Vissza

 

 


A vizsgált termékek

A hatósági kutyatáp termékteszt eredménye félreértésre is okot adhat. Arról szó sincs, hogy a vizsgált száraztápok helyezési sorrendje a kutyaeledelek minőségének rangsorát adná. Ha egy száraztáp legfontosabb elemeit (pl. beltartalmát) vesszük figyelembe, s a kutya számára lényegtelen elemeket (például csomagolás praktikussága és tetszetőssége, a címke olvashatósága, a táp színe és formája1) elvetjük, akkor felborul a Nébih táptesztjének ranglistája. Ha maga a kutyatáp minősége lett volna a szempont, akkor a vizsgált negyvenegy termék közül mindössze négy olyan van - N&D, Real Nature és Eukanaba, Hill’s -, amelyik számomra jó minőségű száraztápnak számít.
A Nébih tesztjében győztes EcoPet Natural termék számunkra értékelhetetlen, a második helyezett Select gold csak feltételesen ajánlható, míg a harmadik helyezett N&D viszont már megfelelő táplálék lehet kutyáink számára. Az ötödik helyre rangsorolt Real Nature nálunk dobogós lenne, az Eukanaba hústartalma is meggyőző. A Nébih kutyatáp terméktesztjén csupán a 17. helyre befutott Hill's csirkés táp az összetétele miatt szintén az ajánlható kategóriában van. Az összes többi vizsgált táp (37 termék) a hústartalmát illetően elbukott.

1 A laboratóriumi vizsgálatok lényegesebbek az érzékszervi vizsgálatoknál de az egyik legkorrektebb képet az etetési kísérletek nyújtják.A NÉBIH-teszt

Egy olyan átfogó, részletes száraztáp tesztről van szó, amely nem azt vizsgálja melyik a legmegfelelőbb, legegészségesebb táp a kutyáknak. Ezért nem ebből a tesztből célszerű a kutyáinknak eledelt választani. Tápokról tényleg kiváló terméktesztek is készülnek, ilyen oldalakat mi is ajánlunk.

Ha valóban kiváló, szuper prémium tápot keresünk, akkor azokat nagyrészt külföldről* tudjuk beszerezni.
A legjobbak például: Acana (Regionals, Heritage Meats Formula Grain-Free), Canidae, EVO, Horizon Legacy, Merrick Grain Free, Taste of the Wild (High Prairie Grain-Free) Wellness CORE.

* 2 gyártó termékét itthon is megvásárolhatjuk

 

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére