Vissza

 


Véleményünk

A nem kért kezelések szükségességét a kutyatulajdonosnak jórészt nem vagy nem megfelelően indokolták meg.
Egyik kutyának sincs mozgásszervi panasza, ennek ellenére injekciós kezelést és gyógyszert is adtak erre.

A kezelések költségéről csak utólag, a számla kiállításakor tájékoztatták a panaszost.

Ez tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat.

A fogyasztót nem tájékoztatták megfelelően, jelentős információt hallgattak el előle – az árat is. A szolgáltatás árát vagy nagyságrendjét nem utólag, hanem előre kellett volna közölni.
Az Új Kutyavári Team Állatorvosi Rendelő (Érd) jogsértést követett el az árfeltüntetésekre vonatkozóan.(1997. évi CLV. törvény 14. §)
Véleményünk szerint visszaéltek a kutyatartó bizalmával, jóhiszeműségével és kiszolgáltatottságával.

Sem magánszemélynek sem a civil jogvédő szervezetünknek nem adták ki tájékoztatásul a kezelési árlistát. Létezik ilyen árjegyzék?

Az ígért árlista 2 hét alatt sem érkezett meg. Így az áraikat mi is csak Brigitta esetéből tudjuk becsülni.
A történtek alapján az érdi rendelőben arra hangsúlyt kell helyezni, feltétlenül adjanak előzetes és érthető tájékoztatást mit kívánnak vizsgálni és kezelni a kérten kívül. Bosszantó lehet, ha fizetéskor derül ki, milyen meglepetés árakat számoltak fel.


Arról is szólni kell, hogy Brigitta miben hibázott.

Nem elég körültekintően választott állatorvosi rendelőt. Nem tájékozódott az árakról előre, ha elhallgatták előle, akkor nyomatékosabban is kérdezhette volna. Tájékoztatást nem kapva, mégis engedte, hogy nem kért kezelések történjenek.
A gazda csak a legvégén szembesült azzal mekkora összeget kell fizetnie, s nem is volt (lehetett) tisztában azzal, milyen tételeket számláztak ki neki.
Brigitta egy évig élt és dolgozott egy fejlett országban, ahol nem létezik hasonló veszély.
Fel sem tételezte azt, hogy rútul rászedhetik egy állatorvosi rendelőben.

Az interneten felsoroltuk a jogsértéseket, válaszul a rendelő tulajdonosa, Dr. Luvszandagva Dzsargalszajhan (Dr. L. Zsargal) úr indokolatlan személyeskedéssel válaszolt. Érdemi válasz azóta sem érkezett a kutyaváriaktól. A kéretlen, fölösleges de kifizettetett kezelések kapcsán amint az orvos megtéríti azok árát a becsapott kutyatulajdonosnak ezen az oldalon örömmel jelezzük.

Brigittát tájékoztattuk jogairól.

Etikai panasszal a Magyar Állatorvosi Kamara Pest Megyei Szervezetét keresheti.
A Nébih Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóságán is tehet bejelentést.

Bizakodunk, hogy pótlólag lesz tájékoztató árlista az állatorvosi rendelőben és/vagy internetes oldalukon, ezt még idén ismét megnézzük, megírjuk.

Frissítés: Megjelent az árjegyzék! Január 31-i időpontra(!) datálták vissza a kutyavári weboldalon az árak feltüntetésének idejét. Az Új kutyavári Team honlapján november közepén már olvasható néhány kezelési ára. A félrekezelések és nem kért kezelések költsége még hiányzik. (FVA 2022. november)

Kiegészítés: 2023. január 1-től új, részletesebb Árjegyzéket jelentettek meg.

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére