Vissza

 


Rövidítve, szerkesztve mutatjuk ezt a levelet is.A rendelő munkatársai.
Árlista nem látható a recepción. Forrás: internet.
 

Tisztelt cím!

A tulajdonos 2021.01.27-én érkezett rendelőnkbe, oltásokra kért időpontot. Rendelőnk recepcióján található egy árlista, ezt minden tulajdonos meg tudja nézni, ezen kint van, hogy az árak tájékoztató jellegűek.

A 2 egészséges, csivava fajtájú kutyáját beoltottam, akit szükséges volt mikrochippeltem, és kombinált antiparazitikumban részesítettem a tulajdonossal ennek indikációját szóban egyeztetve, erre szóbeli beleegyezését adta. 2 francia bulldog fajtájú kutyája rendelőnkben oltást nem kapott, mert:

1. A tulajdonos semmilyen oltási könyvet / útlevelet nem tudott felmutatni, és elmondása alapján minimum 1 éve semmit sem kaptak a kutyák, előtte lévő időszakban pedig nincs róla tudomása mivel és mikor oltották a kutyáit.

2. Döme nevű kutyája krónikus szemproblémákkal küzdött. A kutyát megvizsgáltam, szemén a vizsgálataim során szaruhártya fekélyt állapítottam meg, amire a szükséges kezeléseket megkezdtem. Erről a tulajdonost tájékoztattam, egy kezelési protokollt állítottunk fel, továbbá szintén tulajdonosi beleegyezésre az állat szívférgesség szűrését elvégeztem. Ennek negatív eredménye miatt egy preventív protokollt felajánlottam, tulajdonosi beleegyezésre az ehhez szükséges terápiás gyógyszereket a tulajdonos részére elérhetővé tettük, ezt a tulajdonos megvásárolta. (A kezelések során a tulajdonosoknak nem kötelező a felajánlott / javasolt készítményeket elfogadni, de az említett tulajdonos felém nem tett olyan irányú kijelentést, hogy nem kéri a javasolt készítményt.)

3. Zara nevű kutyájánál kennel köhögést, tracheitist, rhinitist diagnosztizáltam, erről, és a kezelési javaslatokról a tulajdonost tájékoztattam. Tulajdonosi beleegyezésre az állat szívférgesség szűrését elvégeztem. Ennek negatív eredménye miatt egy preventív protokollt felajánlottam, tulajdonosi beleegyezésre az ehhez szükséges terápiás gyógyszereket a tulajdonos részére elérhetővé tettük, ezt a tulajdonos megvásárolta.

Természetesen a vizsgálati leletek, kezelések, kórlapok mind elérhetőek, a tulajdonosnak még aznap e-mailben elküldésre kerültek.

Üdvözlettel: Dr. Sz.Veronika, állatorvos, Új Kutyavári Team Állatorvosi RendelőBrigitta, a kezelő orvos több állításával sem ért egyet, szerinte más az igazság.

1. Egy éves külföldi tartózkodásunk után fontosnak láttuk, hogy mindkét felnőtt kutyánk megkapja a kombinált és a veszettség elleni oltását, mert a kutyákra felügyelő személyek nem találták az oltási könyveket. Ezért is vittük el a nagyokat a kicsikkel együtt.

2. A kutyák NEM azért nem kaptak oltást mert nem volt mibe írni (ugyanis 1.000 Ft/db áron vásároltam nekik újat), hanem azért, mert az orvos ellenjavallta és MEGKEZDTE a kutyák kezelését, a költségek tájékoztatása nélkül.

"Döme nevű kutyája krónikus szemproblémákkal küzdött…”

1. A "szaruhártya fekély" inkább az lehet, hogy társa előző nap belekapott a szemébe. Ennek második napon már semmi nyoma nem volt. Nem tájékoztattak a szemvizsgálat áráról, mint ahogy azt sem kérdezték meg, hogy szeretném e ha elvégeznék, csak megkezdték...
Lehet, hogy a doktornő egy „kezeléssel” meggyógyította az állítólagos krónikus szemproblémát?

"Zara nevű kutyájánál…

Itt is csak ismételni tudom, kezelési áraikról nem tudtam.


Összegzés:

4 dolgot kértünk az orvostól. 25 tételt számoltak el végül.
Laikusként nem tudhattam hogy kutyáimnak olyan injekciókat adtak be, amikre nem is volt szükségük. A használt készítmények nevét nem mondták, nem tudhattam, hogy ezek jók és kellenek-e a kutyáimnak vagy sem.
Nem volt lehetőségem/nem ajánlották fel hogy számomra árban elérhetőbb gyógyszereket vásároljak, ha már úgyis a számlán volt, mire kiértünk. Nem előzte meg a teszteket és a kezeléseket kérdés, csak kijelentés és tett.
Összesen 40 percet voltam bent a kezelőben a 4 kutyával. Mint utólag kiderült ez percenként 2.710 Ft-ba került.
Üdvözlettel, B.Brigitta

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére