Vissza

 


Hamis áruk

A gyártó csődbe ment, a parfüm azonban feltámadt.
Egy hamisított Diesel Plus Plus.

Igazi parfüm, vagy mégsem?

Népszerű ajándék az ünnepek alatt a parfüm. Hajlamosak lehetünk ilyenkor egy-egy márkásabb termék után nyúlni, majd örülni, amikor a márka nevéhez képest jóval olcsóbban tudjuk megvenni a fa alá szánt ajándékot.
Pedig ezzel könnyen lehet, hogy nem is egy eredeti produktumba futunk bele.

A nyíregyházi piacon 862 pár hamis márkájú lábbelit, köztük sportcipőket, papucsokat és bakancsokat foglaltak le a pénzügyőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése alapján. A közlemény szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei vásáron egy távol-keleti árus standjára figyeltek fel, akinek a pultján kiterített és beárazott termékek csupán „fedőáruk” voltak. Az asztal mögött és alatt elrejtett árukat a világmárkák jogosult képviselői is megvizsgálták, és megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány, a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba, és emiatt iparjogvédelmi jogok megértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást.
A vámhivatal felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacon, és a bőrrel közvetlenül kapcsolatba kerülő anyagok – ruházati cikkek, sminktermékek vagy parfümök – akár veszélyes összetevőket is tartalmazhatnak.

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére