazon időben többen rendelnek meg egy terméket, viszont online készletünk csak 24 óránként, éjfélkor frissül, valamint előfordulhat, hogy mire a webes rendelések feldolgozásra kerülnek és leadjuk az üzletben a rendelést, már el is adták a terméket. Ezt nem tudjuk megelőzni. Az alábbi szöveg meg is jelenik megrendelés közben webáruházunk jobb oldalán: „Előfordulhat, hogy a rendelt termék a megrendelés előtt vagy alatt elfogyott valamelyik üzletünkben, ebben az esetben e-mail-ben, vagy telefonon jelezzük a Vevő felé, hogy nem tudjuk teljesíteni a megrendelését.”
Ügyfelünk által említett akciónk keretén belül csak utánvétes házhozszállítás esetén járt a 20% kedvezmény, amely fel volt tűntetve a kuponon, illetve ebben az időszakban nem áll módunkban üzleteinkben félretenni a cipőket, sem átszállítani egyik üzletből a másikba.
Üdvözlettel: B

Tisztelt Fogyasztóvédők,

2014. július 11-én 20 óra után az Allee éttermi szintjén lévő Mevlana Kebab étteremben szerettem volna vacsorázni. Egy Gyros tálat kértem salátával. Amikor megkaptam a rendelt ételt, azt tapasztaltam, hogy a csirkehús még félig nyers. Ezért kértem egy másikat. Mikor a másodikat megkaptam, megkóstoltam az ételt de szintén nyers volt a hús. Ekkor újra visszavittem és kértem, hogy már ne cseréljék ki, inkább a pénzem szeretném visszakapni. Ekkor az üzletvezető azt mondta a pénztárban lévő hölgynek, hogy fizesse vissza nekem az étel árát. A hölgy közölte, hogy nem tud aprót adni, ezért kérte pár perc türelmem, amíg a kasszába lesz annyi apró, amiből vissza tudja adni. Türelemmel vártam. Kis idő múlva a belső helységből előjött egy fiatalember, aki közölte, hogy nem adhatja vissza a kifizetett étel értékét. Én ezt elfogadva távoztam. Viszont az eset továbbra sem hagyott nyugodni, így visszamentem az étterembe, hogy kikérjem a Vásárlók könyvét.
Ennek hallatán az üzletvezető arra kért, hogy menjek be vele a belső irodába megbeszélni a helyzetet. Erre nem voltam hajlandó. Közöltem, hogy nekem megfelel a pult mellett a vendég tér is rendezni az ügyet. Ezek után úgy határozott, hogy mégis visszatéríti nekem az általam kifizetett összeget, de a Vásárlók könyve még ekkor sem került elő. Miután megkaptam a pénzt, az Úr közölte velem, hogy az étterem 22:00-ig van nyitva és ha bármi további problémám van, akkor menjek vissza, akár barátokkal és rendezhetjük a vitánkat… (Azért nem ennyire szofisztikáltan kommunikálta ezt felém, sokkal inkább fenyegetően.) Úgy gondolom, az Allee egy színvonalas bevásárlóközpont. Szívesen vásárolok az áruházában, de sosem gondoltam volna, hogy Buda központjában egy hasonló szituációba kerülök egy félkész étel miatt. Nem hiszem, hogy bármelyik szolgáltató- vagy éttermi egységben dolgozó munkavállaló vagy akár üzletvezető megengedhet ilyen hangnemet és kiszolgálási stílust magának vevőjével szemben.
Levelem célja az, hogy megosszam a negatív élményem és tapasztalatom, amely az Alle áruházában ért. Őszintén remélem, a jövőben sem velem, sem mással nem történik hasonló eset. Abban azonban biztos vagyok, hogy étkezni soha többet nem fogok az Allee-ban, elkerülve a hasonló számomra fenyegető szituációkat, nem vagyok kíváncsi az újbudai étterem maffiamódszereire.
Tisztelettel: BB, egy naiv vásárló

Az eset kapcsán az Alle Bevásárlóközpontot valamint az étterem üzemeltetőjét is megkerestük. Kíváncsian várjuk a pláza miként értékeli bérlője szokatlan vendégbarát politikáját. A hús nyers volt, a Vásárlók könyvét nem adták át, ráadásul fenyegetően léptek fel a vendéggel szemben. A Facebook és blogok posztjain is sok riasztó eset olvasható a Mevlana Kebab török étteremről.
Selmeczi Balázs elnök, Fogyasztóvédő Alapítvány
Tisztel Elnök Úr!

Természetesen számunkra is nagyon fontosak a vásárlói visszajelzések, és bérlőnket felszólítottuk a belső vizsgálatra. Nekünk és valamennyi bérlőnknek elsődleges érdeke, hogy a vásárló maximális kiszolgálásban részesüljön, és elégedetten távozzon, valamint örömmel térjen vissza hozzánk.
Üdvözlettel: E.K., Alle, SCM SHOPPING CENTER MANAGEMENT Kft.
Kedves Selmeczi Balázs!

Köszönöm a levelüket, és a megkeresést. 2014.07.11-én történt esetet kivizsgáltuk saját hatáskörben. A szükséges szankciókat is bevezettük és amit hibának véltünk kijavítottuk dolgozóink magatartásában. Azóta több szerv vizsgálódott nálunk, ezen eset bejelentése után! Örömmel tudatom hogy 4 ellenőrzésen már túl vagyunk, eddig mindent rendben találtak. Elnézésüket szeretném kérni az incidghens miatt. Sajnáljuk ami történt, eddigi működésünk során ez volt az első, de megígérhetem, hogy több ilyen nem lesz.
Köszönöm megértésüket!
Üdvözlettel: K., Mevlana Kebab

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Ügyintéző!

A maglódi Auchan benzinkútjánál tankoltam, bankkártyával fizettem és 2x terhelték meg a bankszámlámat az összeggel! 1x akkor rögtön, mikor a tankolás történt, majd pár nappal később is levonták. Ráadásul ez már a második ilyen eset volt idén. Amikor először megtörtént, még betudtam adminisztrációs hibának, a bankom ellenőrizte a tranzakciót és minden további nélkül jóváírta a tévesen levont összeget.
Természetesen nekem ez akkor is plusz időt, bosszúságot és költséget jelentett, de nem gondoltam rosszhiszeműségre, nem is reklamáltam. A legutóbbi eset szombaton volt és bár a bankomnak tudtam telefonon jelezni a problémát, Ők azonnal nem tudták visszakönyvelni a levont összeget, hétvége lévén. Az Auchannak e-mailben jeleztem a problémát és kártérítési igényt jelentettem be. Jogi osztályuk munkatársával telefonon többször is egyeztettem, kérésükre elküldtem a számla szkennelt képét. További vizsgálatokat és ellenőrzéseket helyeztek kilátásba (helyszíni ipari kamera felvételének megtekintése, ellenőrzés). A bankom azóta nekem visszakönyvelte a duplán levont összeget, de mivel már 2x előfordult ugyan annál a kútnál, feltételezhető, hogy nem csak velem történik hasonló eset.
Köszönettel: K

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Az alábbi valaszt kérjuk továbbítani a panaszt tevő vásárló felé. Az Ön által tett bejelentést megvizsgáltuk és azzal kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom. Társaságunk nyilvántartásai szerint a az Ön által megjelölt tranzakció értéke egyszeres összegben került megfizetésre társaságunk részére. Nyilvántartásainkban azonos adatokkal további tranzakciót nem leltünk fel. Tekintettel arra, hogy számlavezető bankjával közvetlenül Ön áll jogviszonyban és társaságunk nem jogosult arra, hogy az Önök jogviszonyával kapcsolatos tájékoztatást kérjen, a jelen levelem keretében kérem Önt arra, hogy szíveskedjék bankjával felvenni a kapcsolatot a hivatkozott összegek zárolását és feloldását illetően, figyelembe véve, hogy arra Társaságunknak ráhatása nincsen.
Köszönjük!
Üdvözlettel, Auchan Magyarország Kft.

T. Fogyasztóvédelem!

Egy internetes oldalról (gruppi) rendeltem pen drivokat, amik már a megérkezéskor rosszak voltak. Visszaküldtem őket az internetes cég partnerének ajánlottan. Ez egy hónapja történt. Semmit sem kaptam. Körülbelül 10 e-mail és 3 telefonhívás után ott tartok hogy: Az internetes oldal a partnerhez küld , aki azt mondja elküldte , de a csomagszolgálat semmit sem tud róla. Hazudnak folyamatosan hogy elküldik elküldték megkapom , de semmi sem történik. Milyen lehetőségeim vannak a fent említett cégek esetében?
Válaszukat előre is köszönöm. A.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Vásárló e-mailben jelezte felénk a problémát, ennek nyomán felvettük partnerükkel a kapcsolatot. Partnerünk tájékoztatása alapján a visszaküldött termék megérkezett hozzájuk, majd a cseretermék kiküldésre került a vásárló felé, azonban valamilyen informatikai probléma miatt a kiküldés meghiúsult. Vásárló jelezte, hogy a termék cseréjére nem kíván tovább várni, kéri a vételár visszautalását. Vásárló kérésének eleget téve a vételár a napokban visszautalásra kerül részére.
Üdvözlettel, Xentury Kft

Az origo.hu utazás rovatától kerestek meg, hogy véleményezzük az alábbi történetet, amely a szállásadó megtévesztő tevékenységével kapcsolatos.
Az eset kapcsán megszólalt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője, Fülöp Zsuzsanna és Selmeczi Balázs, a Fogyasztóvédő Alapítvány elnöke. Véleményünket, ilyen esetek elkerülésére, megoldására szóló javaslatainkat megküldtük a cikkírónak. Szerkesztési figyelmetlenség lehet, hogy az Origón megjelent cikkből néhol nem derül ki mire is válaszoltunk az eredeti levél ismeretében, ahogy több észrevételünk sem jelent meg. Az alábbiakban teljes változatban tesszük közzé a felháborodott olvasói panaszlevelet, amely a Tolna megyei Dombóváron található Gunaras Resort Spa Hotel vendégbarát hozzáállásáról szól.
A bizonyító erejű fényképek ellenére a szálloda levélben tagadta a levélíró állításait, és „mélységesen felháborítónak” találták a vendég – általuk valótlannak tartott – állításait…


Tisztelt Szerkesztőség!

Szeretnék egy hasznos, érdekes, de nem túl vidám tapasztalatot megosztani Önökkel, melyet a múlt heti nyaralásunkkor tapasztaltunk. Kérem, és köszönöm, ha megosszák észrevételemet! Talán így a nyár elején, a szabadságolások miatt, hasznosnak tartják az utazni vágyók: Családommal (4 felnőtt + 1 gyermek) a Gunaras Resort Spa Hotel Dombóvár **** (http://gunaras.hu/gunaras3/) vendégszeretetét "élveztük". Az ott tapasztaltak viszont hagynak némi kívánnivaló maguk után, melyek alapján nemhogy 4 csillagot nem érdemel a szálloda, de még a 3 csillagon is elgondolkodnék. Wellness részleg?
Az itt ismeretlen fogalom! Családtagjaink 2.000 km-ről Franciaországból érkeztek, sajnos a véleményük nekik sem túl pozitív!
A júniusi kánikulában érkeztünk, 36'C, de a kültéri medencék egyikében sem tudtunk fürdeni. Vagy felújítás alatt voltak, vagy fel sem voltak töltve a medencék vízzel, sőt a gyermekmedencék egyike sem volt használható, vízhiány, vagy csempézés miatt! Felvetődött bennem: Ilyenkor kell az összes medencét egyszerre felújítani, és fertőtleníteni?

Egy úszómedencében találtunk vizet, melyből a bele mártózást követő második percben kizavartak "Jó lenne, ha kijönnének a medencéből, ez a medence tömény vegyszerrel kezelt, még nem működik!" Megjegyzem semmilyen tábla, vagy tájékoztatás nem utalt erre.
A gyermek játszót sem tudta kisfiam használni, a fa játékok, mászókák, homokozók mindegyike felújítás alatt voltak! 4 csillagos szálloda, de a napozóágyakért, a gyermek ugrálóért, a kerékpárkölcsönzésért fizetni kell, szappan nincs a szobákban, a klíma nem üzemelt rendesen.... A beltéri (2 db!) medencék helyisége levegőtlen, sötét, világítás, szellőzés nulla, ráadásul a víz is rettentően koszos volt! A padló saras, a kinti építkezés miatt! Kérdezem én! Közel 40 fokban mit csináljon itt az ember?! Mikor szóvá tettük a recepción, a válasz: "Nálunk még nincs szezon, talán egy hét múlva működnek a medencék"!" Mivan??!! Júniust írunk, kint csaknem 40 fok! Rendben, akkor mi most kicsekkolnánk, és kérjük vissza az ELŐRE elutalt összeget! Erre persze semmi hajlandóságot nem mutattak, ahogy azon kérésünkre sem, hogy beszélni szeretnénk egy vezetővel, vagy az igazgatóval! Semmilyen vezetőt nem tudtak (vagy nem akartak) részünkre prezentálni „itt ilyen nincs”?!
Az Igazgató úrral a recepciós többször is beszélt telefonon, nekünk ez nem sikerült, persze ő nem kívánt velünk beszélni, nem süllyed le a szintünkre! Úgy gondoltunk, hogy bár a Szálloda szolgáltatásait így ebben a formában nem tudjuk igénybe venni, a befizetett összeget nem akarjuk veszni, hagyni, így maradtunk, de sem az étkezést, sem a wellness részleget, sem semmilyen szolgáltatást használni nem tudtunk. Az interneten kerestem rá a Szálloda vezetőjére, onnan tudtuk beazonosítani az illetőt, aki kompromisszum és kommunikációs készséggel nem, de flegmasággal, nemtörődömséggel és önteltséggel annál inkább rendelkezik! Semmilyen hajlandóságot nem mutatott sem a velünk való kommunikációra, sem semmilyen kompromisszumra!
A Szállodában a jelzett időszakban, kb.: 4-5 család volt, mindenki csalódottan, és érthetetlenül állt a dologgal szemben. Az ott töltött napok alatt minden nap egy másik strand vendégszeretetét élveztük, (persze plusz kiadással) étkezni így szintén nem a kifizetett szállodában étkeztünk, az All inclusive ellátást sem tudtuk kihasználni. A Panaszkönyvben is jeleztük kéréseinket, illetve azok elutasításait, a válaszokra még várunk! GRATULÁLOK a vezetőségnek, és a tulajdonosoknak, nem értem, hogy ilyen üzletpolitika mellett, hogy működik, (működhet) még mindig ez a 3 csillagosnak is nehezen nevezhető komplexum! (Fotókat csatolva küldöm.) Nem tudom, hogy mi dühít jobban! A feleslegesen kifizetett szállodai szolgáltatás vagy az igazgató úr mérhetetlen közömbössége! Természetesen nevemmel hozzájárulok a cikk megjelenéséhez! Köszönöm, hogy végig olvasták levelem, további sikeres munkát kívánok Önöknek!

Origo „Mit tegyünk, ha átvert a szálloda?”.

Az origo.hu utazás rovatának cikke és olvasói hozzászólások az alábbi linken:
http://www.origo.hu/utazas/magyarorszag/20140703-mit-tegyunk-ha-azt-erezzuk-hogy-a-szalloda-atvert-minket.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-7&utm_campaign=sec


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Átküldöm az ELMŰ-nek irt levelet, melyben leírtam hogy S.Z. nevére történt átírást kifogásolom és szabálytalannak tartom. Mivel anyagi hátránya is származik az átírásból, mert telefonon visszaéltek az adataival és valótlan óraállást diktáltak be helyette és nevében.
Kérem az Önök segítségét.
Köszönettel: I

Tárgy: Reklamáció
Címzett: elmu@elmu.hu

Tisztelt Elmű!

S. Z. meghatalmazása alapján az alábbi kéréssel fordulok Önökhöz. 2013.december 03-án a 1126. Budapest, Márvány u. ….. lakásban lévő villanyórát a nevemben és helyettem telefonon átíratták. 2013. dec. 23-án értesültem az átírásról, akkor vizsgálatot kértem az üggyel kapcsolatban, de a vevőszolgálaton megnyugtattak, hogy az átírással egyidősben hivatalból az órát leolvassák így semmilyen kár nem érhet. 2014-05.07-én személyesen voltam vevőszolgálaton ahol közölték, hogy az óra állás nem lett rögzítve, mert az ELMŰ-től nem voltak kint a helyszínen. Az Önök által kiadott hangfelvétel alapján a rendőrségen is feljelentést tettem, de a mai napig nem történt semmi. 2014. április elején leolvasták az óra állását és kiderült, hogy kb. 1500 kw fogyasztást kellene kifizetnem. Az óra átírásával egy időben az óra állását is telefonon közölték, de ez az állás valótlan volt, úgy mint a bediktáló személy sem S.Z. volt, hanem visszaéltek az Ő adataival.
Az elszámolás során S.Z. felesége a számla alapján visszatérítést kapott, mely jogosulatlan volt, hiszen nem a valós érték lett bediktálva.
A bediktált fogyasztás 2013. április és 2013 december között összesen 30 kw volt. Ez persze nem volt valós hiszen, általában a havi fogyasztás 80-140 kw között reális. Az előző években is S.Z. fizette a számlákat, hiszen életvitelszerűen Ő használja a lakást, csak azért íratta át jóhiszeműen a felesége nevére a szolgáltatást mivel Ő 89 éves és személyesen már nem tud eljárni az ügyintézéssel kapcsolatban. 2013. novemberében nagyon megromlott a kapcsolatuk és a feleség mindent megtesz azért, hogy ellehetetlenítse az idős ember mindennapjait. A számlákat minden esetben több mint 10 éve S. Z. fizette és fizeti a mai napig is. Kérem a segítségüket a felülvizsgálattal kapcsolatban, hiszen az átírást követően egy megemelt kw szám alapján lett befizetve 2 hónapon keresztül 10-10.00 Ft, amit szintén nem S.Z. kért, majd lecsökkentettük a havi átlag befizetést 6.000 Ft-ra. Amennyiben a valós óraállás lett volna bediktálva most visszatérítést kapnánk nem pedig egy 34.800 Ft-os számlát.
Mellékletként átküldöm a számlákat, a fogyasztási hely azonosítókat és a befizetett számlák másolatát, a rendőrségi jegyzőkönyvet. Segítségüket és mielőbbi válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: I

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Panaszkezelési területünkre érkezett 1126 Budapest, Márvány u. ……. A fogyasztási hely számlázásával és átírásával kapcsolatos megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk. Társaságunk a fogyasztó változást a telefonos bejelentés alapján végezte el. A Szolgáltatónak nem feladata sem a hang, sem pedig az aláírások vizsgálata, a beazonosítás a személyes adatokkal történik. A meghatalmazott hölgy részére átadásra került a hanganyag, valamint tájékoztattuk, hogy amennyiben vélelmezi, hogy visszaélés történt S.Z. adataival, az Ő nevében valaki más, helytelen adatokkal indította meg a fogyasztó váltást, szíveskedjen a rendőrségen a szükséges lépéseket megtenni.
A műszaki felülvizsgálatoz nem engedték be a fogyasztási helyre munkatársainkat, így szerelőink sem alátámasztani, sem pedig az ellenkezőjét igazolni nem tudták a bediktált óraállásnak. Arról, hogy az ügyben rendőrségi nyomozás indult, tájékoztatást sem Tisztelt Fogyasztónktól/meghatalmazottjától, sem pedig a rendőrségtől nem kaptunk. Társaságunk a fogyasztóváltozással kapcsolatosan jóhiszeműen járt el. A műszaki felülvizsgálattal igazolható lett volna az óraállás, azonban ez meghiúsult, valamint hivatalos eljárással kapcsolatos dokumentum Társaságunkhoz nem érkezett be, így a meghatalmazott kérését el kellett utasítsuk. Bízunk benne, hogy levelünkben leírtak segítettek a félreértések tisztázásában.
Tisztelettel: Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft., az ELMŰ Nyrt. megbízásából

Tisztelt Selmeczi Balázs,

2013 december 23.-án értesültem az óra átírásáról, akkor rögtön kértem az ELMŰ-től az átírás iratait, illetve hang anyagát. Ezt a megadott határidőn belül meg is kaptam, de azt a felvilágosítást adták a vevőszolgálaton, hogy minden átírás során HELYSZÍNI SZEMLÉT TARTANAK ÉS LEOLVASSÁK AZ ÓRA ÁLLÁSÁT, ezért biztos hogy semmiféle kár nem érheti S.Z-t. Ez 2013. december 03-án sem és azóta sem történt meg. 2013.12.23-án tett bejelentésemet követően ÁLLÍTÓLAG 2014.01.02-án a műszaki felülvizsgálatra a szakemberek kint voltak, de nem engedték be őket.
Ez több mint lehetetlen hiszen S.Z. mozgásában korlátozott és nem tud kimozdulni a lakásból, tehát biztos hogy otthon volt. Ha mégsem tudtak volna bemenni, akkor miért nem hívtak a megadott telefonomon, mert akkor én is a helyszínre mentem volna. A harmadik és legfontosabb, hogy a mérő nem a lakásban, hanem a FOLYÓSON van, tehát ha a szakemberek akarták volna akár nélkülünk is leolvashatták volna. Nem is jelezték, hogy az óra leolvasását nem tudták elvégezni a szakemberek, miért nem tették meg?
Szerintem nem is voltak kint a helyszínen!! A rendőrségi feljelentést is említettem az ügyfélszolgálati munkatársnak, hogy ő ezt külön feltünteti-e azt nem tudom, mert nem tudom ellenőrizni a jegyzeteit. Ráadásul még e-mailben is jeleztem, hogy kivizsgálást kértem a rendőrségtől.


Tisztelt Fogyasztóvédelem,

A képen látható lisztet több mérlegen is megmértem, ez a mérleg a bolté volt. Kb. 2 hónapja is vettem ilyen lisztet és abban is kevesebb volt. Elég gusztustalan, hogy cégek még képesek erre. A képek magukért beszélnek. Vásárlás helye Budapest, IX. kerület József Attila lakótelep, napfény utcai SPAR.
Köszönöm!
(A gyártó lassan 1 kg-al lóg nekem. )

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A Sikér liszt ügyében tett megkeresése kapcsán az alábbiakról tájékoztatjuk: Illetékes beszerző kollégánktól azt az információt kaptuk, hogy levelét követően a Sikér Zrt. már felvette a kapcsolatot a bejelentővel, hogy kárpótolni tudja a Pékmester lisztek súlyát érintő kifogás miatt. Levelünkkel egy időben a panaszosnak is megküldtük ezen tájékoztatásunkat.
Tisztelettel: SPAR Vevőszolgálat

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Sajnálattal tapasztaltam hogy az Auchan önkiszolgáló kutaknál tapasztalt "dupla fizetés" szokása még mindig jelen van. Tankoltam a maglódi Auchan önkiszolgáló kútjánál, a limitnek beállított 16.200 Ft-ot azonnal levonta, majd két nap múlva még egyszer levonásra került az összeg. A bankommal egyeztetve az összeget 45 napig tartják foglalva és "jó esetben" felszabadítják. Nézetem szerint az Auchan jogtalan pénzügyi tevékenységet folytat, konkrétan pénzt vesz el tőlem amit használ, majd kénye-kedve szerint fizet vissza. Azt gondolom hogy semmilyen ügyviteli-számviteli folyamat nem indokolhatja a fogyasztó számára ennyire hátrányos tevékenység évek óta tartó folyamatos művelését! Mellékelten küldöm a fizetési tranzakció nyugtáját.
Köszönettel, FB

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

A megkeresésére válaszolva tájékoztatom arról, hogy a tárgyi ügyet megvizsgáltuk és szabálytalanságot Társaságunk részéről nem tártunk fel. A bank általi folyószámla zárolások kérdése minden esetben az érintett pénzintézet és ügyfele közötti jogviszony keretén belül történik, arra Társaságunknak ráhatása nincs.
Éppen ezért javasoljuk, hogy a panaszos közvetlenül a saját számlavezető pénzintézetével vegye fel a kapcsolatot az ügyben. Tekintettel pedig arra, hogy konkrét tranzakcióval kapcsolatosan nem áll módunkban részletes tájékoztatást és információt közölni Önnel, kérem, hogy a személyes kapcsolat felvétel érdekében szíveskedjék megadni a panaszos, FB elérhetőségét.
Üdvözlettel, Vevőhangja, Auchan Magyarország Kft.

Kérem arra adjon valaki arra magyarázatot, ha az Auchan rendszere tökéletesen működik, akkor hogy történhet olyan, hogy az egyszer kifizetett összeg még egyszer zárolásra kerül? A cég sem gondolhatja, hogy ez normális működés?
A logika azt diktálja hogy a zárolás azért történik, mert az Auchan bankja vagy rendszere nem jól kezeli ezeket a tranzakciókat. Pontosabban a fogyasztóra hátrányosan kezeli, hiszen én elintézhetem a bankommal a felszabadítást, de miért kellene ilyet tennem, ha az Önök rendszere jól működne nem történt volna zárolás !
Ez mindenképpen banki-informatikai problémát jelent, az Önök oldalán. A sem én sem a bankom nem adok ki zárolási utasítást, ez csak az Önök rendszeréből jöhet, tehát a hiba az Auchannál van.
Tisztelettel, FB


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2014 májusában vásároltunk 11db ajtót tokkal együtt az Árpádház Kft.-től (Budapest, IV. kerület). Az ajtók leszállításakor tapasztaltuk, hogy a tokok egy kb. 210x30x15 cm dobozba vannak egyesével csomagolva, melyek összeragasztva nincsenek, csupán néhány papírfül tartja együtt a doboz oldalait. Ezt szállításkor szóban jeleztem is, mivel már az áru bepakolásakor is szétnyíltak a dobozok.
A beépítések során kiderült, hogy 2 db ajtó nyitásiránya nem megfelelő, ezért szeretnénk kicseréltetni őket ellenkező nyitásúra. Az Árpádház Kft. készségesen a segítségünkre sietett és megadta a gyártó nevét, címét (Arcadia 98 Kft., Budapest XIX. kerület Citroen u. 4.) ahová az ajtókat visszavihetjük és a cseredarabokat elhozhatjuk. Az ajtók visszaszállításáról gondoskodtunk, s a szétnyílt dobozokat saját költségünkön leragasztottuk, nehogy szétnyíljanak és az ajtótokok sérüljenek, úgy kerültek visszaszállításra.
Reggel nyitásra odamentünk a gyártó telephelyére, ahol rögtön közölték, hogy a tokokat nem áll módjukban kicserélni, mert kinyitottuk őket. Jeleztük, hogy nem mi nyitottuk ki, hanem eleve szétestek, mi csak összeragasztottuk hogy lehessen szállítani őket. A dobozok tartalmát le sem ellenőrizték - hiszen a tokot vittük vissza, nem pedig a csomagolást - holott tételesen minden benne volt. Azzal indokolták, hogy így már nem tudják a tokokat értékesíteni. Jeleztük, hogy akkor az újracsomagolás díját kifizetjük annak ellenére, hogy a cseréért 3.500 Ft + ÁFA díjat kértek tőlünk. Meglátásom szerint a gyártó a gyatra csomagolás révén eleve ellehetetlenítette számunkra, hogy később csere lehetőségével éjünk és nehezen hihető indokkal utasította el az ajtótokok cseréjét. Mivel nekünk szükségünk volt az ajtókra, azért a szükséges tokokat újra megvettük. A fenti esetben van e számunkra bármilyen orvoslati lehetőség, s ha igen akkor azt milyen módon tehetjük meg.
Válaszukat és segítségüket előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdvözlettel, F. Judit

Tisztelt Vásárló! Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Vállalkozásunk az Arcadia 98 Kft. nem gyártója csak importőre a szóban forgó dekorfóliás ajtóknak, amiket főként viszonteladókon keresztül értékesítünk. Komoly hangsúlyt fektetünk arra, hogy szakmai tanáccsal, műszaki felvilágosítással tudjunk segítségére lenni kedves vásárlóinknak. Többször hangsúlyozzuk építkezés, felújítás során rendkívül fontos, hogy még vásárlás előtt fontolják és tervezzék meg Vevőink, mire is van szükségük, milyen legyen az ajtók nyitásiránya. Előre tájékoztatunk mindenkit, hogy csak sértetlen csomagolású terméket áll módunkban visszavenni. Természetesen ebben a folyamatban előfordulhat tévedés, hiba akár az eladó akár a vevő oldaláról is. Amennyiben mi hibázunk úgy minden vita és ellenkezés nélkül a lehető leggyorsabban igyekszünk korrigálni tévedésünket, cseréljük a hibás terméket.
Amennyiben a Vevő a vásárlás után gondolja meg magát és más terméket szeretne, erre is van lehetősége törvényes határidő belül, bontatlan csomagolás esetén. A csomagoláson minden szükséges felvilágosítás szerepel (termék megnevezése, színe, mérete, nyitásiránya stb.) ezért nem szükséges a csomagolást bontani ellenőrzés során. A karton doboz pontosan olyan méretű, hogy a benne lévő terméket a lehető legjobban védje. A bontatlan csomagoláshoz sajnos ragaszkodnunk kell, mert az eredeti gyártói csomagolásban értékesíthetjük csak ezen termékeket, egy nyitott, újracsomagolt termék értékcsökkent áron vagy egyáltalán nem értékesíthető, valamint a gyártó sem veszi vissza tőlünk. Ellenőrzésünk során megállapítottuk, hogy sértetlen csomagolásban került a termék átadásra viszonteladónk felé, hozzánk pedig nem így érkezett vissza. Mivel fenti feltételeknek a visszaszállított árú csak részben felelt meg (a lapok cseréjének nincs akadálya térítésmentesen) a tokokat sajnos nem tudjuk visszavenni. Amint a szóban forgó típusú tokok raktárra érkeznek a gyártótól (átmeneti hiányunk van ebből a termékből) készséggel állunk Vásárlónk rendelkezésére. Reméljük magyarázatunk elfogadható az Ön számára is. Kérjük keresse fel üzletünket telefonon, hogy egyeztetni tudjuk a továbbiakat.
Tisztelettel: dr. B. ügyvezető

Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!

2009. októberében indított a T-Mobil egy SMS játékot, "90 nap 90 nyertes" címmel, melyről a Szerencsejáték Felügyelet és a Gazdasági Versenyhivatal részéről is bebizonyosodott, hogy a jó erkölcsbe ütköző és szabálytalanul lebonyolított, megfelelő hatósági engedély nélküli játék volt. Peres eljárás során sikerült ezeket a tényeket bizonyítani, ám a persorozat 3 évig tartott, így a játék során befizetett összegről a T-Mobil a Távközlési Törvényre való hivatkozással azt nyilatkozta, hogy egy éven túli, így az nem jár vissza. Viszont a Ptk. 5 éven túli elévülést határoz meg. Kérem a segítségüket arra vonatkozóan, hogy ebben az ügyben milyen további lehetőségeim vannak, hogy a jogtalanul elveszített pénzem visszakaphassam.
Együttműködésüket előre is köszönöm.

[válasz]


Kedves Ügyintéző!

Gruppi.hu oldalról rendeltem egy 30 m-es locsolócsövet utánvétellel, amihez semmilyen számlát nem küldtek. Kibontás után kiderült, hogy csak 22 m. Felhívtam telefonon őket, megbeszéltük, hogy a futár hoz egy 30 méterest én odaadom a 22 m-est és kifizetem a futárköltséget (800 Ft-ot). Keddre ígérték, de nem hozták.
Férjem pénteken rájuk telefonált, hogy hol van a slag, azt mondták nem látszik a rendszerükben, hogy beszéltek velem, de természetesen küldik a cserét. Megint keddre ígérték, most csütörtök van, de még nem hozták! Mit lehet ilyenkor tenni? Nekem már az is felháborító, hogy plusz 800 Ft futárköltséget fizessek az ő hibájuk miatt, de így hogy nem is intézkednek meg pláne!
És kérdeztem, hogy mi a biztosíték, hogy amit küldenek majd az 30 m-es lesz, azt mondták semmi… Hát ez kész vicc!
Segítségét előre is köszönöm!
Anikó

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Bejelentő felénk nem jelezte még a problémát, Önöktől értesültünk erről. Felvettük partnerünkkel a kapcsolatot, akik tájékoztattak arról, hogy a vásárló valóban kereste őket a problémával, azonban sajnos a szállítmány csúszása miatt ez idáig még nem tudták cserélni a locsolócsövet. A szállítmány várhatóan a hét végén megérkezik, így a jövő hét során cserélni tudják azt. Vásárlóval telefonon felvettük a kapcsolatot, tájékoztattok a partnerüktől kapott információk alapján, valamint felajánlottuk, hogy amennyiben nem kíván tovább várni a cserére, úgy a vételárat visszatérítjük számára. Ezzel a lehetőséggel nem kívánt élni, vár még, hogy a locsolócső csere megtörténjen.
Partnerünk a számlát megküldte elektronikus úton, ezt csatolom levelemhez.
Üdvözlettel, S. Áron Xentury Kft.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy mit lehet tenni, ha egy szolgáltató felé már hónapokon keresztül többszörösen jeleztem (leiratkozás gombbal és több e-mailben is), hogy nem járulok hozzá email címem további felhasználásához, de ennek ellenére még mindig küldözgetnek nekem e-maileket - nem létezik leiratkozás. Mit kell még tennem ahhoz, hogy töröljék az elérhetőségem az adatbázisból. Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: T.

Tisztelt Panaszos!

Ezzel a témával már bővebben foglalkoztunk Hírek rovatunkban. Egy 2008-ban született törvény vonatkozik esetére. E szerint csak akkor kapunk jogszerűen hasonló tartalmú levelet, ha ahhoz előzetesen hozzájárultunk. Az ilyen küldeményekről azonban bármikor ingyen leiratkozhatunk, a küldőnek kötelessége tájékoztatni bennünket, hogy ezt miképp tehetjük meg.
Az NMHH-nál on-line módon is lehetőség van a kéretlen hirdetések bejelentésére az alábbi linken: https://e-nmhh.nmhh.hu/e-nhh/4/urlapok/esf00101/
Üdvözlettel: Selmeczi Balázs, FVA elnök

Tisztelt Panaszos,

Elnézését kérjük, amiért kéretlen üzenetekkel zavartuk, az összes létező adatbázisunkból töröltük az e-mail címét, a jövőben egyetlen levelet sem fog kapni tőlünk! A BUTLERS-nél kiemelten figyelünk arra, hogy mind vásárlóink érdekeit, mind a hatályos jogszabályok betartását maradéktalanul szem előtt tartsuk, épp ezért lecseréljük a hírlevél küldéshez használt rendszerünket egy olyan professzionális megoldásra, ahol többet nem léphet fel olyan technikai hiba, ami miatt Ön leiratkozás után is kapott tőlünk levelet. Szíves elnézését és megértését kérve még egyszer,

Üdvözlettel, S. Adrián Marketing vezető, BUTLERS

 

 

 

 

Panaszlevél

 

Tisztelt Selmeczi Balázs,

Mai napon válaszoltunk az Önök által továbbított panaszra. Bemásolom az üzenetet, amit elküldtünk utasainknak is.

Tisztelt Utasaink,

Elnézésüket kérjük a kellemetlenségek miatt! Sajnos technikai okok miatt nem tudtuk elindítani a járatot. Utasainkat minden esetben értesítjük, amennyiben probléma van a járattal! Sajnos az Önök jegyénél nem szerepelt semmilyen telefonszám, így nem tudtunk küldeni sms-t! Az utazási feltételeket megtalálja honlapunkon. „A kártérítés alapja a ténylegesen felmerült és igazolt kár, de a kártérítés felső határa az utas által kifizetett menetdíj, azaz a megvásárolt menetjegy összege.” Amennyiben anyagi kára keletkezett, úgy kérem, hogy küldje el az azt igazoló számlát! A kifizetett jegyet természetesen megtérítjük, 11.980 Forintot! Kérem legyenek kedvesek elküldeni a bankszámlaszámot, ahova az összeget utalhatjuk! A felmerült összes kárt a jegy áron felül utazási kuponnal tudjuk kompenzálni, melynek összege az igazolt károk mértékétől függ!
Várjuk válaszát! Még egyszer elnézést kérünk! Köszönjük megértését!
Üdvözlettel: Orangeways

Tisztelt Selmeczi Úr!

Nagyon szépen köszönöm a hatékony ügyintézését. Sajnos a cég abban csúsztat hogy nem volt elérhetőségünk, mert e-mail címünk meg volt adva (szerintem telefon is) de semmit értesítést tőlük nem kaptunk, sőt a pályaudvarnak sem volt semmi információja a járatról. Az új jegy (EuroLines Hungary) jóval drágább volt mint az eredeti.
Köszönettel: Ké


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A mai nap folyamán a grundshop.hu webáruház honlapjáról megrendeltem öt Nike márkájú táskát a feltüntetett bruttó 13 Ft (végösszeg bruttó 15 Ft) / darab áron. Erről a megrendelésről egy visszaigazoló e-mailt kaptam, melynek tárgya "Sikeres rendelés" volt a következő szöveggel:

"Tisztelt megrendelő!

Rendelését regisztráltuk, hamarosan küldjük a visszaigazoló e-mailt a rendelt termék érkezésének pontos dátumáról.
Köszönettel, grundshop.hu"

Az előre utalás lehetősége (a honlapon szerepel ez a mód) nem működött a fent említett webáruháznál. Így a utánvétes opciót választottam.
A webshop egyik dolgozója kb. egy óra múlva hívott a telefonszámomon (amit meg kellett adnom a regisztráció során), hogy ennyiért ezt a termékeket nem fogják elküldeni, mivel az összeget tévedésből elírták. Hozzátette, hogy amennyiben én a termékeket az ő általuk már addigra utólag kijavított áron nem veszem meg akkor törlik a megrendelésemet. (Mint minden megrendelésemkor, most is használtam a képernyő fényképezése módot, melyből látszik az általam a kosaramba tett termékek, azok darabszáma és ára.) Véleményem szerint ez a vevők megtévesztése.
Üdvözlettel L.

A grundshop jelezte, a Fogyasztóvédő Alapítványnak küldött válaszlevelük honlapunkon való megjelenéshez nem járul hozzá. A levélből egyértelműen kiolvasható, a cég az esetet vevőjük rosszhiszeműségének, nyerészkedési szándékának feltételezi, ami a GrundShop vevőbarát hozzáállását minősíti.
Tapasztalatunk szerint a webshopok rendszeresen ingyen vagy a valóságnál olcsóbban tüntetik fel a termékek árát, ami nem lehet véletlen. Adminisztrációs hiba miatt drágább árat sosem láttunk még, hogy feltüntetnének. A megtévesztett vásárlók értesülve a webáruház „adminisztrációs tévedéséről” nagyrész belemennek az új feltételbe.
Selmeczi Balázs, elnök, Fogyasztóvédő Alapítvány


Tisztelt Civil Fogyasztóvédő!

A következő problémával fordulok Önökhöz. Cégünk exportra gyárt gyógyászati segédeszközöket. Egy lengyelországi szállítmányra a Fedex szállítmányozási céget bíztuk meg. Árajánlatuk feltüntetési módja azonban megtévesztő volt, így reklamáltam náluk. Érdemi választ nem kaptam, ezért fordulok Önökhöz segítségért. Mellékekeltem a Fedexnek írt levelem másolatát.
Segítségüket előre is nagyon köszönöm. R.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az írásbeli reklamációjára válaszoltunk, és jóváírásra került a kiszámlázott 528.381 HUF és az árajánlatban szereplő 510.744 HUF különbözete.
Üdvözlettel: FedEx Express Hungary

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Azért írok Önöknek, mert a CBA üzletlánc budapesti Corvin Átrium CBA hipermarketjében (a Corvin pláza alagsorában található) rendszeresen rosszul vannak kiírva az árak, amelyek így megtévesztőek a vásárlók számára. Én mint kispénzből élő, de tudatos vásárló, többször is udvariasan jeleztem ezt a vevőszolgálaton, ha más áron húzta le a pénztárgép a terméket, amit vásároltam, mint ami a polcoknál fel volt tüntetve, azonban mostanra már nagyon bosszantóvá vált, hogy nem lehet úgy bemenni vásárolni oda, hogy legalább egy terméket ne húznának le drágábban, mint ahogyan az ki van írva. Illetve azért írok most Önöknek, mert sajnálatos módon nagyon negatív tapasztalatom volt egy ilyen jelzéssel kapcsolatban a közelmúltban. Csak pár dolgot vásároltam, így könnyen feltűnt már a pénztárnál, hogy két terméket is drágábban adtak el, mint ahogy az ki volt írva a polcon.
A vevőszolgálathoz siettem, ahol a hölgy eleinte készséges volt, és szólt egy-egy munkatársának, hogy nézzék meg az említett két termék árát. A tej 19%-kal, míg a gabonapehely 36%-kal került többe, mint ahogy az ki volt írva. Először egy hölgy jött, aki egy cetlit lobogtatott, hogy 255 Ft a tej, amit vettem, és hozzáfűzte, hogy semmi más ár nincs is kint ezen kívül. Itt megjegyezném, hogy rendszeresen vásárolok, még az ilyen esetek ellenére is ebben az üzletben, és a tejpultnál mindig teljes káosz van, többféle árcédula is kint van, de csupán egy-két féle tej kapható ténylegesen a pultoknál, így itt elég nehéz eligazodni az árak között. Főleg, hogy általában az ár nem is az adott termék alatt szerepel. Itt végül annyiban maradtunk, hogy visszakértem a tej árát, és otthagytam a terméket a vevőszolgálaton.
A gabonapehelyről egy másik hölgy jelzett a vevőszolgálatosnak, hogy 499 Ft-ba kerül, annyiért van kiírva. Mire mondtam, hogy mégis 569 Ft-ért húzták le, de én 419 Ft-ért láttam kiírva. Tehát eleve rossz termék árát ellenőrizték le. Erre a vevőszolgálatos hölgy felkapta a vizet, és szó szerint elküldött, hogy ő nem hajlandó ezzel foglalkozni, visszaad 60 Ft-ot. Nagyon megalázónak éreztem ezt a szituációt. Úgy éreztem átvertek, és udvariasan kértem, hogy nézzünk utána, mégis ilyen ellenszenves eljárásba ütköztem, és még én lettem elküldve… Tényleg nagyon értetlenül álltam ott a helyzet előtt. A hölgyek meg sem engedték pl. azt, amit más multinacionális üzletláncoknál bevált módszerként tesznek, hogy esetleg én magam menjek be velük megnézni az árakat, így szinte bármit mondhatnak, hogy mennyiért van kiírva. Még csak elnézést sem kértek, hogy előfordulhat, hogy esetleg tényleg rosszul szerepel az ár. Kérem tehát, adjanak tanácsot, ilyen, vagy hasonló helyzetekben hogyan kéne jeleznem az esetleges panaszomat illetve kinél. Valamint nem lehet-e az ilyen szituációkat elkerülni azzal, ha az említett üzletlánc rendszeresebben és gondosabban ellenőrzi a kitett, és a pénztárgépben szereplő árakat, ugyanis ez mint vásárlót, nagyon érzékenyen érintő téma. És annak is jobban örülnék, ha udvariasabban, kedvesebben, emberibben kezelnék az ilyen helyzeteket, mert egyébként szeretem ezt az üzletet, vannak olyan termékek, amiket pl. csak náluk kapok meg, és szeretnék a vásárlójuk maradni, de az ilyen esetek mindig arra ösztönözzek, hogy ne menjek oda vásárolni többet.
Köszönettel, Egy csalódott vásárló

Tisztelt Alapítvány, kérjük a panaszosnak továbbítani válaszunkat.
Tisztelt Vásárló!
Szomorúan olvastam 2014. 05. 30-án írt – Fogyasztóvédő Alapítványnak megküldött - észrevételét, melyben az áruházunkban tapasztalt áreltérésekre hívja fel figyelmünket. Először is elnézését kérem a történtek miatt, áruházunk célja vásárlóink pontos és hiteles tájékoztatása, az árak helyes feltüntetése, ennek elérése érdekében kollégáim rendszeresen végeznek árcímke ellenőrzéseket, hogy ilyen és hasonló eset ne fordulhasson elő. Bejegyzését követően kollégáimtól teljes körű árcímke-ellenőrzést kértem. Az egész áruház területén a hiányosságokat azonnali hatállyal korrigáltuk. Vásárlóink pontos tájékoztatása, az árak helyes feltüntetése áruházunk kiemelt fontosságú feladata.
Célunk nem az, hogy vásárlóinkat megtévesszük vagy megkárosítsuk, éppen ezért törekszünk arra, hogy a kiszolgálás, a választék, a szolgáltatásaink mellett mindenféle tájékoztatás is megfelelő legyen. Jelzését követően, változtattunk az eddig bevált gyakorlaton, és áruházainkban az lesz a standard eljárás, hogy áreltérés esetén a Vásárlóval együtt szemrevételezzük a kérdéses termék árát. Amennyiben áreltérést tapasztalunk akkor továbbra is a vevőszolgálati pultnál tudjuk rendezni a különbözetet. Ismételten elnézést kérek Öntől a téves árak miatt, kérem, hogy tapasztalatát a jövőben is ossza meg velünk, hogy minél inkább megfelelhessünk Ön és minden kedves vásárlónk elvárásának. Írásos bejegyzésén kívül észrevételét szóban is jelezheti áruházunk vevőszolgálatán, ahol kollégáim azonnali hatállyal segítenek a probléma megoldásában, rendezésében. Remélem továbbra is a törzsvásárlóink népes táborában láthatom az áruházunkban.
Tisztelettel: B., Értékesítési vezető

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Az alábbi problémámmal kapcsolatban szeretném a segítségüket kérni:

2014 február 11-én a pelikan.hu internetes web oldalon keresztül foglaltam szállást (reggelivel) és repülőjegyet Rómába 2 fő részére, 2014 március 28-31 közötti időszakra. A szállodára hosszas keresgélés után esett a választasunk, mivel családunk másik fele is a közelben foglalt szállást. Foglalás után a fizetés is megtörtént, amiről e-mailban kaptam visszaigazoló választ, számlát, vouchert.
Március 28-an este a lefoglalt római szállodába való megérkezesünkkor döbbenten vettük tudomásul, hogy a hotelben felújítási/átalakítási munkálatok folynak (melyről fényképeket is készítettünk). A tulajdonos úriember közölte, hogy ő nekünk szállást nem tud adni, a látható okok miatt, és erről januárban értesítette az ügynökséget.
Mivel nálunk volt a visszaigazoló e-mail es voucher (amit a be jelentkezéskor be kell mutatni a szálláson) egyértelművé vált, hogy valamit tenni kell. Az úriember felvette a kapcsolatot az ügynökséggel, majd másfél órás várakozás/telefonálgatás után, amely alatt egyszer személyesen is beszeltem egy angolul beszelő hölggyel (akivel közöltem, hogy nem szeretnék még egyszer szállást fizetni), ő felajánlott egy másik szálláshely keresését. Végül este 20.00-ra átkísértek bennünket egy távolabbi szálláshelyre.
Ott reggelit nem kaptunk és azt mondták csupán két éjszakára maradhattunk, majd a harmadik éjszakára át kellett volna költözni egy másik szálláshelyre. Nem a lefoglalt es kifizetett szolgáltatásban részesültünk, a bosszúságról nem is beszélve. Hazaérkezésünk után felvettük a kapcsolatot a pelikan.hu-val, reklamáltunk a történtek miatt, kártérítést kértünk. Az illetékes segítséget nem nyújtott, közölvén, hogy neki nem feladata nyomozgatni, illetve számlákat követel tőlünk.
Köszönettel, MZ

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A problémát mindenképpen megpróbáltuk megoldani. Felvettük a kapcsolatot szolgáltatónkkal, aki a szállást közvetítette. A hibájukat elismerték, viszont hogy a kártérítést tudjuk intézni az ügyfeleknek szükséges lenne benyújtani a számlákat az őket ért kár bizonyítására. Ezeket a számlákat szükséges továbbítanunk a szolgáltatónknak akik a kárt természetesen visszatérítenék. Ezen számlákat az Ügyfelektől kértem április 9-én illetve április 10-én is. Az Ügyfelektől azonban azt a választ kaptam, hogy ha szükségem van ezen számlákra vegyem fel a kapcsolatot a szállodával.
Az Üzletszabályzatunk alapján azonban az Ügyfeleknek kötelességük ezen dokumentumokat benyújtani egy esetleges reklamáció esetén. Ezen Üzletszabályzatot az Ügyfelek a foglalás végén elfogadták illetve kijelentették hogy elolvasták. Az Ügyfelek azonban ezen dokumentumokat a mai napig nem küldték meg számunkra. Ennek hiányába pedig nem tudjuk intézni a kártérítést. Ha az Ügyfelek benyújtják felénk ezen számlákat a kártérítést természetesen tovább intézzük.
További kellemes napot!
Tisztelettel: Pelikan.hu

Tisztelt Selmeczi Úr!

Rendelkezunk szamlaval, amit a pelikan.hu webboldal uzemeltetoi allitottak ki szamunkra, de erre ok azt mondjak, hogy nem megfelelo (pedig a szamlan vilagosan latszik, hogy szallast fizettunk reggelivel, ami nem teljesult). A pelikan.hu 7000 forintos kezelesi es 2820 forintos feldolgozasi dijat kér. Ugy gondolom, hogy nem az "ideiglenes szallas" helyunktol kellene karteritest kerni, hanem attol a szallasadotol, aki nem tudta teljesiteni a felteteleket.
Mellekelten csatolom Onnek a szamlat, a vouchert es a fenykepeket, amelyeken jol latszik, hogy a szalloda nem tudta teljesiteni a kifizetett felteteleket... MZ


Tisztelt FVA Ügyintéző!

Nem tudom, hogy Önöknek kell-e ezt bejelenteni, de ha lehetséges, kérem továbbítsák a levelet a megfelelő helyre. Mivel magam is több éve dolgozom e-kereskedelemben, tisztában vagyok a szabályokkal. Egy olyan webáruházat szeretnék bejelenteni, amely egyáltalán nem felel meg a szabályozásnak. A Players.hu kapcsolattartáshoz egyetlen gmail-es email címet ad meg, és a weboldal semmilyen cégadatot nem tartalmaz, nem találunk rajta semmilyen címet, céginformációt, beazonosításra alkalmas adatot. A vásárlási metódusuk az, hogy a vásárló előre átutalja nekik a vásárolt termékek árát, majd ők e-mailben kiküldik a termék azonosító kulcsát. Mivel áraik messze az átlagos piaci ár alatt vannak, nagyon gyanús, hogy csalásról van szó.
Üdvözlettel: Ba.

Tisztelt Selmeczi Úr!

Köszönjük megkeresését. A megfelelő szakemberek megerősítése alapján semmi akadálya annak, hogy magánszemélyként hirdessem a termékeket. Az, hogy olcsóbban teszem mindezt a többi oldalhoz képest annak köszönhető, hogy megfelelő kapcsolattokkal rendelkezem és olcsóban tudom beszerezni a játékokat. Hogy emiatt csalók lennénk, azt erősen kikérjük magunknak.
A kapcsolattartás azért e-mailen keresztül történik, hogy írásos formában követhetőek legyenek a vásárlók kérései. Eddig sem volt, illetve ezt követően sem lesz egyetlen egy vásárlónk sem, aki nem kapta volna meg azt, amit szeretett volna, legyen az a vételár visszafizetése vagy a termék. A PayPal-os fizetési mód is egy biztosíték a vevőnek, mivel ha valamilyen problémája adódik a termékkel vagy a szállítással, a rendszeren keresztül visszakérheti a vételárat.
Üdvözlettel: Players.hu

Ezzel a válasszal nem voltunk elégedettek, ismét megkerestük a Players.hu üzemeltetőjét. Azt tudakoltuk, miért nem tüntetik fel az előírt módon adataikat.

Tisztelt Selmeczi Úr!

Köszönjük szépen a gyors visszajelzését, illetve elnézést kérjük az előző esetleges indulatos levelünk miatt amit a csalók jelző váltott ki. - Soha senkit nem károsítottunk meg!

A probléma a következő: Rendelkezünk céggel, de sajnos jelenleg törölve van az adószáma, aminek a helyreállítása már folyamatban van. Abban biztosak vagyunk, hogy vannak hiányosságaink amit egy hónap alatt pótolni tudnánk.
Üdvözlettel: Players.hu
(Cég adatok: név: Virto KFT, cégjegyzékszám: 01-09-967668)


Webshop-teszt

Magyarországon az online vevőkör folyamatosan bővül. 2013. novemberi adatok szerint a vásárlók mintegy harmada számít rendszeres internetes vásárlónak. Kényelmi szempontok, a nagy kínálat, a kedvező árak és jelentős kedvezmények egyre több embert visznek a virtuális üzletekbe. Bár évek óta javul a helyzet, az online vásárlási kultúrán még van mit csiszolni, a fantomcégek mellett, a „nagyok” sem nyújtanak mindig megfelelő/elvárható színvonalat.

Egy most készülő tesztben a nagyobb webáruházak szolgáltatásainak minőségét, megbízhatóságát vizsgáljuk. A felmérést hamarosan közzétesszük.

Addig is néhány rossz tapasztalat

Panaszkezelési gyakorlatuk szempontjából semmiképpen nem ajánljuk a MediaNetPlaza, a Mega Deals, a DEAL LX oldalakon való vásárlást. A zooplus.hu szolgáltatásait is jobb elkerülni. (Lassú, körülményes, pontatlan.) Megtévesztő árfeltüntetése miatt a grundshop.hu oldalán nem árt az óvatosság.


Üdvözlöm

A mai napon szerettem volna vásárolni egy játék babát a hatvani Tesco áruházban. A pénztárnál kiderült, hogy az ára 2.990 Ft helyett 8.990 Ft. A polcon, ahonnan levettem 2.990 Ft volt az ára, de a pénztárig tartó úton hatezer forinttal több lett… Kértem a pénztárostól segítsen, nem akarok többet fizetni, mint ami ár a polcon fel volt tüntetve. Egy vevőszolgálatos azt mondta, miután megnéztük a terméket, hogy ne nevettessem ki magam, ha kell a játék 8.990 Ft-ért elvihetem, valamint hozzátette, nem a piacon vagyunk, hogy alkudozzunk - ő bizony nem adja vissza a különbözetet. Egykor én is Tescoban dolgoztam, tudom mi a szabály, vissza kellene adniuk a hatezer forintot. Mit tehetek? Hiszen ők tévedtek nem én, szerintem szabályt szegtek.
Üdvözlettel. Á.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az áruházzal felvettük a kapcsolatot. A termék ártörténetét sajnos nem tudtuk leellenőrizni, mert nem kaptunk a vásárlásról blokkot. A Hölgy (bejelentő), aki egy régi munkatársunk volt visszament az áruház Vevőszolgálati pultjához. Az egyik munkatárssal közösen kimentek az eladótérbe, hogy leellenőrizzék a termék kihelyezését és a feltüntetett árát. A kérdéses termék (Monster Baba) előtt 8990.- Ft-os, a helyes polccímke szerepelt. Valószínű a problémát az okozhatta, hogy egy másik kedves Vásárló az olcsóbb 2990.- Ft-os polccímke elé helyezte le a kérdéses babát.
Amennyiben a Hölgy (bejelentő) visszafárad a blokkal együtt, kollégáim újra leellenőrzik a panaszát a jogszabályoknak megfelelően.
Üdvözlettel: Kapcsolati Iroda, Tesco-Globál Áruházak Zrt.

Tisztelt Fogyasztovedelem.hu!

Szeretném kérni a véleményüket az alábbi ügyben.
Van-e lehetőségem ebben az esetben fordulni valamilyen szervhez, vagy várnom kell türelemmel hátha megoldódik a dolog. Meglévő gépkocsimat becserélve másik használt autót szerettem volna venni. Felhívtam a fóti AAA AUTO kereskedést, és szerettem volna a járművem pontos adatait bediktálva egy előzetes árajánlatot kérni a cserére. Ezt rövid időn belül megtették és 600000 forintos ajánlatot tettek természetesen a műszaki állapottól függően.
Ez után elmentem a kereskedésbe ahol próba után a szerintem a korához képest kifogástalan állapotban levő járműért (9 és fél éves, 82000 km, törésmentes, márkaszervizben folyamatosan vezetett szervizkönyv) 350000 forintot akartak fizetni. Ha ezt előre mondják oda sem megyek. Ennek ellenére sikerült a cserében megegyezni 2014.05.07-én.Több autót kipróbáltam. A megvásárolt gépkocsi nem indult elsőre, de az értékesítő megnyugtatott, hogy csak az akkumulátor merült le , mivel a takarítók mindig bekapcsolva hagyják a magnót.
Én sajnos elhittem mivel úgyis több helyen ki van írva a telephelyükön, hogy 12 hónap garanciát vállalnak a járművek műszaki állapotára. Ezek után már többet nem indították el a szemem előtt. Amikor elvittem 2014.05.08-án akkor is járó motorral adták át fél óra várakozás után. (Ígértek egy ajándék használt nyári gumi garnitúrát is amit csak azután kaptam meg mikor emlékeztettem erre Őket. A gumiszerelő azt mondta rájuk, hogy szerinte ne tegyem fel mert használhatatlan.) Az autónak többször is indítási problémái voltak az elkövetkező napokban.
Kértem is szerviz időpontot egy hivatalos márkakereskedéstől május 15. reggelre. Sajnos oda már nem jutottam el mert 14-én délután már nem tudtam eljönni a munkahelyem elől, nem indult többet. Aznap felhívtam az AAA Autót a 06-1-810 0000 számon, hogy segítsenek az elszállításban vagy egy illetékessel beszéljük meg hogyan tudom érvényesíteni a szerződésben említett 12 hónap garanciát. Többször visszahívást ígértek de másnap 11-óráig nem hívott vissza senki. Ekkor azt mondták, hogy vagy beszállítom saját költségre az autót vagy elviszem szervizbe, megjavíttatom viszek róla számlát és majd Ők eldöntik kifizetik-e vagy sem. Végén saját költségen beszállítattam a telephelyükre 05.15-én.
Ott azt ígérték 1-2 napon belül kideríti a szerelő Kollégájuk mi a probléma. 05.17-én felhívtam a központjukat ahol azt mondták nekik nincs is szerelőjük. Megdöbbenésemre felhívtam az átvételi lapon szereplő kontaktjukat aki azt mondta van szakemberük csak szabadságon van. Ezek után már csak azt sikerült kiderítenem, hogy az önindító hibás és eldöntik, hogy garanciában javítják-e az autót. A későbbiekben rendszeresen hívtuk a központi számot ahol mindig azt ígérték, hogy visszahívnak de ez egyszer sem történt meg a mai napig. Olyan is előfordult, hogy az ügyfélszolgálatosuk azt mondta,hogy most rögtön tegyem le a telefont mert már hív is az ügyintéző. Azóta sem hívott. A közvetlen Ügyintéző már a telefont sem veszi fel. Bár az átvételi lapon rajta van , hogy max. 30 napjuk van az ügyintézésre, de nem gondolom hogy ez indok lenne az információ közlés teljes hiányára. Állítólag a kft. pozsonyi vagy prágai (ez mindig változik) telepén döntenek arról, állják-e a javítást.
Sajnos egyre kevésbé gondolom, hogy ennél a cégnél garanciában megoldódik a problémám. Időközben amíg ezt a levelet írtam visszahívott valaki a cégtől a 06 27 814 331-es számról és megígérte, hogy holnap visszahívnak. Ez a beszélgetés eszembe juttatta, hogy a központi és ezen a számon is több ügyintéző töri a magyart. Ezt azért érzem problémának, mert sokszor nem egészen értettem mit mondanak és időnként úgy éreztem ők sem pontosan értenek engem. Kérem szíves segítségüket.
Köszönettel, István

Tisztelt Uram!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a tárgyi reklamációt társaságunk kivizsgálta, az ügyfél a gépjárművet a csatolt jegyzőkönyv tanúsága szerint kijavítva, hibamentesen kapta vissza. Az ügyfél társaságunk irányába további reklamációval, panasszal nem élt, a telephely vezetőjének írásos üzenetben köszönte meg a segítségét.
Tisztelettel: AAA Autó

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Olyan problémám lenne ami nem nagy dolog, de viszont dühítő. Történt az, hogy 2014.05.14.-én leadtam egy rendelést a Phonedika-Store Kft-nél egy Sony Ericsson Vivaz Pro készülék érintőkijelzőjére. Utánvételes rendelést kértem. A csomag meg is érkezett másnap. Miután a készülékbe akartam rakni az érintőkijelzőt nem stimmelt mivel máshol volt elhelyezve a szalagkábel. Felhívtam őket és mondtam nem azt a terméket küldték amit rendeltem. Ők váltig állították, hogy de padig azt.
Viszont én a megrendelt termék képét amit ők kiraktak lefotóztam és elküldtem nekik, hogy még rendelés előtt összehasonlítottam és megegyezett azzal ami nekem kell. Illetve még az én készülékemből kivett érintő kijelzőt is lefotóztam úgy, hogy mellette volt az amit ők küldtek és azt is elküldtem nekik. Adtak egy címet, hogy küldjem oda vissza és majd kivizsgálják de mellékeljek egy levelet is mi a problémám. Én 2014.05.15.-én fel is adtam az ő általuk megadott címre a kijelzőt elsőbbségivel.
Ha nem is másnap akkor következő hét maximum első napján meg is kellett kapniuk. Nem kaptam választ addig amíg a hét vége fele csütörtökön nem írtam nekik, hogy kezd fogyni a türelmem és sürgessék meg a kivizsgálást. Végre válaszoltak, hogy a raktár tévedett de következő hét elején vagy is hétfőn megkapom. De még ma se kaptam meg. Nem szeretnék várni tovább, lehetne valamit tenni? Ebben szeretném a tanácsukat kérni. Köszönöm, hogy elolvasták.
Üdv.: BZ

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az általunk hibásan teljesített rendelést a vevő kérésére javítjuk és ezzel kapcsolatos összes költségét megtérítjük. Pontos időpontot nem mondtunk a csere termék postázásáról, mivel az általa eredetileg rendelt termék jelenleg nincs raktáron, beszállítónk e hét elejére ígérte a szállítást. Sajnálatos módon mai napig nem érkezett meg hozzánk ez az oka hogy még nem postáztuk ügyfelünknek. Alábbi levelet olvasva haladéktalanul felkeresem BZ-t és pontosítom vele mit valószínűleg az előzőekben félre értett. Köszönöm a megkeresést.
Üdv: T.

Tisztelt Fogyasztóvédelem,

Ebben a pillanatban kaptam vissza az összeget.
Segítségüket nagyon köszönöm! BZ


Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!

2014 februárjában a Tutinyertes.hu nyereményjátékot hirdetett 30000.-ft-os Goldfilled vásárlási utalványért.
A nyeremény felajánlója az Enjoy Gold volt, aki a játékot a Facebook profilján is reklámozta /https://huhu.facebook.com/ENJOYGOLDEkszer/ a 2014.február 13-i bejegyzésében. A játék 03.17-ig tartott. A Tutinyertes szabályzata szerint a sorsolást ők intézik és utána értesítik a hirdetőt a nyertes személyéről és elérhetőségéről. A Tutinyertes hírleveléből értesültem, hogy én nyertem az utalványt. Mivel az Enjoy Gold-tól nem kaptam értesítést, megpróbáltam én felvenni vele a kapcsolatot. E-mailt írtam, de megkeresésemre nem reagált.
A facebookon keresztül küldtünk neki üzenetet, mire a következő válasz érkezett:
„EZ EGY KAMU LEVÉL VOLT! NEM VOLT SORSOLÁS ES NEM IS IS LESZ! A TUTINYERTESROL KÉRDEZZETEK RÁ, HOGY EZ MI? VELEM MEG SEMMIT SEM KÖZÖLTEK EZ ÜGYBEN.”
Újra írtunk, két alkalommal is, de hiába. Úgy gondolom a cége reklámozásának elég tisztességtelen módját választotta az Enjoy Gold. Nem tudom hozzájuthatok-e még a nyereményemhez, mivel az Enjoy Gold még azt is tagadja,hogy egyáltalán volt játék, emiatt fordultam Önökhöz.
Köszönettel.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A tutinyertes.hu oldal, csak a nyereményjáték lebonyolítását végzi, a nyeremény átadása a Megbízó, azaz a nyeremény kiírójának a feladata.
Ez le is van írva az ÁSZF-ben, hogy a játékosok közvetlenül a játék kiírójától kapják meg a nyereményt.
Idézet: http://tutinyertes.hu/aszf
3. Nyeremények
A Nyereményeket az a Megbízó ajánlja fel és az a Megbízó felelős érte, akik az egyes Játékoknál, mint Reklámozó van feltüntetve. A Szolgáltató a Megbízó magatartásáért, így különösen azért, ha a Megbízó a meghirdetett nyereményt nem nyújtja vagy nem a megfelelő formában nyújtja, felelősséget nem vállal. A Játékosok igényt kizárólag az adott partnerrel, mint Reklámozóval szemben érvényesíthetnek.

Elküldöm Önnek a szerződést, amit kötöttünk az Enjoy Gold-al. Kérem a továbbiakban Simon Editet, az Enjoy Gold illetékesét keressék az ügy rendezésével.
Üdvözlettel.
Simon Edit
enjoygoldlondon@gmail.com
skype:edykeeee
viber:0044 7916439733

Simon Edit, az Enjoy Gold illetékese megkeresésünkre nem válaszolt. Bízunk benne, a jövőben nem lesz lehetősége arra, hogy visszaéljen mások bizalmával.
Selmeczi Balázs, FVA


Tisztelt Ügyintéző!

Az interneten rendeltem egy Fuel Shark Saver üzemanyag csökkentő készüléket. A hirdetés úgy szólt, hogy visszavásárlási garancia van, amennyiben nem vagyok elégedett a termékkel.
Csak is ezért akartam kipróbálni, mert úgy gondoltam, hogy nincs benne kockázat. Semmilyen elérhetőség nem található az interneten, sem telefon, sem cím!
Sajnos átverés a termék! Csak később olvastam a kommenteket, hogy hány embert vertek már át ezzel az üzemagyag csökkentővel!
Tisztelettel kérném, hogy amennyiben lehetőségük van, mielőbb intézkedjenek. Tisztelettel:

Civil szervezetünk nem hatóság, így eljárási jogkörünk nincs. A panaszos esetével megkerestünk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot.
Az NFH válasza az alábbi PDF fájlban olvasható
Selmeczi Balázs

[válasz]


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány

Ezúton szeretném jelezni, hogy a MÁRKA ÜDÍTŐITAL gyártó, forgalmazó cég, a MÁRKA KFT által 2014. május 1-től meghirdetett nyereményjáték nem felel meg az játékszabályban leírtaknak. A www.markatars.hu oldalon található játékszabály leírásban foglaltak nem teljesíthetőek: a weboldalon nincs „Regisztráció”, illetve „játékszabály elfogadása” menüpont.
Üdvözlettel,

T. Tisztelt Selmeczi Balázs!

A Márka Üdítőgyártó Kft. Márkatárs promóciójára készített, markatars.hu microsite-ján orvosoltuk a jelzett problémákat, most már úgy fogalmazunk, hogy „Játékszabály elfogadása”és a Regisztráció gombot a kódfeltöltő box mellé helyeztük, jól láthatóan. Köszönjük szépen az észrevételt!
Üdvözlettel.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Múlt nyáron vásároltam egy Nokia Lumia 900-as készüléket, melynek akkumulátora 2014.04.25-én lemerült és azóta nem tölthető a telefon, értelem szerűen bekapcsolni sem lehet. A problémával felkerestem a Nokia márkaszervizét, ahol a garanciális javítást elutasították, mivel a kijelző bal sarkában repedés található.
A repedés csupán esztétikai problémát okoz, a telefon működését nem befolyásolta, érintésre érzékeny maradt és a pixelek sem égtek ki alatta. A szerviz írásban azt közölte, hogy kizárólag akkor javítják a készülék akkumulátorát, ha előzetesen önköltségen kicseréltetem a kijelzőt, melynek költsége megközelítőleg 60 ezer Ft. Ezt az összeget természetesen nem kívánom a telefonra fordítani, hiszen meghaladja ez egész készülék jelenlegi árát, így viszont a készülékem használhatatlan marad.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál szintén azt az információt kaptam, hogy a kijelző állapotától függetlenül az akkumulátor javítását/ cseréjét garanciálisan vállalnia kell a szerviznek. A vásárlók könyvébe már írtam, de szóban közölték, hogy mivel a központ elutasította, így válaszukban ők is erre fognak hivatkozni.
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel Tisztelt Selmeczi Elnök Úr!

A készülék átvételekor az Ügyfelet tájékoztattuk, hogy a készüléken lévő fizikai sérülés miatt elutasíthatják a készülék javítását. Ügyfél ennek ellenére kérte a készülék továbbítását. Az ügyfél által jelzett hiba: nem tölt a készülék. Véleményünk szerint a készüléknek, nem akkumulátor hibája, hanem töltő csatlakozó problémája van.
A Lumia 900-as készülékkel kapcsolatosan jelzett hiba miatt, a Jabil Circuit Magyarország Kft. felé küldtük el. A Jabil Circuit Magyarország Kft. a Nokia hivatalos központi szervize. A központi szerviz által megállapításra került, hogy a készüléket fizikai sérülés érte, melyről hivatalos jegyzőkönyv készült. A készülék kijelzőmodulját helyszínen,60.000 Ft-ért tudjuk megjavítani, mely tartalmazza az ÁFÁ-t, munkadíjat illetve a gyári alkatrészt.
Ezt követően a Jabil Circuit Magyarország Kft.-felé, mint hivatalos Nokia szerviz felé tudjuk küldeni a készüléket a jelzett hiba kijavítása érdekében. Csatolva küldöm Önnek a hivatalos jegyzőkönyvet, a készülékről készült képet, illetve a Nokia jótállásra vonatkozó ismertetését.
Üdvözlettel: Nokia Szervizpont

(A témával foglalkozott a Tékozló Homár is fogyasztóvédelmi blogján.)


Tisztelt Fogyasztóvédő és Érdekszövetség Alapítvány!

Voltam olyan balga, hogy egy Gruppi nevű cég (bizonyára nem ismeretlen Önök előtt) egyik ajánlatával élve vettem tőlük egy 5 db-os LED égő csomagot. 4 db égő 5-5 nap alatt, az utolsó 8 nap alatt ment tönkre. E-mail-beli panaszomra azt válaszolták, hogy egy Electro-Invest nevű céghez küldjem vissza az égőket. Szerintem el sem olvashatták a levelemet, mert normális ésszel felfoghatatlan, hogy még a csere opciót is elképzelhetőnek tartják. Létezik ilyen, hogy más kártalanít, mint akinek fizettem? Nem tetézem a káromat még a postaköltséggel is?
Kérem, hogy adjanak tanácsot, hogy mit tegyek.
Köszönettel: Á

Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet,

A vásárlóval időközben egyeztettünk telefonon, kérte a termék árának visszautalását. Ennek a kérésnek természetesen eleget teszünk, a vételár a napokban visszautalásra kerül a panaszosnak.
Üdvözlettel: Xentury Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Azért fordulok Önökhöz, mert a Nikon Kft.-vel vélemény eltérésem adódott. Az objektívet 2 hete vásároltam szettben. A szett tartalma: Nikon D3100 fényképezőgép + AFS 18-55 DX VR + AFS 55-200 DX VR objektívek. Az objektív már az első használatkor a zoom gyűrű forgatásakor szorult, kattogó hangot hallatott.
Ezért ma elvittem a Nikon hivatalos Márkaszervizébe. A szerviz elutasította a javítási kérelmemet mondván, hogy ez „normális” működés. Több tükörreflexes gép volt már tulajdonomban és eddig egyiknél sem volt ilyen jellegű probléma. A tele (AFS 55-200 DX VR) objektív puhán hang, rezgés nélkül működik!
A ,,A készülék hosszas tesztelése során sem tapasztalható hiba” szerviz megállapítás nem fedi a valóságot, mert mindössze kb. egy percig tartott. Az objektívet rendelkezésükre tudom bocsátani egyeztetett időpontban.
Tisztelettel: L

Tisztelt Elnök Úr!

Hivatkozva a bejelentő úr Önökhöz küldött levelére a panasszal kapcsolatban belső vizsgálatot rendeltem el. A vizsgálat megállapította, hogy az 53547768 gyári számú, AF-S18-55/3,5-5,6G DX VR objektívet szervizünk technikusa 2014. 05. 12-én vizsgálta a szervizben. A vizsgálat a zoom működésének ellenőrzését, valamint egy másik, ugyanilyen objektívvel történt összehasonlítását jelentette. A vizsgálat során az objektív működésében hiba nem volt tapasztalható, az eszköz a rendeltetésének megfelelő használatra alkalmas. Maga a vizsgálat valóban csak néhány percet vett igénybe.
A munkalap kivezetésekor a technikusok szövegkódok alapján rögzítik a vizsgálat eredményét. Jelen esetben a bevitt szövegkód alapján hosszas tesztelésre vonatkozó információ került a számlára. Ez egy téves kód rögzítése miatt történt így, amelyért ezúton is elnézést kérek.
Ha a panaszos szükségesnek látja, készek vagyunk az objektívet ismételt vizsgálatnak alávetni, amelynek eredményét jegyzőkönyvben rögzítjük. Kérjük, hogy ha ezt kéri, juttassa el az objektívet hozzánk a jótállási okmányokkal együtt. Egyben kérem, hogy tájékoztasson bennünket arról, hogy milyen körülmények között szorul az optika és hallja a levelében említett kattogást. A panaszos kérése esetén gondoskodunk az objektív elszállításáról és későbbi visszajuttatásáról is. A vizsgálatot az eszköz beérkezésétől számított kettő munkanapon belül elvégezzük. Az optika működése és a működés során hallható hang az optika használatának körülményeitől függően változhat.
Egy új optikának, amely megfelel a gyári minőség ellenőrzési követelményeknek némileg másabb, „nyersebb” lehet a hangja egy olyannal összehasonlítva, amely már hosszabb használat folyamán megkopott. Ez a hangváltozás az objektív működését illetve annak képalkotó képességét nem befolyásolja. Ha a képalkotásban mégis változás következik be, szakszervizhez érdemes fordulni, ahol orvosolják a problémát, ha szükséges.
Tisztelettel.

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Segítségüket szeretném kérni egy általam vásárolt Pulzáló matrac és egy lábstimulátor ügyben,melyet a Label-Gold Kft. Név szerint Bakos István és társaitól vásároltam egy Kiskőrösön tartott egészségi állapot fel-mérő előadáson. Nagyon megfontoltan döntöttem, de mégis átvertek. A szerződésen van egy telefonszám:+36-70-298 6147, melyen ha problémám van hívhatom Őket. A telefon eddig folyamatosan foglalt volt, most már nem is elérhető. A szerződésben az áll, hogy 8 napon belül elállhatok a vásárlástól,minden indok nélkül. (Nekem komoly indokom van.)
Súlyos szívbeteg + mély-vénás trombosis utáni állapotban vagyok. Bakos úr meggyőzött arról, hogy nyugodtan használhatom ezeket az egészségmegőrző termékeket. (Megjegyzem, orvosnak titulálták kollegái, ami kiderült nem igaz. Feladtam 8 napon belül egy elsőbbségi ajánlott levelet amire írásban választ nem kaptam tőlük. A cégtől valaki felhívott, hogy mi a problémám és adott egy e-mail címet, így ez úton is próbáltam Őket elérni. Nem jártam sikerrel. 390.000 Ft-ot vesztettem ezen a számomra használhatatlan üzleten.
A szerződésen feltüntetett cím: Labeld-Gold Kft. 1118 Budapest, Rétköz utca 22.
Nagyon szépen kérem, ha tudnak, segítsenek.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!!

Kérdéssel fordulok önökhöz. Férjem május 10-én Putnokon egy termék bemutatón vett részt .
Sajnos 400.000 - Ft értékben bóvli háztartási gépeket adtak el neki.
A cég neve: VITAL BEST KFT...székhelyük Budaörs Gyár út 2 lenne. De sehol nem találom őket. Járják az országot sok ilyen buta nyugdíjast becsapnak. Tudom nem kötelező a vásárlás. De kérném ha tudnak segítsenek megtalálni őket.
Előre is köszönöm. Gy, Ózd.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Segítséget szeretnék kérni illetve tanácsot. Vásároltam az Extreme Digitaltól egy power bank univerzális töltőt. A terméket rendelés után 2 napra megkaptam. A termék megérkezése után kibontottam a csomagot, s azt vettem észre, hogy mintha használták volna. Sem egy fólia, sem zár jegy nem volt rajta. Tanú előtt bontottam ki, elkezdtem használni a terméket, de azt vettem észre, hogy nem úgy tölti és hamar le merül. Ezt 2 napra rá jeleztem az üzlet felé. Próbáltam őket hívni, 40 perc után sem vették fel a telefont. Napokig nem is válaszoltak. Írtam többször is nekik. Nagy nehezen vissza hívtak és közölték, hogy küldjem vissza a terméket, vissza kapom az árát. Nem is ezzel lenne a gondom, hanem, hogy 5.490 Ft a termék és 2.400 Ft volna a visszaküldés gls futárral. Mondtam nekik, hogy feladnám ajánlott levélként a terméket, erre közölték, hogy nem fogadnak csomagot így, csak gls futárral.
Furcsa, hogy még nekem kell 2.400 Ft-ot fizetnem egy használt, nem működő termékért, amit nem tudok használni. Ebben szeretnék segítséget kérni, mik a jogaim ez esetben. Én kb. 3 éve rendelek tőlük, még soha nem volt rájuk panaszom. Még azzal lenne gondom, hogy az van írva a szerződésben, hogy a gls futár jelenlétében kibonthatom a csomagot. Soha nem várja ezt meg a futár.
Tisztelettel: M.

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

A terméket az ügyfelünk 2014.04.14.-én vette át a futárszolgálattól. Az első jelzést 2014.04.18-án kaptuk, hogy az ügyfél szerint a termék hibás. Választ még az nap kapott, hogy mi a garanciális ügyintézés menete. Ezek után jelezték, hogy a csomagolás sem volt originalt. Viszont a termék értékesítve nem volt, egy új készülék került kiszállításra.
Ezt követően az ügyféltől a következő levelet kaptuk.

"Üdv! Legyenek szívesek válaszolni a power bank-al kapcsolatban vagy a fogyasztóvédelemhez fogok fordulni. Vagy cseréljék ki a terméket egy hibátlanra vagy kérném vissza az árát. Ha jól tudom több napos csere lehetséges rá. Én 4 napra rá kértem. Mindenhol eddig cseréltek vagy vissza kaptam a pénzt ha hibás volt a termék.
És valós a termék hibája, videó felvétel is készült róla, nehogy az legyen hogy ki találtam a hibát."

Ezek után telefonon felvettük az ügyféllel a kapcsolatot és jeleztük, hogy jogszabály szerint 72 órán belül jelzett hibás termékre vonatkozik a cseregarancia. Ebben az esetben már nem beszélhetünk cseréről, garanciális ügyintézésre tudtuk volna átvenni a terméket. Az ügyfél nem kérte és levélben jelezte, hogy ebben az esetben szeretne elállni a vásárlástól.

Az ügyfelünket tájékoztattuk, hogy a 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet alapján ezt megteheti, viszont ahogy ez a jogszabályban is olvasható a termék visszajuttatásáról az ügyfélnek kell gondoskodni.

A futár jelenlétében a csomag épsége ellenőrizhető, amennyiben az ügyfél igényt tart rá és jelzi a futárnak, illetve rendszerünkben logolva van minden egyes levele, hívása az ügyfélnek és azokra a válasz. Minden egyes levelére válaszoltunk.

Amennyiben még tudok segíteni, állok rendelkezésére.
Üdvözlettel, SR, ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKATÁRS

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Egyik kollégámmal vásároltunk a Budapest, Pólus Centerben lévő Office Depot üzletben. Szükségem volt 1 db A5 méretű 2-gyűrűs mappára, melyet meg is találtunk a boltban.
A polcon feltüntetett ár 770,- Ft-ról szólt, azonban fizetéskor a pénztárnál kiderült, hogy amit választottam (s még így is a legolcsóbb), 1.259,- Ft. Mikor szóvá tettem, hogy nem ez az ár van kint a polcon, hívtak egy kollégát (inkább biztonsági őrnek kinéző, mint eladó forma), vele visszamentünk a polchoz. Ott az ez az alkalmazott közölte, hogy a 770,- Ft-os ár a natúr termékre vonatkozik, ezt meg még nem volt ideje kiírni. A számláról és a gyűrűskönyvről készült fényképet mellékelem panaszlevelemhez. Azt is megemlíteném, hogy sem a polcnál lévő kollégájuk, sem a pénztáros nem kért elnézést.
Tisztelettel: L.

Tisztelt Selmeczi Balázs úr

Kivizsgáltuk lenti panaszt és Kedves Vásárlónkat a következőkről tájékoztattuk: Aznap kollegáink az éves katalógusváltás kapcsán egy nagy volumenű árváltozást hajtottak végre az Áruházban, amiben több száz termék volt érintett. A kiválasztott termék árcímkéjének cseréje éppen folyamatban volt, mert az rosszul jött le az árváltozásban és újra kellett nyomtatni. Ez a magyarázat arra, hogy a többi ugyanilyen, de más színű Esselte gyűrűskönyv ára már rendben ki volt rakva 1.259,-Ft-os áron. A 770 Ft-os ár a kiválasztott Esselte termék mellett elhelyezett másik árura vonatkozott, a Natúr iratrendezőre. Válaszlevelünkben elnézést kértünk, ha az adott pillanatban a termék árazása nem volt teljesen egyértelmű.
Fontos megjegyezni, hogy nem szándékosan hiányzott az ár a gyűrűskönyvön, hanem fenti technikai okok miatt. Kedves Vásárlónknak felajánlottuk, hogy Áruházunk visszatéríti a megvásárolt termék árát. Szívesen segítünk egy másik termék kiválasztásában, ami mind árban vagy minőségben jobban megfelelő.
A bosszúságért őszintén elnézést kérünk,
Üdvözlettel, Office Depot Áruház

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Csalódottan vettem tudomásul,hogy az Interspar 2014.április 10-19-ig szóló reklámújságjában meghirdetetett ˝Mia és én˝- Divatbaba egyáltalán nem érkezett meg. Először személyesen mentem a gyulai Interspar üzletbe, ahol tájékoztattak, hogy nem érkezett meg,és másnap érdeklődjek. Megtettem, de sajnos szerdán ismételten nemleges választ kaptam, de mondták, hogy csütörtökön hívjam őket ismét. De akkor is nemleges választ kaptam azzal az információval, hogy nem is fog érkezni, mivel kedden és csütörtökön érkezik áru.
Nagyon csalódott lettem, mivel a kislányom születésnapjára kérte, ami holnap lesz! Nem tudom hogy fogom neki megmagyarázni,hogy csak a hirdetésben szerepel, de az üzletbe nem ékezett!

Tisztelt Selmeczi Úr!

Köszönjük, hogy eljuttatta hozzánk Vásárlónk levelét, mely kapcsán kérjük, hogy az alábbiakról tájékoztatni szíveskedjék:
Rendkívül sajnáljuk, hogy nem találta a "Mia és én" babát a gyulai áruházunk kínálatában, hiszen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az akciós termékek az akció teljes időtartama alatt folyamatosan elérhetőek legyenek. Azonnal intézkedtünk, ezért amennyiben még meg kívánja vásárolni a babát, kérjük, hogy a holnapi nap folyamán (április 19-én) legyen kedves visszafáradni a gyulai INTERSPAR áruházunkba és az Információs pultnál az áruházvezetőt keresni.
Ha kérdése lenne, munkatársunk a 20 / xxxxxxxx telefonszámon is készséggel áll rendelkezésére! Szíves elnézését kérjük a kellemetlenségért és szeretettel várjuk áruházunkban!
Tisztelettel: SPAR Vevőszolgálat

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Nagy örömömre szolgált a segítsége! Hála önnek a kislányom megkaphatta az áhított "Mia babát". Kislányom nevében is köszönöm szépen! Engedje meg hogy Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánjak!
Tisztelettel:


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Kislányom jogosítványt szeretett volna letenni az X-Car autósiskolába, ahol olyan oktatót fogott ki, aki nem igazán tudta megtanítani vezetni. Kifizettünk mindent az autósiskolának (120.000 Ft), majd kétszeri pótvizsgázásnál 36.000- 36.000 Ft-ot.
Utána szerettük volna elhozni innen a kartonját, hogy másik oktatónál fejezze be tanulmányait, mert megtudtuk, hogy pár dolgot nem mutatott és tanított meg az oktatója az összesen 50 óra alatt, ami az alapokhoz tartozott volna. (rendes kormányfogás, elindulás – az miatt, hogy ne fogyasszon sokat az autó, 40 km-nél többel sosem vezetett stb.) Lányom tavaly érettségizett le, és akkor családi összefogással fizettük be neki a jogosítványt, amit úgy hirdettek meg, hogy Budapest legolcsóbb iskolája. Kuponosan került ugyanannyiba, mint bármelyik másik autósiskolánál került volna rendes árban, sajnos ezt is csak utólag tudtuk meg. Lányom a főiskola mellett dolgozik gyakornoki állásban, ebből fizette be a pótvizsgáit, sajnos mi többet nem tudtunk neki segíteni. Lányom élete első szerződését írta alá az X-Carnál, sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem mentem el vele.
Ebben a szerződésben benne volt, hogy minden kedvezmény visszajár, ha eljövünk az iskolából, plusz 12.000 Ft-ot kell fizetni azért, hogy kiadják a kartonját. Megérdeklődtem, és ilyen sehol nincsen, hogy kikérő pénzt fizessen a hallgató, ha már a legvégén el akarja vinni a kartonját, szabad átmenetel van mindenhol. Bementem hozzájuk és mondtam, hogy kedvezményt sem kaptunk, mert pont annyit fizettünk ki a jogosítványra, mint amennyi máshol is lett volna, és még 72.000 Ft-ot náluk hagytunk plusz órákra és pótvizsgadíjakra. Mondtam azt is, azt értem, hogy beleírták a papírba, hogy 12.000 Ft-ot kérnek azért, hogy kivegyék a szekrényből a lányom papírját, de hogy lehet ez, amikor sehol máshol ilyen nincsen, és ez talán kezelési költségnek kicsit sok.
A hölgy közölte, hogy beszél az iskola vezetőjével, hogy mit tehetnek, majd ma felhívott a vezető. Közölte velem, hogy kb. 80.000 Ft-nyi kedvezményt kaptunk anno a kupon miatt, én mondtam, hogy a 121.000 Ft-on felül hogyan kaphattunk ennyi kedvezményt, ami azt jelentette volna, hogy alapból 200.000 Ft lett volna a jogosítvány. Budapesten 120.000-140.000 Ft között vannak a különböző autós iskoláknál ezek a díjak, és ők azt hirdették, hogy a legolcsóbbak. Egyből mondta a hölgy, hogy annak ellenére, hogy benne van a szerződésben, ők ezektől eltekintenek - gondolom ez nem véletlen.
Mondtam, hogy a 12.000 Ft-ot sem értem, hogy hogyan kérhetnek el ennyit azért, hogy a lányom kartonját kiemelik a szekrényből, ezzel több adminisztrációjuk nincs is (ezt ők is elismerték). Erre azt mondta a vezető, hogy fizessünk 5.000 Ft-ot és el van intézve a dolog, kiadják a papírokat. Úgy éreztem magam, mintha egy bolhapiacon lennénk, ahol alkudozni lehet. Nagyon komolytalannak tartom az egészet, és az 5.000 Ft-ot sem értem, mert ilyen díj egyáltalán nincs máshol sehol, és nincs vele semmi adminisztrációs feladat. Mivel egyből 7.000 Ft-ot elengedtek, ezért úgy érzem, hogy az 5.000 Ft-nak sincs létjogosultsága.
Köszönettel: Szilvia, egy felháborodott Anyuka, aki úgy érzi, hogy kezdettől fogva becsaptak minket ebbe az autósiskolába, szeretnénk átmenni máshová, ahol befejezheti lányom a jogosítvány letételét, amire bárkinek lehetősége van, mert szabad az átjárás az iskolák között.

Tisztelt Uram!

Köszönjük kedves tájékoztató levelét. Ügyfelünk szerződést irt alá az iskolával, melyet mellékletben átküldünk Önöknek. Reklamációra lenne lehetősége, nem értem, hogy aki nem írt alá szerződést illetve nem állunk Vele szerződéses jogviszonyban milyen alapon reklamál. Nem kényszerítettük, sem a kuponos kedvezmény igénybe vételére sem a szerződés aláírására. A szerződés neki nincs meg, mi bekértük az irattárból és kiderült, hogy 2013.05.24-én került aláírásra. Közel 1 év után állapították meg, hogy jogtalan. Szerződés 1 év után nem módosítható. /Méltányosságot tudunk gyakorolni, de Ők ebből nem kértek./
Mivel az Anyuka felháborító modorban viselkedett irodánkban, melyről rögzített "Hivatalosan" kamerafelvétel készült, visszahívtuk telefonon, és megpróbáltunk a szerződéstől eltérni, hogy kedvezményt kapjon még a továbbiakban is, ami nem szerepel a szerződésben. Erre fel ahelyett, hogy megköszönte volna panaszt tett, jogtalanul, mivel a szerződésben írtakat a szerződő fél elolvasta, tudomásul vette és aláírásával hitelesítette. Amikor haza vitte a szerződést, és még az nap visszahozta volna, hogy Ő ezt nem kéri abban az esetben a szerződés megkötésétől el tekintettünk volna, habár ez sem kötelességünk. Nem igazából tartom korrektnek, hogy a szerződéstől ily módon próbál el térni. A szerződésben szerepel, amennyiben az oktatóval nem elégedett a tanuló joga van oktató cserét kérni. Nem 1 oktató dolgozik az autósiskolánkban. Élhetett volna ezzel a lehetőséggel, amivel szintén nem kívánt élni. Egyébként nem az anyukával állunk szerződésben, hanem a leányával. Mi minden tőlünk telhetőt elkövettük az Ö érdekükben, de úgy látszik a jó szó a kedvesség nagyon kevés!
Természetesen kiadjuk az áthelyezőt, és ügyvédi útra tereljük az iskolánkat ért anyagi és erkölcsi kár megtérítése végett a panaszukat.
Tisztelettel, X-Car autósiskola.

Tisztelt Fogyasztóvédelem,

Elég kényelmetlen szituációba kerültem a shopline.hu-val. Munkáltatómtól kaptam 3x5 eFt értékű levásárolható kupont. Kiválasztottam 6 db árut, amit szeretnék ennek értékében megvásárolni, a rendelést 2014-03-19 adtam le. Amikor 12 nappal később rákérdeztem, hogy mikorra várható a megrendelt áru, azt a választ kaptam, hogy dolgoznak rajta, de nincs pontos információjuk róla, hogy ez mikor következhet be. Két héttel később újra írtam levelet, mert már nagyon úgy tűnik, hogy az ajándék kuponom beváltása ellehetetlenedett.
Erre semmilyen válasz nem érkezett. Nagyon szívesen elállnék a vásárlástól, de sajnos máshol nem válthatom be a kupont. Kifejezetten furcsának tartom, hogy bár a facebook-on pár órája feltett bejegyzések/akciók reklám kommunikációs üzenetek találhatók, mégsem eszik szó arról, hogy pár hét a szállítási határidő, esetleg ideiglenesen szünetel a szolgáltatás. https://www.facebook.com/shoplinewebaruhaz?fref=ts
Hasonló képen nincs semmilyen problémáról szó a shopline hivatalos oldalán: http://shopline.hu/news/news.action?id=13155&tabname=shopline/main
Segítségüket előre is köszönöm, M.


Tisztelt Fogyasztóvédő szervezet!

Az elmúlt másfél hónapban, az alig egy éve vásárolt ASUS (N56VJ típusú) laptopomat folyamatosan szervizelik. Eddig türelmesen vártam és tűrtem, hogy az ASUS Magyarország által megnevezett egyetlen hivatalos szervizpartner (FixDirect) végre megjavítsa a laptopom, amelyre építészhallgatóként nagy szükségem lenne. A laptopot először február 20-án adtam be a szervizbe, azóta gyakorlatilag használhatatlan. Jelenleg a 14 hetes szorgalmi időszak 8. hetében járunk. A laptop a nagy hardverigényű programok miatt egy elég drága darab volt, amit nem egyszerű pótolni. A 300.000 Ft értékű laptopot egyszerűen nem tudom pótolni, viszont a feladat-leadások elkezdődtek. Múlt héten már anyagi károm is származott laptopom használhatatlansága miatt (pótleadás miatti póteljárási díj). Ez ugyan nem nagy pénz, viszont ez volt az a pont, ami teljesen kiverte a biztosítékot és felvetette a kérdést; vajon ki lesz a felelős, ha további pótleadási díjakat kell fizetnem, vagy ne adj Isten tárgyakat bukok el, melyeknek díját megint csak meg kell térítenem.
Pontos történet:
A laptopot 2013.febr.8-án vásároltam a DigiPrime.hu-n. Nem sokkal a megvétel után szervizbe (FixDirect) kellett vinnem hanghiba miatt (2013.febr.26.). Ezt a hibát a szerviz szakszerűen, viszonylag gyorsan orvosolta. Ezek után hosszú ideig nem volt gond a laptoppal, majd egyszer csak elkezdett lötyögni a kijelző az egyik zsanérjánál. Emiatt, 2014.febr.20-án beadtam a laptopot a szervizbe, ahol közölték, hogy ez előfordul, sajnos ez típushiba. A problémasorozat itt kezdődött. A gépet ismételten relatíve gyorsan, márc.6-án visszakaptam. A hibát, amivel beadtam megcsinálták, viszont úgy kaptam vissza a gépet, hogy annak touchpadja be volt csúszva a topcase (felső borítás) alá. A touchpad bal oldalán 1-2 mm-es rés tátongott, jobb gombját pedig nem lehetett használni (maga a thouchpad funkcionál egérgombként is). Így márc.6-án visszavittem a laptopot a szervizbe, ahol először megpróbálták a hibát egyből orvosolni (ez egy óra várakozást jelentett), majd közölték, hogy sajnos új alkatrészek kellenek a géphez, úgyhogy ott kell hagynom. Az elvileg újra megjavított gépért márc.14-én csak édesapámat tudtam elküldeni, aki átvette a gépet és hazahozta. Azt én, már csak este vettem észre, hogy a gépen, az addigi magyar billentyűzet helyett, szlovák lett berakva.
Ezért március 17-én ismételten visszamentem a szervizbe, hogy visszacseréltessem a gombokat az eredetire (amit leszedtek a gépről), mert idő közben a szerviz felvilágosított, hogy az ASUS ezt a laptopot ilyen konstrukcióban sose hozta be az országba (a plusz extra amiben különbözik, hogy világít a billentyűzete), így a magyar billentyűzetet nem is tudják rátenni a gépre. Mivel a szervizben csak részlegesen sikerült visszacserélniük a billentyűzetet (pl. két Y maradt) felhívtam az eladót is, hogy ő mit tud nekem mondani a gép eredetéről. Ugyanis időközben megvizsgáltam a gép dobozát is, amiről a származási ország, és billentyűzet nyelve le van vakarva. Egyébként az üzlet elvileg ASUS Gold partner, tehát joggal feltételeztem, hogy a gép 100%-osan magyar, és teljes mértékben élvezi a magyar partnerek szolgáltatásait, sehol nem tájékoztattak, hogy a gép importáru lenne. A bolt közölte velem, hogy a gépet Csehországból importálták, de mivel az Unión belül szabad kereskedelem van, így semmi jogsértést nem követtek el.
Viszont a billentyűzetet ingyen és garanciálisan hajlandóak magyarra visszacserélni. Meg is állapodtunk, hogy egy héttel később, szerdán viszem a gépet, mert nekik is néhány munkanapot igénybe vesz a csere. Azonban márc.19-én, a kijelző is tönkrement. A színeket nem jól kezelte. Tehát újra el kellett volna vinnem a szervizbe, viszont ekkor már eljutottam arra a pontra, hogy engem a gép szervizelése már nem érdekel, a gép vételárát szeretném visszakapni, hiszen már majd egy hónapja javítgatták hasztalan. Éppen ezért márc.24-én bevittem az eladóhoz, azonban ő kérésemre azt válaszolta, hogy sajnos előbb el kell küldeniük a szervizbe (FixDirect), ők nem tudják csak úgy visszatéríteni nekem a vételárat, de nyugodjak meg, 3., 4. alkalommal már az ASUS maga szokta fölajánlani a pénzvisszafizetést. Ez múlthét hétfőn történt. Mivel pénteken még mindig semmi hír nem volt a laptopommal kapcsolatban, fölhívtam a boltot, hogy felvilágosítást szeretnék kérni a gép állapota felől. Azt mondták, hamarosan visszahív a szervizes kolléga. Vártam egy és egy háromnegyed órát, majd én hívtam fel a DigiPrimeot, mert az ígért visszahívás nem történt meg, viszont nekem hamarosan órám kezdődött, ami miatt nem tudtam volna fölvenni a telefont. Az ügyintéző ezúttal már egyáltalán nem volt segítőkész, sőt föl volt háborodva, hogy megint hívom, mikor ő mondta, hogy majd visszahívnak. (A telefonos megkeresés, végül a pénteki nap folyamán nem történt meg.)
Jelenleg itt tart az ügy. Fogalmam sincs mi van a gépemmel, hol van, már anyagi károm keletkezett az egészből és akkor a rengeteg szaladgálást, idegeskedést stb. még nem is számolom. Természetesen az ASUS Magyarország felé is szerettem volna jelezni problémámat, aki azonban azt mondta, hogy ők csak telefonos ügyfélszolgálatot tartanak fönt, és ezzel nem foglalkoznak. Engem továbbra is csak az érdekel, hogy az ügy mielőbb legyen rendezve, és kapjam vissza a gép vételárát, ami 300.000 Ft. További követelésekkel nem élek.
Sajnos a szövevényes ügy miatt, már azt sem tudom, kihez fordulhatnék, hol kéne kezdenem, hiszen három cég is érdekelt az ügyben (ASUS Magyarország, FixDirect, DigiPrime). Ebben szeretném segítségüket kérni.
Köszönettel várva válaszukat, Z.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az ügyfél által panaszolt esettel kapcsolatban az alábbi észrevételeket tudom Önökkel megosztani. A készüléket három alkalommal javítottuk szervizünkben, illetve a forgalomba hozó 2014.03.31-én leadta kijelző hibával.
A készülék az alábbi időpontokban volt szervizünkben javításon:

1:,
Nyitás: 2013.02.15 Átvételi bizonylat : MR1303747 Hibaleírás: „ mélynyomó csatlakoztatása után recseg a hang, mp-as lejátszóval csatl.-va nem recseg” Javítás módja: Alkatrész csere.
Zárás: 2013.02.26
Észrevétel: A készülék javítása során a mélynyomó oldalsó csatlakozóját kellett cserélnünk, mert kontakthibás lett. Illetve maga a mélynyomó külső hangszóró is cserére került az esetleges kábel problémák megelőzése érdekében.

2:.
Nyitás: 2014.02.24 Átvételi bizonylat : MR1404567 Hibaleírás: „bal oldali zsanér laza és lötyög adat vesztés lehetőségéről az ügyfél tájékoztatva lett. jelszó nincs” Javítás módja: Alkatrész csere.
Zárás: 2014.03.06
Észrevétel: A készülék javítása során az alsó és felső burkolat került cserére, mivel a felső burkolat csak a billentyűzettel kompletten cserélhető, eredeti lokalizációjú billentyűzet került a készülékbe. Jelen esetben ez SK azaz szlovák nyelvű. A levél végén megtalálható a készülékhez tartozó alkatrész lista ( kiemelve a billentyűzetre vonatkozó rész ), mely a főbb elemek adatait tartalmazza. Csak ebből a listából rendelhető a készülékhez alkatrész.
 
3:,
Nyitás: 2014.03.06 Átvételi bizonylat : MR1405802 Hibaleírás: „Topcase, touchpad, touchpad holder csere, HDD, RAM, Asus final test ok.” Javítás módja: Alkatrész csere.
Zárás: 2014.03.14
Észrevétel: Sajnálatos módon deformáció volt a beszerelt alkatrészen, ami további alkatrész cserét indokolt, illetve a korábban beszerelt top case újbóli cseréjét.

A cserék után, bár nem lett volna kötelességünk, a felhasználó eredeti billentyűzetéről egyesével levettük az eltérő gombokat és „magyarítottuk” a szlovák billentyűzetét amennyire tudtuk. Ezért az elvégzett munkáért szervizünk munkadíjat nem számított fel. A billentyűzeten egyébként jól kivehető, hogy nem eredeti Magyarországra szánt billentyűzet. (eltérő színű ékezetes karakterek.)

4:,
A forgalomba hozó adta le javításra.
Nyitás: 2014.03.31 Átvételi bizonylat : MR1407146 Hibaleírás: „Kijelző hibás. Adatok fontosak..” Javítás módja:
Zárás: A javítás még folyamatban
A negyedik javítás jelenleg is folyik, mivel a forgalomba hozó, nem kérte az esetleges készülékcserét, illetve a kártalanítást, így nem értesülhettünk a vásárló kéréséről emiatt ezt nem is továbbítottuk az ASUS magyarországi képviselete felé, aki ezekben az esetekben kompetens.
Elérhetőségük: ugyfelszolgalat@asus.com Tel:. 06-1-505-4561 A forgalomba hozóval kapcsolatos kérdésekben nem tudok állást foglalni. Nagyon sajnálatos az eset, amennyiben tudok valamiben még segíteni Önnek vagy az ügyfélnek, kérem keressenek nyugodtan.
Üdvözlettel: FixDirect Kft. szervizvezető

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tanácsát kérem, mit tehetek, ha fiatalkorú gyermekemnek cigarettát ad el egy dohánybolt? Kézzelfogható bizonyítékom is van rá, tudniillik, a gyermek a bankkártyáját használta, és kezemben van a bankszámla kivonat, melyen a bolt száma is szerepel. Ráadásul az eset nem is egyszer történt meg. Szíves tájékoztatásukat várva,
Tisztelettel: BaL

Tisztelt Levélíró,

A leírt esetben a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz kell fordulni, a hatóság megteszi a szükséges intézkedést. http://www.nfh.hu/magyar/kapcsolat/panaszbejelent 2013. július 1-jétől megváltoztak a dohánytermék-értékesítés fogyasztóvédelmi szabályai. Az előírások alapvető célja a dohányzásnak a fiatalkorúak körében történő visszaszorítása, ennek érdekében a fiatalkorúak dohánytermékhez jutásának megakadályozása.
18 éven aluli személy nem léphet be a Nemzeti Dohányboltba és ott nem vásárolhat dohányterméket. Kétség esetén a dohánytermék-kiskereskedő köteles a fogyasztót életkora hitelt érdemlő igazolására felhívni, ennek hiányában a kiszolgálást meg kell tagadni és felszólítani az üzlethelyiség elhagyására!

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A Nestlé „Csekkolj rá” Balatonszeletes nyereményjátékában játszottam, és nagy örömömre nyertem egy Xbox-ot, még novemberben. Megkaptam a készüléket december végén. Majd többször írtam a Nestlének a Facebookon, hívtam őket telefonon, mert nem adták oda az Xbox papírjait. (Pl. a Garanciajegyet.)

Többszöri megkeresésemre is maximum annyi volt a válasz, hogy „az ügyön dolgoznak”, majd lebeszélik a bolttal ahonnan vették. Majd jött egy olyan válasz, hogy azért nem tudnak adni garanciapapírt, mert az összes Xbox amit vásároltak, azoknak csak egy garanciapapírja van. Újabb megkeresésemre azt mondták, újra dolgoznak az ügyön (már december 31.-e óta).
Azóta 2 hónap eltelt, és nem látom, hogy érdemben foglalkoznának az üggyel. Mit tehetnék?
üdvözlettel: S.

Kedves Nyertesünk,

Először is szíves elnézését kérjük, amiért ilyen sokáig húzódott az ügy megoldása. Biztosíthatjuk afelől, hogy kollégáink mindent megtettek annak érdekében, hogy felgyorsítsák az eseményeket és Ön minél előbb megnyugtató választ kapjon. Az XBOX nyereményéhez tartozó „garanciajegyet” illetően a következő tájékoztatást tudjuk az Ön részére adni.
Az XBOX Support vonal tájékoztatása alapján a termékhez nem jár garancialevél, a termékhez tartozó „serial kóddal” tudja kérvényezni a javítást, mely kód a terméken található meg. A következő linken részletes tájékoztató a következő linken (http://support.xbox.com/hu-HU/xbox-360/repair/repair-process) érhető el, ahol lépésről lépésre le van írva, hogy konkrétan mi a teendő meghibásodás esetén. A gyártástól számított 2 éven belül érvényes a garancia a termékre. Köszönjük szépen türelmét és bízunk benne, hogy Önt továbbra is hűséges játékosaink között tudhatjuk.
Üdvözlettel: Nestlé Fogyasztói Szolgálat
Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Hivatkozással 2014. február 23-án cégünkhöz küldött levelére, ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy játékosunk Önökhöz írott panaszát sikerült megnyugtatóan rendeznünk, a szükséges tájékoztatást, dokumentumot megkapta.
Tisztelettel: Nesté Fogyasztói Szolgálat

Az ügyben furcsa, miért kell várni 2,5 hónapot egy érdemi válaszra, amit pedig többször is megsürgettek. A Nestlé játék résztvevője nem panaszkodott, csupán kérdezett nyereményéről. Miért csak akkor méltatják válaszra saját nyertesüket, amikor egy civil szervezet is megkeresi őket?
Bár alapítványunk is közel 3 hétig várt az egyszerű válaszra a Nestlétől…
Egy vevőbarát (világ)cég sem engedheti meg magának az időhúzó válaszadást – úgy gondolom. (Selmeczi Balázs, FVA)


Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

A weboldalukat olvasva végső elkeseredésemben fordulok Önökhöz a segítségüket kérve. 2013. november 15-én vásároltam egy Prestigio Multiphon 5300 típusú okostelefont az Extreme Digital Zrt. egyik üzletében ( mely azóta már megszűnt.), 60.000 Ft-ért, 2 éves háztól-házig garanciával. A telefonra egyedülállóként 2 évet spóroltam. 2014. január 28-án a beépített kamerája "elszállt".
Többnapos utánajárás után a 1148 Bp., Őrs Vezér téren a Sugár Üzletházban lévő Extreme Digitál üzletben tudtam meg, hogy a szervizelésével a 3526 Miskolc, Szentpéteri Kapu 80. sz. székhelyű Fixit Hungary Kft. foglalkozik. Tájékoztattak arról, ha náluk hagyom a telefont az 30 napos szervízelést jelent, de ha felveszem a kapcsolatot a Szervizzel, kb. 10 napon belül kézhez kapom kijavítva. Mivel cserekészüléket nem kaptam az utóbbi lehetőséget választottam. A Fixit Hungary Kft.-hez interneten kellett regisztrálni és a hibát bejelenteni. Bejelentésemben az is szerepelt, hogy minimális internet használata mellett is rövid az akkumulátor üzemideje. Ez azt jelentette, hogy napi 3-4 alkalommal történő 2-4 perces beszélgetéseket követően sem bírta tovább az akkumulátora az 1 napot.
A bejelentés 2014. február 04-én megtörtént. Automatikus válaszlevelükben azt az információt kaptam, hogy a telefont a megvásárolt állapotban minden tartozékával összecsomagolva várjam a futárt. Amennyiben a futár 2 napon belül nem jelentkezik értesítsem Őket. Követtem az utasítást. A futár nem jelentkezett 2 napon belül, újra írtam Nekik....majd február 10-én végre elszállították a telefont. 2014. február 26-án nagy örömömre megérkezett a telefon. Az öröm csak a kicsomagolásig tartott, ugyanis bekapcsolás után ugyanazt a hibát tapasztaltam ami miatt szervizbe küldtem, a kamera nem működik, az akkumulátorra vonatkozó bejelentésemet meg egyenesen figyelmen kívül hagyták.
A mellékelt munkalapon az állt, hogy software újratelepítést végeztek. A jótállási jegyet le sem bélyegezték, nincs nyoma, hogy a telefon majd egy hónapig szervizben volt, Még az nap mérgemben írtam a szerviznek egy reklamációs levelet, melyben azt firtattam, hogy egyáltalán csináltak e valamit a telefonnal vagy csak utaztatták cserekészülék nélkül majd egy hónapig. Ha pedig valóban software újratelepítést végeztek, miért nem vették a fáradtságot arra, hogy leteszteljék működik e a telefon?
Kétségbe vontam az elvégzett munkát, majd levelemmel egyidejűleg újra beregisztráltam a hibát az internetes oldalukon. A reklamációmra választ nem kaptam. A hibabejelentést fogadták, újra az automatikus üzenetet kaptam a futárra vonatkozóan. Mivel a futár megint csak nem jelentkezett 2014. 03. 04-én ezt jeleztem ezt a szerviz felé.
Válasz ismét nem jött,,,,,, futár sem. 2014. 03. 10-én újra írtam a Szerviznek sürgős intézkedésüket kérve, valamint, hogy postafordultával cseréljék ki a készüléket vagy fizessék vissza az árát.......választ nem kaptam. A mai napon 2014. március 11-én türelmem fogytán elmentem az Őrs Vezér téren lévő Extreme Digital üzletbe és panaszomat előadva kértem cseréljék ki a telefont vagy adják vissza a vételárat, mivel már másfél hónapja nem tudom használni a készüléket. Jogorvoslatot itt sem kaptam, arra hivatkozva, hogy a szerviztől kell nekik egy jóváírás előbb.
Felajánlották, hogy Ők elküldik a szerviznek a telefont, de ez nekem újabb 30 napot jelent. Cserekészüléket nem tudnak biztosítani. A panaszomról nem készült jegyzőkönyv. Az üzletvezető helyettes csak azt tudta mondani, hogy nem áll módukban segíteni, sem a készüléket kicserélni, sem a vételárat visszaadni. Mivel a panaszomról jegyzőkönyvet nem készített és nem is mutatott rá hajlandóságot, ekkor kértem a vásárlók könyvét, hogy legalább nyoma legyen a felszólalásomnak.
Erre Ő azt válaszolta, éppen most akarta megírni a jegyzőkönyvet. Több mint 2 órás ügyintézés után dolgavégezetlenül és elégedetlenül jöttem el az üzletből. Kifizettem 60.000,- Ft-ot, a pénzemet használják, de én a telefont immáron előreláthatólag 2,5 hónapig nem tudom használni. A reklamációval nem foglalkoznak. Cserekészüléket sem a szerviz, sem az üzlet nem biztosít. Arról nem is beszélve, hogy már bizalmam sincs feléjük, hol a biztosíték arra, hogy 30 nap után megint nem ugyanúgy kapom vissza a telefont, hogy semmit nem csináltak vele? Csak addig jó a vásárló, amíg fizet? Nem 2 Ft-ról van szó, hanem 60.000 Ft-ról, ami nekem nagyon sok pénz. A meglévő dokumentumokat mellékelem, bízva segítségében. Kérem, hogy amennyiben nem áll módjában segíteni, továbbítsa levelem az illetékes Fogyasztóvédelmi Hatósághoz.
Köszönettel: F.

Köszönjük megkeresését!

Először is engedje meg hogy az okozott kellemetlenségek miatt szíves elnézését kérjük. Egyeztetve szervizünkkel, sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mi okozhatta az ügyintézés problémáját. Kérem jelölje meg azt az üzletet, ahova betudja vinni a készüléket és a helyszínen kártalanítják önt. Türelmét köszönjük.
Termékeinkkel és szolgáltatásainkkal továbbra is készséggel állunk rendelkezésére, melyekről teljes körű felvilágosítást kaphat honlapunkon, illetve ügyfélszolgálatunk e-mail címén; a 061/452 0090 és a 061/452 0091-es telefonszámokon.
Üdvözlettel, SR ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKATÁRS

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

A tegnapi napon visszakaptam a pénzemet az üzletben. Hálásan köszönöm a gyors és hatékony segítségét, Ön nélkül ez nem ment volna. Munkájához a továbbiakban is sok sikert kívánok!
Köszönettel: F.


Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

2014. március 8-án a székesfehérvári AUCHAN áruházban kívántam vásárolni 4 db GOODYEAR 195/65 R15 nyári gumiabroncsot, a vonatkozó heti akciós katalógusban meghirdetett "nyári gumiabroncs vásár" hirdetés alapján.
E célból Siófokról személygépkocsival elutaztam Székesfehérvárra, ahol az üzletben a meghirdetett gyártmányú és méretű gumiabroncsból egyáltalán nem volt készleten (az akció második napján!! ).
Kérem panaszom kivizsgálását és segítségüket.
Üdvözlettel! S.

[Válasz]


Tisztelt Fogyasztóvédők!

A Wizzair Légitársasággal kapcsolatban fordulok önökhöz. Február 24-én három kollégám utazott volna az említett légitársaság járatával Moszkván keresztül Ukrajnába. Az utasok szállítását a légitársaság - repülőtéren szolgálatot teljesítő személyzete - megtagadta, azzal az indokkal, hogy az utasoknak nincs a beutazáshoz szükséges vízumuk. Természetesen, mielőtt a repülőjegyet megvásároltuk az utasok számára, telefonon érdeklődtünk Oroszország Magyarországi Nagykövetségén, hogy tranzit utas számára, abban az esetben, ha Moszkvában csupán átszáll egy másik repülőgépre, de a repülőteret nem hagyja el, szükséges-e vízum? A követség határozott "NEM szükséges" válasza után döntöttünk a Wizzair-es járat mellett.
Egyébként a követség honlapján is ugyan ez a tájékoztatás szerepel vízumkötelezettség ügyében, idézem:

Külföldi állampolgár és hontalan személy vízum nélkül utazhat át az Oroszországi Föderáció területén, amennyiben légi járművön átszállás nélkül halad át az Oroszországi Föderáció területén; nemzetközi légitársaság repülőgépén utazik és 24 órán belül ugyanazon a repülőtéren végez átszállást, rendelkezik a továbbutazást igazoló, konkrét dátumra szóló repülőjeggyel és a célországba való beutazáshoz szükséges, megfelelő módon kiállított okmányokkal, a kényszermegállás esetét kivéve; olyan ország állampolgára, amellyel az Oroszországi Föderáció megfelelő nemzetközi szerződést írt alá.

Az utazást megelőzően tájékozódni próbáltunk a légitársaság honlapján is, de semmilyen utalást nem találtunk arra vonatkozóan, hogy a cégük milyen feltételek megléte esetén szállít tranzit utasokat. Az utasok a beszállás megkezdésekor hiába mutatták be a továbbutazásukat igazoló repülőjegyet és próbálták meggyőzni a személyzetet arról, hogy nem kell vízum ebben az esetben, hoppon maradtak. Késve tudtak elutazni egy másik, sokkal drágább repülőjeggyel az üzleti tárgyalás helyszínére és természetesen a le nem utazott Wizzair-es jegy árát sem kapták vissza. Ezen kívül a beléptető személyzet nem volt hajlandó semmiféle igazolást kiadni arra vonatkozóan, hogy milyen jogcímen tagadták meg az utasok elszállítást. Teljesen érthetetlen számomra, hogy egy szolgáltatást végző cég döntése milyen alapon írja felül azt a nemzetek közötti megállapodást, ami a fogadó ország területén a tranzit utasokra vonatkozik!
 

Tekintettel arra, hogy a Wizz Air Hungary Kft. több mint tíz éves fennállása óta még sosem vette a fáradtságot arra, hogy az általunk továbbküldött panaszlevelekre válaszoljon, ahogyan a hozzánk forduló panaszosok közvetlen bejelentéseit is jogsértő módon figyelmen kívül hagyja, nem ígérhetünk érdemi választ sem a légitársaságtól. Megkerestünk az Oroszországi Föderáció Nagykövetségét véleményüket kérve az esetről. (Selmeczi Balázs, FVA)


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Ezúton szeretném Önöket tájékoztatni az alábbiakról. 2014.03.01. 9:33-kor a Samsung Mo. telefonosos ügyfélszolgálatán (06-80-726-7864) az alábbi bejelentést tettem: A televízió készülék optikai hangkimenetele korlátozottan működik. Pontosabban ha a Samsung applikációkat használom nincs hang az optikai kimeneten, csak a készüléken. Az ügyfélszolgálat megvizsgálta a bejelentésemet és tájékoztatott, hogy ez nem a készülék hibája, hanem a programé és így visszautasítják a javításra tett igényemet.
Felhívtak a figyelmemet, hogy magamnak kell jeleznem a program készítői felé, hogy a hibát orvosolják.
A vásárláskor sem, valamint a használati útmutatóban sem volt feltüntetve, hogy létezik olyan eset amikor a televízió egyetlen hangkimenetele (optikai) korlátozva lehet bizonyos normál használatkor. Megértem hogy nincs ráhatásuk a program készítőire a gyártónak, de azt szerintem jelezhetik a vásárló felé, hogy lehet problémák bizonyos esetekben. Mivel a televízió készülék házimozi erősítővel működik zavaró tényező az, ha HBOGO szolgáltatását hang nélkül kell igénybe venni. Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm, Tisztelettel: P.

Tisztelt Uram!

A mai napon történt telefonbeszélgetésünkre hivatkozva, kérem, kérelmének elbírálása érdekében, szíveskedjen elküldeni az alábbi dokumentumok másolatát jól olvasható formában postai úton vagy e-mailben (utóbbi esetben a szkennelt vagy fényképezett változat is megfelelő – ahogyan Önnek kényelmesebb):
- a vásárlás pontos időpontját igazoló számla
- a jótállási jegyfüzet azon oldalának másolata, amelyen az eladás dátuma, a készülék pontos típusa és gyári száma szerepel
Címünk: Samsung Electronics Magyar Zrt. 1385, Budapest, Postafiók 890,
E-mail: sehsupport@samsung.com

Biztosíthatjuk Önt, hogy amint kérelme és az említett dokumentumok megérkeznek, ügyének kivizsgálását illetékes kollégáink haladéktalanul megkezdik és válaszukat minden esetben írásban küldik, e-mailben vagy postai úton. Természetesen amennyiben további segítségre van szüksége, az Ön szíves rendelkezésére állunk e-mailben, a honlapunkon megtalálható online chat szolgáltatásunkon keresztül, vagy a díjmentesen hívható 06-80/726-7864-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon.
Tájékoztatjuk, hogy kérdésének adtunk egy nyilvántartási számot: 2910610336.
A gyorsabb és hatékonyabb segítségnyújtás érdekében erre is tud hivatkozni következő megkeresésünkkor.
Üdvözlettel, Samsung Electronics Magyar Zrt., Ügyfélszolgálat

Tisztelt Selmeczi Balázs úr!

Köszönöm a gyors közreműködésüket az ügyemben. A tegnapi napon felkerestek telefonon a Samsungtól és elnézést kéretek. Küldtek egy levelet, ahol írásban is bejelenthetem az igényemet. Pozitívan álltak a bejelentésemhez. Estére már egy megoldással kerestek fel telefonon, amivel kiküszöbölhető ideiglenesen a hiba. Ezt nem volt még alkalmam ellenőrizni, de a héten megteszem.
Tisztelettel: P.


Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!

Szegedről jelentkezem. Immár sokadik alkalommal szembesülök azzal, hogy a Lidl üzletlánc éppen aktuális reklámújságában akciósan reklámozott árucikkek egy része a következő napra már elfogyott. Jelen esetben a HELLO ÁZSIA február 20-26. újságról van szó. Pénteken délelőtt, az akció második napján a 7 oldalon át reklámozott ázsiai jellegű árucikkeknek majdnem egyharmada hiányzott mindkét szegedi Lidl bolt polcairól. Többedmagammal hiába kerestük a mangó szószt, különböző ízesítésű wok olajokat, kókusztejet, indiai ivójoghurtot, egzotikus joghurtot, és meg sorolhatnám.
Kérdésemre, hogy érkezni fog-e a hiányzó áruból utánpótlás az akció időtartama alatt, nemleges választ kaptam a boltosoktól. Ugyan az újság alján az áll, hogy " A termékek nem képezik részét az állandó kínálatunknak és a készlet erejéig kaphatók", ennek ellenére illene legalább az akció ideje alatt nagyobb mennyiséget biztosítani, vagy ne heti akcióban reklámozzanak olyasmit, amiről már tudják hogy nem elérhető Nem tudom, minek nevezhető ez a vásárlókkal szembeni magatartás, de akármi is, ideje lenne véget vetni ennek a "becsapós"vásárló csalogató reklámozásnak.
Tisztelettel kérnénk a LIDL-t az ilyen fajta reklámtól való tartózkodástól, megvagyunk nélkülük is, így is elég szemét és a vásárló zsebére menő kéretlen reklám újsággal tömik a postaládáinkat. És végül, de nem utolsó sorban, jó lenne azzal is számolniuk , hogy nem a vásárló van a kereskedelemért, hanem fordítva.
Tisztelettel, J.É.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az alábbiakban küldjük válaszunkat a " Lidl, becsapós febr.20-26 reklám újság" tárgyban továbbított vásárlói panaszbejelentésre, melyet kérjük szíveskedjenek továbbítani a levélírónak.

Tisztelt J.É.!

Sajnálattal értesültünk arról, hogy a 2014. február 20-26. között meghirdetett akció keretében nem sikerült több Vitasia termékünket is megvásárolnia. Nagyon fontos számunkra áruink elérhetőségének a biztosítása. Az a célunk, hogy vásárlóinknak a termékeinket mindig a megfelelő mennyiségben és minőségben tudjuk biztosítani.
Az akciós termékek beszerzésénél igyekszünk a várható fogyásnak megfelelő mennyiséget beszerezni, amit a múltbéli eladási adatok alapján mérünk fel. A kereslet sajnos nem látható mindig előre, ezért előfordulhat, hogy néhány termék idő előtt elfogyhat. Sajnos az Ön által keresett termékek esetében is ez történt. A hasonló esetek elkerülése érdekében a jövőben igyekszünk nagyobb figyelmet fordítani az áruk rendelésére. Megértését köszönjük, és bízunk abban, hogy a történtek ellenére a jövőben is hűséges vásárlóink között tudhatjuk.
Üdvözlettel: Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt., Minőségbiztosítási osztály

Jó napot kívánok!

A Bajai Penny Marketben ma történt velem.
Dylon mosógép mosogatógép tisztítót vásároltam, amely az akciós a tábla szerint: 679 Ft / 2db. A kasszához érve az tapasztaltam hogy darabja 679 Ft-ért (a duplájáért!) szerepel a nyugtán. Mikor felhívtam a figyelmét az eladónak, hogy nem jó az ár, közölte, hogy biztos én olvastam félre. Hívtam az üzletvezetőt aki megerősítette, hogy igazam van 2 db kerül 679 Ft-ba, és közölte hogy nem tud mit csinálni, ha kell úgy, hogy darabja ennyi vigyem el, ha nem hagyjam ott, mivel a kassza így számolja...
Szerintem ez súrolja a vásárló megtévesztése kategóriát. Még egy dolog. A plakáton a bejáratnál, illetve az újságban szereplő termékeknek nyoma sincs! Sem az akció napján sem később nincsenek a polcokon a termékek. Kifogásuk: nem kaptak.. Akkor a plakátot miért teszik ki?
Üdvözlettel: Ki., Baja

Tisztelt Selmeczi Balázs úr!

Köszönjük együttműködését és segítségét! Ezúton kérjük Önt, hogy legyen kedves válaszunkat a panaszos fél felé továbbítani.
Köszönettel és üdvözlettel: Penny Market Kft.

Tisztelt Vásárlónk!

Köszönjük, hogy megtisztelte bizalmával társaságunkat és jelezte számunkra panaszát.    A Penny Market Kft. elsődleges célkitűzése, hogy vásárlóit barátságos környezetben, folyamatosan megújuló és széleskörű áruválasztékkal kínálja és természetesen, hogy az Önhöz hasonló vásárlóink elégedettek legyenek mind cégünk termékeivel, mind az üzleteinkben történő segítőkész és magas színvonalú kiszolgálással. Az árukínálatunkban szereplő termékek mellett elhelyezett árkiírás és árfeltüntetés a vásárlók megfelelő tájékoztatását hivatott szolgálni, mely a jogszabályi követelményeknek megfelelő módon kerül kifüggesztésre, ezért számunkra különösen fontos, hogy minden terméknél helyes ár legyen kiírva, vagy jól látható módon legyen kifüggesztve.
Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy kivizsgálásunk alapján valószínűleg az érintett üzletben elírás vagy nyomtatási hiba történhetett, mert a termék kommunikációja alapján a „Dylon 3in1 tisztító por” 2 * 75 g / csomag kiszerelésben érkezett meg áruházainkba – a termékek ebben az egységcsomagolásban kerültek meghirdetésre és kihelyezésre (rajtuk jól olvashatóan a 2 tasak felirat). Levelünk csatolmányában küldjük a termékkel kapcsolatos kommunikációt, amely egyértelművé teszi a termék kiszerelését illetve egységcsomagolását.
Természetesen minden kedves Vásárlónk pontos és korrekt tájékoztatása fontos számunkra, ezért az Önnek esetlegesen okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük – az Önt ért kellemetlenség kárpótlásaképpen felajánlunk Önnek 1 000 Ft értékben ajándékkártya feltöltést, amelyet a Penny Market áruházakban van módja felhasználni. Kérjük Önt, hogy az átadás módjával kapcsolatosan legyen kedves az ugyfelszolgala@penny.hu e-mail címen megkeresni Ügyfélszolgálatunkat – munkatársaink készséggel segítenek Önnek a további ügyintézésben. Az Ön által leírt termékhiány esetében amennyiben van mód és lehetőség, akár üzletek közötti átszállítással is igyekszünk segíteni (amennyiben készleteink lehetővé teszik), ugyanakkor érdemben a termék megnevezését követően áll módunkban nyilatkozni.
Az Önnek okozott kellemetlenségért ismételten szíves elnézését kérjük, reméljük, hogy továbbra is megtiszteli a Penny Market Kft.-t bizalmával és amennyiben további kérdése, észrevétele vagy panasza lenne, készséggel állunk rendelkezésére.
Üdvözlettel, REWE GROUP Hungary, / Értékesítés

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2013 március. 11-én vásároltam a dombóvári Euronics üzletben egy Indesit mosógépet, amely a plusz garancia vásárlásával 100.000 forintba került. 2013 decemberben meghibásodott a mosógép, december 11-én bejelentettem a megadott központi számra a hibásodást, ahol azonnal regisztráltak, és közölték, hogy pár napon belül a velük szerződésben álló pécsi Eszkimó cég felkeres a megadott telefonszámon, majd időpont egyeztetés után kijönnek javítani. Azóta minden héten telefonálok, mind a központba, mind pedig az Eszkimó céghez is, de sajnos minden alkalommal csak hitegetnek.
Más szerviz sajnos nem javíthat, mert nem áll az Indesittel szerződésben. A hívásaimat rögzítették, ennek ellenére azóta is semmi cselekedet. Kérem segítsenek, hova tudnék még fordulni megoldásért?
Köszönettel és Tisztelettel: Já., Mágocs

Tisztelt Selmeczi Balázs !

Megkeresésére tájékoztatjuk, hogy a vásárló közvetlenül az Indesit felé jelezte a problémát, illetve a készülék meghibásodását, így sem a Vöröskő Kft-nek, sem a – vásárlás helyszínének – a dombóvári üzletünknek nem volt tudomása a termék meghibásodásáról, illetve az elhúzódó szervizelési időről. Felvettük a kapcsolatot az említett szervizzel, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a múlt héten felkeresték a vásárlót, a mosógép folyatja a vizet amiből kifolyólag rozsdásodik. A termékhez a szerviz február 21-én megrendelte az alkatrészt, illetve egy rozsdásodott palást elemet. Amint megérkezik az alkatrész, a helyszínen javítják a mosógépet, illetve cserélik az elemet.
Az elhúzódó szervizelési idő, az Indesit és a szerviz közötti adminisztrációs problémából adódott , amiről szintén Önöktől szereztünk tudomást. A vásárlót próbáltuk többször telefonon keresni, értesíteni, de sajnálatos módon egyik (szerviz által) megadott telefonszámon sem volt elérhető. Ha további kérdés merül fel, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat és segítségére leszünk.
Üdvözlettel: Euronics Ügyfélszolgálat

Tisztelt Alapítvány!

67 éves vagyok, de ez idáig nem fordultam segítségért ha problémával szembesültem. Most azonban „tollat ragadok”! Szegeden lakótelepen élek. Ez az állapot kissé beszűkíti a Média szolgáltatók közötti választási lehetőséget.
Én a DIGI-vel állok szerződéses viszonyban Internet+Telefon+TV szolgáltatás tekintetében. 2013. decemberében (Karácsonyi ajándékként) beindult az M3-as csatorna. Az adást nem tudjuk elérni, csak un. Boksz segítségével. Felkerestem a Szegeden lévő Ügyfélszolgálati irodát 2013. dec. 21.-én, és második boksz dobozt igényeltem, hogy a másik szobában is elérhető legyen az új csatorna. Azt ígérték, hogy szerződés szerint 15 napot kell rá várni. Ez az idő már többszörösen elmúlt. Reklamáltam telefonon: 1272, e-mailben (automatikus válasz jött, hogy 30 nap a válaszidő) személyesen az Irodán, ahol azt mondták, hogy nincs boksz, 100 db-ot várnak, de még nem érkezett meg. Természetesen kiszolgáltatott vagyok, mert tájékoztatásuk szerint üzletben nincs forgalomban olyan eszköz, amellyel ezt a plusz csatornát elérhetném.
Ami végül is arra késztetett, hogy Önökkel megosszam problémámat, az, hogy úgy érzem a szolgáltatónak nincs joga ezt a csatornát a KÓDOLTAK között szerepeltetni, mert ez talán „királyi” csatorna, az alap szolgáltatások között lenne a helye, szinte alanyi jogon járna, hogy láthassuk. Az Irodán azt mondták, hogy fizetős lesz, ezért tették ebbe a sávba! Jó! Majd ha fizetőssé válik, akkor sorolják be a kódolt csatornák közé! Az Irodán elmondtam, hogy panasszal fogok élni Önöknél.
Köszönöm, ha meghallgattak.

Tisztelt Cím!

Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését. Nyilvántartásunk információi szerint az igényelt beltéri egység idő közben már átadásra került. A digitális szolgáltatások vétele a Kábeltelevízió szolgáltatás bekötésével egyidejűleg lehetségessé vált, mivel a digitális szolgáltatás vétele a kiépített kábelen keresztül történik, tehát a jel vétele lehetséges bármilyen DVB-C tunerrel rendelkező készülékkel (Tv készülék, egyéb kereskedelmi forgalomban megvásárolható digitális dekóder) a végponton.
Kódolt csatornáink az alábbiak: HBO MAX PAK csatornái, felnőtt csatornák, DIGI FILM. A fenti csatornák külön díjazás ellenében, kizárólag az DIGI KFT által biztosított digitális beltéri egység és a hozzá tartozó smart kártya használatával nézhetőek.
Aktuális analóg és digitális csatornakiosztásunk hatályos Általános Szerződési Feltételeink 'E' mellékletében tekinthető meg az alábbi linken: https://digi.hu/uploads/documents/aszf/20140201_E_melleklet_csatornakiosztas_kabel_tv.pdf Szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen jellegű kérdése van, forduljon hozzánk e-mailben, 1272-es 0-24 óráig elérhető telefonszámunkon. Köszönjük megértését!
Tisztelettel: Ügyfélkapcsolati ügyintéző, Customer Service, DIGI Kft.
Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Valóban a tegnapi napon megérkezett az igényelt boksz. Amiért „tollat ragadtam”, az nem a várakozási idő miatt volt, hanem azért, hogy miért tették az M3 csatornát olyan helyre, ahol csak a boksz segítségével lehet elérni! Véleményem szerint ezt a csatornát szinte kizárólag az idősek kedvelik.
Aki nem látja M3-at, lehet, nem is tudja, hogyan érheti el a műsort. A 300,- Ft, amit fizetni kell a bokszért, említésre sem méltó. Hálásan köszönöm, hogy segítettek és nem hagyták megválaszolatlanul levelemet.
Maradok tisztelettel:

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2014. február 1-től Pécsett új helyi menetrendet vezettek be, amely több szempontból hátrányos egy pécsi településrész, a Deindolok lakóinak. Ma a megállóban többen háborogtak, amikor rádöbbentek, hogy az eddigi húsz percenkénti járatindulás váratlanul félórásra ritkult, s mi több, ezt "fejlesztésként" kommunikálták. Többen említették, hogy reggel nem értek be a munkahelyükre sem időben. Panaszunkra a forgalmi irodában Újmecsekalján közölték, hogy e-mailben élhetünk panasszal, javaslattal - vagy a központban, a belvárosban személyesen. Ott helyben nem, mert nem továbbítják.
Ezt többen is kifogásolták (nincs otthon internet; nincs idejük a több kilométerre lévő központba elmenni, a nyitva tartás munkaidőben van stb.) Mivel az iroda ugyanazon a helyszínen van, ahol a bérleteket is árusítják, szerintem kellene lenni Vásárlók könyvének, amelyet kértem is. Közölték, hogy ilyesmi viszont nálunk nincs! Úgy gondolom, hogy kellene lennie valamilyen fogyasztóbarát lehetőségnek ott helyben a panaszok, észrevételek felvételére. Ez itt ugyanis egy szolgáltatás, amelyért fizetünk, nem is keveset! Ha kell a pénzünk, fogadják el mellé a véleményünket is. A józan ész azt diktálná, hogy a szolgáltató a menetrend megváltoztatásakor automatikusan biztosítsa az utasok számára a visszajelzés lehetőségét, sőt aktívan keresse, és örüljön is ezeknek a visszajelzéseknek, amelyekkel saját munkáját hatékonyabbá teheti. Sajnos nem látom ennek a fogyasztóbarát magatartásnak a nyomait - pedig ez most nem pénzkérdés, még ha a járatritkítás az is. Bár a Belvárosban meg éppen üresen mennek a buszok...
Az új menetrendek nyomtatott változata pedig a mai napon nem volt kapható.
Tisztelettel B.

II. levél
A menetrendi változtatás miatt másfél órába telt hazajutnom. 12.15-kor végeztem a munkámmal az Ifjúság úton. 12.28-kor jött egy busz az Egyetemvárosnál, azzal értem ki kb. nyolc perc alatt Újmecsekaljára, ahol gyorsan bevásároltam, majd konstatáltam, hogy vagy gyalogolok egy csomót a jó öt kiló bevásárolt holmival, amúgy fáradtan, vagy megvárom a 13.23-kor induló, 23Y jelzésű járatot. (Amúgy a gyaloglással nem nyertem volna időt, az is majdnem félóra lett volna, ha a 12.53-kor induló 24-esre szállok fel, mert ennek a megállójától elég távol lakom.) Korábban ez az út hazafelé kb. fél órát vett igénybe. Az új helyzet meglehetősen felbosszantott. Különösen, mivel itt előzetesen reformról, nem pedig a szolgáltatás minőségének romlásáról esett szó a pécsi híradásokban. A menetrendre a panaszt a megállóban tettem több utastársammal együtt, akik hasonlóképpen nem örültek a mellbevágóan és szokatlanul hosszú várakozásnak.
A forgalmi irodából érkező úr - aki felvilágosította utastársamat, hogy a 13/23Y jelet nem úgy kell érteni, hogy 13 órakor indul a 23Y járat (ebben reménykedtek többen, nem akartak hinni a szemüknek); hanem azt jelenti, hogy 13.23-kor indul az Y jelzéssel ellátott járat - azt közölte, hogy panaszt csak az Árkádnál az irodában, vagy a Tükebusz hivatalos e-mail címére tehetünk. Másfelől, emberileg én ezt teljesen megértem, úgy gondolom, rájuk is hatalmas teher hárult és hárul ezekkel a változtatásokkal, nagyon sok türelmetlen, bosszankodó utassal találkoznak, különösen a külterületeken lakók körében.
Több olyan személy is akadt, aki a munkahelyére nem tudott eljutni reggel. Nyomtatott menetrendhez sem jutottak időben. Férjem egy reggel nem ért be dolgozni, mert nem várta meg a 22-est a csatlakozó busz. A sofőr, aki nem volt járatos felénk, belehajtott a dűlőben a kerítésbe, emiatt fiammal elkéstünk az iskolából, barátnőm a munkából stb... ez nagyjából az első, nem egészen két hét mérlege. Azt szeretném, ha ez megoldható, hogy a valódi felelőshöz jusson el a probléma. Egyáltalán nem szeretném, ha olyasvalakit vonnának felelősségre, aki ugyan valamelyest talán tehet a téves tájékoztatásról, de magáról a helyzetről, az igazi problémáról, annak feszültségéről a legkevésbé sem!
Ez egyáltalán nem volna méltányos.
Fontos lenne, ha az utasokat hatékonyabban tájékoztatnák annak lehetőségéről, hogy miképpen adhatnak visszajelzéseket. Ez egyáltalán nem a forgalmi irodában dolgozó beosztott egyedüli felelőssége! Pl. jó volna, ha ott helyben az irodában elhelyeznének valamiféle erre alkalmas füzetet, vagy panaszlapot, akármit, ami erre megfelel.
Üdvözlettel: B.  

VálaszTisztelt Hölgyem/Uram!

Az Euronics-ben vettem egy kártyafüggetlen okos telefont májusban, azóta már 4x volt szervizben, 01.17-én hoztam el, de január végén vittem is vissza, mert a kamerája még mindig nem jó. Az üzletben flegmák, nem segítőkészek, passzolgatják az ügyet.
Az eladás után a bolt semmilyen felelősséget nem vállal; a szerviz, ahol csiga lassúsággal javítják (1 alkalom átlagosan kb. 4-5 hét) pedig mutogat a gyárra. Az üzlet addig nem tud pénzt visszaadni, amíg a szerviz nem igazolja, hogy a készülék hibás. Felelős nincs, én, a vásárló húzom a rövidebbet, addig nincs telefonom. Már a második javításra sem volt bizalmam, azzal szemben szerettem volna lépéseket tenni, elállni a vásárlástól. De ez nem lehetséges. Miről szól a jótállás? Milyen jogorvoslattal élhetek, hogy ha hibás a készülék, használhatatlan, és el akarok állni a vásárlástól, vissza kapjam a pénzem? Ki védi a fogyasztókat? Hogy jutunk oda, hogy egy vásárló ennyire kiszolgáltatott és tehetetlen lesz?
Válaszukat várva, üdvözlettel, ZZ

Tisztelt Selmeczi Balázs,

Tájékoztatom hogy a panaszos ügye a vásárló számára megnyugtatóan megoldódott, a készüléket kicseréltük.
Üdvözlettel: Euronics

Ajándék SPAM a Tchibotól
Tisztelt Fogyasztóvédelem

Kérem, közbenjárásukat, a leiratkozási lehetőséget mellőző reklámozónál, mert naponta kapom tőlük a nem kért leveleket.
Köszönettel: D.

Köszönjük üzenetét.

Elnézést kérünk a kialakult kellemetlenségért. Kérésük szerint, természetesen azonnal megszüntettük a hírlevélre való feliratkozást D. részére. Reméljük, hogy segítségére voltunk. Amennyiben további kérdése lenne, forduljon hozzánk. Sok szeretettel várjuk a www.tchibo.hu oldalán.
Üdvözlettel, a tchibo.hu csapata

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Jómagam Fejér megyei lévén általában a bicskei Tesco áruházba járok vásárolni. Már régóta feltűnt, hogy az ebben az áruházban vásárolt vegyipari termékek nem olyan minőségűek mint amiket más áruházakban vásárolok. A minap folyékony Vanisht szerettem volna vásárolni. Odaálltam a polc elé, ahol ez a termék megtalálható, és döbbenten láttam, hogy a 400 ml-s flakonok gyakorlatilag csak félig vannak megtöltve. Felemeltem a flakont, megráztam, és egy vizes, locsogó valami bugyogott a flakonokban. Mindegyikben. Utána megemeltem a jóval drágább literes flakont, ami szintén nem volt teli, de ebben az elvárt sűrűségű folyadék hömpölygött.
Élve a gyanúval végignéztem a drágább folyékony mosószereket. Szinte az összes úgy nézett ki mint amiből hiányzik egy jó adag, ráadásul egy híg, ránézésre felvizezett löttynek nézett ki a flakonokban. Odahívtam édesanyámat, vele együtt néztük végig az öblítőket, mosószereket. Csak a drágább, minőségi termékeknél volt feltűnő a dolog. Felháborító, hogy hülyének nézik az embereket! Mosószert természetesen nem vettünk, de szörpöt igen, a jobb minőségű Ági és a Pölöskei termékekből. Otthon jött a feketeleves. A szörp sem a megszokott sűrű állagú volt, hanem egy folyós, nem igazán édes valami. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, úgy döntöttem, hogy írok Önöknek, mert az egy dolog, hogy vásárolom a mások által megdézsmált és felvizezett vegyi termékeket, na de azért az egy kicsit már nonszensz kategória, hogy a szörpbe, amit a gyerekeimmel itatok, másvalaki beledugja az orrát. Kérem, hogy amennyiben van rá módjuk, nézzenek utána az ügynek!
Üdvözlettel: I.

Tisztelt Selmeczi Balázs elnök Úr!

Köszönöm, hogy megtisztelte központunkat megkeresésével. Vásárlónk levele alapján, érintett áruházunk - 2060 Bicske, Csabdi út 4. - azonnali vizsgálatot indított. Közel 80 ezer termékfajtát forgalmazunk áruházainkban, melyek többszintű, rendkívül szigorú ellenőrzésen esnek át mielőtt forgalomba kerülnek. Természetesen az ellenőrzési szintek megfelelnek az EU szabályoknak, mivel ez törvényi és jogszabályi előírás, így valamennyi kereskedelmi egységünk számára kötelező ezek betartása.
A szörpök esetében megállapítást nyert, hogy az üvegeken sértetlen a perforáció. A termékek hígítása a kupak sérülése nélkül lehetetlen. A Vanish termékek esetében valóban eltérő a flakonok töltöttsége, de a kiszerelésük sem egységes. . A gyártó azonos méretű tartályokat használ a csomagolás során, de egyértelmű a kiszerelés (töltöttség) jelölése. (Például 423 ml-es, vagy 450 ml-es.) A termékek csomagolásán az azonosító számok (EAN, TPN) is eltérők, mivel különböző termékekről van szó. Bízom benne, hogy vásárlónk rossz érzését sikerül eloszlatni.
Tisztelettel: J., Kapcsolati irodavezető, Tesco-Globál áruházak Zrt.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2013. április 17-én, telefonon keresztül felmondtam a szerződésemet a UPC Direct-nél.
A hölgy akkor közölte, hogy fognak küldeni egy felmondó levelet, ami tartalmazza majd azt a címet, ahová a beltéri egységet visszaszolgáltathatom, mivel az ÁSZF szerint ez az én kötelességem. Vártam ezt a levelet, de helyette egy havi díjas számla érkezett, hogy fizessem be a májusi havidíjat. Akkor azt gondoltam, hogy biztosan elnézték. 2013.május 28-ai keltezéssel ismét küldtek egy havi díjas csekket, hogy fizessem be a júniusi illetve az elmaradt májusi havidíjat, plusz számomra érthetetlen számításokkal 16 636 forintról is mellékeltek egy készpénz-átutalási megbízást.
Ekkor ismét felhívtam az ügyfélszolgálatot, és jeleztem, hogy a szolgáltatást áprilisban felmondtam, ennek ellenére havi díjas csekkeket és egy nagyobb összegű csekket is kaptam, ellenben a felmondó levél még mindig nem érkezett meg. A hölgy akkor tájékoztatott, hogy a felmondást kiküldték, várjak türelemmel, meg fogom kapni, a havi díjas bekérőket és a-mint utólag kiderült- beltéri egység vissza nem szolgáltatásából adódó kártérítési befizetési igényüket tekintsem semmisnek, ő sztornózza ezeket a számlákat. Mivel a hölgy részletesen tájékoztatott, megnyugodtam és vártam, hogy kiküldik a levelet, amiben végre leírják, hogy hova adhatom le a beltéri egységüket. Közben én más szolgáltatónál fizettem elő, így a beltéri egység csak a helyet foglalta itthon, személyesen próbáltam több UPC ügyfélszolgálathoz leadni, de mindenhonnan elküldtek, mondván ők UPC Directtel nem foglalkoznak. (Próbáltam több helyen is leadni a beltéri egységet UPC ügyfélszolgálatokon, de elküldtek vele, mondván, hogy ők UPC és nem UPC Direct..Az ügyfélszolgálaton is rákérdeztem, hogy hol adhatom le, azt mondták, hogy majd megírják a felmondó levélben.
A honlapjukon található üzletlistáról pedig nem tudtam pontosan, hogy melyikben fogják átvenni, mert egyik sincs a lakhelyemhez közel…) A történet folytatásaként 2013. november 15-én SMS-t kaptam egy INTRUM nevezetű cégtől, aki mint kiderült, Intrum Justitia Kft. néven, a UPC kintlévőségeit hajtja be. 21 526 Ft-ot követelnek tőlem, ami a beltéri egység+a kezelés költség díja. Felháborítónak és tisztességtelennek tartom, hogy a UPC Direct minden előzetes értesítés, figyelmeztetés, telefonos jelzés, felszólítás nélkül kiadta az adataimat ennek a behajtó cégnek, annak ellenére, hogy jeleztem nem kaptam címet, ahová leadhatnám a beltéri egységet, ők pedig a legutoljára azt mondták, hogy a számlát tekintsem semmisnek, sztornózzák, várjam a felmondó levelet. Amikor új csatornákat ajánlottak, vagy valamilyen előfizetésre akartak rábeszélni, akkor mindig megtaláltak postai úton és telefonon is. Ezek után újra felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol számon kérő és kioktató stílusban közölte a hölgy, hogy már november van, miért nem jeleztem előbb. Neki is elmondtam, hogy jeleztem júniusban, akkor a kolléganő türelemre intett, és sztornózta a számlákat, amiket kiküldtek.
A beszélgetés hatására végre valahára, 2013. november 15-én megkaptam a felmondó levelet és benne a címet, ahol még aznap leadtam a beltéri egységet. Erről jegyzőkönyvet készítettek és én is kaptam egy másolatot róla. Több ízben, panaszlevélben kértem, hogy töröljék az adataimat és jelezzék az Intrum Justitia Kft. -nek is, hogy megszűnt, sőt nem is volt tartozásom a UPC Direct felé. Ezt viszont nem tették meg. Az ügyfélszolgálatra 3 db panaszlevelet küldtem e-mailben. Az első levelemre 3 ügyfélszolgálatos munkatárs válaszolt, ami közül 2 levél különböző információkat tartalmazott a felmondólevél kiküldésének dátumáról, tehát a 3 munkatárs közül kettő különböző adatokat állított. Az utóbbi 2 panaszlevelemre pedig-bár nem ugyanaz volt a levél témája- mégis ugyanaz a válasz érkezett, számos kérésem, kérdésem megválaszolatlanul maradt. Az utolsó panaszlevelemre érkezett válaszként mellékelték az állítólag általuk kiküldött áprilisi felmondó levelet, amire minden válaszukban hivatkoztak, ezen a keltezés dátuma 2013. november 15. volt (amikor ténylegesen kiküldték és meg is kaptam ezt a dokumentumot)... Így nemhogy a levél tényleges kiküldését, de a meglétét sem tudják igazolni.
Sajnálattal tapasztaltam, ezt a nagyfokú figyelmetlenséget és nemtörődömséget, az ügyfélszolgálatra történő probléma bejelentésénél ,a díjbekérők kiküldésénél, a szolgáltatás felmondásánál, illetve a panaszlevelekre való reagálás során. Tisztességtelennek és felháborítónak tartom a UPC Direct hozzáállását, és azt a plusz költséget, amit kénytelen voltam az ő figyelmetlenségükből adóan én megfizetni az ügyfélszolgálatra való telefonálások során. Hivatkoztak arra is, hogy a postán eltűnt levelekért nem vállalnak felelősséget, de kérdem én, ha az áprilisi szerződésfelmondás után májusi és júniusi számlát is küldtek, akkor pont az állítólagosan áprilisban kiküldött felmondólevél veszett el? Ha tényleg kiküldték, akkor miért kaptam még 2 havi díjas bekérőt a felmondólevél elküldése után? A logikus az lenne, hogy a felmondás után már ne küldjenek havi csekkeket. Az állítólagosan áprilisban elküldött levélen miért november 15-ei dátum szerepel? Soha nem volt egyetlen forint tartozásom sem az előfizetés ideje alatt, a csekkeket mindig időben befizettem, ezért is tartom rendkívül inkorrektnek ezt a magatartást. A panaszlevelezés során kiderült, hogy 474 Ft túlfizetést mutat az egyenlegük, amihez bankszámlaszámot kérnek, hogy át tudják utalni. Én levélben kértem, hogy postai úton juttassák el ezt a részemre, az általuk is ismert postacímre, mert az előzmények után semmilyen más személyes adatot nem kívánok velük megosztani. Erre nem voltak hajlandóak reagálni, továbbra is bankszámlaszámot akarnak tőlem kérni az utaláshoz. Az Intrum Justitia Kft. továbbra is fenyeget, zaklat telefonon illetve levélben. Munkatársuk telefonos megkeresése során többször is tájékoztattam a telefonálót, hogy a jegyzőkönyv a beltéri egység leadásáról a kezemben van, tehát a követelésüket nem értem, és kértem, hogy vegyék fel a kapcsolatot a UPC Directtel az ügyemmel kapcsolatban. Ennek ellenére újra és újra arrogánsan, fenyegető hangnemben most már magánszámról telefonálnak. Arra akarnak kötelezni, hogy saját költségemen, faxon, mms-ben stb.. juttassam el a jegyzőkönyvet hozzájuk.
Én a UPC Directtel voltam szerződéses viszonyban, az Intrum Justitiához semmi közöm, miért lenne ez kötelességem? Mielőtt tartozással vádaskodnának, perrel fenyegetnének, és arrogáns hangnemet használnának, nem lenne kötelességük a jelzésem után egyeztetni a megbízójukkal? Egyáltalán mennyire jogos tartozással vádolni alaptalanul, hiszen a UPC Direct saját állítása szerint ők tartoznak nekem és nem fordítva. Milyen dolog perrel fenyegetőzni és ehhez sima postai úton, tehát nem ajánlottan küldött „hivatalos” levelekre hivatkozni? Mit tehetek a zaklatások és a jogtalan vádaskodás ellen? A 2011. évi CXII. törvény 14. pontjának 20.paragrafusa értelmében nem lett volna kötelessége a UPC Directnek tájékoztatni arról, hogy az adataimat kiadták a behajtó cégnek? Kérem segítségüket abban, hogy hogyan tudnám lezárni ezt az ügyet, mert a panaszlevelek és az ügyfélszolgálatos telefonok nem eredményesek, hiába próbálkozok, még csak nem is közelítünk a megoldás felé. Szeretnék hozzájutni a túlfizetésből adódó pénzemhez, illetve szeretném elérni az adataim törlését a UPC Direct és az Intrum Justitia nyilvántartásából. A történetemmel szeretném felhívni a figyelmet a UPC Direct és az Intrum Justitia Kft. ügyfelekkel szembeni tisztességtelen és inkorrekt magatartására, eljárás- és bánásmódjára.
Köszönettel: V.

Kedves Selmeczi Balázs!

Köszönöm a segítséget, tegnap kaptam a UPC-től egy e-mailt, amelyből végre úgy tűnik, hogy valóban megértették a problémámat, és a választ nem csak egy sablonszövegből másolták át. Az általuk leírtakkal több pontban továbbra sem értek egyet (bár nem tudom érdemes-e még ezzel foglalkozni). Érdekes módon az Intrum Justitiának is sikerült november óta most először felvenni a UPC-vel a kapcsolatot, az ügy kivizsgálásáig a türelmemet kérték. Viszont a pénzemhez még mindig nem tudok hozzájutni, mert azt mondják 500 Ft alatt nem áll módukban postai úton kiküldeni a túlfizetésemet. Az az igazság, az előzmények miatt sem kívánom megadni ezen adataimat a UPC Directnek. Tényleg csak akkor juthatok hozzá a 475 Ft-omhoz, ha megadom a bankszámlaszámomat? Köszönettel: V.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Az alábbi problémám miatt fordulok Önökhöz: 2013. 12. 20-án kötelező gjmű. biztosításomat "újrakötöttem" telefonon ugyanannál a biztosítónál (KÖBE) ahol eddig is volt. Tehát biztosítóváltás nem történt. Az újrakötés miatt a díj felére csökkent a kalkulációjuk szerint. Még aznap (12.20-án) postára adtam a felmondást tértivevényesen (mert 12. 27. volt az évfordulós határidő), ami a posta információja szerint 2013. 12. 23-án postafiókjukban volt (levelezési címük utca, házszám, nem postafiók). Közben megjött az új szerződés és csekk amit éves díjjal feladtam. A tértivevény viszont csak 2014. 01. 03-án érkezett vissza amiből kiderül,hogy a levelet 12.30-án vette át munkatársuk. Emiatt nem fogadja el késedelem miatt a felmondást és a régi szerződést tekinti élőnek amihez kiküldte a csekkeket amin meglepve tapasztalom,hogy az amúgy is magas díj kb. 46%-al magasabb a tavalyitól,holott bonusom egyel jobb. Díjértesítőt egyébként nem kaptam. Új szerződésem pedig törölte, melyről levélben értesített. A késedelmes átvétellel okozhat nekem a biztosító anyagi hátrányt? Megérteném a "betartást" ha leléptem volna tőlük, de csak az ajánlatukkal próbáltam élni.
Kérném szíves segítségüket. Köszönettel.: É

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Örömmel tudatom, szíves közbenjárásukra a KÖBE biztosító visszaállította a kedvezőbb szerződésemet. E-mail-ben, majd tértivevényes levélben is tájékoztatott erről a biztosító. Szószerinti idézet belőle: "" Az évfordulóra történő felmondás postafiókunkba történő 2013. 12. 23-i beérkezési dátumát a Magyar Posta Zrt. megerősítette, biztosítónk a határidőn belül beérkezett felmondást elfogadta."" Jómagam is ezt bizonygattam nekik,de úgy tűnik az ügyfél szava kevés, Önök erősebben érveltek, hogy utána nézzenek a levél postafiókjukba való kerülésének idejére . Ebben az országban felettébb nagy szükség van az olyan szervezetre mint az Önöké, mert maholnap egy kiló kenyeret nem lehet átverés nélkül beszerezni.
További sok sikert munkájukhoz. Köszönettel.: É.


Szép napot!

Az alábbi probléma miatt kérném a segítségüket, de nem tudom,hogy kihez tudnák fordulni a panaszommal, mert sok helyre írtam már, de választ sem kaptam, így a rokonom tanácsolta,hogy forduljak önökhöz, mert maguk biztos,hogy segítenek. 2013 szeptemberében vásároltam Miskolc Tesco áruházban egy AKAI tip. mobiltelefont 22.000 Ft értékben. Az üzletben kipróbálásra került (ki és bekapcsolás sim kártya nélkül) ekkor működött, ezt követően 40 km. levő lakásunka érve megpróbáltuk a telefont bekapcsolni, de ez nem sikerült. Lefagyott, mivel oda vissza az út 80 km így csak másnap tudtam vissza vinni. Az áruház shopjában az eladó hölgy kipróbálta, és többszöri próbálkozás után sikerül azt vissza kapcsolnia, akkor azt mondta, hogy feltehetően az SD kártya a hibás, amit bele tettünk, mivel azt kivette és működött a készülék, de a jótállásba nem volt hajlandó rögzíteni ezt, de így is ennek megörülve haza utaztunk.
Sajnos kb. 5 nap múlva a készülék ismét lefagyott, így azt vissza vittük (megint 80 km). Itt már vizsgálat nélkül átvették a készüléket javításra, amit 4 hét után kaptunk vissza, ekkor működött. A javítás ekkor már a jótállási jegyen rögzítésre került a javítás. Sajnos a készülék 2 hét után ismételten lefagyott, ekkor kocsiba ültem és vissza vittem, a boltban kértem a cserét, vagy fizessék vissza vételárat, mert felháborítónak találtam, hogy kb. 4 hónap alatt 3 hetet tudtam használni, mert a többit a szervizben volt, de közölték velem, hogy majd akkor beszélhetünk erről ha a jótállási jegy mind hat szelvénye betelt, és javításra küldték másodszor is a telefont.
A mai napig bezárólag már harmadik hete a készülék szervizben van és még nem értesítettek, hogy mikor lesz kész. Érdeklődnék, hogy ilyenkor mit tehetek, mert lassan az üzemanyagom többe lesz mint a készülék árra. Kifizettem 22.000 Ft-ot, amit úgy néz ki, hogy kidobtam az ablakon.
Segítségüket előre is köszönöm. Üdvözlettel:C

Tisztelt Uram,

Amikor másnap (először) visszavitte a hibás telefont (3 napon belül történt) ki kellett volna cserélniük a készüléket. Nem birizgálni, SD problémát feltételezni, kéretlen tanácsot adni kellett volna, hanem azonnali CSERÉT biztosítani. „A garanciapapír betelik, akkor cserélnek”? Komolyan mondom, elképesztő. Az alábbi eljárást javaslom: Menjen be mielőbb hozzájuk.
Vetessen fel jegyzőkönyvet az esetről. (Vásárlók könyve) Írja bele, hogy azonnali cserét kér, amihez joga van, mert a vásárlást követő 3 munkanapon belül jelezte a problémát. Írja bele, hogy megtévesztették, jogairól pedig több ízben félretájékoztatták. (Én magam elállnék a vásárlástól, azaz visszakérném a teljes vételárat. Nem kellene a csere tőlük ez után.)
A jogtalanul kialakult helyzet nagy fokú kényelmetlenséget okozott önnek és plusz költségeket. Számítsa ki mennyi kilométert kellett fölöslegesen megtennie (az első alkalom nem számít), annak üzemanyag költségét (+ amortizációt) térítsék meg mivel folyamatosan megtévesztették. Arra kérem, miután bent volt, feltétlenül tájékoztasson.
Üdvözlettel: Selmeczi Balázs

Tisztelt Selmeczi Úr!

Beszéltem a Tescóval, miszerint mennék hozzájuk a telefonnal kapcsolatban, mert felvettem a kapcsolatot önökkel, és a jogaimról tájékoztatva szeretném lezárni az ügyet . A telefon történt megbeszélést követően kb. fél órával felhívtak a Tescóból, és közölték velem, hogy a telefont megjavították (már 3 hete volt náluk, most hirtelen kész lett!) és átvehettem a javított készüléket.
Bár nem tudom, hogy meddig lesz jó, de szerencsére ha megint elromlik, úgy viszem vissza,hogy a tanácsának megfelelően a Vásárlok könyvébe rögtön beírom az egész esetet, kárommal együtt, és rögtön tájékoztatom önt is ahogy kérte. Segítségét még egyszer köszönöm, mert egyértelműen létszik, ha valaki nincs tisztába a jogaival rögtön megvezetik.
Sok sikert kívánok a munkájához,

T. Tisztelt Uram,

Én továbbra is azt tanácsolom önnek, cseréltesse ki a készüléket. Ehhez joga van, higgye el. Egy új készülék többet ér mint egy javítgatott.
Üdvözlettel: Selmeczi Balázs

Tisztelt Selmeczi Úr,

Tanácsát megfogadtam, és kértem a készülék cserét. Ígéretük szerint átadnak nekem egy új készüléket ugyanezt a típust. Azért kell pár napot várni, mert Bp.-ről hozzák le, mert ott van készleten. Remélem nem vernek át, addig a javítottat át sem vettem ill. nem írtam alá semmit. Még egyszer nagyon szépen köszönöm, segítséget,
Üdv: T


T. Fogyasztóvédelem!

A következő ügyben szeretnék segítséget kérni önöktől!
3 nappal ezelőtt online rendeltem a T-MOBIL-tól egy Samsung S4-t az általam választott feltételekkel. Ezt ők jóváhagyták, e-mailben visszaigazolták, hogy az általam kiválasztott üzletben átvehetem a telefont az általam kiválasztott feltételekkel. Az üzenetük alján látható, hogy ezt a T-Mobil jóváhagyta. Mikor beértünk az üzletbe, a kedves kolléganőjük közölte, 114.000 Ft-ért cserébe vihetem csak el a telefont és nem áll módjában közölni miért.
Próbáltam neki elmagyarázni, hogy az e-mailben írták, amit a T-Mobil-tól kaptam, átvehetem a telefont. Nem hoztam el, ugyanis ez nonszensz mind a megrendelésre nézve, mind az ügyfelekhez való hozzá állásra nézve is. Kérem segítségüket.
Köszönöm G.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A megrendelés feladásakor tájékoztatjuk ügyfeleinket az Általános szerződési feltételekben arról, hogy a rendelése Hitelképesség vizsgálaton esik át. Mivel a megrendelőnek tartozása volt, ezért a rendelését csak egy összegben tudtuk neki felajánlani. A kolléganő próbálta tájékoztatni telefonon, de a hívott szám nem volt elérhető.
Ilyen esetben azonnali átadás esetén átadjuk T-Pont felé és ők tájékoztatják az ügyfelet, ha az ügyfél befárad.
Köszönettel:Telekom Webshop

T. Fogyasztóvédők!

Történetem a következő: 2013. év elején a FÖTÁV tartozásomat átadta a DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-nek. Már akkor feltűnt, hogy van olyan számlám, amit csekken rég befizettem, ennek ellenére a DHK-nál is jelentkezik.
Telefon ide-oda, mondták először be kell az összeget fizetnem és a tartozás után lehet rendezni mindent. 2013. novemberében lejárt a tartozásom utolsó részlete. Kértem a DHK-t egyeztessünk. Az első levélben szereplő összegnél többet fizettem. Válasz: forduljak a FŐTÁV-hoz, mert minden anyagot átadtak. E-mail-ben kértem a FŐTÁV-ot nézzék meg, hogy egy számla hányszor lett befizetve. Válaszlevélben küldtek egy táblázatot, amin a befizetések vannak (szla.szám nélkül).
Mivel ezt nem tudtam elfogadni felhívtam a FŐTÁV ügyfélszolgálatát. Telefonon közölték a két cég között nincs egyeztetés... - forduljak a DHK-hoz. Ott ismét mondták menjek a FŐTÁV-hoz! Egymásnak dobálják a "labdát". Egyedülálló nyugdíjas vagyok nem mindegy hogy egy számlát hányszor fizetek ki. Köszönöm, hogy leírhattam.
Tisztelettel: M

Tisztelt Asszonyom,
Érdemes mindkét cégnek tértivevényes ajánlott levelet küldeni az eset leírásával.
(Telefon és e-mail nem annyira jó megoldás.) A DHK Zrt. tulajdonosa a FŐTÁV, sőt a társaság menedzsmentje is részben azonos. Ezért sem hihető, hogy nincs a cégek között egyeztetés.
Mindkét céget megkerestük a problémával, mielőbbi válaszukat várjuk. 
Üdvözlettel: Selmeczi Balázs

Tisztelt Elnök Úr!

Köszönettel vettem ügyfelünk ügyében írt levelét. Az ügyfél panaszát kivizsgáltuk, az eredménnyel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom. Az ügyfél FŐTÁV Zrt. felé történő befizetéseit megvizsgáltuk és a befizetésekről, illetve azok felhasználásáról a panaszost – adatvédelmi okokból – közvetlenül tájékoztattuk. Bízunk benne, hogy panasza számára megfelelően zárul. Az ügyintézés során azonban nem teljes körűen jártak el ügyintézőink, így megállapítható, hogy az ügyfél panasza e tekintetben jogos. Emiatt azonban kár nem érte az ügyfelet. Ezzel összefüggésben felhívtuk az ügyintézők figyelmét a pontos és mindenre kiterjedő ügyintézés fontosságára. A továbbiakban is készséggel állunk rendelkezésükre.
Tisztelettel: BR, Kapcsolati és üzletfejlesztési igazgató.

Kedves Fogyasztóvédelem,

Van egy kis problémám egy termékkel kapcsolatban és afelől szeretnék érdeklődni, hogy honnan tudhatom meg a jogaimat. Röviden összefoglalom a problémát: Vettem ajándékba egy telefont az eDigital-nál, de nem nyitottam ki 3 napon belül (mert karácsonyi ajándék volt). Amikor kinyitottuk nem működött. Visszavittem, de nem cserélték ki (a 3 nap miatt), hanem szerelőhöz küldték. Onnan visszajött, de ugyanúgy nem működött. Megint visszavittem az eDigital-ba, megint nem cserélték ki, megint szerelőhöz küldték. Ez több mint 30 napja volt és azóta semmit nem hallottam felőlük.
Azt szeretném tudni, hogy van-e olyan kötelezettsége az eDigital-nak, hogy 30 napon belül kijavítsa / kicserélje a hibás terméket? És ha igen, de nem tették meg (mint most), akkor mit tudok tenni? Köszönöm szépen a segítségüket!
Üdvözlettel, Zoltán

Tisztelt Selmeczi Balázs !
Köszönjük megkeresését!

Ügyfelünkkel a mai nap folyamán felvettük a kapcsolatot és kártalanítottuk. Engedélyeztük a termék vételárának levásárlását, amelyet örömmel elfogadott. A további ügyintézés során, készséggel állunk az Önök rendelkezésére.
Üdvözlettel: Extreme Digital Zrt.

Kedves Selmeczi Úr,

Felhívtak ma és azt mondták, hogy kapok egy új telefont vagy az árát levásárolhatom. Valamint kárpótlás miatt keressem a Mammutban az üzletvezetőt és még felajánlanak nekem valamit. Este bementem a boltba és az üzletvezetővel beszéltem. Adtak 20% kedvezményt. Mindenesetre köszönöm szépen a gyors segítséget. Egyértelműen az Ön levele miatt kezdtek el foglalkozni az ügyemmel.
Üdvözlettel, Zoltán


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2011-ben a Vodefone-tól hoztam ki két telefont két telefonszámmal, két 2 év hűségnyilatkozattal. Rendesen fizettem a számlákat. A hűségnyilatkozat lejárta előtt 3 hónappal mind 3 hónapban eltűnt 500 MB internet a számlámról. Tájékoztattam az ügyfélszolgálatot de érdemben nem foglalkoztak a problémával. Ennek ellenére befizettem a számlákat.
A hűségnyilatkozat lejárta után kiköltöztem külföldre és édesanyám elment a Vodafone-ba, hogy szüntesse meg az előfizetést (az Ő nevére lett megkötve a szerződés). Nagy nehezen szeptember 6-án kiállítottak egy megszüntető határozatot. Ennek ellenére még október közepén is élt a szám. Édesanyám négy alkalommal ment be a Vodafone-ba megkérdezni, hogy miért nem szűnik meg a szám. Persze a számlák, havidíjak ugyanúgy érkeztek mintha mi sem történt volna. Végül nekem kellett Svájcból felhívni az ügyfélszolgálatot ahol kb. negyed órás telefontartás követően közölték velem, hogy elnézést de hiba csúszott a rendszerbe most már meg lesz szüntetve. De még ezt a hívást is, mivel külföldről történt, nekem kell fizetni egy olyan számról ami elvileg szeptember 6-án már nem élt. Így is lett, kiküldték a csekket benne ez a beszélgetés is sőt októberi, novemberi, de még decemberi díjak is kiszámlázva.
Természetesen nem fizettük be a csekket. Megköszönném ha tudnának segíteni mert ez tényleg felháborító, hogy még azért is nekem kell fizetni amit ők rontottak el én csak felhívtam őket, hogy oldják meg a problémát.
Üdvözlettel, István

Tisztelt Selmeczi Úr, kedves Levélíró!

Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat! Hivatkozva a 2013. december 19-én István képviseletében érkezett elektronikus levelére, az alábbiakban küldjük válaszunkat. Nyilvántartásunk szerint felesége 2013. szeptember 6-án kérte a hívószámhoz tartozó előfizetői szerződés felbontását. A szerződésbontást a kéréstől számított nyolc napon belül végezzük el, azonban az említett hívószámhoz tartozó előfizetői szerződést adminisztrációs okok miatt 2013. november 10-én 2013. november 7-re visszamenőleg szüntettük meg.
A hívószámhoz tartozó előfizetői szerződés felbontását követően 2013. december 6-án lezártuk a végelszámoló számlát, melyben az előre számlázott havidíjat a szerződésbontás másnapjától, 2013. november 8-tól a számlazárás napjáig, 2013. december 6-ig jóváírtuk a számlafizető azonosító egyenlegén. A késői szerződésbontásból adódó többletköltségek fedezésére egyszeri nettó 3.100 forint jóváírást rögzítettünk az említett számlafizető azonosító egyenlegén. Az összeget a 2013. december 6-án lezárt számla Kiszámlázott díjak oldalán az Egyéb díjak sorban Havidíj korrekcióként tüntettük fel. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a hívószámon István telefonos ügyfélszolgálatunkkal folytatott beszélgetésének díját hamarosan jóváírjuk a számlafizető azonosító egyenlegén. A jóváírásról helyesbítő számlát küldünk ügyfelünk rendszerünkben szereplő levelezési címére.
Szíves megértését köszönjük!
Tisztelettel: Vodafone Magyarország zrt. levelezési csoport

Tisztelt Selmeczi Úr!

Ezek szerint ön nélkül velem fizettették volna meg amit ők rontottak el. Kíváncsian várom az új számlát is. Véleményem, azt sem tudja a Vodafone, hogy mit csinál. Köszönöm még egyszer a közbenjárását. Nagyon sokat segített.
Üdv: István


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Több alkalommal vásároltam céges kártyával repülőjegyet a Ryanairnél 2013-ban. Számlát nem küldenek, a vásárláskor nincs lehetőségem megadni a céges adatokat. Létezik egy regisztrációs lehetőség a honlapjukon (itt volna esély ÁFÁ-s számlára), de akárhányszor próbálkoztam, nem működött ez az opció. A Ryanair ügyfélszolgálatát gyakorlatilag képtelenség elérni, hogy tisztázzuk az ügyet. Itthoni elszámolásokhoz szükségem lenne a cég nevére kiállított ÁFÁ-s számlára, még akkor is, ha az ÁFA-tartalom 0.
Közhasznú Alapítvány vagyunk, nemcsak a NAV-nak tartozunk elszámolással.
Mi a teendő ilyenkor? Köszönettel: T.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A mai napon sikerült egy - véleményem szerint - jól átgondolt átverésbe majdnem belefutnom. Történt ugyanis, hogy a hét elején kaptam egy hírlevelet a myOpelSerice weboldaltól és ebben felhívták a figyelmemet, hogy egy egyszerű regisztrációval akár 1 millió forintot is nyerhetek. Akkor idő híján nem foglalkoztam a levéllel, de ma átolvastam és gondoltam belevágok, miért is ne?!
Amikor a weboldalt megnyitottam újra szembe találkoztam az említett nyereményjáték felhívással, miszerint ha december 2. és december 15. között regisztrálok, akkor a december 19-i sorsoláson akár 1 millió Forintot is nyerhetek. Gondoltam tényleg jó helyen járok. És mivel már ért egy-két meglepetés az életben, gondoltam azért tényleg átnézem a nyereményjáték szabályzatát, hogy nehogy "bevásároljak" valamit. Nem tévedtem: sajnos elég átverés szagú az egész történet, ugyanis a jelzett sorsolási időpont a nyereményjáték szabályzatában 2014. december 19!
Tehát JÖVŐRE! Most ezt valóban komolyan gondolják? Kérdeztem magamban. Gondoltam felhívom az ott megadott telefonszámot (1-267-4848) és megkérdezem. Így tettem, mikor is azt a választ kaptam, hogy valóban 2014. az időpont! Erre az ügyfélszolgálatos: "jó majd jelzek az illetékes kollégának" - részéről elintézettnek tekintette a problémát. Mondom ez azért nem kicsi tévedés, mert ez esetben többszörösen hibáztak (talán nem véletlenül), mert mivel az idén december 19 valóban csütörtökre esik, jövőre biztosan nem (mert ez is oda írták gondosan, hogy minél megtévesztőbb legyen). Jövőre ez a nap péntekre esik… Illetve a beharangozóban leírt mondatot is felolvastam a hölgynek, hogy abból is az derül ki, hogy a sorsolás (a szövegkörnyezet miatt) még idén lesz. Mert ugye ha nem említik meg az évszámot, akkor logikusan mindenki arra gondol, hogy az a regisztráció végétől számított 4. napon lesz, nem pedig a 369. napon...
Na ekkor már az ügyfélszolgálatos hölgy hangnemet váltott és mindenképp továbbítani akart valamilyen feletteséhez, de én ezt elutasítottam, mondván innentől a cégük nem érdekel. Kérem, hogy a lehetőségeikhez mérten ennek az ügynályzatba.
A főnyeremény sorsolása elektronikus sorsoló programmal történik, közjegyző jelenlétében, amelynek időpontja: 2013. december 19. csütörtök 15:00, helyszíne Rewart Kft. 1124 Budapest, Jagelló út 1-3.

Tájékoztatjuk, hogy a nyereményjátékra jelentkező felhasználóknak egy elektronikus levelet küldünk, amiben tájékoztatjuk a helyes sorsolási időpontról. Magától értetődő módon utánajárunk és elhárítjuk az ügyfélszolgálaton az okát annak, ami miatt Önökhöz kellet fordulnia egy Opel tulajdonosnak.
Tisztelettel: V. Katalin, Ügyfélszolgálati tanácsadó,
Opel Southeast Europe Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Ezúton kérem Önöket, hogy a lentebbi panaszos ügyemben, nyújtsanak segítséget, azaz legyenek szívesek tájékoztatni, hogy kihez fordulhatok és mit tehetek:

A Tesco áruházban vásároltam elég sok dolgot. Mindezek között 1 liter tejet is, ami számlázásra is került, majd levonásra. Majd 12 db tej került felütésre, amit utólag otthon vettem észre, amikor a számlát átnéztem, mivel kicsit soknak találtam a fizetett összeget. Próbáltam az interneten talált telefonszámokon a vecsési Tesco ügyfélszolgálatot elérni, de hiába. Így vissza kellett autóznom az áruházba, ami nem kis távolság.
Ez kb. 20 percnyi autózást jelentett oda, majd vissza is. Este 22:04 perckor értem oda és az ügyfélszolgálati pultnál álló biztonsági őr közölte a mai napon már nem intézhetek semmit, mivel nincs már bent senki aki ezzel foglalkozhatna. Majd hosszú percekig tartó győzködésemre hívott valakit, aki közölte menjek vissza holnap, majd megnézik a kamerafelvételt és talán visszakaphatom a pénzem! Éjjel-nappali üzletről lévén szó, hogy lehet hogy este 22:00 után nincs senki aki segítséget nyújthatna panasz esetén?
Nagyon bosszant a dolog, mert nem elég hogy megkárosítanak anyagilag, de még én járkáljak is a saját pénzem után. Az üzemanyag lassan többe fog kerülni, mint amennyivel többet kifizettettek velem.
Érdeklődni szeretnék van e értelme a Vásárlók Könyvébe beírnom, és mire számíthatok? esetleg az üzemanyag költségemet, illetve a 20 percnyi telefonálgatásom költségét kifizethetik e? Várom mielőbbi válaszukat!
Tisztelettel: R. Nóra

Tisztelt R. Nóra Úrhölgy!

A Fogyasztóvédő Alapítvány által, Selmeczi Balázs képviseletében nyilvántartott ügyével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást tudom nyújtani. Kérem, engedje meg, hogy tájékoztassam, hogy az áruház vevőszolgálati vezetője fontos szempontnak tartja, hogy Vásárlóink minden esetben első osztályú kiszolgálásban részesüljenek, és ennek köszönhetően elégedetten távozzanak áruházából.
Sajnos előfordul, hogy minden odafigyelés ellenére hibázunk, hiszen az emberi tényezőket 100%-ban nem tudjuk kizárni. Természetesen, ha hibázunk, mindent megteszünk, hogy a problémát korrigáljuk. Fontos azonban tisztázni, hogy a hiba soha nem szándékolt. Hiszen az esetleges tévedésből semmiféle előnye nem származik az érintett dolgozónak.
Az ügyben érintett kollégát közvetlen felettese a munkajogi szabályokat figyelembe véve, frissítő oktatásban részesítette, és felhívta figyelmét a pontosabb, precízebb kiszolgálás kritériumaira. Szeretném továbbá informálni, hogy reklám kiadványainkban tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy az „illatszer, sajt, csemege, hús, hal, baromfi, grill, műszaki, és vevőszolgálati pultok nyitva tartása eltérhet az áruház nyitva tartásától.” A1959. évi IV. törvény310. § Szavatossági jogainak érvényesítésén kívül a jogosult a hibás teljesítésből eredő kárának megtérítését is követelheti a kártérítés szabályai szerint.

Kérem, hogy felmerült kellemetlenség végett fogadjon el tőlünk 3000.- Ft (háromezer/00) értékű ajándékutalványt, melyet vecsési áruházunk (2220 Vecsés, Fő út 246-248.) vevőszolgálati pultjánál vehet át.
Bízom benne, hogy ez a rendezési forma elnyeri tetszését, és továbbra is kedves vásárlóink között köszönthetem Önt. A bosszúságért fogadja el őszinte bocsánatkérésemet.

Budaörs, 2013.12.19., Üdvözlettel: Kapcsolati iroda, Panaszkezelés, Tesco-Globál Áruházak ZRT.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

2013.12.07.-én egy használt autót vásároltam, 1.500.000 Ft-ért. 1.000.0000 Ft önerővel és 500.000 Ft banki hitellel. Az autó megtekintésekor feltettem a kérdést a kereskedőnek, hogy megvan-e két eredeti kulcs a gépjárműhöz. Azt a választ kaptam, hogy igen. A banki állapot felméréskor rögzítették a két eredeti kulcs tényét. Az autót mégis egy kulccsal kaptam meg, melyet a kereskedő nem akar pótolni.
Azt állítja, hogy Ő mondta, hogy egy kulcs van. Mivel a banki állapotlapon is a két kulcs tényét rögzítették és a vásárlás előtt nekem is ezt mondták, így én nem szeretném a hiányzó távirányítós kulcsot pótolni. Ennek a költsége közel 80.000 Ft. Mit tudok ebben az esetben tenni? Mivel a teljes vételár kiegyenlítésre került, így természetesen az autót elhoztam. Sajnos Cascót sem tudok addig lopás kárra kötni, amíg a kulcs probléma nem oldódik meg ráadásul a hiányzó kulccsal könnyedén el tudják vinni az autómat.
Válaszukat előre is köszönöm: B. Éva

Tisztelt Hölgyem,
Természetesen kötelessége a kereskedőnek az összes kulcsot kiadni. Feltételezhető, hogy rossz szándékkal tartotta vissza a kulcsokat, így a rendőrségen is bejelentést tehet. (Most készítünk az autólopásokról átfogó felmérést, a leírt mód az egyik legelterjedtebb.) A kereskedőt írásban, tértivevényes ajánlott levélben vagy személyesen, tanú jelenlétében érdemes tájékoztatni jogos követeléséről. Addig is próbálja zárt vagy őrzött helyen tartani az autót.
Üdvözlettel: Selmeczi Balázs, FVA

Tisztelt Címzett!

Alulírott szeretnék bejelentést tenni személygépkocsimon lévő garanciális hiba miatt. Történet: új Suzuki Sx4 sz. gépkocsit vásároltam a Suzuki Szigetinél múlt év nyarán.
Az előírt ellenőrzéseket és szervizeket is itt végzik, eddig teljes megelégedettségemre. November közepén bejelentettem a szervizben, hogy a gépkocsi mindkét oldalán, a hátulsó ajtók kereténél a metál festék 1-2 mm-es nagyságban és kb. 10-15 cm hosszan lepattogzott minden egyéb sérülés nélkül. A szervizben, akikkel jó kapcsolatban vagyok lefényképezték az elváltozott részeket és továbbították azt a Suzuki Autógyárnak. November végén tájékoztatott a Suzuki ügyintézője, hogy a gyár nem fogadja el a bejelentésemet garanciális hibának.
Ezt nem tudom elfogadni, hiszen egy 15 hónapos gépkocsiról van szó, amelyről a festéknek nem szabadna csak így "leperegni". Kérem a segítségüket, hogy hová kellene elvinnem a gépkocsit bemutatni, hol léphetek tovább, mivel elfogadhatatlan számomra ennek a minőségi hibának az átterelése a fogyasztóra. Kérem a szíves válaszukat, köszönettel Dr. B.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az Ön által említett esettel kapcsolatosan szeretnék tájékoztatást adni. Az illetékes szervizből hamarosan fel fogják venni Önökkel a kapcsolatot egy közös időpont egyeztetése céljából, amikor az ügyfél, a Magyar Suzuki Zrt. és az Önök képviselője is jelen tud lenni egy személyes szemrevételezésre, valamint jegyzőkönyv felvételére, hogy az eset kivizsgálása megtörténjen. A garanciális vizsgálat jelenleg nincs lezárva, kollegánk az ügyféllel és az illetékes szervizzel is felvette már a kapcsolatot.

Köszönettel: Suzuki Ügyfélszolgálat

Tisztelt Selmeczi Balázs elnök úr!

Megkeresésére az alábbiakról tájékoztatom. Vásárlónk Suzuki SX4 személygépkocsiját megvizsgáltuk márkaszervizünkben. Az első szemle alkalmával egyértelmű a külső fizikai behatás /sorozatos kőfelverődések nyomai/, amik egyértelmű nyomot hagytak, aminek következtében lepattogzott a festékréteg. A gyári szakértőt felkértem a további kivizsgálásra. Természetesen, ha bebizonyosodik, hogy a gyártás vagy anyaghiba miatt hibás a fényezés, akkor márkaszervizünk és a Magyar Suzuki Zrt., a magyar törvények szerint garanciálisan kijavítja. A kémiai, vegyi, fizikai hatás következtében keletkezett sérülések, a magyar törvények szerint nem minősülnek garanciális problémának. Ügyfelünket tájékoztattam a további vizsgálatokról, amelyet a gyári szakértőnk fog elvégezni.
Üdvözlettel: Suzuki Szigeti, szervizvezető

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Idős édesapám egy bedobós papír meghívására el akart menni egy termékbemutatóra. Nehezen jár, gondoltam elkísérem. Nagyon meglepődtem, mikor megkértek bennünket hozzátartozókat, hogy a másik szobába foglaljunk helyet és ott nekünk is magyaráztak. Ez a termék ismertetője után volt. A végén édesapám egy papírral jött ki és benne a játéknak mondható önjáró porszívó vételét tartalmazó irattal. Mindjárt tiltakoztam, ki akartam kezükből venni a papírt, de nem engedték!
Apukámnak mondtam, hogy max. 12-14 ezer forintot ér, ezzel szemben rásózták 140 ezer forintért, amihez még a banki kamatok is jönnek majd 60 hónapig. Megnyugtattak, hogy nagyon jó biztosítóval van szerződésük, majd az átvállalja, ha valami történne. Elképesztő dolog történt; ugyan is pár nap múlva jelentkezett ugyan az a két öltönyös fiatal (behízelgő modorral), hogy vásárlásukkal szüleim nyertek egy szép ajándékot, amit átszeretnének adni részükre, egy légtisztító berendezést. Csak az átvételt nekik igazolni kell és ezért írjanak alá egy papírt. Mikor anyukám mondta, hogy milyen szerencséjük volt, leesett az állam - egy újabb 160 ezres adósságot nyomtak rájuk, szó sem volt ajándékról! Nagyon nagy cirkuszt csináltam az eladókkal, a szüleimet is felvilágosítottam, hogy megint jól átverték őket.
Édesapám mostanra már nagyon beteg, a kórházi kezelés után is állandó kezelésre szorul otthon. Ez komoly költséggel jár. A BUDAPEST Banknak írtam kérelmet, hogy a részletek hátralévő részét méltányosságból engedjék el, vagy vissza adjuk a játékszert és nem kérünk vissza semmit, akár kerüljön vissza az eladóhoz. Csak a tehertől szabaduljunk végre meg. A BB javaslata alapján írtam a kérelmet, amiben a betegséget ismertettem. Hívtam, hogy jöjjenek ki nézzék meg magatehetetlenné vált apámat. De semmi előrelépés. Most a biztosítót keresem fel, hátha történik valami. A csalók meg élik világukat, nem tudni kiket és hány embert vágtak így át.
Tisztelettel: HH

u.i.: A biztosítóval most beszéltem, nem tudnak csinálni semmit, vissza passzoltak a Budapest Bankhoz! Most már ping,-pong labdának érzem magam! Itt egy a lényeg, a sumákolás összefogást eredményez a fogyasztó kárára. Ha az élőhalott is, nincs kegyelem!!!


T. Fogyasztóvédők!

A következő problémával fordulok Önökhöz. A Ryanair-el utaztunk 2013. okt. 31-én Bp.-ről Dublinba. A jegyet egy barátunk vette meg nekünk. Így ő kapta az e-mailt, melyben felhívták a figyelmet ki kell nyomtatni az online beszállókártyát. Ezt az ismerősünk nem küldte nekünk tovább, mert ritkán használja az e-mailjét, így nem is olvasta. Így a reptéren sokként ért minket, hogy a pótnyomtatást ki kell fizetnünk, ami fejenként 70 euro!
Mivel a család öt tagú, ez a költség egy kasszát terhelt. A 70 x 5 euró az 350 euro, ráadásul nekünk 414,47 eurót számláztak. Vajon miért? Egy nagyon rossz emlék lett a számunkra ez az út! Kérdésem, hogy minek alapján van joguk ennyi pénzt elkérni, és tulajdonképpen mit fizetünk ki ezzel?
A számlán nincs részletezve, hogy mik azok a költségei a Ryanairnek, ami ilyen drága. Majdnem 120 eFt-ba egy nyomtatás? Azt láttunk, hogy egy gombnyomással kevesebb mint 1 perc alatt kinyomtatták a beszállókártyánkat. Akkor mi kerülhet ennyibe ennél a fapadosnál? Nagyon sok panasz olvasható a neten a Ryanairrel kapcsolatban, olvasni, ott húzzák le az utasokról a bőrt, ahol csak tudják.
Mit lehetne tenni, hogy legalább a pénzünk egy részét visszakapjuk? Ismét megjegyzem, a megadott 350 euróhoz képest is többet fizettünk 64,47 euróval, azaz közel 20.000 Ft-tal.
Csatoltan küldöm a számlát.
Üdvözlettel: T.

Tisztelt Panaszos,

Sajnos önök nem voltak elég körültekintőek utazásuk előtt. A Ryanair weboldalán (http://www.ryanair.com/hu) szerepel, minden utasnak kötelessége, hogy az online beszállókártyáját kinyomtassa. Az utasok online elvégezhetik az utasfelvételt a tervezett felszállási idő előtt legkorábban 15 nappal, illetve legkésőbb 4 órával. Az online utasfelvételt követően a beszállókártya legkésőbb 2 órával a tervezett felszállási idő előtt újranyomtatható, egészen 40 perccel az indulás előttig.
Itt szerepel az utólagos nyomtatás díja is, a 70 euró. A diszkont légitársaság semmilyen felelősséget nem vállal az utas kötelezettségmulasztása miatti plusz költségekre. Hasonló esetben a Wizz Air-nél és easyJet-nél megtagadhatják a beszállást. A Budapest Airport honlapján is részletes leírást és tanácsokat lehet olvasni a Check-in menetéről.
Túlzottnak tarjuk a fejenkénti 70 eurós összeget, ezt jeleztük a légitársaságnak. Az eset kapcsán emlékeztetünk, a Ryanair a világ legrosszabb légitársaságai közé tartozik (19-18. helyezés), a hasonló esetek is hozzájárulhatnak „utasbarát” híréhez.
Lásd tesztünket: teszt.htm#legitarsasag

Üdvözlettel: Selmeczi Balázs, FVA


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Érdeklődni szeretnék, jó helyen járok-e. A problémám, hogy a MÁV-nál visszaváltott vonatjegy árát (amire 30 napja van hivatalosan a MÁV-nak), többszöri levélváltás után még mindig nem utalták el a megadott számlaszámra, pedig már letelt az 1 hónap. 1 hónapba telik mire válaszolnak ha írok nekik.
A jegyet júl. 25-én váltottam vissza, ehhez képest aug. 21-én érkezett tőlük az első válasz e-mailben. Voltam az ügyfélszolgálati irodán, és ott tájékoztattak, hogy a nem helyközi, tehát – esetemben - a külföldi jegyek visszatérítési határideje nem 30 nap, hanem 3 hónap, tehát még nyugodtan várhatok. Kérdésem, hogy ebben az esetben mi a teendő?

Köszönettel: J. L.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönettel vettük levelét. J. L. kérelméről az alábbi tájékoztatást közöljük. Az Utas 2013. július 25-én benyújtott panaszában sajnos nem közölte a menetjegye árának visszatérítéséhez szükséges információkat. A szükséges adatokat a harmadik levélváltás során, 2013. szeptemberében sikerült hiánytalanul beszereznünk a beadványozótól, így a kérelem ügyintézése elhúzódott. Az ügy mielőbbi megnyugtató rendezése érdekében intézkedtünk az összeg soron kívül történő kiutalásáról. Illetékes munkatársaink tájékoztatása szerint a pénz várhatóan a jövő hét végéig megérkezik a megadott számlaszámra. Az összeg megérkezésének várható idejéről az Utas is tájékoztattuk. Megkeresését köszönjük.
Üdvözlettel: MA, ügyfélszolgálati szakelőadó

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Én hiszek a csodákban, és ma reggel meg is történt :) Azt nem tudom, vajon mikor utalták volna a pénzt, ha nem ''soron kívül'' kapom. De így november közepén, közel 4 hónap után végre visszafizették az összeget. Fordított helyzetben, ők talán már kamatot is felszámolnának... Újból köszönöm a fáradozását, és kívánok Önnek, további sikeres munkát! Üdvözlettel: J.L.


Tisztel Fogyasztóvédelem!

Szeretném segítségüket kérni egy - mint Önöknél is olvashattam - egyáltalán nem egyedi kupon vásárlási panasszal kapcsolatban.
A vásárolt terméket "Praktikus és ötletes megoldás: Öntapadós, formára vágható, falra ragasztható kréta tábla" még 2013 október 08-án vettem a www.kuponvilag.hu oldalon, összértéke = 2 x 4 289,00 Ft = 8 578,00 Ft, mely tartalmazta a házhozszállítás díját is.
Ezt az említett napon természetesen kifizettem, online banki utalással. A terméknél szállítási időpontként eredetileg október 14-ét tűntették fel, majd a beszállítótól késve beérkezett csomagra hivatkozva ezt október 21-re módosították.
Azóta számtalan levelet küldtem, de csak újabb dátumokat kaptam, a kifizetett termékeket még a mai napig nem. Telefonon nem tudom a céget elérni, leveleimre pedig vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon lassan válaszolnak, a tájékoztatás pedig nem megfelelő.
Kérem segítségüket, köszönettel.

Tisztelt Cím,

A mai napon (nov. 13.) átadjuk a futárnak a csomagot, mert technikai hiba történt nálunk és a megvásárolt kupon felhasználtként szerepelt a rendszerben. Szeretnénk ha valamelyest enyhíthetni a kárt, ezért két öntapadós, formára vágható kréta tábla helyett hármat küldünk.

Kupon Világ Ügyfélszolgálat

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Kedves Selmeczi Balázs,

Köszönettel tartozom a gyors intézkedésükért, tegnap jelentkezett a KuponVilág, hogy jelezzék - a panasz tárgyát képező csomagot átadták a futárnak, s a hosszú várakozás után ma reggel átvettem a termékeket!
Önök nélkül nem sikerült volna elérni, hogy teljesüljön a vásárlás!
Üdvözlettel, O.


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A MediaNetPlaza oldaláról rendeltem még szeptember 23-án (közel 2 hónapja!) egy winchester 22.460 Ft értékben. (http://www.medianetplaza.hu/) A pénzt még aznap elutaltam a bankszámlájukra, amit meg is kaptak.
A terméket viszont én azóta sem kaptam meg. Kb. 2 hetente jött egy e-mail: csúszik a szállítás. Többször beszéltem velük telefonon, de megnyugtattak, hogy most már biztosan érkezni fog. Most már szeretném lemondani a rendelést, de telefonon már nem sikerül elérni a céget. Tudnának tanácsot adni, hogy mit tehetek? Visszakaphatom valahogy a pénzem?
Az internetem most keresgéltem a céggel kapcsolatban és több olyan év eleji, tavaszi fórumbejegyzést is találtam, hogy másokat is átvert már ez az áruház hasonló módon. Nem értem, hogy tud akkor még azóta is működni? Remélem tudnak segíteni számomra. Válaszukat előre is köszönöm.

Köszönettel, I.

Tisztelt Alapítvány!

A MediaNetPlaza-ban megrendelt termékem lassan 2 hónapja nem érkezik meg és a pénzt se kapom vissza, telefonon nem lehet elérni a céget. Szerencsére ma a helyzet pozitív irányban nagyot változott, mert válaszoltak az e-mailemre és megígérték, hogy visszautalják a pénz. Így most reménykedek benne, hogy hamarosan lezárul ez a kellemetlen történet.

Üdvözlettel, I.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A BKK-nál tapasztalt igazságtalanság miatt fordulok Önökhöz. Lenti levelemben olvashatják a történet részletes leírását. Tőlük a panaszlevélre semmilyen visszajelzést nem kaptam. Köszönöm előre is válaszukat!

Üdvözlettel, A.G.

Tisztelt Bkk!

Panasszal szeretnék élni egy ügyben, amelynek során társaságuk dolgozója hibát követett el, az anyagi terhet viszont jómagamnak kell viselnem. Becsületes tömegközlekedőként előre megvásároltam november havi bérletemet, azzal azonban csak november 4-én szembesültem, hogy a bérleten a dátum a következőképpen szerepelt: NOV 4 - NOV 3. Még aznap visszavittem a bérletet, ismét kivártam a 20 perces sort, amikor a bérlet értékesítő kolléga közölte, hogy 250 Ft-ot(!) kell fizetnem.
Nekem, aki vétlen vagyok, csak fizetős utasuk lennék, azért kell fizetnem, mert az Önök alkalmazottja elrontott valamit. Persze, számomra a tanulság, hogy ezentúl ellenőrizzem a papírosra írt dátumot.
Csak egy kérdésre szeretnék választ kapni: Miért a becsületes utazókat bünteti a Bkk?

 Üdvözlettel, A.G.

Hivatkozva Társaságunkhoz 2013. november 5-én érkezett elektronikus levelére tájékoztatjuk, hogy nem tudjuk pontosan beazonosítani a cserét végző jegykiadó kolléga személyét, az azonban megállapítható, hogy az értékesítő kolléga figyelmetlensége miatt a panaszost 250 Ft kár érte.
A kellemetlenség kompenzálásaként a panaszosnak Társaságunk felajánl 500 Ft értékben vásárlási utalványt (felhasználható a következő bérlet vásárlása során), melyet levelezési címének megadását követően, postai úton tudunk eljuttatni.
Sajnáljuk a történteket. A felmerült kellemetlenségért szíves elnézését kérjük és bízunk benne, hogy a jövőben kedvezőbb tapasztalatokat fog szerezni szolgáltatásunk igénybevétele során.
Üdvözlettel: BKK
 


Tisztelt Alapítvány!

Segítségüket szerteném kérni, hogy esetünkben mi a teendő. Az ACN Communications Hungary Kft. munkatársa megkereste az édesanyámat hogy váltson vezetékes telefon díjcsomagot. Az én nevemen van a telefon előfizetés. Én nem írtam alá semmit, az édesanyámnak azt mondták, hogy még kevesebb lesz amit fizetni kell. Először nem akart aláírni semmit, de aztán azt mondták, hogy nyugodtan írja alá helyettem. Az első számla 296 Ft volt, a második már 8.450 Ft. Ráadásul ha nem fizetem be időben, akkor 1.000 Ft a késedelmi díj. Az üzletkötő azt ígérte hívnak majd és jön postán a szerződés, De semmit nem kaptunk.
Egyébként T-Home előfizetésünk volt, aranykártyás ügyfélként. Többször kerestem őket telefonon, de senki nem veszi fel az CAN-nél. Írtam levelet is tértivevényesen, amit át is vettek de nem kaptam választ. Beszéltem a T-Home ügyfélszolgálattal is, ott azt mondták, hogy keressem őket mert ők nem tudnak mit tenni.
Mi a teendő ebben az esetben? Köszönettel G.A.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Az ACN Communication Hungary Kft. (továbbiakban ACN) nevében és képviseletében jelen levelünkben válaszolunk az Önök megkeresésére. A kérdéses ügyet alaposan kivizsgáltuk, és a kivizsgálás eredményéről a következő tájékoztatást tudjuk adni. Biztosítjuk Önöket arról, hogy a szabályzatunk értelmében a Független Képviselők képzést kapnak annak érdekében, hogy az ügyfeleknek minden szükséges dokumentumot és információt átadjanak az érvényes szerződés megkötéséhez. Minthogy a Független Képviselők közvetlenül keresik fel az ügyfeleket, így nem tudjuk megerősíteni, hogy ebben az esetben pontosan mi történt az Ügyfél és a képviselő között.
Az Ügyfél adataival és aláírásával beérkezett hozzánk egy szerződés.
Az általános eljárás szerint az Ügyfélnek a szerződés megkötését követően üdvözlő levelet küldünk, melyben tájékoztatót talál a megállapodásról, az általános szerződési feltételekről, valamint az elállási lehetőségről. Ezt követően Ügyfelünk lemondási kérelmét megkaptuk, a szolgáltatást megszüntettük és ügyfelünket írásban értesítettük a szolgáltatás megszüntetéséről. 2013. október 17-én és 18-án felvettük a kapcsolatot vele, értesítettük az fent leírtakról. Közös megegyezés alapján a 2013. szeptember 5-e után felszámolt havi és hívás díjak, valamint az aktválási díj jóváírásra kerül a végelszámoló számlában.
Reméljük, hogy a fenti válaszokkal lezárható az ügy. Ha bármilyen további kérdése lenne, kérem, forduljon az alulírotthoz.

Tisztelettel: ACN Communications Hungary Kft.
 

Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!

Megkaptam a havi csekkeket,és meglepődve olvasom a 6.600 Ft-os számlát! 3.000 Ft-os kiszállási díjat kellene befizetnem. Előzmény: 2013 május valamikor megszűnt az internetes kapcsolatom csak úgy használat közben. Átmentem a szomszédokhoz, és náluk sem volt internetes kapcsolat. Sőt az utcánkban több ismerős is panaszkodott erre. Hosszú idő elteltével több helyen vissza jött, ezért én türelemmel vártam még pár napot,sajnos hiába.
Felhívtam az ügyfélbarát ügyfélszolgálatot, ahol nagyon sok perc várakozás után sem tudtam a hibát bejelenteni! A kedves Ügyintéző folyamatosan foglalt volt, természetesen az én pénzemen! Másnap egy ismerősömtől kaptam egy 20-as telefonszámot, mert Ő is tudja,hogy az ügyfélszolgálatuk telefonszáma csak a pénzt viszi, intézni semmit nem lehet. A 20-as telefonszám elsőre elérhető volt, az Úr nagyon udvarias és segítőkész, és azonnal intézkedett. Úgy, ahogyan reklámozzák. Másnap megjött két szerelő, bekísértem Őket a szobába és magukra hagytam őket.  Kis idő múlva vissza mentem, és mondja a fiatal szerelő, hogy kivolt kapcsolva nem tudom mi, és azért nem volt internet. Kérdeztem ki kapcsolta ki. Azt mondja,hogy én. Újból mondtam,hogy használat közben szűnt meg.
Ő erre, ezt csak itt lehet kikapcsolni. Én nem vagyok olyan szintű felhasználó, hogy ilyeneket tudjak, meg azért annyi lehetne, ha én kitudnék ilyet kapcsolni, akkor valószínűleg vissza is tudnám és nem várnék egy hetet, hogy jöjjön a szerelő. Biztos vagyok benne, hogy átvertek és nem is fogok semmilyen kiszállást kifizetni, majd kifizeti a szerelő. 4 tanú van rá, hogy náluk sem volt abban az időben internet szolgáltatás!
Habár lehet hogy Ők visszatudták kapcsolni, csak engem akartak megtréfálni. Jobb lenne a szerelőkre is ránézni. Ja,és a végén mondták, írjam alá, hogy itt voltak, de egy szóval sem mondták, hogy ez nekem 3.000 Ft-ba kerül. Vagy küldenek sima havi csekket vagy nem kell a drága internetük.

Jó lenne ha elolvasnák,és törölnék a jogtalan tartozást!

Tisztelt Uram,

Panaszával és észrevételével kapcsolatosan megvizsgáltam a rendelkezésemre álló információkat (végponthoz tartozó modem technikai adatok), valamint kikerestem a kapcsolódó munkalapot. Ezek alapján az alábbiakról tájékoztatom.
Nevezett időszakban a Supra Kft. hálózatában 24 perc időtartamra üzemszünetet okozott egy előfizetői végpontból érkező zajbetörés. Munkatársaink a problémát megkeresték, a hibát elhárították. Ezen esemény után kaptunk Öntől bejelentést, mely szerint az Ön vételi helyén nincs internet szolgáltatás. Munkatársunk a helyszínre történő kiszállás előtt a hálózat felügyeleti rendszerében ellenőrizte a modem technikai adatait, de azon elváltozást nem tapasztalt, így a kiszállt Önhöz.
A lakásban megállapítást nyert, hogy a modem ethernet portján az internet rendelkezésre áll. Az általános szerződési feltételek szerint ezt a pontot kell átadási pontnak tekinteni, tehát nekünk, mint szolgáltatónak ezen a ponton kell a szolgáltatást biztosítanunk. Tekintve, hogy a kapcsolódó számítógépen továbbra sem volt internet kapcsolat, a kiküldött műszerész jó szándéktól vezérelve megvizsgálta a számítógép beállításait, s azt tapasztalta, hogy a hálózati beállításoknál a használt ethernet kártya letiltásra került. A tiltást feloldották, melynek eredményeképpen a gépen újra elérhetővé vált az internet.
Ezen okok és tények miatt a 3.000 forintos kiszállási díjat eltörölni nincs módom, követelésünket az elvégzett munka ellenértékeként továbbra is jogszerűnek és indokoltnak tartom. Kérem, hogy a kiszámlázott díjat ezek alapján szíveskedjék megfizetni, hogy képződő hátralék ne okozzon jövőbeli problémákat.
Megértését és együttműködését megköszönve, tisztelettel: N. Zoltán, Supra Kft.
 
Tisztelt Panaszos,

Az olvasottak alapján egy fillért sem fizetnék a szolgáltatónak a havidíjon felül.Annyi ellentmondás van levelükben, amely komolytalanná teszi álláspontjukat.
A 24 perces üzemszünet miért okozott volna hosszú időre elérhetetlenséget a szomszédoknál? Akkor viszont bizonyára a szomszédoknál is az ethernet kártya került letiltásra. Ez igen abszurd feltételezés, hogy Ön olyan házban lakik, ahol az ott lakók passzióból egységesen tiltják az ethernet kártyájukat, nehogy internetezni tudjanak.
Önt nem tájékoztatták arról, hogy a  szándéktól vezérelve megvizsgálás és a tiltás feloldása milyen költséget jelent majd. Ha nem tájékoztatták előre, hogy jó szándékuk sokba kerül majd, akkor nem jogos a követelés. A szóban forgó feladat egy perces művelet, ezek szerint a szolgáltatónál a jó szándékú segítés díja 180.000 Ft / óra, a munkadíjuk bizonyára ennek többszöröse. Leírása alapján úgy gondolom becsapták Önt, amit még burkolt fenyegetéssel is megtoldottak. Véleményem szerint, Ön egy komoly hibát elkövetett, az ismeretlen szakembereket magukra hagyta a szobában. Sajnos ez már nem az a világ, hogy megtehessük.
Egy szolgáltató ügyfélszolgálatának elérhetősége ügyfélbarát politikájának része, e cégnél a leírtak alapján nem áll magas színvonalon. Véleményem szerint a hasonló szolgáltatókat messze el kell kerülni.
Üdvözlettel: Selmeczi Balázs, FVA
 

T. Fogyasztóvédelem!

Az alábbi panasszal éltem a Renault Békési felé, kérem segítségüket, mert emberi mulasztás és visszaélés történt. A mai napig nem válaszoltak.
Renault Clio gépjárművem szervizelésével kapcsolatban csalás történt. Vecsési szervizükbe vittük a kötelező szervizre, majd elköltözés után a fóti márka szervizbe kellett vinni az autót. Sajnálatos módon, kiderült, hogy a számlán felszámolt vezérlés csere görgőkkel együtt nem lett kicserélve, de az összeget kiszámlázták és kifizettem. A szervizkönyvben sem lett pecsételve az aktuálisan elvégzett munka. Ez a hozzáállás, és visszaélés számomra elképesztő, nemcsak a szervizelés árával csaptak be, de ez az autóban is kárt okozhat idővel.

Tisztelt Panaszos,

A Renault vezérképviseletet az ügy kapcsán megkerestük, válaszukat várjuk. (FVA)
 

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Az alábbi problémámmal fordulok Önökhöz.
A METRO áruház akciós katalógusában szereplő Toshiba gyártmányú, DVD lejátszóval egybeépített TV készüléket szerettem volna vásárolni. Felkerestem a Budapest ferencvárosi METRO áruházat, ahol a műszaki osztály eladója illetve az információs pult dolgozója is azt mondta, hogy nincs ilyen termékük, nem is érkezett és fogalmuk sincs, hogy lesz-e egyáltalán. 
Mivel jómagam mozgáskorlátozottként egy Budapest melletti vidéki városból kifejezetten e vásárlás miatt utaztam fel, amihez gépjárműves segítséget is kellett kérnem megtévesztve, becsapva érzem magam. Az áruház olyan terméket hirdetett, amelyet nem tudott biztosítani és még érdembeli tájékoztatást sem adtak róla, csak ennyit : "Nincs ilyen készülékünk és fogalmunk sincs mikor lesz, ha lesz egyáltalán."
Véleményem szerint ez a vásárló megtévesztése.
Érdekes adalék a történethez, a szóban forgó áruházban dolgozó eladó személyzet viselkedése is. 
Ugyanis a műszaki osztályon nem tartózkodott eladó, így hát megpróbáltam egy közeli, 2-3 fős csoportban beszélgető láthatóan METRO dolgozótól segítséget kérni. Amint meglátták, hogy kérdező szándékkal közeledek feléjük szétrebbentek, szabályosan elszaladtak az áruház különböző részeibe. Ez az eset kicsivel később az áruház másik részén is megismétlődött. Végül az információs pultból hangosbemondó útján kb. 15 perc múlva "előkerítettek" egy eladót de segíteni ő sem tudott.
Üdvözlettel: T.


Tisztelt Cím!

2013.09.14. napján a szegedi Shell benzinkútnál a terminál hibájából nem tudtam bankkártyával fizetni, s nem engedték, hogy a fizetést később rendezzem. Az ott dolgozó pénztáros hölgy kiállított panaszomról egy papírt, mert nem volt panaszkönyv. Az esemény azért felháborító számomra, mert saját hibámon kívül lettem kényszerítve, olyan tevékenységre, mely mindamellett, hogy megalázó, az életemből közel egy órát vett el. Hiába jeleztem, hogy hétfőn arra járok és ezért ne kelljen már visszakocsikáznom aznap, ezt nem tehettem meg.

Üzemanyagköltségbe került számomra elmenni és újra visszakocsikázni, készpénzt felvenni és még az időmet is erre a feladatra szánni, akkor azt hiszem jogos a felháborodásom, melyet szeretnék tisztázni. Válaszukat előre is köszönöm és bízom az incidens mielőbbi rendezésében.
Tisztelettel: VLe

Tisztelt Uram!

Sajnálattal értesültünk a panaszáról, ami szegedi töltőállomásunkon, 2013. szeptember 14-én történt vásárlására vonatkozóan. Engedje meg, hogy ismételten elnézést kérjünk az állomás munkatársainak a nevében is az okozott kellemetlenségekért és a hosszadalmas ügyintézésért.

Az állomásra az OTP elszámoltató bank terminálja van telepítve, az eset lekérdezése során elmondásuk szerint az Ön bankja utasította vissza a tranzakciót egyéb hiba megnevezéssel.

A tankolás összegének kifizetése ezért hiúsult meg, és ezért kérte az ott dolgozó kolléganő Önt, hogy más módon rendezzék a kifizetést.

Az állomáson természetesen van vásárlók könyve. (2012.01.04 dátummal és K-3 sorszámú nyilvántartásba vétellel, ami a pénztár mellet van a falon, az ilyen és hasonló panasz megtételére.)

Kérjük szíves megértését az esettel kapcsolatban, hiszen munkatársaink anyagi és erkölcsi felelősséggel tartoznak mind az üzemanyagért, mind az értékesített termékekért. A töltőállomásokon az üzemanyag vásárlás speciális esetnek minősül, mivel fizetéstől való elállás, fizetésképtelenség esetén az értékesített terméket nem lehet visszáruzni, továbbá amíg a fizetés meg nem történik, a kútoszlop további használata sem lehetséges.

Természetesen minden hasonló helyzetben elvárható munkatársainktól a maximális segítségnyújtás és a vevőközpontú magatartás, ezért az esetet követően felhívtuk az állomás dolgozóinak a figyelmét a pontos és udvarias kiszolgálás szabályaira, hangsúlyozottan ügyfeleink megfelelő tájékoztatásának fontosságára. Tapasztalataink azt mutatják, hogy az ilyen helyzetekben, az esetek többségében a vásárlók utólagosan nem rendezik a tartozásukat, így munkatársainknak kell kifizetni a tankolás összegét. Köszönjük szíves megértését és együttműködését. Rendkívül sajnáljuk, hogy Önt kellemetlenség érte és bízunk benne, hogy az esettől eltekintve továbbra is elégedett vásárlóink közt üdvözölhetjük állomásainkon.

KA, Régióvezető, Shell Hungary zRt.

Tisztelt Cím,

Tanácstalan vagyok a 2001-ben vásárolt üdülési jogomat miképpen szüntethetném meg. Annak idején 99 évre szóló határozott tartamú szerződéseket kötöttek, amit én az idei évig rendesen betartottam, a bérleti díjat fizettem. Viszont a körülmények a világban és családomban is annyira megváltoztak, hogy ezt tovább fenntartani nem tudom, így írtam a bérbeadónak, hogy felmondom a bérleti szerződést. Mivel határozott idejű, azt írták vissza, ezt nem lehet. Más mód nincs, hogy megszüntessem a szerződést? (Az két részből áll: az ingatlan bérletéből ill. egy részvénycsomagból -- ez utóbbi nem jelent folyamatosan felmerülő költséget, akár ingyen is visszaadnám.)

Nyilvánvalóvá vált az elmúlt 12 évben, hogy a vásárláskor felvázolt körülmények nem valósak. A bérleti jog nemzetközi viszonylatban csak nagyon nehezen és kedvezőtlen feltételekkel cserélhető, valamint a magyarországi üdülők színvonala az egyre emelkedő bérleti díjak mellett is mostanra nagyon kifogásolható lett, messze nem a megvásárolt állapotot tartják fenn a bérbeadók.

A bérbeadó a Proinvest 2001 Kft. - jelenleg felszámolás alatt -- nem is ők válaszoltak levelemre, hanem az ingatlan tulajdonosa, az Abbázia Country Club Kft. Üdvözlettel, R


Tisztelt Fogyasztóvédő!

A minap un. állapotfelmérő vizsgálaton vettem részt (hőtérkép a testről). Kiderült az első percekben, hogy igazából egy termék ismertető, melyen totálisan az ember pszichéjére hatva egy hatalmas átverésről szól! Erről akkor bizonyosodtam meg miután hazajöttem utánanéztem az interneten. Történt ugyanis , hogy az előadó által teremtett „transzban” elhittem, hogy a helyszínen kiadott sorsolással 600.000 Ft értéket nyertem, amiből ha levásárolok 390.000 Ft-ot , akár részletre is, a többi ajándék már!

Annyira nagyvonalúak voltak, hogy a termékkel együtt haza is szállítottak.

Idehaza megnéztem a neten a termékek árát, van amelyiket háromszorosával drágábban számolták fel nekem. Egyéb fórumokat is leltem, ahol kiderült az is, hogy a részletfizetéssel duplájára nő majd a kifizetés, holott erről nem esik szó. Az adásvételi szerződés azonban létrejött a NE VITAL KFT (2040 Budaörs Gyár út. 2.) céggel.

Ezen csalódások után abban szeretném kérni a segítséget, hogy miként állhatnék én el ennek a fizetési szerződésnek a létrejöttétől, a termék visszaszállításával természetesen! ? A bankot sem tudom amivel szerződésben állnak! Félek, ha 8 napon túl derül csak erre fény akkor már tehetetlen vagyok.
Ebben az esetben mi a legkedvezőbb jogi eljárás számomra?

Tisztelettel.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2013.07.13. rendeltem a kuponnapok.hu honlapon egy Pedi Spin lábápolót. A vételárat átutaltam 3.990 Ft-tot. Még aznap elálltam a vételtől e-mailben az ügyfélszolgálatnál. 07.14-én. udvarias pozitív választ kaptam.
 Azóta szeretném a pénzem visszakapni. Több eredmény nélküli levélváltás is volt már. A levelemet nem olvassák el , ezért most másik e-mail címre is írtam. Ezt elolvasták, de választ nem kaptam. Kérem segítségüket!

Tisztelettel: T.

Tisztelt Selmeczi Úr!

T. urat már elégedett vásárlóink között tudhatjuk. Egy másik terméket vásárolt a megreklamált termék helyett.

Hozzátenném, hogy T. úr kihagyta levelezésünk azon részét, melyben részletesen leírtam a tudnivalókat:

1, a vásárlást követően automatikusan a forgalmazóhoz kerülnek a szállítási adatok. Így volt ez az Ö vásárlásával is.
2, mivel maximum 10 munkanapos szállítást vállal partnercégünk, ezért a forgalmazónk mielőbb átadja a terméket az adatokkal a futárnak.
3, T. úr a futártól már nem vette át a terméket. Ez rendben is van, de a futárcég három különböző időpontban próbálja meg kézbesíteni a csomagot.
4, T. úrnak leírtam, hogy amint a termék visszakerül hozzánk visszautaljuk az összeget.
5, Mindezt T. úrnak naponta kénytelen voltam hosszasan taglalni, de nem sikerült megnyugtatnom.

Kérdés esetén állok rendelkezésére!

Tisztelt Elnök Úr!

2013. április végén vásároltam egy körömcipőt egy kínaiak által - a Westend Nyugati téri aluljáró bejárata mellett - üzemeltetett üzletben. Hosszas keresgélés után végre ott találtam olyan fazonú és színű cipőt, amely illett egy ugyanolyan színű övemhez és táskámhoz.

Nagyon boldog voltam, mert másnap utaztam Svájcba és így egy komplett öltözékkel gazdagabban indulhattam az útra. Sajnos örömöm - a cipőt illetően - csak a május 4-i szombat esti szórakozás első 500 méteréig tartott, mivel a megtett párszáz méter alatt világossá vált, hogy selejtes cipőt vásároltam. Az történ ugyanis, hogy lépésről-lépésre lazult a bal cipő a lábamon, egészen addig, amíg menni nem lehetett benne, mivel minden lépésnél kijárt a lábam a cipőből. Rosszabb volt, mintha papucs lett volna rajtam. Odáig fajult a dolog, hogy taxival kellett eljutnunk a kiszemelt szórakozóhelyre, bízva valami csodában, hogy a cipőm rendbe jön. Nem így történt, mivel egy lépést sem bírtam megtenni anélkül, hogy nevetség tárgya ne lettem volna. Elkerülve a további szenvedést, visszamentem a szállásra öltözéket cserélni, de ez már az addig kialakult rossz hangulatomon mit sem változtatott.

Utazásomról hazaérve természetesen visszavittem a cipőt a boltba és legnagyobb döbbenetemre a magyar - talán üzletvezető - kislány közölte velem, hogy nem tudják visszavenni a cipőt, mert az már volt a lábamon. Mire én természetesen ezt nem tagadva elismertem, hogy valóban volt a lábamon, ti. azzal a céllal vettem, hogy hordani fogom, de ez sajnos nagyon rövid időn belül meghiúsult, hiszen selejtes árut kaptam. Erre a kislány megint elmondta, hogy nem áll módjában visszavenni a cipőt, mert ezt már nem tudják újból polcra tenni. Megállapítását megerősítettem annak ellenére, hogy a cipő jelenleg is vadonatújnak néz ki, de hibás árú lévén ez nem is javasolt.

Az eladó látván jogos felháborodásomat és elszántságomat, közölte velem, hogy menjek vissza bármelyik nap reggel, vagy este kilenckor, és beszéljem meg az ügyet a kínai tulajdonossal. Bár véleménye szerint Ő sem fog mást mondani, mert soha nem vesznek vissza semmit. Ez megtiltották minden alkalmazottnak, és a tulajdonos is hasonlóképpen jár el.

Ezt követően múlt héten, május 17-én tudtam időt szakítani arra, hogy az esti záráskor megvárjam a tulajdonost, aki szintén elutasított, mondván náluk nincsen garancia semmilyen cipőre, mit várok én egy olcsó cipőtől. És egyébként is biztosan széthordtam már a cipőt, ami valószínűleg emiatt tágulhatott ki. Ekkor elismételtem neki is, hogy mindössze max. 500 métert tudtam benne menni és a probléma már akkor olyan mértéket öltött, hogy hordhatatlanná vált a cipő. Erre azt mondta miért vettem föl, ha vissza akartam vinni? Közöltem vele, nem állt szándékomban visszavinni, és - bármilyen hihetetlen - hordani szerettem volna, nem pedig otthon nézegetni.

Valamint, jeleztem azt is, nem tudom elképzelni, hogyan derülhetett volna ki a cipő hibája, ha nem veszem fel. Mellesleg a hiba forrását is megmutattam, mégpedig a bal cipő sarkában hiányzik az a kemény merevítő rész, amely megtartja a lábat a cipőben. Erre a tulajdonos nagyon kedvesen elkezdett kiterelgetni a boltból és közben mosolyogva ismételte, hogy náluk semmilyen cipőre nincs garancia. Nem várhatok el ilyet egy olcsó bolttól, örüljek, hogy 3.000 Ft-ért megkaptam a cipőt és nyugodjak meg. Nem értette meg, hogy nekem nem az ár volt a lényeg, hanem a szín és a fazon. Megvettem volna 10-20 ezerért is, ha azt kapom amit keresek.

Eljárásukat kifogásolom, továbbra is. Álláspontom szerint a vásárlói panasz nem a termék árától függ. Ha egy termék hibás - legyen az drága vagy olcsó - minden esetben kell lenni jogorvoslatnak. Hibás áru lévén kötelessége lett volna a boltnak a cipőt kicserélni, vagy visszaadni a pénzt.

Más lenne a helyzet, ha a bolt másod vagy harmadosztályú árut értékesít és ezt jól látható helyen feltünteti, mert akkor a vásárló tudatában van annak, hogy hibás árut vásárol. De az is korrekt lenne a tulajdonos részéről, ha kiírja egyes polcaira, hogy az ott található cipők hordhatatlanok, másokra pedig hogy egyszer használatos cipők. A vásárló ez esetbe is tájékoztatva lenne arról, mit vásárol.

Jelen esetben azonban a bolt - minősítés nélküli - cipőket árul, így a jogos reklamációt orvosolnia kellene.

De tovább megyek, mert ez a szituáció véleményem szerint a jogtalan haszonszerzés fogalmát is kimeríti, hiszen ha mindenkivel így járnak el, az azt feltételezi, hogy a behozott és eladott selejtes áruk értékesítéséből jogosulatlan haszonra tesznek szert. Ha belegondolok abba, hogy a boltban naponta eladott több száz, vagy ezer cipőből akár csak egyharmada selejtes és azokat is értékesítik, majd nem veszik vissza, akkor naponta búsás hasznot realizálnak jogtalanul. Ezért az adóhivatal bevonása is indokolt az ilyen kereskedővel szemben.

Kérem szíves segítségüket jogos panaszom korrekt megoldása érdekében. A blokk szkennelt példányát mellékelten megküldöm.

Szíves segítségükben bízva maradok tisztelettel: E.


Tisztelt Elnök Úr!

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy tanácsát megfogadva két tanúval visszamentem a boltba és kértem a Vásárlók könyvét.

A beírás megkezdését követő egy percen belül megjelent az akkori műszakvezető, aki azonnal felajánlotta a pénzvisszatérítést, ha elállok a beírástól, majd ezt megismételte még kétszer…

Természetesen nem egyeztem bele az alkuba. Leírtam mindent úgy, ahogy történt, majd ő is leírta az ismételt rágalmazását, miszerint a cipő a sok hordást követően kitágult és ezért hordhatatlan. Mire én ismételten leírtam, hogy folyamatosan meghazudtolnak. Hogy képzelik, hogy 3.000 Ft-ért képes lennék hazudni. Megerősítettem, hogy a cipő bizony hibás, mert az első alkalommal - kb. 500 méter után - már hordhatatlanná vált. Viszont bánom már, hogy nem írtam bele a Vásárlók könyvébe az alkura történő felszólítást/ajánlatot.

Mindezek ellenére visszaadták a pénzt, amit aláírásommal igazoltan átvettem.

Ismét megjegyzem, hogy nem ez volt a lényeg. 3.000 Ft nem akkora összeg, aminek elvesztésétől rosszabbul érezném magam, hanem az az eljárás, ahogy bántak velem, és ahogyan kezelték a garanciális kérdést.

Még egyszer köszönöm Önnek a tanácsot! Magam is gondolhattam volna rá, de nem szoktam így járni, talán épp ezért eszembe se jutott. Ha mégis előfordult néha-néha panasz korábbi vásárlások során, azt általában korrekt módon szokták rendezni.

Az ilyen kereskedőket ki kellene tiltani a piacról! Üdvözlettel: E.


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A mai napon a pápai Tesco áruházban vásároltam, és naptejet szerettem volna venni. Már a polcra rakás óta figyelem kedvenc termékemet, és vártam, hogy leárazzák. Végre a mai naptól akciós lett!? Ma délután bementem, hogy megvegyem. A május 31.-től június 6.-áig érvényes Tesco újság szerint 25%-os kedvezménnyel megvásárolható Hawaiian Tropic 50-es faktorszámú termék . A polcon az az ár fogadott, amin hetek óta adták, (3.915 Ft) megnéztem az árleolvasóval, ekkor nagyon meglepődtem. A gép 4.099 Ft-on hozta! Ez biztosan tévedés lesz gondoltam jóhiszeműen. Elmentem az információhoz megkérdezni, hogy is van ez. A hölgy odajött velem a polchoz, mutatom neki a 3.915 Ft-os árat, mondom, hogy a gép 4.099 Ft-os árat ír rá, és mutatom az újságot miszerint mától 25%-kal leárazták. Kis türelmet kért, elment, majd néhány perc múlva hozott egy új ár címkét, 4.099 Ft-al. Ez az akció magyar módra! Én nem vásároltam meg, és nem is fogom ebben az üzletláncban soha többé, de jó lenne valamit tenni az ilyen, és ehhez hasonló esetekkel, mert szerintem rengeteg embert becsapnak, és ezt pontosan tudják is! Remélem sikerül, valami érdemi előrelépést tenni.

Tisztelettel: M.Attila

Tisztelt Uram!

Megvizsgáltuk a lenti panaszt. A termék pontosan a 2004010765117-es TPN számú HT prot. Naptej SPF50 200ml termék. A termék elérhető volt az áruházban, árbeállítása a következőképpen alakult:

A Hawaiian Tropic napozószer termékcsaládra vonatkozó 25%-os kedvezményünk 2013. 06.01-től élt, amit az akciós újságban 15. oldalon feltüntettünk. Az akciós újság többi része azonban 05.31-től élt. Talán ez tévesztette meg a vásárlót.

A vásárló vásárlásának napján a 4.099 Ft-os ár, míg másnap 06. 01-én már a 2.999 Ft-os kedvezményes ár volt érvényben.

Üzletünknek fontos Vásárlóink bizalma ezért kérem, hogy értesítsék a vásárlót, hogy szeretnénk egy 5.000 Ft értékű Tesco-s ajándékutalványt felajánlani a kellemetlenségekért.

Köszönettel: B., Személyzeti és vevőszolgálati igazgató Pápa

T. Fogyasztóvédelem!

Nem tudom, feltűnt-e önöknek, hogy az utóbbi időben az eleddig elviselhető műsor-reklám arányok megváltoztak néhány kereskedelmi tv-nél? Alig kezdődik el egy sorozat, vagy film, kb. 10' után jön egy 12÷15' reklám. Ugyan azokat az unalmas, blőd reklámokat adják, majd jön az ajánló a jövő héten vetítésre kerülő műsorokról. Nem lehetne visszaállni a régi arányokra?

Tisztelt Selmeci Balázs!

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) küldött megkeresésére válaszolva az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.

A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (Mttv.) értelmében a televízióban közzétett harminc percnél hosszabb filmalkotás és a hír- vagy politikai tájékoztató műsorszám reklámmal vagy televíziós vásárlással - a sorozat, valamint a dokumentumfilm kivételével - harminc perces időszakonként egyszer szakítható meg, beleértve a reklámok és a műsor előzetesek időtartamát is. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a műsorszám reklámmal és műsor-előzetessel számított időtartama 31 és 59 perc között van, akkor egy megszakítás, ha 60 és 89 perc között van, akkor két megszakítás, ha 90 és 119 perc között van, akkor három megszakítás helyezhető el a műsorban, és így tovább. Tekintettel arra, hogy a törvény nem tartalmaz rendelkezést arra vonatkozóan, hogy a reklám-megszakítások között mennyi időnek kell eltelnie, a megszakítás bárhol elhelyezhető, tehát 30 percen belül is. A reklámok időtartama egyetlen, egész órától egész óráig tartó időszakon belül sem haladhatja meg a tizenkét percet, beleértve az osztott képernyős reklámot, a virtuális reklámot, a reklámtartalmú képújságot, valamint – (a törvényben meghatározott kivételek mellett) - a más médiaszolgáltatás műsorszámainak népszerűsítését (Mttv. 34., 35. §).
A reklámok időtartama egyetlen, egész órától egész óráig tartó időszakon belül sem haladhatja meg a 12, közösségi médiaszolgáltatásban a 6, közszolgálati médiaszolgáltatásban pedig a 8 percet.
A törvény teljes szövege honlapunkon itt elérhető: http://www.njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=133252.239498
A hatósági eljárás kezdeményezéséről honlapunkon itt érdemes tájékozódni: http://nmhh.hu/tart/index/494/Hatosagi_eljarast_inditana
Bízunk benne, hogy tájékoztatásunkkal segítségére lehettünk.
Tisztelettel: G., tájékoztatási munkatárs, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Osztály

Tisztelt Alapítvány!

Az interneten rendeltem a Megadeals webshoptól komolyabb tételt majd ötvenezer forint értékben. A cég előre utalást kért, majd az összeg beérkezése után elérhetetlenné vált.
A számtalan telefonos és e-mailes próbálkozás eredménytelennek bizonyult, az előre kifizettetett áru két hónap alatt sem érkezett meg. A honlap változatlanul üzemel, linkek tömegét működteti, a kuponos oldalak lelkesen népszerűsítik tovább a Megadeals ajánlatait, azaz újabb áldozatokat generálnak a csaláshoz.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság és a panasztestület sem sieti el a válaszadást a benyújtott panaszokra. Kérem segítségüket, hogy véget lehessen vetni ennek a csalássorozatnak! Üdvözlettel: V


Tisztelt Fogyasztóvédők!

Az alábbiakban kérném szíves segítségüket:

Négy éve, 2009-ben hitelre vásároltunk a METRO áruházban egy Daewoo típusú hűtőszekrényt. A vásárláskor azt az információt kaptuk, hogy egy kicsivel magasabb törlesztőrészlet fizetése esetén a garanciát meghosszabítják öt évre. Ez időszak alatt, ha nem javítható a készülék, akkor egy az egyben cserélik. Mi belementünk és 36 hónapos hitelre meg is vettük a készüléket. Sajnos mikor elhoztuk, nem volt garanciajegye, de ígéretet kaptunk, hogy azt két héten belül megküldik. Most a negyedik évben a készülék meghibásodott. Mikor megkerestük a METRO áruházat, hogy szervizt kérjünk (sajnos a garanciajegyet azóta sem küldték meg) elutasító választ kaptunk.

Pl. azt írták, nincs nyoma, hogy kiterjesztett garancia lenne a gépen. A banki ügyintézés tőlük független volt, arra nekik nincs rálátásuk (ott helyben intézték az áruházban). Nem tudják a garancia jegyet pótolni, .mert a beszállító kivonult az országból. Nem tudnak a készülékkel foglalkozni, mert a szerviz megszűnt. Készüléket nem cserélnek, mert nincs beszállító.

Ezen információk birtokában keresni kezdtem szervizt, mert hát nem maradhatunk hűtő nélkül és nem vagyunk abban a helyzetben, hogy négy évente új készüléket tudjunk vásárolni.

A szervizek folyamatosan visszautasítanak, hogy nem javítják a készüléket, mert a Daewoo évek óta kivonult a magyar piacról és nincs hozzá alkatrész.

Kérdem, az eladónak nem lett volna kötelessége tájékoztatni, hogy a Daewoo már 2003 óta nincs jelen a magyar piacon és így a gép cserélhetetlen, szervizelhetetlen?

Lehet ez a magyarázat, hogy miért nem kaptunk akkor és azóta sem garancia jegyet (nem volt ki kiadja). Kérem segítségüket, milyen jogorvoslatra van lehetőségünk. Tisztelettel: B.

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Köszönettel vettük levelét.

Kollégáink visszajelzése alapján az alábbiakról tudjuk tájékoztatni:

Kiterjesztett jótállás esetén a vásárló annak megvásárlásáról kap igazoló dokumentumot. Ennek birtokában, az ott megfogalmazott feltételekkel és helyen tudja jogait érvényesíteni.
A dokumentum hiányában áruházunk sajnos nem tud segíteni, hisz letelt a 36 hónapos jogvesztő határidő. Megértését köszönjük.
Továbbra is várjuk megtisztelő megkeresését, METRO Központi Ügyfélszolgálat
 

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Egy felújításra váró romos épületet vettem 2007-ben. Közmű nem volt benne, a villanyt is azért szereltettem be, igaz csak egy konnektorral, hogy felújításkor szükség lesz rá.
Az ÉMÁSZ küldi a számlákat és eddig fizettem is azokat.
A legutolsó számlán azért elgondolkoztam! Egyetlen Kw fogyasztásom nincs, fizetendő 1.345 Ft, ami mind rendszerhasználati díjból tevődik ki!
Úgy gondolom, ha semmit nem fogyasztottam akkor semmiféle rendszert nem használtam!
Kérdésem hogy szabályos e a szolgáltató követelése? Én úgy érzem hogy nem, mert nem adott érte semmiféle szolgáltatást!
Víz is az udvarban van de a BORSODVÍZ nem küld számlát csak ha van fogyasztás!
A befizetés június közepéig esedékes, várom válaszukat mi a teendőm?
Üdvözlettel GyG Tiszakeszi.

Tisztelt Alapítvány,

2009. január 1-től az egyetemes szolgáltatásban részesülők – köztük a lakossági fogyasztók – is részt vesznek az elosztók állandó, a fogyasztásuk mértékétől függetlenül is felmerülő költségeinek fedezésében.

Az elosztói alapdíjat az egyetemes szolgáltatók (a rendszerhasználati díj részeként) a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 119/2007. (XII.29) rendelete alapján meghatározottak szerint kötelesek kezelni. E rendelet 2. pontja alapján a rendszerhasználónak rendszerhasználati díjat kell fizetnie. A 2.2 pontja szerint csatlakozási pontonként kell megfizetni az elosztói alapdíjat, melynek aktuális mértéke a nemzeti fejlesztési miniszter 78/2012. (XII/22.) NFM rendelete és a Magyar Energia Hivatal 1092/2012. határozata alapján 2013. január 1-től, lakossági fogyasztónál nappali mérőre bruttó 182,88 Ft/hó/csatlakozási pont, vezérelt mérőre csatlakozási pontonként bruttó 60,325,- Ft.

Az elosztói alapdíj kiszámlázásával társaságunk a jogszabályi kötelezettségének tesz eleget, és ez független attól, hogy az érintett fogyasztási helyen történik-e villamos energia felhasználás.

A fentiek alapján az elosztói alapdíjat jogosan számlázzuk ki. Üdvözlettel: Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt.

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Egy kérdéssel fordulok Önökhöz.

A Főváros Gázművek ügyfele vagyok, akiknek alvállalkozója nemrégiben gázórát cserélt nálunk. A munkalapot aláírtam, hogy a gázóra új, és 0-ról indul. Korábban, a legutóbbi csere alkalmával kaptam az új órával együtt, az óra gyári számára kiállított, az Országos Mérésügy Hivatal által végzett mérési jegyzőkönyvet is, mely szerint a gázóra be lett vizsgálva és mindennek megfelel. Most ilyet nem kaptam. Később felhívtam a cserét végző kollégákat, akiktől azt a választ kaptam, hogy nem találtak ilyet a gázóra dobozában. Kérdésem, hogy napjainkban kötelező-e mellékelni hitelesítési jegyzőkönyvet, vagy bármi más dokumentumot egy új gázórához.

Várom szíves válaszukat, üdvözlettel, HJ

Tisztelt Elnök Úr!

Az alábbi fogyasztói megkeresésére illetékességből a következőket válaszoljuk.

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. által felszerelt összes gázmérő rendelkezik megfelelő hitelesítési bizonyítvánnyal. A mérő hitelesítését a hitelesítési eljárás végeztével a mérőn elhelyezett jogi zár tanúsítja. Szükség esetén a mérő egyedi hitelesítési bizonyítványa a hitelesítést végző hatóságtól kikérhető, de a mérőhöz külön nem mellékelik, és a fogyasztónak sem kerül átadásra.

Tisztelettel, S. Péter, hálózati értékesítési osztályvezető, FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Panaszt szeretnék tenni a Mindig TV-ellen! Németországban élünk családommal, itt dolgozunk. Egy évben 2-szer szoktunk haza menni, gondoltuk beköttetünk egy tv-ét, hogy tudja nézni a gyerek. Írtam e-mailt a mindig TV-nek hogy szeretnénk beköttetni. A férjem itt reggeltől estig dolgozik, ezért én intéztem. Fel is hívott telefonon egy hölgy és mondta, hogy rendben van minden,d e legyen az én nevemen, mert a férjemmel nem tud szerződést kötni mivel dolgozik. Meghallgattam a feltételeket és igent mondtam amit rögzítettek. Sajnos a férjem aznap este mondta, hogy mégsem tudunk hazamenni. Ezért rögtön le is mondtam a szerződést amit el is fogadtak, ezt el is küldték e-mailben. Egy hölgy felhívott engem a tv-től másnap, hogy sajnos nem köthetnek velünk szerződést, mert Németországi bejelentett lakcímünk van. Mondtam, hogy semmi probléma mert én már egyébként is lemondtam. Ennek ellenére kiküldték a Magyarországi címünkre a tv-csomagot, ami 9.900 Ft volt. Sajnos akik megvannak bízva a lakás gondozásával, ügyeivel nem tudták mi az és átvették. De vissza is küldték, mert mondtam nekik, hogy már le van mondva.

A Mindig tv nem akarja vissza fizetni nekünk azt a pénzt, sőt azt állítják, hogy a férjem kötött velük szerződést, ami lehetetlen, sem írásban, sem szóban a férjem nem tárgyalt velük. Felháborító amit művelnek! Ha kívánják az összes levelet át küldöm Önöknek. Legyenek olyan kedvesek, vessenek már véget ennek a dolognak! Nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: S.M.

Tisztelt Elnök Úr!

Köszönettel vettük érdeklődésüket ezért kérem, engedje meg, hogy az alábbi tájékoztatást nyújtsuk.

Alább csatolt e-mail üzenetének mellékleteként/csatolmányanyaként megküldött levéllel kapcsolatban szeretnénk jelezni, hogy az abban feltüntetett nevű hölggyel Társaságunk élő jogviszonyt nem létesített annak ellenére, hogy nyilvántartásunkban csak egy korábbi szolgáltatás megrendelés valamint az azzal kapcsolatosan tett lemondás szerepel, melynek értelmében S.M.-nek sem magyarországi sem pedig németországi címére a szolgáltatás vételéhez szükséges eszközt nem postáztunk.

Szeretnénk jelezni továbbá, hogy a hölgy szolgáltatásigénylésével valamint annak körülményeivel kapcsolatosan további információt hatósági jogkör hiányában - hivatkozva a hatályos adatvédelmi előírások és szabályozásokra -, Társaságunk sajnálatos nem biztosíthat az Önök számára.
Megértését köszönjük, üdvözlettel: G., Antenna Hungária,

Tisztelt Fogyasztó védelem!

Nagy segítségüket szeretném kérni. ha nem jó helyre küldtem a levelet ,legyenek már szívesek továbbítani.

A következő a problémám a T-Home-mal.

Dsl családi csomagról váltottam az új Netmánia M csomagra. És 2 évet aláírattak velem. 2015-ig. Sajnos mint utólag tapasztaltam az internet sebességem nem hogy jobb lett,de még rosszabb is. És utána néztem alaposabban a dolognak. Ami szerint nem létező szolgáltatást fogok újabb 2-évig fizetni. Annak is utána jártam hogy a modemem és a telefon vonal sem VDSL-képes ami alap feltétele az új 20Mbit-es csomagomnak.
Képtelenség elérni a céget telefonon és e-mailben. Rengeteg levelet küldtem nekik hogy vegyék fel velem a kapcsolatot és oldjuk meg a problémát mert ez nem jogos amit csinálnak.

Tisztelettel: RóT

Kedves Uram,

Ezúton is köszönjük a Fogyasztóvédő Alapítvány érdeklődését és a megküldött információkat, amelyek kapcsán a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága nevében a következő tájékoztatást adjuk.

Társaságunk célja, hogy ügyfeleinket a lehető legteljesebb kiszolgálásban részesítsük, és kérdéseikre, problémáikra a lehető legrövidebb időn belül választ, megoldást találjunk. Ennek megfelelően ügyfelünkkel – a szerződésben vállalt hibaelhárítási határidőn belül – közvetlenül is felvettük a kapcsolatot. Ennek során munkatársaink és az ügyfél egyaránt méréseket végeztek a hiteles eredményeket garantáló teszt-szerver környezetben, és a mért értékek minden esetben jelentősen meghaladták az adott díjcsomagnál garantált sávszélességet, illetve megközelítették a kínált maximális értéket. Az ügyfél az eredményeket elfogadta, a mért értékekkel meg volt elégedve, és egyéb problémáról, rendellenes működésről nem számolt be sem az internetkapcsolat, sem a modem kapcsán. Az ügyfél panaszát tehát megelégedésére rendeztük, és erről őt írásban is tájékoztattuk.

Kérjük, a megküldött információ felhasználása esetén forrásként a Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságára hivatkozzék. Üdvözlettel, Magyar Telekom kommunikációs igazgatóság

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Levelem a Metro Kereskedelmi Kft. 2012 október 11-től 2013. január 31-ig meghirdetett pontgyűjtő akciójáról. Ebben az akcióban több termék polci ára indokolatlanul magasként van feltüntetve. Kiemelve a Bosch termékeket. Link:http://www.metro.hu/bosch Ezen termékek között különösen feltűnő a Bosch MCM5529-es konyhai robotgép.
A termék más kereskedelmi egységekben és webshopokban 34.000 és 42.000 forint közötti áron kapható. A Metro ezt 48% engedménnyel hirdeti 35.990 forintért (engedmény nélküli polci ár 69.900 Ft). Tudomásom szerint ezen termék eredeti ára 38-40.000 forint körül mozog. Ehhez még teljesíteni kell a vásárlóknak egy feltételt, azaz bruttó 100.000 forintért kell, hogy vásároljanak,hogy megkapják a 20 Metro Jópontot (5.000 forintonként egy pont). Ez az akció szabályos, vagy alkalmas a fogyasztók megtévesztésére.
Üdvözlettel: M

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!

A METRO Kereskedelmi Kft. viszonteladói árait a piaci változások figyelembevételével, saját maga határozza meg. A panaszlevélben említett internetes áruházak ill. más kereskedelmi egységek árképzési politikáját nem ismerjük, így ezzel kapcsolatosan nyilatkozni nem tudunk. Megjegyeznénk, hogy a feltüntetett kedvezmény mértéke valós és visszaellenőrizhető, mint ahogyan az a panaszlevélben is kifejtésre került,azaz a pontgyűjtő akció keretében a termék polci árához (69.900 Ft) képest kedvezményesen lehetett hozzájutni a termékhez 20 jópont beváltásával (35.990 Ft), így a pontbeváltással együtt elért ár a polci ár 48%-al csökkentett árának felel meg.
Továbbá felhívnánk a T. Alapítvány figyelmét arra a körülményre, hogy a METRO Kereskedelmi Kft. ,mint nagykereskedelmi áruházlánc tevékenysége gazdálkodó szervezet jogalanyok felé irányul, cégjegyzékbe bejegyzett főtevékenységünk: élelmiszer, ital, dohányáru vegyes nagykereskedelme. Vásárlóink ún. METRO vásárlói kártya birtokában léphetnek be áruházaink vásárlóterébe és vásárlói kártyájuk bemutatásával vásárolhatják meg a kiválasztott termékeket. Vásárlói kártya igénylésére, ilyen módon áruházainkban történő vásárlásra is kizárólag gazdasági tevékenységet folytató, gazdálkodó szervezetnek minősülő jogalanyok jogosultak, akik nem tartoznak a fogyasztóvédelmi jogszabályok „fogyasztó” fogalmának körébe. Álláspontunk szerint - tekintettel arra, hogy a panaszlevél feladója kilétét nem fedte fel - jelen esetben a panaszos fogyasztói minősége nem bizonyítható.
Továbbra is várjuk megtisztelő megkeresését. info@metro.co.hu Chat: http://www.metro.hu/online-ugyfelszolgalat
 

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Az Apple Store magyarországi weboldaláról vásároltam egy iPhone 4S készüléket 2011. decemberében. A készülékre 2012. december 21-ig volt hivatalos Apple garancia. 2012. december elején hibát észleltem ezért bevittem a hivatalos szervizbe, ahol a készüléket bevizsgálták és december 12-én átvehettem a kicserélt, vadonatúj készüléket. Az Apple honlapján sorozatszám alapján ellenőrizni lehet a garancia érvényességét és a kicserélt készülék sorozatszámát beírva, ugyanazt a december 21-ei dátumot találtam. A mai nap folyamán hibát észleltem a kicserélt készüléken, amire garancia az Apple szerint már nincsen. Azt szeretném megtudni, hogy ez így jogszerű-e, a kicserélt készülékre nem vonatkozik-e új garanciaidő? A szervizben még nem voltam bent, előbb szeretnék biztos lenni a dologban. Valamint azt szeretném még megtudni, hogy amennyiben a szerviz nem jogszerűen kíván eljárni, mit tudok ellenük lépni?
Válaszukat előre is köszönöm! K.

Ha teljesen új készüléket kapott a hibás helyett, akkor arra teljes garanciaidő vonatkozik.
(Ha ugyan azt a garanciális készüléket megjavítva adják visza, a garanciaidő a szervizben töltött idővel meghosszabbodik.)

T. Cím!

Ma reggel vásároltam Egerben a Barkóczi utcai Spar üzletben. Mivel többször is hallottam, ha citrusféléket vásárolunk nézzük meg, hogy a héja használható e sütemények ízesítésére. Ezt az üzletben fel kell tüntetni. Citromot szerettem volna vásárolni. Mivel nem találtam semmi utalást a használatra vonatkozóan, megkérdeztem a biztonsági őrt. Az ő válasza az volt, forduljak a fogyasztóvédőkhöz. Találtam egy eladót is, ő sem tudott megfelelő felvilágosítást adni, azt mondta, ő mindig felhasználja a héját. Amennyiben engem ez aggaszt, vegyek bio citromot - mondta.

Szeretném megkérdezni, mit lehet olyan esetben tenni, ha az üzlet nem tud kielégítő tájékoztatást nyújtani. Az nem megoldás, hogy vegyem nyakamba a várost, és derítsem ki, hol vásárolhatok olyan citrusfélét, jelen esetben citromot, aminek a héját biztonságosan reszelhetek süteménybe (bejgli).
Előre is köszönöm válaszukat. Tisztelettel: NJ

Tisztelt Uram!
„Tisztelt NJ!


evele kapcsán illetékes beszerző kollégáinktól azt az információt kaptuk, hogy a bio citrom héja nincs kezelve, a többié előírás értelmében van.
A jövőben kérjük, konkrét terméket érintő kérdése, észrevétele esetén forduljon bizalommal vevőszolgálatunkhoz az alábbi elérhetőségek egyikén, készséggel állunk rendelkezésére:
Email: info@spar.hu Telefon: 06 20 823 77 27, Postai cím: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Vevőszolgálat, 2060 Bicske, SPAR út.
Tisztelettel: H.D., Vevőszolgálati munkatárs, SPAR vevőszolgálat”

Tisztelt fogyasztóvédelem!
T (Magyar Telekom Nyrt.) csoport:

December legelején megkeresett egy hölgy a cégtől, hogy a mostani szolgáltatásunk (tv, telefon) helyett IPTV-t ajánljon. Azt állította, hogy így a mostani számlánk a fele lesz minden más változatlanul marad, sőt, még internetet is kapunk.

Gondoltam ez jól hangzik, így megrendelem.

A következő történt dec. 6.-án beszerelték az IPTV-t, de kiderült, hogy az a telefonszám nem maradt (a szerelő szerint a hölgy ezt elfelejtette kérni), a Wi-fi sem megfelelően működött, de nyugodt ember vagyok ebbe is beletörődtem.

DE közben kiderült, hogy a cég úgy gondolja, hogy nem az előzőek helyett, hanem mellé fizessük az új IPTV-t.

Tehát fizessük a telefonszámlát (a telefont nem lehet használni, mert a szerelő annak helyére kötötte be az iptv-t), fizessük az előző digitális tv-t (bár ennek a helyére szerelték, az iptv-t) és fizessük az IPTV-s csomagot is.

Panaszt tettem (december 13.-án), mert naivan azt hittem ilyen nincs elírás, majd megoldják.....

2013. január 24.-én megjött a válasz, minden továbbra is aktív, fizessem ki és írásban mondjam le! Arról, hogyan tarthatnám meg a régi telefonszámom, szó sem esett benne.

Felhívtam a 1412 es ügyfélszolgálati számot ahol némi kapcsolgatás után (31 perc!) közölték, hogy a panaszomat felvették és 30 napon belül válaszolnak. Fel vagyok háborodva, ezért mondtam nekik, hogy hagyjuk az egészet, ettől a cégtől én nem kérek további szolgáltatást, akár holnap visszaviszem a cuccukat. Erre a Hölgy közölte, hogy 2 éves hűségnyilatkozatos szerződésben állok velük.

Elmondtam, hogy én nem írtam alá a szerződést, mire ő: a szóbeli megállapodás is annak számít. Bár elmondtam neki, hogy nem erről szólt a szóbeli megállapodás ő KÖTBÉRREL fenyegetőzött.


Tisztelt Cím!

2010-05-07.-én kelt lemondó nyilatkozataimmal elmentem a T-kábel Magyarország Kft.-hez, s a kábel tv és Kábel net szolgáltatásokat LEMONDTAM.

Ezek után még 2011.01.24.-én a hódmezővásárhelyi ügyfélkapcsolati helyen a modemet is leadtam.

Ügyintézőjüknek (Cs. Boglárka) jeleztem, hogy mind a kábelnetet, mind a kábel tv szolgáltatást lemondtam!

2011-01-24.-én befizettem a csekket aminek a jogcímében is a „felmondó levél” szerepel! Ezek után a mai napig kapok mindenféle „közjegyzői eljárás indításáról” levelet és csekket (Amit zavaromba be is fizettem), majd „fizetési felszólítást” 34.359,47 HUF-ról, miszerint nekem tartozásom van. Mellékletben csatoltam az ügyhöz kapcsolódó iratok scannelt képét! Tisztelettel: ML


Tisztelt Szervezet!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy a 2012. december 12. napján vásárolt és december 16. napján (vasárnap) elromlott televízió-monitort dec. 17. napján bevittem az árusító helyre, ahol átvették tőlem a készüléket garanciális javítás tényével. 3 napra az ügyintézéstől számítva december 20. napján értesítést kaptam, hogy a készüléket a hivatalos LG forgalmazó továbbította a szervizbe. Ezen időpont után a mai napig (2013. január 16) nem kaptam semmilyen visszajelzést a kereskedőtől a készüléket illetően. Előzetes konzultációm az LG hivatalos ügyfélszolgálatán keresztül január 8. napján volt, amely tájékoztatás értelmében a kereskedő vitette a készüléket a szervizbe és nem a márkaképviselet. A holnapi napon a 30. napot meghaladóan nem tudok a készülék javítási állapotára vonatkozóan semmit. A kereskedő által kiadott "MUNKALAP"-on nincs írva "várható javítási idő". Ebben az esetben mi a teendő? Levelem mellékleteként csatoltan megküldöm az Önök számára azon 2 dokumentumokat, amelyek jelenleg nálam vannak. Amint a számlán is látható, rontott számláról van szó. (Alaki feltételekben a többszörösen áthúzott, majd a javító személy megjelölése nélkül átírt vevő neve tudtommal ellent mond a Számviteli törvényben foglalt alaki feltételeknek.)

A MUNKALAP megnevezésű dokumentum alján pedig a fogyasztói érdekeket sértő szinte már-már monopóliumi elvet érvényesítő "vagy aláírja a vevő, vagy nem veszi át a terméket" kifejezéssel lehetne élni az alábbiak alapján:

"A fentiek elvégzését és a készülék átvételét igazolom, elfogadom:" Vagyis a fogyasztó anélkül, hogy tudna a ténylegesen felhasznált és a javítás során elvégzett munkafázisok tényleges tartalmáról, egyöntetűen el kell fogadnia azokat az aláírásával. Erre van jogorvoslati lehetőség? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Zs.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Alábbiakban küldöm a kért tájékoztatást Zs. bejelentésének ügyében.
2012.12.12-én készpénzes fizetés ellenében vásárolt egy az ügyfél kérésére rendelt LG M2232D-PZ típusú monitort, mely a széria modellekhez képest speciális szolgáltatást is nyújt, úgynevezett TV tuneres egységet is tartalmaz. Ügyfél a vásárláskor készpénzfizetési számlát is kért és kapott. A számla a számviteli törvényeknek megfelelő, azon a szükséges adatok jól olvashatóan, egyértelműen és maradéktalanul szerepelnek. Ennek átvételekor (vevő általi befogadásakor) ügyfél azt ellenőrizheti, bármilyen észrevétele vagy plusz információ rávezetésére ha szüksége van, azzal készséggel állunk rendelkezésére. Ilyen probléma nem merült fel. Természetesen továbbra is tudunk akár hiteles másolat formájában, akár más módon ilyen igénye esetén segíteni, felénk nem jelezte.
Az ügyfél kifejezett kérésére a monitort az átvétele és annak kifizetése előtt, vevővel együtt működés közben megtekintettük, teszteltük. Annak minőségével és állapotával, mint az egy originál termék átvételekor általában lenni szokott ügyfél maximálisan elégedett volt, minőségi kifogások nem merültek fel, szakmai oldalról nézve is a készülék kifogástalanul működött, vevő az árut kérte és eredeti csomagolásába üzletünkben gondosan visszahelyezve fizetést követően elvitte. Termékminőségi vagy számlaképbeli kifogása, észrevétele nem volt.
2012.12.17. Ügyfél a vásárolt terméket visszaszállítva személyesen hibát jelentett be, melyről munkalapot vettünk fel. Ennek csatolt részét képezte az általa is mellékelt számla másolata is, így mind a termék megnevezése, típusa, annak gyári száma, az eladó, a vevő elérhetőségei és a hiba pontos leírása is szerepelnek a dokumentumon. A vásárlást követő 3 munkanapon belüli eset erre már nem vonatkozott, hisz 2013.12.hó 12.,13.,14.,és 15-e is hivatalos munkanap volt, üzletünk is nyitva tartott, ügyféltől sem szóban (telefonon), sem írásban vagy személyesen hibajelzés nem érkezett. A hibabejelentésre 17-én került sor.
2012.12.17. (tehát még aznap, soron kívül, még az ügyfél jelenlétében) a készülék bevizsgálását megkezdtük és az ügyfél által is említett hibajelenséget a teszt alkalmával igazoltnak láttuk, így tájékoztattuk a további ügymenetről miszerint a LG hivatalos márkaszervizébe kerül továbbításra a készülék, melynek állapotáról és eredményéről tájékoztatjuk. A hibás készülék bejelentését az LG Electronics Magyar Kft. erre publikált 40/545454 telefonszámán bejelentettük, szállítását intéztük.
2012.12.19. LG által küldött futárszolgálat a készüléket szállításra felvette üzletünkből.
2012.12.20. Az LG hivatalos márkaszervizébe megérkezett a hibás termék, azt 11:31 perckor javításra felvették.
2012.12.20. Ügyfél írásban, sms formájában tájékoztatva lett (16:56 perckor), szó szerint idézem: „Az LG Electronics az Ön által leadott hibás készüléket 2012/15886 hibajegyszámon az Albacomp hivatalos szervizbe továbbította, mely a bevizsgálást megkezdte. A készülék elkészültéről újabb értesítést küldünk. Köszönöm. Üdvözlettel: F”
2013.01.16. Szervizzel egyeztetve cégünk által kezdeményezett telefonhívással, melyben informáltak, hogy a hibás LCD panel még nem érkezett meg, így a javítást az elvárható időn belül nem tudják elvégezni, ezért csereigazolás kiállítására kerül sor, melyhez az LG-től az engedélyt soron kívül megkérik.
Ügyfél szintén írásban értesítve, idézem: „Az LG szerviztől a 15886 hibajegyszámon szereplő M2232D-PZ monitorra csereigazolás kerül kiállításra. A cserkészülék 4-6 munkanapon belül átvehető a leadás helyén, melyről külön értesítést küldünk. Üdvözlettel: F…”
2013.01.17. Albacomp Services Kft. a csereigazolást postai úton feladja.
2013.01.21. Cégünk ajánlott küldeményként a csereigazolást átveszi.
2013.01.21. Cégünk a cserkészüléket soron kívül futáros kiszállítással lerendeli.
2013.01.22. Ügyfél a cseréről kiértesítve szintén írásban.
Ügyfél utolsó mondatát nem is értem. Semmit nem kell aláírnia ha azzal nem ért egyet. Amit említ az egy formanyomtatvány, mely az ügyintézés rugalmasabb bonyolítása érdekében előre van nyomtatva. Ha azon módosítani kíván, ha külön megjegyzése van vagy egyéni jegyzőkönyv felvételét kéri, akkor azokra természetesen lehetősége van, mint ahogy az erre külön kialakított kitöltendő mezők is e célt szolgálják, ahova akár a felhasznált alkatrészek, akár a részletes javítási leírás beírható,mint ahogyan tesszük is azt jelen esetben is. Természetesen csak azt szabad aláírni amivel az érintettek egyetértenek. Mivel ügyfél a terméket még nem vette át, így ezen részt természetesen még alá sem írta és nem is olvasta, ezt megelőző reklamációja ezért számomra érthetetlen.)
Úgy gondolom cégünk az ügyintézés során a tőle elvárható módon cselekedett, a hatályos törvényeknek megfelelően jártunk el. Sajnálatosnak tartom, hogy ügyfél üzletünkben már az első írásbeli tájékoztatásunk óta nem reagált, nem érdeklődött, telefonon sem keresett bennünket a készülék javítási állapotának informálódása érdekében, pedig a tájékoztatást hasonló módon az Ő részére is bármikor készséggel nyújtottuk volna.
Cégünk a garanciális ügyintézéseket mindig kiemelten kezeli, egyik fő reklámértékünk közé tartozik, megemlítve itt azt is, hogy cégünk a javításokat immár 13 éve a garancia időn túl is minden termékre időkorlát nélküli kiterjesztéssel ingyenesen végzi, úgy gondolom ez ma Magyarországon nem jellemző.
Bízunk benne, hogy a cserekészülékének kézhezvétele után jelen panaszos vásárlónk is elégedett lesz és a későbbiekben is ügyfeleink között üdvözölhetjük!
További kérdése esetén szívesen állok rendelkezésére. Üdvözlettel: F László, Co-Libri Tech Kft.

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönöm válaszlevelét és a tájékoztatást!

Az adott fogyasztói probléma - a garanciális javítási munkafolyamatot illetően - a mai (2013. január 23. ) napon megszűnt, ugyanis a vállalat a tegnapi kiértesítése után ma átvehettem a cserekészüléket!

Az előző levelem mellékleteként csatoltan megküldött szigorú számadású bizonylatokon viszont változtatás nem történt. (Már nem is kértem újból a változtatást, mert nem kívánok a boltvezetéssel újabb nyílt vitát lefolytatni az eddigi tapasztalataim alapján.)
Eddigi munkájukat megköszönöm! Üdvözlettel: Zs.


Mennyi az annyi http://www.xeniahungary.hu/ ???

Üdvözletem.

Furcsálom, hogy itt az elküldött forgalmazónál sehol nincsenek feltüntetve árak! Echo Tv-be van műsoruk, de árakról sehol semmi. Ezt hogy lehet megtenni!? Budapesten van boltjuk, de aki messze lakik csak így neten tudna rendelni ha tudni lehetne mi mennyibe kerül. Köszönöm ha utánanéznek és intézkednek és netán válaszolnak is .

Köszönöm a válaszukat! A Xenia is irt és azt, hogy "Biztonsági" okokból nincsenek az árak feltüntetve…

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Az alábbiakban látható, hogy az upc-nél lemondtunk egy csomagot 2012.dec. 23-án, mely lemondást visszaigazolták. Ennek ellenére már februárra is kiszámlázták ill. vonják a számlánkról.

Ez az upc újabb trükkje? Ezek 1 hónapig ingyen adják a HBO packot és ha 30 nap elteltével nem mondja le az ügyfél, akkor 1 évig kötelezik fizetésre. Esetünkben azonban idő előtt lemondtuk a szolgáltatást, de nem vesznek róla tudomást. Felháborító ez a pitiség. Kérem segítségüket. Üdv.: N 

Tisztelt Elnök Úr!

A panaszt kivizsgáltuk. Adminisztrációs hiba történt a részünkről, amit jelzését követően azonnal korrigáltunk.
2012.12.23-án az előfizető megkeresésében foglaltaknak megfelelően rögzítettük az HBO MaxPak lemondására vonatkozó igényt, sajnos azonban az ezzel kapcsolatban automatikusan elindult egyszerűsített lemondás folyamat elakadt. Ennek következtében a január havi számlán valóban szerepelt a lemondani kívánt, 2013.01.22-ig díjmentesen biztosított HBO csomag 1.747 Ft összegű tört havi díja (01.23-02.10 közötti terhelés).
Természetesen haladéktalanul intézkedtünk a lemondás visszamenőleges, 2012.12.23-i hatályú rögzítése, egyben a tévesen terhelt 1.747 Ft jóváírása érdekében. A hivatkozott korrekciós tételt 2013.01.18-i könyvelési dátummal rögzítettük a bejelentő egyenlegében, a jóváíró tétel a következő, február havi számlán válik láthatóvá. Tisztelettel: UPC

Tisztelt Uram !

Köszönöm eljárásukat az ügyben. Ez az adminisztrációs hiba érdekes módon nagyon gyakori vált a szolgáltatóknál, sőt általánossá vált, hogy így bepróbálkoznak. Mivel netes megkeresésre nem reagáltak,ezért telefonon vettük fel velük ill. próbáltuk felvenni velük a kapcsolatot, amely 3x45 percnyi hívás időtartamú volt.
Ennek a költsége sem kevés. Üdv. : N


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Az alábbi problémával fordulok Önökhöz:

Írtunk egy szerződést a Huntastic (Fineinvest) Kft.-vel ingatlan megvásárlással kapcsolatban. A megbízási díj 1.500,000 Ft volt, ami irodai letétbe került. A szerződésben 60 munkanap volt megadva arra, hogy a bankkal a szerződéskötés megtörténjen (banki ingatlanról van szó), ha ez valamilyen okból nem történik meg,a megbízási díjat visszafizetik. A meghatározott 60 munkanapon belül nem történt semmi, majd közös megegyezéssel 2012 november 28-án a megbízási szerződést felmondtuk,ebben 15 munkanapban határozták meg a pénz visszafizetését. Az ügyvezető 2012 december 3-án írta alá. Az onnantól számított 15 munkanap december 21-én lejárt, és a pénz visszafizetés nem történt meg, a mai napig sem. Hiába hívjuk az irodájukat, folyamatosan azt a választ kapjuk, hogy az ügyvezető nincs bent, majd átadják neki hogy kerestük, s vissza hív. Ez egyszer sem történt meg. Ha esetleg a telefonszámát szeretnénk elkérni, vagy találkozót kérni, a válasz az, hogy erre Ők nincsenek felhatalmazva, hogy megadják a telefonszámát vagy időpontot adjanak, írjunk neki e-mailben.
Az e-mailünkre nem válaszolnak, kétszer küldtünk neki fizetési felszólítást, arra sem kaptunk választ. Bejutni nem lehet hozzájuk, mivel biztonsági őrök vannak lent. Szeretném a segítségét kérni,hogy mit tudok tenni ebben a helyzetben, vagy hogy kihez tudok fordulni,aki segíteni tud. Köszönettel : TB

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Köszönettel vettük megkeresésüket.

A decemberi utalás a szabadságolás miatt csúszott, de 2013. 01. 08.-án vissza is utaltuk a megbízási összeget, amely megegyezik a levélben említett összeggel.

Nem tudok Önöknek írásos bizonyítékot bemutatni, mert ezzel megsérteném ügyfelünk személyiségi jogait, amire nem vagyunk felhatalmazva. A panasz tevője nem szerződött ügyfelünk nincs semmilyen adat amiről információt tudok szolgáltatni Önök részére. További érdeklődésükre szívélyesen állunk rendelkezésükre.
Üdv. S. Imre, Huntastic Kft.
 

Tisztelt fogyasztóvédelem!

Az eset a papámmal történt meg, aki 82 éves.

Elhívták egy termékbemutatóra ahol megvetettek vele egy porszívót.

Az eladás módját kifogásolom ugyanis a papám hiába kérdezte az árát nem mondták meg neki csak annyit mondtak majd elintézik a hitelt.

A készüléket 5 éves futamidővel, havi 4.722 forintért (286.320 Ft!) adták el neki. Utánajártam, ezt a készüléket boltban 40.000 forintért árulják.

Szeretném megtudni van-e valami jogszabály olyan ügyekre vonatkozóan, hogy valamit indokolatlanul drágán adnak el öreg embereknek légyeges információk elhallgatásával?

Előre is köszönöm a válaszukat. FATisztelt Uram,

Nyolc napon belül lehetséges a vásárlástól való indoklás nélküli elállás.

A Fogyasztóvédő Alapítvány nem egyszer felhívta a figyelmet honlapján a termékbemutatók veszélyeire, a szélhámos és lelketlen üzletkötőkre, akik elsősorban az idősek hiszékenységét tudják kihasználni. Szervezetünk mélyen elítéli azoknak a pénzintézeteknek gyakorlatát, amelyek hitelnyújtással segédkeznek a hazánkban mára oly elterjedt csaláshoz.

Azt tudjuk tanácsolni, ne menjen senki ilyen bemutatókra. Gyakorlott és rámenős eladók fogják győzködni a vásárlásra, igen jó eséllyel.

Ha mégis elmegy, mert azt hiszi, úgysem járnak túl az eszén, akkor valószínűen téved. Legyen résen, ott biztos nem élete nagy üzletét kötheti. Ha ennek ellenére úgy gondolja kihagyhatatlan a lehetőség, számíthat arra, hogy „akciós, csak éppen most és ott kapható” termékeket akár 10-60-szoros áron tukmálják önre.

Kérem olvassa el a fogyasztóvédelmi hatóság oldalán is az erről szóló információkat.

http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/vasarlas/uzleten_kivuli/hirek_120724_2.html
 


Kedves Fogyasztóvédelem!

Panaszt szeretnék tenni egy mobiltelefonokat árusító cég ellen. Egy készüléket vásároltam náluk online 2012. december 4-én. A készüléket házhoz szállították, de azt 8 napon belül visszajuttattam hozzájuk (2012. december 12.), és jeleztem, hogy az elállás jogával élnék. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet) A készülék árát jelenleg nem hajlandók visszaadni, csak javításra elküldték a készüléket. A 30 nap január 12-én jár le, és továbbra sem hajlandóak az összeget visszaadni. Ez ellen szeretnék panaszt tenni.
A cég neve: Ujmobilok Kft., 1203 Budapest. Remélem tudnak segíteni ez ügyben. Köszönettel, SO


Tisztelettel Üdvözlöm.

A 8 munkanapon belüli pénz-visszafizetési garanciában kizárólag bontatlan csomagolású terméket tudunk visszavásárolni. 3 munkanapon belüli csere garanciás terméket 72 órán belül kicseréljük. Ennek fontos feltétele, hogy a készülék sérülésmentes legyen és az összes gyári csomagolása, tartozéka meglegyen. Bármelyik feltétel meghiúsulása esetén a készüléket kizárólag javításra tudjuk átvenni.

Azzal a hibával küldték be hozzánk hogy a headset csatlakozója nem jó. Garancia feltételeit betartva elégtételt tanúsítottunk az általunk értékesített készülékre. Készüléket javításra vállaltuk. Javítást nem igényelt a készülék, ügyfelünket többször is értesítettük, hogy átveheti készüléket! Rendszertelen headszet használat véget a 8 napon belüli visszafizetés feltételét megszegve elutasítottuk! Oldalunkon a garancia menüpontban mind ez megtalálható.
Üdvözlettel B. Attila, ujmobilok.hu


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Ezúton fordulnék Önökhöz, miután ma már a rendőrségi feljelentést megtettem, s ott tanácsolták, jelentsem Önöknél is az esetet, hogy ne legyen minél több károsult az ügyben.

Röviden:

2012.december 17-én az arukereso.hu oldalon a ShopMániától (www.shopmania.hu) vásárolni akartam egy Philips HD9220/20 Viva fritőzt. A visszaigazolás már a Multibazártól jött, jelezték, csak december 27.után tudnak szállítani. Ez nem is lett volna gond. 2013.január 2-án elküldték a proforma számlát, amit azonnal át is utaltam a bankszámlámról, ez már egy harmadik cég volt. A BGPC Travel Kft.-vel leellenőriztem, a cégjegyzékben nem volt semmi gyanús velük, így elutaltam a vételárat. Termék viszont nem jött. Ekkor lettek gyanúsak, és a neten meg is találtam hamar azt a blogot, ahol panaszáradat van ezzel a céggel kapcsolatban. Többszöri telefonálás-a megadott számot sosem vették fel, majd e-mail után közölték, hogy késésben vannak, csak január 16-ra tudnak szállítani vagy elállhatok a szerződéstől, ez esetben visszakapom a pénzt. Én ez utóbbit választottam, pénz nem érkezett a mai napig a számlámra. Ezért mentem a rendőrségre.

Remélem sokaknak tanulságul szolgál esetem. Üdvözlettel: S. Bea

 
 

Kezdőlappp   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelekek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére

 

h