Vissza

 

Az elektronikus kereskedelem

Nemcsak a felhasználók, hanem a bűnözők körében is egyre népszerűbb az online vásárlás. Egyre több a csaló oldal, ahonnan a megrendelt áru nem érkezik meg, vagy ha mégis, nem az, és nem olyan minőségben, mint amit rendelt.

De nem kell mindig csaló webáruházról beszélni, hiszen vannak olyan online boltok is, amelyek részben teljesítik az e-kereskedelem szabályait.

Megbízhatatlan webáruházak

2023.

2023-ban is több online kereskedő vevőkárosító gyakorlatára érkezett bejelentés. Összesítésünk a beérkező panaszesetek alapján készült (FVA)

A webáruházak logói

   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
     
         

Webáruházak neve

Ajtó-outlet.hu, Techkaptár, jordanshungary.com, Gruppi, Salonomhungary, salomonhungaryoutlet, salomon-magyarorszag, salomonbolt, salomonbudapest, Maxigumi, fourashion, lealkudtuk.hu, Happy Bag, Edénymánia Webáruház, nikehuairmax.com, Vivre, Vigoexpress, summerrenzy.com, summerrenzy.hu, summerrenzy.com, summerrenzy.shop, Top Service Hungária, Kedvencek.net, TutiTermékek, Lealkudtuk.hu, WayteQ Europe, Dugulasexpressz.hu, gamercuccok.com, leakcioztuk, MaoDirekt,E-Meglepy, hanwag, fruugo, Vinted, patagoniamagyarország, ordhungary, OXYBútor, Adrialin, Straus Austria, crocs, DivatDiszkont,Reakció kiadó, eMag, Sameday, Azsiacenter.com, KINAIwebaruhaz (Redbay Europe).
 


Jogsértő webshop

2022. évben több online kereskedő vevőkárosító gyakorlatára érkezett panasz. Az esetek szereplőit összegyűjtöttük és feltüntetjük, segítve a vásárlók tájékozódását.

A webboltok közül van amelyik elérhetetlenné válik, ha a pénz beérkezett és nem válaszol a vásárlónak, van amelyiknek nincs is eladó terméke, de mégis jó pénzért árulja, van amelyik hamis és silány árut ad el, van, amelyik hónapokkal később szállít drágábban.

Azokkal a csaló webáruházakkal, amelyeket év közben a hatóság bezáratott nem foglakozunk, már nem jelentenek veszélyt a vásárlókra nézve.

A válogatást kizárólag a hozzánk beérkező panaszesetek alapján állítottuk össze.
(FVA)

Megbízhatatlan webáruházak logói

   
     
   
     
   
     
       
     
       

Webáruházak neve

AZ-EDESSEGEK, azsiacenter.com, bagnodicasa.eu, BigSale Online – Mindent Olcsón webáruház, Bingoo, butor7.hu, DoktorNatur.hu, eMag, Ixen, Leakcióztuk, letitbuynow.com, Nanoshine, Netkurzor, Pepita.hu, Vivobarefoot-hungary, Shopon, skechers.hu, turania.hu, willinshop.com
 Tájékozódjon a jogsértő webáruházak adatbázisából

Az adatbázis tartalmazza azon, jogsértést elkövető webáruházakat, amelyek magatartását a fogyasztóvédelmi hatóság, a Gazdasági Versenyhivatal, vagy a bíróság jogerősen megállapította.


 

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére