Vissza

 


Mobilhelyzet 2019-ben - összefoglaló

Elterjedtségét nézve vitathatatlan az Android elsősége a mobil operációs rendszerek piacán, azonban sok országban mégsem androidos a legkelendőbb okostelefon. A Counterpoint piackutató felmérése szerint az iPhone 11 olyan jóra sikerült, a jelentős piacokon (pl. USA) a legkedveltebb okostelefonná vált.

Az iPhone 11 a legnagyobb piaci részesedéssel bíró okostelefon, amelyet nem a Samsung Galaxy S20 vagy a Galaxy S sorozat másik modellje követ, hanem a Galaxy A10. Az utána következő modellek a Samsung Galaxy A20, az iPhone Xr és az iPhone 11 Pro Max, szóval a top 5-be három iPhone-modell is bekerült. Még rosszabb a helyzet az Android számára az Egyesült Királyságban, ahol a top 5-ös lista első négy helyét valamilyen iPhone szerezte meg (iPhone 11, iPhone Xr, iPhone SE, iPhone 7), és csak az ötödik helyre tudott befutni a Galaxy A71.

Kínában tarolnak az androidos modellek, de még itt is az iPhone 11 áll az első helyen, utána az Oppo A8, a Huawei Honor 9x, a Vivo Y3 és az 5G-s Huawei Mate 30 következik. Németországban is az iPhone 11 a legkedveltebb telefon, ezt a modellt a Galaxy A20e, a Huawei P30Lite, az iPhone 11 Pro és a Galaxy S20 Plus 5G követi. Japánban is az iPhone 11-et szeretik legjobban, és nagyon kedvelt még az iPhone 11 Pro, az iPhone 7, illetve a Samsung Galaxy A20és a Sharp AQUOS sense3.

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére