Vissza

 


Mire figyeljünk oda hogy ne a boltok döntsék el helyettünk mire van szükségünk.

Tanácsok

Az impulzusvásárlás olyan vásárlási döntés, amelyet hirtelen és érzelmi alapon hoznak az emberek anélkül, hogy alaposan megfontolnák vagy terveznék. Karácsonykor az impulzusvásárlás gyakori jelenség lehet, mivel az emberek ajándékokat keresnek szeretteiknek, és az ünnepi hangulat, az ajándékozás öröme gyakran hajtja őket a gyors döntéshozatalra. Impulzív vásárlás, későn fizetett számlák, érzelmi költekezés.

A boltok rengeteg akcióval és leárazással várják a fogyasztókat, ami azt az illúziót keltheti sokakban, hogy olyan dolog megvásárlása is megéri, amire valójában nincsen szüksége.

Azért, mert valami akciós, még nem jelenti azt, hogy jó üzlet, ha nincs rá szükség. A spájzoló emberek nem tudnak ellenállni egy leárazásnak, mivel ez azt a gondolatot erősíti, hogy hosszú távon pénzt takarít meg azzal, hogy most költ pénzt, amit egyébként nem költött volna el. A kiskereskedők folyamatosan új leárazásokat indítanak, így, ha ma lemaradunk egy akcióról, az nem jelenti azt, hogy később nem kaphatjuk meg ugyanazt a terméket akciósan.

Kerülje az akciós riasztásokat!

Távolítsa el a spórolás kísértését azzal, hogy lehetőség szerint kerüli az akciós riasztásokat. Iratkozzunk le a kiskereskedelmi hírlevelekről. Kapcsolja ki a push értesítéseket az alkalmazásokban de az is segíthet, ha teljesen letörli azokat.

Tartsa magát a bevásárlólistához!

Ahogy az is sokat segíthet, ha kötelező várakozási időt vezet be az életébe.

Egy potenciális vásárlást át kell átgondolni – aludjon rá egyet!

Ez azt is lehetővé teszi, hogy az üzlet okozta izgalom alábbhagyjon, és elgondolkodhasson azon, hogy valóban szüksége van-e a tárgyra vagy sem.

Nem szabad hagyni, hogy a boltok döntsék el, hogy mire van szüksége. Érdemes használni a különböző ár összehasonlítással foglalkozó oldalakat is, ha valakinek kevesebb türelme vagy ideje van.

Maradjon távol a csábító üzletektől

Maradjon távol azoktól az üzletektől, amelyekben túl sok a csábító ajánlat". Vásárlás közben a telefonját is tegye félre, mert nagyon gyakori, hogy eltereli a figyelmét a vásárlónak, és megfeledkezik figyelni a tudatosságra.

Törölje a tárolt fizetési adatokat!

A legtöbb online vásárlásra használatos oldalon felbukkan a lehetőség, hogy az adott alkalmazás tárolja a kártyaadatait. Ezt semmiképp ne tegye!

Végezzen kiadási ellenőrzést

Az idősebb generációra jellemző, hogy a kiadásaikat egy kockás füzetben vezetve könyvelik minden alkalommal. Ezt a szokást érdemes a fiatalabbaknak is elsajátítani. Minden hónapban írja fel a bevételeit, majd vonja le belőle először azokat a kiadásokat, amelyekről tudja, hogy kötelező (rezsi, albérleti díj stb.). Így látja, hogy nagyjából mennyi pénze marad a hónapra ételre és egyéb kiadásokra.

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére