Vissza

 

 

Kísérlet

A táppróba 2013. telén kezdődött, felnőtt, közepes méretű kutyák részvételével, amelyek között egyaránt vannak kertben és lakásban tartottak. A tápokat általában három-négy hónaponként váltottuk, az átszoktatás mindannyiszor legalább 1 hétig tartott. A kipróbált termékeket saját költségvetésünkből interneten vásároltuk, nem kértünk mintákat, tesztcsomagokat. Olyan száraztápok közül válogattunk, amelyek összetétele jó eséllyel nem jelent veszélyt a kutyák egészségére.

Néhány Magyarországon is kapható tápról előzetesen álljon itt kettőmondatos vélemény.

Brit (Lamb and Rice / hipollergén)

A kedvező árú gabona- és csirkehús mentes prémium tápot a kutyák hamar megszerették. Egy kutyánál a túlzott vakaródzás teljesen megszűnt – a többinél addig sem volt ilyen gond.

Markus Mühle

A táp sajátosságai miatt szóba sem jöhetett hozzáadott lé, mert szétázik. A táp szaga kellemetlen, a kutyák „lökhajtásúvá” váltak, a takarmányról egy hónap után átszoktattunk.

Markus Mühle (Black Angus)

A német cég újabb terméke is kedvező árú, összetevői nagyon jók. Két hónapig próbáltuk, a kutyák nem szerették, ízesíteni nehéz, ez a táp is gyorsan szétázik.

Taste of The Wild (Pacific Stream Canine)

Bár a halat majd mindegyik kutya kedveli, a TW halas tápját egyaránt utálták, csak „jobbító” lével ették meg. Ezt a szuperprémium tápot nem egész kettő hónapig adtuk.

Taste of The Wild (Sierra Mountain)

A TW csirkehús- és gabonamentes, bárányhúsos tápja maximálisan bevált, teljes volt a siker, az eredmény is tökéletes. Ár- érték arányban is megfelelő.

Taste of The Wild (Southwest Canyon)

Az amerikai cég marha-, bárány-, vaddisznó húsos tápját csak ajánlani tudjuk. 2015. év végétől hónapokon keresztül akciózta az egyik kisállat webáruház, a termékhez igen kedvező áron lehetett hozzájutni.

Taste of The Wild (High Prairie Canine)

Több szakmai teszt szerint a TW bölényes, szarvasos, bárányos gabonamentes tápja a világ 10 legjobbja eledele közé tartozik. Nálunk egy kutyának nem felelt meg csupán, ő bele sem kóstolt a kísérlet ideje alatt.

TimberWolf (Black Forest és Dakota Bison)

A szarvashúsos tápnál még népszerűbb volt a bölény-lazac kombináció. A tapasztalatok igen kedvezőek voltak, ha nem lenne olyan drága, az eddig kipróbált termékek közül a Dakota Bison mellett tennék le a voksunkat – akár évekre is.

Acana (Lamb & apple)

A táp drága de kitűnő, minden kutya szerette. Probléma, hogy a végtermék túl híg, ami városi, utcán sétáltatott kutyák utáni eltakarításnál a gazdának nem előnyös.

Farmina N&D dog LG (Lamb & Blueberry)

Alacsony gabonatartalmú, húsalapú, GMO-mentes prémium táp, a kutyák nagyon szerették. Internetes akciókban időnként megfizethető(bb) áron is hozzájutni.

Farmina N&D dog GF (Lamb & Blueberry)

Húsalapú, gabona- és GMO-mentes, összetételében kiváló az N&D száraztáp. A bárányt minden kutya szereti, a tök, az áfonya, a hering íze ellenállhatatlan volt számukra.

Farmina N&D dog GF, Gluten and GMO Free (Lamb & Pumpkin and Blueberry)

Húsalapú száraztáp (bárány, hering) sütőtökkel, áfonyával. Gabona-, glutén- és GMO-mentes. Az összetételében kiváló, sajnos drága N&D terméket a kutyák szerették, külön ízesítés ennél sem kellett.

A teljes etetési kísérlet részleteiről és eredményeiről – terjedelme miatt – külön összesítést készítünk. Anyagunk kizárólag saját gyűjtést, kísérleteket és véleményt tartalmaz.

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére