Figyelem

Az alább közölt levelek véleményt tartalmaznak, azok valóságtartalmáért a szerző felel. Természetesen helyt adunk az esetekben érintett cégek, intézmények válaszainak is. Felhívjuk a panaszosok figyelmét, hogy amennyiben valótlant állítanak egy adott céggel kapcsolatban (melyet alapítványunk nem tud ellenőrizni), az hitelrontásnak minősül és ezekért a felelősséget a valótlan adatot közlő személy vállalja. A weboldalt üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett panaszos leveleket és a válaszokat - azok tartalmának megváltoztatása nélkül – rövidítse és korrektúrázza.

Levelek [Új]

Levelek - 26

Levelek - 25

Levelek - 24

Levelek - 23

Levelek - 22

Levelek - 21

Levelek - 20

Levelek - 19

Levelek - 18

Levelek - 17

Levelek - 16

Levelek - 15

Levelek - 14

Levelek - 13

Levelek - 12

Levelek - 11

Levelek - 10

Levelek - 9

Levelek - 8

Levelek - 7

Levelek - 6

Levelek - 5

Levelek - 4

Levelek - 3

Levelek - 2

Levelek - 1


ÍRJON NEKÜNK

 


Tisztelt Fogyasztóvédők!

Mit tehetek, amikor egy szolgáltatást nyújtó cég a honlapján a megadott áraktól drágább árakat alkalmaz a gyakorlatban?
Konkrétan egy gyermek élményfodrászatról van szó, amelyet weboldaluk alapján kiválasztottunk és április 19-én délelőtt elmentünk a gyerekkel. Majd amikor megtörtént a szolgáltatás akkor magasabb árakat számolt fel a tulajdonos. (Csatolom a nyugtát és a weblapképet.)
Ezt szóvá tettem, mire közölte a főnök hogy tudja hogy eltér a weboldalán lévő áraktól, de ez őt nem zavarja, mert az üzletben ki van függesztve az új ár. Illetve hozzátette, hogy miért nem kérdeztem rá telefonon, hogy a honlapon megadott árak jók-e!
Kifizettem a kért összeget és finoman jeleztem a tulajdonosnak, hogy szerintem ez megtévesztés. De mivel a gyerek előtt nem akartam kellemetlenséget, így nem erősködtem tovább. Nagyon zavar a tulajdonos hozzáállása.
Üdvözlettel, Zita

Cég neve: Családi Hajazoo, weboldal: www.hajazoo.hu
Címe: Új Buda Center 1117 Budapest, Hengermalom u.19-21. (Posta mellett.)


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Segítséget szeretnék kérni Önöktől.
Röviden vázolnám a problémámat: Lányom esküvőjére készülök, és nászajándékba szerettem volna adni 2 db Zsolnay teás poharat kistányérral. Mivel a pohárra a monogramokat, a tányérra az esküvő dátumát szerettem volna ráíratni, ezért leutaztam Pécsre, a Zsolnay mintaboltba, ahol megrendeltem a kívánt terméket.
A megrendelésemet egy hölgy vette fel, aki elmondásom alapján írta le, mit kérek, nem volt sem minta, sem séma. Majd elkészült a megrendelt darab, amely számomra esztétikailag erősen kifogásolható volt.

Én az esküvőre értéket, szép emléket szerettem volna adni, ezért gondoltam a neves Zsolnay márkára. Látható, a felirat, főleg a tányéron a dátum nem követi a tányér ívét, holott ezt kértem. Úgy gondolom igénytelen a munka, a Zsolnay hírnévhez nem méltó.
A kérdésem az, jogos-e az észrevételem, élhetek-e reklamációval?
Megértésüket, és segítségüket előre is köszönöm: Judit

Tisztelt Uram!

Köszönöm a gyors válaszát és intézkedését! A márkabolt jelentkezett, ingyen és bérmentve újra elkészítik a rendelésemet :-).
Csatolom az eredményeket, amely már tényleg szép.
Üdvözlettel, Judit


Tisztelt Fogyasztóvédő és Érdekszövetség Munkatárs!

2017.03.12-én átvettem és kifizettem egy szemüveget, de előre szóltam megosztott számlát kérek. Közölte velem az Ofotért, csak utólag tud megosztott számlát adni - az egyiket a munkáltatóm címére, a másikat az egészségpénztárom címére kértem.
1 hónap elteltével még nem történt semmi, így felhívtam a vevőszolgálatot, hogy megreklamáljam a számláimat. Nem voltak készségesek, de az ügyintézőtől ígéretet kaptam, hogy ír a könyvelésre - várjak tovább türelemmel. Én meg csak várok és mérges vagyok mert nem értem, ha már kifizettem a szemüvegem árát, miért kell hónapokig várni, hogy elszámoltathassam a szemüvegem árát. Nem értem, miért nem állíthat ki a mai világban a bolt számlát. Jelenleg semmilyen számlám nincs a szemüvegemről, csak egy adatlapot kaptam.
2 hónap múlva ha baj van a szemüvegemmel be tudom egyáltalán bizonyítani, hogy náluk vásároltam? Vagy egyáltalán fogok kapni valamikor is számlát? Az Ofotért csak hiteget.
Üdvözlettel F.

Tisztelt Selmeczi Úr!

Köszönjük megkeresését! A levél íróját biztosítottuk arról, hogy az adott számlabontás hamarosan megérkezik üzletünkbe. Jelen megkeresésük kapcsán felhívtuk az érintett szaküzletünket. Az ott dolgozó kollégáink arról tájékoztattak minket, hogy a mai napon megérkezett üzletbe az igényelt bontott számla és értesítették Vásárlónkat. Sajnálatosan a szaküzleteinkben csak és kizárólag tételszerű és nem forint szerinti bontásra van lehetősége kollégáinknak, viszont sok esetben a 50/1999. (XI. 3.) EüM (rendeletben meghatározott képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveg, amely keretből és két lencséből áll) miatt szükségessé válik az, hogy központilag bontsuk meg a számlákat, úgy, hogy az az elszámolást is természetesen lehetővé tegye.
Annak ellenére, hogy társaságunkat a számlák bontására semmilyen törvény nem kötelezi, igyekszünk ezzel is segíteni Vásárlóinknak és a kéréseiknek megfelelően mielőbb teljesíteni. A számla/nyugta hiányában a Vásárló természetesen igazolhatja vásárlását a termékhez (szemüveg) kiadott jótállási jeggyel vagy más vásárlást igazoló dokumentummal. Reméljük levelünket megértéssel olvassák és szükség esetén a jövőben is felkeresik majd vevőszolgálatunkat.
Üdvözlettel: Ofotért Kiskereskedelmi Vevőszolgálat

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Az ékszer tv-én keresztül vásároltunk gyűrűt és medált. A tájékoztatóra az volt írva,hogy 18 karátos fehérarannyal van futtatva. Mikor megkaptuk megnézettük egy ékszerész szakemberrel, aki megállapította, hogy bizsu az egész. Tehát jól átvágtak bennünket. Gondolom az országban más vásárlókat is átvágnak, nemcsak minket.
A webáruház címe www.ekszertv.hu (1012 Budapest,Márvány utca 17.) Megkérem önöket, ha lehetne orvosolják a problémánkat!

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Ügyfélszolgálatunk felvette a kapcsolatot a vásárlóval, és tájékoztatta, hogy ékszereink olyan aranyozási eljárással készülnek, melyet ékszerész nem tud kimutatni. (sic!)

Továbbá ügyfelünket arról is tájékoztattuk, hogy amennyiben a megrendelt termékekkel nem elégedett, lehetősége van a csomag visszaküldésére, mivel cégünk minden termékre a csomag átvétele után 30 napos visszaküldési garanciát biztosít. Ő elmondása alapján élni fog ezen lehetőséggel.
Üdvözlettel: Ékszer TV Ügyfélszolgálat

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Mai napon vásároltam a Lidl Veszprémi áruházában a képen látható műanyag virágcserépből és alátétből két darabot. A szórólapban szereplő fényképen látható, hogy a cserepet alátéttel együtt hirdetik, és a boltban is így került kiírásra.
Fizetés után szembesültem a ténnyel, hogy az alátétet is ugyanolyan áron felszámolták, mint a cserepet. Tehát 1.499 Ft a cserép és 1.499 Ft az alátét is külön-külön. Méreténél fogva is furcsa, mivel az alátét lényegesen kisebb, mint a cserép. Megtévesztésnek tartom, és megkárosítva érzem magam. Kérem segítsenek, hogy mit tudok tenni ilyen esetben. Megértésüket és segítségüket előre köszönöm! MS

Tisztelt Alapítvány!

Köszönjük üzenetét!
Amennyiben lehetséges, a vásárlóval személyesen is felvennénk a kapcsolatot. Ha erre nincs mód, kérjük az alábbi választ továbbítsák a részére. Szeretnénk elnézést kérni a veszprémi boltunkban keletkezett kellemetlenségért! Kérjük jelezzen vissza melyik veszprémi üzletünkben vásárolt, hogy az Ön által leírtakat továbbíthassuk az illetékes értékesítési vezetőnek, aki átbeszéli ezt a dolgozókkal, hogy a jövőben ez ne fordulhasson elő újra.
Kérem, 3 napon belül fáradjon vissza a blokk felmutatásával a boltunkba és forduljon bizalommal a bolt vezetőjéhez. Még egyszer köszönjük, hogy eljuttatta hozzánk észrevételét, és reméljük, hogy cégünknek a jövőben is bizalmat szavaz! Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!
Üdvözlettel: Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.

Üdvözlöm!

A szállodákkal kapcsolatban szeretnék egy észrevételt jelezni, azok közül is a Danubius szállodaláncra főként. A weboldalukon feltüntetett csomagajánlatok egyikére sem lehet alapozni. A lefoglalni kívánt csomagokat nem a feltüntetett áron kívánják értékesíteni, hanem egy jóval, akár 20.000.- Ft-tal magasabb áron! Ezt felháborítónak tartom, hogy gyakorlatilag hülyítik az oda látogatót. A szállodák arra hivatkoznak, hogy folyton mozgásban vannak az árak. Valóban minden nap más árat igazolnak vissza, akár ugyan arra az időpontra vagy pár nappal későbbre.
Nincsenek fix árak!
Pedig a weboldalukon fix időszakra meghirdetett csomagárak vannak! Tapasztalatom szerint egyre sűrűbben csinálják más szállodák is. A kuponos oldalakon foglalt árakkal hasonlóan tesznek, ár különbözetet kérnek a helyszínen. Mondván már nem érvényesek azok az árak. A következő az lesz, hogy érkezéskor ennyi, távozáskor meg már annyi?
Üdvözlettel: A.

Tisztelt Alapítvány!

A Danubius Zrt. részére 2017. március 27-én, A. képviseletében küldött levelére az alábbiakról szeretném tájékoztatni: A Danubius Zrt. által üzemeltett www.danubiushotels.hu weboldalon az ajánlatok között kerülnek feltüntetésre az éppen aktuális csomagajánlatok. Az ajánlatok ára előtt minden esetben feltüntetésre került a „min.ár” megjelölés, azaz minden esetben rögzítésre kerül az adott csomagra érvényes legalacsonyabb ár.
Az árak az aktuális foglaltság, a szobatípus, egyágyas- kétágyas elhelyezés, a foglalás időszaka (hétköznap-hétvége, kiemelt időszakok), illetve fizetési és lemondási feltételek függvényében változnak. Hivatkozva arra, hogy az áraknál minden esetben rögzítésre kerül, hogy a feltüntetett csomagra foglalható minimum ár, a fogyasztó észrevételét nem tartjuk megalapozottnak. Kérem, a jelen levelemben foglaltakat a fogyasztó részére megküldeni szíveskedjen azzal, kérése esetén a szobafoglalásunk a 06-1-8899999-es telefonszámon szívesen segít a minimum áron történő foglalás elérése érdekében.
Tisztelettel: Danubius Szállodaüzemeltető és Szolgáltató

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Interneten rendeltem egy terméket, de nem volt rajta sem a származási hely, sem a forgalmazó feltüntetve. A termék silány minőségű volt, teljesen más anyagból készült, mint ami a hirdetésben és fényképen szerepelt, illetve ahol látható volt és a mérete sem stimmelt (megtévesztés).
Azonban nem tudok elállási jogommal élni, mert a honlapon nincs feltüntetve a visszaküldéshez szükséges postacím (az e-mailben más címet használnak, mint amelyik feladóként szerepelt a csomagon) és ugyan e-mailben tudomásul vették az elállási szándékomat, de címet nem küldtek el többszöri kérésemre sem, ahova vissza tudom a terméket küldeni. A céget a fogyasztóvédelem is megbüntette már és sokan csalóknak titulálják az interneten őket, mert azóta sem kapták vissza a pénzt a visszaküldött termék után, vagy nem vették azt vissza.

Üdvözlöm!

A terméket a 3527 Miskolc József Attila út 74 szám alá, a www market Kft. címére lehet visszaküldeni. Kérem a csomagban helyezzék el a bankszámla adataikat ahová a termék árát átvétel után vissza tudjuk utalni!
Üdvözlettel, Sz. Csaba, www market Kft.

Tisztelt Címzett!

A tegnapi napon (03.26.) az Árkád bevásárló központban a Főzelékfalónál vásároltam. 1.550 Ft-ot kértek egy adag tökfőzelékért és feltétként ráraktak egy kanál sertéspörköltet. A falon feltüntetett árakkal bárhogyan számolok, nem jön ki ez az összeg. A cégnek a honlapján nincs feltüntetve e-mail elérhetőség.
A weboldalon nincs impresszum sem. A személyzet viselkedése minősíthetetlen, már mellékes is. A blokk természetesen meg van, tehát rendelkezésükre tudom bocsátani.
Köszönettel! Judit


Tisztelt Fogyasztóvédő!

A következő ügyben szeretnék segítséget kérni önöktől. 2017.01.23.-án vásároltam egy autóalkatrészt az UNIX gyöngyösi kirendeltségéből 68.230 Ft értékben. Még aznap kiderült, hogy hibás az alkatrész, másnap vissza is lett küldve részletesen leírva hogy mi a gond (erről készítettek jegyzőkönyvet). Jeleztem azt is, hogy szeretnék élni a vásárlói jogommal és szeretném ha visszafizetnék a pénzemet, hiszen 3 napon belül visszaadtam az árut. Az árut most pár napja visszajuttatták hozzám ,mindenféle elutasító vagy más jellegű dokumentum nélkül. 2 hónap alatt idáig jutottam velük, magyarul leráztak mindenféle indoklás nélkül. Azt hiszem elég türelmes voltam velük , 68.230 Ft-ot kifizettem , de elég becsapottnak érzem magam ez után. Próbáltak azzal érvelni,hogy gyári alkatrész és tőlük sem veszik vissza, de úgy gondolom ez nem az én gondom,hiszen én tőlük vásároltam és nekik fizettem.
Kérem segítségüket ebben az ügyben , hogy hozzájuthassak a pénzemhez.
Üdvözlettel: Róbert

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

2017.03.22-én írt levelére ezúton válaszolok, melyben L. Róbert gyöngyösi kirendeltségünkön vásárolt termék jótállási ügyintézésével kapcsolatban írt panaszát továbbította társaságunk felé.
L. Róbert Úr GG17/1840 számlaszámon 2017.01.23-án vásárolt a gyöngyösi kirendeltségünkön egy Citroen gyári nyomásszabályozó szelepet. Tette ezt a nálunk korábban L. Róbert egyéni vállalkozó nevén regisztrált vevőkódon. Mivel vállalkozóként szolgáltuk ki, rá a közöttünk 2013.03.27-én kötött Általános Kereskedelmi Keretszerződésben leírtaknak megfelelően jártunk el, jótállási panaszát is az ebben leírt módon vizsgáltuk ki.
Az Unix Autó Kft.-nél nagyon büszkék vagyunk arra, hogy partnereink elégedett visszatérő vásárlóink. Minden eddigi hivatalos panaszt vevőink elégedettségével zártuk le, a néhány Békéltető Testület előtti egyeztetés mindegyike pozitívan zárult.
Ebben az esetben is az lebegett szemünk előtt, hogyan tudnánk egy a környék meghatározó szervizének problémáját kielégítően orvosolni. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a kérdéses alkatrészt a vevő számára jóváírjuk annak ellenére, hogy erre a köztünk lévő keretszerződés nem kötelezne bennünket. A mai nap reggel megtörtént a jóváírás és visszaadtuk L. Róbert Úr pénzét, aki egyébként a panasztétel óta már több alkalommal is vásárolt nálunk.
Bízunk benne, hogy ezzel az esettel is bizonyítékát adtuk annak, hogy az Unix Autó Kft. számára rendkívül fontos a vásárlók elégedettsége. További szép napot és minden jót!
Üdvözlettel: Unix Autó

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Köszönöm a közbenjárásukat az ügyben, valóban rendeződött a dolog!
Róbert


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2017. március 20-án érkeztem vissza Dublinból Budapestre és vettem fel a parkolóból a gépkocsimat a Holiday Litenál, tehát a legújabb parkolójában a Budapest Airportnál. Láttam már rossz és nagyon rossz példákat, de a Budapest Airporté mindet alulmúlja és a pocsék kategóriát képviseli. Szép magyar módszer szerint duplán lehúzzák az ügyfelüket ha a rendszerük nem ismeri fel a rendszámot a behajtásnál és nem készült nyomtatott papírral az ügyfél.
Mindez 2017-ben!
Ezt le is írják az e-mailjükben hogy védve legyenek, de ettől még szerintem ez nem egy előrehaladott hozzáállás.
Ezen felül pár negatív észrevétel csak úgy felsorolva:
- Mikor fizetni szeretne az ember a hitelkártyát nem fogadják el. Van lehetőség rá, de a fizető termináljuk csak dolgozik, dolgozik és végül kiírja, hogy nem érvényes a kártya, ami nem igaz.
- A Sztornó gomb nem működik, tehát ha a parkoló szelvényt elnyelte a rendszer akkor az benne marad.
- Telefonszám probléma esetére nincs kihelyezve, szóval hibát nem lehet jelezni.

Ha lehetőséget látnak arra hogy az online vásárolt parkolás legalább kis részét vissza tudjam igényelni - mert ugye a Budapest terminál szabályai szerint én azt csak kifizettem, de nem vettem igénybe - kérem segítsenek. Valamint, hogyha látnak esélyt arra hogy legalább a töredéke működjön annak amiket a terminál parkolóban felsoroltam, az is nagy előrelépés lenne.
Üdvözlettel, Zoltán

Tisztelt Alapítvány!

Köszönjük levelüket, melyet illetékességből továbbítottam az érintett területnek megválaszolásra. Válaszunk megadásáig, szíves türelmét kérem!
Köszönettel, Senior parkoló koncesszió és kereskedelmi utasszolgáltatások koordinátor,
Budapest Airport Zrt., BUD Nemzetközi Repülőtér
Tisztelt Selmeczi Balázs!
Ezúton tájékoztatom, hogy a panaszos részére visszatérítettük a reklamált összeget!
Üdvözlettel, Budapest Airport Zrt., Kereskedelmi üzletág, BUD Nemzetközi Repülőtér

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Kérném segítségüket a következő ügyben. Próbálok tárgyias maradni, hiszen minden információt a lenti levelezésből ki tudnak szűrni. Az országunkban működő legnagyobbnak mondott "diszkont" légitársaság ugyanis a fogyasztókat megtéveszti, s a számukra a vevőcsalogatásként hirdetett bónuszokat, promóciós visszatérítéseket igen nehezen csak hosszas levelezés árán, de legutóbbi esetben nem is írja jóvá.

A konkrét panaszom a következő (Kronológiában):

 • 2016.04.04-én foglaltam szállást a Wizz Air 10%-kos promóciója keretében (a foglalás napján készített képernyőfotót mellékelem, melyen látható a 10%-kos akció, felhívás) 1.196 EUR összegben. Vagyis utazást követően 119.6EUR összeget kellett volna hogy jóváírjanak WIZZ számlaszámomon kreditben.

 • 2016.11.14-11.21-ig az utazás megtörtént a szállás ára fizetve lett

 • 2016.11.22-én a Wizz Air honlapján rögtön le is jelentettem hogy az utazás megtörtént és kérném a jóváírást (ennek egyébként automatikusan kellene működni, de eddig mindig csak külön levelezés hatására írták jóvá az előző összegeket is)

 • 2016.11.22-én kaptam is egy automatikus válaszüzenetet, miszerint a panaszom rögzítésre került (innentől kezdve ezzel a számmal lehet hivatkozni: xyz

 • 2016.12.15-én 59,79EUR összeget jóváírtak WIZZ számlámra, ez azonban pont a fele (5%) a hirdetett és kívánt összegnek

 • 2016.12.15-én ismételt levélben jeleztem a nem megfelelő eljárást és a hibás összeget

 • 2016.12.21-én erre az ügyfélszolgálattól már nem automatikus üzenet jött, hanem K. Kitti válaszolt (és bekérte azokat az adatokat amelyek már egyébként is rendelkezésre álltak..... a kért adatokat 2016.12.25-én ismét továbbítottam)

 • 2017.01.20-án K. Kitti válaszolt majd egy hónap telt el ismét, melyben felajánlották az elmaradt 5% jóváírását, melyet még aznap válaszlevélben elfogadtam

 • 2017.02.08-án ismét levelet írtam K. Kittinek, mivel közel 3 hétig nem történt ismét semmi, de válasz nem jött

 • 2016.02.26-án ismét levelet írtam, mivel már több mint 1 hónapja nem történt ismét semmi, válasz nem jött (pedig a Wizz Air ügyfélszolgálati szabályzata 30 napot ír a panasz megválaszolására, kezelésére, azóta válaszra sem méltatnak a jogos összeg jóváírása pedig nem történt meg).

 • 2016.03.09-én felhívtam az emelt díjas WIZZ-air ügyfélszolgálatot, ahol panaszomat a hölgy elég lekezelően fogadta (közel 14 percet azaz kb. 5.000 Ft-ot voltam hívásban). Jelezte, hogy ezzel ők nem foglalkoznak de kolléganőjének jelezni fogja, hogy írásban válaszoljon (ez a beszélgetés pedig ha igazat mondanak akkor rögzítve is van.....)

Azóta semmi nem történt (március vége van!), válaszra sem méltatnak. Sajnálom, hogy ilyen magukat érinthetetlennek tartó multi cégek, akik vevőcsalogatás gyanánt felelősségre vonás nélkül, megtéveszthetik a fogyasztókat, utasokat, mindenki felett állva működhetnek.
Nem az 59,79EUR összeg elmaradása és az eredménytelen emeltdíjas ügyintézés az ami indulatokat vált ki belőlem (hiszen ez a több hónapja tartó levelezés már önmagában nem ér ennyit), hanem az előbb írt tények, az emberek becsapása következmények nélkül! Várom segítségüket, válaszukat esetleges javaslataikat az ügyemben.

UI: kérem annyit tegyenek meg, hogy egy visszajelzést kapjak mielőbb, hogy megkapták és foglalkoznak az ügyemmel.........ne legyen az az érzésem mint a WIZZ-Air-nél.
Tisztelettel: Pál

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönöm, hogy felvette a kapcsolatot Ügyfélszolgálati Irodánkkal. Szeretném tájékoztatni, hogy K. Kitti kolléganőm már nem dolgozik nálunk, így én fogok az alábbi üggyel foglalkozni. Sajnálom, hogy ilyen hosszan elhúzódott ez az ügy. Örömmel tájékoztatom, hogy az utas Wizz számláján jóváírtunk 18.950 forint értékű kreditet. Bármilyen egyéb kérdés esetén kérem, forduljon hozzám bizalommal. További kellemes napot kívánok!
Üdvözlettel: T. Judit, CUSTOMER SERVICE DEPARTMENT | Wizz Air Hungary Ltd. (member of Wizz Air Group)

Tisztelt Selmeczi Úr!

Köszönöm szépen gyors és hatékony közreműködésüket az ügyemmel kapcsolatosan. Milyen érdekes, hogy egy napon belül reagált és még jóvá is írta a restanciáját a légitársaság.
A magánemberek észrevételeit, panaszait pedig egyáltalán nem kezelik megfelelően...
Tisztelettel és köszönettel: Pál


Tisztelt Fogyasztóvédelem, Hölgyem/Uram!

2015. augusztus 13-án vettünk egy Gorenje mélyhűtő szekrényt 3 év garanciával és 2 év kiterjesztett garanciával. 2017. januárjában (másfél év és rendeltetésszerű használat után) azt vettük észre, hogy a fagyasztórácsok rozsdásodnak. A rozsdafoltok nem felületi rácsöpögéstől származnak, mivel olyan helyeken is megtalálhatóak, ahol nem érintkezhet élelmiszerrel.
Ráadásul a fagyasztó műanyag fiókokat tartalmaz, így abban történik az ételek tárolása. Vannak képek, melyeket a hűtőrács aljáról készítettem, ahol szintén nincs érintkezési felület. Felvettük a kapcsolatot a Gorenje vevőszolgálati vezetőjével, aki megígérte, hogy kicserélik a készüléket. Miután nem jelentkezett, ismételten felkerestem, akkor már szó sem volt cseréről. Mivel egyáltalán nem vagyunk megelégedve a készülékkel, kértük, hogy adják vissza a pénzünket és szállítsák el. Két kisgyermek (1 és 2 éves) él velünk egy háztartásban, akiknek kiemelten fontos az egészséges, mérgező anyag mentes táplálása.
 Ismételt telefonálást követően nagy nehezen sikerült elérnünk, hogy kiküldtek egy szerelőt, aki a kérdéseinket válaszra sem méltatta, készített pár fényképet a készülékről (amiket mellesleg korábban már elküldtem a vevőszolgálati vezetőnek) és távozott, mondván, hogy megrendelik a hűtőrácsot és kicserélik. Ennek már 3 hónapja, azóta semmi hír. Segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel, MD

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

A telefonos beszélgetéskor arról tájékoztattam az ügyfelet, hogy a készült képeket elküldjük a gyártónak és amennyiben engedélyezik a cserét abban az esetben lecseréljük a készüléket. A gyár azonban a készülék cseréjét nem engedélyezte de a kérdéses rozsdásodni látszó rész cseréjét engedélyezték.
A kedves ügyfél azonnali cserét kért, azonban a fogyasztó csak abban az esetben kérheti a termék cseréjét, amennyiben az a kötelezettnek nem okoz jelentős többletköltséget a javítással szemben. Mivel a csere jelentős többletköltséggel járna a számunkra így termékcserét nem engedélyeztünk. Ezután ha jól emlékeszem akkor egy úr is felhívott és felháborodottságának adott hangot, hogy nem cseréljük ki a terméket. Neki is elmondtam a már előzőleg leírtakat,de nem igazán tetszett a válaszom.
A készülék rendeltetésszerű működését nem befolyásolják az elpárologtatón megjelent foltok. Az ügyfél panasza január 27-én érkezett hozzánk, melyre február 1-én válaszoltunk. Az ügyfél ezután a központi hibabejelentő vonalunkra február 7.én jelentette be a hibát. Az elpárologtató Március 7-én érkezett meg a szervizbe, mert sajnos a beszállító nem tudta időben prezentálni az elpárologtatót.
A szerviz legjobb tudomásom szerint tegnap március 20-án egyeztetett időpontot az ügyféllel a készülék elszállításáról, mert az alkatrész csere után a készüléket 24 óráig nyomáspróbázzák és az a helyszínen megvárni nem tudják.
Üdvözlettel: VEVŐSZOLGÁLATI VEZETŐ
 


Tisztelt civil Fogyasztóvédelem!

A Kikában vásároltam egy kihúzható kanapét amit házhoz szállítottak nekem 2017. 03. 4-én. A bontás után azt találtam, hogy be van repedve és össze van firkálva az ágynemű tartója. A párnák benne nagyon porosak. Nem tudom elhinni hogy ez egy új termék.
A vevőszolgálatukon kértem, hogy szeretném cserélni, de ők azt mondták, hogy csak javítani tudják. Szerettem volna hogy igazolják azt, hogy a termék új, és nem egy használt terméket szállítottak nekem. Erre el lettem utasítva, mert hogy nem akarják kikeresni a szállító papírt. Egy teljesen új terméket miért kell javítani? Azt megértem hogy ha használtam volna a termeket és a garancia időben megsérült akkor javítják a terméket, de ez egy teljesen új termékként lett nekem oda szállítva akkor miért csak javítást tudnak ajánlani. Teljesen becsapottnak érzem magamat.
A vevőszolgálaton még ráadásul azt mondták, hogy ha nem tetszik akkor nem kell többet a KIKÁ-ban vásárolni. Hát soha többet nem is fogok ott vásárolni. Azt is olvastam hogy a termék átvételekor ellenőrizni kell az állapotát, de a csomagolt termékeknél is így van? Akkor a vásárláskor hogyan ellenőrizzük hogy a termék milyen állapotban van?
A csomagolást ugye nem fogják engedni hogy kibontsuk. Írtam panaszt a panasz könyvbe, de nem tudom hogy mi a teendőm továbbá. Kicsi vagyok és nem tudok szemben állni egy ilyen nagy céggel. A törvény szerint hogy kellenem eljárni ezután? Várom hogy önök segítsenek rajtam! Köszönettel, Lola

Tisztelt Fogyasztóvédő és Érdekszövetség Alapítvány!

A vásárlóval felvettük a kapcsolatot a reklamáció kapcsán. Áruházunk raktárában nem volt készleten a termékből, ezért nem tudtuk neki cserélni a terméket. A mai napon másik árhuházunkból hozunk el 1db, a szóban forgó ülőgarnitúrát és a vásárlóval egyeztettek alapján 16:30-kor cseréljük a vásárló lakhelyén.
Üdvözlettel, kika Lakberendezési Kft.

Üdvözletem!

Két hete az M3 Outlet Budmil üzlethelyiségében vásároltam egy cipőt, amely 3 napi használat után (természetesen nem ugráltam pocsolyában, nem fociztam még csak nem is futottam benne) 2-2 helyen a ragasztásnál elvált. A terméket a mai napon 2017.03.03.-án 15:30 körül vissza vittem az üzlethelyiségbe, ugyanis a termékre cseregarancia érvényes. A kasszánál lévő hölgy elvette a terméket, megvizsgálta majd megkérdezte, hogy esetleg nem érte-e víz.
Mondtam neki, hogy 3 napig viseltem, egyszer reggel iskolába menet a szemerkélő eső rá esett. Majd közölte velem, hogy rá van írva a termékre, hogy nem vízálló, a garancia ilyen esetben nem érvényes. Majd felvette az adataimat, visszaadta a termék árát és közölte velem, hogy nem szeretné hogyha az üzletben vásárolnék legközelebb, keressek másik márkaboltot és megkért, hogy távozzak. Köszönöm neki, hogy adataimat bevitte a gépbe majd kitiltott az üzletből.
Remélem minél több emberhez eljut ez, ahogy remélem az egyik feletteséhez is! Köszönöm, hogy elolvasta, kérem ossza meg!
Tisztelettel: P. Zoltán

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Megkeresésére az alábbiakról tájékoztatom. P. Zoltán fogyasztó 2017.02.12-én a polgári outletben lévő budmil üzletben vásárolt egy budmil márkájú 30030183-001161-4200 modellszámú cipőt. A fogyasztó 2017. március 3-án reklamáció céljából visszavitte a megvásárolt terméket a budmil üzletbe. Az üzletvezető megvizsgálta panaszát és kártalanította a fogyasztót. A vételár visszafizetés után a fogyasztó szeretett volna másik cipőt vásárolni.
Ekkor az üzletvezető azt tanácsolta, amennyiben nem felel meg a budmil minőség számára, akkor érdemes lenne szétnéznie más üzletbe is. Ezzel a tanácsával jogsértést nem követett el. A fogyasztó és az üzletvezető másnap a félreértéseket tisztázta. Így lezártnak tekinthető a probléma.
Üdvözlettel: budmil Zrt.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Segítségüket szeretném kérni!
A szallas.hu-n foglaltam az Eplényi Apartmanháznál (8413 Eplény, Buzavirag utca 45.) szállást, de sajnos - írásban és telefonon is - vissza kellett mondanom a foglalást. A foglalási feltételekben és a visszaigazolásban is az állt, hogy az érkezés napjáig díjmentesen lemondható a szállás, de sajnos a szállásadó utólag nem így gondolja, ezért nem hajlandó visszautalni a foglalási díjat. Többszöri írásos (jelen panaszomhoz mellékelve) és szóbeli megkereséssel jeleztem a szállásadó V. István úr felé, valamint a szallas.hu dolgozói is felhívták a figyelmét, hogy jogos a kérésem, melynek legyen szíves eleget tenni de az úriember teljesen elzárkózik (elég modortalan stílusban).
Üdvözlettel: B. István

Tisztelt Cím!

B. István a foglalás napjáig nem keresett fel hogy lemondja a szállást! Mi hívtuk fel az érkezés napján estei órákba hogy miért nem jelentek meg akkor közölte hogy nem tudtak eljönni, erre a napra 2 főre kért szállást egy éjszakára! Sajnos túl későn lett tudomásomra hozva hogy a vendég ne érkezik meg! Így aznapra nem tudtam másoknak kiadni a szállást! Károm keletkezett azzal hogy nem mondta le időbe a szállást!
Négy éve üzemelünk mindenki előre korrekten szólt párt nappal hogy nem fognak megjelenni ezzel nincs semmi gond megszoktam köszönni hogy időbe szóltak, ennél az esetnél nem így történt! Az Úr tőlem napi szinten hívogatva kéri az 5.750 Ft-ot amit előre utalt!
Felajánlottam hogy bármikor leszállhatja ezt az összeget de vissza adni ezt az igen nagy összeget nem áll módomba. A Szállás.hu az esetet nem hiszem hogy feltüntetné bárhol is, mert ez nem rá tartozik, ha így lenne kitöröltetném magam. Többet nem fogok magyarázkodni az utalás miért nem történt meg. További szép estét, megyek a kisfiamhoz pancsizni, az összeget meg elutalom rászorulóknak!
Tisztelettel: V. István
Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönjük megkeresését.
A szállásadó által beállított lemondási feltételek alapján a foglalás az érkezés napjáig kötbérmentesen lemondható, ez az információ megtalálható a továbbított levelezésben is, ennek alapján tehát az Általános Szerződési Feltételek értelmében a vendég valóban jogosult az átutalt előleg visszafizetésére.
A lemondási feltételeket a szállásadók szabadon állíthatják be a rendszerünkben, az Eplényi Apartmanház tulajdonosa időközben módosította is a lemondási feltételeit, a jövőben tehát hasonló esetekben kötbér címén megtarthatja az átutalt előleget, ám ennek a foglalásnak a megtörténtekor még a kötbérmentes lemondás volt érvényben. A szállásadó és a vendég egymás közötti kommunikációjában, a telefonbeszélgetéseket és SMS-váltásokat illetően nem áll módunkban állást foglalni, mivel nem voltunk tanúi az esetnek, a kérdésnek ez a része a szállásadóra és vendégre tartozik. Amennyiben a továbbiakban bármikor segítségére lehetünk, kérem, forduljon hozzánk bizalommal, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.
Üdvözlettel: Szallas.hu Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő!

A VOLÁN utasainak a következő problémával kell szembesülnie.
Budapest – Adony távolsági viszonlyatban (60 km) mindig is távolsági buszokat állított be a Volán. (értsd. Állóhely nélküli csak ülésekkel felszerelt buszok) Viszont ezeknek minősége az utóbbi időben sajnos egyre rosszabb. Sőt rettentően koszos némelyik és igen jellemzően nem működő fűtéssel, vagy adott esetben légkondicionálóval.
Véleményem szerint az végképp tűrhetetlen, hogy egy külvárosi viszonylatra épített buszra cseréljék (állóhelyekkel ami ráadásul szabálytalan, hiszen úgy tudom, hogy ilyen távolságban nem utazhat álló utas). Tudni kell, hogy ezen a vonalon a budapesti Volán és a Tatabánya környéki KnyKK Zrt. is működtet buszokat, azonban mindkét cég buszai ezen járaton egyre rosszabb minőséget produkál.
Köszönöttel, V.Gabriella

Fogyasztóvédelmi Alapítvány Tisztelt Elnök Úr!

Társaságunkhoz megküldött, V. Gabriella által tett bejelentésre illetékességből az alábbi tájékoztatást adjuk. Autóbuszaink műszaki állapotának ellenőrzéséről, karbantartásáról műszaki szakszolgálatunk rendszeresen gondoskodik. Mindezek ellenére előfordulhatnak váratlan meghibásodások, azonban ezek elhárításáról lehetőségeinkhez képest azonnal intézkedünk.
A bejelentésben említett járatokat az ellátásért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azok utasforgalmi, szolgáltatási és menetrendi paramétereinek alapján az elővárosi szolgáltatási szegmensbe sorolta. Ennek megfelelően az érintett járatokon az ezen kategóriának megfelelő, új beszerzésű, nagybefogadó képességű autóbuszokat állítottunk forgalomba. Ezek az autóbuszok maximálisan megfelelnek a jogszabályi követelményeknek, illetve a társaságunk közszolgáltatási szerződésében szereplő szolgáltatás minőségi elvárásoknak.
A VOLÁNBUSZ Zrt. kiemelt célként kezeli, hogy járműállományát folyamatosan megújítsa és minden járat esetében az annak szolgáltatási kategóriájához minél inkább illeszkedő típusú járműveket közlekedtessen. Itt szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy az elmúlt évben közel 100 új beszerzésű autóbuszt állítottunk forgalomba, lecserélve a már minden szempontból meglehetősen korszerűtlennek számító járműveket. Kérjük, hogy az autóbusz műszaki állapotával kapcsolatos észrevételek (fűtés, légkondicionálás) kivizsgálása érdekében a hölgy legyen szíves konkrét adatokat (pontos időpont, járat) megadni, mivel ezek hiányában érdemi vizsgálatot lefolytatni nem tudunk.
Üdvözlettel: VOLÁNBUSZ Zrt., Értékesítési és Utaskapcsolati Iroda

Tisztelt Cím!

A március 19-án rendezendő Cesar Millan előadására a Viagogo oldalán rendeltem jegyeket, 2 db-ot, 16.891 Ft/db értekben. Miután megadtam a bankkártyámról az adatokat, a 33.782 Ft helyett 46.441 Ft-ot emeltek le.
Az E-Ticket kinyomtatása után láttam, hogy a jegy nem is az én nevemre szól és a jegy ára csak 10.900 Ft. Tehát 21.800 Ft helyett 46.441 Ft-ot fizettem. A Viagogo oldalán nem találok elérhetőséget, hogy hol tudnék panaszt tenni.
Tisztelettel: Vera


Tisztelt Fogyasztóvédők!

A Bp., XIV. kerületi, Thököly úton található CBA bolttal kapcsolatban írok önöknek. Először is a bolt termékeivel kapcsolatban lenne észrevételem. Évek óta oda járunk, és még nem volt olyan alkalom, hogy ne találtam volna olyan termékre, amelynek lejárt a szavatossága. A zöldség-gyümölcs kínálatuk valami rettenet, fonnyadt, öreg zöldségeket árulnak, a pékáru között gyakran találni az előző napról vagy még korábbról kint felejtett termékeket, de volt több alkalommal is olyan esetem, hogy lejárt tésztával, csokoládéval találkoztam. A boltban szocialista viszonyokhoz illő körülmények uralkodnak (kosz, hiányos a termékkínálat), az üzlet alkalmazottainak hozzáállásáról nem is beszélve, akik rászólnak az emberre, a gyerekemet meggyanúsítják, hogy "biztos lopni jött be"..., és számtalan bunkó beszólás, mintha nem ők lennének a vásárlóért, hanem fordítva. A környék lakói már utálnak oda belépni, de mivel nincs más bolt a közelben, ezért kénytelenek vagyunk odajárni!
Dióhéjban ennyi! Előre is köszönöm és várom válaszukat,
Üdvözlettel: Karin

Kedves Vásárlónk!

Az általam üzemeltetett CBA üzlettel kapcsolatban írt levelét megkapva az abban leírtakat kivizsgáltam. A felsorolt problémák miatt a boltvezetőjét megrovásban részesítettem és utasítottam a frissáruk minőségének azonnali javítására és a jövőben a termékek szigorúbb ellenőrzésére, az Ön által felvetett gondok maradéktalan orvoslására.
A belső vizsgálat során egy női munkatársat kénytelen voltam figyelmeztetésben részesíteni, valamint felhívtam figyelmét, hogy legközelebb súlyosabb szankciót leszek kénytelen alkalmazni vele szemben, mert elfogadhatatlan viselkedést tanúsít az üzletben. Sajnálttal vettem ki a leveléből áradó elutasítást az üzlettel kapcsolatban, ennek ellenére remélem, hogy a most hozott intézkedések rövid időn belül hathatósak lesznek, és Ön által is tapasztalhatóvá válnak.
Egyben szeretném megköszönni, hogy felhívta figyelmünket a problémákra.
Üdvözlettel: T. Imre, ügyvezető igazgató, CBA T.I. Kfc.

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

2016. december 8.-án a www.turania.hu webshopról rendeltünk egy pulóvert, amit a legyártás miatt előreutalással ki kellett fizetni. 2-4 hét határidővel ígérték a teljesítést. Január végén többszöri e-mail váltás és telefonbeszélgetés után kiderült, hogy a pulóvert egyáltalán nem készíttették el. Megállapodtunk, hogy nem választunk helyette más terméket, elállunk a vásárlástól és szeretnénk visszakapni a pénzünket.
Azt mondták semmi akadálya, pár napon belül visszautalják. Újabb hetek teltek el és nem kaptuk vissza a pénzünket, érdemben nem lehet velük beszélni, mert mindig annyit mondanak, hogy "elfelejtődött", majd utalnak... A Facebook oldalukról egyenesen letiltottak, az e-mailre nem válaszolnak.
Elfogyott a türelmünk! Mit tehetnénk? Kérem segítsenek!
Üdvözlettel: B.

Tisztelt Alapítvány!

A panaszos rendelését rendeztük, az általa rendelt termék kipostázásával, amit azóta ő át is vett a futárszolgálattól! A késedelmes teljesítés miatt, (ami sajnos kis szériás illetve kézműves termékeknél előfordul) küldtünk vásárlónknak egy 25%-os kedvezményre jogosító kedvezmény kupont!
Üdvözlettel. Turánia

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Van egy kis problémám egy interneten keresztül rendelt termékkel. A nevezet oldal http://www.easy-shop.hu/. itt rendeltem egy tabletet 2016.11.21-én. A termék meg is jött, pár napra rá csak a termék nem működött, nem kapcsolt be. Ezt tapasztalva fel is hívtam az oldalon megadott telefonszám alapján őket. Tudomásul vették, hiszen 1 év garancia van a termékre, mondták juttassam vissza. Én kértem tőlük garanciafutárt aki elviszi a terméket. A terméket a futár 2016.11.28-án el is vitte. Egy hónap várakozás után felhívtam őket, hogy mi van a megrendelt termékkel. Nem tudtak róla semmit.
Csak pár hét után hívtak vissza, hogy a termék javíthatatlan és nincs a raktáron olyan termék amit helyette elküldenének. A szerviz visszaküldte a terméket a boltba, kipróbálták és a hiba ugyan úgy fenn áll, így ők meg visszaküldték a szervizbe. Több telefonbeszélgetés után közöltem velük, hogy kérem vissza a pénzt vagy abban az árban keresek egy más terméket.
Egyenlőre semmi választ nem adnak, a terméket egymásnak ide-oda küldözgeti a szerviz meg a bolt húzva az időt. Minden telefonbeszélgetést rögzítettek (A szabályzatuk szerint 5 évig megőrzik), így rajta van minden,hogy mit beszélgettünk. Nem tudom,hogy ilyenkor mi a teendő ezért bátorkodtam írni. A termék amiről szó van "Lark Ultimate 8i 16GB 8" 3G Win 10 tablet". Ára:41.900FT Talán valaki tud ebben segíteni nekem.
Köszönöm előre is a segítséget. Tamás Zalaegerszegről.

Tisztelt Elnök Úr!

Ügyfelünk panasza rendezésre került. Elfogadtuk a szabott határidőn túli elállási igényét. A részéről befizetett br.41 900-Ft 2017.03.02.-án visszautalásra került.
Üdv, M. László, koordinációs manager

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A problémám véglegesen megoldódott, visszakaptam a termék árát így három hónap után. Még egyszer köszönöm a gyors segítséget.
Tisztelettel: Tamás


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Feleségem rendelt a Gruppi.hu oldalról egy Miracle Blade késkészletet.

A Gruppi.hu visszaigazolta a megrendelést. (Ajánlat megnevezése: 13 részes Miracle Blade német acél késkészlet Kemény, rugalmas, rozsdamentes! Partner neve: Egyedi Termékek)

Amit kaptunk az egy hamisítvány, a neve és csomagolása csak hajaz a megrendelt termékre.

Utánvétes rendelés volt, a futár meghozta, kifizettük. A termék első ránézésre megtévesztésig hasonlított a rendelt készletre, de később tűnt, fel, hogy nem Miracle-, hanem Mibacle blade a neve. Jobban átvizsgálva a dobozt nem találtunk utalást a származási helyre. A doboz semmi termékleírást nem tartalmaz, csak egy biztonsági figyelmeztetőt. A dobozon több helyen is szerepel egy " AS SEEN ON TV " felirat, ami fehér matricával le van ragasztva. A késeken is a Mibacle blade felirat szerepel, elég gagyin...
Felvettem a kapcsolatot telefonon a Vardex Invest Kft.-vel (forgalmazó). Azt mondta az ügyintéző, hogy továbbítja az illetékeseknek. Később e-mail -ben kerestek meg. Három ügyintézővel is levelezgettem, de nem vezetett eredményre. Szerettem volna visszakapni a pénzt. Nem szerettem volna azonban, hogy levonják a postaköltségeket, mert itt szerintem nem elállásról van szó, hanem átverésről. Ezt jeleztem a cég felé, és közöltem, hogy amíg nem kapom vissza pénzt, addig nem adom a terméket. Kétszer is küldtek futárt, de előtte még csak nem is értesítettek a futár érkezéséről. A késeket nem adtuk át. Azóta semmi. Azt szeretném elérni, hogy többet ilyen átvágás ne fordulhasson elő és visszakaphassam a pénzem. Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel: Tamás

Kedves Selmeczi Balázs!

Partnerünk felveszi a vásárlóval a kapcsolatot és rendezzük a problémáját. Amennyiben szeretné a vásárló visszautaljuk az összeget Neki. Köszönöm,
Üdvözlettel, Gruppi Ügyfélszolgálat

Kedves Fogyasztóvédők!

Köszönöm a gyors választ, és a tájékoztatást. Felhívtak a cégtől, és azt mondták, hogy a visszaküldés után 14 napon belül küldik a teljes vételárat. Remélem így is lesz. Még egyszer köszönöm a segítséget!
Tisztelettel: Tamás


Üdvözlöm!

Történetem ez év januárjában kezdődött. Kocsim akkumulátorával gondok voltak, így elhatároztam vásárolok egy töltő berendezést. A netről rendeltem is gyorsan egy készüléket ami messze nem a legolcsóbb volt a kínált termékek között. A kiválasztott Einhell töltőt az iPon Computer Kft.-től rendeltem meg utánvéttel (számlát, garancialevelet, mindent ez a cég állított ki).

2017.01.31.-én meg is kaptam a csomagot. Örömöm a felbontás pillanatáig tartott. A töltőt a dobozból kivéve egy furcsa hangot lehetett hallani. Jobban megvizsgálva kiderült a töltő belsejében valami, hangjából ítélve fémdolog ide-oda gurul. A töltő oldalán kialakított szellőzőnyílásokon belesve látszott egy csavar, ami szabadon mozgott a töltő belsejében. Mivel nem tudhattam, nincs-e más alkatrész is ,,szabadon" nem mertem feszültség alá helyezni sem. Írtam az iPon Computer Kft. garanciás ügyintézésére rögtön a problémáról. Kérték küldjem vissza a terméket a garancia futárral. Ezt megtettem. A töltőt 02.06-án igazolták vissza hogy átvették a futártól. Azóta érdeklődésemre annyit mondtak el, hogy sajnálják, nekik nem áll módjukban kicserélni a terméket, „intéződik” az Einhell szervizében a dolog. Ők majd döntenek, hogy javítják, cserélik vagy mi történik.
Január 31.-e, több hete óta küzdök ezzel a gonddal. Azóta se pénz se töltő...
A terméket beüzemelni sem lehetett illetve levélben a kézhezvétel pillanatában jeleztem a gondot, ez az eset nem fér-e bele a 3 napon belüli termék cserébe? Kérhetem-e, hogy ne ezt a terméket kapjam vissza, hiszen összeszerelve sem volt rendesen, vagy már eleve javított volt. Mit tehetek, hogy akár a töltőm akár pénzem visszakapjam? Tamás

Tisztelt Selmeczi Úr!

Segítségüknek köszönhetően ma kaptam egy levelet az iPon Computer-től, melyben tájékoztatnak, hogy véget ért a garanciás eljárás és sajnos sem javítani sem cserélni nem tudják a készüléket. Levásárolhatom , de csak személyesen vagy kérhetem a pénzem visszautalását. Mivel 350 km távolságról beszélünk, nem tudom megoldani a személyes bemenetelt. Így megadtam az adataim és kértem a pénzem visszautalását.
Nagyon szépen köszönöm hatékony segítségüket! Munkájukhoz sok sikert és jó egészséget kívánok!
Tisztelettel: Tamás


Tisztelt Alapítvány!

Az alábbi levelet küldtem az AAA Autónak.

„Tisztelt AAA autó,

Önöknél vásároltam, mert bíztam önökben. Garancia 1 év és ellenőrzött futás-teljesítmény, azt is garantálták. Nem értettem miért járok szerelőhöz… Már világos: a mellékelt, hivatalosan bárki által lekérhető adatlap bizonyítja. A kereskedők is használják, mint nemrég megtudtam. Átvertek. Hiába fizettem a vásárlás biztonságáért.
Kár ért és fog még a jövőben is. Elvárom, hogy a helyzet megoldására legyen javaslatuk.

Várom megkeresésüket !
Péter”


Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Az autót úgy hirdették, hogy 175 ezer km-t futott, olyat kerestem, amely km óra állása igaz és kifejezetten olyat kértem , hogy ajánljanak. Ezt ajánlották, melyről én kértem le a hivatalos honlapon az adatait a múlt héten. Az autót tavaly novemberben vettem, de csak most tudtam meg ezt az adatellenőrzési lehetőséget. Ha a lap adatait átnézi, akkor a valójában futott km kb. 400 ezer. Több mint kétszerese annak, amit mondtak! Azaz egy kb. 600 ezret érő autót kaptam 1.15 millióért.

Most hívtak az AAA-tól. Hivatkoztak valamire, amit aláírtam, hogy nem szavatolt a km teljesítmény. Én meg kifejezetten olyat kértem, erre ráztam kezet és a kereskedő állította, hogy garantált. És a kapott dokumentumokban meg a mellékeltek állnak. Ezt olvastam. 2.1 c pont.

Magyarországon általános gyakorlat a km visszatekerés

Az AAA-nál azzal védekeztek, hogy Magyarországon általános gyakorlat a km visszatekerés. Lehet így van, de én nem az alvilágban élek. Azért fizettem nekik a magasabb árat, ezért mentem egy nagykereskedőhöz, hogy ne egy inkorrekt nepper verjen át.
Tanulságom, a nagykereskedő is becstelen.
Péter


Helló!

A jelenleg hatályos ingyenes Pizza King tájékoztatóban, egy négy oldalas szórólapon, a borítón található reklám, bal alsó sarokban, miszerint "32 CM-ES PIZZÁK 690 Ft-tól" kaphatók, "100% termék garancia", valótlanság.
A boltban maguk az eladók sem tudtak arra a kérdésemre válaszolni, miszerint milyen feltételeket tartalmaznak ezek a 690 Ft-os pizzák (hiszen többes számban szerepelnek) ilyen méretben. Csak annyit mondtak, "Hűha", és azt ismételgették, hogy pusztán azokból a pizzákból lehetséges náluk rendelni és olyan árért, amik a listában most konkrétan megnevezve szerepelnek. A belső oldalon található listán azonban a 32 cm-es pizzák oszlopában, sem vékony, sem vastag tésztával nincsen semmiféle pizza ebben az árkategóriában (a legolcsóbb is inkább másfélszer többe kerül). A szintén a szórólapon közzétett panasz@pizzakingexpress.hu email címre ezt követően írtam, ámde menten mailer daemon jött vissza, mondván a címzett nem tudta fogadni a levelemet, betelt a postafiók…
Üdv, Tamás

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Tamás által küldött vélemény alapján:
A szórólapon látható képek illusztrációk. A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek. Az előző szórólapon volt ilyen termék ,de sajnos a nyomdában nem vették figyelembe a változtatást és nyomtatásra került változtatás nélkül.
Egyéb irányú elírás és tévedés jogát a Pizza King fenntartja. Minden étellel szórólappal kapcsolatos információt a telefonos ügyintézőktől lehet kapni. Szeletbárral kapcsolatos vagy a szeletbár szórólapjával kapcsolatos információt telefonszámon tudnak kérni. Az észrevételt köszönjük,és és igyekszünk a vendéget mihamarabb kárpótolni a kellemetlenségek és félreértés miatt.
Tisztelettel: Pizza King Express vezetősége

Tisztelt Címzett!

Előzmény:
Üzletkötőn keresztül megrendeltük a szolgáltatást. 15 nap eltelte után bekötötték. Dokumentáció nuku! Egy napig talán működött! Szerelő kettő nap múlva! Dokumentáció nuku! Egy két nap szolgáltatás, majd agyhalál! Szerelő - egyik szidta a másikat. Dokumentáció nuku! Gyógyszer elgurul, az összes cuccukat bevisz veszprémi fiókba. Veszprémi fiókban sem tudtak segíteni. Közben, az isten tudja mennyi telefon! E-mailban kértük a szolgáltatás megszüntetését, de hiába. Postai ajánlott levélben, de hiába. Telefonon, de hiába. Kérték, hogy online jelentkezzek be az azonosítókkal, de nem tudtuk már milyen nyelven mondani, nekik, hogy a mai napig nem kaptunk, egyetlen egy papírt sem, amin szerepelt volna , hogy mire fizettünk elő, és mi az azonosítónk, még a saját vonalas számunkat sem tudtuk!

NAGYON, NAGYON bosszantó volt az egész, teljesen süket fülekre találtam, egyedül azt hajtogatták, a kötbért ki kell fizetni, ebből is látszott, jó nagy átverés az egész. Bíztam benne, hogy hibájukat elismerve békén hagynak minket, erre több hónap után újra zaklatnak, és olyan összeget fizessek be amit teljesen jogtalannak tartok,és amiért a világon semmit nem csináltak. A minap kíváncsiságból megnéztem az úgymond SZOLGÁLTATÓ honlapját, ahol, a mi lakcímünkön egy a mai napig is az általuk működő szolgáltatás van bekapcsolva! UGYAN MÁR KÉREM!

Részszámla
Elmondás szerint, az üzletkötő szerint az első hónap szolgáltatás ingyen lett volna! Abból talán 4-5 napot igaz,hogy habzó szájjal de igénybe vettünk! Mire véljük a számlát????
Jelenleg már 87.000 Ft-ot követelnek tőlünk.
Az elméleti szerződést házaló ügynöknél kötöttük táblagépen, aki azt mondta, hogy a szolgáltatás kiváló, biztos nem lesz vele gond, és amúgy is a bekötésétől számítva 15 napon belül bármikor lemondhatjuk a szolgáltatást, és a szerződést pár napon belül kézhez kapjuk.
A mai napig az Invitel nem vette fel velünk a kapcsolatot, kiadta behajtásra az ügyet. A behajtó cég is az Invitelnek ad igazat, jogosnak találták a követelésüket!
Tisztelettel: János, Egyéni vállalkozó

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!

Fogyasztónk ügyében foglalt megkeresésének eleget téve, az alábbiakról tájékoztatjuk: Jelen megkeresés alapján az Ügyfelet a mellékelt 339559/2017 iktatószámú válaszlevélben tájékoztattuk, egyben kérjük, szíveskedjenek a mellékelt válaszlevelünkben foglaltakat az ügy érdemében tett nyilatkozatnak tekinteni.
Üdvözlettel: Invitel Zrt.

Válaszlevél

Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!

Érdeklődni szeretnék, hogy ha adott egy vízszolgáltató,aki kijelenti,hogy náluk nem lehet havi rendszerességgel a fogyasztónak bediktálnia az elfogyasztott vízmennyiséget, mert náluk csak két havonta általány kiküldés van /becsült érték alapján/, akkor mit hetek? Havonta szeretném diktálni az óra állását és a valódi fogyasztás kerüljön elszámolásra.
Miért köteleznek engem mint fogyasztót arra, hogy fizessek becsült értékek után, miért nem diktálhatok? Az internetes felületükön meg van az erre alkalmas rész, havonta be is írtam az óra állását, mégis kéthavonta érkezik az általuk becsült összegről csekk.
A Nyírségvíz lenne a szolgáltató, Nyíregyházán. Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Zita

Válasz


Tisztelt Fogyasztóvédő!

Azért fordulok Önökhöz, mert telefonos érdeklődésemre sehol nem tudtak érdemi felvilágosítást adni.
Gyermekemet decemberben Kecskeméten egy buszon megbüntették. A rövid történet: 15 éves gyermek érvényes buszbérlettel szállt fel egy buszra, ahol a buszsofőrt megkérdezte, hogy érvényes-e a bérlete erre a járatra. A buszsofőr igennel válaszolt, majd kisvártatva egy ellenőr megbüntette, hogy nem érvényes a járatra a bérlet. Én vitattam a gyerek felelősségét, mivel úgy gondoltam, hogy az ott dolgozó felnőttnek kellett volna tudni, hogy nem jó a bérlet. Ezért személyesen, melyre semmiféle válasz nem érkezett, majd írásban is megreklamáltam a kiszabott büntetést.
A reklamáció lezárása előtt kaptam egy ügyvédi irodától egy felszólító levelet, egy magasabb összegről, mint az eredeti, ezért mivel még semmiféle válasz nem jött, felhívtam a Dakkört Zrt. központját, ahol egy kedves hölgy azt a tájékoztatást adta, hogy nekik nincs olyan rendszerük amely kivegye a tartozást a felszólítási folyamatból, de nem kell vele foglalkozni a reklamáció lezárásáig. Ekkor az is kiderült, hogy senki még nem foglalkozott az ügyünkkel, bár már közel harminc nap telt el az írásbeli reklamáció beadása óta. Majd január 27-én péntek délután kaptam e-mail-ben egy visszadátumozott levelet (jan. 18-ra), melyben elutasították a reklamációt, ezért 6 munkanapon belül befizettem a büntetést, mivel törvénytisztelő állampolgárok vagyunk.
Tegnapi napon, február 20-án vettem át egy újabb levelet, mely február 9-ei keltezésű, hogy fizessem be a reklamáció alatt továbbgöngyölített összeget is, mert végrehajtási eljárást kezdeményeznek. Elég szomorú, hogy a szolgáltatóknak ilyen nagy teret adnak a felelősség kibújása alól és a vásárlókat semmilyen törvény nem védi velük szemben.
Segítségüket köszönöm: B. Zoltánné

A DAKK válasza


Üdvözlöm!

Az Orangeway Társasággal szembeni panaszommal kapcsolatban keresem Önöket.
Feltételezem, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki hasonló panasszal él az Orangeways-el kapcsolatban.

Tényállás:

 • 2016 november 4-ére és 9-ére vettünk jegyeket, ezeket csatolom is.

 • A 2016. november 4 reggel 5 órai utazást a társaság előző este 21 óra körül mondta le sms-ben.

 • Az általuk felajánlott aznapi, későbbi időpont már nem volt megfelelő számunkra.

 • A visszautat e-mailben szerettem volna módosítani, de sem e-mailben, sem az ügyfélszolgálati telefonszámon nem tudtam a társaságot elérni.

 • Panaszlevelet írtam (csatolt e-mail) és november 10-én azt a választ kaptam, hogy panaszom feldolgozás alatt van.

 • Visszafizetés nem történt, így én újabb sikertelen kísérletekkel kerestem a társaságot.

 • 2016 december 13-án azt a választ kaptam, hogy a pénzügyes kollegák „dolgoznak az ügyön” és 8 napon belül visszatérítik a befizetett összeget, arra a bankszámlára, ahonnan a befizetés megtörtént.

 • Most 2017-02-20 van, és visszautalást azóta sem kaptam.

Nagyon köszönöm ha tudnak valamit tenni a fenti ügyben.
Üdvözlettel: K. Zsófia


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Leírom mit tapasztaltam a Penny Market Kft. félrevezető kommunikációjával és tevékenységével kapcsolatban. Többedik alkalommal szembesülök azzal, hogy az akcióban meghirdetett áru nem található meg az üzletekben, vagy a minősége nem egyezik a polcon feltüntetett minőségi besorolással, mégis a magasabb osztályú termék árán kerül eladásra. Az üzletben azt a tájékoztatást kaptam, hogy Ők ezt az árut kapják a központi raktárból, hiába jelezték már többször is, hogy hibás a teljesítés vagy egyáltalán nincs szállítás, holott az akcióban szerepel a termék.

A cég ügyfélszolgálatán tett észrevételkor azt a tájékoztatást adták, hogy ilyen nem lehetséges, ők mindig mindent ellenőriznek. Mikor szembesítettem Őket az üzletben kapott információkkal, akkor elismerték, hogy tényleg történt visszajelzés az üzlet részéről a központnak, a hibás teljesítésről. Az ügyfélszolgálat állítása szerint tájékoztatókat helyeztek el az üzletben, hogy a hirdetés és a valóság nem egyezik, azonban ezeket a tájékoztatókat én nem láttam sehol.
Üdvözlettel: Máté

Tisztelt Elnök Úr!

köszönjük szíves tájékoztatását. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy az érintett Vásárló telefonon keresztül is megkereste Ügyfélszolgálatunkat panaszával – az érintett urat tájékoztattuk arról, hogy az újságban a termék megnevezése tévesen került feltüntetésre, az érintett akciós termék (Narancs lédig) másodosztályúként került értékesítésre, erről Vásárlói tájékoztató is kihelyezésre került az érintett üzleteinkben Vásárlóink érdemi tájékoztatása érdekében. Természetesen Vásárlónknak felajánlottuk, hogyha a terméket nem kívánja megtartani, abban az esetben is visszafizetjük a vételárat, amennyiben már nem rendelkezik blokkal, azonban az úr tájékoztatta Ügyfélszolgálatunkat, hogy nem vásárolt termékből.
Tekintettel arra, hogy Vásárlóink véleménye és észrevétele fontos számunkra, a leggondosabb tervezés esetén is előfordulhatnak olyan, előre nem látott esetek, amelyek végett Vásárlói tájékoztató kihelyezése lesz szükséges – őszintén sajnáljuk, hogy Vásárlónknak törekvéseink ellenére kifogása merült fel. Kérjük, hogy válaszunkat legyenek szívesek eljuttatni Vásárlónkhoz - bízunk abban, hogy sikerült az Úrnak érdemben tájékoztatás biztosítanunk. Reméljük, hogy továbbra is megtiszteli a Penny Market Kft.-t bizalmával és amennyiben további kérdése, észrevétele vagy panasza lenne, készséggel állunk rendelkezésére.
Tisztelettel, Értékesítés,

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

2017. január 11-én vásároltam egy Gorenje márkájú mosogatógépet. A gép elektronikai hibás, emiatt el sem indul, ez a bekötés után azonnal kiderült. A szerviz 5-10 munkanapon belül ígérte a cserealkatrészt, ez azóta sem érkezett meg. Telefonáltam az eladó cégnek (onlinewebaruhaz.hu), a Gorenje magyarországi ügyfélszolgálatának, a konkrét szerviznek, áthidaló megoldást kértem, de mindenki másra hivatkozik, vagy sajnálkozik, vagy nemes egyszerűséggel lepattint, vagy egyenesen a fogyasztóvédelemhez irányít. Közben a vadonatúj mosogatógép itt áll használhatatlanul több, mint 40 napja. Milyen lehetőségeim vannak ebben a helyzetben?Köszönöm a választ.
Üdv, Ádám

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Ügyfelünk … Ádám cégnévre vásárolta a készüléket, a 14. napon jelentette be a hibajelenséget, így nem tudtam elfogadni a csereigényt. A készülékhez tartozik garancia, amit ajánlottam miként kell érvényesíteni. Mivel nem természetes személy a vásárló, az ezzel járó többlet jogokkal nem rendelkezik a hibát nem 3 napon belül jelentette be, ezért került a szervizre sor. Ügyfél bejelentette a szerviznél a készüléket, ők látták és javítják. A szerviz gyakorlatot nem ismerem, mihez van joguk, mennyi idejük van a javításra. A szervizt kérésére megsürgettem, de alkatrészt várnak hozzá. Amiben tudok segíteni az ügyfelünknek, arra nyitott vagyok.
Üdvözlettel: B. GÁBOR, Kereskedelmi igazgatóhelyettes, Online Márkaboltok

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Levelem tárgya egy megakadt minőségi kifogás reklamáció ügye a DM fotószolgálatnál.
Röviden: Fotóimat levágott szélekkel nyomtatták ki, ami egy részüknél lényeges változást eredményez a képen. Ezt jeleztem feléjük, válaszlevelükben a képek újranyomtatását ígérték, csak küldjem be őket újra, majd a rendelésszámmal jelentkezzem telefonon.

Itt akadt meg a dolog, mert ugyan elértem őket, de láthatóan nem akartak foglalkozni a reklamációval.

1. hívás: Rendelés azonosítás, név stb., igen, még nem jött meg az új rendelés…

2. hívás: Rendelés azonosítás, előző folyamat újra, mindent elmagyarázni, mert más személy ült a telefonnál, ok, még nem jött be az új rendelés.

3. hívás: Újra azonosítás, újra magyarázat, (3. ügyintéző), ok megjött a rendelésem, pillanat rögtön csak gépelnie kell...... félrerakta a telefont.

Itt meg is akadt a folyamat, 1 perc után szakadt meg a vonal, addig nem ért vissza az ügyintéző. Visszajelzés, reagálás e-mailre semmi. Merre tovább?

Nem szoktam reklamálni, de kezd elegem lenni abból, ahogy a szemetet, selejtet kifizettetik az emberrel, aztán nyeljem le, mert ez a vásárlónak így is jó.

Tisztelettel: Károly

A CEWE szolgáltatásban a DM üzletlánc közvetítői szerepet tölt be

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Levelére válaszolva tisztelettel tájékoztatjuk, hogy a 2-385073 számú megrendelés feltöltése során a megrendelőnk egy olyan beállítással hagyta jóvá és véglegesítette a megrendelést, amit az általa készített képek esetében nem lett volna szükséges alkalmazni és ez okozta az említett eltérést. Amint a megrendelő jelezte felénk, tájékoztattuk és megoldásként felajánlottuk az ingyenes kidolgozást alkalmazva egy másik beállítást. A felajánlott megoldást a megrendelőnk elfogadta. A 409522xxxxx számú megrendelés alatt feltöltötte újból a képeket, amelyeket díjmentesen kidolgoztunk és 2017.02.09 dátummal kiszállítottuk az eredetileg megjelölt üzletben. Természetesen a jelzet vonalbontás kivizsgálása is folyamatban van. Arról viszont biztosítom, hogy ennek az oka csakis technikai rendellenességre vezethető vissza, a szándékos szétkapcsolást kizárnám, mivel nálunk nem volt eddig ilyenre precedens. A megrendelővel felvettük a kapcsolatot a megadott telefonos elérhetőségen és sikerült mindent tisztáznunk. Telefonbeszélgetésünket úgy zártuk, hogy elégedett az ügyintézéssel és jelezni fogja Önöknek, hogy sikerült tisztáznunk a félreértést. Szíves türelmüket addig is köszönjük!
Üdvözlettel, H. Nela, Ügyfélszolgálat vezető, CEWE Magyarország Kft.

Kedves Balázs!

Köszönöm közbenjárását! Úgy gondolom nagy segítség volt! Az eset valóban rendeződött, egy nagyon kedves ügyfél centrikus munkatárs hívott a fotószolgálattól (ez bizonyosan az Önök hatására történt).
A cserefotókat valóban (a boríték dátuma alapján) 9.én már elküldték, erről viszont semmiféle értesítést/jelzést nem kaptam, így nem is tudhattam róla. Vagyis tulajdonképpen információáramlási probléma okozta az ügyet, az elejétől fogva. A hibásan elkészített fotókat díjmentesen elkészítették, és másodjára már nem hiányzik a szélük. A rendelési weboldalon szerintem félreérthető a cég információja a 2:3-as képaránynál (kép mellékelve), ezt nem javították, még így van most is.
Köszönettel a segítségért: Károly


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Interneten vásároltam a www.manojatekbolt.hu weboldalon keresztül egy rendőr jelmezt kisfiam számára 2017.02.10-én.
A hirdetésben ez szerepelt: "sárga szegélyek a fényvisszaverő csíkokat imitálják, a készletben bilincset, jelvényt és egy adóvevőt is megtalálsz. Az egyenruhára fel tudod írni a neved és a rendfokozatod, a bilincshez egy pár kulcs is tartozik. Az adóvevő hangokat ad ki magából. A játék 2 db AA ceruzaelemmel működik, a csomagolás az elemeket tartalmazza. A készlet az egyenruhát és a sapkát is magában foglalja".
Azonban nem egy hangokat adó adóvevő van benne + elem, hanem egy üres, sima rádió formájú műanyag játék. Illetve egy db kulcs, és nem egy pár kulcs van a csomagban.
Csalódottak vagyunk a rádió miatt, meg a jelmez kifizetett értéke miatt. Jeleztem az eladó felé e-mailben, igaz csak 17-én, hogy nem felel meg a valóságnak a hirdetésben szereplő jelmez. Ő alpári módon leoltott és elküldött, hogy ez teljesen szabályos és hogy miért csak a 7. napon jeleztem felé. Arra is hivatkozott: "...a fogyasztóvédelemmel többször beszéltünk ezzel kapcsolatban és ez teljesen szabályos!
Mondta, ha gondolom, saját költségemen visszaküldhetem és ők szemrevételezés után egy leszállított árat visszafizetnek." Nem értem miért leszállított árat kapnék vissza? Válaszul megírtam neki, hogy átverve, megtévesztve érzem magam. Ma újra felmentem a honlapjukra, már módosítva van a hirdetés, legalább már mást nem tud átverni. Ugyan én 17.02.17-én a reklamáció napján kinyomtattam az oldalukról a számomra átverő szövegű hirdetést és számtalan tanúm is van erre, de gondolom sokra nem megyek mindezekkel. Szeretném tudni, hogy a jövőben milyen lehetőségeim vannak ilyen esetben.
Köszönettel: Krisztina

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Krisztina ténylegesen vásárolt webshopunkból 2017.02.10.-én kapta meg a csomagot, majd 2017.02.17-én kaptunk tőle egy e-mailt, hogy a termék nem pont olyan volt mint a termék leírásában. Én közöltem vele, hogy sajnos előfordulhat, mivel minden terméket mi sem tudunk kibontani és átnézni, a nagykereskedés megadja a paramétereket és mi nem bontottuk ki a terméket! Ezért is módosítottuk a webshopban, hogy ne legyen a továbbiakban gond a termékkel! Nem akartunk mi ezzel senkit átverni!
Ez rágalmazás! és a következő mondata is a hölgynek, amit idézek : alpári módon leoltott.....
A fogyasztóvédelmet valóban hívtam ez ügyben, sajnos már többször volt olyan, hogy a vásárlók úgy gondolják, hogy kibontják, használják a terméket és utána visszaküldik, volt rá példa, hogy törötten, koszosan. Így tájékoztattam Krisztinát, hogy küldje vissza a terméket, mi szemrevételezzük és ha sérült a csomagolás vagy a termék nem megfelelő állapotban van akkor egy árleszállítást alkalmazunk! Nem értem, hogy a problémát miért nem jelezte a vevő nekünk hamarabb, miért csak 7 nap után. Nyugodt szívvel állíthatom Önnek, hogy mindig igyekszünk mindent szabályosan csinálni! A továbbiakban rendelkezésére állok!
Üdvözlettel: K. Imre

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Tavaly novemberben meghibásodott 1,5 éves AEG mosogatógépem. Felmentem a gyártó oldalára és találtam is lakhelyemhez viszonylag közeleső szervizt a LUX-Parts Kft.-t. Kihívtam őket, megvizsgálták a gépet, javítani nem tudták, mivel nem volt alkatrészük. Elmentek és 1 hét múlva kijöttek az alkatrésszel és 22 000 Ft-ot számlázva elmentek.
Az első mosogatásnál nem is volt semmi baj, de 3 nap múlva a berendezés ugyanazzal a hibakóddal állt le. Ismét bejelentettem az esetet, ismét kiszálltak, elszállították a berendezést. Majd 1 hét múlva visszahozták és ismét fizettünk 16 770 Ft-ot. 3 nap múlva ismét jelentkezett a hiba. Írtam egy reklamációs levelet a szerviznek, akik azt írták vissza, ha akarom visszafizetik a 16 770 Ft. Ettől természetesen nem leszek boldogabb, mert továbbra sincs tökéletesen működő mosogatógépem.
A szerviz innentől kezdve se az e-mailemre, se a telefonhívásaimra nem válaszol.
Minden kiszállásról van munkalapunk és számlánk. Nem gondolom, hogy 1,5 év után ki kell dobjak javítatlanul egy AEG mosogatógépet, amit pont azért vettem, mert a piacon minőséginek tartják.
Köszönettel, M. Ákos

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Mai napon telefonon egyeztettem M. Ákos úrral, akivel megegyeztünk a 01.30.-ig a készülék javításában.
Tisztelettel: I. Csaba, Electrolux márkaszerviz

Ez egy igen gerinctelen cég vagy mi a fene! Sikerült tőluk egy C-maxot vennem, amiről kiderült az eredetvizsgán, hogy ki van köszörülve az motorszám :(
Gondoltam ezt azért jelzem feléjük. Semmi meglepődés részükről!
Kezdtem sejteni hogy itt valami nagyon nem lesz jó. Mondták, hogy vigyem be a kocsit majd ők megnézik. Megnézték és mondták, hogy ki van köszörülve a motorszám. Erre Én, hogy tudom hiszen ezért hoztam vissza. Csinálják ők meg az eredetvizsgát. Kicsit utánajártam a témát, mondták hogy ne menjek bele, mert ha majd eladom én fogok vele szívni, hogy nincs benne, és biztosan én reszelgettem ki a motorszámot. Próbálkoztak rávenni, hogy nézzek egy másik autót, de mondtam, hogy én erre ráköltöttem a szervizben (számlás) 240.000 forintot, és csak úgy vagyok hajlandó a cserére, ha ennyivel drágábban nézhetek autót! Erre ők azt válaszolták, arra nincs lehetőségem csak ebben a vételárban. Ebbe én nem mentem bel hiszen akkor már igen csak mínuszban lennék, elbuknám a szervizköltséget. Másnap még próbálkoztak egy telefonnal, egy munkatársuk, aki szintén ugyan azt javasolta. Vele sem sikerült megegyezni. A rendőrség le fogja foglalni a kocsit és talán egy év múlva lesz kocsim, amiben nincs motorszám! Addig is megpróbálok minden követ megmozgatni hogy takarodjon el az országból ez a cég. Az ott töltött időmben kicsit olvasgattam a panaszkönyvet 2017-est és már a fele ki volt töltve. (Még vége sincs a januárnak…)
Mindenki vigyázzon és legyen körültekintő az AAA Autóval!

Tisztelt Selmeczi úr!

Engedje meg, hogy Ügyfelem, az Autocentrum AAA AUTO Kft. (2151 Fót, Fehérkő utca 1.) képviseletében az alábbiakról tájékoztassam Önt:
1. A levelével együtt megküldött fogyasztói panasszal kapcsolatosan tájékoztatom, hogy Ügyfelem a fogyasztó részére felkínálta, hogy a gépjárművet az eredeti vételáron visszavásárolja a fogyasztótól, azzal, hogy a motorszám kérdését Ügyfelem majd az előző tulajdonossal (akitől a gépjárművet felvásárolta) rendezi.
2. Ügyfelem természetesen felajánlotta azt a lehetőséget is, hogy a problémás gépjármű vételárát bármilyen másik, az Ügyfelem által értékesítésre felkínált gépjármű vételárába beszámítja és a problémás gépjárművet visszaveszi a fogyasztótól. Erre a megoldásra nyitott volt a fogyasztó, azonban egy közel 500.000,- Ft összeggel magasabb értékű gépjárművet kívánt úgy elvinni, hogy a vételár különbözetet nem volt hajlandó kifizetni, mely megoldás természetesen nem volt Ügyfelem számára elfogadható.
3. A fogyasztó előadta, hogy a gépjárművön javításokat, értéknövelő beruházásokat hajtott végre a megvásárlástól számított 2 napon belül, azonban ezen beruházásokat sem tartalmában, sem összegszerűségében nem tudta igazolni Ügyfelem felé (még szóban sem tudta elmondani, hogy melyek voltak ezek), és erre vonatkozó számlát sem mutatott be Ügyfelem részére, így Ügyfelem ezen összegek tekintetében nyilvánvalóan nem volt abban a helyzetben, hogy azokat valósnak tudja elfogadni.
Természetesen Ügyfelem érdeke, hogy a jelen ügyben mielőbb mindkét fél számára megnyugtató megoldás szülessen, így Ügyfelem továbbra sem zárkózik el a fentiekben vázolt megoldási javaslatoktól. Bízom abban, hogy az Önök közreműködésével erre mielőbb sor kerülhet.
Tisztelettel, dr. D J, Ügyvéd, Autocentrum AAA AUTO Kft.

Üdvözletem, P. János vagyok Ajkáról

Figyelmükbe szeretném ajánlani a mai napig működő arukapu.hu oldalt, amely szerintem egy "csaló"oldal.
Rendeltem még december elején egy kültéri ledfényt,előreutalással, 7000 Ft értékben, ami a mai napig nem érkezett meg. Lassan 2 hónapja nem kapom meg, amit kifizettem. A reklamáló email-re semmi válasz, a megadott sms telefonszám nem működik. Van Facebook oldaluk, oda is többször jeleztem problémám, de az automatikus válaszon kívül semmi visszajelzés nincs. Nem tudom van-e eljárási vagy bármilyen ellenőrzési joguk az oldallal szemben de örülnék neki, nem is az én pénzemért hanem a további esetleges megkárosítottak miatt.
Köszönet:PJ.

Tisztelt Selmeczi Balázs,

nagyon köszönjük megkeresését, P. János vásárló 12.04-én rendelt oldalunkról 2-6 hetes postázási idővel. Ez a határidő a terméklapon, illetve a visszaigazoló e-mailben is szerepel. Sajnos a karácsonyi időszak közeledtével a kiszolgáló raktárak a megnövekedett terhelést nem tudták kielégítően kezelni, így a rendelések postázásában csúszás következett be, melyről ügyfelünket 2017. 01. 04-én e-mailben tájékoztattuk, és felajánlottuk a pénzvisszafizetési lehetőséget is.
Erre a megkeresésünkre P. János Úr a mai napig nem válaszolt, így a megrendelés teljesítésre kerül, várhatóan február közepén érkezik meg a megadott postacímre. Sajnálatosan a Citromail levelező rendszer megbízhatatlansága miatt sok esetben nem érkezik meg cégünkhöz egy-egy megkeresés, illetve más megrendelők jelezték már, hogy nem kapták meg megerősítő és tájékoztató leveleinket. Fentiekre hivatkozva tájékoztatjuk a tisztelt Alapítványt, illetve P. János Urat, hogy megrendelése jelenleg úton van, szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!
Üdvözlettel: Árukapu.hu Ügyfélszolgálata

Tisztelt Cím!

2016. december 17-én vásároltam egy étkészletet a solymári Auchan áruházban. Az étkészlet alatt 7 990,- Ft vételár szerepelt. Csak a pénztárblokk ellenőrzésekor derült ki, hogy az étkészlet valódi ára 13.990 forint. (30.009 forint volt a végszámlám, amit azért soknak éreztem.) Azonnal mentem a vevőszolgálathoz, és kértem, hogy vegyék vissza az árut, mert megtévesztés történt. Az árut visszavették, de a vételárat nem pénzben fizették ki, hanem ajándékutalványban! Jegyzőkönyv készült a panaszomról, amelyben megírtam, hogy nem kaptam vissza a pénzt.
Az áruház igazgatója 2016. december 22-én kelt levelét 2017. január 10-én kaptam meg. Ebben elnézést kért azért, hogy tévesen szerepelt az étkészlet ára, de egy szót sem írt arról, hogy miért ajándékutalványban kaptam vissza a 13.990. forintot. Dunaújvárosban élek, ahol nincs Auchan, legközelebb Budaörsre kellett utaznom. Nem köteles-e az áruház visszaadni a pénzemet, ha azonnal jelzem, hogy tévedés történt? (Ráadásul nem az én hibámból.)
Üdvözlettel és köszönettel Erzsébet, Dunaújváros

Tisztelt Selmeczi Balázs Elnök Úr!

Társaságunk kivizsgálta az Ön által továbbított panaszt, és az alábbiakat állapítottuk meg: A panaszos által megvásárolt termék valóban 13.990 Ft-os vételáron volt kapható áruházunkban. Valószínűleg egy másik termék kerülhetett kihelyezésre a hölgy által említett 7.990 Ft-os vételáron. Kollégáim sajnos nem a helyzetnek megfelelő módon kezelték a panaszt, ezért elnézésüket kérem az ő nevükben is.
A jelenleg hatályos vevőszolgálati procedúra szerint a tévesen megvásárolt termékek esetében (a 10.000 Ft-ot meghaladó összeg) alkalmazzák a vételár visszafizetésnek ezen módját. Természetesen visszaváltjuk az ajándékkártyát készpénzre. A legközelebbi áruház-látogatás alkalmával megkérjük Erzsébetet, hogy forduljon a vevőszolgálatunkhoz, és ott haladéktalanul visszafizetik a kártya ellenében ezt az összeget. Amennyiben további kérdésük lenne, állok rendelkezésükre!
Üdvözlettel, AT, Fogyasztóvédelmi referens

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Nagyon köszönöm a segítségét. Sajnos, a lehetőséggel már nem tudok élni, mert egy másik Auchan áruházban már levásároltam a kártyát - még karácsony előtt. Nekem az is elégtétel, hogy foglalkozott az ügyemmel az áruház, és igazságot szolgáltattak volna. Örülök, hogy van egy ilyen internetes oldal, és törődik valaki a vásárlókkal. Ráadásul ilyen gyorsan és hatásosan!
Még egyszer köszönöm, és további sikeres munkát kívánok Önnek! :)
Üdvözlettel Erzsébet


Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!

Tárgy: A tervezett ÁFA-csökkentés elcsalása?

Szeretném felhívni a figyelmet,hogy a Penny Market boltoknál az utóbbi egy két hónapban a tejtermékeknél jelentős, mintegy 20-25%-os drágulást lehet tapasztalni. Nem egyszerre, hanem hetenként kéthetenként vitték fel, pld. a 15%-os tej árát 10 forintonként az eddig 155-ről 185 Ft-ra. És ez nem biztos hogy a vége. Kérdem én, mi értelme lesz így az áfa-csökkentésnek, ha még a csökkentés után drágább lesz a tej, mint előtte volt. A boltok lenyelik az ÁFA-csökkentést és még kevesebb tej és tejtermék fog fogyni mint a csökkentés előtt.
A vajnál szintén 25%-ot emeltek. Így csak a boltok járnak jól, a vevők és az Állam pedig rosszul jár. Sok vásárlónak számít a 20-30-40 Ft is. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. Úgy éreztem ezt jeleznem kellett valakinek, mert a tehetetlenség az igazságtalansággal és a sunyisággal szemben nagyon nyugtalanított.
Tisztelettel :Vári

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Köszönjük szíves tájékoztatását. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Penny Market üzletekben megvásárolható termékek esetében a "friss tej" kifejezés a Magyar Élelmiszerkönyv alapján nem állapítható meg - üzleteinkben UHT (ultramagas hőmérsékleten pasztőrözött) valamint ESL (hosszan friss tej) vásárolható meg, azonban állásfoglalásunk értelmében társaságunk minden törvényben előírt termékcsoportnál tovább adta az ÁFA csökkentést a Vásárlóinak.
Szíves megértését és segítségét ezúton is köszönjük, amennyiben további kérdésük merül fel, készséggel állunk rendelkezésükre.
Tisztelettel, Penny-Market Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Azzal a panasszal fordulok Önökhöz, hogy a Debrecen Péterfia utcai Penny Marketben vásároltam, s felháborítónak tartom, hogy több olyan termékkel találkoztam a vásárlásom során amely nem volt árral ellátva. Bár van árellenőrzőjük, de nehogy már rohangáljak minden egyes termékkel a készülékhez, hogy tudjak pontos árat kapni a termékről.
A pénztáros hölgy nagyon kedves volt, de az ember kedvét lerombolja az ilyen vásárlási körülmény. Szeretném ha a panaszom kivizsgálnák s a többi vásárló társaim ne ilyen körülmények között vásároljanak!
Köszönettel N. Lajosné

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

A Vásárlónk által leírtakat továbbítottuk az érintett áruház területvezetője részére, munkatársaink saját hatáskörükben, szúrópróbaszerűen végzett ellenőrzéssekkel igyekeznek biztosítani Vásárlóink teljes körű és megfelelő tájékoztatását, valamint az árellenőrzések is folyamatosak üzleteinkben. Sajnos az érintett hölgy nem írta meg pontosan, hogy mikor, milyen terméket kívánt megvásárolni, ezért célzott vizsgálat nem volt lefolytatható.
Amennyiben esetlegesen törekvéseink ellenére ismét kifogása merülne fel kedves Vásárlónknak, úgy kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal az alább megadott elérhetőségek egyikén, illetve kérjük szépen megadni a termékeket. Tájékoztatjuk továbbá kedves Vásárlónkat arról, hogy az áruház vezetője részére helyben is mód és lehetőség van jelezni panaszát - amennyiben a termék árkiírása megfelelően kihelyezésre került, úgy azt munkatársaink hasonló esetben készséggel megmutatják. Szíves elnézést kérünk a kellemetlenségért, egyben köszönjük az Önök együttműködését, segítségét válaszunk továbbításához. További kérdés esetén készséggel állunk az Önök, és kedves Vásárlónk rendelkezésére.
Tisztelettel, Penny-Market Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2016.november végén a férjem részére megrendeltem egy Smart Watch Android okosórát akcióban, 5.980.- Ft értékben. Az eladó cég GRUPPI néven szerepel . Az óra meg is érkezett 2016. december 6-án, 17.40-kor futárral. Sajnos egyáltalán nem működött, így elkönyveltem hibás terméknek, majd másnap reggel felkutattam Őket és email levelet írtam.
Rögtön válaszoltak és javasolták a terméket adjam le (Budaörs, Szabadsás út 63-ban) a Vardex Invest Kft-nek. Még 24-óra sem telt el és már le is adtam, meg adtam a számlaszámom. Az órát azóta is várom de nem történt semmi. Lassan egy hónapja nem küldik. Utánanéztünk a Cégnek és csak fokozta ijedtségünk, hogy bizony nagyon sokan panaszkodtak rájuk, sokan jártak már pórul velük. Meddig lehet ezt csinálni,hogy embereket megkárosítanak? Nyugdíjas vagyok és nekem ez az összeg is számit. Ezúton kérem a segítségüket hogyan kaphatnám vissza a pénzem.
Üdvözlettel: Ak.

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány, Kedves Selmeczi Balázs!

Továbbított levélben szereplő esettel kapcsolatban felvettük a kapcsolatot partnerünkkel, akik jelezték, hogy a vételár visszautalható a vásárló részére.
Mai nap során (2017.01.03) a vételár visszautalása megtörtént a vásárló által megadott számlaszámra. Kérjük annak szíves figyelembevételét, hogy Xentury Kft. nem jelenik meg értékesítőként sem fogalmazóként az adásvétel során. Ezt a weboldalon vásárlók is elfogadják az Általános Vásárlási feltételek elfogadásával a vásárlás során. Xentury által üzemeltetett oldalakon Xentury Kft. partnerei értékesítik a termékeket.
Az ÁVF elérhető az alábbi linken.
Üdvözlettel, Xentury Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Online vásárolt (T-mobile) Iphone 6S-es telefonom egy hónap után belül lötyögött, rendeltetésszerű használat mellett. A T-mobile-hoz bevittem 11.08-án a készüléket, ahol átvették tőlem, jegyzőkönyvön feltüntetve, hogy külsérelmi nyom nem látható, beázás nem látszódik.
A TMX Kft.-től kaptam egy jegyzőkönyvet és egy oldalnyi fényképpel és a telefonnal együtt 11.15-én, hogy a telefonon belülről fizikai rongálás található, az akkumulátor ragasztója el lett távolítva, azt kétoldalú ragasztóval pótolták, a kijelző szigetelése megsérült, és a ragasztójából is hiányoznak részek. Álláspontjuk, és ezzel a T-mobile álláspontja is az, hogy ez nem garanciális hiba, önköltségen kell, hogy megjavíttassam a telefont.

A képeken nem látszik egyértelműen, hogy a telefon az enyém lenne, kivéve egy képet, ahol látszik az IMEI száma a készüléknek. Jelenleg nem tudom bebizonyítani, hogy én a telefont nem szereltem szét, csak azt tudom, hogy újonnan vásárolt, rendeltetésszerűen használt több mint 200e Ft-os készülék, havi 20e Ft-os aktív biztosítással és garanciával. És mégsem javítható garanciálisan. Itt a karácsony, és ezzel kell futkosnom, idegeskednem, mert hamisan megvagyok vádolva olyannal, amit épeszű ember nem követ el. Mit tudok tenni, hogy bebizonyítsam az igazam? Mit kell megtennem, hogy ennyi kiadott pénz után egy olyan készülékem legyen, amit eredetileg szerettem volna?
Segítségüket előre is köszönöm: Ákos

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Felhívjuk figyelmét, hogy az átvétel során nem észlelt károsodások (így különösen beázás, szakszerűtlen, vagy illetéktelen személy által történt javítás, illegális szoftver művelet és egyes mechanikai sérülések) rögzítésének hiánya nem zárja ki azok átvételkori meglétét. Ezekben, valamint a jótállási jegyben (ld. jótállási jegy jótállási felelősségének korlátozására vagy kizárására vonatkozó pontját) feltüntetett esetekben a szerviz utólag is felülbírálhatja a garancia jogosságát és indokolt esetben a Gyártó szabályainak megfelelően visszautasíthatja a jótállásos javítást és fenntartja a jogát a Készülék garanciájának megvonására.

Szervizünk a gyártó előírásai alapján végzi munkáját, ennek megfelelően a készüléket nem áll módunkban garanciában kezelni, javítani.
Üdvözlettel, TMX Mobile Solution Szerviz Kft.

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Vásároltam a szombathelyi Media Marktban egy Candy CDP 4609X típusú mosogatógépet, amely október elején meghibásodott. A vásárláskor plusz 2 év garanciát - 9.999Ft-ért - vásároltam, amelyet egy összegben ott helyben ki is fizettem. A hibát - mivel a 12 hónap gyári garancia letelt - jelentettem a Cardif Biztositó Zrt-nél.

Pár napon belül jött is a szerelő és közölte, hogy rendelni kell az alkatrészt ami kb. 2 hét és majd hozza. Az alkatrész 3 hónapja még mindig nincs meg. Többszöri megkeresésemre azt válaszolják, várjak türelmesen. A mosogatógépnek apró de bosszantó hibája van, a só tartály zárókupakja van eltörve, vagyis egy műanyag kupakra várok. Használni nem tudom a gépet. Mit tudok tenni ha tudok egyáltalán? Azért vásároltam a háztartási gépet, mert szükségem lenne rá de sajnos egyenlőre ez nem kivitelezhető.
Tisztelettel: Marcsi

Tisztelt Vevőnk!

Sajnálattal értesültünk esetéről. Ezúton kérünk elnézést a nálunk vásárolt termék ügyintézésével kapcsolatos kellemetlenségekért. Levelét továbbítottuk a biztosítónak, aki fel fogják venni Önnel a kapcsolatot, amennyiben a probléma még mindig aktuális.
Szíves türelmét és megértését megköszönve, üdvözlettel:
Media Markt Szombathely Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A segítségüket szeretném kérni. 2016 október 14-én nagyobb értékben több terméket rendeltem egyszerre a Bon prix internetes áruháztól. A küldeményt sikeresen megkaptam 2016 november 4-én. A megrendelt termékek közül, amelyek nem voltak megfelelőek méret vagy egyéb miatt 2016 november 7-én vissza küldtem a Bon prix részére 49 796 Ft értékben, amit másnap november 8-án átvettek. A visszajáró pénzt, bankszámlámra kértem . Ennek ellenére a cég 2016 november 28-án postai úton adta fel rendszer hibára hivatkozva. Egy hét elteltével sem érkezett meg a várt összeg. A Bon prix telefonos ügyfélszolgálatától kapott postai feladószelvény szám alapján érdeklődtem az összeg felől a helyi postán. Ott december 7-én azt a tájékoztatást kaptam, miszerint december 2-án beazonosíthatatlan címre hivatkozva visszaküldték a Bon prix céghez.
Másnap, azaz december 8-án beszéltem a Magyar Posta budapesti központjával, ahol kiderítették, hogy a Bon prix hibázott a feladás során, ugyanis nem szerepelt a feladószelvényen házszám. Miután ez kiderült, aznap beszéltem a Bon prix ügyfélszolgálattal. Az ügyfélszolgálat munkatársa tájékoztatása szerint az összeg ténylegesen visszaérkezett hozzájuk, s továbbítják a Lengyelországi központ felé, hogy újból feladják postai úton. Azóta ismét eltelt egy hét, mai napon 2016 december 16-a van. A Bon prix ügyfélszolgálattal való hosszas levelezés után, még mindig ott tartunk, hogy szólnak a lengyel központnak, majd küldik a pénzt. A Bon prix cég oldalán 14 napos visszafizetési garanciát ígér. Ezt már bőven túllépték. Tehát abban szeretném a segítségüket kérni, hogy a visszajáró 49 796 Ft-t visszakapjam a Bon prix cégtől.
Köszönettel: Annamária

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A lengyelországi központunk tájékoztatása szerint a termék ellenértékét a rendszerük frissítése miatt nem tudták bankszámla számra utalni, csak postai úton kiküldeni a vevőhöz. Ennek az összegnek a kézbesítése valóban a hibájuk miatt nem sikerült, amint a hölgy jelezte felénk ezt a problémát, javítottuk a címet, illetve 12.09-én továbbítottuk a kinti kollégáknak, hogy küldjék ki újra. Ez egyelőre még nem történt meg, ezért múlt héten ismét jeleztük feléjük, hogy sürgősen indítsák el. Kértük a vevőnk türelmét illetve tájékoztattuk, hogy amint újra elindítják, elküldjük részére a hozzá tartozó postai azonosítót. Bármilyen további kérdésével kapcsolatban szívesen állunk a rendelkezésére.
Üdvözlettel, Bon Prix

Vigyázz, csalás!

Tisztelt Fogyasztóvédők!

A http://hu.varbooster.com/?c=hu amúgy tetszetős honlapon rendeltem egy tubust az akciósan hirdetett visszér krémbalzsamból. Kaptam egy csomagot 10.300 Ft értékkel, utánvéttel. Sajnos átvettem. A csomagban egy kb. 500 Ft értékű tea tasak volt, az árut Litvániában csomagolták, a papírok alapján, Romániában adták fel. Minden papír orosz nyelven, és semmi elérhetőség nincs feltüntetve.
A honlap panamai, azon sem található elérhetőség. Esetemet valószínű, hogy beírhatom a tanulság címszó alá. Ha Önöknek van lehetősége erre a csalásra felhívni a figyelmet, akkor sok embert megkímélhetnénk ettől a kellemetlen helyzettől.
Tisztelettel Gábor


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Ezúton kérem szíves segítségüket a következő témával kapcsolatban.
2016. október 28-án vásároltam a Vodafone dorogi üzletében 2 telefonszámot. Az üzletkötő nem tájékoztatott arról, hogy a munkáltatóm sokkal kedvezőbb feltételekkel tud tarifacsomagot ajánlani a dolgozók részére. Ezért ügyfél reklamációt rögzítettünk, amit hetek alatt kivizsgáltak. Elismertek, áttekintettek, megvitattak és engedélyeztek, amelynek következményeként nem kevés küzdelmet követően tarifacsomagot válthattam. Az erre vonatkozó szerződést 2016. december másodikán kb. 1 óra alatt hozták össze a dorogi üzlet dolgozói, és szentül ígérték 2 napon belül megtörténik a váltás, és egy készülék újraindítás után már az új csomaggal él mindkét előfizetésem. Ez a párbeszéd 10 napja történt, ám a váltás a mai napig nem történt meg. Próbáltam hívni az üzletet (nyitvatartási időben, természetesen), a telefon kikapcsolva (!), hívtam 5 x később, nem veszik fel. Hívtam a központi 1270-es ügyfélszolgálatot, ott a kolléganő látja a változást, de nem tudja megmondani miért nem aktiválódott, illetve a dorogi boltban dolgozókat sem tudja elérni, és nem tudja aktiválni a csomagváltást sem – de egyeztetett a társ osztályokkal - ők sem aktiválnak A 1270-es központi ügyfélszolgálat tanácsára immáron negyedszer kell bemennem a dorogi üzletükbe, ahol ismét küzdhetek hozzá nem értő emberekkel, akik egy dokumentumot sem képesek megformázni vagy kinyomtatni a rendszerből segítség nélkül, még az ügyfelek adatait sem találják meg.
Amióta megvettem ezt a két előfizetést csak a bajom van az információ közléssel, szolgáltatással, a dolgozók szakmai hozzáértésével és emberi hozzáállásával, az ügyintézés menetével. A hangzatos reklámok ellenére a Vodafone szolgáltatása eddig a nullával egyenértékű számomra, sőt a belefektetett időt energiát nézve abszolúte ráfizetés az egész. Közben persze az elkészült számlát be kellett fizetni, és bár jelentős jóváírást ígértek, lassan a következő számla is aktuális lesz. Tanácstalanul állok a helyzet előtt, mivel fogalmam sincs mit kell még tennem ahhoz, hogy a két előfizetés a megállapodás szerint működjön, illetve kihez fordulhatok hatékony intézkedésért, mert jelenleg a Vodafone kollégái képtelenek bármit megoldani. Az előfizetések megszűntetésén gondolkodom, csak, hogy véget érjen az értelmetlen küzdelem. A fogyasztóvédelem tud bármit tenni? Szíves visszajelzésüket előre is köszönöm.
Tisztelettel, B.
A szolgáltató oldalán lévő "online" felületek, melyek kapcsolatfelvételre, azonnali ügyintézésre adnának lehetőséget nem működnek, az adatfeltöltés után hibaüzenet, majd kérik „hívjam az ügyfélszolgálatot”, melyre a fenti eredményt kapom.

Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!. Hivatkozva a 2016. december 12-én érkezett elektronikus panaszlevélre, ezúton küldjük válaszunkat. Mindenekelőtt szeretnénk elnézését kérni a felmerült kellemetlenségért és megköszönni eddigi szíves türelmét! Munkatársainkkal együtt azon dolgozunk, hogy ügyfeleink maradéktalanul elégedettek legyenek ügyfélszolgálatunk működésével és szolgáltatásaink színvonalával. Őszintén sajnáljuk, ha Ön nem ezt tapasztalta! Szeretnénk tájékoztatni, hogy kérésének megfelelően az előfizetéseket 2016. december 13-án a kért tarifacsomagba váltottuk visszamenőleg 2016. november 14-re.
A módosítást követően lezárt számlában az előfizetésre vonatkozóan 2016. november 15-től 2016. előre kiszámlázott csomag havidíját jóváírjuk, az új flotta tarifacsomag díját 2016. november 14-től 2016. december 13-ig terheljük, valamint a számlázási gyakorlatunknak megfelelően egy hónapra előre 2016. december 14-től 2017. január 13-ig a kért flotta tarifacsomag díját számlázzuk. Tekintettel arra, hogy a tarifacsomag váltást visszamenőlegesen végeztük el, hogy a forgalmi díjakat a kért tarifacsomag díjszabásának megfelelően tüntetjük fel a 2016. december 13-án lezárt számlában. Bízunk abban az esetben kompenzáció a következő számlák végösszegét is csökkenti. Szíves megértését köszönjük! Bízunk abban, hogy a jövőben elégedetten veszi igénybe szolgáltatásainkat! Ezúton kívánunk Önnek és szeretteinek békés, boldog ünnepeket!
Tisztelettel: Vodafone Magyarország zrt., levelezési csoport

Tisztelt Cím!

Nekem - bár rajtam kívül még sokaknak - a KMKK Zrt. kapcsán lenne panaszunk. Kezdeném onnan, hogy sajnos ha az ember nem városban lakik, elég nehéz munkahelyet kapni. Nem fizetnek bérletdíjat, nehézkés a bejárás. Ha van az embernek munkahelye és fizetik is a bérletet akkor is ki van téve annak hogy a buszközlekedés sajnos nem megoldott elég sok alkalommal. A KMKK egri kirendeltségéhez tartozó volánbuszokról van szó. A buszok állapota kriminális. Nem is a klímáról beszélek, hanem beesik az eső a buszba, nem állnak meg az ablakok, a koszról már ne is beszélve. A héten, november 2-4-ig 3 munkanap volt. A 3 nap alatt a busz 2 alkalommal nem jött. A Balaton-Eger közötti buszról van szó. Előfordul persze, hogy egy jármű elromlik. O.K. De minden másnap az azért már felháborító. Reggel  6 órakor -6 C fokban állni egy buszmegállóban nem épp örömteli. Telefonon próbáltunk valami féle információt kapni.
A „hideg miatt nem jött” a busz információn kívül még annyi volt a válasz, hogy „repülőn nem dobhatnak le nekünk egy buszt”. Még annyi, hogy 8 óra után hívják fel illetékest. A bérlet 20.000 Ft körül van. Arra lennék én kíváncsi, mit lehet tenni. Hová lehet fordulni?
Az ember munkahelyén nem könnyen nézik el, hogy heti szinten 2 alkalommal nem ér be dolgozni. Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel, T.M.

Tisztelt Alapítvány!

Társaságunk részére megküldött elektronikus levelüket a 2016. november 2-4. közötti időintervallumra, melyben a Balatonból induló járataink indulásával kapcsolatos észrevételt juttatták el, megkaptuk és az alábbi választ adjuk;
Részletes vizsgálatot folytattunk a három nap autóbuszos közlekedésére vonatkozóan a Balatonból Egerbe közlekedő reggeli járatok kimaradása miatt. Az érintett autóbuszvezetőket (három fő) írásban hallgattuk meg, illetve vizsgáltuk a rendelkezésre álló dokumentumokat (tachográf, forgalmi szolgálat jelentése, menetlevelek, autóbuszok javítási dokumentumai).
Megállapítottuk, hogy a megadott intervallumban valóban két esetben fordult elő járatkimaradás a vonalon, azonban ezen kimaradásokat más-más jármű meghibásodása okozta. November 2-án a Mikófalván telephelyes autóbusznál az autóbusz indítórendszerének meghibásodása okozta a problémát. A forgalmi szolgálat a térségben lévő autóbuszjáratok átcsoportosításával, átszervezésével oldotta meg a pótlását. November 4-én a balatoni telephelyes autóbusz csak az előírt járatindulása után 45 perccel később tudott elindulni, mert az autóbusz fékrendszere gátolta az indulást. Vizsgálatunk alapján munkatársaink a számukra előírt időben jelentkeztek szolgálatba és megtettek mindent annak érdekében, hogy a hibát elhárítsák, és ne történjen járatkimaradás.
A térség reggeli járatrendszerei úgy kerültek kialakításra, hogy munkanapokon 4.15 óra – 5.45 órák között egy 40 perces követési idővel közlekednek az autóbuszok, még 5.45 – 6.25 órák között 6.00 óra, 6.20 óra és 6.25 órakor indul autóbuszjárat Egerbe. A követési időkből adódóan, ha a forgalmi szolgálat Egerből küld járatot mentésre, akkorra már Balatonból a kimaradt járatot követően a következő járat, járatok elindulnak és az utasok ezen járatokkal elutazhatnak a célállomásaikra.
Az írásos meghallgatásokból kiderült, hogy a forgalmi szolgálat, illetve az autóbuszvezetők mindent megtettek annak érdekében, hogy a kimaradást megszüntessék. Üzletszabályzatunk értelmében a járatok közlekedtetéséért, illetve kimaradásáért és késéséért felelősséggel tartozunk, amely így szól:

5.) Autóbuszjárat kimaradásért és késésért való felelősség
Az autóbuszjárat kimaradtnak tekintendő, ha egyáltalán nem, vagy 90 percet meghaladó késéssel indul arról a megállóhelyről, ahonnan az utas utazását megkezdeni szándékozott, feltéve, hogy helyfoglalással attól a megállótól (állomástól) rendelkezett.
Kártérítési szempontból nem minősül járatkimaradásnak, illetve késésnek, ha az utasok továbbszállításáról a Szolgáltató oly módon gondoskodott, vagy arra más autóbuszjárattal lehetőség volt úgy, hogy az utas
- járat kimaradása esetén 90 percet,
- járat késése esetén 30 percet
meg nem haladó késéssel a célállomására megérkezzék. Amennyiben járat kimaradása esetén az utas az itt említett módon célállomására a járat eredeti menetrend szerinti érkezési idejétől számított 90 percet meg nem haladó késéssel megérkezik, a kártérítés szempontjából úgy kell tekinteni, mintha a kimaradt járattal utazott volna.


A műszaki szakszolgálatunk vizsgálta a levelük második részében jelzett hibákat (beázás, ablakok kinyílása), de a térségben közlekedő autóbuszjáratoknál nem talált ilyen jelenséget. Amennyiben a bejelentő konkrétummal rendelkezik vagy Önöknek jelezte azt, kérjük adják meg a számunkra (járat, indulási idő, esetleg rendszám), hogy elháríthassuk a hibát. Igazgatóságunk minden munkavállalója munkáját odafigyeléssel és felelősséggel látja el, azonban valóban előfordulhat olyan előre nem tervezhető műszaki meghibásodás, probléma, melynek elhárítása, megszüntetése rajtuk kívülálló okok miatt, rövid időn belül nem lehetséges.
A történtekért a térség munkavállalói nevében a bejelentőtől elnézést kérünk és bízunk benne, hogy nem tapasztal hasonlóakat utazásai során.
Tisztelettel: MM, forgalmi igazgató

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

2016.12.09-én vásároltam egy televíziót Budapesten, a Bécsi úton levő Stop Shop bevásárlóközpont Media Markt üzletében. A tv-t 2016.12.11-én tudtam hazavinni,amikor megdöbbenve tapasztaltam: az áruházi eladó az egy emelettel lejjebb levő raktárból felhozva, a liftből, a földön,küszöbökön maga után húzva lerakta elém a készüléket, és ott hagyott. Ezután a férjemmel ketten vonszoltuk el a nem kis dobozt a pénztárig, ahol megkérdeztem, hogy ez a kiszolgálás természetes-e ebben az üzletben. Mire ott azt a választ kaptam, hogy az nem rá tartozik, hanem az eladókra. Amikor az eladók vezetőjét kerestem, azt mondták, hogy bent van, "valahol ott hátul", keressem meg.
Ezek után továbbmentem a garancialevelemet érvényesíttetni, ahol ismét felvetettem sérelmemet. Ott azt a választ kaptam, hogy ők csak csomagolnak, ha akarok tegyek panaszt. Úgy gondolom,hogy ha az ember bizalmat és nem kevés pénzt fektet egy áruház termékébe, joggal elvárható egy tisztességes kiszolgálás, és tájékoztatás. Sajnos ezek közül egyik sem valósult meg ebben az üzletben. Bízom benne,hogy levelem elér a címzetthez,és másoknak nem okoznak hasonló csalódást.
Üdvözlettel:Fe

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Köszönjük levelét, s elnézését kérjük a késedelmes válaszadás miatt. Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy megkeresését továbbítottuk illetékes áruházunk részére a probléma mihamarabbi megoldása érdekében. Válaszuk érkeztéig szíves türelmét kérjük.
Üdvözlettel: Media Markt

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Egy online vásárlással kapcsolatos panaszt szeretnék tenni. 2016.11.28.án vásároltam a Játéksziget webáruházban. (Rendelésszám 4492.) Kaptam is egy visszaigazoló e-mailt a sikeres rendelésről, amiben azt írták, hogy várhatóan 11.30-án szállítják a termékeket. Miután napokon keresztül semmi sem történt, 12.07-én e-mailben megkérdeztem tőlük, hogy számíthatok e még a termékekre. Ők 12.10.-én megírták, hogy sajnos egy termék már nem volt de annak hiányában a többi árút már átadták a futárszolgálatnak. Ennek nagyon megörültem, már a futárt vártam. Ennek megfelelően most kaptam egy újabb e-mailt tőlük, a december 10-ei e-mail módosítását, miszerint igazából a termékek jelentős része mégsem volt, így azokat mégsem tudják elküldeni. Kérdezem én, mi ez, ha nem a fogyasztó megtévesztése? Mégis mit adtak át a futárnak? Nyilván semmit sem.
Akkor mégis miért igazolták vissza 2 alkalommal is a rendelést, és hogy merték leírni, hogy átadták a futárnak? A termékek között szerepelt olyan is, amit egy állítólagos informatikai hiba miatt tudtam csak a kosárba tenni. Ezeket az újságokat a pécsi Városközponti Óvoda karácsonyi csomagjaiba szántam, erősen fel vagyok háborodva, hogy nem fogom megkapni. Hozzátenném még, hogy az informatikai hibát, amire hivatkoznak, azóta sem sikerült elhárítaniuk, ugyanis az e-mail váltás után a férjem nevében ismét sikerült megrendelnem azokat. Amennyiben konkrétabb adatokat kérnének, örömmel átadom. Üdvözlettel, J.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Panasszal fordulok Önökhöz.
2016. 09.09-én vásároltunk óvodánk részére egy Sony DSCH300 típusú bridge fényképezőgépet 56.999 Ft-ért a Euronics áruházban, Gödöllőn.
Szeptember végén szerettünk volna videofelvételt készíteni vele /az eladó és a termékleírások alapján jó minőségű felvétel készíthető vele/, de minősíthetetlen felvételt sikerült csak készíteni. Folyamatosan bemozgó, rezgő lencse, állandóan elhomályosodó kép.
Október 04-én visszavittem az áruházba a gépet és elmondtam, hogy mi a problémám. Jegyzőkönyvet készítettek és közölték, hogy javításra tudják küldeni a gépet. /Nincs cserélés sem levásárolhatóság./ Rendben, elfogadtam.
Október 24-én elhozhattam a gépet, állítólag megjavították. Ki nem tudtam próbálni, mert még egy elemet sem tudtak adni hozzá - én hibám, hogy mégis elhoztam a gépet. Ráadásul munkalapot sem kaptam hozzá.
Október 26-án visszavittem a kamerát, hogy semmi nem változott a hibákat tekintve, rossz a minőség. Szerintem több mint félszázezer forintért ez nem elfogadható.
Időközben felhívtam a Camcorder szervizt és érdeklődtem, hogy mégis mit javítottak rajta. Gyártásszám alapján nem is járt náluk a szóban forgó gép, pedig a Euronicsnál azt mondták, hogy ennél a szerviznél volt a gép. Az Euronicsben közölték, hogy "újra elküldik" a szervizbe. Rendben. Még mindig türelmes voltam.

November 10-e körül került vissza a gép, e-mailben adott információ alapján alaplapot cseréltek benne. A hiba továbbra sem javult meg.
A szerviz kért egy videofelvételt amin jól látható módon észlelhető a probléma, 25.-e körül történt ez. A szerviz közölte, hogy ez egy gyenge minőségű gép, és ők nem tudnak rajta javítani forduljak a Sonyhoz.
Felhívtam a Sonyt, leírtam a problémát, csatoltam a kért papírokat, esetszámot kaptam az ügyhöz. Nagy nehezen, a mai nappal december 8-án megállapították, hogy menjen vissza a gép újra a szervizbe /ahol megállapították már, hogy nincs mit csinálni vele/.
A szerviz közölte, hogy december 23-ra esetleg elkészülnek vele, de inkább januárra. De ha nincs mit csinálni???? Mindenkivel kedves és nagyon türelmes voltam, de ez már mégiscsak sok. Nem tudjuk használni a gépet, óvoda vagyunk, programjaink vannak, itt az ünnep... és nem tudjuk a gyerekek előadásait felvenni.
Szeretnék érdeklődni, hogyan lehet megoldani ezt az ügyet minél hamarabb. Dec. 19-én ovikarácsony lesz, örülnék, ha addigra rendeződne ez az egész ügy. Számunkra az lenne a legjobb megoldás, ha levásárolhatnánk az összeget. A kicseréléssel az a gondunk, hogy a szerviz azt az információt adta nekünk erről a típusról, hogy gyenge minőségű. De ezt én honnan kellene tudjam? Ennyi pénzért (57.000 Ft!) kapok egy gyenge minőségű világmárkát?
Jóhiszeműen bemegyek egy nagy magyar műszaki áruházba (Euronics), tanácsot kérek az eladótól, majd vásárolok egy nagyon jónak mondott Sony gépet amiről az első használatnál kiderül silány. Három hónapja vettük a gépet, azóta sem lehet megfelelően használni. Rendben van ez így?
Üdvözlettel: Tímea /int.vezető/

Tisztelt Selmeczi Balázs úr!

A készüléket nagyon rövid idő alatt megjavítottuk és visszaküldtük. Általában egy készüléket 3-4 nap alatt megjavítunk. Azt, hogy januárra készül el mi biztosan nem mondtuk. Amit az ügyféllel szó szerint közöltünk az, hogy a készülék paraméterei megfelelnek a gyári beállításoknak.
A Sony központjával beszélve azt gondoljuk, nem jó egy elégedetlen ügyfél. Ezért a terméket lecseréljük.
Az ügyféllel minden információt megbeszéltünk. Elfogadta és köszöni szépen. Csereutalványt kap még ezen a héten, amivel az üzlet vissza adja a teljes vételárat.
Tisztelettel: Camcorder Kft., Sony szerviz

Tisztelt Fogyasztóvédelemi Alapítvány!

2016 márciusában kötöttem szerződést két éves hűségidővel az Invitellel televízió, internet és telefon szolgáltatásra. Mivel a feleségemmel kizárólag csak az ID Extra, a Discovery és a Discovery Science csatornát nézzük emiatt választottuk a családi csomagot. A 84 csatornából csak ebben voltak ezek benne, illetve a Science miatt választottunk még egy kiegészítő csomagot.
Az utóbbi számlával az Invitel értesített minket, hogy januártól a teljes Discovery portfólió kikerül a szolgáltatásból, de helyette "magas" színvonalú közéleti :(( csatornákkal kárpótolnak. Bár felhívták a figyelmet a 2003. évi C. törvény 132. § (5) bekezdésére, az ügyfélszolgálaton mégsem engedték kötbér nélkül felmondani a szerződést, annak ellenére sem, hogy kifejtettem nekik számomra miért hátrányos ez a rendelkezés. Gyakorlatilag még másfél évig köteleznek egy olyan szolgáltatás fizetésére amit egyáltalán nem tudok használni. A kérdésem az lenne, hogy ez így valóban jogszerű?
Tehetek egyszerű emberként bármit, hogy ebből a csapdából kikerüljek, vagy valóban kénytelen leszek egy nem használt szolgáltatásért másfél éven keresztül fizetni? A kötbér kifizetése sajnos nem opció, az ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint majdnem fél millió forintos tétel.
Tisztelettel, B.


Tisztelt Cím!

2016. december 1-én kreditet vásároltam a Freelove online társkereső oldalon. A vásárlás PayPal rendszerben történt, az összeg elküldéséről a számlavezetőm SMS-ben értesített, tehát a pénzt a társkereső szolgáltató megkapta. Azonban a mai napig kreditet nem kaptam az online szolgáltatótól. Reklamáltam, amire egy rövid válasz üzenetet kaptam, hogy adjam meg a PayPal fizető rendszerhez tartozó email címemet. Azonnal válaszoltam, de azóta sem történt semmi. Ismét írtam a szolgáltatónak, hogy továbbra sem tudom érdemben igénybe venni a szolgáltatásait, mert még mindig nem kaptam meg a krediteket, de erre az üzenetemre már választ sem kaptam. Kérem tájékoztassanak, hogy mit tehetek.
Nem nagy összegről van szó, de az eljárás, a hozzá nem értés felháborító. Ezzel az összeggel szívesebben segítenék arra rászorulókon, mint egy ilyen gátlástalan társaságon. Az online társkereső oldal üzemeltetője: Easynet Kft. http://www.freelove.hu
Tisztelettel. K. Vivien, Hódmezővásárhely


Tisztelt Fogyasztóvédő!

2016 november 14-én megrendeltem és kifizettem a Monori Diego üzletében egy novemberi akcióban meghirdetett szőnyeget,amit az eladó 18-i pénteki átvételre igért. Két nap múlva kaptunk egy telefont, hogy a termék nincs, majd én érdeklődjek november 28-án, hogy érkezett-e a központba a termékből. November 29-i hívásomra sem tudtak érdemben válaszolni. Miért vesznek fel rendelést és fizettetik ki az árut, ha nincs is készleten termékük és belátható időn belül nem is lesz?
Jelen esetben lassan egy hónapja jogtalanul használják az általam kifizetett összeget. Ha erről tájékoztatnak előre, nem is veszem meg a terméket.
Felvettem a kapcsolatot a Facebook-on a Diego csapatával, ahol közölték, hogy készlethiány van ebből a termékből, de felvették már a kapcsolatot a gyártóval. December 7. van, és most veszik fel a gyártóval a kapcsolatot a novemberi akciós szőnyeg gyártására vevő reklamációra? Mit csináltak egy hónapig a megrendeléssel? Nézegették? Vagy a termék ára megérkezett, s innentől már nekik mindegy? Meddig engedik még a hatóságok ,hogy átverjék és félre vezessék a vásárlókat?
Köszönettel

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

A panaszos hölggyel felvesszük a kapcsolatot és a legrövidebb időn belül fogjuk kiszolgálni, vagy a pénzt részére visszafizetjük. Sajnos rajtunk kívül álló okok miatt nem tudtuk tisztelt vásárlónkat kiszolgálni.
Üdvözlettel: H. József, Hálózati igazgató, DIEGO Kereskedelmi Kft.

Kedves Fogyasztóvédelem!

Segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom mi ilyenkor a teendő.
A Seraphstore nevű online webshopról rendeltem egy l-es méretű kabátot. 12.000 Ft volt a kabát, 13-14.000 Ft volt kiszállítással együtt . Sajnos nem volt számomra megfelelő a méret így vissza küldtem, egyeztetés után, hogy egy mérettel nagyobbra, azaz xl-esre cseréljék ki. Ez volt okt. 20.-án, okt. 25.-én már megkapták a vissza küldött kabátot .
Telefonon lettem értesítve arról hogy sajnos nincsen olyan mérte amilyen nekem kellene nekem (azaz xl.es), így abban az értékben, amiben rendeltem válasszak másik termékeket. Ki is választottam 2 pulcsit illetve 1 pólót, aminek pont 13.000 Ft volt az összértéke . Fel lett adva a rendelés majd utána vártunk 1-2 hetet addig nem volt semmi hír a rendelésünkről . Többszöri telefonálásnak az lett az eredménye hogy minden alkalommal találtak valami kifogást. Így pl.: Várjunk, már csomagolás alatt van, aztán várjunk, már a szállítónál van, majd mondták, holnap érkezik. Persze semmi eredmény.
Küldtem egy e-mailt nekik, amiben az állt, hogy mivel nem kapjuk meg a termékeket utalják nekem vissza a befizetett összeget . Erre válaszul kaptunk egy telefonhívást, hogy elnézésünket kérik, rendszer hiba történt, és kiemelt ügyfélként kezelnek, válasszunk ismét új termékeket . Ez is megtörtént, ismételten nem tudtak méretet biztosítani, pedig több terméket is választottam arra az esetre, ha nem lenne méret valamelyikből.
Ez kb. nov. elején volt, következő telefonbeszélgetésünkben kértem, hogy ennek már nincs értelme, és utalják vissza a pénzt. Ez volt nov. 17.én. Azt mondták, hogy természetesen utalni fogják. 2 hét múlva ismét telefonáltam, megkérdeztem, hogy mikor várhatom az utalást. Azt mondták, hogy pont azon a napon telik le a 2 hét, amikor vissza kell utalják a pénzt - de azon a napon sem érkezett meg . Azóta ismét telefonáltam és írtam e-mailt egyikre sem kaptam választ .
Tudnának esetleg nekem segíteni?
Előre is köszönöm a segítséget! L. Ferencné

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A panaszos ügyében kívánok válaszolni Önöknek. Cégünknél ezt a késést, illetve hibát egy nem megfelelően kiválasztott alkalmazott okozta, aki már nem dolgozik a cégnél. Természetesen azonnal reagálunk az esetre és még a mai napon teljesítjük a hölgy felé az utalást. Cégünk minden esetben törvényesen jár el minden ügyfél felé, hiszen, mint Magyarország legdinamikusabban fejlődő férfi ruházati webshopja, számunkra minden esetben a vevő az első.
Amennyiben további kérdések merülnének fel az ügy kapcsán, természetesen mindenre készséggel válaszolunk.
Maradok tisztelettel, Üdvözlettel, Sz. Viktor, irodavezető, Seraphstore.com Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Következőkkel fordulok Önökhöz. 2015 októberében felszereltettünk egy H villanyórát klímával való fűtés miatt. Tavasszal (3. hó-ban) bementem az Eonhoz lefényképezett villanyóra állással, hogy átállítassam a nyári kw állást. Akkor történt elszámolás is. Az ügyintézővel megbeszélve megint bementem júliusban szintén fényképes óraállással, hogy megtudjuk nézni kb. mennyit fogyasztunk el az új klímával. Akkor már észrevettem, hogy valami nem stimmel az órával, mert a nyári érték nem mozdul viszont a téli folyamatosan megy. Tehát a nyári érték nem mozdul a télin fizettünk mindent.
Azóta kétszer voltam panasszal az ügyfélszolgálaton, vittem a fényképeket is, amit rögzítettek is. 2-szer voltak nálam órát leolvasni. Közölték az Urak, hogy az ügyintéző rosszul rögzítette a téli es nyári óraállást, azaz felcserélte. Ez még az óra felszerelése után történt. Majd kaptam egy paksaméta számlát, amikkel rögtön bevonultam az Eonba, hogy ez mi. Ott közölte a hölgy, hogy semmi tennivalóm nincs, mert folyamatban van az ügy. Igen ám, de észrevettem, hogy közben levettek a számlánkról 78.000 Ft-ot! A rezsi pénzünk volt amit ők szó nélkül leemeltek. Hogy mire, azt nem tudom.
Mind ez idáig nem rendeztek semmit. Vajon hol van az eddig befizetett pénzem? Mert ugye nyáron is fizettem az összeget, akkor mire vontak le ennyi pénzt. Szándékomba áll újra bemenni, sokadszorra panaszt emelni, és addig el nem jönni, míg tételesen el nem számolnak mindent. Szeretném, ha megindokolnák a 78.000 Ft levonást. Kérem segítsenek.
Mi a teendőm? Ők rontottak el mindent, már 6-szor voltam bent náluk. Mit tegyek még?
Köszönettel:Gabriella

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Kérésének megfelelően kivizsgáltuk Gabriella – (2400 Dunaújváros, …… szám alatti felhasználási helyre vonatkozó) panaszbejelentését, melyre az alábbi tájékoztatást adjuk:
Panaszát kivizsgáltuk és annak eredményéről 2016.11.29-én telefonon, majd azt követően írásban a csatolt levelünkben tájékoztattuk a panaszost.
Telefonos megbeszélésünk alapján Gabriella a felmerült problémát teljes körűen rendezettnek tekinti.
Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását. Melléklet: 1) Tájékoztató levél
Az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Energiaszolgáltató Kft. képviseletében az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. jár el.
Üdvözlettel: Panaszkezelési vezető valamint a Panaszkezelési referens

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Mai nappal végre sikerült az Eon központi ügyfélszolgálatával beszélnem. A hölgy közölte, hogy visszautalják a jogtalanul levont összeget a számlámra. A H tarifás óra is a laborban van..hamarosan rendeződik minden.
Nagyon köszönöm a segítségüket!
Maradok további tisztelettel és köszönettel: Gabriella


Tisztelt Asszonyom / Uram!

Segítségüket szeretném kérni. Lányom Sony Xperia Z3 telefonján tönkrement a kijelző, s mivel azt hittük 2 év a garancia ezért visszaküldtük a telefont a vásárolt üzletbe. 1 napon belül hívtak is, hogy már nem garanciális. Én mondtam jó, ha már elpostáztam és szervizük is van akkor javítsák meg, kifizetem.
Gondoltam én kis naiv, hogy a szervizben biztosan jól megcsinálják. 1 hét múlva vissza is érkezett a készülék olyan állapotban, hogy azt hittem lehidalok. Nem a típusnak megfelelő kijelzőt tettek rá, és úgy volt összerakva a készülék, hogy bármikor szétpotyoghatott volna használatban. Hívtak őket, a boltban azt mondták küldjem vissza ez már. Gondoltam újra postázom, nem baj a költség most biztosan jó lesz. 3 hét után kaptuk vissza a telefont, és úgy, hogy egyik oldala a kijelzőnek a levegőbe lóg! Nincs bepattintva a helyére. Most már teljesen elvagyok keseredve mit tegyek. Hányszor küldjem még vissza, hogy végre minőségi munkát kapjak a pénzemért??? Kérem segítségüket! Az üzlet ahol javították a készüléket: Újmobilok.hu
Várom válaszukat! M.

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Nagyon szívesen válaszolunk minden kérdésre. A készülékeket 1év teljes körű garanciával és + 1év Szoftver garanciával értékesítjük. A vásárló 2015.05.21-én vásárolt egy Sony Xperia z3 készüléket. 2016.10.27-én felküldte postai úton üzletünkbe. Kijelző hibával. Árajánlatot adtunk a javításról, amit a vásárló elfogadott. Jeleztem neki,hogy a készülék kerete meg van hajolva. Nem a hölgy használja a készüléket, hanem a gyereke, és Ő nem tudott róla,hogy meg van hajolva a kerete. Kijelzőt cseréltünk benne ami tökéletesen működik. A keret meghajlása nem befolyásolja a készülék működését. A kijelző érintő felületére van garancia amit javítottunk. Az,hogy meg van hajolva a keret az nem rendeltetés szerű használatból ered. Várom további kérdésüket.
Tisztelettel:ujmobilok.hu

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

2016. november 12. napján vásároltunk az Auchan Szigetszentmiklós Áruházban 17.665.-Ft értékben. Vettünk csemege debreceni kolbászt, ami akciós volt 799.-Ft/kg. A kolbász 2,076 kg volt, aminek az ára 1.659.-Ft . Szomorúan tapasztaltunk amikor hazaértünk és a számlát ellenőriztük, hogy számlázva nem 1.659.-Ft lett, hanem 2.076, ami nem az ára volt a terméknek, hanem a súlya. Megvan a számla és a vonalkódos árcédula is.
Szeretném megkérdezni, hogy vonalkód alapján hogyan számlázhattak ki a súlyt, a forint helyett? Nekünk ez a különbözet is számít! Nem vittük vissza a terméket, mert 30 km-re lakunk az áruháztól, így nem érte volna meg. Engem igazán az bánt, hogy bármelyik áruházláncnál vásárolunk, mindenhol 3-4-500 Ft-tal becsapnak, és ha ott rögtön nem vesszük észre, akkor bizony összeadva elég szép összegre jön ki.
Tisztelettel és köszönettel M.

Tisztelt Elnök úr!

Először is szeretném megköszönni, hogy továbbították felénk a panaszt. A panaszt kivizsgáltuk és az alábbiakat állapítottuk meg: A terméken szereplő vonalkódot valamilyen oknál fogva nem tudta beolvasni a pénztárgép szkennere, ezért kézzel kellett bevinni a vonalkódot és az árat. A pénztáros tévedésből a termék súlyát ütötte be a fogyasztói vételár helyett. Ezért mindenképpen elnézését kérjük, és egyben megkérjük, hogy a blokkal és a termék csomagolásával legyen szíves befáradni a csepeli áruházunk vevőszolgálatára, ahol vissza fogják téríteni az árkülönbözetet.
Ezen felül pedig Társaságunk 10.000 Ft értékű ajándékkártyát ad a panaszosnak az általunk okozott kellemetlenségért. Megkérem Önöket, hogy legyenek szívesek Társaságunk válaszában foglaltakról értesíteni a levélírót. Előre is köszönöm a segítségüket és közreműködésüket!
Tisztelettel, A., Fogyasztóvédelmi referens, Igazgatói asszisztens,
Auchan Magyarország Kft.

Jó napot kívánok!

Az Újhegy CBA (Budapest, X. kerület, Gyömrői u-99.) ügyében szeretnék bejelentést tenni. Reklám újságban hirdették a "Márton-napi libaságok"-ban 799F t-os áron az előhűtött pecsenye libamájat november 10-13 között. November 10-én 11 óra és másnap 13 óra körül viszont nem volt az üzletben a termék. A vezetőnő tájékoztatása szerint mindössze 5 kg-ot kaptak. Ez a reklám hirdetés szerintem a fogyasztók tudatos félrevezetése! Tudomásom szerint a meghirdetett időszak alatt a folyamatos áruellátást biztosítani kell.

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány, tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

A vásárló által jelzett problémát kivizsgáltam és a következőkről tudom tájékoztatni Önöket. Az akciós katalógusunk lezárási és nyomdába küldési határideje november 3-a volt. NÉBIH madárinfluenzás vizsgálatokra hivatkozva, a különböző TV csatornákon november 8-án leadott tájékoztatásnak köszönhetően, az előzetesen letárgyalt beszállítók visszamondták a rendeléseinket. Zárva tartási és vágási tilalomra hivatkozva csak az előzetesen beérkezett mennyiségi igényeinket elégítették ki liba termékekre vonatkozóan. Az akciós katalógusunk november 10-13 között volt érvényben, így történhetett, hogy az előzetesen beérkezett minimális termékkel találkozhatott a kedves vásárló. Természetesen azonnal információs táblákat helyeztünk ki minden áruházunkba, illetve mint helyettesítő terméket, az előhűtött pecsenye kacsamájat állítottuk ugyanarra az akciós eladási árra. A mindenkori tisztességes kereskedelmi politikánkon túl, a fentiekben leírt körülmények is igazolják, hogy tudatosságról szó sem lehet.
Üdvözlettel: B. Zsolt Értékesítési igazgató

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Az E-Digitaltól rendeltem kis háztartási gépeket és kiegészítőket még július 10-én, amit rendeléskor bankkártyás fizetéssel ki is egyenlítettem. Teltek múltak a hetek, de a rendelés állapotáról csak annyi információt kaptam, hogy az egyik termék nem volt raktáron, és beszerzés alatt áll. Egészen szeptember közepéig vártam hogy hátha megkapom a rendelt termékeket, majd e-mail-ben megkerestem őket. Semmi választ nem kaptam. Ezután telefonon is felhívtam őket, és kiderült, hogy ez a termék már nem is lesz raktáron, mert kifutó termék, így egy évig is várhattam volna rá...
Az ügyfélszolgálatos hölggyel úgy egyeztünk meg, hogy ehelyett a termék helyett egy árban hasonlót keres, amit hozzárendel a megrendeléshez, viszont így a régi összeg kicsit több volt mint amennyi így lett volna, ezért megígérték, hogy visszautalják a korábbi összeget, majd én elutalom ismét az új összeget és küldik a csomagot. Ebből megint nem lett semmi, ugyanis nem kaptam vissza a pénzt, de már elindították az új rendelést, és a rendszer kérte, hogy fizessek. Erre nem voltam hajlandó. Ismét megkerestem őket, hogy előbb a pénzt szeretném visszakapni – ahogy megbeszéltük - aztán utalok. Mondták, hogy persze természetesen, lehet hogy kicsit több időt vesz igénybe, attól függ, hogy a bank mennyire gyors. Viszont tegnapelőtt törölték a rendelésemet, mondván én kértem őket erre, pedig szó sem volt rendelés törlésről. A mai nap folyamán ismét felhívtam őket, és a hölgy azt mondta hogy ők nem hibáztak, csupán a bank a hibás, érdeklődjek náluk. Utána néztem a számlatörténetemnek, és semmilyen utalást nem hajtott végre a cég, így nem kaptam vissza semmit és a termékeket sem. Tanácstalan vagyok, hogy mit tudnék még tenni az ügyben, mert most már úgy vagyok vele, hogy csak a végösszeget küldjék vissza, legalább a pénz ne ússzon el, ha már a termékeket nem kapom meg.
Előre is köszönöm válaszukat,
Üdvözlettel: Szilvia

Tisztelt Elnök Úr!

Ügyfelünk rendelését 2016.07. 10-én rögzítette online bankkártyás fizetési móddal. A rendelését kétszer próbálta kifizetni, a második tranzakció sikeres volt. A kétlépcsős fizetési rendszernek köszönhetően a kifizetett összeg csak zárolás alá került, nem terhelésre, tehát nem érkezett be az Extreme Digital Zrt. számlájára. 2016. okt. 3-án érkezett az első hívás az ügyfelünk részéről, amely során a kolléganőm tájékoztatta az ügyfelünket, hogy a terméket a beszállító feltehetően nem tudja számunkra biztosítani, és egy helyettesítő terméket javasolt. Továbbá felhívta a figyelmét arra, hogy a rendelést csak úgy tudja módosítani, ha a zárolás feloldja, mely következtében a kifizetett összeg vissza fog kerülni a számlaszámára.
A zárolás feloldására 2016. 10.04-én került sor. Ugyanezen a napon ügyfelünket tájékoztattuk, hogy rendelése újra kifizetésre vár. 2016.10.05-én az ügyfelünk jelezte felénk, hogy nem kívánja addig kiegyenlíteni a módosított rendelést, amíg a feloldott összeg nem íródik jóvá a számlaszámán. Okt. 5-én az ügyintéző tájékoztatta az ügyfelünket, hogy a banki visszahúzás akár 30 napba is telhet. Mivel a módosított rendelés nem került kifizetésre, 2016.10.11-én automatikusan törlésre került. Folyamatos e-mailes kapcsolattartásban voltunk ügyfelünkkel, amely során kértük, hogy szíveskedjen kapcsolatba lépni a pénzintézetével, mivel a zárolás feloldásán kívül nem tudunk érdemben eljárni annak érdekében, hogy a feloldott összeg mielőbb jóváíródjon a számláján. A 2016.10.13-i telefonhívás során ügyfelünk előutalásos fizetési módot említ, holott online bankkártyás fizetés történt.
Az Extreme Digital Zrt. a termékek raktárba való beérkezését megelőzően nem teszi lehetővé az utalásos fizetési módot. Viszont online bankkártyás fizetési mód esetén, a kétlépcsős fizetési módnak köszönhetően el lehetett indítani a tranzakciót anélkül, hogy a kifizetett összeg beérkezzen az Extreme Digital Zrt. számlájára. Az ügyfelünk által kifizetett összeg jóváírásának maximális határideje 2016. nov.4. Bízunk benne, hogy a feloldott összeg visszakerült ezen határidőig a tulajdonos számlájára.
Üdvözlettel, edigital

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!

2016.06.01-én vásároltam két darab retúr buszjegyet a Budapest – Prága viszonylatra az Orangeways.com weboldalon.
Az odautazás 2016.08.18. 07:00 (Budapest) - 14:30 (Prága) míg a visszaút 2016.08.21. 15:30 (Prága) - 22:30 (Budapest) lett volna. A jegyek vételárát, 22.960 HUF-ot az online vásárlás során bankkártyás fizetéssel térítettem meg. A sikeres fizetést igazoló banki kivonatot és a kapott jegyek szkennelt változatát mellékelem.
Nem egészen három nappal az indulás előtt, 2016.08.15-én kaptam e-mailben és SMS-ben értesítést arról, hogy az kkor e-mailben kértem a jegyek vételárának megtérítését, hiszen ha a kiutazás meghiúsul, akkor a visszaút is értelmetlenné válik. A cég munkatársa válaszolt is, hogy természetesen a törölt járatokra szóló jegyek árát megtérítik.
Ezek után 2016.08.19-én, szintén nem egész három nappal a visszaindulás előtt tájékoztattak arról, hogy a visszaútra szóló járatot is törölték, és kérték, hogy kártérítési igény esetén e-mailben keressük fel a cég munkatársát. Ezt én ismételten meg is tettem, a jegyek adatainak pontos megjelölésével, hogy kizárjak bármi féle félreértést. Erre a levélre is kaptam választ, amiben szintén az áll, hogy a törölt járatokra szóló jegyek árát megtérítik arra a bankszámlára, melyről a vásárlás történt. 2016.09.06-án még nem érkezett meg a visszatérítendő összeg, így ismételten e-mailt írtam, melyben jeleztem, hogy igényt tartok a törölt járatokra szóló jegyek árának visszatérítésére. Erre a levelemre sajnos már nem érkezett válasz (2 hónapja!), és az összeget azóta sem kaptam meg, amit felháborítónak tartok. Sajnos csak az eset után olvastam utána az Orangeways.com borzasztó hírnevének.
Az alapítványuk honlapján több olyan panaszos levelet is olvastam, melynél az Önök közbenjárására végül sikerült megoldást találni.
Tisztelettel kérem tehát segítségüket, melyet előre is köszönök!
Üdvözlettel: Ferenc


Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet!

Még alig akarom elhinni hogy ez megtörténhetett.....Okt. 27. du bementem a Budaörsön lévő Finn fatelepre és megkérdeztem van-e 5,40 es padló. A kinti alkalmazott azt mondta van és mehetek leszámláztatni. Az irodában az alkalmazott először azt mondta hogy mínuszban van a készlet (én hivatkoztam a kinti alkalmazottra) és leszámlázta, házhozszállítással együtt. A mai napra ígért kiszállítás helyett egy telefonhívást kaptam egy hölgytől reggel hogy jó lenne-e az 5,10 méret. Mondtam hogy nem, erre azt ígérte, hogy majd visszahív. Mivel nem hívott, bementem személyesen, a pénztárban ugyan az az ember ült aki leszámlázta. A pénzt visszaadta én meg a számlát, szóban rám hárította a felelősséget, hogy én okoztam ezt, erre kértem a Vásárlók könyvét, de észrevettem a falon mellettem és leakasztottam. Erre azt kérdezte mit akarok beírni, visszaadta a pénzemet. Erre azt mondtam majd elolvassa. Ezek után felugrott a székről, kikapta a kezemből a könyvet és azt mondta emelt hangon:MIT KÉPZELSZ TE BÜDÖS PARASZT A KURVA ANYÁDAT IDE JÖSSZ OKOSKODNI a KECSKESZAKÁLLADDAL, és szó szerint ki menekültem az irodából a fizikai bántalmazás elől. 63 évemben járok még ilyen vagy hasonló bánásmóddal nem találkoztam, és nem is hittem volna hogy előfordulhat! Tanúm nincs a történtekre és annyi bátorság nyilván nincs egy ilyen erős emberben, hogy bevallja szó szerint ez történt! Én pedig úgy gondolom hogy ilyen kulturálatlan, az idegein uralkodni nem tudó embernek nem a kereskedelemben kellene dolgozni!!

Tisztelt Fogyasztóvédelem, Tisztelt Selmeczi Úr!

Megkeresésükre válaszolva leírjuk az általunk tapasztaltakat: Az Úr, aki panasszal élt Önök felé, valóban járt telepünkön okt. 27-én, aki már ekkor eléggé zaklatott lelki állapotban kereste fel telepünket. Természetesen mi igyekeztünk kedvesen viselkedni vele, hisz cégünknél fontos a vevő elégedettsége. Az említett Úr 5.4m hosszú hajópadlóból szeretett volna vásárolni 18m2-t. Mikor számlázni szerettem volna, láttam a rendszerben, hogy csak 14.5m2 van raktáron, így jelezem, hogy a kért mennyiséggel nem tudunk szolgálni.
Az Úr mondta, hogy kint megnézték a kollégával és épp 18m2 van a valóságban és Ő mindenképp szeretné megvásárolni. Mivel 2-3 m2 eltérés előfordulhat a számlázó program és a valóság között, kiszámláztuk neki a teljes mennyiséget. Másnap reggel mikor szállítottuk volna ki az anyagot derült ki, hogy a számlázó program szerinti 14.5m2 áll valóban csak rendelkezésre. Felhívtuk telefonon és jeleztük, hogy sajnos nem tudjuk kiszállítani a 18m2-t.
Több opciót is felajánlottunk:
- kiszállítjuk a 14.5m2, kiegészítve 18m2-re 5.1m hosszú szálakkal
- kiszállítjuk a 14.5m2, és a fent maradt 3.5m2 árát vissza adjuk készpénzben
- házhoz visszük a tejes vételárat
Ezek közül egyik sem volt elfogadható az Úrnak, ezért jeleztük, hogy délután visszahívjuk, hátha addigra találunk számára megfelelő megoldás. Nem volt alkalmunk visszahívni, mert 2 órán belül felkeresett minket és erősen felfokozott idegállapotban kiabálni kezdett az irodában, hogy mi hogyan képzeljük, hogy az Ő által kifizetett anyagot nem szállítjuk ki. Itt többször elnézését kérve megpróbáltuk elmagyarázni, hogy nincs annyi a kért anyagból, és mi mindent megteszünk az ő kártérítéséért.
Ezek után kérte és rögvest el is vette a falról a vásárlók könyvét. Természetesen mi lehetőséget adtunk, hogy megtegye a bejegyzést. Többször kérdeztük, hogy mit szeretne beírni, de Ő arrogánsan azt felelte, hogy "majd meglátjuk és megemlegetjük, hogy Őt átvertük".
Ismételten kértük, hogy találjuk megoldást a problémájára, de Ő továbbra is csak kiabált, majd bedobta a könyvet a pult mögé és sietve, az ajtót becsapva távozott telepünkről. Közben azt ismételgette, hogy ezt örökre megemlegetjük. Nagyon sajnáljuk, hogy az Úrnak kellemetlenséget okoztunk, de úgy érezzük, mi mindent megtettünk, hogy a hibát orvosoljuk. Az Úr által leírt hazugságokat, mely szerint mi tiszteletlenül beszéltünk vagy viselkedtünk volna Vele szemben, kikérjük magunknak! Cégünknek 6 éves fennállása alatt soha nem volt problémája a fogyasztóvédelemmel, ügyfeleink elégedettségét bizonyítja dinamikus fejlődésünk is. Hiszünk abban, hogy a legjobb reklám ha az ügyfelek minket ajánlanak barátaiknak-ismerőseinknek, ennek is köszönhetően sok visszatérő vásárlóval rendelkezünk. Alkalmazottainknak folyamatos képzést biztosítunk ügyfélkezelésből, ennek is köszönhetően mindig udvariasan szolgálják ki vásárlóinkat. Mi úgy érezzük, ez ügyben érdemben többet tenni nem tudunk, mit hogy ismételten elnézését kérjük az ügyféltől az okozott kellemetlenségért. Az esetet részünkről szeretnénk lezártnak tekinteni.
Budaörs, 2016.11.02.
Tisztelettel, S.László

Nem lehetséges eldönteni pontosan mi történt, de az eredeti (itt már olvashatóvá javított) panaszlevél stílusa, a válasz hangneme, a cég weblapjának minősége arra enged következtetni, valójában egy vevőbarát vállalkozásról lehet szó. A vásárló elvesztette fejét, fenyegetőzésének nem volt értelme.
(Selmeczi Balázs, FVA)


Tisztelt Fogyasztóvédelmi Iroda!

Nem tudom tudnak-e ebben az ügyben tanácsot adni vagy segíteni. Orangeways-nél nyáron váltottunk jegyet krakkói utazásra, de a járatot a társaság törölte. Azóta is halogatják a jegy árának a visszatérítését és most már nem is válaszolnak a leveleimre. Van bármilyen hivatal ahol a panaszt hivatalosan kezelik vagy esélytelen, hogy visszakapjuk a pénzünket? Előre is köszönöm a válaszukat.
Üdvözlettel, SzB.

Levelezés az Orangeways igazgatójával


Tisztelt Fogyasztóvédelmi Iroda!

Magyarországra költöztünk ez év júniusában. A Pápai Kábelszatnet cégnel rendeltünk internetet, mivel Badacsonytomajon ez volt a lehetőség.
Nehezményeztem a következőket:
- Villámlátogatású a szolgáltatás, a felénk legkisebb jelet sem adó munkatárs kötött rá a Netre.
- Amikor kész lett, kezünkbe nyomta az alig olvasható szerződést, amelyben a „Vállalja, elismeri, tudomásul veszi”.kifejezések sokszor előfordulnak. Mint egy bírósági végzés, úgy hangzik.
De egyetlen szóval nincs benne hogy pl. mennyi idő a felmondás esetünkben. A lényeg az volt, hogy írjunk alá 2 évet és kész, és fizessünk havi 4700 Ft-ot. De miért is írok Önöknek? Mert kétszeri e-mailemre sem jött a cégtől válasz. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy kérdéseim a cégtől megválaszolva legyenek? El kell mondjam, hogy Magyarországon bizony sok minden nem úgy működik mint a nyugati államokban, képzelhetik, hogy 31 év Németországi tartózkodás után van mit megszoknunk... Tiszteletem, János és neje

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!

Gyors eljárásban utánanéztünk a bejelentésnek és az alábbiakat tudjuk közölni. Ügyfelünkkel a mai nap sikerült személyesen is felvenni a kapcsolatot. Eddig nem igazán sikerült ezt megtennünk, mert elmondása szerint több alkalommal is elutaztak egy-két napra, hogy megismerjék a környéket. Kollégánk beszélt vele, melyről jegyzőkönyvet is vettünk fel. Így kérését teljesítettük. Kollégánk elmesélte, hogy nagyon kellemes beszélgetés volt.
Ügyfelünk elmesélte többek között, hogy miért költözött haza Magyarországra és mennyire furcsállja az itthoni dolgokat. Javaslatokat tett, hogy mit és hogyan kellene csinálnunk, mely nagy részét sajnos a jogszabályok miatt nem tudunk megtenni (szerződés szövegezését leegyszerűsíteni, rövidíteni, átírni). Kollégáink sietős magatartását nehezményezte, és szerette volna, ha több időt szánnának a szolgáltatás bekötésére (ez sem egyszerű cégünknél, hiszen szerencsére sok munkánk van). Megnéztük a kinyomtatott szerződés olvashatóságát is. Olvasható, bár valóban halvány, hisz a nyomtatók ECO üzemmódban működnek. Az ügyet ügyfelünk lezártnak tekinti.
Üdvözlettel: KábelszatNet-2002. Kft. irodavezető

Tisztelt Fogyasztóvédelmi Alapítvány!

Ma vásárolni mentünk a Maglódi Auchanba,előtte gondoltunk tankolunk a kútnál is. Ford Focus személyautóval voltunk, a tankban volt még benzin, mert a mutató is jelzett, és a jelzőfény nem világított. Így még 8 liter biztosan volt a tankban. A 2. számú kúton töltöttem tele az autót, ami 50 literes tankkal rendelkezik. A kijelző szerint viszont 49,93 liter benzint került kiadásra. Fizetéskor jeleztük, hogy ez nem lehetséges, hiszen nem üres tankkal voltunk. A Vásárlók könyvébe beírtuk az észrevételünket, és akkor láttuk, hogy már másnak is volt hasonló panasza. Kértünk valaki illetékest aki ott helyben segíthetett volna, de azt a választ kaptuk,hogy a kút augusztusban hitelesítve volt.
Tisztelettel: Miklós

Tisztelt Panaszos!

Köszönjük a megkeresését. Őszintén sajnáljuk, hogy Maglódi áruházunk válasza nem jutott el Önhöz, ezért szíves elnézést kérjük. A gépkocsik üzemanyagtartályainak űrtartalma a gyártó által becsült érték. A gépkocsi kezelési útmutatójában tájékoztató jelleggel megadott üzemanyagtank-térfogat kismértékben eltérhet a valós űrtartalomtól. Az eltérés +/-10% lehet. Ezenkívül a befogadóképességet befolyásolja egy ún. hő tágulási tér is, mely adott esetben +20%-kal növelheti a térfogatot.
Mindezeket összegezve előfordulhat, hogy például egy 50 literesként megjelölt üzemanyagtank befogadóképessége megközelítheti az 55-58 litert. A hő tágulás biztosítása és a baleseti kockázatok csökkentése érdekében az üzemanyagtartályok rendszerint rugalmas anyagból, valamilyen műanyagból készülnek, és az űrtartalmukat nem hitelesítik a gyártók. Több gépkocsi típus tartályába ún. tágulási tartályt is építenek a gyártók, továbbá a tartály betöltő csonkja is feltölthető üzemanyaggal, ami üzemeltetési szempontból ugyan nem javasolt, de szintén megnövelheti a betöltött üzemanyag mennyiségét. Amennyiben az előbb leírt módokon túltöltjük az autót, arra számíthatunk, hogy a plusz üzemanyag mennyisége megmutatkozhat a teljesített kilométerek számában is. Fontos tudni, hogy kútoszlopainkat, kimérő szerkezeteinek pontosságát évente hitelesíti a mérésügyi hivatal, további két alkalommal szakszervizen keresztül mi is ellenőrizzük a kiadott mennyiségek pontosságát.
További szép napot kívánunk!
Üdvözlettel, K. Noémi, InfoCenter Csoportvezető, Auchan Magyarország Kft.

Üdvözletem!

Vásároltam egy elektromos motorral működő edzőgépet, melyre 5 év garancia van. Meghibásodott, bejelentettem online, kijöttek megjavítani. Elég sokáig húzódott, kb. 3 hét volt, mire kijöttek. Másnapra a gép ismét (ugyanazzal a hibával) elromlott. Jeleztem e-mailben ugyanannak a személynek, aki az első alkalommal is intézte a szerelők kiszállását. Ennek sajnos több, mint 1 hónapja, és csak hitegetnek, erre a hétre ígértek időpontot e-mailben, de nem kaptam időpontot, nem jött senki szerelni hozzám. A gép összesen 2 hónapja rossz, abból 1 napig jó volt (amíg nem használtuk újra a szerelés után), azóta kb. 5 hete ismét rossz.
A cég neve Insportline, a termék egy ellipszis tréner, az ára kb. 120 ezer forint, és 11 hónapja vásároltam. Egyébként kértem a gép cseréjét, mert (amennyire átlátom a gép működését, annyira biztosan mondom) el fog romlani a gép elektronikája ismét, mert a epmechanikus része teszi azt tönkre. Erre azt a választ kaptam, hogy ha háromszor ugyanaz a hiba előjön egy gépnél, azt cserélik, addig javítják. Ez így rendben is volna, itt mindenhol csak az időkorlát lenne fontos. Illetve van egyéb módja, hogy a céget arra "kényszerítsem", hogy valamilyen emberi határidőn belül elvégezzék a javítást?
Előre is köszönöm szépen!
Üdvözlettel, Anna

Tisztelt Fogyasztóvédő Alapítvány!

Köszönjük levelüket! A probléma megoldása folyamatban van, a Hölggyel egyeztettünk már időpontot a javítás céljából. Dátuma: 2016. 10. 18.
Üdvözlettel, C. Renáta, inSPORTline Hungary Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Legalább negyven éve járok az Operába. Mindig örömmel, az épület és annak szellemisége iránti tisztelettel léptem be kapuján és csodálattal teli alázattal fogadtam az itt kapott élményeket. Nemrégiben elhatároztam, hogy meglepem családomat egy varázslatos estével és jegyet rendeltem az interneten egy előadásra. Azonban életem az első online foglalása izgalmában egy nappal eltévesztettem a dátumot és ugyanarra az előadásra egy nappal előbbre foglaltam le és fizettem ki a jegyeket. Szerencsétlenségemre csak a visszaigazolás kézhezvételekor észleltem a hibát. Azonnal hívtam az online értékesítő oldalt, hogy frissiben segítsenek megoldani a problémámat, mert a lányom csak aznap éjjel érkezik meg repülővel Németországból Budapestre és nem tudunk időben odaérni az előadásra. Közölték velem, hogy az Operaház nem hatalmazta fel őket a dátumok módosítására és azt tudják csak tanácsolni, hogy forduljak az Operaház Szervezési Osztályához. Rögvest telefon a szervezési osztálynak.
A hölgy közli, hogy csak a felettesei tudnának esetleg segíteni nekem, ő, aki a telefont felvette nem. Küldjem el a kérelmemet és ő majd továbbítja a feletteséhez: nevezetes azt, hogy az aznap eszközölt foglalásomat módosítsák ugyanarra az előadásra csak 24 órával későbbi időpontra. Vagy ha ők nem kívánnak ezzel foglalkozni, kivételesen tegyék ezt lehetővé az online oldal számára, ahol a jegyeket vettem. Szilárdan hittem abban, hogy ez nem jelenthet problémát, hiszen a jegyeket pár órája vásároltam, kifizettem bankkártyával, az előadásig 47 nap van még hátra és a kérdéses két előadásra még nagyon sok eladó jegy van.
Úgy gondolom, ez sem anyagi sem erkölcsi kárt nem jelenthet az Operaháznak. Tévedtem. A válasz indoklás nélküli elutasítás volt. Ráadásul a szöveg „konzerv”, és nem is azt utasították el, amit kértem: „Sajnos arról kell értesítenem, hogy az Általános Vásárlói Szerződési Feltételekben foglaltak szerint a jegyek visszaváltására csak abban az esetben van módunk, ha az előadás elmarad. Egyéb, az Operaházon kívül álló okoknál fogva nem tudunk kompenzációt nyújtani.”

Újabb telefon, most már az egy szinttel feljebb lévő hölgyet hívtam vissza. A válasz szenvtelen és lélektelenül udvarias NEM, minden magyarázatom és érvelésem ellenére is. Mintha a falnak beszélnék. Kétségbeesésemben még tovább érvelek. 45.000 forintom forog kockán, ami nekem nagyon sok pénz, de minden lepergett róla, pedig csak egy kis jóindulatra lett volna szükség! Végül azzal ráz le, hogy talán az ő felettesei tudnának segíteni, majd előterjeszti még egy szinttel feljebb a kérelmemet.
Újabb esdeklő e-mail, hogy szíveskedjék a feletteseinek (3. szint!) felterjeszteni a kérelmemet. Újabb indoklást is küldök: NEM KÉREK VISSZA PÉNZT, csak módosítani szeretném a mai foglalásomat, amit elrontottam egy olyan előadásra, ami csak másfél hónap múlva esedékes.
Válasz a 3. szinttől: kérelmemet nem áll módjukban elfogadni. És kérik szíves megértésemet az ügyben. Értsem meg a nézőellenes fafejűséget? De még nem adtam fel, mert ez annyira rideg és vérlázító eljárás volt.
Kétségbeesett válságtanácskozás a férjemmel és a barátainkkal. Ők is azt mondják, hogy ilyen nincs. Mivel nagy zenerajongók sokszor vásárolnak koncertjegyet online és ha cserélniük kellett valamilyen oknál fogva és volt jegy a pénztárban egy másik előadásra, minden különösebb kérelmezés nélkül, rugalmasan cserélték át a jegyeket, jóval a vásárlás napja után is, nemhogy aznap! Másnap személyesen elutazik a férjem Budapestre, talán el tudja intézni ezt a dátummódosítást. Hiszen itt csak valami kommunikációs problémáról lehet szó. A pénztárnál tábla lóg három nyelven, öles betűkkel: Jegyet nem veszünk vissza és nem cserélünk! A pénztárosnő is megerősíti, hogy ez alól bizony nincs kivétel. Akkor még egy utolsó próba. Irány a vezérkar, a szervezési osztály! Jön az immár ismert válasz: SAJNOS NEM.
Még egy erőtlen próbálkozást tesz a párom és megkéri a hölgyet, kérdezze már meg a szolgálati rend szerinti felettesét, hogy tényleg lehetetlent kérünk-e. A hölgy belép egy kordonnal elzárt területre felmegy egy lépcsőn és eltűnik. Majd visszatér a lehangoló hírrel: SAJNOS NEM. Tanácsolja, ha nem jó az időpont, adjuk el a jegyeket. Ez az egész hihetetlenül rideg, lélektelen bánásmód. Ezek szerint az Operaház állam az államban és úgy bánik (el) a nézőkkel, ahogy főúri kedve diktálja. Egy állami kirakat intézmény, fölényesen elutasít minden együttműködést a nézőkkel, akikből él.
Hihetetlen és érthetetlen és kiábrándító!
Üdvözlettel: Anna

Tisztelt Selmeczi Balázs!

Megkeresésükre reagálva, mellékelten küldöm M. Éva Osztályvezető Asszony levelét, amely a panaszos levelének kivizsgálásával kapcsolatos eredményekről ad tájékoztatást.
Mellékelem továbbá az Operaház által értékesített jegyek és bérletek adásvételére vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket, amely 2016.03.23-tól hatályos.
Üdvözlettel: K.Krisztina, Magyar Állami Operaház, Értékesítési Centrum

Válaszlevél


Tisztelt Hölgyem, Uram!

Egy garanciális vita kapcsán nem értek valamit, és nem kifejezetten ügyfélközpontú reakciót kaptam a Cardo Kft.-től. Egy ágyat vettünk a Cardo-tól 2012-ben, 10 év garanciával. A rugókat alátámasztó fa keret egyik része tört el a matrac belsejében. Akkor még úgy tudtam, hogy a 10 év garancia a matracra vonatkozik, mert a fogalmazás számomra nem tűnt egyértelműnek. A honlapon a matrac szót használják, a jótállási jegyen a rugózat szót, a válaszlevélben pedig arra hivatkoznak, hogy csak és kizárólag a matrac rugózatában levő rugó törésére szól a 10 éves garancia.
Tisztelettel, Péter

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A fogyasztó 2012. 07. 25-én vásárolt egy Mustáng fix 160x200-as ágyat amit ugyan javítottunk 2013.08.09-én de a jótállási idő már azóta is eltelt. A garancia levélen rajta van hogy a rugózat törésére van 10 év az egyéb többi hibára pedig 2 év. A kollégák jegyzőkönyvében egyértelműen szerepel hogy az ágyon nincs rugó törés.
Mellékletben küldök egy garancia levél másolatot és a kollégák jegyzőkönyvét.
Üdvözlettel: Cardo Kft.

Tisztelt Fogyasztóvédő!

Szeptember 23-án utaztam taxival, végül többet számlázott mint amennyibe került a fuvar, hiába vitattam az összeget, végül fizettem. Az esetet jelentettem is a BKK-nál. Jelenleg náluk van az ügy kivizsgálás alatt. Intézkednek, hogy bírságot szabnak ki, vagy az engedélyét veszik el az adott taxisnak, erről később tájékoztatást ígértek a számomra.
A BKK-nál az engem ért kárral nem foglalkoznak. A taxitársaság sem kártalanít, mert a sofőrt már kirúgták, aki saját vállalkozás keretében csinálja jelenleg a munkáját.
Mint kiderült, már korábban elbocsájtották mint ahogy az eset történt, csak még az ő számlatömbjüket használta a saját cégével átpecsételve. A taxis saját cégét inkább nem keresném fel saját testi épségem megóvása miatt. Viszont addig nem tudok a békéltető testülethez fordulni amíg az adott társaság nem küld el kárpótlás nélkül.
Üdvözlettel, Gábor


Tisztelt Fogyasztóvédő és Érdekszövetség Alapítvány!

2016. augusztusában rendeltem gyermekemnek egy okosórát a megveszed.hu vagy megveszed.com internetes felületen. Sajnos nem azt a terméket küldték ki amit megrendeltem. Tudom, nem kellett volna egy olyan oldalról rendelnem ahol az elérhetőség egyenlő a nullával, nincs cím a megadott telefonszám nem él, egyetlen e-mail címem van amin tartottam valakivel a kapcsolatot. Ő elmondása szerint nem a forgalmazó csak ők tartják a kapcsolatot a forgalmazó és a vevők között. Döbbenetes. Próbáltam elérhetőséget szerezni, nem kaptam információt. Természetesen tanultam a hibámból és azóta azon vagyok hogy minél több embernek felhívjam a figyelmét erre. Mellékelem a közöttünk folytatott levelezést.
Az utolsó levél óta több levelet is küldtem nekik, hasztalanul. Próbáltam másik oldalról megközelíteni a dolgot és a Webes megjelenést biztosító WEBENLÉT. Kft-t keresni, de mint kiderült ők csak hatósági megkeresés esetén adnak ki információt a velük szerződött „céggel”. Ez egy külföldön bejegyzett cég, számlát nem adnak, én sem kaptam. Amikor mélyebben beleástam magam a dologba, ledöbbentem hogy mennyi megveszed.hu károsult van. Amikor esetleg valaki eljutott odáig, hogy visszavitték tőlük a terméket futárral és ígéret szerint 30 napon belül visszautalták volna pénzt de ez nem történt meg. Gondoltam naivan, hogy akkor már a cserével jobban járok. Hát ezek semmit nem akarnak, csak becsapni, félrevezetni és pénzt gyűjteni az emberektől?
A Facebook-on percenként felvillanó reklámblokkjuk miatt nagy mennyiségű áldozatot szereznek. Nem hiszem el, hogy nem lehet tenni valamit az ilyen csalók ellen. Jelentsem fel a NAV-nál számlaadási kötelezettség megszegése miatt vagy az NFH-nál vagy a GVH-nál fogyasztók megtévesztése miatt, vagy a rendőrségen ismeretlen tettes ellen? Vagy egyszerűen így jártam és tényleg nem lehet tenni semmit? Olyan iszonyú tehetetlenséget és dühöt érzek, hogy szavakkal nem tudom elmondani.
Megtisztelő segítségüket, tájékoztatásukat előre is köszönöm! Julianna

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A „forgalmazótól” kapott levél szerint visszautalják a termék vételárát az elszállítástól számított 30 napon belül. Remélhetőleg……
Nagyon szépen köszönöm a közreműködő segítségét, és minden tiszteletem az Önök által végzett munka és segítség miatt. Amint sikerül pontot tenni az ügy végére jelzem Önnek!
Üdvözlettel és köszönettel: Julianna

Tisztelt Fogyasztóvédő- és Érdekszövetség Alapítvány!

Kellemetlen helyzetbe kerültem, egy konyhabútor vásárlás végén. Az osztrák tulajdonú MÖMAX áruházban vásároltam a feleségemmel egy ~350.000,- Forint értékű konyhabútort, hozzá kb. ugyanennyiért gépeket (hűtő, mosogatógép, elszívó, sütő, főzőlap), és megrendeltük az összeszerelést is (kb. 60.000,- Ft.). A június végére ütemezett összeszerelés egy hetet csúszott, logisztikai okokra hivatkozva, de nem itt kezdődtek a gondok. Az összeszerelés során sérült (használhatatlan) vízzárót és rossz elosztású ajtókat kaptunk a megvásárolt bútorhoz. A beépített hűtőt nem lehet rendesen nyitni, és két ajtót kell mozgatni ahhoz, hogy egy hűtő ajtóhoz hozzáférjünk.
Gondoltam előfordul az ilyen hiba, és rövidesen javítják/cserélik az eltérés illetve a sérülések miatt hibákat. Ezeket meg is ígérték. Ezt követően, a sokadik reklamáló levelemre (és még több telefonra) megjött a szerelő 2,5 hónappal az összeszerelés után. Rossz ajtót hozott, és nem hozták az új vízzárót. Tehát érdemben semmi nem történt. Most várjuk a következő találkozót, ami nem tudom mikor lesz. Így minimum három hónapig nem lehet rendeltetés szerűn használni a konyhát. Érdeklődöm, hogy milyen lehetőségeim vannak? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: N. Richárd, vásárló

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

N. Richárd vásárlónk panaszát kivizsgáltam és az alábbiakat állapítottam meg: A vásárló 2016.04.30-án rendelte a konyhabútort 375000,- Ft értékben (szállítási idő 22.hét). 2016.05.16-án megrendelte a hozzá tartozó gépeket 399.500,- értékben, melyből 14.690,- engedményt kapott (szállítási idő 28.hét). Az összeszerelési időpont azért csúszott, mert a vásárló külföldön tartózkodott. A szerelést az édesanyjával egyeztették és mivel a burkolók nem végeztek, el kellett halasztani június végére. A hűtő esetében valóban az áruház volt a hibás, mivel nem megfelelő típusú hűtőt rendelt, emiatt új ajtókat kellett kérnünk. Sajnos a cég leállása miatt (nyári szünet) az ajtók csak augusztus második felében érkeztek meg, ezeket szeptember 9-én beszerelték.
Reklamációs levélről én konkrétan egyről tudok. Miután a levelet az áruház megkapta, intéztük és sürgettük a hibás elemek (ajtók és vízzáró) pótlását. Miután az ajtó és a vízzáró megérkezett, jött egy újabb információ, hogy az új ajtókkal is probléma van, ezért egy plusz korpuszt is rendelni kell. Végül szeptember 28-án ez is megérkezett, mikor is kiderült, hogy a korpusz nem is kellett volna, hanem az ajtók zsanérjai voltak helytelenül rögzítve. A konyhát a teljes időszakban rendeltetésszerűen lehetett használni, vagyis a hűtő és ajtók a funkcióikat ellátták, csak egy apró kellemetlenség volt jelen. Nyitáskor nem egy, hanem mindkét ajtót kellett megnyitni.
A vásárlóval egyeztettünk és a kellemetlenségét 10.000 ,- Ft-al kárpótoljuk. Mellékletként csatolom a szerelő cég által leírtakat és a szállítási-szerelési jegyzőkönyvet, amelyből szintén kiderül, hogy minden hibáért igyekeztünk a vásárlót kárpótolni!
Tisztelettel: H. Zoltánné, Áruházvezető

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!

Köszönöm a gyors reagálást. Az áruházvezető által leírtak többnyire fedik a valóságot, ahol érdemesnek tartom, ott az alábbiakban egészítem ki:
A szállítási idő nem a felújítási munkák, hanem az áruház logisztikai problémái miatt csúsztak egy hetet, de ez nem jelentett problémát, nem ez volt a panasz oka.
A konyhát nem lehetett rendeltetés szerűen használni, mivel a vízzáró hiánya miatt mosogatni is csak nehezen lehetett, mert ha beázik hátul elvetemedik, és ez nem a vásárló hibája.
A fő probléma az, hogy az elvileg 21. hétre készre szerelt konyha helyett a 39. hétre lett ez elvégezve.
Az egyik ajtó továbbra is eltérő színű/árnyalatú, mint a többi, de ez már nem okoz problémát, a cseréig. A megvásárolt termék 18 hetet késett a tervezettől, az eladó hibájából. És ezért a kiesésért 10.000,- forintos ajándékutalványt ajánlottak fel, ami a kedvezménnyel csökkentett vételár 1,31 %-a. Azt gondolnám, hogy nem ez a megfelelő megoldás egy nemzetközi áruházlánc oldaláról.
Tisztelettel: N. Richárd

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr !

N. Richárd panaszos a mai napon ( 2016.10.22. ) előzetes időpont egyeztetést követően felkeresett áruházunkban. A reklamációját megelégedésére 20.000,- Ft kompenzáció kifizetésével rendeztük.
Üdvözlettel: H. Zoltánné, Áruházvezető, MömaX

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Segítséget szeretné kérni Önöktől több ember nevében is. A múlt héten bérletet vásároltam a pásztói Volántól, mert 15 km-re lakom onnan, és a munkahelyemre busszal szeretnék bejárni. Ma reggel a 7.05 és a 7.18-as buszra sem engedett fel a sofőr, mert piaci nap lévén az ajtóig állt a sor. A 3. buszt nem mertem megvárni, mert nem értem volna be vele, így kocsiba ülve jutottam el a munkahelyemre. Szeretném tudni, hogy engedhető az meg, hogy évek óta minden szerdán tele álló gyerekkel, felnőttel közlekednek a reggeli járatok, ami tilos, balesetveszélyes, és a 11.900 forintos havi bérlet áráért (ami 15 km-es távolságra vonatkozik) nem kapok szolgáltatást.
Megtudtam azt is, hogy a busztársaság tud a problémáról, s ennek ellenére álló kisgyerekkel tele szállít. A busztársaságnál tudják, hogy szerdán a nyugdíjasok mennek a piacra, s elnézik, hogy emberek az életükkel és a munkahelyükkel játszva nem engedik fel a buszra. Hová forduljak a problémával, ami sok jobbágyi lakost érint? Elég lenne csak a szerdai napokon pótló buszt betenni reggelre. Kérem segítsenek ebben a problémában. Az nem elég, hogy szóljunk, mert már a szülők kérvényezték ezt, akiknek oda jár a gyermekük az iskolába, meg azok, akik munkába járnának, de nem jutottak semmire.
Tisztelettel köszönöm: Evelin

A cég válasza


Tisztelt Fogyasztóvédők!

2015.07.30-án vettem egy Samsung Galaxy S5 telefont, melyet 2016.08.30-án javításra vittem Albertirsára az üzletbe. Kaptam cserekészüléket, majd 2016.09.10-én ment a barátom a telefonért. A telefont törött kijelzővel kaptam vissza! Kérdésemre, hogy mi lett vele, azt a választ kaptam, hogy „már így vették át”. Ez nem igaz, s a jótállás jegyen sem volt feltüntetve, hogy hibás a telefonom képernyője. Teljesen jó állapotban volt készülékem. Hallottam hasonló esetről, így szerencsére készítettem képet a telefonomról mielőtt beadtam. Ezeket mellékletben csatolom is a dátummal feltüntetve. Jegyzőkönyvet nem készítettek a panaszomról, mondván, hogy elektronikus úton többre megyek.
A kijelző törése a TMX Mobile Solution Kft. hibájából történhetett. Már voltam Pesten a Vodafone üzletben,a Samsung szervizben és a GSM boltban is, ahol tanúskodnának is nekem. A telefonom egyébként kifogástalan állapotban volt. Tudom, jótállás javítás csak abban az esetben végezhető, ha nincs rajta törés, sérülés. Ráadásul egy hete rakattam rá új fóliát, azt sem kaptam vissza. Helyette egy buborékos, felpuklisodott fólia van a készüléken. A kijelző mindkét alsó saroknál kijár, fel tudnám emelni a képernyőt.
Eddig pislákolt a képernyő, a szerviznek köszönhetően már be sem kapcsol. Azóta a kft. válaszolt, elutasították a panaszom, mondván, hogy a kijelző erős mechanikai hatás következtében tört el, nem tudják javítani ingyenesen. A Vodafone-nak is írtam e-mailt, nem tudom mit tehetnék, még nem válaszoltak. Köszönöm, ha segíteni tudnak. Tisztelettel: Kata

A TMX Kft.-t megkerestük a problémával, érdemi válaszukat várjuk. Egyelőre csak annyit írtak, nem tudják beazonosítani a készüléket. Azt a készüléket, amelynek típusát, tulajdonosát és szervizleadási időpontját is ismerik, valamint a tulajdonossal már leveleztek is, panaszát elutasították. Vajon ilyen általános, gyakori esetről lehet szó? A levélíró helyesen és körültekintően járt el, hogy a javításra leadáskor lefotózta a telefonját. Érdemes még az ügyintézővel belenézetni a készülékbe, hogy nincs beázásnak semmi nyoma, s erről feljegyzést készíttetni. A szervizek a garanciális javítás elutasításakor előszeretettel hivatkoznak törésre- és/vagy beázásra, és utólag igazát nem tudja bebizonyítani a becsapott fogyasztó. (FVA)

Kedves Selmeczi Balázs!
Megvizsgálva a panaszt csereutalványt fogunk ajánlani az ügyfélnek az okozott kellemetlenségekért. Természetesen szükségünk lesz a készülékhez tartozó jótállási jegyre és a vásárlást igazoló számlára is.
Üdvözlettel, Samsung Magyarország

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A UPC Magyarország nem azokkal a feltételekkel hirdeti szolgáltatásait mint amit a honlapjukon leírtakba foglalnak. A közeljövőben lejár a 2 évre kötött hűségidőnk, és már másodjára hívnak a hűségidő hosszabbítással. De nem tudunk egyezségre jutni, mert a jelenleg nem megfelelően működő modemünket nem hajlandóak kicserélni az új, televízióban is hirdetett "Connect Box" wifi modemjükre. Csak csere modemet tudnak küldeni, de a Connect Boxból nem, mert állításuk szerint az csak 500Mbit/s sebességű internet szolgáltatásukkal kompatibilis. Jelenleg 120Mbit/s sebességű a UPC által szolgáltatott internet hozzáférésünk, viszont a wifi jelerősség csak a modem néhány méteres körzetében fogható. Ezért kértük a modemek cseréjét. A jelenlegi pillanatban abban állapodtunk meg, hogy majd mi hívjuk fel őket ha hosszabbítani akarjuk a szerződést, mert nem tudtak olyan feltételek biztosítani, hogy nekünk megérje hosszabbítani, csak annyit, hogy drágább lesz ha nem kötünk új szerződést.
A honlapjukon hirdetett szolgáltatás: "Internet szempontjából új előfizetőknek, Fiber Power 120 vagy magasabb internet csomag esetén a Connect Box modemet díjmentesen biztosítjuk." Ilyenkor mi a teendő? Szüntessük meg a szolgáltatást és utána kössük meg újra, hogy megkapjuk a Connect Box-ot?
Köszönöm a segítséget! Csanád

Tisztelt Selmeci Balázs!

A társaságunkhoz 2016.09.12-én érkezett megkeresése alapján az alábbi tájékoztatást adjuk.
A honlapunkon, a https://www.upc.hu/internet/internet-kiegeszito-szolgaltatasok/connect-box/ elérhetőségen található leírás egyértelműen azt tartalmazza, hogy új előfizetőink Fiber Power 120, vagy magasabb internet csomagok, míg meglévő előfizetőink Fiber Power 500 csomagra történő váltás esetén jogosultak díjmentes modemcserére. Emellett meglévő ügyfeleink csomagmódosítás nélkül is igényelhetik az új eszközt egyszeri díjért: Fiber Power 30 és Fiber Power 50 csomaggal rendelkező előfizetők egyszeri bruttó 8000 Ft-ért, Fiber Power 120 és Fiber Power 240 csomagra előfizetők pedig egyszeri bruttó 5000 Ft-ért. Ez a díj a cserét követő számlán, utólagosan kerül feltüntetésre.
Amennyiben egy ügyfél él a modemcserével, akkor a megrendeléstől számítva 1 hónapon belül, futáros kiszállítással juttatjuk el részére az igényelt eszközt. A bejelentésben foglaltak értelmében valószínűsíthető, hogy társaságunk megbízottja valóban felkereshette az előfizetőt egy meghatározott feltételekkel biztosított kedvezményes ajánlat részleteinek ismertetése céljából. Amennyiben ugyanakkor a hiányolt modem nem része a tájékoztatásnak, az adott telefonos egyeztetés során munkatársunk valóban nem tudja biztosítani az eszköz cseréjének lehetőségét, azonban ügyfelünknek bármikor lehetőségében áll társaságunk ügyfélszolgálati elérhetőségeinek valamelyikén, a fentiekben foglalt feltételeknek megfelelő berendezésváltást kezdeményezni.
Tisztelettel: K. Mátyás, UPC Magyarország Kft., Kiemelt Ügyfélkapcsolati Megbízott Csoportvezető

Tisztelt Fogyasztóvédő Szervezet,

Leírom tanulságként az esetemet arról a bútoráruházról, amely talán az egyetlen Magyarországon, amely olyan egyedi bútor gyártásába kezd, amire a vevőnek nincs szüksége. És ennek jól meg is kéri az árát. Néhány héttel ezelőtt egy bútoráruházban megrendeltem egy kanapét, amelynek gyártási határideje 8 hét volt. Sajnos a megrendelést követően szembesültem vele, hogy (mivel új lakásról van szó és nem voltak még pontos adataim a méretekről) nem fog elférni a nagy mérete miatt a lakásban. Ekkor azonnal bementem az üzletbe. Az eladó tanácsára megírtam a hivatalos e-mail-t , amiben kértem közreműködésüket a megrendelés törlésében (az eladó arról tájékoztatott, hogy még nem kezdődhetett meg a bútor gyártása). Ezután másfél hétig semmi választ nem kaptam levelemre. Újra érdeklődtem, majd utána egy sorban megírták, hogy nincs mód elállni a vásárlástól. Mindeközben telefonon sokkal közreműködőbbek voltak és arról is elkezdtünk egyeztetni, hogy akkor nem abban a típusban hanem egy másik kisebb fajtában keressünk egy másik kanapét az eredetileg megrendelt helyett. Ezt is megírtam e-mail-ben, hogy a vásárlástól nem állok el, nem éri őket veszteség. Ezután ismét hosszabb idő telt el amíg levélben nem kaptam semmi választ. Közben folyamatosan telefonáltam az ügyfélszolgálatukra és több e-mail-t is küldtem, hogy a módosított rendelési lehetőségre várom visszajelzésüket. Személyesen is bent voltam az áruházban és összeállítottuk a pontos paramétereket amire a módosítási kérelem vonatkozna. Majd a tegnapi napon ismét egymondatos választ kaptam, hogy amennyiben másik bútort szeretnék, a befizetett előleget (amely 160.000 forint!) elveszítem és a kiválasztott másik kanapét teljes vételi áron tudom megvásárolni. Nem szeretnék teljes mértékben elállni a vásárlási szándékomtól, partnerként keresném a közös megoldást mégis azt a választ kapom, hogy úgy vásárolhatok új terméket ha a másikra befizetett előleget teljes mértékben elveszítem.

Többször másnapra ígértek visszahívást ami nem történt meg.
A főnöknőt nem lehet elérni, számát mondták nem adhatják meg, csak e-mailen tudok vele kommunikálni. Mondtam, az e-mailekre nem válaszolnak vagy csak késedelmesen. Végül panaszomra a főnöknő azt üzente majd a jogászaik válaszolnak. Szóval a módosítás akkor történt amikor még nem volt gyártáson a bútor. Már másik lehetőséget néztek nekem az üzletben az először megrendelt kanapé helyett. És végül mégis elutasítottak. Mindössze annyit szeretnék elérni, hogy legalább az előleg egy részét beszámítsák ha rendelek új bútort. Másfél hónappal a kérést követően válaszolt ügyvédjük (!?) azt, hogy már az anyagot beszerezték. Bár erről a az anyagbeszerzésről nem tudtak a boltban, és az elutasításban sem írták. Az érv akkor elfogadható lett volna. Ha megtörtént volna az anyagbeszerzés, akkor miért nem méltatták válaszra százezrekért ott vásárlójukat? Most levelet írtam nekik, tekintettel a másfél hónapja húzódó egyeztetési folyamatra és a cég részéről képviselt álláspontra, a szerződéstől való elállás mellett döntöttem.
Nem sikerült semmilyen vevőbarát megoldást kialakítani a bolt részéről, így további bútor vásárlására nem tartok igényt áruházukban. Kértem, a tájékoztatásnak megfelelően a befizetésre kerül 160.000 forint előlegből a 30%-os nemteljesítési kötbér mellett, amelynek összege 100.500 forint, a számomra visszajáró 59.500 forint kifizetését. Százezer forintba került nekem az időhúzó magatartásuk, nem válaszolásuk, féltevezető hozzáállásuk. És rengeteg telefonálásba, plusz időre.
Üdvözlettel, Á.


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

8 hónapja, január közepe táján tönkre ment a gázkazánunk, oly módon hogy se nem fűtött, se nem volt meleg víz, egyik pillanatról a másikra. Másnap hívtunk egy szerelőt, ő egyéni vállalkozót, aki pár nap múlva kijött, kitakarította a kazánt, és azt mondta a panel ment tönkre, újat kell venni. Vagy használtat tud 10 ezerrel kevesebbért vagy újat egy év garanciával, összesen 70 ezerért. A garanciásat választottuk. Másfél hónapot vártunk a panelre, közben rengetegszer hívtuk, hitegetett, miért és hol akadt el a dolog. Két kisgyerekünk van, a fűtést megoldottuk vegyes tüzelésű kazánnal, azért nem volt kellemes 15 fokban ébredni nap mint nap. Mivel meleg víz nem volt, rokonokhoz jártunk fürdeni. Persze nem csak a fürdéshez használnánk meleg vizet, de ez már nem is lényeges. Február 26.-án megérkezett az új panel. Aztán még aznap este, leállt a kazán, kiírt egy F7-es hibakódot, se meleg víz, se semmi. Ekkor már mérgelődtünk, ha már mennyi pénzünkben benne van és még mindig nem jó a kazán. Hívtuk a szerelőt, aki azóta sokszor volt nálunk (sokszor napokig tart elérni). A kazán állandóan bőg, ordít megy ha kell ha nem, és egyfolytában fütyül, sípol. Van amikor 5x egymás után kiírja az F7-et, hiába indítjuk újra. A szerelő volt hogy a tetőt nézte meg nem e befolyik a víz, volt hogy a szervizkönyvét elvitte másfél hónapra, mondván ez meghaladja az ő tudását, és szeretné át tanulmányozni. Volt hogy kicserélt benne egy tömítést, mert biztos az a ludas, amire azt mondta 2-3 ezer forint. De hiába cserélte ki azt is, nem lett jó. Utoljára kétszer jött el egymás után, mondván most már csak beállítási probléma van. De nem bírta megcsinálni. Ősz van, megyünk ismét a télbe. Mondtam a férjemnek, eddig kitartottunk, de látod nem jó, most már kérjünk mástól segítséget. Ajánlottak neki egy szerelőt, kijött, bemérte, azt mondta típushibás az új panel, a régit elvitte, megjavította, másnap visszahozta, beszerelte, és azóta jó a kazán. Egy nap alatt megjavította! Na ekkor felhívtam a régi szerelőt, elmondtam neki, hogy megnézettük, és most már jó a kazán. Ő felháborodott, és azt mondta, hogy neki is ez lett volna a következő, hogy az új panelről levette volna a trafót és rárakta volna a régire.

Amiket eddig leírtam, ezekből semmit nem tagadott, mégis sértésnek vette, hogy máshoz fordultunk. Azt mondta, hogy a felét tudja visszaadni a panel árának. Szerintem ez így nem jó, hiszen azért vettünk tőle garanciás terméket, és nem mi tehetünk róla, hogy hibás. Mikor a férjem felhívta, ugyanazt mondta, hogy a felét kifizeti, mert fél év garancia volt rá, ami már lejárt. Na ekkor sokalltam be. Hogy lett az egy évből fél év, és miért nincs erről egy jótállási jegyünk vagy valami. Belekerült nem kevés pénzünkbe, 8 hónapja várunk, és nem tudja megcsinálni. Önök mit tennének a helyemben, igazából ez lett volna a kérdésem.
Ágota

ui: Mis szeretnénk megegyezni a Termomax gázkazánunkkal kapcsolatosan, immáron 8 hónapja húzódó problémánkról. Az ajánlatunk az lett volna, hogy nem kérjük vissza sem a karbantartás, szerelés, tömítés árát, sőt kártérítéssel sem élnénk, csupán az új panel árát (70.000+ szerelés 10.000.-, összesen: 80.000 Ft) szeretnénk visszakapni. Becsapva érezzük magunkat.

Tisztelt Selmeczi Úr!

Nagyon megörültem, ahogy a levelét olvastam, hiszen becsapva érzem magam, és ahogy mondja már sok pénzről van szó. Tegnap többször hívtam a vállalkozót, végre felvette a telefont. Elmondtam, hogy nem tudjuk elfogadni a panel árának a felét, mire azt mondta rendben van és le akarta tenni a telefont. Megkértem hogy várjon, s nagy vonalakban felolvastam az Ön tanácsait. Mire nevetett egyet és azt mondta, mindenki a fogyasztóvédelemmel jön, és hogy neki is vannak jogai, nyugodtan menjek akár a Kamarához vagy a Békéltetőkhöz… Köszönöm a válaszokat és a segítségét!

Kedves Selmeczi Úr!

Tájékoztatni szeretném arról, hogy mi lett az ügy vége. A szerelő átvette az ajánlott levelet, majd felhívott, hogy szeretne akkor eljönni, időpontot egyeztettünk. Tegnap sor került a találkozóra, s a vállalkozó felajánlotta, 70.000 forintot visszaad, mert ennyibe került a panel. Szóval köszönöm a folyamatos megerősítéseit, mert Ön nélkül, már feladtam volna régen.
Kívánom, hogy tovább is segítsen másoknak akik hasonló helyzetbe kerülnek. Szép napot kívánok és köszönet mindenért!
Ágota :-)


Tisztelt Fogyasztóvédők!!

Tisztelt Selmeczi Balázs Úr!!

Engedje meg, hogy ügyfele levelével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztassam:
Először is engedjék meg, hogy sajnálatomat fejezzem ki, amiért ügyfelük kellemetlenségeket szenvedett szolgáltatásunk igénybevétele közben. Az xxxx-es fuvarlevélszámú küldeményt úgynevezett standard szolgáltatással adták fel, mely egy közúti nem kiemelt szolgáltatás. A szolgáltatás azt tartalmazza, hogy a beérkezés napján a megadott címen megkíséreljük leadni a küldeményt 9 és 18 óra között. Valóban az első esetben címproblémát jelzett a futár, pontosabban azt, hogy szeretne telefonszámot kapni a küldeményhez., mert hiába csengetett.
A telefonhívást nem tartalmazza szolgáltatásunk alapértelmezésben, de a futár szerette volna mindenképpen leadni a küldeményt, ezért kért hozzá telefonszámot. Ilyen esetben - amennyiben címproblémát jelez a futár - automatikus levél is szokott menni a címzettnek, hogy lehetőleg vegye fel velünk a kapcsolatot. Az ügyfél telefonon azt jelezte, hogy következő munkanap 15 és 16 óra között nem lesz a címen. Rendszerünk alapján a kéréshez mérten a futár megjelent a címen, és a futár elmondása alapján csöngetett és telefonált, de nem kapott választ. Ügyfelük újra jelezte ügyfélszolgálatunkon, hogy másnap lehetőleg 16 után vigyük a csomagot, melynek megfelelően sikeresen leadtuk a küldeményt. A szolgáltatás három kiszállítást tartalmaz, melyet három egymást követő munkanap kísérelünk meg. Célunk a csomagok célbajuttatása, és külön kérésre negyedik kiszállítást is vállalunk, melyre nem számítunk fel plusz költséget.
Az ügyfélszolgálat minden ügyfélkérést, minden esetben továbbít az illetékes osztálynak, és a kéréseknek igyekszünk eleget tenni, viszont sok csomagot visz futárunk, nem tud mindig minden kérésnek megfelelni, de azon vagyunk, hogy lehetőleg mindent teljesítsünk. Rendszerünk alapján felénk a feladó fizette a fuvarköltségeket. Ezek alapján a feladó áll velünk szerződésben. Amennyiben az ügyfelük panasszal kíván élni a továbbiakban is a feladóhoz kell fordulnia, akinek a helyi UPS irodát kell megkeresni a problémájával. Megértésüket köszönöm! Az esetleges kellemetlenségekért az ügyfél szíves elnézését kérjük!
Üdvözlettel: V.A., Ügyfélszolgálat vezető, UPS Magyarország Kft.

Tisztelt Selmeczi Úr,

Újabb ügyben kérem javaslatát, segítségét.
Édesanyám egy webshopon keresztül megrendelt 4db konyhai széket. A rendelést a cég visszaigazolta, édesanyám a vételárat elutalta, de azóta teljes csönd. E-mail érdeklődésre nem reagálnak, tájékoztatás nincs. A megadott telefonszám nem elérhető. Az eladó tehát nem teljesít. A legbosszantóbb a nem tájékoztatás. Igyekszem az előzményeket mellékletként megküldeni Önnek. Kérem javaslatát, mi a teendő ilyen ügyben?
Köszönöm, Attila

Tisztelt Selmeczi Balázs!

A termék szállítása kommunikációs hiba miatt maradt el. A futár cég 80*80*80 cm-ig vállal szállítást és így a csomagokat nem vették fel, viszont erről jelzést sem kaptunk. (A doboz mérete, amelyben a székek vannak 95*45*40 cm-sek!) Amikor a vevő jelezte, hogy a megrendelt áru még nem érkezett meg, azonnal utána néztünk a dolognak és másik cégnél szállítást rendeltünk. A termékek, mert hogy kettő dobozról van szó, a mai napon elszállításra kerülnek a Nyíregyházi főforgalmazó raktárából és a holnapi napon kell, hogy a vevő átvegye. A szállítás visszaigazolásáról az e-mailt csatolom: A megrendelés teljesítése így megtörténik, a kommunikációs hibáért a vevőtől elnézést kértünk. A számlát és a jótállási jegyet a jövő héten postázzuk a vevő címére.
Üdvözlettel: Bútor ShopCity

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Segítségüket szeretném kérni. Olyan problémám van, hogy augusztus 22-én megérkezet,az emag-tol a tablet, amit a kisfiam születésnapjára rendeltem. A csomag kibontását követően kb. félórát működött is a tablet, aztán nem reagált az érintő képernyője semmire. Én még aznap kitöltöttem az emag kapcsolattartó oldalán egy visszaküldési űrlapot, amire az a válasz jött, hogy jóváhagyták a kérelmem,és hogy hamarosan felveszi velem a futár a kapcsolatot,és elszállítja. Vártam csak vártam, de nem kereset senki. 2-3 nap múltán megint csak írtam nekik, mire 2 nap múlva írtak, hogy kellene a visszaküldési azonosító, vagy valami információ,hogy be tudják azonosítani az ügyet. Azonnal írtam is vissza. Mire megint csak 2-3 nap múlva én írtam nekik, hogy ugyan már mi van, erre ők elnézést kérve, nem tudják miért nem vitte még el a futár címszóval válaszoltak és hogy fel vették a futárszolgálattal a kapcsolatot, és hogy a napokban keresni fog a futár. Ma szeptember 2 van és senki nem ír, nem hív engem a tablet becsomagolva várja a futárt, aki még mindig nem jelentkezet. Nem tudom mi tévő legyek, egy kisgyermek álmát szerettem volna teljesíteni, de így utólag már bánom,hogy az emag-tól vásároltam, bízva benne, hogy ez egy megbízható cég. Másikat sajnos nem tudok venni neki,sajnos nem rendelkezem olyan anyagi helyzettel. Erre a tabletra is hónapokig jártam hétvégenként dolgozni. Szóval el tudják képzelni milyen csalódás a kisfiamnak és nekem is ez, és nem tudok mit tenni.
Kérem segítsenek! Köszönettel: egy elkeseredett anyuka.

Tisztelt Uram, ma jött a futár a csomagért..:) Ezen már akkor túl vagyok, remélem mielőbb vissza is fizetik az árát most már. Köszönök mindent!! :)
Tisztelettel: Melinda


Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Vásároltam egy boltban egy fali led lámpát a fürdőszobába 2016.07.07-én ami kb. két hétig világított aztán villogott majd elhalványult és többé nem adott fényt. Visszavittem a vásárlás helyére augusztus 5-én, jegyzőkönyvet vettek fel, azt mondták bevizsgálják és ha kérem garanciában kicserélik. Mondtam, hogy igen olyant szeretnék ami világít. Azt ígérték, hogy egy héten túl lesz ebből valami, ők holnap-holnapután elküldik. Két hét múlva érdeklődtem, mert nem jelentkeztek. Azt mondták, hogy kicserélik (biztos hibás volt a termék) és jön a csere, de ez a típus nincs a gyárba és kb. két-három hét mire megérkezik.
Következő munkanap bementem és személyesen érdeklődtem mi a helyzet. Mert sötét a fürdőszobám és sürgős lenne a világítás. Ismét megkérdezték a gyárat: kiderült kb. két hét múlva jön a termék. Aztán ismét visszamentem, mondtam mivel ilyen hosszú a várakozás szeretném visszakapni a termék árát és veszek egy másik, jó lámpát. Azt nem lehet - mondták, mert én cserét kértem amikor visszahoztam és nem az árát kértem vissza. És egyébként sem tudják visszaadni mert nincs a készletükön mert már elküldték a gyárba. Mondtam jó akkor én most veszek egy új lámpát és ha megjön a csere akkor annak az árát adják vissza. Hát ez sem tetszett nekik, mert "ilyent nem szoktak csinálni".
Most már lassan a harmadik hét is eltelik és nincs lámpa, sötét van.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes komolyabban reklamálnom a bolt vezetőségénél és ragaszkodni ahhoz, hogy visszaadják a termék árát, vagy erre így már semmi esélyem sincs meg kell várnom mire megjön a csere?
Köszönettel, Zs., Székesfehérvárról

Tisztelt Uram!

Pénteken (08.26.) ismét elmentem a boltba az Ön levelében írtakkal felvértezve. Miután már megismertek és továbbra sem érkezett meg a gyárból a garanciális cserés lámpa, viszonylag simán visszaadták a vételárát. A "főnökasszony" engedélyére volt szükség, mivel továbbra is az áruházi készlet vezetés problémája volt az ok a nem visszafizetésre. Köszönöm gyors válaszát, így megoldódott a gondom.
Üdvözlettel: Zs.


Tisztelt Fogyasztóvédő és Érdekszövetség Alapítvány!

A következő problémával fordulok Önökhöz:
2014. őszén betörtek üzletembe, amely során a bejárati ajtó megrongálódott. A csömöri szervizt hívtam fel a javítás miatt, akik ki is jöttek, a munkát elvégezték, számlát is adtak. Még a munka elkészülte előtt (amikor csak felmérték a munkát), érdeklődtem a tulajdonosnál, hogy mennyibe kerülne egy új, komolyabb szerkezetű ajtó, milyen lehetőségek vannak stb. Amikor a javítási munkálatok folytak (az ajtó zárszerkezetét cserélték ki) nem voltam a helyszínen, de az alkalmazottamra bíztam mindent (előre odaadtam neki a megbeszélt összeget). A munka végén azonban az Ablakgyógyász Kft. tulajdonosa átadott egy külön számlát 150.000 forintról, ajtó előleg címen. Mivel volt számla és az alkalmazottam tudta, hogy érdeklődtem egy új ajtóról, jóhiszeműen átadta ezt az összeget is.
Még aznap, amikor tudomást szereztem az esetről, felhívtam Kelemen Lászlót, a tulajdonost, és visszakértem a pénzt, hiszen NEM rendeltem semmilyen ajtót: nem kaptam sem szöveges, sem képes/rajzos ajánlatot sem árról sem kinézetről, sőt még szóban sem egyeztünk meg. Ő erre közölte velem, hogy számára roppant kínos az eset és a beszélgetés is, és különben is úton van, majd visszahív. Azt is hozzátette, hogy rögzíti a beszélgetést. Egyszer sem hívott vissza sem ő, sem semelyik alkalmazottja.
Többszöri hiábavaló keresés után egyszer tudtunk beszélni 2015 márciusában, de mivel nem értettünk egyet, kértem, hogy térjünk át írásos formára, amelyet mellékelten elküldök Önöknek. A levelezés így ért véget, azóta sem tudunk semmit sem a pénzről, amelyet másfél év után azért szeretnék visszakapni. Kérem segítségüket ennek az ügynek a megnyugtató lezárásában.
D., egyéni vállalkozó


 

 
 

Kezdőlappp   Fogyasztóvédelem   Hírek   Levelekek   Üzenetek   Tesztek   Oldalajánló   Könyvajánló   Kapcsolat   A lap tetejére

 

h