Figyelem

Az alább közölt levelek véleményt tartalmaznak, azok valóságtartalmáért a szerző felel. Természetesen helyt adunk az esetekben érintett cégek, intézmények válaszainak is. Felhívjuk a panaszosok figyelmét, hogy amennyiben valótlant állítanak egy adott céggel kapcsolatban (melyet alapítványunk nem tud ellenőrizni), az hitelrontásnak minősül és ezekért a felelősséget a valótlan adatot közlő személy vállalja. A weboldalt üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett panaszos leveleket és a válaszokat - azok tartalmának megváltoztatása nélkül – rövidítse és korrektúrázza.

Levelek [Új]

Levelek - 26

Levelek - 25

Levelek - 24

Levelek - 23

Levelek - 22

Levelek - 21

Levelek - 20

Levelek - 19

Levelek - 18

Levelek - 17

Levelek - 16

Levelek - 15

Levelek - 14

Levelek - 13

Levelek - 12

Levelek - 11

Levelek - 10

Levelek - 9

Levelek - 8

Levelek - 7

Levelek - 6

Levelek - 5

Levelek - 4

Levelek - 3

Levelek - 2

Levelek - 1


ÍRJON NEKÜNK

 


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Tavaly novemberben meghibásodott 1,5 éves AEG mosogatógépem. Felmentem a gyártó oldalára és találtam is lakhelyemhez viszonylag közeleső szervizt a LUX-Parts Kft.-t. Kihívtam őket, megvizsgálták a gépet, javítani nem tudták, mivel nem volt alkatrészük. Elmentek és 1 hét múlva kijöttek az alkatrésszel és 22 000 Ft-ot számlázva elmentek.
Az első mosogatásnál nem is volt semmi baj, de 3 nap múlva a berendezés ugyanazzal a hibakóddal állt le. Ismét bejelentettem az esetet, ismét kiszálltak, elszállították a berendezést. Majd 1 hét múlva visszahozták és ismét fizettünk 16 770 Ft-ot. 3 nap múlva ismét jelentkezett a hiba. Írtam egy reklamációs levelet a szerviznek, akik azt írták vissza, ha akarom visszafizetik a 16 770 Ft. Ettől természetesen nem leszek boldogabb, mert továbbra sincs tökéletesen működő mosogatógépem.
A szerviz innentől kezdve se az e-mailemre, se a telefonhívásaimra nem válaszol.
Minden kiszállásról van munkalapunk és számlánk. Nem gondolom, hogy 1,5 év után ki kell dobjak javítatlanul egy AEG mosogatógépet, amit pont azért vettem, mert a piacon minőséginek tartják.
Köszönettel, M. Ákos

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Mai napon telefonon egyeztettem M. Ákos úrral, akivel megegyeztünk a 01.30.-ig a készülék javításában.
Tisztelettel: I. Csaba, Electrolux márkaszerviz

Ez egy igen gerinctelen cég vagy mi a fene! Sikerült tőluk egy C-maxot vennem, amiről kiderült az eredetvizsgán, hogy ki van köszörülve az motorszám :(
Gondoltam ezt azért jelzem feléjük. Semmi meglepődés részükről!
Kezdtem sejteni hogy itt valami nagyon nem lesz jó. Mondták, hogy vigyem be a kocsit majd ők megnézik. Megnézték és mondták, hogy ki van köszörülve a motorszám. Erre Én, hogy tudom hiszen ezért hoztam vissza. Csinálják ők meg az eredetvizsgát. Kicsit utánajártam a témát, mondták hogy ne menjek bele, mert ha majd eladom én fogok vele szívni, hogy nincs benne, és biztosan én reszelgettem ki a motorszámot. Próbálkoztak rávenni, hogy nézzek egy másik autót, de mondtam, hogy én erre ráköltöttem a szervizben (számlás) 240.000 forintot, és csak úgy vagyok hajlandó a cserére, ha ennyivel drágábban nézhetek autót! Erre ők azt válaszolták, arra nincs lehetőségem csak ebben a vételárban. Ebbe én nem mentem bel hiszen akkor már igen csak mínuszban lennék, elbuknám a szervizköltséget. Másnap még próbálkoztak egy telefonnal, egy munkatársuk, aki szintén ugyan azt javasolta. Vele sem sikerült megegyezni. A rendőrség le fogja foglalni a kocsit és talán egy év múlva lesz kocsim, amiben nincs motorszám! Addig is megpróbálok minden követ megmozgatni hogy takarodjon el az országból ez a cég. Az ott töltött időmben kicsit olvasgattam a panaszkönyvet 2017-est és már a fele ki volt töltve. (Még vége sincs a januárnak…)
Mindenki vigyázzon és legyen körültekintő az AAA Autóval!

Tisztelt Selmeczi úr!

Engedje meg, hogy Ügyfelem, az Autocentrum AAA AUTO Kft. (2151 Fót, Fehérkő utca 1.) képviseletében az alábbiakról tájékoztassam Önt:
1. A levelével együtt megküldött fogyasztói panasszal kapcsolatosan tájékoztatom, hogy Ügyfelem a fogyasztó részére felkínálta, hogy a gépjárművet az eredeti vételáron visszavásárolja a fogyasztótól, azzal, hogy a motorszám kérdését Ügyfelem majd az előző tulajdonossal (akitől a gépjárművet felvásárolta) rendezi.
2. Ügyfelem természetesen felajánlotta azt a lehetőséget is, hogy a problémás gépjármű vételárát bármilyen másik, az Ügyfelem által értékesítésre felkínált gépjármű vételárába beszámítja és a problémás gépjárművet visszaveszi a fogyasztótól. Erre a megoldásra nyitott volt a fogyasztó, azonban egy közel 500.000,- Ft összeggel magasabb értékű gépjárművet kívánt úgy elvinni, hogy a vételár különbözetet nem volt hajlandó kifizetni, mely megoldás természetesen nem volt Ügyfelem számára elfogadható.
3. A fogyasztó előadta, hogy a gépjárművön javításokat, értéknövelő beruházásokat hajtott végre a megvásárlástól számított 2 napon belül, azonban ezen beruházásokat sem tartalmában, sem összegszerűségében nem tudta igazolni Ügyfelem felé (még szóban sem tudta elmondani, hogy melyek voltak ezek), és erre vonatkozó számlát sem mutatott be Ügyfelem részére, így Ügyfelem ezen összegek tekintetében nyilvánvalóan nem volt abban a helyzetben, hogy azokat valósnak tudja elfogadni.
Természetesen Ügyfelem érdeke, hogy a jelen ügyben mielőbb mindkét fél számára megnyugtató megoldás szülessen, így Ügyfelem továbbra sem zárkózik el a fentiekben vázolt megoldási javaslatoktól. Bízom abban, hogy az Önök közreműködésével erre mielőbb sor kerülhet.
Tisztelettel, dr. D J, Ügyvéd, Autocentrum AAA AUTO Kft.

Üdvözletem, P. János vagyok Ajkáról

Figyelmükbe szeretném ajánlani a mai napig működő arukapu.hu oldalt, amely szerintem egy "csaló"oldal.
Rendeltem még december elején egy kültéri ledfényt,előreutalással, 7000 Ft értékben, ami a mai napig nem érkezett meg. Lassan 2 hónapja nem kapom meg, amit kifizettem. A reklamáló email-re semmi válasz, a megadott sms telefonszám nem működik. Van Facebook oldaluk, oda is többször jeleztem problémám, de az automatikus válaszon kívül semmi visszajelzés nincs. Nem tudom van-e eljárási vagy bármilyen ellenőrzési joguk az oldallal szemben de örülnék neki, nem is az én pénzemért hanem a további esetleges megkárosítottak miatt.
Köszönet:PJ.

Tisztelt Selmeczi Balázs,

nagyon köszönjük megkeresését, P. János vásárló 12.04-én rendelt oldalunkról 2-6 hetes postázási idővel. Ez a határidő a terméklapon, illetve a visszaigazoló e-mailben is szerepel. Sajnos a karácsonyi időszak közeledtével a kiszolgáló raktárak a megnövekedett terhelést nem tudták kielégítően kezelni, így a rendelések postázásában csúszás következett be, melyről ügyfelünket 2017. 01. 04-én e-mailben tájékoztattuk, és felajánlottuk a pénzvisszafizetési lehetőséget is.
Erre a megkeresésünkre P. János Úr a mai napig nem válaszolt, így a megrendelés teljesítésre kerül, várhatóan február közepén érkezik meg a megadott postacímre. Sajnálatosan a Citromail levelező rendszer megbízhatatlansága miatt sok esetben nem érkezik meg cégünkhöz egy-egy megkeresés, illetve más megrendelők jelezték már, hogy nem kapták meg megerősítő és tájékoztató leveleinket. Fentiekre hivatkozva tájékoztatjuk a tisztelt Alapítványt, illetve P. János Urat, hogy megrendelése jelenleg úton van, szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!
Üdvözlettel: Árukapu.hu Ügyfélszolgálata

Tisztelt Cím!

2016. december 17-én vásároltam egy étkészletet a solymári Auchan áruházban. Az étkészlet alatt 7 990,- Ft vételár szerepelt. Csak a pénztárblokk ellenőrzésekor derült ki, hogy az étkészlet valódi ára 13.990 forint. (30.009 forint volt a végszámlám, amit azért soknak éreztem.) Azonnal mentem a vevőszolgálathoz, és kértem, hogy vegyék vissza az árut, mert megtévesztés történt. Az árut visszavették, de a vételárat nem pénzben fizették ki, hanem ajándékutalványban! Jegyzőkönyv készült a panaszomról, amelyben megírtam, hogy nem kaptam vissza a pénzt.
Az áruház igazgatója 2016. december 22-én kelt levelét 2017. január 10-én kaptam meg. Ebben elnézést kért azért, hogy tévesen szerepelt az étkészlet ára, de egy szót sem írt arról, hogy miért ajándékutalványban kaptam vissza a 13.990. forintot. Dunaújvárosban élek, ahol nincs Auchan, legközelebb Budaörsre kellett utaznom. Nem köteles-e az áruház visszaadni a pénzemet, ha azonnal jelzem, hogy tévedés történt? (Ráadásul nem az én hibámból.)
Üdvözlettel és köszönettel Erzsébet, Dunaújváros

Tisztelt Selmeczi Balázs Elnök Úr!

Társaságunk kivizsgálta az Ön által továbbított panaszt, és az alábbiakat állapítottuk meg: A panaszos által megvásárolt termék valóban 13.990 Ft-os vételáron volt kapható áruházunkban. Valószínűleg egy másik termék kerülhetett kihelyezésre a hölgy által említett 7.990 Ft-os vételáron. Kollégáim sajnos nem a helyzetnek megfelelő módon kezelték a panaszt, ezért elnézésüket kérem az ő nevükben is.
A jelenleg hatályos vevőszolgálati procedúra szerint a tévesen megvásárolt termékek esetében (a 10.000 Ft-ot meghaladó összeg) alkalmazzák a vételár visszafizetésnek ezen módját. Természetesen visszaváltjuk az ajándékkártyát készpénzre. A legközelebbi áruház-látogatás alkalmával megkérjük Erzsébetet, hogy forduljon a vevőszolgálatunkhoz, és ott haladéktalanul visszafizetik a kártya ellenében ezt az összeget. Amennyiben további kérdésük lenne, állok rendelkezésükre!
Üdvözlettel, AT, Fogyasztóvédelmi referens

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Nagyon köszönöm a segítségét. Sajnos, a lehetőséggel már nem tudok élni, mert egy másik Auchan áruházban már levásároltam a kártyát - még karácsony előtt. Nekem az is elégtétel, hogy foglalkozott az ügyemmel az áruház, és igazságot szolgáltattak volna. Örülök, hogy van egy ilyen internetes oldal, és törődik valaki a vásárlókkal. Ráadásul ilyen gyorsan és hatásosan!
Még egyszer köszönöm, és további sikeres munkát kívánok Önnek! :)
Üdvözlettel Erzsébet


Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!

Tárgy: A tervezett ÁFA-csökkentés elcsalása?

Szeretném felhívni a figyelmet,hogy a Penny Market boltoknál az utóbbi egy két hónapban a tejtermékeknél jelentős, mintegy 20-25%-os drágulást lehet tapasztalni. Nem egyszerre, hanem hetenként kéthetenként vitték fel, pld. a 15%-os tej árát 10 forintonként az eddig 155-ről 185 Ft-ra. És ez nem biztos hogy a vége. Kérdem én, mi értelme lesz így az áfa-csökkentésnek, ha még a csökkentés után drágább lesz a tej, mint előtte volt. A boltok lenyelik az ÁFA-csökkentést és még kevesebb tej és tejtermék fog fogyni mint a csökkentés előtt.
A vajnál szintén 25%-ot emeltek. Így csak a boltok járnak jól, a vevők és az Állam pedig rosszul jár. Sok vásárlónak számít a 20-30-40 Ft is. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. Úgy éreztem ezt jeleznem kellett valakinek, mert a tehetetlenség az igazságtalansággal és a sunyisággal szemben nagyon nyugtalanított.
Tisztelettel :Vári

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Köszönjük szíves tájékoztatását. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Penny Market üzletekben megvásárolható termékek esetében a "friss tej" kifejezés a Magyar Élelmiszerkönyv alapján nem állapítható meg - üzleteinkben UHT (ultramagas hőmérsékleten pasztőrözött) valamint ESL (hosszan friss tej) vásárolható meg, azonban állásfoglalásunk értelmében társaságunk minden törvényben előírt termékcsoportnál tovább adta az ÁFA csökkentést a Vásárlóinak.
Szíves megértését és segítségét ezúton is köszönjük, amennyiben további kérdésük merül fel, készséggel állunk rendelkezésükre.
Tisztelettel, Penny-Market Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Azzal a panasszal fordulok Önökhöz, hogy a Debrecen Péterfia utcai Penny Marketben vásároltam, s felháborítónak tartom, hogy több olyan termékkel találkoztam a vásárlásom során amely nem volt árral ellátva. Bár van árellenőrzőjük, de nehogy már rohangáljak minden egyes termékkel a készülékhez, hogy tudjak pontos árat kapni a termékről.
A pénztáros hölgy nagyon kedves volt, de az ember kedvét lerombolja az ilyen vásárlási körülmény. Szeretném ha a panaszom kivizsgálnák s a többi vásárló társaim ne ilyen körülmények között vásároljanak!
Köszönettel N. Lajosné

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

A Vásárlónk által leírtakat továbbítottuk az érintett áruház területvezetője részére, munkatársaink saját hatáskörükben, szúrópróbaszerűen végzett ellenőrzéssekkel igyekeznek biztosítani Vásárlóink teljes körű és megfelelő tájékoztatását, valamint az árellenőrzések is folyamatosak üzleteinkben. Sajnos az érintett hölgy nem írta meg pontosan, hogy mikor, milyen terméket kívánt megvásárolni, ezért célzott vizsgálat nem volt lefolytatható.
Amennyiben esetlegesen törekvéseink ellenére ismét kifogása merülne fel kedves Vásárlónknak, úgy kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal az alább megadott elérhetőségek egyikén, illetve kérjük szépen megadni a termékeket. Tájékoztatjuk továbbá kedves Vásárlónkat arról, hogy az áruház vezetője részére helyben is mód és lehetőség van jelezni panaszát - amennyiben a termék árkiírása megfelelően kihelyezésre került, úgy azt munkatársaink hasonló esetben készséggel megmutatják. Szíves elnézést kérünk a kellemetlenségért, egyben köszönjük az Önök együttműködését, segítségét válaszunk továbbításához. További kérdés esetén készséggel állunk az Önök, és kedves Vásárlónk rendelkezésére.
Tisztelettel, Penny-Market Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2016.november végén a férjem részére megrendeltem egy Smart Watch Android okosórát akcióban, 5.980.- Ft értékben. Az eladó cég GRUPPI néven szerepel . Az óra meg is érkezett 2016. december 6-án, 17.40-kor futárral. Sajnos egyáltalán nem működött, így elkönyveltem hibás terméknek, majd másnap reggel felkutattam Őket és email levelet írtam.
Rögtön válaszoltak és javasolták a terméket adjam le (Budaörs, Szabadsás út 63-ban) a Vardex Invest Kft-nek. Még 24-óra sem telt el és már le is adtam, meg adtam a számlaszámom. Az órát azóta is várom de nem történt semmi. Lassan egy hónapja nem küldik. Utánanéztünk a Cégnek és csak fokozta ijedtségünk, hogy bizony nagyon sokan panaszkodtak rájuk, sokan jártak már pórul velük. Meddig lehet ezt csinálni,hogy embereket megkárosítanak? Nyugdíjas vagyok és nekem ez az összeg is számit. Ezúton kérem a segítségüket hogyan kaphatnám vissza a pénzem.
Üdvözlettel: Ak.

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány, Kedves Selmeczi Balázs!

Továbbított levélben szereplő esettel kapcsolatban felvettük a kapcsolatot partnerünkkel, akik jelezték, hogy a vételár visszautalható a vásárló részére.
Mai nap során (2017.01.03) a vételár visszautalása megtörtént a vásárló által megadott számlaszámra. Kérjük annak szíves figyelembevételét, hogy Xentury Kft. nem jelenik meg értékesítőként sem fogalmazóként az adásvétel során. Ezt a weboldalon vásárlók is elfogadják az Általános Vásárlási feltételek elfogadásával a vásárlás során. Xentury által üzemeltetett oldalakon Xentury Kft. partnerei értékesítik a termékeket.
Az ÁVF elérhető az alábbi linken.
Üdvözlettel, Xentury Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Online vásárolt (T-mobile) Iphone 6S-es telefonom egy hónap után belül lötyögött, rendeltetésszerű használat mellett. A T-mobile-hoz bevittem 11.08-án a készüléket, ahol átvették tőlem, jegyzőkönyvön feltüntetve, hogy külsérelmi nyom nem látható, beázás nem látszódik.
A TMX Kft.-től kaptam egy jegyzőkönyvet és egy oldalnyi fényképpel és a telefonnal együtt 11.15-én, hogy a telefonon belülről fizikai rongálás található, az akkumulátor ragasztója el lett távolítva, azt kétoldalú ragasztóval pótolták, a kijelző szigetelése megsérült, és a ragasztójából is hiányoznak részek. Álláspontjuk, és ezzel a T-mobile álláspontja is az, hogy ez nem garanciális hiba, önköltségen kell, hogy megjavíttassam a telefont.

A képeken nem látszik egyértelműen, hogy a telefon az enyém lenne, kivéve egy képet, ahol látszik az IMEI száma a készüléknek. Jelenleg nem tudom bebizonyítani, hogy én a telefont nem szereltem szét, csak azt tudom, hogy újonnan vásárolt, rendeltetésszerűen használt több mint 200e Ft-os készülék, havi 20e Ft-os aktív biztosítással és garanciával. És mégsem javítható garanciálisan. Itt a karácsony, és ezzel kell futkosnom, idegeskednem, mert hamisan megvagyok vádolva olyannal, amit épeszű ember nem követ el. Mit tudok tenni, hogy bebizonyítsam az igazam? Mit kell megtennem, hogy ennyi kiadott pénz után egy olyan készülékem legyen, amit eredetileg szerettem volna?
Segítségüket előre is köszönöm: Ákos

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Felhívjuk figyelmét, hogy az átvétel során nem észlelt károsodások (így különösen beázás, szakszerűtlen, vagy illetéktelen személy által történt javítás, illegális szoftver művelet és egyes mechanikai sérülések) rögzítésének hiánya nem zárja ki azok átvételkori meglétét. Ezekben, valamint a jótállási jegyben (ld. jótállási jegy jótállási felelősségének korlátozására vagy kizárására vonatkozó pontját) feltüntetett esetekben a szerviz utólag is felülbírálhatja a garancia jogosságát és indokolt esetben a Gyártó szabályainak megfelelően visszautasíthatja a jótállásos javítást és fenntartja a jogát a Készülék garanciájának megvonására.

Szervizünk a gyártó előírásai alapján végzi munkáját, ennek megfelelően a készüléket nem áll módunkban garanciában kezelni, javítani.
Üdvözlettel, TMX Mobile Solution Szerviz Kft.

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Vásároltam a szombathelyi Media Marktban egy Candy CDP 4609X típusú mosogatógépet, amely október elején meghibásodott. A vásárláskor plusz 2 év garanciát - 9.999Ft-ért - vásároltam, amelyet egy összegben ott helyben ki is fizettem. A hibát - mivel a 12 hónap gyári garancia letelt - jelentettem a Cardif Biztositó Zrt-nél.

Pár napon belül jött is a szerelő és közölte, hogy rendelni kell az alkatrészt ami kb. 2 hét és majd hozza. Az alkatrész 3 hónapja még mindig nincs meg. Többszöri megkeresésemre azt válaszolják, várjak türelmesen. A mosogatógépnek apró de bosszantó hibája van, a só tartály zárókupakja van eltörve, vagyis egy műanyag kupakra várok. Használni nem tudom a gépet. Mit tudok tenni ha tudok egyáltalán? Azért vásároltam a háztartási gépet, mert szükségem lenne rá de sajnos egyenlőre ez nem kivitelezhető.
Tisztelettel: Marcsi

Tisztelt Vevőnk!

Sajnálattal értesültünk esetéről. Ezúton kérünk elnézést a nálunk vásárolt termék ügyintézésével kapcsolatos kellemetlenségekért. Levelét továbbítottuk a biztosítónak, aki fel fogják venni Önnel a kapcsolatot, amennyiben a probléma még mindig aktuális.
Szíves türelmét és megértését megköszönve, üdvözlettel:
Media Markt Szombathely Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A segítségüket szeretném kérni. 2016 október 14-én nagyobb értékben több terméket rendeltem egyszerre a Bon prix internetes áruháztól. A küldeményt sikeresen megkaptam 2016 november 4-én. A megrendelt termékek közül, amelyek nem voltak megfelelőek méret vagy egyéb miatt 2016 november 7-én vissza küldtem a Bon prix részére 49 796 Ft értékben, amit másnap november 8-án átvettek. A visszajáró pénzt, bankszámlámra kértem . Ennek ellenére a cég 2016 november 28-án postai úton adta fel rendszer hibára hivatkozva. Egy hét elteltével sem érkezett meg a várt összeg. A Bon prix telefonos ügyfélszolgálatától kapott postai feladószelvény szám alapján érdeklődtem az összeg felől a helyi postán. Ott december 7-én azt a tájékoztatást kaptam, miszerint december 2-án beazonosíthatatlan címre hivatkozva visszaküldték a Bon prix céghez.
Másnap, azaz december 8-án beszéltem a Magyar Posta budapesti központjával, ahol kiderítették, hogy a Bon prix hibázott a feladás során, ugyanis nem szerepelt a feladószelvényen házszám. Miután ez kiderült, aznap beszéltem a Bon prix ügyfélszolgálattal. Az ügyfélszolgálat munkatársa tájékoztatása szerint az összeg ténylegesen visszaérkezett hozzájuk, s továbbítják a Lengyelországi központ felé, hogy újból feladják postai úton. Azóta ismét eltelt egy hét, mai napon 2016 december 16-a van. A Bon prix ügyfélszolgálattal való hosszas levelezés után, még mindig ott tartunk, hogy szólnak a lengyel központnak, majd küldik a pénzt. A Bon prix cég oldalán 14 napos visszafizetési garanciát ígér. Ezt már bőven túllépték. Tehát abban szeretném a segítségüket kérni, hogy a visszajáró 49 796 Ft-t visszakapjam a Bon prix cégtől.
Köszönettel: Annamária

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A lengyelországi központunk tájékoztatása szerint a termék ellenértékét a rendszerük frissítése miatt nem tudták bankszámla számra utalni, csak postai úton kiküldeni a vevőhöz. Ennek az összegnek a kézbesítése valóban a hibájuk miatt nem sikerült, amint a hölgy jelezte felénk ezt a problémát, javítottuk a címet, illetve 12.09-én továbbítottuk a kinti kollégáknak, hogy küldjék ki újra. Ez egyelőre még nem történt meg, ezért múlt héten ismét jeleztük feléjük, hogy sürgősen indítsák el. Kértük a vevőnk türelmét illetve tájékoztattuk, hogy amint újra elindítják, elküldjük részére a hozzá tartozó postai azonosítót. Bármilyen további kérdésével kapcsolatban szívesen állunk a rendelkezésére.
Üdvözlettel, Bon Prix

Vigyázz, csalás!

Tisztelt Fogyasztóvédők!

A http://hu.varbooster.com/?c=hu amúgy tetszetős honlapon rendeltem egy tubust az akciósan hirdetett visszér krémbalzsamból. Kaptam egy csomagot 10.300 Ft értékkel, utánvéttel. Sajnos átvettem. A csomagban egy kb. 500 Ft értékű tea tasak volt, az árut Litvániában csomagolták, a papírok alapján, Romániában adták fel. Minden papír orosz nyelven, és semmi elérhetőség nincs feltüntetve.
A honlap panamai, azon sem található elérhetőség. Esetemet valószínű, hogy beírhatom a tanulság címszó alá. Ha Önöknek van lehetősége erre a csalásra felhívni a figyelmet, akkor sok embert megkímélhetnénk ettől a kellemetlen helyzettől.
Tisztelettel Gábor


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Ezúton kérem szíves segítségüket a következő témával kapcsolatban.
2016. október 28-án vásároltam a Vodafone dorogi üzletében 2 telefonszámot. Az üzletkötő nem tájékoztatott arról, hogy a munkáltatóm sokkal kedvezőbb feltételekkel tud tarifacsomagot ajánlani a dolgozók részére. Ezért ügyfél reklamációt rögzítettünk, amit hetek alatt kivizsgáltak. Elismertek, áttekintettek, megvitattak és engedélyeztek, amelynek következményeként nem kevés küzdelmet követően tarifacsomagot válthattam. Az erre vonatkozó szerződést 2016. december másodikán kb. 1 óra alatt hozták össze a dorogi üzlet dolgozói, és szentül ígérték 2 napon belül megtörténik a váltás, és egy készülék újraindítás után már az új csomaggal él mindkét előfizetésem. Ez a párbeszéd 10 napja történt, ám a váltás a mai napig nem történt meg. Próbáltam hívni az üzletet (nyitvatartási időben, természetesen), a telefon kikapcsolva (!), hívtam 5 x később, nem veszik fel. Hívtam a központi 1270-es ügyfélszolgálatot, ott a kolléganő látja a változást, de nem tudja megmondani miért nem aktiválódott, illetve a dorogi boltban dolgozókat sem tudja elérni, és nem tudja aktiválni a csomagváltást sem – de egyeztetett a társ osztályokkal - ők sem aktiválnak A 1270-es központi ügyfélszolgálat tanácsára immáron negyedszer kell bemennem a dorogi üzletükbe, ahol ismét küzdhetek hozzá nem értő emberekkel, akik egy dokumentumot sem képesek megformázni vagy kinyomtatni a rendszerből segítség nélkül, még az ügyfelek adatait sem találják meg.
Amióta megvettem ezt a két előfizetést csak a bajom van az információ közléssel, szolgáltatással, a dolgozók szakmai hozzáértésével és emberi hozzáállásával, az ügyintézés menetével. A hangzatos reklámok ellenére a Vodafone szolgáltatása eddig a nullával egyenértékű számomra, sőt a belefektetett időt energiát nézve abszolúte ráfizetés az egész. Közben persze az elkészült számlát be kellett fizetni, és bár jelentős jóváírást ígértek, lassan a következő számla is aktuális lesz. Tanácstalanul állok a helyzet előtt, mivel fogalmam sincs mit kell még tennem ahhoz, hogy a két előfizetés a megállapodás szerint működjön, illetve kihez fordulhatok hatékony intézkedésért, mert jelenleg a Vodafone kollégái képtelenek bármit megoldani. Az előfizetések megszűntetésén gondolkodom, csak, hogy véget érjen az értelmetlen küzdelem. A fogyasztóvédelem tud bármit tenni? Szíves visszajelzésüket előre is köszönöm.
Tisztelettel, B.
A szolgáltató oldalán lévő "online" felületek, melyek kapcsolatfelvételre, azonnali ügyintézésre adnának lehetőséget nem működnek, az adatfeltöltés után hibaüzenet, majd kérik „hívjam az ügyfélszolgálatot”, melyre a fenti eredményt kapom.

Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!. Hivatkozva a 2016. december 12-én érkezett elektronikus panaszlevélre, ezúton küldjük válaszunkat. Mindenekelőtt szeretnénk elnézését kérni a felmerült kellemetlenségért és megköszönni eddigi szíves türelmét! Munkatársainkkal együtt azon dolgozunk, hogy ügyfeleink maradéktalanul elégedettek legyenek ügyfélszolgálatunk működésével és szolgáltatásaink színvonalával. Őszintén sajnáljuk, ha Ön nem ezt tapasztalta! Szeretnénk tájékoztatni, hogy kérésének megfelelően az előfizetéseket 2016. december 13-án a kért tarifacsomagba váltottuk visszamenőleg 2016. november 14-re.
A módosítást követően lezárt számlában az előfizetésre vonatkozóan 2016. november 15-től 2016. előre kiszámlázott csomag havidíját jóváírjuk, az új flotta tarifacsomag díját 2016. november 14-től 2016. december 13-ig terheljük, valamint a számlázási gyakorlatunknak megfelelően egy hónapra előre 2016. december 14-től 2017. január 13-ig a kért flotta tarifacsomag díját számlázzuk. Tekintettel arra, hogy a tarifacsomag váltást visszamenőlegesen végeztük el, hogy a forgalmi díjakat a kért tarifacsomag díjszabásának megfelelően tüntetjük fel a 2016. december 13-án lezárt számlában. Bízunk abban az esetben kompenzáció a következő számlák végösszegét is csökkenti. Szíves megértését köszönjük! Bízunk abban, hogy a jövőben elégedetten veszi igénybe szolgáltatásainkat! Ezúton kívánunk Önnek és szeretteinek békés, boldog ünnepeket!
Tisztelettel: Vodafone Magyarország zrt., levelezési csoport

Tisztelt Cím!

Nekem - bár rajtam kívül még sokaknak - a KMKK Zrt. kapcsán lenne panaszunk. Kezdeném onnan, hogy sajnos ha az ember nem városban lakik, elég nehéz munkahelyet kapni. Nem fizetnek bérletdíjat, nehézkés a bejárás. Ha van az embernek munkahelye és fizetik is a bérletet akkor is ki van téve annak hogy a buszközlekedés sajnos nem megoldott elég sok alkalommal. A KMKK egri kirendeltségéhez tartozó volánbuszokról van szó. A buszok állapota kriminális. Nem is a klímáról beszélek, hanem beesik az eső a buszba, nem állnak meg az ablakok, a koszról már ne is beszélve. A héten, november 2-4-ig 3 munkanap volt. A 3 nap alatt a busz 2 alkalommal nem jött. A Balaton-Eger közötti buszról van szó. Előfordul persze, hogy egy jármű elromlik. O.K. De minden másnap az azért már felháborító. Reggel  6 órakor -6 C fokban állni egy buszmegállóban nem épp örömteli. Telefonon próbáltunk valami féle információt kapni.
A „hideg miatt nem jött” a busz információn kívül még annyi volt a válasz, hogy „repülőn nem dobhatnak le nekünk egy buszt”. Még annyi, hogy 8 óra után hívják fel illetékest. A bérlet 20.000 Ft körül van. Arra lennék én kíváncsi, mit lehet tenni. Hová lehet fordulni?
Az ember munkahelyén nem könnyen nézik el, hogy heti szinten 2 alkalommal nem ér be dolgozni. Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel, T.M.

Tisztelt Alapítvány!

Társaságunk részére megküldött elektronikus levelüket a 2016. november 2-4. közötti időintervallumra, melyben a Balatonból induló járataink indulásával kapcsolatos észrevételt juttatták el, megkaptuk és az alábbi választ adjuk;
Részletes vizsgálatot folytattunk a három nap autóbuszos közlekedésére vonatkozóan a Balatonból Egerbe közlekedő reggeli járatok kimaradása miatt. Az érintett autóbuszvezetőket (három fő) írásban hallgattuk meg, illetve vizsgáltuk a rendelkezésre álló dokumentumokat (tachográf, forgalmi szolgálat jelentése, menetlevelek, autóbuszok javítási dokumentumai).
Megállapítottuk, hogy a megadott intervallumban valóban két esetben fordult elő járatkimaradás a vonalon, azonban ezen kimaradásokat más-más jármű meghibásodása okozta. November 2-án a Mikófalván telephelyes autóbusznál az autóbusz indítórendszerének meghibásodása okozta a problémát. A forgalmi szolgálat a térségben lévő autóbuszjáratok átcsoportosításával, átszervezésével oldotta meg a pótlását. November 4-én a balatoni telephelyes autóbusz csak az előírt járatindulása után 45 perccel később tudott elindulni, mert az autóbusz fékrendszere gátolta az indulást. Vizsgálatunk alapján munkatársaink a számukra előírt időben jelentkeztek szolgálatba és megtettek mindent annak érdekében, hogy a hibát elhárítsák, és ne történjen járatkimaradás.
A térség reggeli járatrendszerei úgy kerültek kialakításra, hogy munkanapokon 4.15 óra – 5.45 órák között egy 40 perces követési idővel közlekednek az autóbuszok, még 5.45 – 6.25 órák között 6.00 óra, 6.20 óra és 6.25 órakor indul autóbuszjárat Egerbe. A követési időkből adódóan, ha a forgalmi szolgálat Egerből küld járatot mentésre, akkorra már Balatonból a kimaradt járatot követően a következő járat, járatok elindulnak és az utasok ezen járatokkal elutazhatnak a célállomásaikra.
Az írásos meghallgatásokból kiderült, hogy a forgalmi szolgálat, illetve az autóbuszvezetők mindent megtettek annak érdekében, hogy a kimaradást megszüntessék. Üzletszabályzatunk értelmében a járatok közlekedtetéséért, illetve kimaradásáért és késéséért felelősséggel tartozunk, amely így szól:

5.) Autóbuszjárat kimaradásért és késésért való felelősség
Az autóbuszjárat kimaradtnak tekintendő, ha egyáltalán nem, vagy 90 percet meghaladó késéssel indul arról a megállóhelyről, ahonnan az utas utazását megkezdeni szándékozott, feltéve, hogy helyfoglalással attól a megállótól (állomástól) rendelkezett.
Kártérítési szempontból nem minősül járatkimaradásnak, illetve késésnek, ha az utasok továbbszállításáról a Szolgáltató oly módon gondoskodott, vagy arra más autóbuszjárattal lehetőség volt úgy, hogy az utas
- járat kimaradása esetén 90 percet,
- járat késése esetén 30 percet
meg nem haladó késéssel a célállomására megérkezzék. Amennyiben járat kimaradása esetén az utas az itt említett módon célállomására a járat eredeti menetrend szerinti érkezési idejétől számított 90 percet meg nem haladó késéssel megérkezik, a kártérítés szempontjából úgy kell tekinteni, mintha a kimaradt járattal utazott volna.


A műszaki szakszolgálatunk vizsgálta a levelük második részében jelzett hibákat (beázás, ablakok kinyílása), de a térségben közlekedő autóbuszjáratoknál nem talált ilyen jelenséget. Amennyiben a bejelentő konkrétummal rendelkezik vagy Önöknek jelezte azt, kérjük adják meg a számunkra (járat, indulási idő, esetleg rendszám), hogy elháríthassuk a hibát. Igazgatóságunk minden munkavállalója munkáját odafigyeléssel és felelősséggel látja el, azonban valóban előfordulhat olyan előre nem tervezhető műszaki meghibásodás, probléma, melynek elhárítása, megszüntetése rajtuk kívülálló okok miatt, rövid időn belül nem lehetséges.
A történtekért a térség munkavállalói nevében a bejelentőtől elnézést kérünk és bízunk benne, hogy nem tapasztal hasonlóakat utazásai során.
Tisztelettel: MM, forgalmi igazgató

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

2016.12.09-én vásároltam egy televíziót Budapesten, a Bécsi úton levő Stop Shop bevásárlóközpont Media Markt üzletében. A tv-t 2016.12.11-én tudtam hazavinni,amikor megdöbbenve tapasztaltam: az áruházi eladó az egy emelettel lejjebb levő raktárból felhozva, a liftből, a földön,küszöbökön maga után húzva lerakta elém a készüléket, és ott hagyott. Ezután a férjemmel ketten vonszoltuk el a nem kis dobozt a pénztárig, ahol megkérdeztem, hogy ez a kiszolgálás természetes-e ebben az üzletben. Mire ott azt a választ kaptam, hogy az nem rá tartozik, hanem az eladókra. Amikor az eladók vezetőjét kerestem, azt mondták, hogy bent van, "valahol ott hátul", keressem meg.
Ezek után továbbmentem a garancialevelemet érvényesíttetni, ahol ismét felvetettem sérelmemet. Ott azt a választ kaptam, hogy ők csak csomagolnak, ha akarok tegyek panaszt. Úgy gondolom,hogy ha az ember bizalmat és nem kevés pénzt fektet egy áruház termékébe, joggal elvárható egy tisztességes kiszolgálás, és tájékoztatás. Sajnos ezek közül egyik sem valósult meg ebben az üzletben. Bízom benne,hogy levelem elér a címzetthez,és másoknak nem okoznak hasonló csalódást.
Üdvözlettel:Fe

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönjük levelét, s elnézését kérjük a késedelmes válaszadás miatt. Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy megkeresését továbbítottuk illetékes áruházunk részére a probléma mihamarabbi megoldása érdekében. Válaszuk érkeztéig szíves türelmét kérjük.
Üdvözlettel: Media Markt

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Egy online vásárlással kapcsolatos panaszt szeretnék tenni. 2016.11.28.án vásároltam a Játéksziget webáruházban. (Rendelésszám 4492.) Kaptam is egy visszaigazoló e-mailt a sikeres rendelésről, amiben azt írták, hogy várhatóan 11.30-án szállítják a termékeket. Miután napokon keresztül semmi sem történt, 12.07-én e-mailben megkérdeztem tőlük, hogy számíthatok e még a termékekre. Ők 12.10.-én megírták, hogy sajnos egy termék már nem volt de annak hiányában a többi árút már átadták a futárszolgálatnak. Ennek nagyon megörültem, már a futárt vártam. Ennek megfelelően most kaptam egy újabb e-mailt tőlük, a december 10-ei e-mail módosítását, miszerint igazából a termékek jelentős része mégsem volt, így azokat mégsem tudják elküldeni. Kérdezem én, mi ez, ha nem a fogyasztó megtévesztése? Mégis mit adtak át a futárnak? Nyilván semmit sem.
Akkor mégis miért igazolták vissza 2 alkalommal is a rendelést, és hogy merték leírni, hogy átadták a futárnak? A termékek között szerepelt olyan is, amit egy állítólagos informatikai hiba miatt tudtam csak a kosárba tenni. Ezeket az újságokat a pécsi Városközponti Óvoda karácsonyi csomagjaiba szántam, erősen fel vagyok háborodva, hogy nem fogom megkapni. Hozzátenném még, hogy az informatikai hibát, amire hivatkoznak, azóta sem sikerült elhárítaniuk, ugyanis az e-mail váltás után a férjem nevében ismét sikerült megrendelnem azokat. Amennyiben konkrétabb adatokat kérnének, örömmel átadom. Üdvözlettel, J.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Panasszal fordulok Önökhöz.
2016. 09.09-én vásároltunk óvodánk részére egy Sony DSCH300 típusú bridge fényképezőgépet 56.999 Ft-ért a Euronics áruházban, Gödöllőn.
Szeptember végén szerettünk volna videofelvételt készíteni vele /az eladó és a termékleírások alapján jó minőségű felvétel készíthető vele/, de minősíthetetlen felvételt sikerült csak készíteni. Folyamatosan bemozgó, rezgő lencse, állandóan elhomályosodó kép.
Október 04-én visszavittem az áruházba a gépet és elmondtam, hogy mi a problémám. Jegyzőkönyvet készítettek és közölték, hogy javításra tudják küldeni a gépet. /Nincs cserélés sem levásárolhatóság./ Rendben, elfogadtam.
Október 24-én elhozhattam a gépet, állítólag megjavították. Ki nem tudtam próbálni, mert még egy elemet sem tudtak adni hozzá - én hibám, hogy mégis elhoztam a gépet. Ráadásul munkalapot sem kaptam hozzá.
Október 26-án visszavittem a kamerát, hogy semmi nem változott a hibákat tekintve, rossz a minőség. Szerintem több mint félszázezer forintért ez nem elfogadható.
Időközben felhívtam a Camcorder szervizt és érdeklődtem, hogy mégis mit javítottak rajta. Gyártásszám alapján nem is járt náluk a szóban forgó gép, pedig a Euronicsnál azt mondták, hogy ennél a szerviznél volt a gép. Az Euronicsben közölték, hogy "újra elküldik" a szervizbe. Rendben. Még mindig türelmes voltam.

November 10-e körül került vissza a gép, e-mailben adott információ alapján alaplapot cseréltek benne. A hiba továbbra sem javult meg.
A szerviz kért egy videofelvételt amin jól látható módon észlelhető a probléma, 25.-e körül történt ez. A szerviz közölte, hogy ez egy gyenge minőségű gép, és ők nem tudnak rajta javítani forduljak a Sonyhoz.
Felhívtam a Sonyt, leírtam a problémát, csatoltam a kért papírokat, esetszámot kaptam az ügyhöz. Nagy nehezen, a mai nappal december 8-án megállapították, hogy menjen vissza a gép újra a szervizbe /ahol megállapították már, hogy nincs mit csinálni vele/.
A szerviz közölte, hogy december 23-ra esetleg elkészülnek vele, de inkább januárra. De ha nincs mit csinálni???? Mindenkivel kedves és nagyon türelmes voltam, de ez már mégiscsak sok. Nem tudjuk használni a gépet, óvoda vagyunk, programjaink vannak, itt az ünnep... és nem tudjuk a gyerekek előadásait felvenni.
Szeretnék érdeklődni, hogyan lehet megoldani ezt az ügyet minél hamarabb. Dec. 19-én ovikarácsony lesz, örülnék, ha addigra rendeződne ez az egész ügy. Számunkra az lenne a legjobb megoldás, ha levásárolhatnánk az összeget. A kicseréléssel az a gondunk, hogy a szerviz azt az információt adta nekünk erről a típusról, hogy gyenge minőségű. De ezt én honnan kellene tudjam? Ennyi pénzért (57.000 Ft!) kapok egy gyenge minőségű világmárkát?
Jóhiszeműen bemegyek egy nagy magyar műszaki áruházba (Euronics), tanácsot kérek az eladótól, majd vásárolok egy nagyon jónak mondott Sony gépet amiről az első használatnál kiderül silány. Három hónapja vettük a gépet, azóta sem lehet megfelelően használni. Rendben van ez így?
Üdvözlettel: Tímea /int.vezető/

Tisztelt Selmeczi Balázs úr!

A készüléket nagyon rövid idő alatt megjavítottuk és visszaküldtük. Általában egy készüléket 3-4 nap alatt megjavítunk. Azt, hogy januárra készül el mi biztosan nem mondtuk. Amit az ügyféllel szó szerint közöltünk az, hogy a készülék paraméterei megfelelnek a gyári beállításoknak.
A Sony központjával beszélve azt gondoljuk, nem jó egy elégedetlen ügyfél. Ezért a terméket lecseréljük.
Az ügyféllel minden információt megbeszéltünk. Elfogadta és köszöni szépen. Csereutalványt kap még ezen a héten, amivel az üzlet vissza adja a teljes vételárat.
Tisztelettel: Camcorder Kft., Sony szerviz

Tisztelt Fogyasztóvédelemi Alapítvány!

2016 márciusában kötöttem szerződést két éves hűségidővel az Invitellel televízió, internet és telefon szolgáltatásra. Mivel a feleségemmel kizárólag csak az ID Extra, a Discovery és a Discovery Science csatornát nézzük emiatt választottuk a családi csomagot. A 84 csatornából csak ebben voltak ezek benne, illetve a Science miatt választottunk még egy kiegészítő csomagot.
Az utóbbi számlával az Invitel értesített minket, hogy januártól a teljes Discovery portfólió kikerül a szolgáltatásból, de helyette "magas" színvonalú közéleti :(( csatornákkal kárpótolnak. Bár felhívták a figyelmet a 2003. évi C. törvény 132. § (5) bekezdésére, az ügyfélszolgálaton mégsem engedték kötbér nélkül felmondani a szerződést, annak ellenére sem, hogy kifejtettem nekik számomra miért hátrányos ez a rendelkezés. Gyakorlatilag még másfél évig köteleznek egy olyan szolgáltatás fizetésére amit egyáltalán nem tudok használni. A kérdésem az lenne, hogy ez így valóban jogszerű?
Tehetek egyszerű emberként bármit, hogy ebből a csapdából kikerüljek, vagy valóban kénytelen leszek egy nem használt szolgáltatásért másfél éven keresztül fizetni? A kötbér kifizetése sajnos nem opció, az ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint majdnem fél millió forintos tétel.
Tisztelettel, B.


Tisztelt Cím!

2016. december 1-én kreditet vásároltam a Freelove online társkereső oldalon. A vásárlás PayPal rendszerben történt, az összeg elküldéséről a számlavezetőm SMS-ben értesített, tehát a pénzt a társkereső szolgáltató megkapta. Azonban a mai napig kreditet nem kaptam az online szolgáltatótól. Reklamáltam, amire egy rövid válasz üzenetet kaptam, hogy adjam meg a PayPal fizető rendszerhez tartozó email címemet. Azonnal válaszoltam, de azóta sem történt semmi. Ismét írtam a szolgáltatónak, hogy továbbra sem tudom érdemben igénybe venni a szolgáltatásait, mert még mindig nem kaptam meg a krediteket, de erre az üzenetemre már választ sem kaptam. Kérem tájékoztassanak, hogy mit tehetek.
Nem nagy összegről van szó, de az eljárás, a hozzá nem értés felháborító. Ezzel az összeggel szívesebben segítenék arra rászorulókon, mint egy ilyen gátlástalan társaságon. Az online társkereső oldal üzemeltetője: Easynet Kft. http://www.freelove.hu
Tisztelettel. K. Vivien, Hódmezővásárhely


Tisztelt Fogyasztóvédő!

2016 november 14-én megrendeltem és kifizettem a Monori Diego üzletében egy novemberi akcióban meghirdetett szőnyeget,amit az eladó 18-i pénteki átvételre igért. Két nap múlva kaptunk egy telefont, hogy a termék nincs, majd én érdeklődjek november 28-án, hogy érkezett-e a központba a termékből. November 29-i hívásomra sem tudtak érdemben válaszolni. Miért vesznek fel rendelést és fizettetik ki az árut, ha nincs is készleten termékük és belátható időn belül nem is lesz?
Jelen esetben lassan egy hónapja jogtalanul használják az általam kifizetett összeget. Ha erről tájékoztatnak előre, nem is veszem meg a terméket.
Felvettem a kapcsolatot a Facebook-on a Diego csapatával, ahol közölték, hogy készlethiány van ebből a termékből, de felvették már a kapcsolatot a gyártóval. December 7. van, és most veszik fel a gyártóval a kapcsolatot a novemberi akciós szőnyeg gyártására vevő reklamációra? Mit csináltak egy hónapig a megrendeléssel? Nézegették? Vagy a termék ára megérkezett, s innentől már nekik mindegy? Meddig engedik még a hatóságok ,hogy átverjék és félre vezessék a vásárlókat?
Köszönettel

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

A panaszos hölggyel felvesszük a kapcsolatot és a legrövidebb időn belül fogjuk kiszolgálni, vagy a pénzt részére visszafizetjük. Sajnos rajtunk kívül álló okok miatt nem tudtuk tisztelt vásárlónkat kiszolgálni.
Üdvözlettel: H. József, Hálózati igazgató, DIEGO Kereskedelmi Kft.

Kedves Fogyasztóvédelem!

Segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom mi ilyenkor a teendő.
A Seraphstore nevű online webshopról rendeltem egy l-es méretű kabátot. 12.000 Ft volt a kabát, 13-14.000 Ft volt kiszállítással együtt . Sajnos nem volt számomra megfelelő a méret így vissza küldtem, egyeztetés után, hogy egy mérettel nagyobbra, azaz xl-esre cseréljék ki. Ez volt okt. 20.-án, okt. 25.-én már megkapták a vissza küldött kabátot .
Telefonon lettem értesítve arról hogy sajnos nincsen olyan mérte amilyen nekem kellene nekem (azaz xl.es), így abban az értékben, amiben rendeltem válasszak másik termékeket. Ki is választottam 2 pulcsit illetve 1 pólót, aminek pont 13.000 Ft volt az összértéke . Fel lett adva a rendelés majd utána vártunk 1-2 hetet addig nem volt semmi hír a rendelésünkről . Többszöri telefonálásnak az lett az eredménye hogy minden alkalommal találtak valami kifogást. Így pl.: Várjunk, már csomagolás alatt van, aztán várjunk, már a szállítónál van, majd mondták, holnap érkezik. Persze semmi eredmény.
Küldtem egy e-mailt nekik, amiben az állt, hogy mivel nem kapjuk meg a termékeket utalják nekem vissza a befizetett összeget . Erre válaszul kaptunk egy telefonhívást, hogy elnézésünket kérik, rendszer hiba történt, és kiemelt ügyfélként kezelnek, válasszunk ismét új termékeket . Ez is megtörtént, ismételten nem tudtak méretet biztosítani, pedig több terméket is választottam arra az esetre, ha nem lenne méret valamelyikből.
Ez kb. nov. elején volt, következő telefonbeszélgetésünkben kértem, hogy ennek már nincs értelme, és utalják vissza a pénzt. Ez volt nov. 17.én. Azt mondták, hogy természetesen utalni fogják. 2 hét múlva ismét telefonáltam, megkérdeztem, hogy mikor várhatom az utalást. Azt mondták, hogy pont azon a napon telik le a 2 hét, amikor vissza kell utalják a pénzt - de azon a napon sem érkezett meg . Azóta ismét telefonáltam és írtam e-mailt egyikre sem kaptam választ .
Tudnának esetleg nekem segíteni?
Előre is köszönöm a segítséget! L. Ferencné

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A panaszos ügyében kívánok válaszolni Önöknek. Cégünknél ezt a késést, illetve hibát egy nem megfelelően kiválasztott alkalmazott okozta, aki már nem dolgozik a cégnél. Természetesen azonnal reagálunk az esetre és még a mai napon teljesítjük a hölgy felé az utalást. Cégünk minden esetben törvényesen jár el minden ügyfél felé, hiszen, mint Magyarország legdinamikusabban fejlődő férfi ruházati webshopja, számunkra minden esetben a vevő az első.
Amennyiben további kérdések merülnének fel az ügy kapcsán, természetesen mindenre készséggel válaszolunk.
Maradok tisztelettel, Üdvözlettel, Sz. Viktor, irodavezető, Seraphstore.com Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Következőkkel fordulok Önökhöz. 2015 októberében felszereltettünk egy H villanyórát klímával való fűtés miatt. Tavasszal (3. hó-ban) bementem az Eonhoz lefényképezett villanyóra állással, hogy átállítassam a nyári kw állást. Akkor történt elszámolás is. Az ügyintézővel megbeszélve megint bementem júliusban szintén fényképes óraállással, hogy megtudjuk nézni kb. mennyit fogyasztunk el az új klímával. Akkor már észrevettem, hogy valami nem stimmel az órával, mert a nyári érték nem mozdul viszont a téli folyamatosan megy. Tehát a nyári érték nem mozdul a télin fizettünk mindent.
Azóta kétszer voltam panasszal az ügyfélszolgálaton, vittem a fényképeket is, amit rögzítettek is. 2-szer voltak nálam órát leolvasni. Közölték az Urak, hogy az ügyintéző rosszul rögzítette a téli es nyári óraállást, azaz felcserélte. Ez még az óra felszerelése után történt. Majd kaptam egy paksaméta számlát, amikkel rögtön bevonultam az Eonba, hogy ez mi. Ott közölte a hölgy, hogy semmi tennivalóm nincs, mert folyamatban van az ügy. Igen ám, de észrevettem, hogy közben levettek a számlánkról 78.000 Ft-ot! A rezsi pénzünk volt amit ők szó nélkül leemeltek. Hogy mire, azt nem tudom.
Mind ez idáig nem rendeztek semmit. Vajon hol van az eddig befizetett pénzem? Mert ugye nyáron is fizettem az összeget, akkor mire vontak le ennyi pénzt. Szándékomba áll újra bemenni, sokadszorra panaszt emelni, és addig el nem jönni, míg tételesen el nem számolnak mindent. Szeretném, ha megindokolnák a 78.000 Ft levonást. Kérem segítsenek.
Mi a teendőm? Ők rontottak el mindent, már 6-szor voltam bent náluk. Mit tegyek még?
Köszönettel:Gabriella

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Kérésének megfelelően kivizsgáltuk Gabriella – (2400 Dunaújváros, …… szám alatti felhasználási helyre vonatkozó) panaszbejelentését, melyre az alábbi tájékoztatást adjuk:
Panaszát kivizsgáltuk és annak eredményéről 2016.11.29-én telefonon, majd azt követően írásban a csatolt levelünkben tájékoztattuk a panaszost.
Telefonos megbeszélésünk alapján Gabriella a felmerült problémát teljes körűen rendezettnek tekinti.
Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását. Melléklet: 1) Tájékoztató levél
Az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Energiaszolgáltató Kft. képviseletében az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. jár el.
Üdvözlettel: Panaszkezelési vezető valamint a Panaszkezelési referens

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Mai nappal végre sikerült az Eon központi ügyfélszolgálatával beszélnem. A hölgy közölte, hogy visszautalják a jogtalanul levont összeget a számlámra. A H tarifás óra is a laborban van..hamarosan rendeződik minden.
Nagyon köszönöm a segítségüket!
Maradok további tisztelettel és köszönettel: Gabriella


Tisztelt Asszonyom / Uram!

Segítségüket szeretném kérni. Lányom Sony Xperia Z3 telefonján tönkrement a kijelző, s mivel azt hittük 2 év a garancia ezért visszaküldtük a telefont a vásárolt üzletbe. 1 napon belül hívtak is, hogy már nem garanciális. Én mondtam jó, ha már elpostáztam és szervizük is van akkor javítsák meg, kifizetem.
Gondoltam én kis naiv, hogy a szervizben biztosan jól megcsinálják. 1 hét múlva vissza is érkezett a készülék olyan állapotban, hogy azt hittem lehidalok. Nem a típusnak megfelelő kijelzőt tettek rá, és úgy volt összerakva a készülék, hogy bármikor szétpotyoghatott volna használatban. Hívtak őket, a boltban azt mondták küldjem vissza ez már. Gondoltam újra postázom, nem baj a költség most biztosan jó lesz. 3 hét után kaptuk vissza a telefont, és úgy, hogy egyik oldala a kijelzőnek a levegőbe lóg! Nincs bepattintva a helyére. Most már teljesen elvagyok keseredve mit tegyek. Hányszor küldjem még vissza, hogy végre minőségi munkát kapjak a pénzemért??? Kérem segítségüket! Az üzlet ahol javították a készüléket: Újmobilok.hu
Várom válaszukat! M.

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Nagyon szívesen válaszolunk minden kérdésre. A készülékeket 1év teljes körű garanciával és + 1év Szoftver garanciával értékesítjük. A vásárló 2015.05.21-én vásárolt egy Sony Xperia z3 készüléket. 2016.10.27-én felküldte postai úton üzletünkbe. Kijelző hibával. Árajánlatot adtunk a javításról, amit a vásárló elfogadott. Jeleztem neki,hogy a készülék kerete meg van hajolva. Nem a hölgy használja a készüléket, hanem a gyereke, és Ő nem tudott róla,hogy meg van hajolva a kerete. Kijelzőt cseréltünk benne ami tökéletesen működik. A keret meghajlása nem befolyásolja a készülék működését. A kijelző érintő felületére van garancia amit javítottunk. Az,hogy meg van hajolva a keret az nem rendeltetés szerű használatból ered. Várom további kérdésüket.
Tisztelettel:ujmobilok.hu

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2016. november 12. napján vásároltunk az Auchan Szigetszentmiklós Áruházban 17.665.-Ft értékben. Vettünk csemege debreceni kolbászt, ami akciós volt 799.-Ft/kg. A kolbász 2,076 kg volt, aminek az ára 1.659.-Ft . Szomorúan tapasztaltunk amikor hazaértünk és a számlát ellenőriztük, hogy számlázva nem 1.659.-Ft lett, hanem 2.076, ami nem az ára volt a terméknek, hanem a súlya. Megvan a számla és a vonalkódos árcédula is.
Szeretném megkérdezni, hogy vonalkód alapján hogyan számlázhattak ki a súlyt, a forint helyett? Nekünk ez a különbözet is számít! Nem vittük vissza a terméket, mert 30 km-re lakunk az áruháztól, így nem érte volna meg. Engem igazán az bánt, hogy bármelyik áruházláncnál vásárolunk, mindenhol 3-4-500 Ft-tal becsapnak, és ha ott rögtön nem vesszük észre, akkor bizony összeadva elég szép összegre jön ki.
Tisztelettel és köszönettel M.

Tisztelt Elnök úr!

Először is szeretném megköszönni, hogy továbbították felénk a panaszt. A panaszt kivizsgáltuk és az alábbiakat állapítottuk meg: A terméken szereplő vonalkódot valamilyen oknál fogva nem tudta beolvasni a pénztárgép szkennere, ezért kézzel kellett bevinni a vonalkódot és az árat. A pénztáros tévedésből a termék súlyát ütötte be a fogyasztói vételár helyett. Ezért mindenképpen elnézését kérjük, és egyben megkérjük, hogy a blokkal és a termék csomagolásával legyen szíves befáradni a csepeli áruházunk vevőszolgálatára, ahol vissza fogják téríteni az árkülönbözetet.
Ezen felül pedig Társaságunk 10.000 Ft értékű ajándékkártyát ad a panaszosnak az általunk okozott kellemetlenségért. Megkérem Önöket, hogy legyenek szívesek Társaságunk válaszában foglaltakról értesíteni a levélírót. Előre is köszönöm a segítségüket és közreműködésüket!
Tisztelettel, A., Fogyasztóvédelmi referens, Igazgatói asszisztens,
Auchan Magyarország Kft.

Jó napot kívánok!

Az Újhegy CBA (Budapest, X. kerület, Gyömrői u-99.) ügyében szeretnék bejelentést tenni. Reklám újságban hirdették a "Márton-napi libaságok"-ban 799F t-os áron az előhűtött pecsenye libamájat november 10-13 között. November 10-én 11 óra és másnap 13 óra körül viszont nem volt az üzletben a termék. A vezetőnő tájékoztatása szerint mindössze 5 kg-ot kaptak. Ez a reklám hirdetés szerintem a fogyasztók tudatos félrevezetése! Tudomásom szerint a meghirdetett időszak alatt a folyamatos áruellátást biztosítani kell.

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány, tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

A vásárló által jelzett problémát kivizsgáltam és a következőkről tudom tájékoztatni Önöket. Az akciós katalógusunk lezárási és nyomdába küldési határideje november 3-a volt. NÉBIH madárinfluenzás vizsgálatokra hivatkozva, a különböző TV csatornákon november 8-án leadott tájékoztatásnak köszönhetően, az előzetesen letárgyalt beszállítók visszamondták a rendeléseinket. Zárva tartási és vágási tilalomra hivatkozva csak az előzetesen beérkezett mennyiségi igényeinket elégítették ki liba termékekre vonatkozóan. Az akciós katalógusunk november 10-13 között volt érvényben, így történhetett, hogy az előzetesen beérkezett minimális termékkel találkozhatott a kedves vásárló. Természetesen azonnal információs táblákat helyeztünk ki minden áruházunkba, illetve mint helyettesítő terméket, az előhűtött pecsenye kacsamájat állítottuk ugyanarra az akciós eladási árra. A mindenkori tisztességes kereskedelmi politikánkon túl, a fentiekben leírt körülmények is igazolják, hogy tudatosságról szó sem lehet.
Üdvözlettel: B. Zsolt Értékesítési igazgató

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Az E-Digitaltól rendeltem kis háztartási gépeket és kiegészítőket még július 10-én, amit rendeléskor bankkártyás fizetéssel ki is egyenlítettem. Teltek múltak a hetek, de a rendelés állapotáról csak annyi információt kaptam, hogy az egyik termék nem volt raktáron, és beszerzés alatt áll. Egészen szeptember közepéig vártam hogy hátha megkapom a rendelt termékeket, majd e-mail-ben megkerestem őket. Semmi választ nem kaptam. Ezután telefonon is felhívtam őket, és kiderült, hogy ez a termék már nem is lesz raktáron, mert kifutó termék, így egy évig is várhattam volna rá...
Az ügyfélszolgálatos hölggyel úgy egyeztünk meg, hogy ehelyett a termék helyett egy árban hasonlót keres, amit hozzárendel a megrendeléshez, viszont így a régi összeg kicsit több volt mint amennyi így lett volna, ezért megígérték, hogy visszautalják a korábbi összeget, majd én elutalom ismét az új összeget és küldik a csomagot. Ebből megint nem lett semmi, ugyanis nem kaptam vissza a pénzt, de már elindították az új rendelést, és a rendszer kérte, hogy fizessek. Erre nem voltam hajlandó. Ismét megkerestem őket, hogy előbb a pénzt szeretném visszakapni – ahogy megbeszéltük - aztán utalok. Mondták, hogy persze természetesen, lehet hogy kicsit több időt vesz igénybe, attól függ, hogy a bank mennyire gyors. Viszont tegnapelőtt törölték a rendelésemet, mondván én kértem őket erre, pedig szó sem volt rendelés törlésről. A mai nap folyamán ismét felhívtam őket, és a hölgy azt mondta hogy ők nem hibáztak, csupán a bank a hibás, érdeklődjek náluk. Utána néztem a számlatörténetemnek, és semmilyen utalást nem hajtott végre a cég, így nem kaptam vissza semmit és a termékeket sem. Tanácstalan vagyok, hogy mit tudnék még tenni az ügyben, mert most már úgy vagyok vele, hogy csak a végösszeget küldjék vissza, legalább a pénz ne ússzon el, ha már a termékeket nem kapom meg.
Előre is köszönöm válaszukat,
Üdvözlettel: Szilvia

Tisztelt Elnök Úr!

Ügyfelünk rendelését 2016.07. 10-én rögzítette online bankkártyás fizetési móddal. A rendelését kétszer próbálta kifizetni, a második tranzakció sikeres volt. A kétlépcsős fizetési rendszernek köszönhetően a kifizetett összeg csak zárolás alá került, nem terhelésre, tehát nem érkezett be az Extreme Digital Zrt. számlájára. 2016. okt. 3-án érkezett az első hívás az ügyfelünk részéről, amely során a kolléganőm tájékoztatta az ügyfelünket, hogy a terméket a beszállító feltehetően nem tudja számunkra biztosítani, és egy helyettesítő terméket javasolt. Továbbá felhívta a figyelmét arra, hogy a rendelést csak úgy tudja módosítani, ha a zárolás feloldja, mely következtében a kifizetett összeg vissza fog kerülni a számlaszámára.
A zárolás feloldására 2016. 10.04-én került sor. Ugyanezen a napon ügyfelünket tájékoztattuk, hogy rendelése újra kifizetésre vár. 2016.10.05-én az ügyfelünk jelezte felénk, hogy nem kívánja addig kiegyenlíteni a módosított rendelést, amíg a feloldott összeg nem íródik jóvá a számlaszámán. Okt. 5-én az ügyintéző tájékoztatta az ügyfelünket, hogy a banki visszahúzás akár 30 napba is telhet. Mivel a módosított rendelés nem került kifizetésre, 2016.10.11-én automatikusan törlésre került. Folyamatos e-mailes kapcsolattartásban voltunk ügyfelünkkel, amely során kértük, hogy szíveskedjen kapcsolatba lépni a pénzintézetével, mivel a zárolás feloldásán kívül nem tudunk érdemben eljárni annak érdekében, hogy a feloldott összeg mielőbb jóváíródjon a számláján. A 2016.10.13-i telefonhívás során ügyfelünk előutalásos fizetési módot említ, holott online bankkártyás fizetés történt.
Az Extreme Digital Zrt. a termékek raktárba való beérkezését megelőzően nem teszi lehetővé az utalásos fizetési módot. Viszont online bankkártyás fizetési mód esetén, a kétlépcsős fizetési módnak köszönhetően el lehetett indítani a tranzakciót anélkül, hogy a kifizetett összeg beérkezzen az Extreme Digital Zrt. számlájára. Az ügyfelünk által kifizetett összeg jóváírásának maximális határideje 2016. nov.4. Bízunk benne, hogy a feloldott összeg visszakerült ezen határidőig a tulajdonos számlájára.
Üdvözlettel, edigital

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!

2016.06.01-én vásároltam két darab retúr buszjegyet a Budapest – Prága viszonylatra az Orangeways.com weboldalon.
Az odautazás 2016.08.18. 07:00 (Budapest) - 14:30 (Prága) míg a visszaút 2016.08.21. 15:30 (Prága) - 22:30 (Budapest) lett volna. A jegyek vételárát, 22.960 HUF-ot az online vásárlás során bankkártyás fizetéssel térítettem meg. A sikeres fizetést igazoló banki kivonatot és a kapott jegyek szkennelt változatát mellékelem.
Nem egészen három nappal az indulás előtt, 2016.08.15-én kaptam e-mailben és SMS-ben értesítést arról, hogy az kkor e-mailben kértem a jegyek vételárának megtérítését, hiszen ha a kiutazás meghiúsul, akkor a visszaút is értelmetlenné válik. A cég munkatársa válaszolt is, hogy természetesen a törölt járatokra szóló jegyek árát megtérítik.
Ezek után 2016.08.19-én, szintén nem egész három nappal a visszaindulás előtt tájékoztattak arról, hogy a visszaútra szóló járatot is törölték, és kérték, hogy kártérítési igény esetén e-mailben keressük fel a cég munkatársát. Ezt én ismételten meg is tettem, a jegyek adatainak pontos megjelölésével, hogy kizárjak bármi féle félreértést. Erre a levélre is kaptam választ, amiben szintén az áll, hogy a törölt járatokra szóló jegyek árát megtérítik arra a bankszámlára, melyről a vásárlás történt. 2016.09.06-án még nem érkezett meg a visszatérítendő összeg, így ismételten e-mailt írtam, melyben jeleztem, hogy igényt tartok a törölt járatokra szóló jegyek árának visszatérítésére. Erre a levelemre sajnos már nem érkezett válasz (2 hónapja!), és az összeget azóta sem kaptam meg, amit felháborítónak tartok. Sajnos csak az eset után olvastam utána az Orangeways.com borzasztó hírnevének.
Az alapítványuk honlapján több olyan panaszos levelet is olvastam, melynél az Önök közbenjárására végül sikerült megoldást találni.
Tisztelettel kérem tehát segítségüket, melyet előre is köszönök!
Üdvözlettel: Ferenc


Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!

Még alig akarom elhinni hogy ez megtörténhetett.....Okt. 27. du bementem a Budaörsön lévő Finn fatelepre és megkérdeztem van-e 5,40 es padló. A kinti alkalmazott azt mondta van és mehetek leszámláztatni. Az irodában az alkalmazott először azt mondta hogy mínuszban van a készlet (én hivatkoztam a kinti alkalmazottra) és leszámlázta, házhozszállítással együtt. A mai napra ígért kiszállítás helyett egy telefonhívást kaptam egy hölgytől reggel hogy jó lenne-e az 5,10 méret. Mondtam hogy nem, erre azt ígérte, hogy majd visszahív. Mivel nem hívott, bementem személyesen, a pénztárban ugyan az az ember ült aki leszámlázta. A pénzt visszaadta én meg a számlát, szóban rám hárította a felelősséget, hogy én okoztam ezt, erre kértem a Vásárlók könyvét, de észrevettem a falon mellettem és leakasztottam. Erre azt kérdezte mit akarok beírni, visszaadta a pénzemet. Erre azt mondtam majd elolvassa. Ezek után felugrott a székről, kikapta a kezemből a könyvet és azt mondta emelt hangon:MIT KÉPZELSZ TE BÜDÖS PARASZT A KURVA ANYÁDAT IDE JÖSSZ OKOSKODNI a KECSKESZAKÁLLADDAL, és szó szerint ki menekültem az irodából a fizikai bántalmazás elől. 63 évemben járok még ilyen vagy hasonló bánásmóddal nem találkoztam, és nem is hittem volna hogy előfordulhat! Tanúm nincs a történtekre és annyi bátorság nyilván nincs egy ilyen erős emberben, hogy bevallja szó szerint ez történt! Én pedig úgy gondolom hogy ilyen kulturálatlan, az idegein uralkodni nem tudó embernek nem a kereskedelemben kellene dolgozni!!

Tisztelt Fogyasztóvédelem, Tisztelt Selmeczi Úr!

Megkeresésükre válaszolva leírjuk az általunk tapasztaltakat: Az Úr, aki panasszal élt Önök felé, valóban járt telepünkön okt. 27-én, aki már ekkor eléggé zaklatott lelki állapotban kereste fel telepünket. Természetesen mi igyekeztünk kedvesen viselkedni vele, hisz cégünknél fontos a vevő elégedettsége. Az említett Úr 5.4m hosszú hajópadlóból szeretett volna vásárolni 18m2-t. Mikor számlázni szerettem volna, láttam a rendszerben, hogy csak 14.5m2 van raktáron, így jelezem, hogy a kért mennyiséggel nem tudunk szolgálni.
Az Úr mondta, hogy kint megnézték a kollégával és épp 18m2 van a valóságban és Ő mindenképp szeretné megvásárolni. Mivel 2-3 m2 eltérés előfordulhat a számlázó program és a valóság között, kiszámláztuk neki a teljes mennyiséget. Másnap reggel mikor szállítottuk volna ki az anyagot derült ki, hogy a számlázó program szerinti 14.5m2 áll valóban csak rendelkezésre. Felhívtuk telefonon és jeleztük, hogy sajnos nem tudjuk kiszállítani a 18m2-t.
Több opciót is felajánlottunk:
- kiszállítjuk a 14.5m2, kiegészítve 18m2-re 5.1m hosszú szálakkal
- kiszállítjuk a 14.5m2, és a fent maradt 3.5m2 árát vissza adjuk készpénzben
- házhoz visszük a tejes vételárat
Ezek közül egyik sem volt elfogadható az Úrnak, ezért jeleztük, hogy délután visszahívjuk, hátha addigra találunk számára megfelelő megoldás. Nem volt alkalmunk visszahívni, mert 2 órán belül felkeresett minket és erősen felfokozott idegállapotban kiabálni kezdett az irodában, hogy mi hogyan képzeljük, hogy az Ő által kifizetett anyagot nem szállítjuk ki. Itt többször elnézését kérve megpróbáltuk elmagyarázni, hogy nincs annyi a kért anyagból, és mi mindent megteszünk az ő kártérítéséért.
Ezek után kérte és rögvest el is vette a falról a vásárlók könyvét. Természetesen mi lehetőséget adtunk, hogy megtegye a bejegyzést. Többször kérdeztük, hogy mit szeretne beírni, de Ő arrogánsan azt felelte, hogy "majd meglátjuk és megemlegetjük, hogy Őt átvertük".
Ismételten kértük, hogy találjuk megoldást a problémájára, de Ő továbbra is csak kiabált, majd bedobta a könyvet a pult mögé és sietve, az ajtót becsapva távozott telepünkről. Közben azt ismételgette, hogy ezt örökre megemlegetjük. Nagyon sajnáljuk, hogy az Úrnak kellemetlenséget okoztunk, de úgy érezzük, mi mindent megtettünk, hogy a hibát orvosoljuk. Az Úr által leírt hazugságokat, mely szerint mi tiszteletlenül beszéltünk vagy viselkedtünk volna Vele szemben, kikérjük magunknak! Cégünknek 6 éves fennállása alatt soha nem volt problémája a fogyasztóvédelemmel, ügyfeleink elégedettségét bizonyítja dinamikus fejlődésünk is. Hiszünk abban, hogy a legjobb reklám ha az ügyfelek minket ajánlanak barátaiknak-ismerőseinknek, ennek is köszönhetően sok visszatérő vásárlóval rendelkezünk. Alkalmazottainknak folyamatos képzést biztosítunk ügyfélkezelésből, ennek is köszönhetően mindig udvariasan szolgálják ki vásárlóinkat. Mi úgy érezzük, ez ügyben érdemben többet tenni nem tudunk, mit hogy ismételten elnézését kérjük az ügyféltől az okozott kellemetlenségért. Az esetet részünkről szeretnénk lezártnak tekinteni.
Budaörs, 2016.11.02.
Tisztelettel, S.László

Nem lehetséges eldönteni pontosan mi történt, de az eredeti (itt már olvashatóvá javított) panaszlevél stílusa, a válasz hangneme, a cég weblapjának minősége arra enged következtetni, valójában egy vevőbarát vállalkozásról lehet szó. A vásárló elvesztette fejét, fenyegetőzésének nem volt értelme.
(Selmeczi Balázs, FVA)


Tisztelt Fogyasztóvédelmi Iroda!

Nem tudom tudnak-e ebben az ügyben tanácsot adni vagy segíteni. Orangeways-nél nyáron váltottunk jegyet krakkói utazásra, de a járatot a társaság törölte. Azóta is halogatják a jegy árának a visszatérítését és most már nem is válaszolnak a leveleimre. Van bármilyen hivatal ahol a panaszt hivatalosan kezelik vagy esélytelen, hogy visszakapjuk a pénzünket? Előre is köszönöm a válaszukat.
Üdvözlettel, SzB.

Levelezés az Orangeways igazgatójával


Tisztelt Fogyasztóvédelmi Iroda!

Magyarországra költöztünk ez év júniusában. A Pápai Kábelszatnet cégnel rendeltünk internetet, mivel Badacsonytomajon ez volt a lehetőség.
Nehezményeztem a következőket:
- Villámlátogatású a szolgáltatás, a felénk legkisebb jelet sem adó munkatárs kötött rá a Netre.
- Amikor kész lett, kezünkbe nyomta az alig olvasható szerződést, amelyben a „Vállalja, elismeri, tudomásul veszi”.kifejezések sokszor előfordulnak. Mint egy bírósági végzés, úgy hangzik.
De egyetlen szóval nincs benne hogy pl. mennyi idő a felmondás esetünkben. A lényeg az volt, hogy írjunk alá 2 évet és kész, és fizessünk havi 4700 Ft-ot. De miért is írok Önöknek? Mert kétszeri e-mailemre sem jött a cégtől válasz. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy kérdéseim a cégtől megválaszolva legyenek? El kell mondjam, hogy Magyarországon bizony sok minden nem úgy működik mint a nyugati államokban, képzelhetik, hogy 31 év Németországi tartózkodás után van mit megszoknunk... Tiszteletem, János és neje

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!

Gyors eljárásban utánanéztünk a bejelentésnek és az alábbiakat tudjuk közölni. Ügyfelünkkel a mai nap sikerült személyesen is felvenni a kapcsolatot. Eddig nem igazán sikerült ezt megtennünk, mert elmondása szerint több alkalommal is elutaztak egy-két napra, hogy megismerjék a környéket. Kollégánk beszélt vele, melyről jegyzőkönyvet is vettünk fel. Így kérését teljesítettük. Kollégánk elmesélte, hogy nagyon kellemes beszélgetés volt.
Ügyfelünk elmesélte többek között, hogy miért költözött haza Magyarországra és mennyire furcsállja az itthoni dolgokat. Javaslatokat tett, hogy mit és hogyan kellene csinálnunk, mely nagy részét sajnos a jogszabályok miatt nem tudunk megtenni (szerződés szövegezését leegyszerűsíteni, rövidíteni, átírni). Kollégáink sietős magatartását nehezményezte, és szerette volna, ha több időt szánnának a szolgáltatás bekötésére (ez sem egyszerű cégünknél, hiszen szerencsére sok munkánk van). Megnéztük a kinyomtatott szerződés olvashatóságát is. Olvasható, bár valóban halvány, hisz a nyomtatók ECO üzemmódban működnek. Az ügyet ügyfelünk lezártnak tekinti.
Üdvözlettel: KábelszatNet-2002. Kft. irodavezető

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!

Ma vásárolni mentünk a Maglódi Auchanba,előtte gondoltunk tankolunk a kútnál is. Ford Focus személyautóval voltunk, a tankban volt még benzin, mert a mutató is jelzett, és a jelzőfény nem világított. Így még 8 liter biztosan volt a tankban. A 2. számú kúton töltöttem tele az autót, ami 50 literes tankkal rendelkezik. A kijelző szerint viszont 49,93 liter benzint került kiadásra. Fizetéskor jeleztük, hogy ez nem lehetséges, hiszen nem üres tankkal voltunk. A Vásárlók könyvébe beírtuk az észrevételünket, és akkor láttuk, hogy már másnak is volt hasonló panasza. Kértünk valaki illetékest aki ott helyben segíthetett volna, de azt a választ kaptuk,hogy a kút augusztusban hitelesítve volt.
Tisztelettel: Miklós

Tisztelt Panaszos!

Köszönjük a megkeresését. Őszintén sajnáljuk, hogy Maglódi áruházunk válasza nem jutott el Önhöz, ezért szíves elnézést kérjük. A gépkocsik üzemanyagtartályainak űrtartalma a gyártó által becsült érték. A gépkocsi kezelési útmutatójában tájékoztató jelleggel megadott üzemanyagtank-térfogat kismértékben eltérhet a valós űrtartalomtól. Az eltérés +/-10% lehet. Ezenkívül a befogadóképességet befolyásolja egy ún. hő tágulási tér is, mely adott esetben +20%-kal növelheti a térfogatot.
Mindezeket összegezve előfordulhat, hogy például egy 50 literesként megjelölt üzemanyagtank befogadóképessége megközelítheti az 55-58 litert. A hő tágulás biztosítása és a baleseti kockázatok csökkentése érdekében az üzemanyagtartályok rendszerint rugalmas anyagból, valamilyen műanyagból készülnek, és az űrtartalmukat nem hitelesítik a gyártók. Több gépkocsi típus tartályába ún. tágulási tartályt is építenek a gyártók, továbbá a tartály betöltő csonkja is feltölthető üzemanyaggal, ami üzemeltetési szempontból ugyan nem javasolt, de szintén megnövelheti a betöltött üzemanyag mennyiségét. Amennyiben az előbb leírt módokon túltöltjük az autót, arra számíthatunk, hogy a plusz üzemanyag mennyisége megmutatkozhat a teljesített kilométerek számában is. Fontos tudni, hogy kútoszlopainkat, kimérő szerkezeteinek pontosságát évente hitelesíti a mérésügyi hivatal, további két alkalommal szakszervizen keresztül mi is ellenőrizzük a kiadott mennyiségek pontosságát.
További szép napot kívánunk!
Üdvözlettel, K. Noémi, InfoCenter Csoportvezető, Auchan Magyarország Kft.

Üdvözletem!

Vásároltam egy elektromos motorral működő edzőgépet, melyre 5 év garancia van. Meghibásodott, bejelentettem online, kijöttek megjavítani. Elég sokáig húzódott, kb. 3 hét volt, mire kijöttek. Másnapra a gép ismét (ugyanazzal a hibával) elromlott. Jeleztem e-mailben ugyanannak a személynek, aki az első alkalommal is intézte a szerelők kiszállását. Ennek sajnos több, mint 1 hónapja, és csak hitegetnek, erre a hétre ígértek időpontot e-mailben, de nem kaptam időpontot, nem jött senki szerelni hozzám. A gép összesen 2 hónapja rossz, abból 1 napig jó volt (amíg nem használtuk újra a szerelés után), azóta kb. 5 hete ismét rossz.
A cég neve Insportline, a termék egy ellipszis tréner, az ára kb. 120 ezer forint, és 11 hónapja vásároltam. Egyébként kértem a gép cseréjét, mert (amennyire átlátom a gép működését, annyira biztosan mondom) el fog romlani a gép elektronikája ismét, mert a epmechanikus része teszi azt tönkre. Erre azt a választ kaptam, hogy ha háromszor ugyanaz a hiba előjön egy gépnél, azt cserélik, addig javítják. Ez így rendben is volna, itt mindenhol csak az időkorlát lenne fontos. Illetve van egyéb módja, hogy a céget arra "kényszerítsem", hogy valamilyen emberi határidőn belül elvégezzék a javítást?
Előre is köszönöm szépen!
Üdvözlettel, Anna

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Köszönjük levelüket! A probléma megoldása folyamatban van, a Hölggyel egyeztettünk már időpontot a javítás céljából. Dátuma: 2016. 10. 18.
Üdvözlettel, C. Renáta, inSPORTline Hungary Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Legalább negyven éve járok az Operába. Mindig örömmel, az épület és annak szellemisége iránti tisztelettel léptem be kapuján és csodálattal teli alázattal fogadtam az itt kapott élményeket. Nemrégiben elhatároztam, hogy meglepem családomat egy varázslatos estével és jegyet rendeltem az interneten egy előadásra. Azonban életem az első online foglalása izgalmában egy nappal eltévesztettem a dátumot és ugyanarra az előadásra egy nappal előbbre foglaltam le és fizettem ki a jegyeket. Szerencsétlenségemre csak a visszaigazolás kézhezvételekor észleltem a hibát. Azonnal hívtam az online értékesítő oldalt, hogy frissiben segítsenek megoldani a problémámat, mert a lányom csak aznap éjjel érkezik meg repülővel Németországból Budapestre és nem tudunk időben odaérni az előadásra. Közölték velem, hogy az Operaház nem hatalmazta fel őket a dátumok módosítására és azt tudják csak tanácsolni, hogy forduljak az Operaház Szervezési Osztályához. Rögvest telefon a szervezési osztálynak.
A hölgy közli, hogy csak a felettesei tudnának esetleg segíteni nekem, ő, aki a telefont felvette nem. Küldjem el a kérelmemet és ő majd továbbítja a feletteséhez: nevezetes azt, hogy az aznap eszközölt foglalásomat módosítsák ugyanarra az előadásra csak 24 órával későbbi időpontra. Vagy ha ők nem kívánnak ezzel foglalkozni, kivételesen tegyék ezt lehetővé az online oldal számára, ahol a jegyeket vettem. Szilárdan hittem abban, hogy ez nem jelenthet problémát, hiszen a jegyeket pár órája vásároltam, kifizettem bankkártyával, az előadásig 47 nap van még hátra és a kérdéses két előadásra még nagyon sok eladó jegy van.
Úgy gondolom, ez sem anyagi sem erkölcsi kárt nem jelenthet az Operaháznak. Tévedtem. A válasz indoklás nélküli elutasítás volt. Ráadásul a szöveg „konzerv”, és nem is azt utasították el, amit kértem: „Sajnos arról kell értesítenem, hogy az Általános Vásárlói Szerződési Feltételekben foglaltak szerint a jegyek visszaváltására csak abban az esetben van módunk, ha az előadás elmarad. Egyéb, az Operaházon kívül álló okoknál fogva nem tudunk kompenzációt nyújtani.”

Újabb telefon, most már az egy szinttel feljebb lévő hölgyet hívtam vissza. A válasz szenvtelen és lélektelenül udvarias NEM, minden magyarázatom és érvelésem ellenére is. Mintha a falnak beszélnék. Kétségbeesésemben még tovább érvelek. 45.000 forintom forog kockán, ami nekem nagyon sok pénz, de minden lepergett róla, pedig csak egy kis jóindulatra lett volna szükség! Végül azzal ráz le, hogy talán az ő felettesei tudnának segíteni, majd előterjeszti még egy szinttel feljebb a kérelmemet.
Újabb esdeklő e-mail, hogy szíveskedjék a feletteseinek (3. szint!) felterjeszteni a kérelmemet. Újabb indoklást is küldök: NEM KÉREK VISSZA PÉNZT, csak módosítani szeretném a mai foglalásomat, amit elrontottam egy olyan előadásra, ami csak másfél hónap múlva esedékes.
Válasz a 3. szinttől: kérelmemet nem áll módjukban elfogadni. És kérik szíves megértésemet az ügyben. Értsem meg a nézőellenes fafejűséget? De még nem adtam fel, mert ez annyira rideg és vérlázító eljárás volt.
Kétségbeesett válságtanácskozás a férjemmel és a barátainkkal. Ők is azt mondják, hogy ilyen nincs. Mivel nagy zenerajongók sokszor vásárolnak koncertjegyet online és ha cserélniük kellett valamilyen oknál fogva és volt jegy a pénztárban egy másik előadásra, minden különösebb kérelmezés nélkül, rugalmasan cserélték át a jegyeket, jóval a vásárlás napja után is, nemhogy aznap! Másnap személyesen elutazik a férjem Budapestre, talán el tudja intézni ezt a dátummódosítást. Hiszen itt csak valami kommunikációs problémáról lehet szó. A pénztárnál tábla lóg három nyelven, öles betűkkel: Jegyet nem veszünk vissza és nem cserélünk! A pénztárosnő is megerősíti, hogy ez alól bizony nincs kivétel. Akkor még egy utolsó próba. Irány a vezérkar, a szervezési osztály! Jön az immár ismert válasz: SAJNOS NEM.
Még egy erőtlen próbálkozást tesz a párom és megkéri a hölgyet, kérdezze már meg a szolgálati rend szerinti felettesét, hogy tényleg lehetetlent kérünk-e. A hölgy belép egy kordonnal elzárt területre felmegy egy lépcsőn és eltűnik. Majd visszatér a lehangoló hírrel: SAJNOS NEM. Tanácsolja, ha nem jó az időpont, adjuk el a jegyeket. Ez az egész hihetetlenül rideg, lélektelen bánásmód. Ezek szerint az Operaház állam az államban és úgy bánik (el) a nézőkkel, ahogy főúri kedve diktálja. Egy állami kirakat intézmény, fölényesen elutasít minden együttműködést a nézőkkel, akikből él.
Hihetetlen és érthetetlen és kiábrándító!
Üdvözlettel: Anna

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Megkeresésükre reagálva, mellékelten küldöm M. Éva Osztályvezető Asszony levelét, amely a panaszos levelének kivizsgálásával kapcsolatos eredményekről ad tájékoztatást.
Mellékelem továbbá az Operaház által értékesített jegyek és bérletek adásvételére vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket, amely 2016.03.23-tól hatályos.
Üdvözlettel: K.Krisztina, Magyar Állami Operaház, Értékesítési Centrum

Válaszlevél


Tisztelt Hölgyem, Uram!

Egy garanciális vita kapcsán nem értek valamit, és nem kifejezetten ügyfélközpontú reakciót kaptam a Cardo Kft.-től. Egy ágyat vettünk a Cardo-tól 2012-ben, 10 év garanciával. A rugókat alátámasztó fa keret egyik része tört el a matrac belsejében. Akkor még úgy tudtam, hogy a 10 év garancia a matracra vonatkozik, mert a fogalmazás számomra nem tűnt egyértelműnek. A honlapon a matrac szót használják, a jótállási jegyen a rugózat szót, a válaszlevélben pedig arra hivatkoznak, hogy csak és kizárólag a matrac rugózatában levő rugó törésére szól a 10 éves garancia.
Tisztelettel, Péter

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A fogyasztó 2012. 07. 25-én vásárolt egy Mustáng fix 160x200-as ágyat amit ugyan javítottunk 2013.08.09-én de a jótállási idő már azóta is eltelt. A garancia levélen rajta van hogy a rugózat törésére van 10 év az egyéb többi hibára pedig 2 év. A kollégák jegyzőkönyvében egyértelműen szerepel hogy az ágyon nincs rugó törés.
Mellékletben küldök egy garancia levél másolatot és a kollégák jegyzőkönyvét.
Üdvözlettel: Cardo Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Szeptember 23-án utaztam taxival, végül többet számlázott mint amennyibe került a fuvar, hiába vitattam az összeget, végül fizettem. Az esetet jelentettem is a BKK-nál. Jelenleg náluk van az ügy kivizsgálás alatt. Intézkednek, hogy bírságot szabnak ki, vagy az engedélyét veszik el az adott taxisnak, erről később tájékoztatást ígértek a számomra.
A BKK-nál az engem ért kárral nem foglalkoznak. A taxitársaság sem kártalanít, mert a sofőrt már kirúgták, aki saját vállalkozás keretében csinálja jelenleg a munkáját.
Mint kiderült, már korábban elbocsájtották mint ahogy az eset történt, csak még az ő számlatömbjüket használta a saját cégével átpecsételve. A taxis saját cégét inkább nem keresném fel saját testi épségem megóvása miatt. Viszont addig nem tudok a békéltető testülethez fordulni amíg az adott társaság nem küld el kárpótlás nélkül.
Üdvözlettel, Gábor


Tisztelt Fogyasztóvédő és Érdekszövetség Alapítvány!

2016. augusztusában rendeltem gyermekemnek egy okosórát a megveszed.hu vagy megveszed.com internetes felületen. Sajnos nem azt a terméket küldték ki amit megrendeltem. Tudom, nem kellett volna egy olyan oldalról rendelnem ahol az elérhetőség egyenlő a nullával, nincs cím a megadott telefonszám nem él, egyetlen e-mail címem van amin tartottam valakivel a kapcsolatot. Ő elmondása szerint nem a forgalmazó csak ők tartják a kapcsolatot a forgalmazó és a vevők között. Döbbenetes. Próbáltam elérhetőséget szerezni, nem kaptam információt. Természetesen tanultam a hibámból és azóta azon vagyok hogy minél több embernek felhívjam a figyelmét erre. Mellékelem a közöttünk folytatott levelezést.
Az utolsó levél óta több levelet is küldtem nekik, hasztalanul. Próbáltam másik oldalról megközelíteni a dolgot és a Webes megjelenést biztosító WEBENLÉT. Kft-t keresni, de mint kiderült ők csak hatósági megkeresés esetén adnak ki információt a velük szerződött „céggel”. Ez egy külföldön bejegyzett cég, számlát nem adnak, én sem kaptam. Amikor mélyebben beleástam magam a dologba, ledöbbentem hogy mennyi megveszed.hu károsult van. Amikor esetleg valaki eljutott odáig, hogy visszavitték tőlük a terméket futárral és ígéret szerint 30 napon belül visszautalták volna pénzt de ez nem történt meg. Gondoltam naivan, hogy akkor már a cserével jobban járok. Hát ezek semmit nem akarnak, csak becsapni, félrevezetni és pénzt gyűjteni az emberektől?
A Facebook-on percenként felvillanó reklámblokkjuk miatt nagy mennyiségű áldozatot szereznek. Nem hiszem el, hogy nem lehet tenni valamit az ilyen csalók ellen. Jelentsem fel a NAV-nál számlaadási kötelezettség megszegése miatt vagy az NFH-nál vagy a GVH-nál fogyasztók megtévesztése miatt, vagy a rendőrségen ismeretlen tettes ellen? Vagy egyszerűen így jártam és tényleg nem lehet tenni semmit? Olyan iszonyú tehetetlenséget és dühöt érzek, hogy szavakkal nem tudom elmondani.
Megtisztelő segítségüket, tájékoztatásukat előre is köszönöm! Julianna

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A „forgalmazótól” kapott levél szerint visszautalják a termék vételárát az elszállítástól számított 30 napon belül. Remélhetőleg……
Nagyon szépen köszönöm a közreműködő segítségét, és minden tiszteletem az Önök által végzett munka és segítség miatt. Amint sikerül pontot tenni az ügy végére jelzem Önnek!
Üdvözlettel és köszönettel: Julianna

Tisztelt Fogyasztóvédő- és Érdekszövetség Alapítvány!

Kellemetlen helyzetbe kerültem, egy konyhabútor vásárlás végén. Az osztrák tulajdonú MÖMAX áruházban vásároltam a feleségemmel egy ~350.000,- Forint értékű konyhabútort, hozzá kb. ugyanennyiért gépeket (hűtő, mosogatógép, elszívó, sütő, főzőlap), és megrendeltük az összeszerelést is (kb. 60.000,- Ft.). A június végére ütemezett összeszerelés egy hetet csúszott, logisztikai okokra hivatkozva, de nem itt kezdődtek a gondok. Az összeszerelés során sérült (használhatatlan) vízzárót és rossz elosztású ajtókat kaptunk a megvásárolt bútorhoz. A beépített hűtőt nem lehet rendesen nyitni, és két ajtót kell mozgatni ahhoz, hogy egy hűtő ajtóhoz hozzáférjünk.
Gondoltam előfordul az ilyen hiba, és rövidesen javítják/cserélik az eltérés illetve a sérülések miatt hibákat. Ezeket meg is ígérték. Ezt követően, a sokadik reklamáló levelemre (és még több telefonra) megjött a szerelő 2,5 hónappal az összeszerelés után. Rossz ajtót hozott, és nem hozták az új vízzárót. Tehát érdemben semmi nem történt. Most várjuk a következő találkozót, ami nem tudom mikor lesz. Így minimum három hónapig nem lehet rendeltetés szerűn használni a konyhát. Érdeklődöm, hogy milyen lehetőségeim vannak? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: N. Richárd, vásárló

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

N. Richárd vásárlónk panaszát kivizsgáltam és az alábbiakat állapítottam meg: A vásárló 2016.04.30-án rendelte a konyhabútort 375000,- Ft értékben (szállítási idő 22.hét). 2016.05.16-án megrendelte a hozzá tartozó gépeket 399.500,- értékben, melyből 14.690,- engedményt kapott (szállítási idő 28.hét). Az összeszerelési időpont azért csúszott, mert a vásárló külföldön tartózkodott. A szerelést az édesanyjával egyeztették és mivel a burkolók nem végeztek, el kellett halasztani június végére. A hűtő esetében valóban az áruház volt a hibás, mivel nem megfelelő típusú hűtőt rendelt, emiatt új ajtókat kellett kérnünk. Sajnos a cég leállása miatt (nyári szünet) az ajtók csak augusztus második felében érkeztek meg, ezeket szeptember 9-én beszerelték.
Reklamációs levélről én konkrétan egyről tudok. Miután a levelet az áruház megkapta, intéztük és sürgettük a hibás elemek (ajtók és vízzáró) pótlását. Miután az ajtó és a vízzáró megérkezett, jött egy újabb információ, hogy az új ajtókkal is probléma van, ezért egy plusz korpuszt is rendelni kell. Végül szeptember 28-án ez is megérkezett, mikor is kiderült, hogy a korpusz nem is kellett volna, hanem az ajtók zsanérjai voltak helytelenül rögzítve. A konyhát a teljes időszakban rendeltetésszerűen lehetett használni, vagyis a hűtő és ajtók a funkcióikat ellátták, csak egy apró kellemetlenség volt jelen. Nyitáskor nem egy, hanem mindkét ajtót kellett megnyitni.
A vásárlóval egyeztettünk és a kellemetlenségét 10.000 ,- Ft-al kárpótoljuk. Mellékletként csatolom a szerelő cég által leírtakat és a szállítási-szerelési jegyzőkönyvet, amelyből szintén kiderül, hogy minden hibáért igyekeztünk a vásárlót kárpótolni!
Tisztelettel: H. Zoltánné, Áruházvezető

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Köszönöm a gyors reagálást. Az áruházvezető által leírtak többnyire fedik a valóságot, ahol érdemesnek tartom, ott az alábbiakban egészítem ki:
A szállítási idő nem a felújítási munkák, hanem az áruház logisztikai problémái miatt csúsztak egy hetet, de ez nem jelentett problémát, nem ez volt a panasz oka.
A konyhát nem lehetett rendeltetés szerűen használni, mivel a vízzáró hiánya miatt mosogatni is csak nehezen lehetett, mert ha beázik hátul elvetemedik, és ez nem a vásárló hibája.
A fő probléma az, hogy az elvileg 21. hétre készre szerelt konyha helyett a 39. hétre lett ez elvégezve.
Az egyik ajtó továbbra is eltérő színű/árnyalatú, mint a többi, de ez már nem okoz problémát, a cseréig. A megvásárolt termék 18 hetet késett a tervezettől, az eladó hibájából. És ezért a kiesésért 10.000,- forintos ajándékutalványt ajánlottak fel, ami a kedvezménnyel csökkentett vételár 1,31 %-a. Azt gondolnám, hogy nem ez a megfelelő megoldás egy nemzetközi áruházlánc oldaláról.
Tisztelettel: N. Richárd

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr !

N. Richárd panaszos a mai napon ( 2016.10.22. ) előzetes időpont egyeztetést követően felkeresett áruházunkban. A reklamációját megelégedésére 20.000,- Ft kompenzáció kifizetésével rendeztük.
Üdvözlettel: H. Zoltánné, Áruházvezető, MömaX

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Segítséget szeretné kérni Önöktől több ember nevében is. A múlt héten bérletet vásároltam a pásztói Volántól, mert 15 km-re lakom onnan, és a munkahelyemre busszal szeretnék bejárni. Ma reggel a 7.05 és a 7.18-as buszra sem engedett fel a sofőr, mert piaci nap lévén az ajtóig állt a sor. A 3. buszt nem mertem megvárni, mert nem értem volna be vele, így kocsiba ülve jutottam el a munkahelyemre. Szeretném tudni, hogy engedhető az meg, hogy évek óta minden szerdán tele álló gyerekkel, felnőttel közlekednek a reggeli járatok, ami tilos, balesetveszélyes, és a 11.900 forintos havi bérlet áráért (ami 15 km-es távolságra vonatkozik) nem kapok szolgáltatást.
Megtudtam azt is, hogy a busztársaság tud a problémáról, s ennek ellenére álló kisgyerekkel tele szállít. A busztársaságnál tudják, hogy szerdán a nyugdíjasok mennek a piacra, s elnézik, hogy emberek az életükkel és a munkahelyükkel játszva nem engedik fel a buszra. Hová forduljak a problémával, ami sok jobbágyi lakost érint? Elég lenne csak a szerdai napokon pótló buszt betenni reggelre. Kérem segítsenek ebben a problémában. Az nem elég, hogy szóljunk, mert már a szülők kérvényezték ezt, akiknek oda jár a gyermekük az iskolába, meg azok, akik munkába járnának, de nem jutottak semmire.
Tisztelettel köszönöm: Evelin

A cég válasza


Tisztelt Fogyasztóvédők!

2015.07.30-án vettem egy Samsung Galaxy S5 telefont, melyet 2016.08.30-án javításra vittem Albertirsára az üzletbe. Kaptam cserekészüléket, majd 2016.09.10-én ment a barátom a telefonért. A telefont törött kijelzővel kaptam vissza! Kérdésemre, hogy mi lett vele, azt a választ kaptam, hogy „már így vették át”. Ez nem igaz, s a jótállás jegyen sem volt feltüntetve, hogy hibás a telefonom képernyője. Teljesen jó állapotban volt készülékem. Hallottam hasonló esetről, így szerencsére készítettem képet a telefonomról mielőtt beadtam. Ezeket mellékletben csatolom is a dátummal feltüntetve. Jegyzőkönyvet nem készítettek a panaszomról, mondván, hogy elektronikus úton többre megyek.
A kijelző törése a TMX Mobile Solution Kft. hibájából történhetett. Már voltam Pesten a Vodafone üzletben,a Samsung szervizben és a GSM boltban is, ahol tanúskodnának is nekem. A telefonom egyébként kifogástalan állapotban volt. Tudom, jótállás javítás csak abban az esetben végezhető, ha nincs rajta törés, sérülés. Ráadásul egy hete rakattam rá új fóliát, azt sem kaptam vissza. Helyette egy buborékos, felpuklisodott fólia van a készüléken. A kijelző mindkét alsó saroknál kijár, fel tudnám emelni a képernyőt.
Eddig pislákolt a képernyő, a szerviznek köszönhetően már be sem kapcsol. Azóta a kft. válaszolt, elutasították a panaszom, mondván, hogy a kijelző erős mechanikai hatás következtében tört el, nem tudják javítani ingyenesen. A Vodafone-nak is írtam e-mailt, nem tudom mit tehetnék, még nem válaszoltak. Köszönöm, ha segíteni tudnak. Tisztelettel: Kata

A TMX Kft.-t megkerestük a problémával, érdemi válaszukat várjuk. Egyelőre csak annyit írtak, nem tudják beazonosítani a készüléket. Azt a készüléket, amelynek típusát, tulajdonosát és szervizleadási időpontját is ismerik, valamint a tulajdonossal már leveleztek is, panaszát elutasították. Vajon ilyen általános, gyakori esetről lehet szó? A levélíró helyesen és körültekintően járt el, hogy a javításra leadáskor lefotózta a telefonját. Érdemes még az ügyintézővel belenézetni a készülékbe, hogy nincs beázásnak semmi nyoma, s erről feljegyzést készíttetni. A szervizek a garanciális javítás elutasításakor előszeretettel hivatkoznak törésre- és/vagy beázásra, és utólag igazát nem tudja bebizonyítani a becsapott fogyasztó. (FVA)

Kedves Selmeczi Balázs!
Megvizsgálva a panaszt csereutalványt fogunk ajánlani az ügyfélnek az okozott kellemetlenségekért. Természetesen szükségünk lesz a készülékhez tartozó jótállási jegyre és a vásárlást igazoló számlára is.
Üdvözlettel, Samsung Magyarország

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A UPC Magyarország nem azokkal a feltételekkel hirdeti szolgáltatásait mint amit a honlapjukon leírtakba foglalnak. A közeljövőben lejár a 2 évre kötött hűségidőnk, és már másodjára hívnak a hűségidő hosszabbítással. De nem tudunk egyezségre jutni, mert a jelenleg nem megfelelően működő modemünket nem hajlandóak kicserélni az új, televízióban is hirdetett "Connect Box" wifi modemjükre. Csak csere modemet tudnak küldeni, de a Connect Boxból nem, mert állításuk szerint az csak 500Mbit/s sebességű internet szolgáltatásukkal kompatibilis. Jelenleg 120Mbit/s sebességű a UPC által szolgáltatott internet hozzáférésünk, viszont a wifi jelerősség csak a modem néhány méteres körzetében fogható. Ezért kértük a modemek cseréjét. A jelenlegi pillanatban abban állapodtunk meg, hogy majd mi hívjuk fel őket ha hosszabbítani akarjuk a szerződést, mert nem tudtak olyan feltételek biztosítani, hogy nekünk megérje hosszabbítani, csak annyit, hogy drágább lesz ha nem kötünk új szerződést.
A honlapjukon hirdetett szolgáltatás: "Internet szempontjából új előfizetőknek, Fiber Power 120 vagy magasabb internet csomag esetén a Connect Box modemet díjmentesen biztosítjuk." Ilyenkor mi a teendő? Szüntessük meg a szolgáltatást és utána kössük meg újra, hogy megkapjuk a Connect Box-ot?
Köszönöm a segítséget! Csanád

Tisztelt Selmeci Balázs!

A társaságunkhoz 2016.09.12-én érkezett megkeresése alapján az alábbi tájékoztatást adjuk.
A honlapunkon, a https://www.upc.hu/internet/internet-kiegeszito-szolgaltatasok/connect-box/ elérhetőségen található leírás egyértelműen azt tartalmazza, hogy új előfizetőink Fiber Power 120, vagy magasabb internet csomagok, míg meglévő előfizetőink Fiber Power 500 csomagra történő váltás esetén jogosultak díjmentes modemcserére. Emellett meglévő ügyfeleink csomagmódosítás nélkül is igényelhetik az új eszközt egyszeri díjért: Fiber Power 30 és Fiber Power 50 csomaggal rendelkező előfizetők egyszeri bruttó 8000 Ft-ért, Fiber Power 120 és Fiber Power 240 csomagra előfizetők pedig egyszeri bruttó 5000 Ft-ért. Ez a díj a cserét követő számlán, utólagosan kerül feltüntetésre.
Amennyiben egy ügyfél él a modemcserével, akkor a megrendeléstől számítva 1 hónapon belül, futáros kiszállítással juttatjuk el részére az igényelt eszközt. A bejelentésben foglaltak értelmében valószínűsíthető, hogy társaságunk megbízottja valóban felkereshette az előfizetőt egy meghatározott feltételekkel biztosított kedvezményes ajánlat részleteinek ismertetése céljából. Amennyiben ugyanakkor a hiányolt modem nem része a tájékoztatásnak, az adott telefonos egyeztetés során munkatársunk valóban nem tudja biztosítani az eszköz cseréjének lehetőségét, azonban ügyfelünknek bármikor lehetőségében áll társaságunk ügyfélszolgálati elérhetőségeinek valamelyikén, a fentiekben foglalt feltételeknek megfelelő berendezésváltást kezdeményezni.
Tisztelettel: K. Mátyás, UPC Magyarország Kft., Kiemelt Ügyfélkapcsolati Megbízott Csoportvezető

Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet,

Leírom tanulságként az esetemet arról a bútoráruházról, amely talán az egyetlen Magyarországon, amely olyan egyedi bútor gyártásába kezd, amire a vevőnek nincs szüksége. És ennek jól meg is kéri az árát. Néhány héttel ezelőtt egy bútoráruházban megrendeltem egy kanapét, amelynek gyártási határideje 8 hét volt. Sajnos a megrendelést követően szembesültem vele, hogy (mivel új lakásról van szó és nem voltak még pontos adataim a méretekről) nem fog elférni a nagy mérete miatt a lakásban. Ekkor azonnal bementem az üzletbe. Az eladó tanácsára megírtam a hivatalos e-mail-t , amiben kértem közreműködésüket a megrendelés törlésében (az eladó arról tájékoztatott, hogy még nem kezdődhetett meg a bútor gyártása). Ezután másfél hétig semmi választ nem kaptam levelemre. Újra érdeklődtem, majd utána egy sorban megírták, hogy nincs mód elállni a vásárlástól. Mindeközben telefonon sokkal közreműködőbbek voltak és arról is elkezdtünk egyeztetni, hogy akkor nem abban a típusban hanem egy másik kisebb fajtában keressünk egy másik kanapét az eredetileg megrendelt helyett. Ezt is megírtam e-mail-ben, hogy a vásárlástól nem állok el, nem éri őket veszteség. Ezután ismét hosszabb idő telt el amíg levélben nem kaptam semmi választ. Közben folyamatosan telefonáltam az ügyfélszolgálatukra és több e-mail-t is küldtem, hogy a módosított rendelési lehetőségre várom visszajelzésüket. Személyesen is bent voltam az áruházban és összeállítottuk a pontos paramétereket amire a módosítási kérelem vonatkozna. Majd a tegnapi napon ismét egymondatos választ kaptam, hogy amennyiben másik bútort szeretnék, a befizetett előleget (amely 160.000 forint!) elveszítem és a kiválasztott másik kanapét teljes vételi áron tudom megvásárolni. Nem szeretnék teljes mértékben elállni a vásárlási szándékomtól, partnerként keresném a közös megoldást mégis azt a választ kapom, hogy úgy vásárolhatok új terméket ha a másikra befizetett előleget teljes mértékben elveszítem.

Többször másnapra ígértek visszahívást ami nem történt meg.
A főnöknőt nem lehet elérni, számát mondták nem adhatják meg, csak e-mailen tudok vele kommunikálni. Mondtam, az e-mailekre nem válaszolnak vagy csak késedelmesen. Végül panaszomra a főnöknő azt üzente majd a jogászaik válaszolnak. Szóval a módosítás akkor történt amikor még nem volt gyártáson a bútor. Már másik lehetőséget néztek nekem az üzletben az először megrendelt kanapé helyett. És végül mégis elutasítottak. Mindössze annyit szeretnék elérni, hogy legalább az előleg egy részét beszámítsák ha rendelek új bútort. Másfél hónappal a kérést követően válaszolt ügyvédjük (!?) azt, hogy már az anyagot beszerezték. Bár erről a az anyagbeszerzésről nem tudtak a boltban, és az elutasításban sem írták. Az érv akkor elfogadható lett volna. Ha megtörtént volna az anyagbeszerzés, akkor miért nem méltatták válaszra százezrekért ott vásárlójukat? Most levelet írtam nekik, tekintettel a másfél hónapja húzódó egyeztetési folyamatra és a cég részéről képviselt álláspontra, a szerződéstől való elállás mellett döntöttem.
Nem sikerült semmilyen vevőbarát megoldást kialakítani a bolt részéről, így további bútor vásárlására nem tartok igényt áruházukban. Kértem, a tájékoztatásnak megfelelően a befizetésre kerül 160.000 forint előlegből a 30%-os nemteljesítési kötbér mellett, amelynek összege 100.500 forint, a számomra visszajáró 59.500 forint kifizetését. Százezer forintba került nekem az időhúzó magatartásuk, nem válaszolásuk, féltevezető hozzáállásuk. És rengeteg telefonálásba, plusz időre.
Üdvözlettel, Á.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

8 hónapja, január közepe táján tönkre ment a gázkazánunk, oly módon hogy se nem fűtött, se nem volt meleg víz, egyik pillanatról a másikra. Másnap hívtunk egy szerelőt, ő egyéni vállalkozót, aki pár nap múlva kijött, kitakarította a kazánt, és azt mondta a panel ment tönkre, újat kell venni. Vagy használtat tud 10 ezerrel kevesebbért vagy újat egy év garanciával, összesen 70 ezerért. A garanciásat választottuk. Másfél hónapot vártunk a panelre, közben rengetegszer hívtuk, hitegetett, miért és hol akadt el a dolog. Két kisgyerekünk van, a fűtést megoldottuk vegyes tüzelésű kazánnal, azért nem volt kellemes 15 fokban ébredni nap mint nap. Mivel meleg víz nem volt, rokonokhoz jártunk fürdeni. Persze nem csak a fürdéshez használnánk meleg vizet, de ez már nem is lényeges. Február 26.-án megérkezett az új panel. Aztán még aznap este, leállt a kazán, kiírt egy F7-es hibakódot, se meleg víz, se semmi. Ekkor már mérgelődtünk, ha már mennyi pénzünkben benne van és még mindig nem jó a kazán. Hívtuk a szerelőt, aki azóta sokszor volt nálunk (sokszor napokig tart elérni). A kazán állandóan bőg, ordít megy ha kell ha nem, és egyfolytában fütyül, sípol. Van amikor 5x egymás után kiírja az F7-et, hiába indítjuk újra. A szerelő volt hogy a tetőt nézte meg nem e befolyik a víz, volt hogy a szervizkönyvét elvitte másfél hónapra, mondván ez meghaladja az ő tudását, és szeretné át tanulmányozni. Volt hogy kicserélt benne egy tömítést, mert biztos az a ludas, amire azt mondta 2-3 ezer forint. De hiába cserélte ki azt is, nem lett jó. Utoljára kétszer jött el egymás után, mondván most már csak beállítási probléma van. De nem bírta megcsinálni. Ősz van, megyünk ismét a télbe. Mondtam a férjemnek, eddig kitartottunk, de látod nem jó, most már kérjünk mástól segítséget. Ajánlottak neki egy szerelőt, kijött, bemérte, azt mondta típushibás az új panel, a régit elvitte, megjavította, másnap visszahozta, beszerelte, és azóta jó a kazán. Egy nap alatt megjavította! Na ekkor felhívtam a régi szerelőt, elmondtam neki, hogy megnézettük, és most már jó a kazán. Ő felháborodott, és azt mondta, hogy neki is ez lett volna a következő, hogy az új panelről levette volna a trafót és rárakta volna a régire.

Amiket eddig leírtam, ezekből semmit nem tagadott, mégis sértésnek vette, hogy máshoz fordultunk. Azt mondta, hogy a felét tudja visszaadni a panel árának. Szerintem ez így nem jó, hiszen azért vettünk tőle garanciás terméket, és nem mi tehetünk róla, hogy hibás. Mikor a férjem felhívta, ugyanazt mondta, hogy a felét kifizeti, mert fél év garancia volt rá, ami már lejárt. Na ekkor sokalltam be. Hogy lett az egy évből fél év, és miért nincs erről egy jótállási jegyünk vagy valami. Belekerült nem kevés pénzünkbe, 8 hónapja várunk, és nem tudja megcsinálni. Önök mit tennének a helyemben, igazából ez lett volna a kérdésem.
Ágota

ui: Mis szeretnénk megegyezni a Termomax gázkazánunkkal kapcsolatosan, immáron 8 hónapja húzódó problémánkról. Az ajánlatunk az lett volna, hogy nem kérjük vissza sem a karbantartás, szerelés, tömítés árát, sőt kártérítéssel sem élnénk, csupán az új panel árát (70.000+ szerelés 10.000.-, összesen: 80.000 Ft) szeretnénk visszakapni. Becsapva érezzük magunkat.

Tisztelt Selmeczi Úr!

Nagyon megörültem, ahogy a levelét olvastam, hiszen becsapva érzem magam, és ahogy mondja már sok pénzről van szó. Tegnap többször hívtam a vállalkozót, végre felvette a telefont. Elmondtam, hogy nem tudjuk elfogadni a panel árának a felét, mire azt mondta rendben van és le akarta tenni a telefont. Megkértem hogy várjon, s nagy vonalakban felolvastam az Ön tanácsait. Mire nevetett egyet és azt mondta, mindenki a fogyasztóvédelemmel jön, és hogy neki is vannak jogai, nyugodtan menjek akár a Kamarához vagy a Békéltetőkhöz… Köszönöm a válaszokat és a segítségét!

Kedves Selmeczi Úr!

Tájékoztatni szeretném arról, hogy mi lett az ügy vége. A szerelő átvette az ajánlott levelet, majd felhívott, hogy szeretne akkor eljönni, időpontot egyeztettünk. Tegnap sor került a találkozóra, s a vállalkozó felajánlotta, 70.000 forintot visszaad, mert ennyibe került a panel. Szóval köszönöm a folyamatos megerősítéseit, mert Ön nélkül, már feladtam volna régen.
Kívánom, hogy tovább is segítsen másoknak akik hasonló helyzetbe kerülnek. Szép napot kívánok és köszönet mindenért!
Ágota :-)


Tisztelt Fogyasztóvédők!!

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!!

Engedje meg, hogy ügyfele levelével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztassam:
Először is engedjék meg, hogy sajnálatomat fejezzem ki, amiért ügyfelük kellemetlenségeket szenvedett szolgáltatásunk igénybevétele közben. Az xxxx-es fuvarlevélszámú küldeményt úgynevezett standard szolgáltatással adták fel, mely egy közúti nem kiemelt szolgáltatás. A szolgáltatás azt tartalmazza, hogy a beérkezés napján a megadott címen megkíséreljük leadni a küldeményt 9 és 18 óra között. Valóban az első esetben címproblémát jelzett a futár, pontosabban azt, hogy szeretne telefonszámot kapni a küldeményhez., mert hiába csengetett.
A telefonhívást nem tartalmazza szolgáltatásunk alapértelmezésben, de a futár szerette volna mindenképpen leadni a küldeményt, ezért kért hozzá telefonszámot. Ilyen esetben - amennyiben címproblémát jelez a futár - automatikus levél is szokott menni a címzettnek, hogy lehetőleg vegye fel velünk a kapcsolatot. Az ügyfél telefonon azt jelezte, hogy következő munkanap 15 és 16 óra között nem lesz a címen. Rendszerünk alapján a kéréshez mérten a futár megjelent a címen, és a futár elmondása alapján csöngetett és telefonált, de nem kapott választ. Ügyfelük újra jelezte ügyfélszolgálatunkon, hogy másnap lehetőleg 16 után vigyük a csomagot, melynek megfelelően sikeresen leadtuk a küldeményt. A szolgáltatás három kiszállítást tartalmaz, melyet három egymást követő munkanap kísérelünk meg. Célunk a csomagok célbajuttatása, és külön kérésre negyedik kiszállítást is vállalunk, melyre nem számítunk fel plusz költséget.
Az ügyfélszolgálat minden ügyfélkérést, minden esetben továbbít az illetékes osztálynak, és a kéréseknek igyekszünk eleget tenni, viszont sok csomagot visz futárunk, nem tud mindig minden kérésnek megfelelni, de azon vagyunk, hogy lehetőleg mindent teljesítsünk. Rendszerünk alapján felénk a feladó fizette a fuvarköltségeket. Ezek alapján a feladó áll velünk szerződésben. Amennyiben az ügyfelük panasszal kíván élni a továbbiakban is a feladóhoz kell fordulnia, akinek a helyi UPS irodát kell megkeresni a problémájával. Megértésüket köszönöm! Az esetleges kellemetlenségekért az ügyfél szíves elnézését kérjük!
Üdvözlettel: V.A., Ügyfélszolgálat vezető, UPS Magyarország Kft.

Tisztelt Selmeczi Úr,

Újabb ügyben kérem javaslatát, segítségét.
Édesanyám egy webshopon keresztül megrendelt 4db konyhai széket. A rendelést a cég visszaigazolta, édesanyám a vételárat elutalta, de azóta teljes csönd. E-mail érdeklődésre nem reagálnak, tájékoztatás nincs. A megadott telefonszám nem elérhető. Az eladó tehát nem teljesít. A legbosszantóbb a nem tájékoztatás. Igyekszem az előzményeket mellékletként megküldeni Önnek. Kérem javaslatát, mi a teendő ilyen ügyben?
Köszönöm, Attila

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A termék szállítása kommunikációs hiba miatt maradt el. A futár cég 80*80*80 cm-ig vállal szállítást és így a csomagokat nem vették fel, viszont erről jelzést sem kaptunk. (A doboz mérete, amelyben a székek vannak 95*45*40 cm-sek!) Amikor a vevő jelezte, hogy a megrendelt áru még nem érkezett meg, azonnal utána néztünk a dolognak és másik cégnél szállítást rendeltünk. A termékek, mert hogy kettő dobozról van szó, a mai napon elszállításra kerülnek a Nyíregyházi főforgalmazó raktárából és a holnapi napon kell, hogy a vevő átvegye. A szállítás visszaigazolásáról az e-mailt csatolom: A megrendelés teljesítése így megtörténik, a kommunikációs hibáért a vevőtől elnézést kértünk. A számlát és a jótállási jegyet a jövő héten postázzuk a vevő címére.
Üdvözlettel: Bútor ShopCity

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Segítségüket szeretném kérni. Olyan problémám van, hogy augusztus 22-én megérkezet,az emag-tol a tablet, amit a kisfiam születésnapjára rendeltem. A csomag kibontását követően kb. félórát működött is a tablet, aztán nem reagált az érintő képernyője semmire. Én még aznap kitöltöttem az emag kapcsolattartó oldalán egy visszaküldési űrlapot, amire az a válasz jött, hogy jóváhagyták a kérelmem,és hogy hamarosan felveszi velem a futár a kapcsolatot,és elszállítja. Vártam csak vártam, de nem kereset senki. 2-3 nap múltán megint csak írtam nekik, mire 2 nap múlva írtak, hogy kellene a visszaküldési azonosító, vagy valami információ,hogy be tudják azonosítani az ügyet. Azonnal írtam is vissza. Mire megint csak 2-3 nap múlva én írtam nekik, hogy ugyan már mi van, erre ők elnézést kérve, nem tudják miért nem vitte még el a futár címszóval válaszoltak és hogy fel vették a futárszolgálattal a kapcsolatot, és hogy a napokban keresni fog a futár. Ma szeptember 2 van és senki nem ír, nem hív engem a tablet becsomagolva várja a futárt, aki még mindig nem jelentkezet. Nem tudom mi tévő legyek, egy kisgyermek álmát szerettem volna teljesíteni, de így utólag már bánom,hogy az emag-tól vásároltam, bízva benne, hogy ez egy megbízható cég. Másikat sajnos nem tudok venni neki,sajnos nem rendelkezem olyan anyagi helyzettel. Erre a tabletra is hónapokig jártam hétvégenként dolgozni. Szóval el tudják képzelni milyen csalódás a kisfiamnak és nekem is ez, és nem tudok mit tenni.
Kérem segítsenek! Köszönettel: egy elkeseredett anyuka.

Tisztelt Uram, ma jött a futár a csomagért..:) Ezen már akkor túl vagyok, remélem mielőbb vissza is fizetik az árát most már. Köszönök mindent!! :)
Tisztelettel: Melinda


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Vásároltam egy boltban egy fali led lámpát a fürdőszobába 2016.07.07-én ami kb. két hétig világított aztán villogott majd elhalványult és többé nem adott fényt. Visszavittem a vásárlás helyére augusztus 5-én, jegyzőkönyvet vettek fel, azt mondták bevizsgálják és ha kérem garanciában kicserélik. Mondtam, hogy igen olyant szeretnék ami világít. Azt ígérték, hogy egy héten túl lesz ebből valami, ők holnap-holnapután elküldik. Két hét múlva érdeklődtem, mert nem jelentkeztek. Azt mondták, hogy kicserélik (biztos hibás volt a termék) és jön a csere, de ez a típus nincs a gyárba és kb. két-három hét mire megérkezik.
Következő munkanap bementem és személyesen érdeklődtem mi a helyzet. Mert sötét a fürdőszobám és sürgős lenne a világítás. Ismét megkérdezték a gyárat: kiderült kb. két hét múlva jön a termék. Aztán ismét visszamentem, mondtam mivel ilyen hosszú a várakozás szeretném visszakapni a termék árát és veszek egy másik, jó lámpát. Azt nem lehet - mondták, mert én cserét kértem amikor visszahoztam és nem az árát kértem vissza. És egyébként sem tudják visszaadni mert nincs a készletükön mert már elküldték a gyárba. Mondtam jó akkor én most veszek egy új lámpát és ha megjön a csere akkor annak az árát adják vissza. Hát ez sem tetszett nekik, mert "ilyent nem szoktak csinálni".
Most már lassan a harmadik hét is eltelik és nincs lámpa, sötét van.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes komolyabban reklamálnom a bolt vezetőségénél és ragaszkodni ahhoz, hogy visszaadják a termék árát, vagy erre így már semmi esélyem sincs meg kell várnom mire megjön a csere?
Köszönettel, Zs., Székesfehérvárról

Tisztelt Uram!

Pénteken (08.26.) ismét elmentem a boltba az Ön levelében írtakkal felvértezve. Miután már megismertek és továbbra sem érkezett meg a gyárból a garanciális cserés lámpa, viszonylag simán visszaadták a vételárát. A "főnökasszony" engedélyére volt szükség, mivel továbbra is az áruházi készlet vezetés problémája volt az ok a nem visszafizetésre. Köszönöm gyors válaszát, így megoldódott a gondom.
Üdvözlettel: Zs.


Tisztelt Fogyasztóvédő és Érdekszövetség Alapítvány!

A következő problémával fordulok Önökhöz:
2014. őszén betörtek üzletembe, amely során a bejárati ajtó megrongálódott. A csömöri szervizt hívtam fel a javítás miatt, akik ki is jöttek, a munkát elvégezték, számlát is adtak. Még a munka elkészülte előtt (amikor csak felmérték a munkát), érdeklődtem a tulajdonosnál, hogy mennyibe kerülne egy új, komolyabb szerkezetű ajtó, milyen lehetőségek vannak stb. Amikor a javítási munkálatok folytak (az ajtó zárszerkezetét cserélték ki) nem voltam a helyszínen, de az alkalmazottamra bíztam mindent (előre odaadtam neki a megbeszélt összeget). A munka végén azonban az Ablakgyógyász Kft. tulajdonosa átadott egy külön számlát 150.000 forintról, ajtó előleg címen. Mivel volt számla és az alkalmazottam tudta, hogy érdeklődtem egy új ajtóról, jóhiszeműen átadta ezt az összeget is.
Még aznap, amikor tudomást szereztem az esetről, felhívtam Kelemen Lászlót, a tulajdonost, és visszakértem a pénzt, hiszen NEM rendeltem semmilyen ajtót: nem kaptam sem szöveges, sem képes/rajzos ajánlatot sem árról sem kinézetről, sőt még szóban sem egyeztünk meg. Ő erre közölte velem, hogy számára roppant kínos az eset és a beszélgetés is, és különben is úton van, majd visszahív. Azt is hozzátette, hogy rögzíti a beszélgetést. Egyszer sem hívott vissza sem ő, sem semelyik alkalmazottja.
Többszöri hiábavaló keresés után egyszer tudtunk beszélni 2015 márciusában, de mivel nem értettünk egyet, kértem, hogy térjünk át írásos formára, amelyet mellékelten elküldök Önöknek. A levelezés így ért véget, azóta sem tudunk semmit sem a pénzről, amelyet másfél év után azért szeretnék visszakapni. Kérem segítségüket ennek az ügynek a megnyugtató lezárásában.
D., egyéni vállalkozó


 

 
 

Kezdőlappp   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelekek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére

 

h