Vissza

 

 


Tisztelt Elnök Úr!

Oldalunkon a regisztrálás folyamata során ügyfeleink kattintással megerősítik, hogy szabályrendszerünket elolvasták és azt elfogadták. Ez a dokumentum honlapunkon szabadon elérhető, így potenciális tagjaink a regisztráció előtt elolvashatják és eldönthetik, hogy elfogadják-e a feltételeket vagy másik szolgáltatót keresnek (www.elittars.hu/aszf) Miután a regisztráció megtörténik, ügyfeleink választhatnak fizetési kötelezettséggel járó tagságaink közül.
Ezt követően figyelmeztetjük ügyfeleinket az automatikus meghosszabbításra a fizetési oldalon, mielőtt beleegyezésüket adnák a vásárláshoz.

A fizetést megerősítő e-mailünkben ismételten felhívjuk a figyelmet az automatikus meghosszabbítás tényére, a lemondás menetére.

Amennyiben valaki nem igényli a hosszabbítást, természetesen azt lemondhatja a szabályzatnak megfelelően, akár rögtön a vásárlás után, ami fontos, hogy az legkésőbb 7 nappal a lejárat előtt megtörténjen. Ha a megszüntetés nem érkezik meg, abban az esetben az előfizetés automatikusan megújul. A megújult időszakra fizetési kötelezettség vonatkozik.

Amennyiben az automatikus hosszabbítás során a vállalt fizetési kötelezettség nem teljesül, cégünk kérheti egy külső, követelés-kezeléssel foglalkozó cég segítségét. Erről az Adatvédelmi Nyilatkozat rendelkezik.

Sajnáljuk, amennyiben a panaszos figyelmét elkerülték a fent említett pontok, de cégünk többféle módon, világos tájékoztatást nyújtott szolgáltatásunk szabályrendszerével kapcsolatban. Minden felhasználó ezen pontokat mérlegelve szabadon döntheti el, hogy szeretné-e oldalunkat igénybe venni vagy sem.

Üdvözlettel: Az ELITTÁRS Ügyfélszolgálata

ELITTÁRS - Diplomások és igényes egyedülállók társkeresője
 

Az Elittárs ÁSZF-je pont arra van „kihegyezve”, hogy a tartalmatlan szolgáltatást megunó, azt hamar otthagyó ügyfelek a megújuló előfizetői időszakokról megfeledkeznek. Bár az Elittárs hivatkozik a panaszosnak küldött e-mail emlékeztető(k)re, de ilyen levél nem vagy nem megfelelő címre érkezett. Az Elittárs láthatta, hogy a fiókot hónapok óta senki nem használja már az előre fizetett időszak alatt sem.

Bár csupán 3 hónapos előfizetést szerettek volna kötni, ebből kéretlenül egy év(!) lett, ennyit vontak le a bankszámláról. Majd újabb egy éves tagdíjat akar rég nem látott ügyfelére tukmálni a cég. Fura, amikor a pénzről volt szó, napokon belül megtalálták a panaszost, addig nem. Kivárták, hogy újabb számlát állíthassanak ki egy nem igénybevett szolgáltatásért. Félreérthető a megrendelési időszak, megrendelésről javítási lehetőség nincs. Az ügyfél megtalálásában csak onnantól leleményes a cég, ha pénzt akar. Az ígért szolgáltatás minősége köszönőviszonyban sem áll a nyújtottal. Nem lehet véletlen, „Elittárs átverések” című Facebook oldal is van.
https://hu-hu.facebook.com/ElittarsAtvertjeinekPanaszoldala

Külföldön:
A ELITTÁRS tulajdonosa a berlini székhelyű Affinitas GmbH, amely összesen 25 országban működteti társkeresési szolgáltatását. A nemzetközi cég szerződési feltételei jócskán eltérnek az ittenitől. Például Magyarországon egy héttel a lejárati idő előtt kell jelezni, ha nem akar valaki hosszabbítani, Kanadában, Nagy Britanniában és Új-Zélandon elegendő 24 órával előtte lemondani a fizetett szolgáltatást, Ausztriában, Németországban 3 nap a lemondási határidő. Ezekben az országokban lényegesen több kötelezettséget vállal magára szerződéseiben a cég mint nálunk.

Mit tehetünk?
A fizetős szolgáltatás megrendelését gondolja meg, előbb tájékozódjon az interneten az Elittárs cégről. Ezernyi esetet talál, hogy valójában nem adnak többet mint az ingyen nyújtott társkeresési lehetőség. De ha mindenképpen fizetni akar, akkor a legrövidebb időszakra tegye, s lehetőleg azon nyomban mondja is le a következő időszakra, az ne hosszabbodjon. Ne engedje, hogy a cég automatikusan leemelje bankszámlájáról pénzét. Ha elégedett a szolgáltatással, azt valóban használja, akkor később is megújíthatja.

(Selmeczi Balázs elnök, FVA)

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére