Vissza

 


Miként válasszunk?

Mindkét technológia lenyűgöző – de különböző okokból.

Az OLED kiváló kontrasztot mutat a QLED-hez képest az egyenként elhalványuló pixeleknek köszönhetően, míg a QLED kiváló teljes képernyős fényerővel rendelkezik. Mindkettő látványos színekkel rendelkezik a maga módján.

Sötétebb helységben az OLED valószínűleg jobban megfelel. Az OLED panel jobb fekete szinteket és fantasztikus kontrasztot biztosít, de világosabb szobában tükröződik. Annak ellenére, hogy az OLED TV-k fényereje az elmúlt években nőtt, a QLED továbbra is jobb az általános fényerő szempontjából. Jól megvilágított szobában a QLED a jobb, mivel a sokkal fényesebb panel jobban kezeli a tükröződéseket. Ha világosabb színeket is szeretne, a QLED jobban megfelel.

Mi lesz a jövő?

Mind az OLED, mind a QLED jövője izgalmasan hangzik, mindkét technológiához néhány érdekes újítást fejlesztettek ki. Úgy tűnik, hogy az energiahatékonyság és a fényerő a márkák valódi fókuszterületei.

Az OLED esetében a tintasugaras nyomtatású (IJP) OLED-ek úton lehetnek, ami fényesebb képet és remélhetőleg olcsóbb árakat eredményez, mivel az IJP gyártási módszerek lényegesen olcsóbbak lennének, mint a jelenlegi OLED gyártási módszerek. Van még foszforeszkáló OLED (PHOLED), egy másik másik gyártási módszer, amely ismét nagyobb fényerőt és nagyobb energiahatékonyságot ígér nemcsak a gyártás során, hanem otthon is, kevesebb hőt termelve, mint a jelenlegi OLED technológia.

Ami a QLED-et illeti, úgy tűnik, hogy a jövőben a közvetlen nézetű kvantumpont technológiára összpontosítanak, ami azt jelentené, hogy maguk a kvantumpontok lennének a fényforrások, ahelyett, hogy LED-es háttérvilágítású panelre támaszkodnának. Ez azt is jelentheti, hogy az "önsugárzó" kvantumpontok jobb fekete szinteket és kontrasztot hozhatnak létre, hasonlóan az OLED TV-khez.

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére