Levelek [Új]

Levelek - 27

Levelek - 26

Levelek - 25

Levelek - 24

Levelek - 23

Levelek - 22

Levelek - 21

Levelek - 20

Levelek - 19

Levelek - 18

Levelek - 17

Levelek - 16

Levelek - 15

Levelek - 14

Levelek - 13

Levelek - 12

Levelek - 11

Levelek - 10

Levelek - 9

Levelek - 8

Levelek - 7

Levelek - 6

Levelek - 5

Levelek - 4

Levelek - 3

Levelek - 2

Levelek - 1


ÍRJON NEKÜNK

 


Kedves Fogyasztóvédők!

Felháborodásomat szeretném kifejezni az egyik egri Hotel Rubinia - szolgáltatása miatt. Augusztus harmadik hetében, végre sikerült szabadságra mennünk, és annak ellenére, hogy kevés időnk volt rá, megpróbáltuk megfelelő szintű szolgáltatásokkal pótolni ezt. A "Napi tipp"-nél vásárolt kuponomat vettem igénybe, amivel elvileg korlátlanul használhattunk volna pezsgőfürdőt, szaunát és kültéri medencét is, valamint 2 fő részére félpanziós ellátást biztosított - VOLNA!
A hotel egyébként 3 csillagos, és a honlapjuk alapján fantasztikus három napnak néztünk elébe. Csalódásunk és felháborodásunk leírhatatlan!!! Kánikulai melegben érkeztünk, alig vártuk, hogy igénybe vehessük a medencét, de már a recepciós hölgy közölte velünk, hogy mivel megcsúszott a földterület, saját biztonságunk érdekében nem használható a medence. Amikor megláttuk ezt a bizonyos "megcsúszott" medencét, nem akartunk hinni a szemünknek. Szó sem volt földcsuszamlásról, tele volt büdös vízzel. Sötétzöld színű, békanyálkás, pókhálós, algás látvány fogadott, a medence oldalából fűcsomók nőttek ki, a csempe szétmállott, a napozóágyak és a lépcső vastagon koszosak. A szauna a hozzá tartozó zuhanyozóval hasonló képet mutatott.
A jakuzzi félig volt engedve vízzel - ez szintén bűzlött. Az éjjeliőrtől azt az információt kaptuk, hogy azért nem használható a medence, mert elromlott a szivattyú. A nagy melegben legalább egy hideg italra vágytunk volna. Már túlzottan meg sem lepődtünk azon, hogy sem büfé, sem hűtőszekrény nem volt a szállodában, a mosdótálban hűltek a sörök!
Egy három csillagos szállodában egyetlen - szegényes italkészlettel ellátott - lelakatolt hűtőszekrény árválkodott! Kértem a panaszkönyvet, amit visszalapozgatva átolvastam és természetesen tele volt a hozzám hasonló panaszokkal.
Hírül kellene adni ezt a felháborító eljárást, legalább mások ne járjanak így!
RA

A Hotel Rubinia gazdasági vezetője szeptember 9-én alapítványunknak küldött levelében tájékoztatott, a válasz lehetőségével nem szeretne élni, jelenleg hatósági vizsgálat eredményét várják. A vendég által megküldött fényképeket a rettenetes helyzetről sajnos nem kommentálta a hotel vezetése.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Panasszal kívánok élni, illetve segítségüket kérném, hogy mit tehetünk. Úgy kötöttünk szerződést, hogy nem is tudtunk róla, az ACN Communication Hungary Kft. (http://www.acneuro.com/HU/) cég telefonon magyarul nem elérhető, ellenben számla meg jön.

A történet:

Anyósom által használt vezetékes telefon férjem öccse nevén van. A héten érkezett a sógorékhoz egy ACN számla, meg egy "Örömmel értesítjük, hogy ügyfelünk lett" típusú levél. Senki nem tudott semmit, hogy ez mi, amikor felhívtuk a telefonos ügyfélszolgálatot, akkor angolul jelentkezett be valaki (úgy is csöngött, mint Angliában), holott budapesti a szám (06-1-777-90-88). Kiderült, hogy 73 éves anyósomhoz becsöngetett valaki kettő hete, megkérdezte hol van a telefon, miután mondta anyósom, hogy Inviteles, a férfi azt mondta, hogy ő is onnan jött.
Megkérdezte, hogy át akar-e lépni másik telefonszolgáltatóhoz, de anyósom azt mondta, hogy nem. Erre azt mondta az illető, hogy jó, akkor írja itt alá, hogy nem akar átlépni. Anyósom mondta, hogy nem is az Ő nevén van a telefon, erre azt válaszolta az ügynök, hogy ez csak formalitás, s akkor írja alá a fia nevében. Sajnos anyósom megtette, ráadásul úgy, hogy nem vette fel a szemüvegét, így nem olvasta el, hogy mit írt alá.
:((((( Biztos, hogy itt verték át anyósomat sikeresen, mert ki íratna alá egy olyan papírt aminek az üzenete, hogy "nem akarok veled üzletet kötni"... Persze a legszebb az egészben, hogy semmiféle papírt (pl.: az állítólagosan aláírt szerződést) vagy nevet, elérhetőséget nem hagyott az üzletkötő, sőt az állítólag aláírt szerződést sem kaptuk meg, ezért sem tudtuk, sőt tudjuk a mai napi, hogy anyósom mit írt alá. Azonban a héten megjött az első számla az ACN-től, innen tudjuk, hogy mi történhetett. Tehát most az a helyzet, hogy már az ACN is, és az Invitel is számláz a sógoromnak a telefon miatt. Ma felhívtuk az ügyfélszolgálatot, de mivel angolul jelentkeztek be, letettük a telefon, és a honlapjukon levő kapcsolathoz írtunk reklamáló levelet.

Az első számla összege 260 forint, nem nagy összeg, de ez egyetlen hívás volt, mert augusztus utolsó hetére számláztak. Ami felháborít még, azon kívül, hogy nem tudok reklamálni, hogyha meg akarjuk szüntetni a szolgáltatást 6.000 forintot kellene fizetni, ha nem fizetjük be a számlát előre, akkor 1000 forint büntetést kell majd fizetni. Anyósom ma bement az Invitelhez megérdeklődni, hogy mit lehet tenni ilyen ügyben, és kiderült, hogy az ott várakozó ügyfelek zöme mind ugyanezen okból voltak ott, és ezek mindegyik mind idős emberek voltak.
Üdvözlettel! K-SA

A céget levélben megkerestük, válaszukat várjuk. (Az Invitelt is értesítettük.) Az elmondottak alapján úgy vélem tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról van szó, az eset megtévesztés. A szerződés a hatályos és vonatkozó jogszabályok alapján semmis.


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány Tisztelt Érdekvédők!

A következő weboldallal vannak aggályaim, mivel benne félrevezetik a vásárlókat

http://www.lealkudtuk.hu/item/view/?cod=1472067862

Ezen az oldalon a lealkudtuk.hu oldal tulajdonosa szállás kuponokat árul a La Contessa Kastélyhotelbe. Azt hirdeti, hogy a megadott hotelben 90.000Ft helyett 49.990ft-ért vásárolhatnak kupont 2 fő részére 2 éjszakára félpanzióval és ( a érdeklődő kérdésekre adott válaszok alapján) standard szobában. A szállás saját weboldalán standard szoba reggelivel 14.000ft/fő/éj a listaár, amit ha megszorzunk 4-el (2éj 2fő) akkor 56.000Ft-ot kapunk. A kupon ezen felül csak félpanziót ajánl.
Ha a kupon eredeti ára valóban 90.000ft, akkor a félpanziós felár 8.500ft/fő/éj. Ez egyértelműen irreális összeg. Azaz ez a szolgáltatás a hotelben nem kerülhet 90.000Ft-ba. Sajnos a hotel weblapján nincs feltüntetve a félpanziós felár, félpanzió csak a hotel csomagáraiban szerepel.
Ha viszont megtekintjük a hotel csomag ajánlatait, kiderül hogy "Neobarokk ősz" csomag név alatt a lealkudtuk.hu-s kuponnal megegyező csomag (azaz félpanziós csomag) 51.000/2fő/2éj, azaz csak 1010ft-al többért, mint amennyiért a kupont áruljak, azt hazudva, hogy a csomag eredetileg 90.000ft.
Ha még jobban megnézzük, akkor a hotel csomagjához meg egy 3000ft-os wellness kupon is jár, míg a lealkudtuk.hu-s ár nem tartalmazza azt. Így azt mondhatjuk, hogy a "Neobarokk ősz" csomag kedvezőbb, mint a lealkudtuk.hu-s ajánlat.

Összefoglalva: A kupon eredeti árként irreálisan magas árat jelenít meg a hotel listaáraihoz képest, és ez az ár még a hotel saját csomagáraival sem versenyképes. Így a 45% kedvezmény egyszerűen hazugság.
A hotel listaárai: http://www.lacontessa.hu/arlista-lacontessa.html a hotel "Neobarokk ősz" csomag ajánlata: http://www.lacontessa.hu/neobarokkosz.html A fenti aggályaimat beírtam az ajánlat oldalán (lap alján lehet hozzászólni), de a bejegyzésem válasz nélkül törölték.
Hozzá kell tennem, hogy a lealkudtuk.hu oldalon vannak korrekt ajánlatok, azaz csak ezzel az egyel van problémám. Ezért is írtam nekik először, hátha egyszerű "sajtóhiba". De mivel hozzászólásom törölték és az ajánlat sem módosult, ezért fordultam Önökhöz.

Tisztelettel: P. Balázs

Többek között a Vatera, TeszVesz oldalakat is üzemeltető allegroup.hu Kft.-t, valamint az érintett kastély vezetőségét levélben megkerestük, válaszukat várjuk. Az elmúlt időben sajnos nagyon megszaporodtak az Interneten kereskedő cégekre érkező panaszok.

(Tisztelt Selmeczi Balázs, köszönjük megkeresését, de nem igazán értjük, hogy az idézett panaszlevelet miért nekünk továbbították - a etjük, nem vagyunk a tulajdonosai, és a cégünk semmilyen kapcsolatban nem áll velük. Üdvözlettel, Sz. Erika Hotelstart Kft.)

A panaszos ügyében több érintett céget is megkerestünk. Furcsának találom, hogy a Hotelstart Kft. egyik vezetője nem tudja, munkaadója kapcsolatban áll a La Contessa Kastélyhotellel, weboldalán keresztül is lehet szobát foglalni. A Hotelstartról nem állítottam, hogy tulajdonosa lenne a lealkudtuk.hu oldalnak.

Selmeczi Balázs, FVA


Tisztelt Civil Szervezet!

Az alábbiakban egy általam is használt on-line aukciós portálon (Vatera) értékesített termékre kívánom felhívni a figyelmüket. Furcsa számomra, hogy többszöri érdeklődésemre (KERMI, TÜV vagy egyéb bevizsgálási jegyzőkönyvvel rendelkezik-e a termék) nagy nehezen az értékesítő "NEM" választ adott, majd a termék adatlapjáról a kérdésemet és a rá adott választ is törölte.
Finoman szólva, nekem ez egy kicsit "bűzlik", ezért is ajánlom az ÖNÖK figyelmébe. A folytatásba bemásolom a termék adatlapján olvasható tájékoztatót (képek nélkül), döntsenek belátásuk szerint.

Tisztelettel: BK

(A bejelentő levelébe bemásolta a tájékoztatót a termék adatlapjáról, ezt terjedelme miatt nem tüntetjük fel. A Mágneses Üzemanyag fogyasztás csökkentő 2in1 1Ftill. Extrem üzemanyag, gáz fogyasztás csökkentő 1 Ft termékről van szó)


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2011 augusztus 6-n elmentünk Pécsre a VarioAutó Kft Pécs Pelérdi út 91-93 telephelyére, hogy eladjunk egy gépkocsit. Az autó hitellel terhelt volt, és készpénzes autófelvásárlásként szerettük volna otthagyni. Tájékoztattak arról, hogy ebben az esetben nagyon keveset adnának a kocsiért számíttassuk be egy másikba, akkor többet kapunk érte. Mint kiderült így sem kapunk érte annyit amennyi a hitel kiváltásához kell, de mivel van egy 4 éves tehermentes SEAT cordoba dízel kicsink is számíttassuk be a kettőt egy másikba. Belementünk. Kimentünk a telepre és nézegettük az eladóval a kínálatot. Az eladó készségesen mutogatta a kocsikat.
Bemutatása alapján kiválasztottunk egy fekete Peugeot 206 riviéra 1,1 típusú gépkocsit, aminek 1 249 000 Ft volt a vételára. A kettő kocsi beszámítása után levonva a Peugeot árát és az üzembe helyezési költségeket még maradt kb 350 000 Ft-unk, amire ígéretet kaptunk, hogy utalni fogják. Mi nyugodtan voltunk hiszen abban állapodtunk meg, hogy 2011 augusztus 13-n megyünk a kocsiért, sőt foglalónak otthagytuk az egyik kocsit is. Augusztus 13-n odamentünk átvenni az új autót, de a forgalmi engedély még nem volt elkészítve a nevünkre, megnyugtattak, hogy a következő héten csütörtökig(vagyis 18-ig) megkapjuk, sőt a nekünk járó pénz is utalásra kerül ugyanakkor, de legkésőbb augusztus 24-25-ig. A peugeot átadásakor kiderült, hogy a bemutatáskor hallottakkal ellentétben a kocsi nem négy, hanem hat éves nem szól a duda és a központi zár nem nyitja a jobb hátsó ajtót.
Azt elmondták, hogy a kocsi hátulja a bal lámpánál javítva volt, mint kiderült a pótkereket emiatt a csomagtérbe rakták "ideiglenesen". Kértem,hogy tegyék a helyére, mert az amúgy is kicsi csomagtartóból sokat foglal el, erre az volt a válasz, hogy most sajnos nem megy, mert mindjárt kettő óra és zárnak, de legközelebb ha arra járok felteszik. A forgalmi engedély helyett megkaptuk a régi hivatalos fénymásolatát, amiről azt állították, hogy az adásvételi szerződéssel együtt hivatalos és használható, amíg megérkezik az új forgalmi. A kocsit egy hétig használtuk és máris cserben hagyott minket. Hívtuk a segélyvonalukat a kocsit beszállították javításra. egy hétig volt a műhelyben kuplungbovden szakadással. Amikor érte mentem 6350 Ft-ot kellett fizetnem a bovdenért, és tájékoztattak, hogy a beszállítás és a munkadíj ingyenes volt. Naná hogy mivel erről szerződést is írtunk.
De sajnos a bovden nem garanciális alkatrész ezért fizetnem kell érte. A fődarabokra továbbra is érvényes az általuk adott garancia "Örök garancia"???. Sajnos a kocsiban elvesztettük a bizalmunkat és érdeklődtünk több helyen, hogy mennyiért számítják be. Azzal tisztában vagyunk, hogy így sokat vesztünk, de ez van. Elvittük egy márkakereskedésbe, ahol alaposan megvizsgálták a kocsit. Mint kiderült nem csak a hátsó lámpánál kellet javítani, hanem az egész kocsi össze volt törve annyira, hogy húzópadra kellett tenni, aminek a nyomai látszanak is a küszöböknél. A törés miatt a rács ami a kocsi aljára fogná a pótkereket biztos, hogy elgörbült, vagy eltört mert hiányzik és ezért nem lehet a pótkereket visszarakni a helyére. Azt mondták, hogy a kipufogót az előző tulaj lecserélte sportkipufogóra ezért van kicsit morgós hangja a kocsinak.
Mint a márkakereskedésben megtudtuk a törés miatt eltörhetett a kipufogó és csak valamilyet rádobtak. Idézve a márkakereskedés szerelőjét "összemókolták". Utána néztek a kocsi eredetének is. Ekkor kiderült, hogy a kocsi kereskedésről kereskedésre járt, viszont a régi tulaj mintha nem is létezne, mert nincs nyoma. Ezek után e-mailt küldtem a Varioauto Kft-nek, hogy a kocsit semmiképp nem kívánom megtartani vásárolják vissza tőlem, mivel a szerelők szerint a kocsi kb. 750 000 Ft-ot érés ha hozzáveszem a javítás költségét beszerzési áron a márkakereskedőnek kb. 250 000 Ft-ban lenne. Az e-mailemre válaszul közölték, hogy visszaveszik a kocsit ugyanabban az árban, ha tőlük veszek másikat. Egyrészt nincs a kínálatukban számomra megfelelő kocsi, másrészt a bizalmam annyira elvesztettem, hogy akkor sem vennék tőlük kocsit ha ők fizetnek nekem. Ha visszavásárolják tőlem, akkor csak nagyon radikálisan alacsony áron, amivel veszítenék vagy 400 000 Ft-ot.
A legszomorúbb az egészben az, hogy itt van 2011. szeptember 2 és a forgalminak még mindig nyoma sincs, nem is beszélnek róla, hogy hol tart az ügy, valamint a nekünk járó pénzt sem utalták vissza az ígéretükkel ellentétben a mai napig. Most ott tartunk, hogy van egy ipari hulladék a birtokomban, amit nem tudok eladni mert nem kaptam meg a forgalmit, nincs pénzünk, mert nem utalták vissza az összeget, a nálunk lévő kocsival félünk autózni, mert nem tudjuk mikor áll meg. A Varioautó még meg is akar vágni kb. 400.000 Ft-tal ha úgy vásárolják vissza a kocsit. Nem vagyok szakértő, de ez nem meríti ki a fogyasztó szándékos megkárosítása és a tisztességtelen piaci magatartás fogalmát? Kérem tájékoztassanak, mit tudunk tenni az ügyben.

Köszönettel: PJ

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2011. augusztus elején írtam Önöknek egy hosszabb levelet autóvásárlás kapcsán. Szerencsére hosszas e-mailezés után a dolog úgy néz ki megoldódik. A VarioAuto Kft visszavásárolta tőlem a kocsit, ami azután derült ki, hogy írtam Önöknek,"Mit tudunk tenni az ügyben?".
Szerencsére most már csak annyi a teendő, Hogy a kocsit visszaviszem nekik. Mindenesetre Örülök, hogy vannak és van kihez fordulni.
Köszönettel:


Tisztelt Ügyintéző

A mai napon felhívtam az EZO tv-t. Kíváncsi voltam, milyen fizetős jóslás. A tárcsázás után rögtön felvették a telefont és elmondták, hogy mit kell majd mondanom ha bekerülök az adásba, majd rögtön mondhatom a kérésemet. Ezek után azt mondták, hogy pár másodperc múlva adásba kerülök. Én naivan vártam és közben megszakadt a kapcsolat, majd szünet lett. Én újrahívtam a számot és ugyan ezeket a szövegeket mondták el és én megint vártam. 5 ember beszélt előttem egymás után és én még mindig nem kerültem sorra, ez idő alatt a műsor vezető úr többször is beszélgetett a jósnővel.
Ezután letettem a telefont és felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol azt a választ kaptam, hogy nekem tudnom kellet volna, az első másodperctől számláz a gép, még sikertelen hívás esetében is(!). Az első hívás amíg megszakadt vonal 13 perc 51 másodpercig tartott, a második 13 perc 40 másod percig tartott. A tájékoztatásuk nem volt teljes körű, őt amit mondtak, az is hibás volt. A képernyőn az volt kiírva, hogy 475 Ft / perc, de arról nem tájékoztattak senkit hogy több mint tíz percig is kell várni az én kontómra.Ha én ezt tudom, akkor nem hívom fel őket, pláne nem kétszer. Kérem segítségüket, hogy más embereket ne tudjanak így többé becsapni.

Köszönettel : lisvörösvár


Tisztelt Cím!

Rendszeresen közlekedem a Bp.-Esztergom vasútvonalon, ahol naponta késnek a vonatok. Az iskolakezdés első napján is 30 perces késéssel értek be a gyerekeim reggel 1/2 7-kor. Ezen a vonalon szinte megszokott, hogy minden délutánra felborul a menetrend és késnek, az utasokat pedig még csak arra sem méltatják legtöbbször, hogy bemondják a késés okát, és hogy mennyi időt kell vesztegelni. Úgy tűnik, hogy a Máv-start Zrt. munkatársait egyáltalán nem érdekli ez az állapot, mert évek óta semmit nem tesznek ez ellen.
Pilicsév és Vörösvár között bérletem van, ha Bp.-re akarok utazni, akkor hivatalosan le kellene szállnom Vörösváron jegyet váltani és a következő vonattal utazhatnék tovább, mert a kalauz a vonaton nekem nem adhat jegyet, mert Vörösváron van jegypénztár. Ez a szabály. Amikor iskolai szünet miatt félhavi jegyet szeretnék vásárolni a gyerekeimnek, akkor azt a választ kapom Esztergom és Vörösvár között az összes jegypénztárban, hogy a Nyugati pályaudvaron tudok ilyet váltani. Amikor az ügyfélszolgálathoz fordultam ezzel a kérdéssel, akkor azt a választ kaptam, hogy rendeljem meg a vörösvári állomáson előző hónapban a félhavi bérletet, mert nem kötelesek ilyet tartani a pénztárban!
Fogalmam sincs, mit lehetne tenni annak érdekében, hogy a vasúti szolgáltatás végre próbáljon megközelíteni legalább egy XX. századi színvonalat.

Tisztelettel: K.Mónika


Tisztelt Fogyasztóvédők!

Itt olvasható becsapás:
Tegnap, kedden este 23:04 perckor az Utisúgótól kapott hírlevélben olvastam, hogy van akciós Krétai nyaralás 39.900 Ft-tól. Ma reggel én voltam az első telefonálójuk reggel 9 órakor. Tájékoztattak, hogy NINCS ilyen összegben a meghirdetett Krétai Apartmanjuk, de 20 ezer forinttal többért igen. Úgy gondolom ez is csak a vásárlók megtévesztése volt!

Miért engedik a hatóságok, hogy REKLÁMOZZANAK OLYAT AMIT NEM TUDNAK BETARTANI?

S. Zsolt


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Balatonakaliban foglaltunk telefonon és e-mailen keresztül szállást a Hotel-Pension-Residenzbe három éjszakára. ("Maga az épület egy csodálatosan szép kerttel van körbe véve. Ennek középpontjában helyezkedik el egy 350 m2-es, 3 m mély tó, melyben fantasztikus élmény a fürdés, úszás. A tó mellett hatalmas sziklakert, vízeséssel, melynek lapos tetején hangulatos tetőterasz várja vendégeinket. A csodás zöld fű, a terasz és a homokstrand a tónál pihenéshez és játszáshoz csalogat. Egy játszótér és egy faház is rendelkezésére áll a gyermekeknek.
A sportot kedvelő vendégek nem csak pingpongozhatnak és tollaslabdázhatnak a kertben, hanem futballozhatnak és kézilabdázhatnak is a házhoz tartozó 1000 m2-es sportpályán) Pénzt nem kellett előre utalni csak egy megerősítő levelet kaptunk melyben leírták a foglalás adatait. Pár óra múlva már a helyszínen is voltunk férjemmel és két pici gyerekünkkel együtt. Ott közölte a német tulajdonos, hogy mégsincs az első éjszakára szállás, mert félrenézte a naptárát. De örülhetünk, mert ő tud nekünk a szomszéd faluban egy hasonlóan nívós panziót. Elmentünk és megnéztük a szállást. (Átlagos ház, tetőtéri szobával, Balatontól min.20 perc séta, medence, klíma nélkül. Persze, a közelébe sem ért a lefoglaltnak… Gondoltuk, sebaj egy éjszakát kibírunk itt, majd úgyis mehetünk vissza a Residenzbe. A szintén németül beszélő tulajdonos a "becsekkolás" után közölte, hogy vissza már oda nem tudunk menni, mert ott nem csak az első, de a többi éjszakára sincs hely. Telefonon felhívtuk a Residenze tulajdonosát, hogy magyarázza már el, hogy is van ez.
Először van szállás három éjre, majd már csak kettőre, aztán mikor már nem kell a szemünkbe néznie kiderül, hogy egyáltalán nincsen? Persze nem fogadtuk el a felajánlott szállást, így hát "nk". Ott álltunk a Balatonon este hét órakor két kisgyerekkel és nem volt hol aludnunk. Utólag találtam különböző internetes oldalakon (tripdavisor) másokat, akik szintén így jártak a Residenz Panzióval.

Köszönettel: P. Tímea


Tisztelt Fogyasztóvédő és érdekszövetség!

A napokban vásároltam pár terméket a http://ittvettem.hu/ webáruházában. Egy kimondott terméket kerestem, amit meg is találtam, még 25 db volt belőle raktáron. 10db-ot rendeltem belőle, de körbenéztem még a weblapon és találtam pár terméket, amit szintén megrendeltem. Egyben adtam fel a rendelést természetesen. A termékeket a postaköltséggel együtt azonnal Paypalon keresztül kifizettem.
Pár nap múlva jött egy értesítő, hogy több termék nincs raktáron, és ennyi. Írtam nekik e-mail-t, hogy szeretném lemondani a rendelést, mivel pont azt nem tudják szállítani, ami miatt az egészet rendeltem, azóta már 3-at is, próbáltam őket felhívni, de elérhetetlenek, e-mailekre pedig egyáltalán nem kaptam választ. Közben megjött egy csomag, benne a közel 10.000Ft-os rendelésből pár „apróság” kb. 1500Ft értékben.
Nem tudom őket elérni, hogy most a pénzemmel mi történt. Kérem nézzenek utána az elérhetetlen cégnek.
Tisztelettel: F. Péter

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Tisztelt Selmeczi Balázs elnök Úr,

Köszönjük megkeresését, az ügyféllel felvettük a kapcsolatot 2011.08.31-én. A hiányzó termékek árát visszautaltuk, a később beérkezett termékeket postáztuk a megrendelő részére.
Üdvözlettel, K. Zoltán, ügyfélmenedzser / account manager, Ittvettem.hu Ajándékáruház


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Kb. 2 hónapja regisztráltam a Vatera nevű honlapon,hogy eladjak egy babakocsit. Azt a pontot jelöltem be,hogy a Vatera jutalékát csekken fizetem be. Egymás után két darab csekket kellett volna kapnom,egyiket sem kaptam meg. Ezt jeleztem feléjük,azt válaszolták,hogy nem tudnak vállalni felelősséget a csekk megérkezéséért és fizessem be átutalással. Visszaírtam nekik,hogy szeretném ha leszednék a számlámról a két csekk árát,ami 400 Ft-ot ér.
Ezt nem tették meg. Amikor átutaltam a nekik járó összeget,levettem a 400 Ft-ot,a két csekk árát és megírtam nekik,hogy nem létező dolgokért nem fizetek. Ők azóta is kérik tőlem a 400 Ft-ot és ma azt írták e-mail-en,hogy egy behajtási cégnek adják az ügyemet és megbüntetnek. Amikor bejelöltem a csekkel való fizetési igényemet,nem volt odaírva ,hogy nem vállalnak felelősséget a csekk megérkezéséért és hogy mindenképpen ki kell fizetnem a nem létező csekkek árát.

Üdvözlettel: Gi


Tisztelt Cím

Vásároltam egy WEP460 típusú headset-et. Forgalmazóként a Samsung Electronics Magyar Zrt. mellett Rightphone Kft. is fel van tüntetve a csomagoláson. Nem a készülékkel van gondom, hanem azzal, hogy a törvényi előírás ellenére nem tartalmazza a használati utasítást magyar nyelven. Az akkumulátor környezetvédelmi "kezelését" viszont tartalmazza. Próbáltam letölteni a Samsung hivatalos weboldaláról, de ezt a típust nem "ismerik". Cseh és amerikai, canadai oldalakon viszont van, nem magyar leírás.
Tisztelettel: Árpád

Tisztelt Uram

A Samsung WEP460 típusú bluetooth headsetet a Samsung Zrt-től közvetlenül vásároltuk, és az üzletekbe történő kiszállítás előtt láttuk el magyar nyelvű használati leírással, melyet a gyártó bocsájtott rendelkezésünkre.
Azt, hogy az Ön által vásárolt készülékből hiányzott a magyar nyelvű használati útmutató sajnálattal halljuk, mert ilyen esetek nagyon ritkán fordulnak csak elő. A készülék magyar nyelvű használati útmutatóját a melléklet tartalmazza elektronikus formátumban.Amennyiben igényt tart nyomtatott verzióra is, abban az esetben természetesen térítésmentesen kipostázzuk az Ön által megadott címre. Az okozott kellemetlenségért elnézését kérjük!

Üdvözlettel: Rightphone Kft.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Leadtam egy megrendelést www.agnesvanilla.hu (énekesnő hivatalos weboldala) honlapon található webáruházban (hivatalos weboldala: www.merch.hu). Következő héten telefonáltam a honlapon a megadott információs mobil telefonszámra, amikor azt az információt kaptam, hogy jelenleg nincs raktáron, de hamarosan lesz, és küldik. Majd ismét hívtam Őket ,akkor azt mondták, hogy raktáron van a termék, és postázzák. Hát ez nem történt meg. Pár nap múlva újra telefonáltam, hogy még mindig nem kaptam semmit, és szeretném megkapni, mert ajándék lesz.
Akkor azt mondták ismét, hogy raktáron van, nem értik mi történt, de utánanéznek, és visszahívnak. Hát visszahívás azóta sem történt, sem postai levélen keresztül, sem e-mail-ben nem kaptam visszajelzést a mai napig bezárólag és a CD-ket azóta sem szállították ki. Férjemnek születésnapjára sem érkezett meg, ezért az utolsó pillanatban kellet új forrás után néznem szerencsére sikerrel. A dupla albumot sikerült megvásárolnom egy lemezboltban. Remélem, hogy én vagyok az a "kivétel" aki ilyen bánásmódban részesült egy webes megrendelésnél. Mélységesen fel vagyok háborodva ezen a magatartáson amit ez a cég megenged magának, illetve az énekesnő és menedzsmentjének is a hozzáállásán is.
Néhány héttel ezelőtt e-mailben megkerestem őket de még csak válaszra sem méltattak. Egyetlen dolognak örülök csak, hogy biztonsági okokból utánvéttel rendeltem, így nem áll benne a pénzem. Ellenőrizni szerettem volna a megrendelést a de jelenleg nincs rá módom, mert nem tudok belépni regisztráltként, holott én nem töröltem a regisztrációmat: Próbáltam kérni új jelszót, hátha úgy sikeresen be tudnék lépni.
A rendszer meggenerálta a jelszót, de ennek ellenére így sem sikerült a belépés. Üdvözlettel, Anita

Kedves Anita!

Sajnálatos módon emberi mulasztások miatt nem tudtuk kiszolgálni határidőre az Ön megrendelését amiért elnézését kérjük. Kárpótlásul fel tudjuk ajánlani, hogy elküldjük Önnek a hiányzó Áhitat maxi CD-t saját költségünkön, remélve, hogy ez kissé enyhíti csalódottságát.

Üdvözlettel: K. Károly


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Szeretném a segítségüket kérni. Samsung ES 17 típusú digitális fényképezőgépem garanciális időn belül meghibásodott, ezért beadtuk abba az üzletbe javításra, ahol vásároltam, az EUROWORLD-be, Balassagyarmaton, (Euroworld Műszaki Kisáruház, 2660,Balassagyarmat, Rákóczi u. 32. ( 2010.07.03-án vásároltam és 2011.06.18-án adtam be.) Azt mondták, hogy felküldik Budapestre javításra, ami kb. 2-3 hét és majd küldenek sms-t ha készen van.
Eltelt 6 hét, ezalatt 3-szor érdeklődtem, mind a 3-szor azt a választ kaptam, hogy legyek türelemmel, még nem jelzett vissza a javító cég. Már megszűnt az a 30 napos javítási határidő, ami eddig kötelezte a szervizeket a gyors javításra.
Ez valóban így van? Utoljára azt közölték, hogy nem is Budapesten van a javító cég, hanem Kecskeméten, így felviszik a gépet a budapesti és onnan viszik Kecskemétre, állítólag itt van az egyetlen Samsung szerviz az országban, ahol javítanak fényképezőgépeket és ezért ilyen hosszadalmas a folyamat. Mit lehet ilyen esetben tenni? És kihez kell fordulni? A balassagyarmati Euroworldhöz vagy a budapesti Euroworldhöz vagy a kecskeméti javítócéghez? Eltelt már 6 hét és úgy érzem, hogy csak hitegetnek és az ember pedig tehetetlenül áll az ügyben. Előre is köszönöm szíves válaszukat és segítségüket!
Tisztelettel: B B, Balassagyarmat

Tiszelt Selmeczi Balázs Úr

Kérjük értesítse az ügyfelet, hogy érdeklődjön a boltban, ahová információim szerint ma elküldték a készüléket.
Üdvözlettel: Á.M, Samsung központ.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2010. november 23-án az Eszik Optikai KFT Szeged, Tisza Lajos Krt. 75. sz. alatti üzletében a szemorvosi vizsgálat elvégzése után rendeltem meg egy progresszív lencsékkel ajánlott szemüveget. 30.000 HUF előleg kifizetése után 2010. december 03-után mehettem elhozni a szemüvegemet. Amikor felpróbáltam, panaszkodtam arra, hogy zavarosan és korlátozottan látok a szemüveggel, távolról sem úgy mint a korábban máshol készült progresszív szemüvegeimmel. (1994-óta használok progresszív szemüveget, soha nem volt problémám velük .)
Azonnal készségesen többször hajlítgatták a keretet, miközben továbbra is panaszkodtam a szemüveg okozta korlátozott látásra. Rábeszéltek, hogy használjam csak nyugodtan, néhány nap múlva hozzá fog szokni a szemem és minden a legnagyobb rendben lesz. Kifizettem az előlegre még 76.000 HUF-ot, így a teljes vételár 106.000 HUF lett. Néhány nap múlva visszavittem a szemüveget, elmondtam, hogy dacára az önfegyelmezett több napig tartó próbálkozásomnak a szemüveg használhatatlan, látási zavarokat, ingerültséget okoz. Azonnal "ismét megvizsgáltak a szemüveget" megmagyarázták, hogy ezzel jól kell látnom, de mivel továbbra is panaszkodtam azt a választ kaptam, hogy "ezt már mi sem értjük", majd kaptam egy új időpontot az üzletben rendelő szemorvoshoz, amit nem tudtam elfogadni.
Ugyanis 3 napom volt hátra egy külföldi utamhoz, így abban egyeztünk meg, hogy néhány hónap múlva amikor visszajövök, akkor vigyem be a szemüveget és majd meg fogják oldani a problémát. Így a szemüveg nálam maradt, otthon bekerült egy fiókba, majd 3 hónap múlva hazautazásom után 2011.március elején kaptam egy időpontot az üzletben rendelő szemorvoshoz.
A vizsgálat eredménye ugyan az lett mint korábban, a próbalencsékkel tökéletesen láttam. A szemüveget kérésükre azzal, hogy elküldik vizsgálatra elismervény ellenében otthagytam az üzletben, 10 - 14 napon belülre ígértek választ, de mivel nem jelentkeztek, 4 hét eltelte után felhívtam az üzletet telefonon, azt a választ kaptam, hogy éppen most jött vissza a szemüvegem, az tökéletesen el van készítve, hogy miért nem látok vele azt ők sem értik. A válaszom erre az volt, hogy "köszönöm az eddigieket, a szemüveget nem akarom elhozni mert nem tudom használni, viszont vásárlói garancián belül szeretném a szemüveg árát visszakapni és majd csináltatok egy szemüveget máshol".
Erre a válasz az volt, hogy pénzt nem fizetnek vissza, új progresszív lencséket sem tudnak csinálni garancián belül, de felkínálják azt a lehetőséget, hogy csinálnak egy hagyományos olvasó valamint távollátó szemüveget.
Én ezt határozottan visszautasítottam azzal, hogy a munkavégzésemhez csak progresszív szemüveget tudok használni. (Korábban az utolsó progresszív szemüvegemet ami máshol készült, kérésükre bevittem az üzletbe, ott megvizsgálták és közölték, hogy nem értik miért nem látok rendesen azzal amit ők készítettek.) Beszélgetésünk azzal ért véget, hogy nem tudják miért nem jó a szemüveg és ne hívjam őket az üzlet vonalas telefonján hanem egy mobilszámon.
Mit lehet itt tenni?

Tisztelettel, B.J.

Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!

2011. május 4-én telefonban történt egyeztetés után másnap, 2011. május 5-én délután bementem az Eszik Optikai KFT Szeged, Tisza Lajos Krt. 75. szám alatti üzletébe, hogy a panaszomban jelzett szemüveg ügyét megbeszéljük.
Nagyon udvariasan fogadtak, közölték, hogy sajnálják a történteket és azonnal visszafizetik a szemüveg árát 106.000 HUF-ot amit én természetesen elfogadtam. Nem tudom, hogy kinek-minek köszönhető ez a 180 fokos fordulat, ha e-mail-em olvasása után Önök intézkedtek, akkor nagyon köszönöm, hogy megvédték vásárlói jogaimat.
Ha nem Önök intézkedtek, akkor is örülök, hogy vannak.

Tisztelettel, B.J.

Tisztelt sportszerko.hu webáruház vezető! Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A mai napon (2011.05.04.) kiérkezett a futár a megrendelt Jako típusú felszerelésemmel:

1. Bírói szett - Luxus - 6.000 Ft
2. Bírói szett - 1.500 Ft

Problémáim:
A Bírói szett luxus sem méretben (hivatalos A5-ös papírméretű (!) azaz 10,5x14,8 cm), sem minőségben (foszladozó varrás, ötödrangú műbőr, kicsi helyek a mappában, melybe funkcionálisan nem férnek be az elemek) nem felel meg a termék és a fogyasztó kívánalmainak.
A webáruház honlapján az 1. termék képei mellé, nincs leírva sem a mérete, sem az anyaga a terméknek és ehhez párosulva - a fogyasztókra nézve - a kép megtévesztően hat. Az 1. termék, mint kiegészítő szett, sem az anyagtáblázatban, sem sehol nincs leírva méreteiben és sajátosságaiban.
A fentiek alapján elégedetlen vagyok a kiszállított termékkel. Mellékletekben rögzítettem a 2011.05.04- én jelenlévő állapotokat, hogy a honlap üzemeltetője, ne tudja egy módosítással eltörölni a levelemet.
Üdvözlettel: T.

Tisztelt Uram!

Természetesen Ön is, mint minden kedves Vásárló élhet vásárlói jogával! Sérelmét elfogadjuk és továbbítjuk a gyártó felé. Kérem küldje vissza a terméket utánvétes csomagként feladva, így a teljes pénzösszeg visszafizetésre kerül!
További szép napot!
Üdvözlettel: MK, Külföldi kapcsolattartó, Jako-Magyarország Kft.,
Tatabánya

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A DHL Express Magyarország Kft.-vel kapcsolatos panaszomat szeretném Önökkel (is) megosztani, egyszerűen azért hogy másoknak is felhívjam a figyelmét a Kft nemtörődömségére.
Kanadai-magyar állampolgár vagyok, Kanadából pár hónapja költöztem haza. Személyes ingóságaim egy konténerben érkeztek Csehországba. A vámmentes hazatelepülési eljáráshoz fontos dokumentumokat igényelt a Cseh hatóság, amit én a DHL Express segítségével meg aznap (2011.04.14)feladtam a DHL budapesti Fehérakác utcai irodájában 11.30-kor.
A küldeménynek másnapra oda kellett volna érnie, 24 órás szolgáltatásért fizettem (a drágább opciót választottam, hogy másnap délig odaérjen) egy borítékért 20.054 Ft-ot.
Hétfőn, 2011.04.18-án, 4 nappal az eset után kaptam meg az értesítést Csehországból, hogy a vámoláshoz szükséges dokumentumok NEM ÉRKEZTEK meg. Azonnal hívtam a DHL-t, akik közölték hogy a boríték "valószínűleg bent maradt egy autóban" és így "elkallódott". Szerencsére pár órával a reklamáció után előkerült és kézbesítésre került.
(A konténerre ekkor már kötbért kellett fizetnem a négy napos késés miatt) Az esetet önmagában is felháborítónak tartom, azt meg különösen, hogy április 14 óta négyszer hívtam a DHL-t, hogy legalább az előre kifizetett - és nem teljesített - szolgáltatás díját visszakapjam, ez a mai napig nem történt meg.
Segítségüket előre is köszönöm.

Tisztelettel, O.

Tisztelt Cím!

O. Emilia bejelentése cégünkhöz 2011. április 18-án érkezett, miszerint csomagja nem érkezett meg a feladást követő munkanap déli 12 óráig.

O. Emiliát a szállítási díj visszautalásával kapcsolatban telefonon személyesen tájékoztattam 2011. április 19-én, mikor egyúttal a bankszámlaszámát is elkértem.

Ennek megfelelően kezdeményeztük a szállítási díj visszautalását ügyfelünk bankszámlaszámára, amely 2011. május 4-én megtörtént.

Tisztelettel: Makovnik György, Ügyfélszolgálati kapcsolattartó, DHL Express Hungary Ltd.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Avval a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 2011. április 15.-én feladtunk egy pályázati dokumentumot EMS gyorspostával. Hosszas utánajárás után döntöttünk ennél a szolgáltatásnál, mert telefonon és személyesen is azt az információt kaptuk, hogy levélként nem biztos, hogy megérkezik a küldeményünk de, ha EMS gyorspostával adjuk fel akkor április 18. legkésőbb 19.-ére a címzettnél lesz.
Megkérdeztük, hogy vámolva lesz-e a küldemény, erre azt a választ kaptuk, hogy nem, mert a dokumentumok, ha rá van írva (ráírtuk, 11 gr. volt az egész küldemény) nem kerülnek a vámba.
Emellett azért is választottuk, mert lehetséges volt a küldemény nyomkövetése és email-en visszajelzést kapunk, ha átvették a küldeményt. 2011. április 19.-ig a nyomkövetésben ennyi látszott:

 

· Időpont

 Hely *

Küldemény információ

Kiegészítő információ

2011.04.15 08:20

Budapest 80 posta

Küldemény felvéve / Item accepted

 

2011.04.16 00:15

Budapest 1005

Indító kicserélő hivatalba beérkezett
/ Item in office of exchange

 

2011.04.16 00:19

Budapest 1005

Célországba elküldve / Item sent abroad

 

Ennél többet nem tudtunk kideríteni és az ügyfélszolgálaton sem tudtak mondani többit, illetve délutánra annyit sikerült kideríteniük, hogy feltették egy Malév gépre de, azt nem tudják megmondani, hogy megérkezett-e, végül 20.-a délután még annyit közöltek, hogy a küldemény Ungváron van de, még nincs kézbesítve.
A kézbesítés április 21.-én történt meg, erről semmilyen értesítést nem kaptunk már. A pályázat leadási határideje április 20.-a volt, a küldeményünk autóval nyíregyházára, majd onnan Ungvárra kijutott. A plusz költségek mellett a cég rendkívül kellemetlen és előnytelen helyzetbe került a fent leírtak miatt.
A EMS nyomkövetés szolgáltatása igazából pedig használhatatlan, ha az információk csak akkor jelennek meg, amikor a kézbesítés már megtörtént, a visszajelzés (email) pedig nem érkezett meg.
Ilyenkor mit lehet tenni? Az EMS kártérítés gyanánt visszatéríti a feladási költséget, amivel nem sokra megyünk, főleg akkor, ha ezt a szolgáltatást továbbra is így fogják másoknak is ajánlani.

Tisztelettel, ÁG


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A múlt hónapban utaztam a libegőn, de a visszautat már nem tudtam megtenni, mert a nagy szélre hivatkozva leállították a járatot. Az időjárás érezhetően semmit sem változott a jegy megvásárlása, és a megérkezés után 20 perccel, a visszaindulás tervezett megkezdése között.
Miután közölték, hogy a járat le van állítva, semmilyen alternatív megoldást nem kínáltak arra, hogy hogyan lehetne visszajutni a kiindulási pontra, ahol az autóval parkoltunk. Mivel egy menettérti jegyet vásároltam, szerettem volna visszakapni a menettérti jegy teljes árát (2x 1300 Ft), de ezt megtagadták, és csak a menetjegy és a menettérti jegy különbözetét akarták visszaadni (2x550 Ft).
Tehát kevesebbet, mint a felét!!
Ez egyébként szerepel az utazási feltételekben is: "A Libegő-jegyek visszaváltása csak műszaki hiba, áramszünet vagy egyéb, külső ok miatt lehetséges. Ha emiatt részleges visszaváltásra van szükség (az odautat megtették), a menettérti jegy és a menetjegy árkülönbözetét térítjük vissza."

A kérdéseim:
- Ha megvásárolok egy szolgáltatást (oda-vissza út), és ezt nem tudják teljesíteni, akkor miért nem kaphatom vissza a teljes összeget? Ha tudom, hogy nem tudok visszajönni, akkor nem veszek "csak oda" jegyet, most mégis ki kellene fizetnem.
- Kell-e tájékoztatni a jegyet vásárlót, hogy a szél miatt elképzelhető, hogy leállítják a járatot? (a felérkezés után 20 perccel már nem lehetett visszajönni). Ha ezt megteszik, el tudom dönteni, hogy megvásárolom-e a jegyet vagy nem. (Hangsúlyozom! Nem egy hirtelen viharról volt szó, ami miatt le kellett állítani az üzemeltetést.)
- Meg kell-e oldani a BKV-nak, hogy amennyiben az egyetlen jármű, amellyel le lehet jutni az indulási pontra, nem üzemel, egy másik járművet biztosítson, amellyel el lehet érni az úti célt.

Néhány egyéb észrevétel, amely a BKV részére is segítség lehet:
- a panaszkönyv a pénztáros hölgy fiókjában volt, amit csak többszöri kérés után, nagy nehezen adott oda
- a pénztáros hölgy nem volt hajlandó tollat adni, egy másik utas segített ki ebben - amennyiben leáll a libegő, tájékoztatást kellene adni, hogy hogyan lehet visszajutni a kiindulási pontra. A pénztáros hölgy azt sem árulta el, hogy jobbra vagy balra érdemes elindulni.
- a panaszkönyvi beírással kapcsolatos válaszlevélben nem volt benne, hogy amennyiben nem értek egyet annak tartalmával, milyen felügyeleti szervekhez fordulhatok?

Üdvözlettel: N. Attila


Kedves Hölgyem/Uram

Szeretnék megosztani egy kis történetet, mely a mai napon esett meg. A "www.poszterfutar.hu" oldalról rendeltem egy nagy posztert kerettel, és szállításnak a Pick Pack Pont átvételt választottam, s az összköltségnek 6.090 forint volt feltüntetve. Ezzel szemben ma egy futár jött a csomaggal mindenféle egyeztetés nélkül, édesapám itthon volt, kifizette és átvette a csomagot. Azonban a futár 7.030 forintot kért (mivel édesapám nem tudta mennyibe kerül, kifizette ezt az összeget).
Nem elég, hogy a cég plusz 1000 forintot felszámoltak egy olyan szolgáltatásért, amit én nem kértem, de a futár semmiféle elismervényt nem adott, és a csomag semmiféle számlát nem tartalmazott. Megkérdezném, ez esetben mi a teendő? A cég nem adott számlát, és nem is teljesítette, amit én megrendeltem.

Tisztelettel: V. Dániel

Kedves Balázs

R. Tibor vagyok, az e-dekor Hungary Kft. ügyvezetője.
Meglepődve tapasztaltam a levelüket, nem futottunk még bele hasonló problémába, nem érkezett még semmilyen panasz sem a termékeink sem a szolgáltatásaink minőségével kapcsolatban. V. Dániellel személyesen beszéltem pénteken (március 4-én) miután felénk is jelezte a "problémát", aminek következtében mint telefonon, mind írásban elnézést kértünk tőle, ezen felül pedig kárpótlásként kedvezményt is felajánlottunk neki, annak ellenére, hogy a hiba csak részben a mi oldalunkról származik.
A különbség a két összegben abból adódik, hogy a vásárló figyelmét elkerülte egy nagyon fontos részlet, amit több helyen is kommunikálunk az oldalon, és próbáltuk telefonon is elérni a csomag elküldése előtt, de sikertelenül. Mindösszesen arról van szó, hogy keretezett képeket nem tudunk azzal a szállítási módszerrel kézbesíteni, ahogy ő szeretné, ez nagyon fontos részlet, és pontosan ezért mindenhol fel is van tüntetve az oldalon.
Ez a kedves vásárló figyelmét elkerülte, amit el is magyaráztunk neki utólag és tudomásul is vette, elismerte, hogy nem figyelt oda eléggé. Sajnos ilyen néha előfordul, sikerült tisztázni ezt a kis félreértést. Tehát a csomag átvétele nem azért került többe, mert mi utólag módosítottunk a megrendelt áru értékén, hanem mert a szállítási költség magasabb kategóriába esett. Túl több ezer sikeres, problémamentes tranzakción, reméljük, hogy fel sem merül Önökben, hogy egy ilyen kisstílű, az internetes kereskedelem fényét beárnyékoló módszerrel próbálnánk plusz bevételhez jutni. Ügyfélszolgálatunkat mind e-mailben, mind telefonon bármikor el lehet érni, óriási hangsúlyt helyezünk a személyes kapcsolatokra, pontosan azért, hogy az internetes vásárlások személytelenségét tompítsuk.
V. Dániel a megrendelt termék minőségével maradéktalanul elégedett volt, még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a problémát még aznap megbeszéltük vele és írásban is elnézést kértünk az esetleges hiányos kommunikációnkért.
A felajánlott kárpótlást is elfogadta, amit egy későbbi rendelése során érvényesítünk. Szeretnénk kiemelni, hogy webáruházunkban a törvényi kereteknek megfelelően él a 8 napos pénz visszafizetési garancia a csomag átvételétől számítva, ezzel sem élt a Vásárló. Természetesen küldöm Önöknek is a tranzakcióról a számlát, amit Dániel is megkapott a csomag átvételének a napján elektronikus úton, ahogy minden vásárlónk. Ha még bármiben tudunk segíteni, csak forduljanak hozzám bizalommal!

Üdvözlettel: R. Tibor

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Mellékelten megküldöm a telefonvásárlási kálváriánkról szóló levelemet, azzal a kiegészítéssel, hogy a Samsung Electronics Magyar Zrt. válaszolt a reklamációmra az alábbiakat. A Samsung Zrt. Központjában szerviz tevékenység nincs. A meghibásodott termékek javítását és bevizsgálását szerződött szervizpartnereik végzik. A Samsung szerződött partnere a Telemax GSM szerviz Kft. bevizsgálta a készüléket, és tájékoztatásuk szerint a készülék meghibásodását (lepotyogtak a készülékről a billentyűk) a nem rendeltetésszerű használat okozta, ezért a szerviz vizsgálata és a gyártói állásfoglalás értelmében nem tudják teljesíteni a kérésemet.
Kérem válaszukat mit tanácsolnak, hogy ebben az ügyben megnyugtató megoldás szülessen.

A reklamációm:

2010. október 13-án Samsung GT-E 2100 MKB típusú kártyafüggetlen mobiltelefont vásároltunk a Media Markt Zalaegerszeg Kft. zalaegerszegi üzletében.
2010. december 22-én visszavittük az üzletbe a telefont, ugyanis az „OK és a körülötte levő gombok leestek”.
Az üzletben átvették és azt mondták elküldik megjavítani. 2011. január 13-án értesítettek, hogy elkészült a telefon.
2011. január 14-én az üzletben közölték, hogy a telefon még nincs megjavítva, mert a szerviz azt állapította meg, hogy a billentyűzet hibája nem rendeltetésszerű használatból ered, így a cseréjét csak fizetős keretek között tudja a szerviz megoldani.
A telefont ezek után elhoztuk az üzletből, mert mérhetetlenül felháborodtunk.

Észrevételeim és kérdéseim a következőek:

- Kérdem én miért kellett ehhez 22 nap, hogy ezt megállapítsák?
- Miért küldték vissza Zalaegerszegre a telefont javítás nélkül és ha kértük volna a javítást, akkor újból 22 napba tellett volna, hogy megjavítsák? A jótállási jegy alapján törekedni kell arra, hogy a kijavítást illetve a kicserélést megfelelő határidőn belül legfeljebb 15 napon belül elvégezzék. A javítás hogyan sikerült volna 15 napon belül, amikor csak azt sikerült megállapítani, hogy nem rendeltetésszerű használat miatt romlott el.
- Mit jelent a nem rendeltetésszerű használat, a telefonon nincsen sérülés, egy két hónapos telefonról nem gondolom, hogy a gomboknak le kellene potyognia. Semmilyen olyan külső hatás nem érte a telefont, ami indokolta volna, hogy lejöjjenek a gombok.
- A Telemax GSM Kft. által kiállított dokumentumok között is ellentmondást észleltem. 2011.01.06-án megállapították, hogy” A billentyűzet hibája nem rendeltetés szerű használatból ered. Gyártói állásfoglalás alapján cseréjét csak fizetős keretek közt tudjuk megoldani. „ Mit jelent a gyártói állásfoglalás, ugyanis az ügyfélszolgálat azt mondta a mai napon, hogy ők nem bírálják felül a szakszerviz véleményét.
2011.01.10-én kiállítottak egy munkalapot , hogy a az említett telefon „Javítási eredménye : Megjavítva , Az elvégzett szolgáltatások: szoftver fejlesztés, teszt, és alkatrész csere. „ Mit javítottak 2011.01.10-én a telefonon, ha 2011.01.06-án megállapították, hogy javítását csak fizetős keretek között tudják megoldani.

A telefont közel egy hónapja nem tudjuk használni. Szeretnénk, ha ez a telefonos probléma megnyugtató megoldást nyerne, nem kívánunk mást, mint egy működő telefont, mert nem hiszem, hogy mi hibáztunk volna, ugyanis csak telefonálásra használtuk a telefont, szerintünk a telefon hibás volt, nem jöhettek volna le a gombjai két hónap alatt. Üdvözlettel: V. család

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr

A levelet áttekintve az alábbiakról szeretném tájékoztatni.
A Samsung Zrt. Szépvölgyi úti címe egy irodaházat takar, ahol szerviz tevékenység nincs. A szerviz tevékenységet jól képzett szervizpartnereink végzik, jelen esetben a Telemax Kft.
Mivel a hibás készülék leadása nem a Samsung valamelyik hivatalos szervizpontján történt, ezért a készülék logisztikájáért semmiféle felelősséget tudunk vállalni. Természetesen ismerjük a Média Markt rendszerét és ismereteim szerint heti 2x-i szállítás van az üzletei és a budapesti központja között, de úgy tűnik itt közbeszóltak az ünnepek.
Telemax: természetesen várjuk a javítás részleteit, de az tény, hogy a munkalapokon ellentmondás van. Ha valóban hibázott adminisztratív vonalon a Telemax, akkor a javítás VIP módon ők fogják elvégezni.

Tisztelt Selmeczi Úr

Az érintett készülék időrendi története a következő:

A készülék 2011.01.05.-én érkezett szervizünkbe, mely 2011.01.10. –én a hétvégét követően a lent írt tevékenységek elvégzése után, elhagyta cégünket.

Beérkezés alkalmával csavarokat használtunk fel a munkalapon, RF tesztet végeztünk, szoftvert frissítettünk, és egy állásfoglalást adtunk ki.
A fentiek részletezése, és oka:
- Samsung szabályok alapján, egy beérkező készüléken a hibajelenségek tesztelését követően, a készüléket egy alapos vizsgálatnak kell alávetni, mely alatt kiszűrhető minden hibás működés, és azok okai. A vizsgálatot követően a készülék összeszerelésekor, kizárólag új csavarokkal lehetséges, biztosítva ezzel a legmagasabb színvonalú működést, és az egyes burkolati elemek tökéletes illeszkedését.
- A készülék megbontását, és összeszerelését követően, szintén a minőség megtartása érdekében, kiszűrve egy esetleges problémát, akár olyat is, melyet az ügyfél a készülék leadásakor nem tapasztalt ugyan, de előfordulhat, kell végeznünk speciális mérőberendezésekkel a GSM működési szabványaiban leírtaknak, és a gyártói utasításoknak megfelelően egy rádiófrekvenciás RF tesztet, mely a készülék adás, és vétel irányú működését teszteli, az összes lehetséges frekvencia sávban. Hiba esetén, azt annak jelzésének hiányában javítanunk kell, az ismételt meghibásodás elkerülése érdekében.
- A típushoz rendszerünkben elérhető volt újabb szoftver, így a Samsung szabályai alapján a készülékre telepítettük a legújabb szoftvert, mely biztosítja az ügyfél számára a készülékből kihozható maximális szoftverkezelési élményt, mellyel a Samsung növelni tudja ügyfelei megelégedését a készülékei használatában. Mivel a billentyűzet leesése nem zárja, zárta ki a készülék szoftverelhetőségét, így azt örömmel végeztük el az ügyfélnek, ami csak pozitívum lehet számára.
- A Telemax szerviz által kezelt gyártók készülékeinek javítása közben nem jellemző a billentyűzet akár részbeni, akár teljes kiszakadása, leesése. Sajnos a billentyűzet ezen esetben nem volt annak rendeltetési helyén, már beérkezéskor sem. Minden olyan esemény, mely mechanikai sérülés, folyadék okozta sérülés, illetéktelen hardveres, vagy szoftveres beavatkozás a készüléken, nem minősül a garanciában kezelhető események körébe. Egyes sérülések bekövetkezhetnek úgy is, hogy a készülék burkolati elemein, nincs erős külső mechanikai hatásnak nyoma. Ez bekövetkezhet többféle esemény hatására, melyek erős nyomot nem hagynak. Ilyen esetekben a sérülés mértékétől 1. függően állásfoglalást kell írnunk, melyben jelezzük a partner (ügyfél) felé, hogy ezen sérülés nem kezelhető garanciális keretek között, de a készülék a garanciáját ettől, még nem vesztette el. 2. garanciamegvonásról szóló jegyzőkönyvet állítunk ki, melyben közöljük, hogy a készülék további garanciában történő kelesése már nem lehetséges a jövőben. Természetesen ezen esetben az előzőekben említett RF teszt, szoftverfrissítés, és csavarfelhasználás nem következik be.
A fentiek alapján szervizünk az ügyfél felé megtette a maximálisan megtehetőt, mely alatt elvégeztünk egy belső vizsgálatot, a készülék belső paramétereit teszteltük, új szoftvert biztosítottunk számára, és jeleztük állásfoglalásban, hogy a jelzett sérülés kezelése garanciális eseményként nem lehetséges.

Üdvözlettel, B. Attila

Tisztelt Fogyasztóvédők!

Azért kerestem meg önöket, mert problémám adódott egy szolgáltatással. Ez a bizonyos szolgáltatás a teszvesz.hu online árverésrendszer. Kb. két és fél - három éve regisztráltam, és akkor próbáltam eladni összesen 1 terméket. Még nem lenne érdekes, hogy nem figyelmeztet semmi, hogy fizetős szolgáltatást vettem használatba. De ezt a díjat minden változtatásnál hozzáadta. Ha átírtam, mert hibás volt, ha új képet töltöttem fel, mindig új hirdetésként kezelte, és végül közel 1.000 forintnyi összeg gyűlt fel. Az akkori felhasználási feltételeknek megfelelően ez nem került kiszámlázásra, és nem volt díjkifizetési kötelezettségem sem.
Ma (2011. március 4.) kaptam a rendszerüktől egy fizetési felszólítást. Egy héten belül ki kell fizetnem, különben zárolják a felhasználói felületemet, később pedig behajtó cégekkel akarják elintézetni a fizetést. A mai állás szerint 1.079 forint van a számlámon. Ez még mind nem érdekelne, nem nagy összeg, igazán befizethető. De ott van a felháborító része, hogy tudtommal én még azt a felhasználási feltételt fogadtam el, hogy ekkora összeget még nem kell befizetnem, és 2 éven belül elévül (ami persze már lejárt). Ezen kívül megdöbbentő, hogy a kapcsolatot nem lehet felvenni az üzemeltetőkkel, csak ha belépek a rendszerükbe, viszont amint ezt megteszem, automatikusan elfogadom a mindenkori felhasználási feltételeket, amivel elfogadnám a fizetési kötelezettségemet, mivel az új szabályok értelmében tényleg fizetnem kellene.
Még az is a számlájukra írható, hogy a felhasználási feltételek szerint a megváltozott szabályok miatti fizetési kötelezettségről 15 nappal hamarabb kötelesek értesíteni, ők pedig mindösszesen 1 hetet adtak. Azt hiszem ez nem egészen megengedhető, és a megfelelő jogszabályok értelmében a felhasználóval szemben hátrányos, egyoldalú szabálymódosításról van szó.
Üdvözlettel:K. Dávid


Tisztelt fogyasztóvédelem!

Segítségüket szeretném kérni. 2007. novemberében kötöttünk szerződést (2 év hűségnyilatkozattal) a Vodafone-nal mobil internet szolgáltatásra. Működött a dolog, így a hűségidő lejártával meghosszabbítottuk a szerződést. Sajnos 2010 augusztusában az internet elérhetősége inkább elérhetetlenségre változott. Nem volt hálózat, nem volt mobilkapcsolatra lehetőség.
Több ízben panaszt tettem, kérték, hogy írjak össze öt időpontot, amikor nincs internet. Ezt meg is tettem, bediktáltam az időpontokat,(nem volt nehéz ilyet találni!) azt ígérték, intézkednek, kiküldenek egy szakembert, aki majd beméri a jelerősséget. Kérdezték, mikor tartózkodunk otthon, erre feleltem, hogy bármikor, amikor nekik megfelel. 15 nap elteltével ígérték a megoldást. Semmi nem történt, a szakember nem jelentkezett. 17 nap múlva hívott egy hölgy, s érdeklődött, működik- e a net.
Akkor éppen GPRS kapcsolat volt (kb.8 perc alatt nyitott meg egy e-mailt) ezt el is mondtam a hölgynek. Ők ezt úgy értékelték, hogy minden rendben, én már kevésbé, mert havi 6.000 Ft-ért nem azt várná az ember, hogy minden egyes alkalommal, ha szüksége van az internetre, idegbajt ne kapjon. A hölgy egyébként felajánlotta, hogy a kellemetlenségekért kompenzációs díjat kapok, az összegről nem nyilatkozott, mondván, engedélyt kell rá kérnie. Az internet ezek után sem működött, ezért úgy döntöttem, felbontom a szerződést, de sajnos még 2011. novemberéig hűségnyilatkozatunk van, s hiába töltöttem ki a formanyomtatványt, kérve, hogy kötbér fizetése nélkül bontsák fel a szerződést, ezt elutasították. Viszont felajánlották, hogy átválthatok hangalapú előfizetésre, vagy 3 hónapig fél áron netezhetek.
De könyörgöm, hogy ha egyszer szinte használhatatlan?! Újra bementem a Vodafone ügyfélszolgálatára (ekkor már 2 hónapja nem fizettem a nem létező szolgáltatásért, így a nem létező internetünket is kikapcsolták), s nagyon kedves úrnak újra elsírtam a bánatom. Azt javasolta, ha már eddig türelmes voltam, még egyszer próbáljuk meg. Fizessem ki a hátralékot, visszakötik az internetet, újból írjak össze 5 időpontot...stb. Kérdeztem, mennyi a hátralék. Azt mondta 5.700 Ft. Keveselltem, mondtam, nézze meg újra, szerintem több. Azt felelte, biztos a kompenzációs díj miatt ennyi. Kifizettem, net vissza, időpont lejelentve, újra végig a tortúra. Felhívott egy úr délelőtt 11 órakor, hogy most be kellene állítani néhány dolgot a számítógépen. Én dolgoztam, megkértem, hogy hívja fel a lányomat, aki otthon van, és vele mindent megbeszélhet. Kb. 1 hét múlva hívta fel a kapott számot (noha aznap a gyerekem el se mozdult otthonról, nehogy ne érjék el), amikor a lányom már Pesten volt az egyetemen. Azóta az internet érdekes módon működik.
Én pedig kaptam egy levelet, amiben közölték, hogy semmi problémát nem találtak, így panaszomat jogtalannak nyilvánították. És a fekete leves: tegnap kaptam meg a csekket, amelyen 2010. dec. 25-tól 2011. jan. 26-ig leszámláztak nekem 12.700 Ft-ot.
Hogy ezt hogy számolták ki?
 Fogalmam sincs. De úgy gondolom, hogy egy szolgáltatónak figyelmesebben kéne bánnia az ügyfelekkel, elvégre belőlünk élnek.
Segítségüket előre is köszönöm.

Tisztelettel:
STT


T. Fogyasztóvédelem!

Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy 2008. augusztus 22-én vásároltam a Baumax Mo. Zrt csepeli áruházában 24 db kátrány hullámlemezt. 2010. októberében észleltem, hogy fenti hullámlemezekről lekopott a vízzáró védőfesték, amely veszélyezteti a tető vízállóságát. Ezt a problémát 2010. október 24-én írásban bejelentettem a fent nevezett áruházban, mellékelve a vásárlást igazoló számla másolatát. A bejelentés alkalmával közölték, hogy a reklamációt továbbítják a gyártó felé, aki cca. két héten belül, a megadott telefonszámon megkeres a probléma megoldása miatt.
Ma 2011. január 18-a van, időközben megkerestük az Áruházat, sürgettük a reklamáció intézését- és még mindig nem történt semmi. Érthetetlen számomra, hogy a kereskedő cég helyett miért nekem kell várnom a gyenge minőségű termék problémájának rendezésére?
Fentiek értelmében kérem szíves közbenjárásukat panaszom mielőbbi rendezéséhez. Segítségüket előre is köszönöm, további szép napot kívánok!

P.István

T. Fogyasztóvédelem!

Csoda történt, mivel az áruháznak is mellékeltem a levelet, egyből megtalálták a telefont, és ügyintézés alatt van a reklamáció. Szíves "névbeli" segítségüket megköszönöm! Üdvözlettel: Pető István


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Karácsonyi ajándékként távirányítós autót vásároltam egy nagy Hipermarketben. A Vevőszolgálaton azt mondták, hogy mivel "blokk garanciás" így csak fél év garancia van rá. Nem találtam a neten sehol erről semmilyen információt (csak 2007-est) így szeretnék érdeklődni, hogy pontosan ez mit jelent, és hogy tényleg csak fél év? 2010. december 1-től?
Válaszukat előre is köszönöm!

G-né

Tisztelt Asszonyom

Nincs ilyen, hogy „blokk garancia”. Gondolom, ez a Tesco volt, ők már többször elsütötték ezt a butaságot.

Üdvözlettel: Selmeczi Balázs,
FVA

Tisztelt Selmeczi Úr!

Köszönöm szépen a válaszát. Azért is írtam Önöknek mert életemben nem hallottam ilyet. Egyébként igen a Tesco volt.
Kellemes Ünnepeket Kívánok!

G-né


Üdv!

Felkeltette a figyelmem egy a Facebook szociális közösségi hálón működő illegális "üzlet",ahol számomra több termék is számlanélkülinek tűnik és teljes mértékben illegálisan üzemel, vásárlókat félrevezetve hamis árúkat eladva. Ebay.com nemzetközi aukciós oldalon is megtaláltam pontosan ugyanazokat a termékeket amiket árulnak, habár még termékek képei is sok esetben tartalmazzák a kínai szövegeket így több mint valószínű onnan rendelik és adják el itt Facebookon...
Supra cipők meg hamisítványok, nem rendelkeznek hivatalos viszonteladói joggal a gyártótól és papírokkal sem tudják igazolni minden termék eredetiségét, ez csalás...!! Facebook felhasználói profil szükséges az oldal megtekintéséhez, az eladások is itt folynak számlák nélkül..

 Köszönettel: H.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A problémám a Vodafone-val kapcsolatos. Két előfizetésem is van náluk (mobiltelefon és internet). Már több,mint két éve használtam a Voda netjét egy E-220-as modemmel egy asztali számítógépen. A sebesség elfogadható volt,bár a beígért 7,2 Mbit-nél azért mindig lassabb volt. 2010 szeptember végén azonban drasztikus sebesség csökkenést észleltem. Az ügyfélszolgálatos ügyintéző tanácsára töröltem a modemet a számítógépemről, majd újra telepítettem.
Akkor majd észhez tér, mondták, de a probléma továbbra is fennállt többszöri próbálkozás után is. 2010 október 21.-én elmentem a egyik helyi Vodafone üzletbe. Miután elmondtam a problémámat, a modem hibájára gyanakodtak, mondván elég régi konstrukció. Mindjárt ajánlottak is egy másik modemet, újabb két év hűséggel, 0 Ft-ért, non-stop tarifacsomaggal. Kérdeztem, ha ezzel a modemmel is lassú lesz a netem, akkor mi van? Semmi, visszahozod három napon belül és bontjuk a szerződést.
Mivel úgy tűnt, kockázatmentesen kipróbálhatom az új modemet, aláírtam a szerződést. Hazavittem,telepítettem, sőt még az ügyfélszolgálatot is felhívtam. Segítségükkel beállítottam a modem egyéni paramétereit az optimális sebesség érdekében. De ezután sem volt javulás. Ezek után természetesen visszavittem a modemet az üzletbe. Megtörtént a szerződés felbontása, alá is írtam (így utólag fura, hogy ebből egy példányt sem kaptam.) Megkérdeztem van-e valami kötelezettségem, fizetnivalóm? Nincs mondta az eladó, kapsz majd egy elszámoló számlát és ennyi. Így tehát nyugodt szívvel még aznap rendeltem egy másik szolgáltatónál internetet. Ám másnap ért a meglepetés.
A helyi üzletből hívtak, fáradjak be, gond van. Bementem és közölték velem, hogy rám nem vonatkozik a három napos kipróbálás lehetősége, mivel már több mint két éve előfizető voltam. Jeleztem, hogy már átmentem egy másik szolgáltatóhoz. Semmi gond, mondta az eladó vidd vissza a modemet csatlakozz ötször, a csatlakozási időpontokat diktáld be nekem és majd írunk egy reklamációt (nem megfelelő sebességről), így méltányossági alapon bontjuk a szerződést (még egyszer?). A kért utasításokat végrehajtottam, azt mondták kb. egy hét és bontani tudjuk a szerződést. Ehelyett az ügyfélszolgálattól hívott egy úr és közölte, hogy a 0,64Mbit/s sebességem az jó, ugyanis 128Kbit/ s a garantált sebesség.
Tehát a Vodafone a 7,2 Mbit/s sebességgel árult netjének 128Kbit/s a garantált sebessége! Amiről jelen szerződéskor biztos, hogy NEM TÁJÉKOZTATTAK! Tehát most úgy áll a szénám,hogy rám sóztak egy csigalassú internetet, havi 6000Ft-ért. Bementem ismét a boltba, valamit csináljanak nem erről volt szó. Azt mondták igazából nem tudnak mit csinálni, reklamáljak folyamatosan, csak megoldódik. Az ügyfélszolgálatnál elmondtam a problémáimat,ígértek nekem postán elküldött reklamációs nyomtatványokat, ami már két hete nem érkezik meg. Ha szerződést bontanék, 80.000 Ft-ot kellene fizetnem! Szép kis trükkök Vodafone, gratulálok! Tehát ezért írtam önöknek, tanácstalan vagyok. Ötletem sincs,hogy oldjam meg ezt a dolgot..
Remélem, tudnak valami tanácsot adni.

Várom válaszukat,
köszönettel: M. László

Tisztelt Uram,

Ahhoz, hogy érdemben meg tudjuk keresni a szolgáltatót, szükségünk van valamilyen előfizetői azonosítóra, a neve nem elég. (Ügyfélszám.) A leírtak alapján az ügyfélszolgálat megtévesztette Önt, így a létrejött szerződés semmis, nem jár a szolgáltatónak hűségidőszak alatti bontási díj.
(A vonatkozó és hatályos jogszabály alapján.) Érdemes ismét bemenni az ügyfélszolgálatra és jegyzőkönyvet felvetetni az esetről. (Amit Ön ott vagy telefonon elmond, azt később letagadhatják. Az e-mail nem bizonyító erejű, a tértivevényes ajánlott levél még a megfelelő.
De az a legjobb, ha személyesen megy be, és beír a Vásárlók könyvébe.) Az ígért és garantált sebesség között valóban különbség van, de erről most készült szabályozó jogszabály. (229/2008. Korm. rendelet 1. mell. 4a), 4b) pontja-át kiegészítő)

Üdvözlettel: Selmeczi Balázs, elnök,
Fogyasztóvédő Alapítvány

Tisztelt Selmeczi Úr!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy M. László előfizetőnk elektronikus levélben érkezett megkeresésére elektronikus úton küldtük meg válaszunkat előfizetőnknek. Szíves megértését köszönjük!

Tisztelettel: Kovács György, Vodafone Magyarország zrt,
levelezési csoport

Tisztelt Fogyasztóvédelem

Az alábbi ügyben kérném szíves segítségüket. 2009.02.06-án vásároltam egy Samsung dvd írót (pc) az Auchan Óbuda áruházban. Sajnos a készülék meghibásodott. Előkerestem a számlát, garancialevelet. Az egy év garancia sajnos már lejárt,de végigolvasva a garancialevelet,láttam hogy a Samsung 1 év kiterjesztett cseregaranciát vállal a termékre. Mivel nem tudtam,hogy ez miként működik,felhívtam a Samsung ügyfélszolgálatot. Ott elmondták,hogy ha az 1+1 év még nem járt le,akkor az Auchannak KI KELL CSERÉLNIE. Viszont előre felkészített az úriember,hogy rengeteg vevő telefonál hozzájuk, hogy ennek nem akarnak eleget tenni. 2010.11.09-én elvittem a készüléket az említett Auchan áruházba.
Ott a hölgy rögtön tájékoztatott, hogy "Sajnos ez már nem garanciális", letelt az egy év. Nos hosszas vitázás és telefonálgatás után kiderült, hogy mégis él a garancia. A hölgy felvette a jegyzőkönyvet. Szervizbe küldi a terméket. Én megjegyeztem,hogy ez így nem igazán CSEREGARANCIA. Nos már két hét eltelt,és én csak várom-várom a telefonhívást,és ha jól feltételezem,várhatom az idők végezetéig. Annyit le kell szögeznem,hogy most nem a 6000Ft-os vételár miatt aggodalmaskodom,és zavarom Önöket is. De hogy feketén/fehéren le van írva a garancialevélen a +1 év kiterjesztett cseregarancia,és én nem tudok mit tenni,ez nagyon bosszantó.
Mit tegyek? Mit tehetek? Kihez fordulhatok?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
T. Mihály

Tisztelt Uram,

A Samsungnál termékregisztráció segítségével van 2 hónap garanciahosszabbítás. De itt nem erről van szó. Bizonyos Samsung termékre extra garanciaidők léteznek, akár 36 hónapos is.
Viszont ezzel élni meghibásodás esetén, és igénybe venni a szakszervizbe és nem a vásárlás helyén lehet. (Azaz nem az Auchanban.) A Samsung weboldalán ad erről tájékoztatást a vásárlóknak.

http://www.samsung.com/hu/support/warrantyinformation/warrantyInformation.do?page=POLICY.WARRANTY

Üdvözlettel: Selmeczi Balázs


Kedves Fogyasztóvédők!

Segítséget kérek az alábbi esetben. Idős szüleim vannak, anyám 82 éves, apám 85. életévét töltötte be. Az anyukám intézi a kettőjük minden ügyét, teljesen megbízható, mindennel képben van, nem feledékeny, kerékpározik, bevásárol, a ház körüli teendőket ellátja és nem utolsó sorban az apám körüli teendőket is egyedül vagy kevés segítségünkkel végzi. Az apám 85 éves, lélegeztető gépen van, sokszor fuldoklik, köhög.
A szemén hosszú évek óta zöld hályog van, gyakorlatilag teljesen vak. Erősen beszűkültek az agyi erek, az ér elmeszedés következményeként sokszor engem sem ismer meg, nem talál ki a fürdőszobába segítség nélkül meg ehhez hasonlóakat még oldalakon keresztül tudnék írni. Az anyám mindenben a támasza, segítsége. Váltottak gázszolgáltatót az olcsóbb árak reményében. Nem a havi leolvasós rendszerben, hanem átalány díjas rendszerben kívánták a gázszámlát megfizetni. Nagyon kevés a nyugdíja apámnak, anyámnak nincs is.
Támogatásra is jogosultak. Az idei évben jöttek a gázszámlák folyamatosan, anyám minden esetben haladéktalanul befizette azokat, de mivel sokallta, felhívta a szolgáltatót és bediktálta a gázóra állását. Bemondás alapján kiszámláztak neki 86 289 Ft túlfizetést. Hozzátartozik a dologhoz, hogy félve a téli számláktól, vettek egy fafűtéses kandallót és azzal tüzelnek. A gázt főzésre és vízmelegítésre használják, fűtésre nagyon keveset.
Ezt is elmondták a szolgáltatónak. Kb. 1 hónapja próbáljuk visszautaltatni a pénzt, de a szolgáltató erre nem hajlandó. A gázszámlán a fogyasztó az apám, de ő képtelen bármilyen huzamosabb kommunikálásra, ügyintézésre. Az anyámnak első körben egy igazolást kellett beszerezni a háziorvostól, hogy apám magatehetetlen. Csak így beszélhetett a saját gázórájukról a szolgáltatóval.
Megtette, vissza is küldték a papírt. Várták a pénzt is, azt nem küldték. Nekem szóltak a szüleim kb. egy hete, hogy szükségük lenne a pénzre, mert fát szeretnének venni belőle. Felhívtam a szolgáltatót, persze alig akartak szóba állni velem. Szerintük nincs meghatalmazásom beszélni velük.
A számlát megtalálták, de a bácsival szerettek volna beszélni. Mondtam, ha ő beszélni fog, nem köszönik meg neki. Kértem, hogy nézze meg az iratokat, mert beküldtük az orvosi igazolást apámról. Nem tette. A második hölgy akivel még aznap beszéltem már valamivel kedvesebb volt, ő meg is találta a beküldött irat másolatát és megígérte, hogy mindent megtesz, hogy elutalják a pénzt. Ma felhívtam őket, hogy hiába várják vissza a pénzt a szüleim, még mindig nem kapták meg. Nem, mert mint kiderült ahhoz, hogy visszakaphassák a 86 289 Ft túlfizetésüket egy mai napilappal le kellene fotózni a vak apámnak a gázórát. Egy belső szabályzatra hivatkoznak. Nem tudom, hogy a szolgáltató mikor veszi meg nekünk ehhez a fényképezőgépet. Vagy nekünk kellene ezt megtenni? Miért ? Aztán a vak apámat ki kellene vezetnünk az oxigénpalackkal a hátán a gázórához és le kellene vele fényképeztetnünk a gázóra állását. Érdekes lenne . Szándékomban áll a befizetett pénzre késedelmi kamatot kérni, és kérni szeretnénk kártérítést is. Természetesen addig az írásos meghatalmazásokat is elintézzük a szüleimmel.
Milyen adatokat kell Önökkel mindehhez közölnöm?

Köszönöm, K. Irén

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

D. János 2010. február 1-től fogyasztója az EMFESZ Kft-nek. Fogyasztóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy minden hónap 1 és 5. között diktált mérőállást jelentsenek le, amennyiben ez nem történik meg, úgy a szerződéskötés során megadott éves mennyiség (jelen esetben 3.000 m3), valamint a szerződésben szereplő elszámolási profil alapján kerül kiállításra a számla.
A fogyasztó egyenletes elszámolási profilt választott, vagyis átalánydíjas fizetési módot. 2010. november 5-án diktált mérőállás érkezett a fogyasztótól, 12.836 m3. A számlája ennek megfelelően készült el. A folyószámlán 86.289 Ft túlfizetés keletkezett. A fogyasztó hozzátartozója 2010. december 3-án telefonált be ügyfélszolgálatunkra.
Az Üzletszabályzatunk 7.2.3-as pontjának megfelelően az EMFESZ Kft jogosult a mérő ellenőrzésére a fogyasztó előzetes értesítése mellett. Munkatársunk ennek megfelelően tájékoztatta, hogy csak abban az esetben tudjuk visszafizetni a túlfizetést, ha elosztói leolvasás kérnek, vagy lefényképezik a mérőt. A fogyasztó hozzátartozója egyikre sem volt hajlandó. A T. Alapítvány megkeresését követően intézkedtem a túlfizetés visszafizetéséről.
Üdvözlettel: Lukács Tamás, EMFESZ Kft.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Gyermekünknek szerettünk volna venni egy játékot, amit a Metro reklámújságjában láttunk meg, nagyon jutányos áron reklámozva. Konkrétan Hello Kitty építő szettről van szó, amit az újságban "3190,-/doboztól" szöveggel reklámoznak. Három fajta termék látható a képen, így a "doboztól" reklámszöveg értelmezhető úgy, hogy dobozonként ennyi az ára. Még ott van a termék bruttó ára is, ami 3987,50, viszont mind a három termék ára 9887 Ft, így teljesen érthetetlen, miért írták mellé a becsapós árat. Az akciós újság november 25-től érvényes december 8-ig, így arról sem lehet szó, hogy lejárt az akció.
Sajnos nem volt nálunk az újság, és a helyszínen sem volt megtalálható, ezért nem tudtunk a vásárláskor meggyőződni arról, hogy jól emlékszünk-e az árra, ill. az akció időtartamára. Megvásároltuk bruttó 9.987 Ft-ért, majd mikor hazaértünk megnéztük az újságot, akkor szembesültünk a tényekkel, hogy az akció időtartama nem járt le, a hirdetett ár pedig lényegesen alacsonyabb a valós árnál. Úgy érzem ez nem túl etikus magatartás, és ennél kevesebbért is büntettek meg mostanában áruházat.
Üdvözlettel, M. Gábor


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Egy jelenségre szeretném felhívni a figyelmet, mivel nem én vagyok az egyetlen károsult. Az történt, hogy fiam 2010. okt. 05.-én Piliscsévről Dorogra utazott, érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik, tehát KÉRT egy diákjegyet. A gk.vezető 100,- Ft-ot elkért és menetjegyet nem adott. A következő megállónál ellenőrök érkeztek, és mivel a fiam nem rendelkezett érvényes menetjeggyel, természetesen pótdíj megfizetésére kötelezték. (Hivatkozva a 48/2007.IV.26.GKM rendeletre). A rendelet valóban nem firtatja, hogy ki, és miért nem rendelkezik menetjeggyel, de nagyfokú méltánytalanságnak tartom, hogy ilyen esetben az utast kell megbüntetni.
A gk.vezető egyébként elismerte, hogy nem adott jegyet. Többszöri levélváltás történt már köztem és a Volán Társaság között de hajthatatlanok, csak ott kötünk ki mindig, hogy nem volt érvényes jegye, tehát fizessen pótdíjat! Szerintük külön el kellett volna kérni a jegyet, és ha ekkor sem adja oda, akkor módjában lett volna azonnal felhívni valami "zöld számot", valamint a pénzt visszakérni. Kérdem én: ez milyen eljárás? Ha utazni szeretnék és menetjegyet kérek, külön harcolnom kell az érvényes menetjegyért? Melyik utas (főleg egy mafla gyerek) veszi a bátorságot, hogy vitába szálljon a sofőrrel? Ez teljesen szabálytalan és ETIKÁTLAN gyakorlat. Akármennyire bizonygatják nekem az említett rendeletet, nem bírom belátni, hogy ilyen esetben miért kell kifizetnem a pótdíjat, és nem is vagyok hajlandó! Kérem segítsenek igazam bizonyításában! Amennyiben szükséges, szívesen rendelkezésükre bocsájtom a jegyzőkönyveket, és a levelezést.
Köszönettel: K. Tiborné

Tisztelt Asszonyom

Onnantól nem az önök problémája, hogy „A gk.vezető egyébként elismerte, hogy nem adott jegyet.” Fia erőszakkal csak nem veheti el a jegyet a sofőrtől. Az esetet a Volánbusznak saját alkalmazottjával kell megoldania, fia, aki kifizette a menetjegyet akár kártérítést is kérhet a társaságtól zaklatás miatt. Valamint azért, hogy pénzéért nem kapott jegyet (számlát). Ez utóbbi már az adóhatóságot érdekelheti.

Üdvözlettel: Selmeczi Balázs, elnök, FVA

Tisztelt Cím!

Szeretnék panasszal élni a MediaLog újságterjesztő cég felé! A cég újságterjesztéssel foglalkozik. Előfizettem az Otthon magazinra, de mint korábbi reklamáló leveleim bizonyítják, soha nem kapom meg időben a magazint, mindig fel kell vennem a kapcsolatot az Otthon magazin kiadójával, a Sanomával.
Legyenek szívesek intézkedni, felháborító, hogy mindig ilyen fáradozások árán jut el hozzám a magazint!!!
Korábban már a kapukódomat is megadtam, ennek ellenére sem jut el a postaládámig az újság!

Köszönettel: B. Éva

Tisztelt Selmeczi Balázs!

B. Éva Otthon magazinra szóló előfizetése 2010/02/01-2011/01/31-ig él. A sorozatos kézbesítési problémák miatt egyszer már hosszabbítottunk az előfizetésen 2 hónapot. Jelenleg újabb 2 hónappal kompenzáltuk az előfizetőt, akinek így 2011/05/31-ig jár az Otthon magazin. Megérkezett a terjesztő cég vizsgálatának eredménye is, melyről az alábbiakban szeretném Önt tájékoztatni: Az adott területen dolgozó kézbesítő felettese szerint a kézbesítés minden egyes hónapban megtörtént és megtörténik.
Az előfizető biztosította a bejutáshoz szükséges kapukódot, postaládával rendelkezik. Mivel minden adott a sikeres kézbesítéshez, ezért laplopásra gyanakszik a terület vezetője. Ő e-mailben vette fel a kapcsolatot az előfizetővel, akivel időpontot egyeztetnek és a kézbesítővel együtt felkeresik Budai Évát, hogy személyesen tudjanak beszélni és megoldást találni.
A megoldás az lesz, hogy a jövőben az előfizető kezébe kézbesítik a magazint, tehát nem a postaládában hagyják. Bízunk benne, hogy ezzel novembertől már végleg rendeződik ez a hónapok óta tartó probléma!

Üdvözlettel: www.sanomabp.hu

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Azzal a panasszal fordulok Önökhöz, hogy a Rossmann Drogéria & Parfüméria üzletlánc bicskei üzletében döbbenten tapasztaltam, hogy hiába a hitelkártyás fizetés a pénztárgép felkerekíti az összeget.
Mikor reklamáltam közölték két hónapja a kerekítés szabálya szerint járnak el akkor is, ha kártyás a fizetés! Körbe néztem az áruk „véletlenül” 8 illetve 9 Ft-ra végződnek! Szerintem ez egyszerűen lopás a vevőktől! Szeretném megtudni, hogy ezt megtehetik teljesen jogszerűen? Soha még ilyet más üzletben nem tapasztaltam! Köszönöm előre is válaszukat!

Üdvözlettel: Kulcsár Mária

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Szeretném megköszönni, hogy továbbította ügyfélszolgálatunkra az Önökhöz küldött, üzletünkkel kapcsolatban kapott panaszt. Célunk az, hogy a vásárlóink ne csak a termékeinkkel, de egyéb szolgáltatásainkkal is elégedettek legyenek. A kártyával való fizetéskor történt kerekítéssel kapcsolatban a következő tájékoztatást tudom adni. Üzleteinkben megtörtént a kasszarendszer cseréje, és az új rendszerű kasszák sajnos megkövetelik a kerekítést a bankkártyás fizetésnél is. A 2008. évi III. törvény értelmében a bankkártyával való fizetés elfogadója dönthet úgy, hogy a bankkártyával való fizetés elfogadása során a kerekítési szabályokat alkalmazza.
Ez a felfelé illetve a lefelé kerekítésre is egyaránt vonatkozik. Erre a tényre a bankkártyával fizető személy figyelmét kifejezetten fel kell hívni. Az üzleteinkben a kasszánál helyeztük el az információt a változásról, illetve az üzletvezetőtől azt a tájékoztatást kaptam, hogy a kasszában dolgozó kollégák figyelmeztetik a kedves vásárlókat bankkártyás fizetés esetén. Mind a Rossmann Kft., mind az üzletvezető nevében sajnálom, ha a történek miatt a kedves vásárló elégedetlenül távozott az üzletünkből.
Tisztelettel: ssmann Magyarország Kft.

TISZTELT FOGYASZTÓVÉDELEM!

Egy műanyag nyílászárók gyártására és beszerelésére szakosodott cég, miután családi házunknál elvégezte a szükséges felmérést, árajánlatot készített, a gyártandó és beépítendő nyílászárókra. Amikor bementem a céghez megrendelni a munkát 50% előleget kértek, amit ott helyben ki is fizettem. Háromszáz ezer forint előlegről van szó. Még ott helyben megkérdeztem az ügyintézőt, hogy a szerződést mikor kötjük meg, mert korábban azt mondták, hogy szerződéskötés végett menjek be hozzájuk. Legnagyobb meglepetésemre az ügyintéző vissza kérdezett, hogy "miféle szerződést?
Számlára gondoltam?". Akkor rögtön meglepetésemben azt sem tudtam mit válaszoljak neki. Egy elismervényt kaptam arról, hogy 300.000 forintot előlegként befizettem, de szerződéskötés nélkül kellett eljönnöm, azzal az ígérettel, hogy majd értesítenek, ha a nyílászárók le vannak gyártva. Attól tartok, hogy valami nem stimmel. Csinálhat ilyet egy tisztességes szándűkú cég? Megjegyzem azok közül, akiktől árajánlatot kértem, ez a cég tűnt a legmegbízhatóbbnak.
Tíz éve vannak a városban, a tájékoztatójuk szerint rendelkeznek a szükséges É M I ENGEDÉLY-jel, úgy tűnik, ők gyártják a legjobb minőségű nyílászárókat.

Tisztelettel: M. Zsolt


Tisztelt Fogyasztóvédelmi Ügyintéző!

Szeretnek szerezni egy olyan ügyfélszolgálati telefonszámot a Centrum Parkoló céghez, amin valakivel lehet is beszelni, mert a 413 4900 minden továbblépést követően az automatára kapcsol es egy elég lehetetlen körforgásba kezd az ember.
Meg az automata hibáját sem lehet bejelenteni, mert azt sem veszi fel senki. Kaptam 3 db felszólító csomagot es bírságot teljesen jogtalanul a saját garázsom előtt és ezt szeretném egyeztetni valakivel.
Megtisztelne, ha segítene megoldani ezt a kérdést.
Köszönöm! T. Tibor

Tisztelt T. Úr!

A parkolási események tekintetében igazoljuk, hogy az XYX-111 forgalmi rendszámú gépkocsinak a 2010. 08. 03-ai 1302386345 azonosító számú, a 2010. 10. 04-ei 1301003461 azonosító számú, valamint a 2010. 10. 04-ei 1301003230 azonosító számú pótdíjazási eseményei, a beadványában megfogalmazott észrevételek alapján, egyedi eljárás keretében lezárásra kerültek, mellyel kapcsolatban pótdíjhátralék nem áll fenn.

Tisztelettel: Centrum Parkoló Rendszer Kft.

Tisztelt Cím!

Többszöri telefonálgatásomra hivatkozva, kérném panaszom felülvizsgálatát. A legutóbbi telefonpartnerem H. Péter úr ajánlotta, hogy írjam le panaszomat Önök felé. 2010.05.05-én vásároltunk egy Thermal hydromassage /Natura/ kabint /84.900.-Ft/ amit 2010. júniusában be is szereltettünk. Előzőleg az üzletben egy kiállított darab alapján néztük és rendeltük meg/011716/.
Termékleírás:
Méret 900x900x2150 mm - 5 mm vastag biztonsági üveg - Exkluzív fekete panorámaüveg - Felhajtható ülőke - Tusfürdőtartó üvegpolc - Kézitus - Trópusi zuhany - Beépített kerámiabetétes keverőszelep - 6 fúvókás hátmasszírozó-rendszer - Tető nélküli kivitel Azért írtam le a termékleírást, mert ez alapján korántsem ezt kaptuk. A mi kabinunk 1 kézitussal rendelkezik /trópusi zuhanyként is ez funkciónál/ ami olyan nagy, hogy letörik az ember keze ha fürdik, ill. a kézitus helyén egy tükör van aminek a funkciója érthetetlen mivel fürdéskor tiszta gőz minden így semmit nem látni benne.
Az árut a Profil Center Kft-től vásároltuk. Többször telefonáltam ill. személyesen is bent voltam az üzletben de csak különféle ígérgetések ill. egymásra hárítás volt az értékesítő és a forgalmazó között.
Köszönettel: M. Dezsőné

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
 
A lenti levélre hivatkozva közölném, hogy panaszom meghallgatásra talált és megegyeztünk a forgalmazóval és a kereskedéssel is. Köszönettel vettem segítségüket mely közvetve is jól működött.
Tisztelettel: M. Dezsőné


Tisztelt Fogyasztóvédők!

Ezúton szeretnék mélységes felháborodásomnak hangot adni a 2010.09.12-én lezajlott debreceni civis egészségnapon jelenlévő szűrőkamion személyzetének viselkedése, illetve hozzáállása miatt!
A felháborodásom oka a következő:
A rendezvény 2010.09.12-én reggel 9:00-tól délután 15:00-ig volt meghirdetve. Sikerült 13:10 körül megérkeznem a helyszínre, a Nagyerdei stadionba. Rövid körbejárás után úgy döntöttem 13:30-kor, hogy beállok a fent említett szűrőkamionnál sorban álló emberek mögé. A szűrőkamionnál, kordon mögött álló 3 személy, akik jól láthatóan a szűrőkamion személyzetéhez tartoztak egymással beszélgettek. Miután beálltam a sorba utánam is érkeztek még érdeklődő, akik szerettek volna részt venni a szűréseken.
Azért írom, hogy szerettek volna, mert pontban 14.20-kor (azaz több mint 3/4 órával miután beálltam én is a várakozók sorába) közölte a várakozókkal a szűrőkamion személyzetének egyik tagja, hogy felesleges tovább sorban állni. Mert most volt bent a kamionban és ott 12 személy még vár, illetve a kordonon belül is van még 4 személy, akit be fognak engedni, de minket akik a kordonon kívül állunk sajnos már nem tudnak beengedni.
Kérdem én, hogy miért nem voltak képesek hamarabb megszámolni, hogy hány ember van még a kamionban, a kordonon belül, és hány embert fognak tudni még beengedni? Illetve azt is megkérdezném, hogy ha tudják a szervezők, hogy ilyen lassúsággal folynak a vizsgálatok, akkor miért nem tudják valamivel jelezni, vagy ne adj Isten hangoztatni a sorba állni szándékozóknak, hogy felesleges, mert nagy valószínűséggel 3 óráig már nem fognak tudni bejutni a kamionba?
Biztos vagyok benne, hogy ezt már jóval korábban is meg tudták volna tenni (az előbb említett beszélgetés helyett), mint 14:20 és akkor nem kellett volna többedmagammal sorban állni majd egy órát. Az egészben a szomorú, hogy rajtam kívül olyan idős bottal várakozó idős hölgyeket és urakat is feleslegesen várattak, akik valószínű, hogy jóval korábban odamentek a kamionhoz mint akár én. Sajnos ezzel is csak az egészségügyet minősítik egyes dolgozók.
Remélem másokat nem fognak így "átverni", és feleslegesen órán át vagy órákon át várakoztatni! Óriásit csalódtam ebben a programban. Azt hittem nagyobb színvonalú.

Tisztelettel: H. Róbert,
Debrecen

Tisztelt H. Róbert!

Sajnálattal vettük levelét, melyre a következő képen tudok nyilatkozni: Jelen rendezvényen is nagyon nagy érdeklődés kísérte a szűrőkamiont és a Programot, melyet a látogatók ingyenesen, TAJ kártya és személyes iratok felmutatása nélkül, érkezési sorrendben vehettek igénybe. A speciális szűrőkamionon 21 féle vizsgálatot végeznek egy helyen és időben azonnali kiértékeléssel. A napi összesítés szerint a 9-15 óráig tartó nyitvatartási idő alatt 214 látogatója volt a programnak.
A helyszíni koordinátorok a Protokoll szerint a nyitvatartási időről minden helyszínen tájékoztatják a lakosságot. A programok helyszínein a kamionnál külön információs pult áll az érkezők rendelkezésére. Amennyiben Ön is részt kíván venni az átfogó vizsgálatokon az információs pultnál tud a vizsgálatokhoz Egészség Könyvet igényelni, és információt kérni a vizsgálatok módjáról, ahogy ezt a többi érdeklődő meg is tette. Jelen helyszínen a zárás kihirdetésekor is rengetegen várakoztak annak ellenére, hogy kollégáink többször is jelezték nem tudnak több sorszámot kiadni ezen a napon. Úgy gondolom, hogy a Program keretén belül Debrecen város által biztosított szak személyzet maximálisan eleget tett: szakszerűen, kedvesen, ebédidejüket is feláldozva, hogy a háromszoros túljelentkezés ellenére a lehető legtöbb érdeklődőt kiszolgálja.
Sajnálom, hogy ezen a rendezvényen nem került Önre sor javaslom, hogy a hivatalos web oldalon www.egeszsegprogram.eu címen keressen egy másik időpontot ami megfelelő Önnek ahol a nyitvatartási időt figyelembe véve várjuk szeretettel. Kérem a kiválasztott időpontról tájékoztasson.

Tisztelttel: D. Gergely, Programigazgató,
Európa Nemzeti Egészségvédelmi Program alelnöke
European National Healthcare Program Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 Központi koordináció

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A Pécsi vízművel van problémám. Szászváron lakom és a vízóra kint van a kertben és nagyon sokat fogyasztottunk az óra szerint 17 köbmétert havonta, de figyeltem az órát és akkor is forgott mikor nem fogyasztottunk. Mert nem volt benne visszacsapó szelep, és a vízhálózat ingadozása miatt forgott. Vízmű szerelője is elismerte, hogy ide-oda mozog a víz a rendszerbe és forgatja az órát. Augusztus 16-án kicserélték az órát és rakta bele visszacsapó szelepet és azóta 26 nap alatt 5 köbméter vizet fogyasztottunk.
És minél jobban spóroltunk, és akkor is 30 000 ezer forintot kelet rá fizetnünk mikor ki jött a részszámla. Nem ismerik el ezt a hibájukat és nem is tudok mit tenni, hogy legalább visszakapjam azt a pénzt, amit jogtalanul kellet be fizetnem. Amikor kicserélték az órát, azon a papíron rajtavolt, hogy reklamáció, és mondta a szerelő, hogy figyeljük az órát, és ha tényleg sokkal kevesebbet fogyasztunk, akkor lehet reklamálni, és reklamáltunk is, de nem ismerik el a hibájukat.

E. Tibor, Szászvár


Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Beck Reisen Kft.-vel busz kiránduláson voltunk Újkígyóson. Ott árubemutatót tartottak, masszázs fotel volt a bemutatott termék. Ehhez ajándékba adtak egy bőrönd szettet és egy edény garnitúrát: mit a buszon meg is kaptunk és haza vittük. Otthon átgondoltuk és másnap lemondtam a fotelt levélben és telefonon. Az ajándékokat postán feladtam, melyet postai szállítóval tudok igazolni. Ezt a kft. visszaküldte, én a postán ismét feladtam a Kft részére. Amit ők a mai napig letagadnak, azt állítják, hogy nem kapták meg. Én a postán utána jártam és a posta igazolása szerint a győri postára megérkezett. Ennek ellenére ők átadtak egy Budapesti AVEXO Kft nevű behajtó cégnek, hogy tőlem 407 579 Ft-ot behajtsanak.
Felhívtam a behajtó céget és ők is bekérték a postai szállítókat. Azóta elmentem Győrbe és azt mondták: az egyik csomag már meg van, de erről semmilyen elismervényt nem adtak. A másik csomag átvételét tagadják a posta igazolása ellenére. Egyetlen terméküket sem tartottam meg (a fotelt el sem küldték, nem is láttam.) és a szerződéstől is nyolc napon belül elálltam. A Beck Reisen Kft-vel történt csomagküldési huzavona eddig 8.191 Ft-ba került, amit gyakorlatilag a cég erőszakossága miatt fizettem ki.
Ezért Tisztelettel kérem Önöket, szíveskedjenek utána nézni ennek Beck Reisen Kft.-nek mert ezek csak pénzt szeretnének behajtani és a sok nyugdíjast becsapni. Az első számla összege: 364 999Ft. A felszólító számla: 407 579Ft.
Tisztelettel kérem segítségüket. T. Ferencné,
Pusztaszabolcs


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2008-ban vásároltam egy Epson TW-2000 házimozi projektort az LSK Hungária Kft.-nél. A projektorra kaptam 3 év garanciát. A projektor a mai napig működik, de nem hibátlanul, és pont ez a gond. Eddig egy 2,4m átmérőjű vászonnal használtam, kb. 4m vetítési távolságról, ezen az átmérőn, és távolságon semmi hiba nem jelentkezett. Most átkerül egy kisebb helyiségbe, egy kisebb vászonra, és itt jött elő egy probléma. 315cm vetítési távolságnál, 205cm képátmérőnél jelentkezik, egy világos részleteknél elég zavaró szivárványszínű hullámosodás a kép jobb alsó negyedében.
Elvittem a készüléket az LSK Hungáriához, hogy megnézzék a hibát. 10 perc állítgatás után (megfelelő táv, és átmérő, mivel nem minden átmérőn, és távon jelentkezik a hiba) az ő két szakemberük is felfedezték a hibát, illetve, mivel ők hozzáértőbbek, azonnal látták a projektor lencséjén is a csíkokat. Le is fotózták a lencsét, működés közben, hogy a szerviz számára mellékeljék a javításhoz. 1 hét után szóltak, hogy volt a magyar szervizben, de tisztításon kívül mást nem tettek vele, a hibás optikai egység maradt a készülékben. Javasolták hozzam el, próbáljam ki, majd később, ha nem jó vigyem vissza.
Mivel ők Budapesten, és Siófokon vagyok, így ezzel a lehetőséggel nem kívántam élni, a felesleges időtöltés, és nem utolsó sorban a drága autózási költségek miatt. Kértem, hogy küldjék el a központi európai szervizbe. Kijutott a vetítő Franciaországba, ahonnan most cirka 1 hónap után jött vissza, úgy, hogy továbbra sem cserélték az optikai egységet. Adtak hozzá egy szakvéleményt, hogy ez a készülék ezt tudja. Ez egyszerűen felháborító, hogy közel 1 millió Ft-os projektornál a garancia semmit sem ér!
Ráadásul egy-egy rejtett gyártási hiba, így kötelességük lenne az optikai egységet, vagy ennek hiányában az egész készüléket cserélni.

Kérem szíves és hathatós segítségüket: Á. Attila, Siófok

Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Önöknek írt e-mailomban jelzett házimozi projektor probléma megoldódott. Az LSK Hungária Kft. váratlanul és megnyugtatóan megoldotta a levélben jelzett problémát. Szíves munkájukat megköszönöm!
Tisztelettel: Á. Attila, Siófok


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Talán már más is megemlítette ezt a szerintem igen kifogásolható magatartást, amellyel a Magyar Postánál találkoztam. Felsőfokú tanulmányaimat kezdem meg ősszel a pécsi Tudományegyetemen. Így a lakóhelyemtől igen messzire kell majd elköltöznöm. Kecskeméttől keletre, Lakiteleken lakom. Megbeszéltem a faluban egy baráti családdal, hogy átirányíttatom a leveleimet hozzájuk. Azt szerettem volna elérni, hogy ne az én postaládámba kerüljenek a leveleket, és egyéb küldeményeket, hanem olyan postaládába, ahol ki is tudják üríteni. A postán azt az információt adták, hogy ez egy postai szolgáltatás, és ezért ára van.
De kérdem én MENNYI???
Azért hogy a saját településemen (ami ráadásul egy falu, nem Budapest) az egy szem postás egy másik postaládába dobja be a levelet, majdnem 5.000 Ft-ot fizettet velem a posta, és így is csak ez év decemberéig érvényes a megállapodás a postával.
DE KÉRDEM ÉN, MIÉRT FIZETEK ÉN ENNYIT? SEMMI PLUSZ KÖLTSÉGE NINCS A POSTÁNAK AZ ÉN ESETEMBEN, SŐT A POSTÁS MEGTAKARÍTJA AZ ÚTJÁT A FALU SZÉLÉRE AHOL LAKOM.
Abszolút felháborítónak tartom ezt az árszabást a kistelepüléseken belüli levél átirányítás esetében.

Köszönöm, hogy elolvasták észrevételemet.
Tisztelettel: Egy csalódott fogyasztó


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Debreceni 78 éves nyugdíjas vagyok. 1 hónappal ezelőtt a Kenézy Kórházban voltam kezelésen, amikor egy úr odajött hozzám azzal, hogy adjam meg a nevemet, a címemet és a telefonszámomat, mert ajándékot fognak sorsolni. Hozzáteszem, hogy több beteghez is odament ugyanebben a tárgyban.
A Zepter Kft. egyik munkatársáról van szó. Majd a múlt héten, augusztus 17-én felhívtak, hogy nyertem egy ajándékot, és menjek el holnap (aug.18-án) 12 órára a Csapó utca 42. szám alá, ahol átadják nekem a nyereményt. Én nem ismervén a valódi céljukat, jóhiszeműen elmentem. Egy termékbemutatót tartottak, ahol egy „gyógyító” fénylámpát akartak nekem eladni. Félrevezettek és megtévesztettek. Aláírattak velem egy szerződést a termék megvásárlásához, de nekem egy példányt sem adtak a szerződésből, csak egy 428 ezer forint megfizetésére szóló csekket.
Azt mondták be kell fizetnem még aznap a postán, de legkésőbb holnap. Ott egy hölgy lefénymásolta a személyi igazolványomat és a lakcímkártyámat is. Másnap fel is hívtak, hogy befizettem-e már a csekket, de én időközben meggondoltam magam, és elmondtam a telefonban, hogy nem kérem a terméküket, erre a hölgy a telefonban azt mondta, hogy már a szerződést aláírtam, a rendelésemet ők leadták a központban, a csekket be kell fizetnem. Megijedtem, hogy mi lesz most, majd a családomtól kértem segítséget.
Ők és az önök egyik munkatársa telefonon mondták el nekem, hogy 8 munkanapon belül jeleznem kell, hogy elállok a szerződéstől, így a postán feladtam egy tértivevényes levelet a Zepter honlapján megjelölt központi iroda címére és a debreceni bemutatóterem címére is, amiben kijelentettem, hogy elállok a szerződéstől, és nem kérem a terméküket. Remélem most már nem fognak felkeresni, és nem kötelezhetnek a csekk befizetésére. Egy felől azt jegyezném meg, hogy szerintem kórházban toborozni beteg embereket a bemutatójukra jogellenes.
Továbbá olyan érzést keltettek bennem, hogy nem hagyhatom el a üzletet, amíg nem kötöm meg a szerződést, illetve nem adtak a szerződésről egy példányt sem, mint már említettem, sőt tájékoztatást sem arról, hogy milyen jogaim vannak (elállási jog) az ügylettel kapcsolatban.
Tisztelettel kérem Önöket, hogy tegyenek valamit ezen céggel, a Zepter Int. Ungarn Kft-vel szemben, annak érdekében, hogy másokkal ne történjen ilyen.(különösen beteg, idős emberekkel, akik ki vannak szolgáltatva az ehhez hasonló cégek „erőszakos” magatartásának.)

Tisztelettel: B.Gy.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Segítségüket kérjük a gázszolgáltató csere miatt végbement végelszámolásnál fellépő elszámolási probléma megoldásához. 2010. július 01.-vel a GDF SUEZ gázszolgáltatótól az EMFESZ Kft.-hez léptünk át. 2010. június 30-án a gázóra leolvasónak bemondtuk a gázóra állását, mely abban az időpontban 26 013 m3 volt. 2010. 07. 06-án kiállított 15003329286 számlaszámú számlán ezzel szemben becsült óraállást rögzítettek: 26 313 m3. Így még valótlan fizetési kötelezettségünk is keletkezett: 590 Ft összegben.
A reklamáció a számla megérkezése napján 2010. július 12-én és 13-án megtörtént, mely során a telefonos ügyintéző 2010. 07.13-án elismerte a becsült óra állást, és közölte, hogy módosítja az óra állását, új elszámolás készül és küldik a stornó számlát. Természetesen a beszélgetésről hangfelvétel is készült. A stornó számla (számla száma: 15003346628, számla kelte 2010. 07. 15. , összege -590 Ft, óra állás nem került kijavításra) megérkezett 2010. 07. 29-én. A mai napon 2010. augusztus 02-án újabb elszámolószámla érkezett a GDF SUEZ gázszolgáltatótól számla száma: 15003375636, számla kelte: 2010. 07. 27., a régi helytelen óra állással (26 313 m3) 590 Ft összegről.
Természetesen újabb reklamáció következett, melynek során a telefonos ügyintéző közölte, hogy nem tudják javítani az óra állását, és így ezen a 26 313 m3 óraálláson adtak át bennünket az új szolgáltatónak (EMFESZ Kft.), ahol majd a következő évi elszámolás során kompenzálódik a különbözet. Felhívtuk az EMFESZ Kft., hogy megkérdezzük, egyáltalán át vagyunk -e már adva, és milyen óra álláson. Az EMFESZ Kft. ügyintéző közölte, hogy átadtak bennünket 2010. 07. 01-vel, 26 013 m3 óra állással. Tehát tulajdonképpen a GDF SUEZ 300 m3 el nem fogyasztott gáz összegét nem hajlandó visszatéríteni. Ezen felül a GDF SUEZ megbízásából a DL Kft. alkalmazottja leellenőrizte gázóránkat 2010. 07. 23-án melynek akkori állása 26 043 m3. (A 30m3 különbözet a melegvizes gázbojler fogyasztásából adódik.)
Természeten mind a számlák, mind a fent említett DL Kft. munkalapja nálunk megtalálható, mellyel állításunkat bizonyítani tudjuk, illetve a hangfelvételek is igazolják a leírtakat.
Kérjük szíves segítségüket!

Köszönettel: Sz. Zsolt


Tisztelt Fogyasztóvédők!

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy az UPC Magyarország többszöri megkeresésre sem adott korrekt és elfogadható választ arra, hogy miért vették ki ez év április 1-ével az ESPN America csatornát a kínálatukból. Mint az tudomásomra jutott utólag, az UPC, számomra ismeretlen fórumokon már előre terjesztette, bejelentette a hírt, ehhez képest mikor én március elején a szerződésemet kötöttem és digitális csomagra váltottam, nem közölte sem az ügyfélszolgálat sem más, hogy ez a csatorna ki fog kerülni az alap digitális csomagból (vagy akár a Silver vagy Gold csomagból).
Egyik válaszukban azt állították, olyan csatornákat adnak csomaghoz, melyeknek megfelelő a nézettsége és nem csak egy szűk réteghez szólnak. Akkor a sorozatokat sugárzó adók nem ilyenek? Egy sportcsatorna hogyan szólhat egy szűk réteghez? Ráadásul olvasva több fórumon, a magyarországi amerikai focisták és szurkolók többsége felháborodott ezen döntésükön, hogy pont az őszi szezon előtt tüntetik el az ESPN adót. Arról nem is beszélve, hogy most van a baseball (MLB) szezon, ez sem egy szűk kör, réteg, ráadásul létszámban sem kevés.
Érdekes módon, mostanában divat az UPC-nél a csatornák apránként történő ”ellopása”, s 1-2 év alatt az ember azt veszi észre, hogy amire szerződést kötött, annak fele már nincs is, helyettük valami ,,zs” kategóriás vacak műsorokat sugárzó adók kerültek bevitelre. Elgondolkodom azon, hogy idővel ne váltsak másik társasághoz, akik sugározzák az ESPN vagy az NASN adókat. Nem tudom, ha az UPC Direct szolgáltatásban még benne van az ESPN, vajon a ,,sima\ \ UPC miért nem tudja ezt adni??

Tisztelettel: L. Árpád

Tisztelt L. Árpád!

Engedje meg, hogy az alábbiakról tájékoztassuk. Az amerikai futball, a baseball és más amerikai sportokat kedvelő előfizetőink kérését figyelembe véve 2010. augusztus 2-án hétfőtől ismét elérhetővé tesszük az a műsorát a UPC Magyarország digitális kábeltelevíziós szolgáltatásában. A hozzánk érkezett előfizetői kérelmek alapján az elmúlt időszakban tárgyalásokat folytattunk az ESPN America tévétársasággal annak érdekében, hogy a műsort ismét a kínálatunkba helyezhessük, a korábbinál korszerűbb, magasabb minőségben, úgy hogy egyúttal a legkedveltebb sportágak és bajnokságok is hozzáférhetőek maradjanak a rajongók számára.
A megszületett megállapodás eredményeként az ESPN America augusztus 2-ától a UPC digital gold hd dvr csomagjában érhető el, kezdetben átmenetileg, egyelőre normál (SD) képfelbontással, majd a csatornától kapott ígéret szerint legkésőbb novembertől már nagy felbontású, tűéles HD minőségben, az NFL-t is magába foglaló tartalommal. Az átmeneti SD képtovábbítás azért vált szükségessé, mert kizárólag ebben a változatban láthatóak a közkedvelt NFL-mérkőzések, amelyek csak novembertől lesznek elérhetőek a csatorna HD-változatában is. Ezzel a megoldással ugyanakkor lehetővé vált, hogy a rajongók már az augusztus 8-án induló NFL előszezon mérkőzéseit is láthassák, amelynek első, „Hall of fame game” meccsét az ESPN America augusztus 9-én 18 órától sugározza felvételről.
Amint rendelkezésre áll az NFL-t is tartalmazó ESPN America HD változat – várhatóan legkésőbb ez év novemberétől – akkor természetesen azonnal áttérünk a műsor HD-változatának továbbítására. Köszönjük az amerikai sportokat kedvelő előfizetőink türelmét!
Bízunk benne, hogy mindannyian örömmel fogadják ezt az új lehetőséget.

Üdvözlettel: S. László, UPC Magyarország

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Június 23-án bementem a helyi Vodafone üzletébe azzal a céllal, hogy a telefonszámomhoz tartozó díjcsomagomat egy kedvezményesebb flotta csomagra váltsam át. Az ügyintéző hölgyek elmondták, hogy természetesen semmi akadálya ennek. Felhívták a központjukat ahol szintén semmi akadályát nem láttak a tarifaváltásnak. Elmondták ,hogy készülék hűségem van, de ez sem gond, mert az függetlenül megy tovább, hisz ez csak egy tarifa váltás.
Tekintettel arra, hogy ebben a tarifa csomagban ingyen lehet egymással beszélni vásároltam további 2 előfizetést 2 készülékkel. Elmondták, hogy ennek sincsen akadálya, mert összesen 5 előfizetésem lehet. A szerződés tényleges megkötése előtt kb. 30 percet kellet arra várnom, hogy a központjuk visszajelezze, hogy minden rendben engedélyezik a tranzakciókat. Mindent rendben találtak engedélyezték a váltást. Ennek tudatában megvásároltam a 2 új előfizetést és megkaptam a meglévő telefonomhoz is a tarifa váltás adatlapját. A két új készüléket feleségemnek és gyermekemnek adtam. Időközben eltelt egy hónap ezalatt annak a tudatában beszélgettem kollégáimmal és családommal, hogy ingyen beszélünk egymással. Július hónapban megkaptam az első csekkemet, de abban csak a 2 új előfizetésem volt benne.
Ezért felhívtam az ügyfélszolgálatot ahol elnézést kértek és elmondták, hogy a következő csekkben már benne lesz mindhárom készülékem számlája. Majd ezt követően este visszahívott az ügyintéző, hogy nem lehet mégsem a három számlát egyben postázni, mert az első készülékem másik csomagban van. Én elmondtam, hogy ez nem igaz, mert átváltottam már június 23-án. Ekkor türelmet kért majd hosszú percek múlva elmondta, hogy hozzájuk nem érkezett semmilyen kérés ezért nem váltották át a tarifacsomagomat. Ezek után felhívtam a helyi boltot ahol megkötöttem a váltást, ill. az új előfizetéseket. Elmondták, hogy a vásárlás napján 11 óra valahány perckor email formájában elküldték a kérelmet a központjukba, amit természetesen igazolni tudnak. És megtesznek mindent, hogy mihamarabb történjen meg a váltás, ill. az eddig keletkezett károm utólagos visszamenőleges megtérítése. Ennek tudatában vártam a visszajelzést. Másnap felhívtak és azt mondták, hogy azért nem történt meg a tarifaváltás, mert készülék hűségem van még. Azóta csak dobálnak, mint egy labdád.
Azt, hogy készülék hűség miatt nem válthattam volna tarifát, ezt nem értem, de nem is az én dolgom. Az viszont biztos, hogy nem én hibáztam. És meggyőződésem, hogy a helyi boltban sem hiszen telefonon ill. a későbbi központi visszajelzés alapján is jogosult voltam a váltásra ezért engedélyezték a váltást. Azt is furcsállom, hogy közel egy hónapig nem találták a váltásról szóló e-mailt. Majd mikor panasszal éltem ez előkerült de, hogy belátták volna hibájukat kitalálták a készülék hűség sztorit. Azt gondolom, hogy egy ekkora világcég nem teheti meg, hogy ügyfeleiket becsapja, hiszen velem ezt tették. Összes flottacsomagos kollégám és családtagjaim is abban a tudatban hívtak, ill. én is úgy hívtam őket, hogy ez ingyenes.
És ha nem hívom fel a csekk miatt az ügyfélszolgálatot, akkor még továbbra is görgetem a hívás díjakat. Tekintettel arra, hogy úgy látom, hogy csak vegetálnak az ügyemen ezért fordulok segítségül önökhöz. Én nem kérek mást csak a jóhiszeműen átváltott tarifacsomag akár egyedi elbírálás alapján történő átváltását, ill. a keletkezett károm visszamenőleges elszámolását. Semmilyen más megoldást nem látok és nem is fogadok el mert a 2 megvásárolt előfizetésemnek semmi hasznát nem veszem így. Ha nem lehetett volna a tarifaváltást megcsinálni nem is kötöttem volna 2 új szerződést.

Ui.: Abszurd, hogy egy ekkora cégnél nem lehet felelős vezetőt találni. Bármilyen számot hívok mindig az ügyfélszolgálatnál kötök ki. Ahol mindig más és más hölgy elmondja a sablonszöveget és továbbítják panaszomat, de valahogy változás nincsen, csak hintáztatás. Köszönöm előre is segítségüket!

Tisztelettel: B. Attila

Mélyen Tisztelt Selmeczi Balázs!
A mai napon a tarifacsomag átváltása sikerült kisebb huzavonát követően.

Köszönettel: B. Attila


Tisztelt Fogyasztóvédelem !

Vásároltam egy terméket (Humminbird AS GR16-os GPS antennát) a Haldorádó Team Kft.-től 46.890 Ft értékben . Sajnos magyar nyelvű használati utasítást nem kaptam a termékhez így használni nem tudom !
Körülbelül egy hónappal ezelőtt ígéretet kaptam a hiányzó utasítás pótlására, de ez idáig ez nem történt meg. Nem tudom, hogy mitévő legyek azért is fordultam Önökhöz.
Tisztelettel : S. Béla

Tisztelt S. Úr,

Magyarországon műszaki terméket magyar nyelvű használati utasítás nélkül tilos forgalomba hozni. Ha véletlenül mégis megtörténne, akkor azt a boltban kell jelezni, és nekik kötelességük 3 napon belül a fordított szöveget postán megküldeni a vásárlónak. Amennyiben ez nem történne meg, nagyon komoly büntetésre számíthat a bolt a jogszabálysértés miatt. Teendő: Vissza kell menni a boltba és jegyzőkönyvet vetessen föl az esetről. (Vásárlók könyve.) Így a problémának nyoma marad, az ellenőrző hatóságok évekre visszamenően látják majd a jogsértést.
E mellett most már tényleg igyekezni fognak, hogy a leírást mielőbb megkapja.
Üdvözlettel: Selmeczi Balázs, elnök,
Fogyasztóvédő Alapítvány

Tisztelt Selmeczi Úr!
Nagyon szépen köszönöm fáradozását. Időközben kaptam egy email-t a Haldorádótól, hogy legkésőbb péntekig pótolják a hiányosságot. Remélem be is fogják tartani. Én nem kárt akarok okozni csak a megrendelt terméket(szakszerűen) használni !

Tisztelettel: S. Béla

Tisztelt alapítvány,

a figyelmükbe ajánlom a Youtube-on található filmet, amelyik egyértelműen bizonyítja, hogy a Segafredo Magyarországon hibás terméket forgalmaz.
K. Attila www.youtube.com/watch?v=lXxa3IV1QBk&feature=related és http://www.youtube.com/watch?v=lXxa3IV1QBk
A szenny megtalálható a Segafredo Intermezzo szemeskávé majd' minden zacskójában. Importálja: Brandline Kft. 1037 Budapest Hunor u. 52-54. illetve: Segafredo Zanetti Hungária Kft. 1062 Budapest Bajza u. 40. Tel: +36-(1)473-3470 +36-(1)473-3470 Fax: +36-(1)473-3473. Kapcsolat: info@segafredo.hu. www.segafredo.hu

Tisztelt Alapítvány!

Megköszönve a megkeresést az alábbi információt adjuk: Ami minket, mint forgalmazót illet, nem kaptunk vevőkörünk, vagy az üzletláncoktól ilyen információt. Minden termékünkre érvényes laboratóriumi vizsgálattal rendelkezünk. A Segafredo termékeket Európa több helyén pörkölik, a mi beszerzési forrásunkkal kapcsolatban még sosem merült fel ilyen, vagy ehhez hasonló probléma. A Brandoline Kft által behozott termékért nevezett cégnek kell jótállnia.
Az már önmagában érdekes kérdés ,hogy ennek a cégnek egy üres postaládán kívül semmilyen e-mail , internet, telefon elérhetése sincs, ellentétben a hazánkban közel 20 éve tevékenykedő Segafredo Zanetti Hungária Kft-vel.

Tisztelettel, T. Attila,
Ügyvezető igazgató

Tisztelt Alapítvány,

köszönettel megkaptam átküldött levelüket, amelyben T. úr azt állítja: "Ami minket, mint forgalmazót illet, nem kaptunk vevőkörünk, vagy az üzletláncoktól ilyen információt." Ez egyszerűen nem igaz, mert az olasz export osztály is jelezte neki a problémát, és jómagam is, amelyekre T. úr az alább olvasható válaszokat adta. Tehát T. tud a szennyezésről, és az ezt dokumentáló filmről. Már csak az a kérdés, miért nem intézkedik?
K. Attila

A levél ez volt:
„Tisztelt K. Úr! Az olasz export osztálytól kaptam meg a levelét, melyben egy Önt ért Intermezzo szemes kávéval kapcsolatos problémáról és ennek megoldására szolgáló eljárásról tájékoztatta a gyártót.
Kérem, ossza meg velem is ötletét- bár a Segafredo Zanetti Hungária Kft csak forgalmaz hazánkban termékeket - hogy továbbíthassam a gyártó cég felé.

Tisztelettel, Tantó Attila, Ügyvezető”

Tisztelt Elnök úr !

Az Önökhöz beérkező vásárlói panasz értelmében megvizsgáltunk 6 csomag azonos kódszámmal ellátott Segafredo Intermezzo 500 g-os szemeskávét. A szemek alapos, szemenkénti átválogatása után megállapítottuk, hogy a csomagokban sem fadarabok, sem kő nem volt található. A birtokunkban lévő minőségi vizsgálat alapján sem volt idegen anyag a csomagokban, pedig a bevizsgáláshoz különböző szállítmányokból küldtünk be a mintát.
Az tény, hogy csomagon belül a szemek nagyságában, színében, formájában eltérés mutatkozik , de nyílván ez nem a minőség rovására írható. Cégünk presztizsét rontaná, ha piacvezető áruházláncokba nem a megfelelő szavatosságú és minőségű terméket szállítanánk be. Természetesen a vásárlói panasz kezelése elől cégünk nem zárkózik el, és készen állunk a nevezett csomag vagy csomagok azonnali cseréjére.
Üdvözlettel: Segafredo Zanetti Hungaria Kft.

Tisztelt Igazgató Úr

A tegnapi nap folyamán (2010. október 17-én) 4 db fél kg-os csomag Segafredo Zanetti Intermezzo szemeskávé csomagot bontottunk fel. Ebből kettő csomagban találtunk nem odavaló anyagot. Az egyikben fadarabot, a másikban egy követ. Mindkettő alkalmas arra, hogy tönkretegyen egy jó minőségű kávéfőzőt, ill. annak őrlő alkatrészét. A kávékat a Budaörsi Metróban és a Gyáli úti Metróban vásároltuk.
Mindkét áruház érintett a szennyezett kávéban. A csomagoláson látható szám mindkét problémás esetben: C10364.027A

A filmek itt láthatóak:
http://www.youtube.com/watch?v=sM4ozyNv_LA ez a kő

http://www.youtube.com/watch?v=V6Jx6-zWD9k ez a fadarab

Így a Segafredo Kft. saját vizsgálatának eredménye nem azonos a bejelentő tavasz óta több ízben jelzett rossz tapasztalataival, sőt a mi vizsgálatunk eredményével sem.
Üdvözlettel: Selmeczi Balázs,
Fogyasztóvédő Alapítvány, elnök


 
 

Kezdőlappp   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelekek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére

 

h