Vissza

 


Manipulált tetszési index

A Google Maps közzétételeit, értékeléseit igen sokan használják tájékozódásul. A felhasználói vélemények és azok összessége képet mutathat egy-egy cégről, vendéglátó helyről, látnivalóról stb. Az adható legjobb minősítés az 5 csillag.

A térképen szerepel az érdi Új Kutyavári Team Állatorvosi Rendelő is, amely a megnyitása óta a mai napig, 11 hónap alatt mindössze 55 véleményt kapott. Ebből az elmúlt 6 nap alatt 17-et.

Az eredmény megtévesztő

A rendelő értékeléseinek nagy része olyan felhasználóktól származik, akik összesen csak 1 alkalommal, és csakis az állatorvosi rendelőt értékelték. Bejegyzésük előtt, sem után nem volt hozzászólásuk a Google-n bármilyen látnivalóhoz. Hihető, hogy bárki azért regisztrál, hogy értékeljen egy kiválót a kutyaváriaknak? Február 6-án felsoroltuk az Új Kutyavári oldalán a jogsértéseket, melyek tudtunkra kerültek. Erre mi történt?

A következő egy hét alatt 17 db 5 csillagos vélemény született. Ezzel magas tetszési átlagot biztosítottak a rendelőnek.

A számok makacs dolgok: A rendelő 11 hónapja nyitott, azóta lehet a Google-n értékelni. 11 hónap az 44 hét. A 44 hét alatt 55 vélemény született, ez átlagosan 0.8 véleményt jelent hetente. A rendelőről szóló negatív bejegyzést követő héten 17(!) maximális pontot adó vélemény született.

Valójában az ott dolgozók és a tulajdonos intézhették, hogy megtévesztő, túlzó értékelés legyen látható az Új Kutyaváriról. Ez csalás, megtévesztés.

A Fogyasztóvédő Alapítványnál csillagot sem adunk az állatorvosi rendelőnek.
A tulajdonos interneten olvasható vádaskodó hozzászólásaiból kitűnik, nem az érdekli, hogy minőségi szolgáltatást nyújtsanak, hanem az, hogy a valóságosnál jobb képet mutasson az interneten érdi rendelőjéről. Ez inkorrekt és veszélyes, mert a gyanútlan kisállat tulajdonosok hitelt adva a kiváló minősítésnek elviszik kedvencüket a rendelőbe. Aztán esetleg becsapottnak érezhetik magukat, mint Brigitta, akinek történetét az alábbiakban leírtuk.

2023. augusztusában, 1,5 évvel az eset után visszanéztünk a rendelő honlapjára és megnéztük az értékeléseket.
A 88 nem ellenőrzött ítéletből 26 egyvéleményest találtunk, ezek mind a max. 5 csillagot adták. Az Új Kutyavárira adott valódi vélemények szinte mind negatívak. Aki kicsit ismeri a Google Mapsot, látja a manipulálást. (FVA)

A Kutyavári rendelő (Innen váltak ki az állatorvosok Zsargallal és alapították meg az Új kutyavárit.) Google Maps oldalán még évek után is megjelennek negatív bejegyzések. Ezeknél elnézést kérnek azoktól a kisállat tulajdonosoktól, akik kedvenceit hanyagul vagy a pusztulásba kezelték az Új kutyaváriba távozó orvosok.

Ezeket a bejegyzéseket már nem tudja manipulálni dr. L. Zsargal és csapata.

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére