Vissza

 


A cég válasza

Tisztelt Elnök úr,

Engedje meg, hogy megbízóm, az Alza.hu Kft. képviseletében …… Tímea fogyasztó által Önökhöz intézett megkereséssel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztassam Önöket:
A panasz beérkezését követően Ügyfelem megvizsgálta a fogyasztó által előadott tényeket, továbbá összevetette azt a rendszerében található adatokkal, így felderítve a teljes tényállást. Ennek nyomán megállapításra került, hogy a fogyasztó által előadott tények megfelelnek a valóságnak.
A fogyasztó sérelmezte, hogy az általa Ügyfelem bemutatótermébe bevitt hibás terméket Ügyfelem nem cserélte ki azonnal (minden bevizsgálás nélkül), hanem a fogyasztó igényét arra hivatkozással visszautasította, hogy a fogyasztó nem vásárolt azonnali csere szolgáltatást.
Az azonnali csere szolgáltatás lényege, hogy az ügyfél a szolgáltatás megvásárlása esetén, az általa vásárolt termékkel kapcsolatosan felmerült hiba esetén, jogosult a termék azonnali cseréjére. A szolgáltatás annyiban jelent többletszolgáltatást a jogszabályban biztosított jótállási és szavatossági jogokhoz képest, hogy ezen szolgáltatás megvásárlása esetén a vásárlónak nem kell megvárnia a termék bevizsgálásával kapcsolatos ügyintézés lebonyolítását ahhoz, hogy adott esetben a kifogásolt termék cseréjére kerüljön sor, hanem arra a termékkel kapcsolatos kifogás bejelentésével egyidejűleg jogosulttá válik. További többletet jelent a jogszabályi jótállási és szavatossági szabályokhoz képest a szolgáltatás annyiban, hogy az megvásárolható jogi személyek által is.
Az azonnali csere szabályai Ügyfelem weboldalán megismerhető és elérhető. A szabályzat részletesen tartalmazza a szolgáltatás igénybevételének feltételeit. A fentiekre tekintettel szeretném hangsúlyozni, hogy Ügyfelem mindenben helyesen járt el, mivel a termék meghibásodása esetén semmilyen jogszabályi előírás nem kötelezi a vállalkozást arra, hogy a terméket azonnal cserélje. Ezért Ügyfelem jogosult volt a fogyasztó azonnali cserére vonatkozó igényét visszautasítani, különös tekintettel arra, hogy ilyen szolgáltatást a fogyasztó nem vásárolt.
A fentiek fényében tehát a fogyasztó azonnali cserére vonatkozó igénye jogosan került visszautasításra, azonban mindez a vonatkozó jogszabályi előírások biztosította keretek között történt. Bízom abban, hogy a fentiekkel sikerült a fogyasztói panasz megválaszolni.
Tisztelettel, Dr. D.Judit ügyvéd

 

 
Kezdőlap   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére