Vissza

 


Az intelligens zárról

Mi az intelligens zár

Az intelligens zárak kulcs nélküli eszközök, amelyek csatlakoznak az otthoni Wi-Fi-hez, és okostelefonnal nyithatók. Néhányhoz billentyűzet is tartozik, így kódot is megadhatunk a feloldáshoz. Ezenkívül a legtöbb intelligens zár olyan hangsegédekkel is működik, mint az Alexa vagy a Google Assistant, így hanggal is nyithatók.

Egyes intelligens zárak teljesen helyettesítik a meglévő zárat.

A legjobb intelligens zárak intelligens otthoni hubokkal, például a legjobb intelligens hangszórókkal és intelligens kijelzőkkel használhatók az otthoni automatizálás létrehozásához. Például biztosíthatja az intelligens zárat és élesítheti otthoni biztonsági kameráit egy paranccsal vagy egy adott időpontban, ha elhagyja a házat, vagy esetleg lefekszik. Nem minden intelligens zár működik minden hangsegéddel és intelligens otthoni hubbal, ezért ha már rendelkezik megalapozott intelligens otthonnal, vásárlás előtt érdemes ellenőrizni, hogy az eszköz kompatibilis-e.

Feltörhetők-e az intelligens zárak?

Mint minden internethez csatlakoztatott eszköz, fennáll annak a veszélye, hogy valaki feltörheti az intelligens zárakat. Néhány biztonsági ügyesség azonban segít minimalizálni a kockázatot. Ha van alapértelmezett jelszó az intelligens záron, mindig változtassa meg, és válasszon egyedi jelszót, elkerülve a jelszavak másolását más fiókokból, valamint kis- és nagybetűk, számok és speciális karakterek keverékének használatát. Győződjön meg arról, hogy nem tartalmaz személyazonosításra alkalmas adatokat sem.
Győződjön meg arról, hogy otthoni Wi-Fi-je erős és biztonságos jelszóval rendelkezik, és az intelligens zár firmware-je naprakész.

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére